Pokaż pełną wersje : Planetside - 12 Miesięcy za free !! (1 Rok !)
Może niektórzy słyszeli o tym (na forum mu.xp.pl dali info o tym dziś).
Planetside - Najlepsza gierka al'a Battlefield, osadzona w przyszłosci, będzie za friko 14 Lutego tego roku, umożliwiając grę wszystkim ! na 12 miesięcy (podobnie jak Anarchy Online). Minus darmowego "traila" bedzię taki że Nie będzie się miało dostępu do niektórych broni itp... Jednak będzie dostęp do wszystkich lokacji
Subscription Free - "Fodder Program"
New Players will be able to create a new account and and play for free for a period of 12 months. The new account will have limitations on the BattleRank (+ or - BR8) and the CommandRank (+ or - CR2). Essentially, new players will be able to have access to any part of the game but they will be limited on the diversity of their arsenal. Time Frame – We are shooting for February 14th for Launch.
Screeny:
http://planetside.station.sony.com/images/screenshots/PSScreenShot0145.jpg
http://planetside.station.sony.com/images/screenshots/ps_screenshot_492.jpg
http://planetside.station.sony.com/images/screenshots/ps_screenshot_522.jpg
http://planetside.station.sony.com/images/screenshots/ps_screenshot_562.jpg
Większe info o grze:
W grze nie ma serwerów tak jak w Warrock, Battlefiled 2 itp, tu jest jeden wielki świat... a co za tym idzie, walczymy z ogromną masą ludzi (sa oczywisice serwery takie jak Światy w Tibii... ale nie maja limitu takiego jak w Warrocku i BF2 ;) )
Mapa świata:
http://planetside.station.sony.com/images/manual/GlobalMap.jpg
Mamy do wyboru 3 strony konfliktu....
http://planetside.station.sony.com/images/getting_started/image012.gif The New Conglomerate (tak sie zwą chyba ;) ) -Ta strona wygląda troszku jak Rebelia (Jak ktoś grał w C&C Tiberian Sun lub C&C Renegade... to to jest jakby strona GDI). Tu jakis opis ich jednostek czy coś takiego...
Są dobrymi żołnierzami na krótkie odległości... ale... NA większy dystans tracą efektywność !
*Colors: Blue and Gold
*Medium Assault: Gauss
*Heavy Assault: Jackhammer
*Anti-Vehicular Assault: Phoenix
*Anti-Infantry MAX: Scattercannon
*Anti-Vehicular MAX: Falcon
*Anti-Aircraft MAX: Sparrow
*Heavy Assault Buggy: Enforcer
*Heavy Assault Tank: Vanguard
http://planetside.station.sony.com/images/getting_started/image014.gif Terran's Empire - Kolejna strona konfliktu, nawiązując znowu do C&C (w/w) jest podobna do strony NOD. Specjalizują się w cieżkich jednostkach oraz szybkim strzelaniu (no nie wiem jak to przetlumaczyc :D , Fire-Rate... ), czyli Chain Gun itp...
*Colors: Black and Red
*Medium Assault: Cycler
*Heavy Assault: Mini-Chaingun
*Anti-Vehicular Assault: Striker
*Anti-Infantry MAX: Pounder
*Anti-Vehicular MAX: Dual Cycler
*Anti-Aircraft MAX: Burster
*Heavy Assault Buggy: Marauder
*Heavy Assault Tank: Prowler
http://planetside.station.sony.com/images/getting_started/image016.gif Vanu Sovereignty - Hmm... to jest coś w rodzaju zaawansowanej "rasy" :D... maja pojazdy unoszace sie nad powierzchnia ziemi (anty grawitacja, poduszkowce cos w tym rodzaju :) ), Atut ich to taki ze maja bron przebijajaca pancerz wroga no i potrafia zaatakowac z zaszkoczenia (cos w rodzaju mordercow ;P ) ...
