Pokaż pełną wersje : Historia Plains of Havoc
Witajcie właśnie robię komiks na podstawie tibii który bedzie dostępny na tej topliscie - www.komiks.toplista.pl, fabularyzowany, a akcja zacznie sie w miescie ktore stalo kiedys na plains of havoc wiec potrzebuje jak najwiecej informacji o zagladzie plains of havoc. Kto zaatakował, kim są knightmare knights itp.
Będę bardzo wdzięczny jak mi pomożecie !! :(
Luc'Infernus
07-02-2006, 07:02
http://www.tibia.pl/map.php?map=poh Jest to adres mapki pohu, znajduje sie tam króki opis jego histori, tzn skad tam sie wziely potwory itd. Wydaje mi sie ze byl tu juz temat o pohu, opcja szukaj :).
PS. Jak bedziesz robil ten komiks dodaj cos od siebie do tej histori pohu, zeby bylo ciekawiej, zamiesc tam np jakiegos ch...... dzielnego rycerza :P.
http://www.tibia.pl/map.php?map=poh Jest to adres mapki pohu, znajduje sie tam króki opis jego histori, tzn skad tam sie wziely potwory itd. Wydaje mi sie ze byl tu juz temat o pohu, opcja szukaj :).
PS. Jak bedziesz robil ten komiks dodaj cos od siebie do tej histori pohu, zeby bylo ciekawiej, zamiesc tam np jakiegos ch...... dzielnego rycerza :P.
Mam zamiar troche dodać ;p Będzie cała ekipa profesjii ;) A na tą krótką historyjkę już patrzyłem, opcji SZUKAJ też użyłem.. Poprostu nie chciałem czegoś spaprać tzn żeby sie nie okazało że dałem taką nazwę miasta a tak naprawde była inna ;) Aha dziękuje ci że się zainteresowałeś tym tematem ;p
@Down Wielkie dzięki ;)
Hmm, historia PoHu... słyszałem o tym troche, ale nie jestem wszystkiego pewien w 100%. Miasto, które tam kiedyś stało było kolonią osadników z Thais lub Venore (raczej Thais). Na powierzchnię wydostały się demony i różne niebezpieczne istoty, nie wiem jak do tego doszło, więc tu pewnie będziesz miał pole do popisu :) Oddziały żołnierzy nie zdążyły uratować miasta ale wysłano tych Rycerzy Koszmaru (którzy wtedy chyba byli znani jako Red Legion - ale to tylko gdzieś słyszałem), żeby pozbyli się złych sił. Nie ma dokładnego opisu przebiego walki, wiadomo że rycerze zepchnęli to zło do podziemi (pewnie Pits of Inferno) i zablokowali wejście i tym samym uwięzili zło i siebie samych w tych podziemiach. Jeden z tych Rycerzy zginął jeszcze po drodze, można dotrzeć do jego ciała. Jeden prawdopodobnie uciekł i "zdziczał" mając jako towarzystwo tylko beholdery - to ten sławny Black Knight. Hugo the demonbunny to był chyba jeden z arcydemonów, które wylazły tam na powierzchnię (coś ala Orshi i Morgi). Jeśli chodzi o sposób w jaki te potwory wylazły na powierzhcnię to ja osobiście podejrzewam The Ruthless Seven, którzy jak wiadomo są zamieszani w ostatnie ataki Orshów i prawdopodbnie będą zamieszani w ataki Morgów.
To chyba wszystko co wiem na ten temat, nie wszystkie informacje są pewne, więc dobrze by było jakby ktoś jeszcze się wypowiedział, żeby można było prównać :)
Bodi druid
05-07-2006, 09:52
Fajnie ze sie tym zainteresowales. Hugo w przeszlosci zostal uwieziony przez bardzo silnych druidow ktorzy zlapali go w pulapke na POH (zostal uwieziony przez uzycie czaru blokujacego przejscie Exevo Grav Vita lub cos podobnego. I ten wlasnie Hugo zostal zepchniety do podziemi przez tych druidow. Legenda mowi ze on nadal zyje i jest dzies uwieziony pod pohem. Mowi sie o KWT lacz to nie prawda. Hugo ma tez bezposredni zwiazek z Orshem i Ruthless Seven :). Mysle ze troche pomoglem NARQ