zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Paladyn

Tomeczek999
05-02-2006, 10:38
Mam pytanie!!CZy paladyn zaluszmy na skilu 70 będzie hitował podobnie jak najt o podobnym skilu lub troche mniejszym bo dyst leci szycbiej dlatego skil u najta moze byc niższy??chodzi mi o hity pala z beltow..wiele osob mowilo ze są małe??czy to prawda??

Picasso
05-02-2006, 14:56
Ja mam swoim palkiem 59 dista i najwiekszy jak dotad hit polecial w dsa za 101 (z beltow)
Watpie zeby knight o takim skillu z bronia jednoreczna byl w stanie zadac taki dmg(o ile w ogole przezyje solo z dsem ... xD) ;-)

kołbaś
05-02-2006, 15:06
no nie chodzi czy przezyc ale czy zada hit ja szczeze wątpie w to pall ROX

Tomeczek999
05-02-2006, 16:03
Prosze wypowiadajcie sie na ten temat o hitach pala i knighta

prywek
05-02-2006, 16:41
na best hit u pala sklada sie tylko skill dista za to u knighta wazny jest i skill i lvl. wiec knight napewno walnie wiecej z 2h broni niz palek z kuszy

spider-bialystok
05-02-2006, 20:33
na best hit u pala sklada sie tylko skill dista za to u knighta wazny jest i skill i lvl. wiec knight napewno walnie wiecej z 2h broni niz palek z kuszy
Ze co, ze na hity knighta z melee sklada sie skill broni i LEVEL?? Od kiedy??

Tomeczek999
05-02-2006, 21:10
Mam pytanie jak odpowiednio hitowac pallem zeby trening byl optymalny???

Picasso
05-02-2006, 21:24

Z tego wynika, ze skillowania jest bez sensu -,-
No bo po co? Skoro majac skille 40/40 na 60lv wali sie wiecej niz na 20lv ze skillami 80/80 o_O
Jednym slowem LOL xD

@up
trening palkiem jest nieoplacalny, lepiej caly czas expic ;) Skill leci bardzo szybko, kolo 20lv ma sie okolo 55 w ogole nie skillujac...
Przyklad treningu: kupilem 55 kamieni, ktore starczyly mi na jakies 30 minut... Nabilem w tym czasie chyba 21% (dist 57 mialem wtedy) ;/
Trzeba tez wspomniec o tym, ze kamienie mozna jedynie kupic od 8-10lv ktore bily lv na goblinach i dzieki temu nazbieraly kilka, jednak bardzo rzadko ktos w ogole je sprzedaje ;/ Zbieranie ich tez jest strasznie nudne i ciezkie [przez 2 godziny nazbieralem 60 ;/ [w tym 20 z n00bka ktory padl na hunterze :P)] Trening ze spearami to dopiero na wysokim poziomie kiedy mozna ich zabrac ze soba naprawde sporo (przeciez nie pojdziesz bez eq trenic bo cie roty ubija -.-)
Wniosek? Palem trza expic a nie trenic xD

Tomeczek999
05-02-2006, 21:36
A co myślicie o hitach pala z beltow jak i najta z broni..so porownywalne czy jakie??odpowiedzcie:P a jescze ponawaim pytanie jak najefektywniej skillowac pallem??Help me

Tomeczek999
05-02-2006, 21:36
A co myślicie o hitach pala z beltow jak i najta z broni..so porownywalne czy jakie??odpowiedzcie:P a jescze ponawaim pytanie jak najefektywniej skillowac pallem??Help me

Tomcio Pall
05-02-2006, 21:59
@Picasso
"Trening ze spearami to dopiero na wysokim poziomie kiedy mozna ich zabrac ze soba naprawde sporo (przeciez nie pojdziesz bez eq trenic bo cie roty ubija -.-)"

Na wysokim lvl lool? Ja jak poszedlem moim pallem przy skillu 56 ze spirami na cyca to 3min i cyca nie ma. A co tu gadac z jakims wyzszym lvl i skillami (mialem 21lvl).

@topic
Szczerze mowiac mozna do jakis 35/30 poskillowac ale potem sie nie oplaca

Vil
05-02-2006, 22:15
Hity z beltow nie sa wyzsze/ nizsze od hitow melee. Sa inaczej liczone.

Pal na skillu ~50 z luku spokojnie bije cyca za 70-80 ( sredni dmg jest troche nizszy ale takie hity wchodza czesto ). Knight na takim samym skillu nawet z dwurecznej broni tak mocno nie uderzy.

Wspomniany hit za 101 w dsa - takie hity knightem to i owszem, widzialem, ale na filmikach h-lev z sca/ sov.

Z drugiej strony - dmg z broni melee wyraznie rosnie ze wzrostem skilla, dmg z boltow nieznacznie ( a raczej wyrownuje sie do sredniego ). Zaloze sie ze nikt przy 77 dista nie wbije rekordowego hita w granicach 210, a tyle wynosi moj best ( warhammer, 77 cluba ).

Markizek666
06-02-2006, 00:29
Lev jest ważny u pala jak i u knighta Skill zwieksza sile hita a lev usrednia na skillu 80 na 10 lev walniesz za 150 i za 20 a na takim 30 lev to kolo 150 i raczej wejdzie kolo 70, oczywiscie tez moze walnac i za 1 nawet ale to zalezy w co wali. Ja malem pala na 72 skillu (juz nie mam bo 3 dedy i koniec) to w DSa z luku max za 97 walnolem.
a kumpel na 74 swordzie walnol w DSa za 111:baby: :baby:
wiec Hity raczej podobne (arrows ma 25 ataku , Serpent 25 ataku)
Ja zato na 73 discie wyciagnaolem z throwning stara w monka i w Draga 147 a knight na tym skillu z Fsa spokonie za 160 w slime walnol (ten sam co w DSa z serpenta).
POwer bolt ma chyba kolo 40 ataku a GS ponad 45 chyba (nie znam sie:baby: )
I juz kinia wygrywa kumpel za 190+ w draga na 75 swordzie a ja palem w zyciu bym nie walnol z pw na 73 skillu za 180+ nawet :)
To tyle na dzisaiaj :)
Pozdro.

Horde Blaze
06-02-2006, 00:44
Wlasnie sie przezucilem z knighta na pala i przykro mi to stwierdzic ale palek ma jednak slabsze hity. Knight mial skille 72 i moj best 187 a palek na tym samym skillu walnol za 134 ;/ mniej gralem troche palkiem na tym skillu lecz setki wpadaja zadziej i to znacznie przynajmiej w porownaniu do broni dwurecznej. Na kolkulatorze porownujac postacie na tym samym lvl wyszlo mi ze palek musi miec skill ponad 100 zeby ze zwyklego bolta walnac za 200 a w przypadku knighta jest to mozliwe juz od jakies 75 wiec roznica jest spora jeszcze biorac pod uwage kosz spearow i ich podoszenie ;/ Odnosze wrazenie natomiast ze palkiem hity wchodza znacznie czesciej.

