PDA

Pokaż pełną wersje : TibiaPHOTO System

Ashganek Gundam
15-06-2004, 21:36
Witam.

Jak już pisałem w jednym z moich postów tworzę stronę na której będą zamieszczane Wasze zdjęcia z Tibii. Chodzi oto, że obecnie większość Waszych zdjęć znajduję się na darmowych serwerach, które padają i mają niezbyt duży limit transferu, co w konsekwencji uniemożliwia swobodne oglądanie Waszych dzieł przez innych użytkowników. Ale przejdę do informacji:

Nazwa systemu: TibiaPHOTO v1.0
Będzie znajdować się na serwerze netbiz.pl, zdjęcia będą zawsze dostępne, 24h/dobę, bez limitu transferu.

Jak to będzie działać?
Każdy będzie mógł sobie założyć konto. Wtedy może założyć galerię o jakiejś nazwie i wrzucić tam zdjęcia i je podpisać (zdjęcia będą kopiowane z komputera użytkownika na serwer). Jego galeria pojawi się w dziale 'Propozycje' i będzie w nim przez tydzień. Przez ten czas inni użytkownicy mogą ją oglądać i głosować, czy powinna zostać czy nie. Po okresie tygodnia system będzie podliczać i głosy i jeśli większość będzie na tak, zostanie przeniesiona (galeria) na stałe do odpowieniego działu (wybranego przez zakłądającego). Jeśli nie - no cóż, galeria zostanie skasowana, a autor powiadomiony drogą mailową.

Coś więcej?
Myślę nad wprowadzeniem coś w rodzaju głosowania na najlepsze galerie lub ogólnie na najlepszych autorów. Ponadto rozgryzłem system plików dla TibiaCam i mam zamiar dodać Skaner Plików - prześledzi czy nie ma w filmie żadnych brzydkich rzeczy 8o

Proszę abyście się wypowiedzieli co o tym wszystkim sądzicie :)

By$iu
15-06-2004, 21:38
chcialbym ogladac zdjecia bez limitu trafsfferowego,bo tak bardzo cezesto ich nie widac.Mam nadzieje ze Ci sie uda.

elite
15-06-2004, 22:11
Pomysl niezly, ale czy to nie skonczy sie tlyko na marzeniach i planach? powodzenia!

Ashganek Gundam
15-06-2004, 22:13
Mam taką zasadę, że nigdy nic nie ogłaszam, gdy jest to tylko moje marzenie/plany. System jest już gotowy w 95%, czekam jeszcze na Wasze propozycje, zanim go zamknę. Powinien ukazać się jeszcze w Czerwcu :)

Drill
15-06-2004, 22:14
Pomysł bardzo dobry. Ale czy wypali ? jesli wypali to można sprobowac z TibiCamEra System ;p

Ashganek Gundam
15-06-2004, 22:25
Co do filmów to na razie tylko ten skaner wprowadzę - jeśli zda swój egzamin :) DLaczego nie zamieszczać filmów? Filmy ściaga się raz i jak coś to wywala albo zostawia na hdd. A zdjęcia wchodzi się i ogląda na www.

Ashganek Gundam
16-06-2004, 23:45
Widzę, że nie wielu to interesuje... Szkoda :(

Olga Sorc
17-06-2004, 08:55
Wyjebany pomysl chlopie..Jestem calokowicie za wprowadzenie togo systemu.Nie bedzie wkoncu jakis noobowatych zdiec na forum.Mam nadzieje ze konta beda mialy duza pojamnosc bo mam NAPRAWDE spora kolekcje zdjeć.Wprowadzaj ten system jak najszybciej bo zdabedzie on wielki poparcie.Na temet filmow sie nie wypowiadam bo ich nie ogladam.A jak oglaondam to na caffe jak kumpel jakis sciagnie:D Zajebisty pomysl

Chojrak Ku'Krik
17-06-2004, 09:16
JA myśle że to jest bardzo dobry pomysł, glosowanie na najlepsze galerie (może jakieś nargrody :D). I bedzie można ogladać to co sie chce i to szybko! Popieram w 100% ZRÓB TO SZYBCIUTKO :D

Abden
17-06-2004, 10:35
masz mego glosa wiec zrob to jak najszybciej :D