zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Knight - Gdzie Expic by duzo zarobic

Daniel D
08-02-2006, 01:17
Pisze ten temat z uwagi na to ze zaczalem grac knightem , poprzednio gralem pallkiem ktorym biegalem miedzy dragami / vamp / necro / guardami / poh.

Przyszedl czas na knighta , wiem ze sa super miejsca na super kase dla knighta , szukalem juz jakis poradnik ale za duzo jest roznych tematow :(

Czy moglby ktos napisac tutaj gdzie najlepiej siedziec i expic chcac jak najwiecej zarobic , moze byc malo expa ale duuzo kasy , w miare szybkim czasie.

Moj char to 37 knight (z paccem) 79/77 skille , c-arm , v-shield , bs , crus helm.

Prosze o odp tutaj badz gg: 8647771 , dziekuje za uwage.

emilok
08-02-2006, 07:50
krypty sa kasodajne jak na twoj lvl, skaraby tez beda dobrze profitowaly;
mozesz tez isc na soldiery do dwarf hell'a, beda duzo loota dawac;

Xavery
08-02-2006, 10:15
@up.
Scaraby odpadaja bo nie ma GS, a z BS to napewno nie beda kasodajne.

@topic
Na twojm lvl i twoich skilach bardzo bym polecal expic w kryptach. Exp szybki (zalezy w ktorych) a mi zawsze sie UH zwracaly z samej gotowki, a loota jest zawsze masa. Tak wiec dobrya krypta bedzie ta "za ogniem" oraz obydwie na wschod od miasta.

Vil
08-02-2006, 11:53
Krypty, Mintwallin ( zakladam ze masz postmana ), w ostatecznosci Senja.

Canis'lupus
08-02-2006, 12:38
Jeżeli chodzi o szbkie expienie to zdecydowanie polecam okolice port hope, a dokladnie północno zachodnie wybrzeże. Pełno tam slime, terror birdów i innego dziadostwa:p . Lekko można wbić 100k expa w jeden dzien, niestety kasa z tego żadna:(

Jeżeli chodzi o zarabianie to polecam większość krypt na ankrahmun, piramidy minotaurów na darashi oraz zamek w okolicach ab(tylko tam zwykle jest pelno ludzi:( , ale jak jestes sam smialo mozesz zarobic niezłą kasę w krótkim czasie). Jest jeszcze wiele innych fajnych miejsc ale nie bede wszystkich wypisywał... przyjemnego grania

Daniel D
08-02-2006, 12:48
Dzieki wielkie za rady . Oczywiscie jesli ktos jeszcze ma jakies pomysly to mozecie pisac chetnie przeczytam :) Wczoraj expilem na dworcach w PH i mysle ze nawet nawet , wychodzi 13 - 18 k expa na godzine i jakies 3 - 4k gotowki na godzine + z tarantuli loot. Mysli ze nie jest zle a uh prawie w ogole nie ida , najgorsze tam sa pieprzone dworc voodomaster :(

Jesli ktos ma dobre doswiadczenie w grze knightem i chwile wolnego czasu to prosze o kontakt gg: 8647771 :)

Jestem o tyle w zlej sytuacji ze zawsze gralem pallem (78 , 76 , 64 lvls itd...) a knightem lipa , ale coz , wszystkiego trzeba sie nauczyc :)

Okenosix
10-02-2006, 14:41
mintwalin robisz skile 70/70 i lecisz z minoskami wes tylko odrazu wiecej uh bo minomagi niezle hitaja :P

ripper
10-02-2006, 15:33
@2up
Lol. Jeśli myślisz, że zarobiłeś DUŻO kasy, albo, że to NIEZŁY wynik, to Cię rozczaruje.
@topic
Idź do Mintwallin. Expa około 20k/h i masa lootu.

Vil
10-02-2006, 16:31
@2up
Lol. Jeśli myślisz, że zarobiłeś DUŻO kasy, albo, że to NIEZŁY wynik, to Cię rozczaruje.

Pochwal sie ile ty zarabiasz, bo 3-4k/h to dla mnie niezle biorac pod uwage ze nie expi na minosach ;o

Alora
10-02-2006, 17:55
Jak ci poradze tak. Zakup GSa jeśli możesz i pędź na scaraby.
Przy 70/70 jest fajnie przy 75/75 jeszcze fajniej a przy 80/80 wzwyż to juz jest za***iście. Kasa leci jedzonko też. Exp tak sobie. Ale lotta nie ma tyle co w tombach co jest duzym plusem.

Vil
10-02-2006, 19:57
Ale lotta nie ma tyle co w tombach co jest duzym plusem.

Bo exp leci tak samo a zarabia sie x razy mniej ?