Nie smiejcie sie co do tej 200 bo to tylko wynik z kalkulatora palkiem jeszcze nie testowalem natomias knight to 100 prawdy
jeszcze 65 RP ze skillem 84 ma besta cos kolo 170 wniosek wyciagnij sam.

Picasso
06-02-2006, 01:31
Na wysokim lvl lool? Ja jak poszedlem moim pallem przy skillu 56 ze spirami na cyca to 3min i cyca nie ma. A co tu gadac z jakims wyzszym lvl i skillami (mialem 21lvl).

Chodzilo mi o to, ze na wysokim lv trenowac mozna dluzej bo mozna wziac ze soba pokazna ilosc wloczni (1lv do przodu to 1 dodatkowy spear)-,- A tak co? Na 20lv ile ich wezmiesz? 20? To starcza na 10 minut (jak nie krocej) ;/

@Horde Blaze
Ale pamietaj o tym ze pal moze uzywac sd ktore w pozniejszych etapach gry w polaczeniu z boltami zadaja naprawde dotkliwe obrazenia...
No i przede wszystkim pal traci duzo mniej uhow niz knight i uzywa hmm do expienia z lepszym skutkiem niz rycek.
Kolejna zaleta palka jest niewidka z ktora elegancko sobie mozna latac np. po ghostlandzie bijac niczego nieswiadome dsy a exp leci bardzo szybko.

@Markizek666
"a kumpel na 74 swordzie walnol w DSa za 111"
Nie wierze, zeby z serpenta nawet przy skillach EO mogl wejsc taki hit w DSa (no moze jakas tam szansa minimalna jest, ale na bank nie przy skillu 74 ;/)

Nalezy wspomniec tez o tym, ze palek juz od 20-25lv moze huntowac z powodzeniem duzo lepsze monsterki(20 rycek na ghostlandzie? heuheaeuhe chyba na poziomie z ghulami max) niz knight przy czym nawet jesli nic nie wylootuje to straci tylko pare gp na bolty a knight wyda gruba kase na uhy i wszystkie "wywali w bloto" (mowa tutaj o niskich levelach)

Nastepna dobra strona palka jest mozliwosc tworzenia hmm w wolnym czasie (przy okazji mlvl leci a darmowe runki na hunta zawsze mile widziane)

Odnoscie hitow to tak jak tam ktos wspomnial - skill dista nie zwieksza poteznie sily zadawanych obrazen lecz zwieksza szanse za zadawanie srednich i duzych hitow czesciej (to chyba najbardziej trafne myslenie)

Podsumowujac, moim zdaniem palek jest lepszy od knighta (zreszta w kazdym rpgu wolalem postacie, ktore choc troche potrafia poslugiwac sie magia niz "chodzace czolgi") ze wzledu wyzej wymienionych powodow (zapewne jeszcze kilka plusow by sie znalazlo, ale juz jestem spiacy i nie chce mi sie myslec xD).

ZiomekStwola
06-02-2006, 08:11
Eh moim zdaniem pall dobrze bije na skillach
a knight?
Rzeczywiscie u knighta zalezy tez o lvlu....:p

NooB from LW
06-02-2006, 08:20
Ja mam swoim palkiem 59 dista i najwiekszy jak dotad hit polecial w dsa za 101 (z beltow)
Watpie zeby knight o takim skillu z bronia jednoreczna byl w stanie zadac taki dmg(o ile w ogole przezyje solo z dsem ... xD) ;-)

Na skillu 50 wziolem z fire axe wild wariora na cepa i solowalem dsa wiec mi nie gadaj ze nie dam rady

..::QRAS::..
06-02-2006, 09:18
ja swoim 20 knightem skille 68/67 walnolem z gsa 174 w scaraba i niewiem czy pall o takim samym lvl i skillach walnol by tyle z bolt ... Po prostu KNIGHT wymiata

Tomeczek999
06-02-2006, 10:51
dzięki ze mnie pokrzepiliście.:D:DCZytałem w teoriach o skillach ze najlepiej trenic pallem to zeby ci wchodzily zolte promienie albo hity do krwi??czy to prawda

Tomeczek999
06-02-2006, 11:02
A jest podane ile bolt/arrow/power bolt ma ataku??

Vil
06-02-2006, 11:49
Ja zato na 73 discie wyciagnaolem z throwning stara w monka i w Draga 147 a knight na tym skillu z Fsa spokonie za 160 w slime walnol (ten sam co w DSa z serpenta).

Z calym szacunkiem, ale z moich obserwacji wynika ( choc glowy za to nie dam ), ze slime jest praktycznie tak miekki jak rot, a dragon ma pare klas wieksza obrone.

ReLies
06-02-2006, 23:05
Moim zdaniem jeżeli knight ma skilla 70/** , a paladyn bije z boltów na tym samym skillu w dist to knight będzie zadawał wieksze obrażenia. Ponieważ może paladynowi szybciej leci skill w dist ale za to bolty maja stały czynnik ataku 30.

Markizek666
07-02-2006, 00:23
No wiesz raczej mogl wejsc to jak ty na 50 skillu z belta w DSa za za 101 to czemu knight z 74 swordem nie moze za 11 w DSa. Heh... widac masz małe doświadczenie w tibi jeszcze....

Vil slime ma troszke lepszy def od rotka ale slaby, lecz zauwaz ze 160 hp z Fsa na tym skillu moze nie jest jakims wyczynem ale slime ma tylko tyle hp, gdyby mial slime kolo 200 hp hit spokojnie 180 by wszedl, w draga z fsa walnol za 142 ale nie jestem pewien bo tera z gs je bije :)

Picasso
07-02-2006, 01:16
Co wy w ogole gadacie, ze jakies strzaly maja 25 atk a belty 30 o_O
Czy to jest gdzies napisane? NIE !

@Markizek666
"Vil slime ma troszke lepszy def od rotka ale slaby"

Mi sie wydaje ze slime to w ogole defa nie ma ;/ (nawet jednego punkta)
Glupiego szkieleta czy ghula nieraz nie uda mi trafic a w slima zawsze wchodza hity i to praktycznie same duze (50+ z arrows)

"No wiesz raczej mogl wejsc to jak ty na 50 skillu z belta w DSa za za 101 to czemu knight z 74 swordem nie moze za 11 w DSa. Heh... widac masz małe doświadczenie w tibi jeszcze...."