*Colors: Purple and Teal
*Medium Assault: Pulsar
*Heavy Assault: Lasher
*Anti-Vehicular Assault: Lancer
*Anti-Infantry MAX: Quasar
*Anti-Vehicular MAX: Comet
*Anti-Aircraft MAX: Starfire
*Heavy Assault Buggy: Thresher
*Heavy Assault Tank: Magrider
Inne:
W grze mozemy zmieniac bronie swoim bohaterą, pancerz itp...
No cóż...więcej info znajdziecie na www.planetside.com w manualu :) nie chce mi sie wiecej pisac i czytac tego.
Aha, to nie jest RPG tylko FPS ...wiec ... dalem go tutaj bo bardziej pasuje tu niz do OWION'u ;) .
Baron Kaldrick
05-02-2006, 19:24
Zapowiada się ciekawie... Mam nadzieję, że to nie jest aż takie gówno w bombonierce, jak AO, ani szachy, jak CS. Z drugiej strony, mam też nadzieję, że to nie jest gra spawn, shoot, spawn, shoot, spawn, jak ET.
up:
To jest spawn, shot, spawn, shot ;P - mozna powiedzieć ze to jest na podstawie battlefielda... ale jak ten spawn wyglada...tego nie wiem :D
Ale poczytałem jeszcze troszku dokładniej, w misjach mamy cos takiego jak elektrownie na nanonity... (generatory dokladniej, ktore po zniszczeniu jak wykorzystuja surowce - te nanonity - do odbudowy - ktora troche trwa i mozna wtedy latwo przejac go (generator) .
Nanonity gracze musza zdobywac poprzez wykorzystanie takich specjalnych pojazdow do ich zbierania, same nanonity znajduja sie niedalego portali (wrap gates).
Ogolnie to wyglada jak Battlefield...
Tyle ze zdobywamy bronie, pancerze itp na wlasna reke... (chyba, na 80%).
EDIT:
Ale i tak zanim sie zespawnisz to pewnie i tak bedziesz miec daleka droge powrotu tam gdzie padles :)) .
Aha, wybor broni (przynajmniej okienko inventory) wyglada jak z Chrome :)) .
Na mu.xp.pl dali linki do filmiku (2 wersje, wieksza i mniejsza :) )
Filmik robiony przez graczy... pokazuje jak giera wyglada... z tego co widać bardzo fajnie :D
Mały (8 mb) (http://files.machinima.com/films/media/Conventional_Media/PS_AD_SMALL*****)
Duży (17 mb) (http://files.machinima.com/films/media/Conventional_Media/PS_AD_LARGE*****)
Raiderek
06-02-2006, 14:10
NO,NO, i znów Avager :)
Zapowiada się ciekawie :)
Szczególnie że niesłusznie dostałem Bana.. i nie mam w Co grać.
MOże z Góry się umówimy gdzie grać? (serv)
I Stworzymy clan/gildie czy co tam jest.
A jakies minimalne wymagania sprzetowe?
Raiderek
06-02-2006, 14:38
No i tu jest ból... wymagania.
Wątpie żeby ta gierka mi wogóle działała a co dopiero płynnie.
NO nic zaraz lookne wymaganie na officjalnie stronce jeśli znajde :)
To chyba starczy:
https://store.station.sony.com/hardgood.jsp?SKU=PSAFT-HG-SW1004-AFTRSK
jesli komus sie nie chce wchodzic...
MIN:
* Windows® 98/2000/ME/XP
* Pentium® III 1.0 GHz or greater
* 256 MB RAM
* Direct3D compliant video card with 32MB RAM *
A i jeszcze jedno, bo musze leciec i nie mam czasu na szkuanie:
Czy wystarczy kupic grę za te 19.99$
Czy również jakis Abonament?
* DirectX 8.1 compatible sound card
* 56k + Internet connection
* 4X speed CD-ROM
* 3.25 GB hard drive space
* DirectX 8.1 or greater
Zalecane
* Windows® 98/2000/ME/XP
* Pentium® III 1.8 GHz or greater
* 512 MB RAM
* GeForce4 class video card with 128MB VRAM
* DirectX 8.1 compatible sound card
* Broadband Internet connection
* 16X speed CD-ROM
* 3.5 GB hard drive space
* DirectX 8.1 or greater
Po kiego kupować ?