Rinoen
10-02-2006, 20:26
Sam mam knighta i jak nim expie biegam po dwarf soldierach i pojedynczych respach guardów. Robie spore lootbagi i wysylam do depo. Efekt: mam około 80k na 20lvlu. B)

Raayden
10-02-2006, 23:21
przejdz sie sie na Mintwalin (zrob postamana)
raz ze masz dobry exp 20-25k/h
dwa ze masz duzo kasy xD
ja osobiscie swoim knightem w ciagu 5h nabijalem 100k expa i jakies 30-40k kasy z lootu
przy czym za uhy zwracalo sie czystym goldem ;](szlo max 2-3bp uh na 5h)
btw krypty tez dobry wybor jak dla ciebie tam sporo zlomu
a scaraby olej bo wcale nie sa dochodowe

K3ine
11-02-2006, 19:40
chcesz kase? SCARABY!! albo MUMIE!! jak wolisz. moim zdaniem źle mówicie że GS albo d-lance potrzebne znajomy biegał z bs na scaraby od 50 lvl a z tą kase ze scarabów kupił dsm,g legi i mmsa bodajrze =) a w domku zalega mu ponad 700 scarab coinów. mumie tez sa rozrzutne :P więc wybór zostawiam Tobie. no jeżeli nie masz pacca to wogóle niewiem po co to pisałem ;)

Vil
11-02-2006, 19:45
lev 41, 73/75, scaraby nie zwracaly sie ani z jednoreczna ani z dwureczna bronia.

@up: nie wierze ze zarobil na to na scarabach.

@down:
jak nie sypnie bohami albo rh, to masz 'nic' do podzielenia na 3-4 osoby.

AdiTheMaster
11-02-2006, 20:19
Hmmm jak byś miał trochę wyższy lvl i pacc to można się przelecieć z shooterami na hydry, tam to dopiero loot leci jak Ci hydra sypnie bohami albo rh to dopiero będzie ubaw bo uhy sie zwrócą tak jak sobie nawet nie wyobrażasz wystarczy odrobina chęci siedzenia tam i farta do loota a będzie bosko... Dobre skille jak na ten lvl...

Xtreme
14-02-2006, 08:54
Hmm ? Potrzebujesz duzo kasy i dużo loota? expresowo idz na raty pod thais mowie ci ;))) ;p

Pertem
14-02-2006, 14:11
Ja mam podobny problem !!!
Mam knighta na 18 levelu i nie wiem gdzie expić
2 mlev
32/32:( (nie piszcie ze slabe bo ja to juz wiem):(
eq:noble armor plate legs, leathet boots, crown helmet dwarven shiled i serpent sword(ja kasy potrzebuje na fire sword i gra. shiled)

krzysiek_92
14-02-2006, 18:07
Ty na razie nie exp tylko skile ćwicz dotreń do 40 i w zaleznosci gdzie mieszkasz exp na orkach i minosach (zwykłych). Ty na tych skilach to se możesz co najwyżej zwykłe orki lać ,trole i tego typu badziewie

Kokio
14-02-2006, 18:23
chcesz kase? SCARABY!! albo MUMIE!! jak wolisz. moim zdaniem źle mówicie że GS albo d-lance potrzebne znajomy biegał z bs na scaraby od 50 lvl a z tą kase ze scarabów kupił dsm,g legi i mmsa bodajrze =) a w domku zalega mu ponad 700 scarab coinów. mumie tez sa rozrzutne :P więc wybór zostawiam Tobie. no jeżeli nie masz pacca to wogóle niewiem po co to pisałem ;)

o.O 700 scarab cointów 8o no to troche tam posiedzial skoro kupil takie itemki xD chyba ze u was sa takie ceny...

A co to tematu: Niezłym miejscem do zbijania kasy (i expa) wydaje mi sie ze sa okolice Dark Cathedral a dokładniej teren który znajduje sie nad katedra. Ja sam tam expilem do 40 lvl :P . Jesli nie bedzie noobow to bedziesz zarabial do 15k na 5h i ok. 70k expa, co moze nie jest wynikiem oszolamiajacym ale zawsze. Najwiekszym plusem jest to ze przede wszystkim nie tracisz UH chyba ze wpadniesz na rozjuszone huntery ktore chyba w tym miejscu sa wyjatkowo złośliwe :P . W kasie nie wliczyłem War hammerów a po 5 h powienienes miec spokojnie ok. 2 :PP . Spróbować nic nie szkodzi. Tylko niestety to jest FACCland ale trudno :/

Kokio
14-02-2006, 18:26
Ja mam podobny problem !!!
Mam knighta na 18 levelu i nie wiem gdzie expić
2 mlev
32/32:( (nie piszcie ze slabe bo ja to juz wiem):(
eq:noble armor plate legs, leathet boots, crown helmet dwarven shiled i serpent sword(ja kasy potrzebuje na fire sword i gra. shiled)

A tobie radzilbym troche poskillowac do 50 a potem... moze roty?? jesli nie masz pacca to calkiem duzo jest ich na 1. piętrach kopalni albo w okolicach Venore.