Za 11 to pewnie moze xD :P
Ale powaznie jesli nie zobaczylbym filmu (lub w grze) to nie ma takiej opcji, zebym uwierzyl w to, ze knight z takim miernym swordem (serpent) byl w stanie uderzyc dsa za 100+ przy skillu ~70 (a trzeba wspomniec, ze ds w walce w zwarciu do "mietkich" nie nalezy)

@..::QRAS::..
"ja swoim 20 knightem skille 68/67 walnolem z gsa 174 w scaraba i niewiem czy pall o takim samym lvl i skillach walnol by tyle z bolt ... Po prostu KNIGHT wymiata"

Przeczytajcie co ja napisalem pare postow wyzej...
Pal MOZE UZYWAC SD dlatego zadaje duzo wieksze obrazenia knight.
A i przy okazji przypomnialem sobie kolejna zalete palka jaka jest mana shield :)

W ktoryms poradniku padlo zdanie: "paladyn jest mocny na low i high lv, po srodku jest sredni" I to jest najbardziej dopasowane stwierdzenie jakie tylko moglo zostac stwierdzone xD
Uzasadnienie: Na poczatku mozna huncic mocniejsze mobki (cyc/slime) dzieki temu lvluje sie duzo szybciej od knighta/sorca/druta.
Po srodku nie mogac uzywac jescze sd(jakby nie patrzec nabicie 15mlvl troche czasu trwa) jestesmy zmuszeni do polowania na dragi/guardy/gsy (kasa z deserta ciagle ubywa, malo kiedy dochodzi - wszystko idzie na strzaly/bolty) Skill na tych poziomach tez nie pozwala na huncenie prawdziwych evul monsterow a kazdy knight na jakis porzadniejszy hunt bedzie wolal wziac sorca ktory napewno przywali z sd`ka duzo mocniej niz palek z bolta ;) Na high to wiadomo - skill 90+ + SD i jazda, mozna solowac wszystko xD(orsha? pewnie tylko kto tu kogo zsoluje? :P heahuehuaeu)

Vil
07-02-2006, 10:46
jestesmy zmuszeni do polowania na dragi/guardy/gsy (kasa z deserta ciagle ubywa, malo kiedy dochodzi - wszystko idzie na strzaly/bolty)

Knight 75/77, lev 41 na guardach zwraca mi sie 30-40% kosztow.

Pal lev 28 64 dista na guardach zwraca mi sie 400-600% kosztow.

Knightem nie oplaca mi sie chodzic na dragi. Palem ( tym samym ) na nich zarabiam.

Z tego co wiem ( sam nie mialem okazji sprobowac ) palkowi zwracaja sie nawet GSy, wiec twierdzenie ze cala kasa idzie na bolty to kretynizm.

Tomeczek999
07-02-2006, 19:38
eh......Czy paladyn na wyższych levelach mowie to o 100+ ma przewalone..bo wtedy rzeczywiscie hity z beltow so male i wogle..opowiedzcie jak to jest

Markizek666
08-02-2006, 00:46
eh......Czy paladyn na wyższych levelach mowie to o 100+ ma przewalone..bo wtedy rzeczywiscie hity z beltow so male i wogle..opowiedzcie jak to jest

Absolutnie potweirdzam to co Gremlin powiedział, lecz tomeczek sie z toba nizgodze, zapomnieliscie o power bolts!! Przeciez z leca raczej duże hity lecz sa drogie bardzo no ale coś za coś:) :D

ViXi Paladyn
08-04-2006, 11:34
Teroie typu ze palkiem nieoplaca sie skilowac to jedna wielka bzdura, wiem z swojego doswiadczenia ze jezeli masz skile palkiem 70 to bendziesz np cyklopa częsciej trafial niz z mniejszymi skilami co wiaze sie z kosztem wienc ludzie niesugerucie sie tym ze nieoplaca sie trenic owszem oplaca sie trenic bo zmiast marnowac 30 strzal zamrnujesz 10 czyli na dlugich huntach bendzie cie to mniej kosztowalo no i jak masz dobrego dista to nawet przy lagach latwiej przetrwac wrazie czego a tak = sie ded B).Jezeli ktos sie zemna niezgodzi to niech mi wytłumaczy

Co do hitow palka a knighta jezeli paldyn ma mniesjze hity to i co z tego ale ucieka co sie wiaze z mnijeszymi kosztami a knight musi kupywac uh bo inaczej bendzie chodzil na roty bo na guardy bez uh albo scaraby to niewiem jak on to bendzie robil ewntualnie larwy ale nigydy niewiadomo zawsze lepiej miec uh niz potem zalowac.Moim zdanie Pal jest lepszy ale to jest moje zdanie inni moga sie zemna niezgodzic ale ja tak uwazam. :2handed: Vs :lucznik: win!! :lucznik::cup:

Roni Shooter
08-04-2006, 14:02
a knight na tym skillu z Fsa spokonie za 160 w slime walnol (ten sam co w DSa z serpenta).

Slime Ma 150 hp :D :D :D :D :D

I juz kinia wygrywa kumpel za 190+ w draga na 75 swordzie a ja palem w zyciu bym nie walnol z pw na 73 skillu za 180+ nawet :)
To tyle na dzisaiaj :)
Pozdro.

Pall moze i by nie walnol tyle co ty mowisz ale jak ostatnio bylem na dl huncie to koles 47 RP 77 dista chyba to co 2 bolty gore 3 whodzil jakis 100+ hit

I moim zdaniem Pall na stosunkowo czesciej wieksze hity , ale mzoe sie mylae dawno nie gralem najtem :DB)

Eloso
08-04-2006, 14:23
@ Moim zdaniem hity palem sa słabsze od Najta wynika od skilli palka tylko,a najt lvl i skill +(bron),a co do skillowania to sam mam kłopoty,ale
zainwestowałem 1/2 bp kamieni co własnie teraz próbuje wyskilowac :P.
Wiecej nie popełnie błędu bo naprawde bardzo nudne to skillowanie kamieniami
(100 kamieni-2k ok.).Radze tylko expic.
A tak ogólnie to rzecz mówiąc palek jest całkiem przyjemny do hitowania :D

I'm the son of rage and love...