Pewnie udostepnią podstawową wersje gry (Beż żadnych dodatków),
Co do wymagan... to spelniam minimalne ;) ...
Raiderek
06-02-2006, 16:26
CHodzi mi po okresie tego 1 roku.. no ale cóz "obaczymy" jak to będzie...
A co apropo naszego "sojuszu" ?
Raiderek
06-02-2006, 17:11
A masz jakies pojęci o tej grze?
Tak żeby conieco powiedziec?
szukałem chwilę polskiej stronki, ale nie mam zabardzo czasu więc nic nie znalazłem.
Więć może cosik powiesz?
lub może znasz polską stronkę :]
Edit:
AAA.aaa
przy okazji szukania conieco znalazłem:
Darmowo: tyle to osoby ktore się zarejestrują do 14 lutego, by:
http://www.idg.pl/news/87994.html
Czy może to błąd?
jeśli nie to puźniej jak bendę miał czasu... to się zarejestruje :)
Walczy się na tamtych terenach, mapkach...
Nie wiem jak to jest czy moze byc 1vs1vs1 (3 strony konflitku naraz walcza)... ale ... zadanie jest proste, przejac wroga baze.
Po drodze mozna zdobyc generatory, ktore napelniamy nanonitami (gracz musi nanonity zebrac specjalnym pojazdem).
W grze jest wiele ale bo wiele mozliwosci kierunku rozwoju postaci (chodzi mi inzynier, medyk (chyba), AT (anti tank), AA (anti aicraft), przeciw piechocie itd itp) .
Jest rozwoj Postaci taki jak w RPG ! (atrybuty, lvle itp )
Mnóstwo pojazdów, Bombowce, Myśliwce, Transportery (ale to chyba bombowce tez ;P , sam nie wiem... widac je bylo na filmiku), Czolgi, Mechy, Artyleria, nózki ;) .
EDIT:
Pojazdy mamy takie:
*Buggies (małe "jeepki" :P, szybkie, wszedzie (prawie) wjedzie... (5 - w nawiasie jest liczba takowych pojazdow w grze)
*Lądowy transport -chyba wiadomo (5)
*ATV - są to motorki a raczej czterokołowce + ten lewitujacy dla tych fioletowych ;P , oni maja wszedzie taki lewitujacy ;/ (4)
*Czołgi - wiadomo ;P (5)
*Samoloty - nio... ja chce byc pilotem bombowca lub artylerzystą :D ... więc, tutaj mamy Bombowca (Liberator - tak się nazywa), Transportowca piechoty (Galaxy, mieści 1 pilota, 6 pasażerów, 2 MAX'ów (to chyba ta bardzo ciężka piechota :)) i pojazd z kierowca (jesli jest w pojezdzie)), Transportowca Pojazdów (mieści 1 pojazd), lekki mysliwiec i lekki ...nie wiem jak to przetlumaczyc (Gunship... to ten do atakowania raczej Piechoty i pojazdów) (5)
* Pomocnicze (Support, W tym ten kolektor Nanonitow, dla tej bardziej zaawansowanej armii to jest przenosny teleporter, i jeszcze centrum dowodzenia na kolkach ;) ) (3)
Jest zapewne ich więcej... na 100% ... Bo nie ma w tym spisie Mechów ;) ...