Cieniobójca
14-02-2006, 19:09
Dobrze żeby nie robic osobnego tematu to może sie zapytam tutaj.
Mam 15 lvl skille 47/46 3 mlvl w hammer d hammer+beho shield na czym moge zdobywać kase tak 2k/h
edit: mam p-seta
Edit2:mam także 10 ihów więc zerki nie powinny stanowić problemu

krzysiek_92
14-02-2006, 19:46
Zamek w ab, jak cie nikt nie wygoni to dosć durzo expa dostaniesz i loot bardzo dobry, tylko uważaj na lurnięte zerki bo cie zabiją w kilka sekund

szymon287
14-02-2006, 20:20
do kogos kto powil ze scaraby sa nie oplacalne -.-"
albo wy nie umiecie na nich expic/zarabiac albo ja jestem ,,wyjatkowy'' xD ile k expa na godzine to nie wiem ale po calym dniu jezeli jestem w kopalni robie 2lv (w ferie tak bylo, teraz buda i juz nie ma calych dni :() czyli np. z 51 na 53 jak na jeden dzien mysle ze to duzo expa, na kase nie narzekam po takim dniu 20k (niestety samej kasy) nie liczac krysztalkow i cs
koniec :]

!Brawler
14-02-2006, 21:07
Jeśli ma być kasa to jak dla mnie tylko tomby, kopalnie albo mint.
@up
Założyciel tematu pytał gdzie siedzieć aby zarobić, mówisz ze po całym dniu wbiłeś ok 250k expa i masz z tego 20k kasy, porównaj ile byś jej miał po wbiciu 250k na soldierach/guardach lub w mint ;)

szymon287
14-02-2006, 21:13
porównaj ile byś jej miał po wbiciu 250k na soldierach/guardach lub w mint ;)

ee nigdy z samej kasy nie mialem wiecej w jeden dzien niz 20k -.-" a jak nie mialem pacc to gdzie chodzilem na guardy mi sie niezwracalo (byc moze ciankie skille) ale w mint spokojnie expilem i zyski nie byly zbyt duzo :|

Vil
14-02-2006, 22:57
20k nie bylo trudno wyciagnac 20 levelowym knightem 70/70. Na 3-4 godziny.

Blacko
15-02-2006, 01:02
Bo exp leci tak samo a zarabia sie x razy mniej ?

Chodziło mu raczej o to, że nie trzeba kulać lootbagów bo loot to głównie kasa (i to całkiem sporo). Ja osobiście bardzo to sobie w scarabach cenie bo sam nienawidze popylać z lootbagiem :p

geni_666
15-02-2006, 10:17
20k nie bylo trudno wyciagnac 20 levelowym knightem 70/70. Na 3-4 godziny.

Nie zebym cos watpił, ale możesz mi powiedziec gdzie taki knight moze tak zarobic? Bez pacca i postmana :). Narazie mam 20 lvl(zaraz 21) skille 63/63 i planuje na 30 lvlu miec 70/70.

aha i jeszcze mam 4mlvl :P.

Vil
15-02-2006, 13:00
Senja. 1 uh na wejscie, 1 na wyjscie, 1 destroy field i masa zarcia, expisz ile chcesz, skrzynka na wyspie nie wymaga postmana.

Przy malym szczesciu w loocie robilem srednio 4-5 k na godzine ( gold + loot ), bywalo ze i 6-7k wpadalo. Bilem same minosy i guardy, sporadycznie archera. Beho sie nie oplaca.

Krypta jest pusta, ludzi spotykalem raz na pare dni.

Stożek
15-02-2006, 13:15
Ja expie zarabiają naprawde dużo... w Dark cathedral. Oczywiscie nie w częsci glownej ale na ghulach, mozna zrobic niezlego lootbaga, jesli chodzi o exp to mozna wpadac na slimy obok, czysty exp. Czasami na tarantule ( już droppło t-ringa 2x). Jak jestem sam to wytaskam loota za 6-7k po kilku h, mozna go wyslac z Outlaw Camp ( bez postmana) ale trzeba miec parcelke. ;)
Jednak na wielu servavch kręci się tam peło ludzi i wieczorem możecie mieć problemy z expieniem tam.