copyme
15-06-2006, 00:26
Proste wyobras se tako akcje Knight 30 lvl 70 skils vs Pall 30 lvl 70 ditsa.
Pall se biega wali knighta a knight musi podbiec walnoć i to nie zawsze trafi pall tez nie zawsze ale pall ma lepszo celnoc niz knight poniewaz pall wali z daleka i trafia w potwora za kazdym razem praktycznie lub Knight solo drag i pall solo dragon knightowi pujdzie z 6 uhow lub 7 no jak ktoś dobrze gra to ze 3 a dla pala jak exura vita pujdzie to i tak duzo :D , to prawda ze palem troszke mnie walniesz ale jak zrobisz 15 mlvl to masz luzik i mozesz sie czuc jak bosik :] i co w tedy knight zrobi jak go bedziesz ciskal z sd i boltow :D
Ma dwa wyjscia spierd.... :D lub prubować szczescia zaplacic ci lub cie walic ale mysle byl by noobem zeby zaczol cie walic :P :D

Texterus
15-06-2006, 00:40
No rzeczywiscie bedziesz ciskal w ludzi palem z sd w ludzi za 100 a z boltow za 60. Za to knight ubierze time ringa, utani hur, dobiega i tylko hicik za 100+ z SoVa i exori za 150.
Biorąc pod uwage pala skill 100 i knighta skill 100 z brona o takim samym ataku obydwie prfesje zadaja identyczne obrazenia, ktos tam up juz wspominal o tym chyba.

Ufocznik
15-06-2006, 00:52
za 160 w slime walnol

od kiedy slimy maja 160hp?

Vil
15-06-2006, 03:45
Pall se biega wali knighta a knight musi podbiec walnoć i to nie zawsze trafi

Ale moze przeczekac palla, uhajac sie co kilkanascie/kilkadziesiat boltow spokojnie jest w stanie przezyc az palkowi skoncza sie bolce ....

Magnus Arthur
18-06-2006, 00:28
Pokaż mi Palka, który pierdyknie 200 z bolta. (Chyba nie ma takiego)
Zaś na knighcie jest to możliwe, pierdyknąć 200 to normalka (mowie o wysokich skilach)

Wybraniec Ludzi
18-06-2006, 12:50
powiem wam ze knightem na 60 skillu i palem na 60 skillu beda zadawane rozne dmg .....
Przyklad: moim knightem na 60 skilla z Giant swordem wsadzilem maximum 168 (malo wiem :P)

kumpel palem z 60 skilla z bolta wsadzil najwiecej miedzy 120 a 130.....

Porownaj sobie

Rihan
25-06-2006, 00:12
Palek na takich skilach w cale niema slabych hitków 8o
Ogólnie pall jest wypas :D

Rihan
25-06-2006, 00:14
Pokaż mi Palka, który pierdyknie 200 z bolta. (Chyba nie ma takiego)
Zaś na knighcie jest to możliwe, pierdyknąć 200 to normalka (mowie o wysokich skilach)
przy mnie kolo na 24lv pallek walnol z bolta 178:)

Slimexx
13-07-2006, 16:11
omg omg omg nauczie sie grac ...

Np 100 Knight po w skillach 90/90 i 100 Paladin w skilluje 95 dista.

Knight walnie mu z np z sca za 170 i pall marne hity po 0-90 (Poniewasz knight ma duzo arma) Nie dosc ze pallkowli za jakis czasem sie skonczom bolty
to nie bendzie mial z czego walic
a hit duzy bendzie obrywal bo bendzie mu tzeba capa ... Mozna sie domyslec

A nim pall spali knightowi Te prawie 2k hp tam ... to uuuu

A tak pozatym
121 rp bolts/sd ledwo co zabije 50 Elite knighta jak knight sie umie uhac

Pozdo.

Piotrek Marycha
13-07-2006, 17:12
omg omg omg nauczie sie grac ...

Np 100 Knight po w skillach 90/90 i 100 Paladin w skilluje 95 dista.

Knight walnie mu z np z sca za 170 i pall marne hity po 0-90 (Poniewasz knight ma duzo arma) Nie dosc ze pallkowli za jakis czasem sie skonczom bolty
to nie bendzie mial z czego walic
a hit duzy bendzie obrywal bo bendzie mu tzeba capa ... Mozna sie domyslec

A nim pall spali knightowi Te prawie 2k hp tam ... to uuuu

A tak pozatym
121 rp bolts/sd ledwo co zabije 50 Elite knighta jak knight sie umie uhac

Pozdo.
1: ty zes chyba nie policzyl ze hity w ludzi sa 2 x mniejsze....
2: Skond wiesh ze pallowi za jakims czasem skonczom siem blety i nie bedziem mial z czego wlaic ? ( błędy poczynione z premedytacją)
3: uu a za nim knight spali pallowi prawie 1.5k many a potem ponad 1k zycia.....
4: ten 121 rp to kolega twoj?? bo nie wiem czy ci pogratulowac takich wrogów czy współczuć takich przyjaciół....

Len Tao
14-07-2006, 15:00
Hity Palka sa troszke mniejsze ponieważ kusza ma mniej ataku niż naprzykład gs czy dragon lance

Vil
14-07-2006, 17:59
Kusza ma atak rowny 0.

Tahrus
14-07-2006, 18:30
no tak ale palkiem na np. 15 lvlu ubijesz mocniejsze potwory niż knajt.
ale jak potwór palka dogoni to mu większe dmg zada, a knajtowi mniejsze bo ma arma a przedweszystkim tarcze.
pal ma p bolty z których zada mocne dmg, ale co z tego jak 100 takich to jest gruba kasa, kiedy się skończą bolty,arrowy to jak ktoś pisał pal musi uciekać i robić po drodze sobie amunicję knajci mają broń stałą nigdy niezniknie chyba że po dedzie. Paladyni solują dragi jak chcą a kasa z nich leci i zwraca się za bolty w 100% i odrazu palayni zarabiają. Knight do draga ma małe szanse, owszem zabije ale zużyje więcej Uh ponieważ stoi przy dragu który może walnąć mu combo<niewiem ile zada ale troche chyba jest>

Sam w swojej tibijskiej karieże grałem knightem i to długo. Miałem około 70/70 skila i lvl około 30, pomyślałem sobie zabije sobie jakiegos 20 pala. Zaczołem mu siekać po około 70+ złejachałem mu do reda on sie vitnoł. Zaczol uciekać i walić z boltow po z takimi samymi dmg jak ja to mi czacha opadła.

Moim zdaniem paladyn Rulez.