Broni jest w sumie 26... i chyba trzeba to podzielic na 3. Ale i tak mnostwo pozostaje :))
PAre rodzai pancerzy... Dajace pewne bonusy... lub poprostu def
W grze mamy takze implanty, (jak to implanty daja jakies bonusy, typu szybkosc, wytrzymalosc itp ;) ) A dokladniej:
1) Advanced Targeting -Zaawansowane Celowanie
2) Audio Amplifier - Cos od sluchu... wzmacniacz cz cos takiego, ze slyszysz kroki przeciwnika itp
3) Darklight Vision - Widzisz Niewidzialne, ukryte osoby (Cloacked)
4) Melee Booster - chyba wiadomo... zwieksza obrazenia od broni recznej (noze itp)
5) Personal Shield - takie male pole silowe :)
6) Range Magnifier - Cos dla sniperow... mozliwosc przyblizania (okiem ;P ... 4x, 8x, 12x)
7) Regeneration - Przyczepia sie to cus do serca :P, odnawia "brakujace zdrowie" (regenerates missing health)
8) Second Wind - to co wyzej ale... do daje sie kolo pluc... odnawia zycie do bezpiecznej granicy gdy jestes blisko smierci
9) Silent Run - zmniejsza (lub prawie ze likwiduje) halas podczas biegania
10) Surge - Zwieksza szybkosc poruszania sie
WAZNE:
Po smierci implanty sie niszcza... musza sie odbudowac poprzez Nanonity ... wiec pisze ze trzeba byc ostroznym :P ale czemu to nie wiem ;P (moze skutki uboczne ;) ? )
Sa tam takie rzeczy jak "party" (tylko ze sie nazywa to Squad)...
w takowej druzynie moze byc max 10 osob... oni dzialaja wtedy nad jednym zadzaniem (takim jak przejmowanie budynkow, obrona budowli, Jest bonus do EXP'a (20%) gdy jestes w party (ono sie chyba dzieli...ale zwieksza sie o 20% - te podzielone)
Sa jeszcze "certyfikaty", ktore sa niezbedny by np. pilotowac samolot... jest to cos w rodzaju Prawa jazdy...
Jak sie je zdobywa ? nie wiem...
Wiem ze jest ich w cholere :D... i do kazdego pojazdu jest prawie ze inny (sa tez ogolne, wlasnie typu Armored Support dla bombowcow lub artylerii itp :) )...
Gra coraz bardziej mnie interesuje :D .
Raiderek
06-02-2006, 18:21
Spoqo.
Ja też już kilka filmików oglądnołem i powiem że jest ciekawe...Nawet baardzo.
A teraz konkrety.
Z kąd to ściągnąć? jest jakiś lynk?
gdzie się zarejestrować do tego 14 lutego.. :)
ps, jesli chodzi o rozgrywke to ja bym został pilotem/szpiegiem/snajperem/Support jakis (medyk,altyleria,inż)
"We are unable to let persons under 13 register at Station.com"
Czyli bedzie sie mozna darmowo rejestrowac od 13 do 14?Wspolczoje osobie ktorej na 1 dzien internet siadzie albo cos podobnego.
@Edit;A jednak sie zarejestrowalem :>
Baron Kaldrick
06-02-2006, 18:54
Ja będę przedstawicielem Terran, ciężka piechota, Mechanized Assault Exo-Suit aka M.A.X., do usług.
Darth Ryba
06-02-2006, 18:59
Czyli bedzie sie mozna darmowo rejestrowac od 13 do 14?Wspolczoje osobie ktorej na 1 dzien internet siadzie albo cos podobnego.
To chyba o to chodzi ze od 13 lat to jest :P bo ja wpisalem ze mam 12 i nie moglem sie zarejestrowac potem wpisalem chyba 15 i poszlo ;p
PS: Co do sojuszu to moge byc z wami chlopaki? ;p;p
Tu chodzi o wiek ;P
Rejestracja będzie OD 14 lutego , a nie do cholery "DO" -.- ...
UP UP:
Ja też:)
Ale planuje w Artylerie lub Bombowce... lub ciężka (BARDZO) piechota ;) ... lubie heavy weaponki sobie dźwigać :) .
Darth Ryba
06-02-2006, 19:05
ja sie jakos zarejestrowalem..
Baron Kaldrick
06-02-2006, 19:06
@Av
Przecież to jasne, że mówię tylko o BARDZO ciężkiej piechocie.