Cieniobójca
15-02-2006, 13:40
Dajecie przykłady wielu miejsc dla PACC. Przydałyby się także dla FACC

Amar Alth
15-02-2006, 13:48
Witam !
Mam 25lvl. Skile 62/62 ( ciągle rosną ). Moje EQ to Knight set, cruzader helmet, Fire Axe i Dragon Lance, Medusa Shield, Scarf ( jak dziś dobrze pójdzie to będzie platinium amulet ).
Chciałbym śię zapytać gdzie mogę expić, żeby było dużo kasy ? 5k na h ( niewiem czy jest to możliwe )
Niemam Pacc :/

Pozrdo

Vil
15-02-2006, 15:42
Ja sie produkuje a i tak nikt tego nie czyta :<

Slawomir Knight
15-02-2006, 15:53
Ja mam 15 lvl skille 60/60 ale kiepskie eq - serpent sword, p set dwarven shield, obecnie nie mam pacca. Gdzie moge expic zeby bezpiecznie zarobic na bs-a c seta w helm vamp shield? Czas nie gra roli.
Dzieki.

Stożek
15-02-2006, 19:52
Ja sie produkuje a i tak nikt tego nie czyta :<

Nie martw sie... jak ktos nie umie czytac to i tak nie przeczta ;)
Naszczescie kilka osob skorzysta na Twoich poradach.

MiXer
15-02-2006, 20:01
ja polecam dc knightem na 20 lvlu ze skill 55-53 k setem d shildem fs i crush hlm na poziomie -1 2 nabijałem z 20k expa w 2 godz i z 2k kasy z itemami nie bralem zadnych ih-uh-hmm

Tibeus
15-02-2006, 23:16
Osobiscie polecam ghoule na Dark Catedral. Expilem 17h non-toper zebralem w goldzie 23.4k a loot....hmm loot gdyby nie 2x "clean server" to bym mial 24k.oz (mace, viking helmet, sword, brass helmet etc...) No ale coz zycie. Ale przynajmniej kasa byla a mozna wiecej zarobic i bardzo dobrze zarobic. Btw z 25 na 29 lvl :P Ale czas robi swoje :P Pozdro i zycze milych huntow na ghoulach :D

Cieniobójca
16-02-2006, 14:40
Dc jest dla pacc? jesli nie to dajcie jakąś mapke czy coś bo nie wiem gdzie to jest ;(

spider-bialystok
16-02-2006, 16:06
Dc jest dla pacc? jesli nie to dajcie jakąś mapke czy coś bo nie wiem gdzie to jest ;(
http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=594034
Polozenie DC i mapka respawnu. Na przyszlosc uzyj funkcji 'szukaj'.

Niku$
16-02-2006, 16:22
Mój knight ma: 17lev, 3mlev, skille 49/49. Moje pytanie brzmi: " gdzie mam expić aby mieć dużo kasy ?"

Slawomir Knight
16-02-2006, 19:40
@Up MIalem podobne pytanie i mam podobne staty 12 lvl 50/50, ale nikt mi nie odpowiedzial ;/

Poof
17-02-2006, 04:30
@up.

Jestem newbie jeżeli chodzi o najta - czy bicie bronią dwuręczną skarabów jest bardziej opłacalne ? ( w moim przypadku - dragon lance )

Vil
17-02-2006, 13:43
Im szybciej bijesz tym szybciej expisz / zarabiasz, a ze wiekszosc dmg ktore otrzymujesz dostajesz z poisona ( na co brak tarczy nie wplywa ), wiec jest to oplacalne.

Kosio
18-02-2006, 11:54
Ello wszystkim mam knighta na 27 lvl eq : knight armor , plate legs , crown shield , w-helmet bs lub gs skile po 70 70 jestem FAcc-yk i mam pytanie gdze moge za***iscie po expic i extra loot zebrac ??

Aricostrat
18-02-2006, 11:59
Najlepiej na guardy mały exp ale dużo kasy:glupek:

Poznanski Rycerz
20-02-2006, 13:49
Noobki przeczytajcie caly temat.
Od 15-25 lvl idzcie sobie na DWARF SOLDIERS... i ROBCIE LOOTBAG zbierajcie kusze, chain amory, d-shieldy, battle axy, axe ringi,bolty , kase, grzybki. Jak robilem lvl z 24 -25 to z lootbaga mialem ponad 10k dziekuje.
Jesli chodzi o szybki exp
Malo osob tam chodzi a jak nawet to zajefajny exp
Elf Fortrest ale nie splaca sie za uhy;D
Mintwaltin- troche osob sie juz kreci ;D
Na 30 lvl to juz masz c-set bohy gs ,bs vamp shield cruz helm -przynajmniej ja tak mam :D i kasy nie brakuje :D
Yours
CZYTAJCIE

szymon287
20-02-2006, 15:54
Noobki przeczytajcie caly temat.
Od 15-25 lvl idzcie sobie na DWARF SOLDIERS... i ROBCIE LOOTBAG zbierajcie kusze, chain amory, d-shieldy, battle axy, axe ringi,bolty , kase, grzybki. Jak robilem lvl z 24 -25 to z lootbaga mialem ponad 10k dziekuje.
Jesli chodzi o szybki exp
Malo osob tam chodzi a jak nawet to zajefajny exp
Elf Fortrest ale nie splaca sie za uhy;D
Mintwaltin- troche osob sie juz kreci ;D
Na 30 lvl to juz masz c-set bohy gs ,bs vamp shield cruz helm -przynajmniej ja tak mam :D i kasy nie brakuje :D
Yours
CZYTAJCIE
-->na 15lv na soldy x_X to chyba 2char z lepszym eq albo non stop skills -.-"
-->gdzie jest malo ludzi? w kopalni (muahahaha)
-->hmm mowisz na 30lv, zalezy jaki serv -.^