Diego'Odin
14-07-2006, 18:51
UP
ta wbic 30 elv to baardzo dlugo

Sam w swojej tibijskiej karieże grałem knightem i to długo. Miałem około 70/70 skila i lvl około 30

Trastix
14-07-2006, 20:36
paladynowi skille rosna szybciej poniewaz bolt ma 30 ataku a zalozmy gs ma 45(?)
hity na tych samych skillach moim zdaniem bedzie mial wieksze Knight
ilosc dmg nie zalezy od levelu

Trastix
14-07-2006, 20:37
double przez net sorry

ari2423
14-07-2006, 20:42
hity na tych samych skillach moim zdaniem bedzie mial wieksze Knight
ilosc dmg nie zalezy od levelu

i tak i nie, im level jest wyzszy tym srednia ciosów będzie wieksza np.
przykładowo:
10 level pall o 60 dysta wali od 20 do 90
25 pall z tym samym dystem wali od 40 do 90 :)

to samo sie tyczy knighta ( a z magiem to niewiem)

Diego'Odin
14-07-2006, 21:39
w przypadku run liczy sie mlev i lev
z tym ze mlev liczy sie "bardziej" od lev

pAnoramiks
14-07-2006, 21:52
Grałem i knajtem i palkiem...
Knajt zadaje DUŻO większe hity...
mówie o pvp... i zbliżonych skilach.... pal daje rade dopiero jak używa "gwiazdek do rzucania" :D może wtedy też założyć tarcze a to duży plus
A tak to sux, sux, sux... pal nadaje sie jedynie do expienia :)
To moje zdanie, nie twierdze że sie nie myle, ale tak mi sie to przedstawia.

pAnoramiks
14-07-2006, 21:58
Grałem i knajtem i palkiem...
Knajt zadaje DUŻO większe hity...
mówie o pvp... i zbliżonych skilach.... pal daje rade dopiero jak używa "gwiazdek do rzucania" :D może wtedy też założyć tarcze a to duży plus
A tak to sux, sux, sux... pal nadaje sie jedynie do expienia :)
To moje zdanie, nie twierdze że sie nie myle, ale tak mi sie to przedstawia.

Vil
14-07-2006, 22:12
no tak ale palkiem na np. 15 lvlu ubijesz mocniejsze potwory niż knajt.

No i ? Zwroci sie ? Bedziesz na nich expic szybko ?

Paladyni solują dragi jak chcą a kasa z nich leci i zwraca się za bolty w 100% i odrazu palayni zarabiają. Knight do draga ma małe szanse, owszem zabije ale zużyje więcej Uh ponieważ stoi przy dragu który może walnąć mu combo<niewiem ile zada ale troche chyba jest>

No wlasnie, nie wiesz. Na 41 levelu knightem expilem na dragach ( nie solowalem tylko expilem ), tracilem srednio 1 uh na draga przez co bylo to jedno z moich najoszczedniejszych expowisk ( tyle tylko ze po godzinie musialem sie zmyc ). Palkiem spokojnie moglbym wczesniej, ale nie na tych samych respach. Jak widac nie potrzeba jakiegos kosmicznego levelu zeby te poczwary bic masowo ...

Sam w swojej tibijskiej karieże grałem knightem i to długo. Miałem około 70/70 skila i lvl około 30

Woohoo, 7 dni grania.

pomyślałem sobie zabije sobie jakiegos 20 pala. Zaczołem mu siekać po około 70+ złejachałem mu do reda on sie vitnoł. Zaczol uciekać i walić z boltow po z takimi samymi dmg jak ja to mi czacha opadła.

Po 1, byles szybszy wiec powinienes trzymac sie caly czas w takiej odleglosci, ze polowa jego boltow nie trafiala. Po drugie, powinienes miec tarcze, a wtedy obrazenia bylyby znacznie mniejsze. Po trzecie, nie jest mozliwe zeby 20 pal sypal po 70 w czlowieka a czas na bajki byl o 19.

Moim zdaniem paladyn Rulez.

Moim zdaniem margaryna jest lepsza od masla bo jest roslinna.

wladi sorcer
19-07-2006, 19:27
Plek zadaje mniej obrazen niz knight i ma mniejsze best hity (najlepsze uderzenia), jednak paladynem latwiej jest przebic obrone potwora czy innego gracza. Np. w Giant spidera czesto udezalby po 50-70 (70 dist), a knight rzadko by go trafial.

Stożek
20-07-2006, 23:30
Plek zadaje mniej obrazen niz knight i ma mniejsze best hity (najlepsze uderzenia), jednak paladynem latwiej jest przebic obrone potwora czy innego gracza. Np. w Giant spidera czesto udezalby po 50-70 (70 dist), a knight rzadko by go trafial.

ataki z kuszy/luku i broni dystansowych zawsze przebijaja obrone(jednak czasem nie armor) chmurki pojawiaja sie gdy nie trafimy w cel wogole. Reszta-prawda

Łuk4sz
25-09-2006, 16:01
Pozwole sobie troszke odświeżyć ten temat, mam nadzieję, że nikt nie będzie miał mi tego za złe ^^
Wiecie co ile odnawia się mana i życie u pala?Jak liczyłem tak na oko to mi wyszło, że jeden 1mp odnawia się co 4s.Życia nie liczyłem.

Piotrek Marycha
25-09-2006, 16:34
Woohoo, 7 dni grania.

bierz pod uwage ze przecietny czlowiek nie gra 15+ godzin dziennie ok? bo robisz z siebie jakiegos supah powah gamer -.-

Cenarius
25-09-2006, 19:17
bierz pod uwage ze przecietny czlowiek nie gra 15+ godzin dziennie ok? bo robisz z siebie jakiegos supah powah gamer -.-
weź nic nie mów bo on nie robi z siebie super mastaha tylko mówi prade -.-

Stożek
25-09-2006, 22:05

30lvl to dwa dni pozadnego zamulenia sie drutem/sorcem, 5 dni gry palkiem albo 7 dni knightem i kolejne 7 na skilowanie.

Vil
25-09-2006, 22:28

to nie jest kwestia powergamingu, to jest kwestia niepodniecania sie wlasnym super-mega-doswiadczeniem po zrobieniu 30 levelu ktory nie jest nawet poczatkiem gry, co najwyzej poczatkiem poczatku.

Colard
26-09-2006, 08:43
7 dni knightem i kolejne 7 na skilowanie
Trening jest niepotrzebny, wystarczy expic na duzych spawnach zeby jak najwiecej walczyc.

I na pewno nie 7 dni bo nieskillowany knight z barb axe w lapie expi z podobną predkoscia albo nawet szybciej od sorca z vortexem na rotach/larvach. (zakladam posiadanie pacca)

Vil
26-09-2006, 10:49
I na pewno nie 7 dni bo nieskillowany knight z barb axe w lapie expi z podobną predkoscia albo nawet szybciej od sorca z vortexem na rotach/larvach. (zakladam posiadanie pacca)

w momencie przejscia na roda/ wanda 30+ damage sorc zacznie wyprzedzac knighta o przynajmniej 30%.