Ja bede mechy obslugiwal.Terran Empire.
Raiderek
06-02-2006, 19:35
TO może w końcu coś komkretnego jeśli chodzi o rejestracje?
Bo ja już się zagubiłem... Poradnik? xD Lub konkretne ifno czymś potwiedzonym :>
Najpierw się zarejestrujmy potem gra ^^
A ci co się zarejestrowali... Macie z kąd ściągnąć gre?
no Do Cholery Przeciez Mowilem Ze Od 16 To Wszystko BĘdzie !!!!!!!!!
ZostaŁo Jeszcze 8 Dni Zanim BĘdziecie Mogli SiĘ Za Friko ZarejestrowaĆ W Planetside !!!
A To Konto To Nie Tylko Do Ps ! Ale Takze I Do Innych Gierek Z Tej Firmy !!!!
Raiderek
13-02-2006, 19:36
Odświeżam temat, z racji iż zbliża się 14.
JUtro chciałym tu zobaczyć konkretne info :)
befavaza
14-02-2006, 09:47
Więc da sie to sciągnąć?? ;] Zarejestrowałem się ale opcji ściągnięcia jeszcze nie ma chyba...
snakebite
14-02-2006, 12:36
za to opcja do wykupienia jest :p
Raiderek
14-02-2006, 14:45
Avanger może coś wniesiesz do tematu?
Bo w końu ty tu jesteś "znawcą
;]
Avager - sorka ale musze
14-02-2006, 14:56
Jak byś wiedział to mam bana...
Co do tematu...
Demo to będzie się zwało (tak przynajmniej miało się nazywać) Planetside: Cannon Fodder (Mięso armatnie),
Na początku był ustawiony limit na Battle Rank (BR) 6 ... ale większość graczy (tych co płaci za gre normalnie) uważało to za kiepski pomysł, gdyż by przyciągnąć więcej graczy powinni dać minimum BR7 (na tym poziomie można tuningować swój armorek itp... ),
Demo da nam możliwość zdobycia 11/24 Certyfikatów (ale moge sie mylic...i to bardzo, bo CR to chyba skrot od certyfikatów.. a dokładniej... będzie limit 2 CR na 1 postać... a 11/24 CR będzie dostępnych dla free).
Jednostki MAX (te super mega duża piechota ;) ) nie bedzie raczej dostepna dla free (wymaga BR 22) ,
Na forum oficialnym ludzie robią sobie jaja że NIBY jest już download dostepny... ale tak naprawde nie jest (Gotcha ;) ).
Oni także nie mogą się doczekać tego ;P (dużo osób pisze by już dali to dostępne), ale pamietajcie też że na świecie jest inna godzina...a nie uniwersalna (tam może być noc... lub wcześnie rano...nie wiem dokładnie gdzie jest siedziba tego... więc trzeba czekać).
Baron Kaldrick
14-02-2006, 14:58
Do dupy, jeśli M.A.X. ani mechy nie będą dostępne...
Darth Ryba
14-02-2006, 14:59
jakis poradnik do zarejestrowania się?
Avager - sorka ale musze
14-02-2006, 15:04
Poprostu sie zarejestruj ?
Potem i tak bedzie pewnie opcja na file planet stworzenia unikatowego CD-keya... dzieki ktoremu bedzie mozna dodac w opcjach Subskrypcje PS'a..
Więc czekać ... i śledzić forum oficialne...heh -.- ...
Baron Kaldrick
14-02-2006, 15:25
CR to Commander Rank, im wyższy, tym lepiej można planować akcje, korzystając z większej ilości 'nowinek'. Ja osobiście mam nadzieję, że pozwolą 'faccom' zdobyć BR 10-11 i wszystkie możliwe certyfikaty...