Conan Barbarzyncaa
20-02-2006, 20:12
Dwarf minesow jest wiele w ktorym najlepiej expic :confused:

Bulboglowy
21-02-2006, 16:54
Sprawdziłem to co mówi Vil na temat Senji. Expiłem Knightem 32 lvl / 70/70.

Gdy wbiłem jaskinia była pusta, ale po godzinie przyszło jeszcze dwóch innych Knightów, więc nie było sensu expić w trójkę.

Expiłem równą godzinę.
- Lootbag 6k oz. + 1k gp
- Exp - 12k/h

Dobrze sie expi jeżeli nie trzeba się martwić o lootbaga, ja swojego ciągle targałem. Były chwile, gdzie bardzo brakowało mi BoHów.

Nie traciłem żadnych UHów, bo mana w zupełności wystarczała na mino magi. Jedynym minusem jest sprzedawanie loota. Tarcze + hełmy w Carlin, reszte w Venore, nawet podróżując statkiem zajęło mi to ok 0,5h.

Moim zdaniem nie warto tam expić jeżeli trzeba dzielić z kimś jaskinie. Próbowałem sie nie ociągać, ale i tak exp był mizerny. Dodatkowo miałem złe odczucia co do tego miejsca, wydawało mi się, że marnuje swoje skille - wydaje mi się, że 60/60 w zupełności by wystarczyło.

kamperos55
22-02-2006, 09:53
Dobrze .

Tylko nie zgadzam się ze stwierdzeniem że Beho się nie zwraca . No może troche . Ale dla knightów którzy mają troche niższe skille za to dobry lvl i dużo hp (515) to beho jest dobre . Ale powiedźcie prosze gdzie mogę poexpić na Facc oprócz DC ?? bo już różnych miejsc próbowałem ale albo full ludzi albo za duźo uhów szło :/

Vil
22-02-2006, 14:07
- Lootbag 6k oz. + 1k gp
- Exp - 12k/h

Przyjmujac wariant najslabszy mamy srednio 0.75 gp/ 1 oz co daje tobie 5,5 k zysku w godzine.

Wariant typowy - srednio powyzej 1gp/1oz = ponad 7k zysku /h.

Niech ktos mi udowodni ze na soldach zarobi wiecej.

Soldy/ gucie maja jedna przewage nad minosami - po kilkunastu godzinach na Senji mamy pelny depot, a sprzedawanie tego to mordega. Dla porownania - 100 gp na guardach to 1 przedmiocik ( czy to tarcza czy hammer ), 100 gp na mino to 3-4 przedmiociki, z reguly sprzedajemy je w roznych miastach.

To tyle jesli chodzi o teorie.

kac
22-02-2006, 14:20
Może sporo osób sie ze mną nie zgodzi ale jeżeli szybko potrzebujesz określonej ilości kasy to idź na beho (ale pojedynczo) ja swoim najtem na 2h huntu koło mummy questa straciłem niecały bp uh a w kasie i loocie wyszło ~15k a exp zawsze jakoś tam podrósł mimo wszytko nie robiłbym tego w godzinach popołudniowych bo bardzo dużo noobków tam chodzi :confused:

tibia.org.pl
22-02-2006, 14:34
Hmm... z takim eq to tylko 3 bp of uh i na guardy, starczy ci na 2-3 godz.
swietny loot a z twoimi skilami bedzie szlo jak po masle :)

Glittor
23-02-2006, 20:18
No wiecie :cygaro: ja mam 20 knighta skills 75/75 i lubie expic na guardach the best loot :] zato na Ank to tylko Tomby :D

Vil
26-02-2006, 14:27
IMHO:

Ghule bylyby znakomite, gdyby nie to, ze na przecietnym respie mino jest wiecej _pomieszczen_ z minosami niz sztuk ghuli na respie. 5-6 umarlakow na krzyz, 30 sek bicia i czekamy na resp...

Beho - jw. Maly resp - mala kasa, duzy resp ( jesli wogole taki jest ) - ida uhy.

Scaraby - podchodze do nich nawet bardziej sceptycznie niz do guardow, bylem wcavie ze skillami pod 73/73, z ss expilo sie koszmarnie wolno ( 300+ hp robi swoje ), z wh kasa zwrocila mi uhy ( moze mialem pecha, ale nadal trzymam sie tego, ze bez lootbaga na niczym nie zarobi ).