Colard
26-09-2006, 15:23
w momencie przejscia na roda/ wanda 30+ damage sorc zacznie wyprzedzac knighta o przynajmniej 30%.
Zakladajac ze knight bedzie na czym expil i sorc na czym?

Sorc zacznie wyprzedzac knighta tylko na potworach silnych fizycznie. A potwory silne fizycznie nie sa na ogól oplacalne do expienia. (patrz: przeludnienie na soldach, guardach, cycach)

Na ghoulach i innych tego typu shitach w tombie (włączajac w to cherlawe fizycznie beholdery) nieskillowany knight nadal bedzie expil z taka sama predkoscia jak sorc. (z tym ze za darmo, a sorc = koszt many na strzaly z wanda)

Vil
26-09-2006, 16:01
Sorc zacznie wyprzedzac knighta tylko na potworach silnych fizycznie.

Wrong. Przykladowo: mamy sorca z wandem 30+ dmg i knighta 40/40 z barb axe. Nie wmowisz mi, ze knight bedzie w stanie zabijac roty zawsze co najwyzej dwoma hitami, a sorc wlasnie z taka szybkoscia bedzie expic. Itp dla kazdego stworka ktorego rycek na slabych skillach _moze_ nietrafic.

nieskillowany knight nadal bedzie expil z taka sama predkoscia jak sorc. (z tym ze za darmo, a sorc = koszt many na strzaly z wanda)

Tak dlugo jak z latwoscia zwraca sie expienie mozna spokojnie na nie wydawac. Gotowka jest warta co najwyzej tyle ile pomaga w expieniu.

Colard
26-09-2006, 17:12
Wrong. Przykladowo: mamy sorca z wandem 30+ dmg i knighta 40/40 z barb axe. Nie wmowisz mi, ze knight bedzie w stanie zabijac roty zawsze co najwyzej dwoma hitami, a sorc wlasnie z taka szybkoscia bedzie expic. Itp dla kazdego stworka ktorego rycek na slabych skillach _moze_ nietrafic.
Sredni hit za ponad 30 zadaja dopiero dwie ostatnie rozdzki czyli wymagany jest na to 26 lvl. Trzecia rozdzka zadaje sredni dmg rowny 30 i jest w przypadku sorca z trucizny wiec na wiele potworow z nia nie pojdziesz. Rot ma 65 hp, wiec w przypadku wand of plague na jego zabicie potrzeba 2-3 hitów. [srednio 2,1(6)] Przedostatnia rozdzka zabija rota zawsze 2 hitami, niezaleznie od wysokosci pierwszego. Tak wiec twoje sformulowanie "co najwyzej dwoma hitami" odnosic sie moze tylko do bicia rotow za pomoca najlepszej rozdzki od 33 lvla. (wtedy zabijamy 1-2 hitami) Nieskillujacy knight na 33 lvlu ma skille okolo 55/50 i bron minimum 33 ataku. Taki sam knight ma wczesniej na 26 lvlu skille okolo 50/45 i bron takze minimum 33 ataku. (pomijam bardzo młode swiaty) A wczesniej na 19 lvlu (rownolegle z trzecia rozdzka sorca) ten knight mial skille okolo 40/35 i mogl latwo kupic dwureczna bron 35 ataku. (cena two-handed sworda i halberda nie przekracza 1k) Dwureczna bron majaca 35 ataku mozna kupic nawet duzo wczesniej niz na tym 19 lvlu. (czyli jeszcze w momencie kiedy sorc jest skazany na uzywanie wand of dragonbreath ze srednim hitem za 19, a na starszych swiatach nawet przed 13 lvl kiedy hit sorca wynosi 13)
Tak dlugo jak z latwoscia zwraca sie expienie mozna spokojnie na nie wydawac. Gotowka jest warta co najwyzej tyle ile pomaga w expieniu.
Sęk w tym ze w przykladzie ktory przedstawilem we wczesniejszych poscie sorc i knight expia z taka sama predkoscia, przy czym taki exp drozej kosztuje sorca. Knight oszczedza wiec wiecej kasy, ktora przydaje sie w pozniejszym etapie gry. (i zwieksza pozniej predkosc expienia)

PS.
I jeszcze taka drobna uwaga z mojej strony: nieskillujacy knight zawsze ma sporo wiekszy atak niz obrone. Nie moze miec skilli 40/40 jesli nie skillowal. Moze miec albo 40/35 albo 45/40. Fighting rosnie szybciej podczas expienia.

Vil
26-09-2006, 18:09
Jakiejkolwiek broni by nie mial, hity na niskim skillu sa tak zroznicowane ze nigdy w zyciu knight nie osiagnie takiej sredniej jak sorc/ druid.

Przed chwila sprawdzone na swamp trollach ( full att ): knight lev 14, 37 axe skill, KA w lapie. 1 na 6 trolli padal po 2 hitach, reszta srednio po 4, max 7 hitow. Z wanda praktycznie pewne 2 hity.

I jeszcze taka drobna uwaga z mojej strony: nieskillujacy knight zawsze ma sporo wiekszy atak niz obrone. Nie moze miec skilli 40/40 jesli nie skillowal. Moze miec albo 40/35 albo 45/40. Fighting rosnie szybciej podczas expienia.

To jest akurat najmniej wazne dla szybkosci expienia. To raz. Dwa - proponuje wrocic do tematu.

Colard
26-09-2006, 20:24
Jakiejkolwiek broni by nie mial, hity na niskim skillu sa tak zroznicowane ze nigdy w zyciu knight nie osiagnie takiej sredniej jak sorc/ druid.

Przed chwila sprawdzone na swamp trollach ( full att ): knight lev 14, 37 axe skill, KA w lapie. 1 na 6 trolli padal po 2 hitach, reszta srednio po 4, max 7 hitow. Z wanda praktycznie pewne 2 hity.
No i znowu zes sie "wykazal" znajomoscia wandow. (albo matematyki ;p) 14 lvl sorc uzywa wand of dragonbreath ktora zadaje srednie obrazenia za 19 (min 13 max 25). Swamp troll ma 55 hp. Zakladajac 2 x najmocniejszy mozliwy hit zabieramy tylko 50 hp. Czyli nadal musimy strzelic 3 razy zeby zabic swamp trolla. Zakladajac minimalny dmg po 13 musimy strzelic az 5 razy zeby zabic swamp trolla. Tak wiec 14 lvl sorc z rozdzki potrzebuje 3-5 strzalow (srednio 4) na zabicie swamp trolla. 14 knight (jak sam zreszta stwierdziles) potrzebuje srednio 4 hitow na zabicie swamp trolla czyli jest tak samo dobry jak sorc. Wniosek w 100% prawdziwy bo poparty czysta matematyką. Co do hitow knighta absolutnie sie zgadzam, hity sorca podales duzo wieksze niz jest naprawde. Gdzie te twoje "pewne 2 hity"? -,-