Avager - sorka ale musze
14-02-2006, 15:35
A no.. masz racje CR - Commander Rank, ale wlasnie nie pamietam od ktorego bylo mozna zakladac Squad... od 2 ? od 3 ? nie wiem :/
Dodam jeszcze że BR 6 mozna zrobić w 2 dni jesli się gra dośc dużo... no i spokojnie w tydzień (w tyle bez problemu się zrobi)...
I tak, mam nadzieje właśnie że dadzą jak największy BR, dostep do większości BARDZIEJ UŻYTECZNYCH certyfikatów ;) .
snakebite
14-02-2006, 15:39
Kurde, im więcej piszecie, tym mam większego smaka na tą grę, a jak oglądam trailery to juz niemoge sie doczekac az dadzą ją do sciągnięcia:P
Baron Kaldrick
14-02-2006, 15:44
A ja, im więcej czytam na oficjalnym forum, tym mniejszą mam nadzieję, że to będzie zdatne do grania na free koncie... BR4 zdobywa się po skończeniu treningu, od tego do BR6 jest ponoć max 3h grania. Nie można wtedy zrobić praktycznie nic... Poza byciem tytułowym mięsem armatnim. A co to za frajda, z podstawowymi brońmi, podstawowym armorem, podstawowymi certami wybiegać na bitwę, ginąć, spawnować się i tak w kółko?
Darth Ryba
14-02-2006, 15:49
znalazlem jakis download http://planetside.station.sony.com/download.vm
Avager - sorka ale musze
14-02-2006, 16:29
@Darth:
To jest Planetside: Aftershock (czyli nie to demo)...
Trzeba czekać aż będzie Planetside: Cannon Fodder....
Darth Ryba
14-02-2006, 16:47
plx pomocy xD ja sie wogóle zarejestrować nie umiem. Bądźcie dobrzy i wytłumaczcie młodszemu koledze jak to zrobic ;p
Jak się zarejestrowałem pare dni temu to będę musiał bulić?
@ Ryba
ZAREJESTRUJ SIĘ (https://www.station.sony.com/secure/en/registration/registration.jsp?returnURL=http://planetside.station.sony.com/)
Station Name - ksywa
i wypełniasz dalej
Jak masz w nawiasie optional , to nie musisz podawać.
Wypełniasz dalej wszystko.
Przy 2 wybierasz pytanie , jakie chcesz otrzymać przy próbie odzyskania hasła.
Przy 3 chyba jakieś reklamy , ja zaznaczyłem wszystkie na wszelki wypadek :P
zaznaczasz , że zapoznałeś się z 'Terms of Service'
i klikasz na dole 'accept'
Galarion
14-02-2006, 22:51
http://psforums.station.sony.com/ps/board/message?board.id=psdevdiscussion&message.id=97051
Tu jest jakies info, tez mowi o dniu dzisiejszym jako premierze. Gierke chetnie zobacze, chociaz mam co robic(back to Guild Wars...).
Raiderek
15-02-2006, 20:48
Jakieś Newsy?
Bo ja ostatnio nie miałem czasu nawet tu zaglądać.
A na oficjalnej stronce narazie nic nie widzem więc pytam się was.
mam pytanko amainowicie : jak to sciagnac?:P
Raiderek
18-02-2006, 18:56
Coś nowego?
Jest już ta gierka dostępna?
<odświeża>
Zapomniałem powiedzieć....
PLANETSIDE: RESERVES JUŻ JEST !!!!!!!
Gra ma 1,7gb (jakos tak)
Podobno warto jest pograc, nie ma sie dostepu do BF'ów (tych robotów)
Nie no ze screenów z grze nawet fajnie wyglada, dzis na noc ustawie - mialem do dawno zrobic ale coz...
tylko informuje ze mozna pobrac itp.
Wtf? Gdzie to się ściąga? Nigdzie nie mogę znaleźć żadnego downloadu ;/ Same płatne wersje tylko są do ściągnięcia.
Dobra, już znalazłem :P Jakby ktoś miał z tym problem, to daje linka: http://download.station.sony.com/patch/download/pls/psreserves*****
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.