Generalnie wydaje mi sie, ze do momentu gdy oplaca sie expienie na guardach nie da sie polaczyc dobrego zarobku z przyzwoitym expem ..

Aureański newbie
26-02-2006, 20:18
Potworki oplacalne dla rycerza:
Dworki
Nie wiem czemu ludzie ich tak nie lubia, fakt ze exp z nich jest taki sobie, ale:
Prawie nic nie zadaja obrazen (knight na 50 lvl z przyzwoitymi skillami powinien sobie poradzic sama exura), jest ich od zatrzesienia i ciut i dotego zostawiaja BARDZO wartosciowy loot (jak na potworki klasy rotwormow)... chyba po prostu nie wszyscy wiedza ze loot z dworkow mozna sprzedac w calosc w Port Hope/ u Djinow :)

Nie chcem powiedzieć że nasz pan gremlin mnie rozbawił ale w moim przypadku było zupełnie na odwrytkę :p W tydzień wbiłem na nich z 20 na 32 lvl (ferie rules) grając max 5h dziennie i zarobiłem tylko 10k :( Może dlatego że miałem tylko k-axa, mały lvl i skille po 60 przez co ihy-uhy szły przy każdej grupce z 3+ voodoo...). No cóż ponadto z tego tygodnia nie zbierałem wcale poison daggerów więc od razu mniej kasy chociarz sprzedane poison arrowy, bronze amulety(tak, to z tego leci!), strange amulety i throwing knives (jest taki jeden koleś co zbiera różne śmiecie do domku :P) mi to wyrównały :) I na pamiątkę mam też 3 voodoo dolle, prawdziwy rarytas bo te beznadziejnie wkurzające voodoo... kto bił się z tym to wie ;) wyrzucają to bardzo rzadko :(
Dla wszystkich tych którzy chcą iść na dworki a nie lubią tarantul radzę pierwszą jaskinię od lewej strony, czyli tą z mostem. W ostatniej jaskini jest aż 4 voodoo (Tu trzeba moim genialnym sposobem który polega mniej więcej na "TORA TORA!!! BIJ-GWAŁĆ-SIECZ-RĄB!!!" :D) Lecz także cała chmara innych słabiaków :p Dla większych lvli można chodzić na arenę z tarantulami ale ostrzegam, że tamten spawn jest strasznie wolny :) To chyba tyle o moim ulubionym expowisku :D

Zenon Burcymucha
28-02-2006, 22:20
Idz na tomby - duzo zarobisz, duzo expa zgarniesz i to wszystko bez ciaganie worka (bo ciaganie worka to marnowanie postaci) :p

Lebu
05-03-2006, 11:13
Krypty, Mintwallin ( zakladam ze masz postmana ), w ostatecznosci Senja.

LOL? Co jest na senji??
mam 131 lvl a bylem tam z 3 razy i widzialem tylko winter wolfy
co tam jest?

Vil
05-03-2006, 11:27
'szukaj' na gorze strony.

poisoner
07-03-2006, 13:39
Pisze ten temat z uwagi na to ze zaczalem grac knightem , poprzednio gralem pallkiem ktorym biegalem miedzy dragami / vamp / necro / guardami / poh.

Przyszedl czas na knighta , wiem ze sa super miejsca na super kase dla knighta , szukalem juz jakis poradnik ale za duzo jest roznych tematow :(

Czy moglby ktos napisac tutaj gdzie najlepiej siedziec i expic chcac jak najwiecej zarobic , moze byc malo expa ale duuzo kasy , w miare szybkim czasie.

Moj char to 37 knight (z paccem) 79/77 skille , c-arm , v-shield , bs , crus helm.

Hmmm, jesli chcesz duzo zarobic, to musisz expic na potworach, z ktorych wypada duzo gp, bo po updacie z rozdzkami brazylijskie i polskie noobasy 13 lvlowe expią regularnie na mocnych potworach, wiec lootbag na terenie facca juz mozesz se odpuscic, chyba ze chcesz dostac padaczki nerwowej widzac jak "pogromca demonow" po raz kolejny zawala ci baga wartego 5k. Idealne do zarabiania sa wiec tomby, gdzie spokojnie mozesz wyciagnac 3k/h na latwym pietrze. Bardzo kasodajne sa tez scaraby, tam jednak potrzebujesz troche wyzszych skilli, bo z wlasnego doswiadczenia wiem, ze ponizej 80 na pietrze z samymi scarabami uhy ida co kilka minut. :p

Mateq
07-03-2006, 15:53
Skille 75/75 i Mintwallin. W taki sposob wyciagnalem kase na : DSM, MMS i inne.