Stożek
26-09-2006, 20:36
Jak zaczolem to skoncze:
Sorc nie potrzebuje wogole eq (na Infernie expilem w scale armor i steel shield do 26lva, szlo dobrze) Cala kasa idzie na czary, promocje i manaski. Najt natomiast inwestuje kazdy grosz w lepsze eq w nieskonczonosc co jednak nie zmienia faktu iz najt ma zawsze jakies fundusze.
Wand/bron:
-Sorc moze expic na twardych potworach a knight nie, cryp shamblery w penisula tomb to idealny przyklad-duzo expa, krotko sie je bije.
-Roty/carrion wormy pod liberty sa dla sorca 13lvl bardziej oplacalne pod wzgledem expa/h niz dla knight-sprawdzone.
-sorc moze expic
-bez skilowania najt na lvlu 40-50 i tak dalej staje sie dosyc uposledzony-moze on expic jedynie w kilku miejscach, ktore gdy sa zajente wykluczja go z wyscigu szczorow. Sorc expi jedynie z przerwami na sprzedaz loota i doniesienie sobie nowych mfow.
-miejsc do expienia dla sorca jest na azdym lvl multum, dla knighta ilosc miejsc jest naprawde nikla a jeszce bez skilowania obniza sie do zaledwie kilku
-summny i e-vis-przewaga ogromna
-hydry-exp i loot juz od 27lvla-wystarczy dobra ekipa

Vil
26-09-2006, 21:48
Wniosek w 100% prawdziwy bo poparty czysta matematyką. Co do hitow knighta absolutnie sie zgadzam, hity sorca podales duzo wieksze niz jest naprawde. Gdzie te twoje "pewne 2 hity"? -,-

Caly czas krece sie wokolo sorca na 19 levelu, knight jest jaki jest bo nie mialem innego. Caly myk w tym, ze po osiagnieciu 19 levelu tenze knight wcale nie bedzie sie roznil od stanu aktualnego.

_
Mysle ze juz wszystko wyjasnilem, jesli nadal masz jakies watpliwosci zapraszam na PM, w przeciwnym wypadku zaczne kasowac posty ( rowniez moje, coby sie balagan nie robil ).

Xsamsung
28-09-2006, 11:54
Mysle ze sa takie same znaczy 15 palekk ze skilem 70 moze udzerzyc jak 50 knight z takim samym skilem:P

noobowaty mistrz
28-09-2006, 13:35
Mysle ze sa takie same znaczy 15 palekk ze skilem 70 moze udzerzyc jak 50 knight z takim samym skilem:P
Wyjdz, a ja zatrzasne po tobie drzwi, nubcu -,-

Xsamsung
28-09-2006, 16:05
No to ja tez mam pytanko Czy Shileding Pallowi Cos pomga jak jest bez tarczy czy nic naprzyklad jak ebde mial shieldingu 60 to takie hity bvedde obrywal jakbym mial 20?

Loffy
28-09-2006, 19:11
O lol.... Pewnie ze tak... Jezeli bedziesz chodzil z X bowem ale jezeli z tarcza i spiramy (expic lol) to beda hity wchodzily na tarcze (ale ja tam na 75+ dista mialem zwykle 40+ shielda i na co mi on?)

Pzdr mam nadzieje ze pomoglem

Loffy

Frycex
06-10-2006, 16:21
To ja mam pytanie odnośnie wypowiedzi Gremlina wychodzi na to że pall jest spoko do 90lvl a potem zmulony bo małe hity z boltów i sd to jak wychodzi z tego że graj palem do 90 a potem zmień postać jak możesz to uzasadnij to Gremlin:) a raczej doradz czy tą profesją licząc ostatnie update'y warto wogóle graćB)

noobowaty mistrz
06-10-2006, 16:27
No to ja tez mam pytanko Czy Shileding Pallowi Cos pomga jak jest bez tarczy czy nic naprzyklad jak ebde mial shieldingu 60 to takie hity bvedde obrywal jakbym mial 20?
Jesli nie masz na sobie tarczy to twoj skill shieldinga nic ci nie daje i obrywasz tak samo jakbys mial 10 shieldinga.
To ja mam pytanie odnośnie wypowiedzi Gremlina wychodzi na to że pall jest spoko do 90lvl a potem zmulony bo małe hity z boltów i sd
Z sd idą dosyc duze hity. Problem w tym ze expienie z sd nigdy nie jest oplacalne.
To ja mam pytanie odnośnie wypowiedzi Gremlina wychodzi na to że pall jest spoko do 90lvl a potem zmulony bo małe hity z boltów i sd to jak wychodzi z tego że graj palem do 90 a potem zmień postać jak możesz to uzasadnij to Gremlin a raczej doradz czy tą profesją licząc ostatnie update'y warto wogóle grać
Zmiana postaci z 90 lvl na duzo slabsza to chyba nie jest (delikatnie mowiac) najlepszy pomysl. A palem sie w chwili obecnej mniej oplaca grac niz drutem/sorcem, zobaczymy co przyniosa kolejne update'y.

Andrealfus
07-10-2006, 06:59
Ze co, ze na hity knighta z melee sklada sie skill broni i LEVEL?? Od kiedy??

Od zawsze lol....... Kiedy wbijaaz lepszy skill i lvl wchodzi ci meele atak + ale skill jest wazniejszy niz lvl i wiecej daje do dmg

Kajulec
07-10-2006, 08:47
Dlaczego taki OGROMNY offtop nt. "Knight vs. Sorc" powstał w temacie o paladynie?