poisoner
07-03-2006, 17:06
Skille 75/75 i Mintwallin. W taki sposob wyciagnalem kase na : DSM, MMS i inne.
Moze i dobry sposob, bo rzeczywiscie po Mintwallin raczej nie chodza noobasy 13 lvlowe, ktore by loota zabraly. Jednak mysle, ze nie na takich skillach. :p Z 80 by sie jednak przydalo, zeby szybko zabijac denerwujace mino magi. :p

Modus
07-03-2006, 18:27
Na takich statach co mam w profilu co byscie polecili ?? ( dla tych co nie umieja znalesc 54 lvl skille 84/84 bs,gs, dsm, demonka,rh, c legi )

Chodziło by mi bardziej o exp a nie o kase ... kasa tyle co zeby na uhy sie zwrociło no i tam pare k na +

Chodzi o exp zeby było go w miare duzo .... tereny dla pacc tez wymieniajcie ... a jak bedziecie mowili np. scraby to która kopalnia dokładnie itp.

poisoner
08-03-2006, 13:49
Na takich statach co mam w profilu co byscie polecili ??
Jesli chcesz szybko poexpić to dragi. :p
dla tych co nie umieja znalesc 54 lvl skille 84/84 bs,gs, dsm, demonka,rh, c legi
Jak ktoś nie umie znaleźć -> niech wyjdzie z tego forum.
Chodziło by mi bardziej o exp a nie o kase ... kasa tyle co zeby na uhy sie zwrociło no i tam pare k na +
Prawda jest taka, że na szybkim expowisku nie masz szans na zwrot kasy ani tym bardziej na jakikolwiek zarobek. Ale dla expa proponuję bić dragi - nawet mozna zrobic tam 70-80k/h. Oczywiscie, ze sie nie zwroci, jednak stosunek expa do kasy jest tam najlepszy. :p
a jak bedziecie mowili np. scraby to która kopalnia dokładnie itp.
Scaraby to sredni exp i duzo kasy. Wszystkie jaskinie (nie "kopalnie" :p ) są do siebie podobne.

Modus
08-03-2006, 15:43
Nieee dragi odpadaja .... to nie dla mnie zeby dokładać do expa ... po jakims czasie bende bankrutem ....

Możeci cos innego polecic ?? Niewiem .... co najlepsze bedzie .... guardy ?? ( kopalnia labirynt ), cyclopolis ?? scraby ?? czy moze tomby chociaz niewiem co tam jest .... ??

poisoner
09-03-2006, 14:42
to nie dla mnie zeby dokładać do expa
chcesz szybki exp -> musisz dolozyc, chcesz zarobic to sie meczysz z wolniejszym expem, normalka. :p
po jakims czasie bende bankrutem ....
To se pojdziesz na bardziej dochodowe expowiska. :p
Możeci cos innego polecic ??
Tomby, scaraby, nie dolozysz tam do interesu. :p
Niewiem .... co najlepsze bedzie .... guardy ??
Bardzo nieoplacalne dla knighta. :p
cyclopolis ??
Przepelniony+musisz robic lootbag
scraby ??
Tak, ale na skilach 80+
czy moze tomby
O tak, bardzo oplacalne i szybki exp
chociaz niewiem co tam jest .... ??
Szukaj, jest duzo topicow na ten temat. :p

Kraaj
10-03-2006, 16:37
No własnie się tak zastanawiałem czy guardy nadają się dla knighta...
Mam 14 lvl i skille 51/50. Chce dobić skille do 55 i iść sobie na soldy troche kasy zbić. Pozniej na 18lvl dobić skille do 60, zeby moc zabic guarda albo cyca bez UH ^^
20lvl - wracamy do traina, bo i tak nie ma co robić bez 4mlvl [tak tak, po update wolniej rosnie]. Powinienem dobić 65 zanim będę mógł używać UHów. Wracam na soldy, trenie, soldy, trenie... A na czym pozniej kase wbijać bez PACC? Bo zamiar mam kupic dopiero na wakacje...

Laska The Sorcer
10-03-2006, 18:53
co ty myslisz ze guardy nie sa dla knighta :faceoff: ... ja terz myslalam ze trzeba miec niewiadomo jakie skile by sie zwaracalo a teraz ostatnio expilam z skiloma 70/70 i mi dobrze szlo i jeszcze zarobilam 1k na + ;p ale malo expa mi wyszlo bo mam maly lvl:cygaro: ale to sie zmieni:dance:

Vil
10-03-2006, 19:24
A mi na 75/77 nie zwrocila sie nawet polowa kosztow.

Kraaj
10-03-2006, 20:39
wiec za czy przeciw?

Vil
10-03-2006, 21:36
Zdecydowanie przeciw = mierne expo na niskich ( 75/75 ) skillach, strata w kasie, nic ciekawego.

Kraaj
11-03-2006, 09:59
Wiec oprócz soldow co jeszcze, tak do 75 skilla?