noobowaty mistrz
07-10-2006, 08:49
Duzo hp, slaba obrona to znowu knight wygrywa... chodzby: skaraby, zolwie, cyklopy... expowiska gdzie sorcem/druidem idzie zdecydowanie za duzo many/run zeby bylo to oplacalne.
Nieprawda. Sorc z exori vis expi szybciej na scarabach i cyklopach. Na zolwiach jeszcze nie sprawdzalem ale podejrzewam ze jest podobnie.
Tyle ze expiac tylko tam mamy 20-25 lvl w ciagu max kilku dni.
A pozniej knight znowu przegrywa bo sorc umocnia swoj exori vis wraz z lvlem a knight nie umocnia ataku wrecz wraz z lvlem.
a zrobienie 65/65 to jest naprawde niewiele
"Zaledwie" 50 godzin treningu. Teraz pomysl ile expa jest w stanie w tym czasie nabic sorc. (nawet expiac od 8 lvl)
Na 40-50 lvl naprawde nie trzeba miec skilli 80/80, a zrobienie 65/65 to jest naprawde niewiele i jak rycerz to juz ma to moze expic az mu sie parcele skoncza... moj brat chodzil od lvl 32 i skilli 62/58 na Mintwallin z 8 BP mf, 5 parcelami i BP UH/GFB... zwykle wracal po 3-4 dniach expienai 4-8h dziennie bo mu sie miejsce w depo konczylo (tak mogl by siedziec tam caly tydzien).
Mintwalin jest dobre dla malych lvli, pozniej zaczyna brakowac expa.
Dawno temu osobiscie tez mi sie zdarzaly wielodniowe wypady do kopalni dwarfow gdzie sie wylogowywalem na spawnie po odeslaniu loota i dalej expilem nastepnego dnia.
Guardy sa obecnie dla knighta zupelnie nieoplacalne, a na samych soldierach jest zbyt wolny exp.
Miejsc expienia dla knighta jest tez naprawde duzo, tyle ze wiekszosc ludzi woli walczyc o spawn z 5 innymi osobami zamiast miec 5k expa mniej na godzine i expic spokojnie.
Sorc moze expic wszedzie a knight tylko na potworach o slabym defie.
Osobiscie summony uzywam tylko na stacjonarnych expowiskach (tam gdzie stoje i czekam na spawn) i przedewszystkim do blokowania potwora... normalnie biegac i expic sie nie oplaca poniewaz summony sa w zdecydowanej wiekszosc zbyt wolne (spowalniaja zbytnio nasz exp).
Summony nie sluza do expienia tylko do zarabiania gotowki. Do expienia sluzy exori vis i to wlasnie on powoduje ze sorc expi szybciej od knighta. (sprobuj osiagnac podobny sredni hit z broni jak sorc ma z exori vis, haha)
Na 27 lvl to tylko niepotrzebnie zajmujesz spawna, exp jak na rotach (zakladajac 4 DSy i 2 sorcow bijacych z wandow) a ostatnio loot na hydrach tez zostal tak obciety ze szkoda gadac, exp na hydrach zaczyna sie wtedy jak mozesz stac koloniej i ladowac ja z vis sam z 1 blokerem.
Tutaj sie z toba zgadzam ale przeciez nie trzeba chodzic na te hydry na niskim lvlu.
Sprawa jest taka ze okolo tego 90 lvl paladyn praktycznie zatrzymuje sie w miejscu z rozwojem
Knight tez bo sila ataku wrecz knighta nie rosnie wraz z lvlem a skille rosna dramatycznie wolno. Knight na 200 bije prawie tak samo jak knight na 100.
SD rosnie powoli i zawsze bedzie ~70 lvl slabsze od sorcerera (roznica ~50 mlvl)...
Wolniej niz sorcowi ale i tak szybko. Lvl daje sporo do sily magii, kazdy jeden to 2 punkty wobec tylko 1 punktu wiecej za kolejny mlvl.
tak wiecj tracisz ich duzo wiecej.
Na niskich lvlach tak, potem to sie wyrownuje. 200 pal nie bije duzo mniej od 200 sorca. Mlvl powyzej 60 rosnie dramatycznie wolno, a lvl rosnie podobnie obu profesjom. (troche szybciej sorcowi)
Bolty tez nie rosna w sile za bardzo i jest problem bo od lvl do lvl coraz dalej a my nie mozemy szybciej expic.
Knightowi tez sila ataku wrecz nie rosnie wraz z lvlem wiec nie moze expic szybciej. A pal ma o tyle dobrze ze moze sobie pomagac runkami np explo. (z ktorego bije duzo mocniej niz knight). Na dodatek sredni hit z bolta jest wyzszy niz sredni hit z broni wrecz bo pal trafia slabiej ale czesciej, knight duzo hitow psuje. (no chyba ze mowimy o expieniu na trollach albo rotach to wtedy knight ma lepszy sredni hit)
Nie mowie ze masz zmieniac profesje, twierdze tylko ze wiekszosc paladynow ma absolutnie dosc expa po 30-50k/h na poziomie na ktorym sorce moga wbijac exp 4 razy szybciej a rycerze moga bic w tym samym tempie duzo mniejszymi kosztami
Nieprawda. To wlasnie pal wbija exp mniejszym kosztem bo nie musi walczyc w zwarciu i moze sie leczyc exura vita ktora jest tansza od uha i daje mu wiecej hp. A sredni hit pala z bolta jest jak juz mowilem na wiekszosci dobrych potworow (700+) wyzszy niz sredni hit knighta z broni. Do tego pal moze sie wspomagac runkami ktore daja mu duzo wiecej niz knightowi.
Od zawsze lol....... Kiedy wbijaaz lepszy skill i lvl wchodzi ci meele atak + ale skill jest wazniejszy niz lvl i wiecej daje do dmg
Lvl nie wplywa na obrazenia zadawane z broni - sprawdzone. Dalej chcesz sie klocic ze nie mam racji? Mam podac przyklady?
taki OGROMNY offtop nt. "Knight vs. Sorc" powstał w temacie o paladynie?
Ja przynajmniej w czesci gadam o paladynie. A offtopic powstal bo "cza" prostowac nieprawdę wypisywana przez niektorych uzytkownikow i (o zgrozo!) moderatorow.

Piotrek Marycha
08-10-2006, 02:05
Nieprawda. Sorc z exori vis expi szybciej na scarabach i cyklopach. Na zolwiach jeszcze nie sprawdzalem ale podejrzewam ze jest podobnie. ale czy oplacalnie? co za problem zwastowac kilka bp mfow zeby wbic troche wiecej expa?

Tutaj sie z toba zgadzam ale przeciez nie trzeba chodzic na te hydry na niskim lvlu.
na hydry do 70 lvla chodzi sie dla kasy nie dla expa...

Lvl nie wplywa na obrazenia zadawane z broni - sprawdzone. Dalej chcesz sie klocic ze nie mam racji? Mam podac przyklady?
nie czy sprawdzone czy nie ale podobno lvl zwieksza "sredni" hit z broni
[/QUOTE]

Piotrek Marycha
08-10-2006, 15:40
Chciales powiedziec rosl, obecnie gdy ludzie wiecej uzywaja mf mlvl 80 w okolicach 150 lvl nie bedzie niczym niezwyklym (u sorcow na nowych swiatach).

ludzi z mlvl rownym lub wiekszym od 80 jest rowno 25, wsrod nich ludzi z lvl <150 jest 6-7 wiec chyba niezbyt normalne?