Vil
11-03-2006, 10:35
20-25 level, skille pod 65, idziesz na Senje, wbijasz 30, jestes bogaty.

Stożek
11-03-2006, 14:59
Właśnie zacząłem bić elfy (dobry exp, ale kase się dokłada) i nabijam jeden lvl na elfach, a następnie ide pohuncić beho albo na Pohu lootbagi robie aby kaske nazbierać, jest to dosyć dobry sposób jeśli się ma dużo kasy i nie zależy Ci na tym aby zarabiać.

Soldy- mały exp, a i kaska słaba, lepiej na Horned Fox Tower iść, albo na Senje

Terrey Knight
12-03-2006, 14:47
Nawiązujac do tematu gdzie ja mogl bym expic by duzo zarobic bo che fast eq lepsze :P mam 14 lvl skille 44\43 ale trenuje :cygaro: PLx HelpB)

Stożek
12-03-2006, 17:54
Z takimi skilami to możesz bić najwyżej roty ;) lepiej wbij przynajmniej 55/55 i wtedy można na soldy troche pobiegać, ale nie opłaca się expić na niskich skilach.

Xzonixek
12-03-2006, 19:19
@up.

@topic
Na twojm lvl i twoich skilach bardzo bym polecal expic w kryptach. Exp szybki (zalezy w ktorych) a mi zawsze sie UH zwracaly z samej gotowki, a loota jest zawsze masa. Tak wiec dobrya krypta bedzie ta "za ogniem" oraz obydwie na wschod od miasta.

Tomba jak to powiedziales "za ogniem"...omg n/c wpadnie na fire elementala i watpie czy przezyje a nawet jakby przezyl to ma uh waste na fe i vampach, do tego ghosty n/c

Jak cos to tomb:w ---> od miasta miedzy ropom a ta na samymym dole na -2 jest fajnie.

Scaraby...najlepszy cave jest przy Ropie.

Oczywiscie na tych skillach Mint oraz Cyclopolis full exp sredni loot.
Piramida Minosow na Darashi

Kopalnia nr. 2-4 pietra w tym 2 slimow 30+ k expa na h nice loot.

Kraaj
13-03-2006, 13:22
Mintwallin? Samemu? Przecież knightem goniąc tam mino maga czy archera mozna sie w niezły resp wpakować...

Vil
13-03-2006, 14:53
Wybic ostroznie brame, magi ropnac na wieze i zyc nie umierac.

Poza tym nie wiem na jakim levelu ty chcesz sie tam pakowac skoro myslisz ze bedziesz gonic archera przez pol Mint...

$orcerx
13-03-2006, 19:12
Vil a możesz podać jakąś mapke do tych mino?Bo jak ja chce tam expic są zawsze m-wale i locked door.;<

Vil
13-03-2006, 22:21
Juz raz rozpisalem jak zdobyc wszystkie klucze w Kaz, wiecej warningow mi nie potrzeba ..

Diamonic
13-03-2006, 23:21
Juz raz rozpisalem jak zdobyc wszystkie klucze w Kaz, wiecej warningow mi nie potrzeba ..

Napisz mi na PW. XD

magic91
15-03-2006, 12:51

Mam dwa miejsca które dają kase :
-Miasto Minosow piekny loot
-Tomby w Ank

Pozdro

Lunara Rules :dance:

91Vamp91
17-03-2006, 11:58

Możesz isć na Tomby albo Miasto Minosow duzy loot i przez caly dzine wyniesiesz z 2 bp boltow..... Pozdro..

Hail LUNARA :dance:

Siwek
19-03-2006, 19:29
@Daniel D

Tobie polecam Mintwalin oraz tomby ;)

@Me :p

No więc, żeby nie robić nowego tematu to tu napiszę ;) Więc mam także dylemat. Mam 27 lvl knighta, skille 67/66, ale trenie jeszcze do 70/70, eq: c set, bright sword, demon shield i warrior helmet (5k w depo i zbieram na gs :p ) Narazie nie mam pacca, ale niedługo kupuję. Moglibyście mi polecić jakieś miejsce gdzie można dużo kasy zarobić?? Mintwalin chcę sobie narazie odpuścić ;) Mogą iść uhy, ale żeby się z nich conajmniej 2x zwróciło w kasie ;)

Vil
19-03-2006, 22:55
Polecam moje posty na 1,2,3,4 i 5 stronie tego tematu.

A teraz pytanie za milion:

Czemu musze pisac to samo na kazdej stronie ?

Gafi
22-03-2006, 12:59
Na niskim lvl (bez przesady nie chodzi mi o 14lvl) opłaca się chodzic na Ghoule do ghoust landu duzo kasy mozna tam nawet zgarnać. Ja tak robilem i kupilem sobie dobre eq.

Diamonic
25-03-2006, 01:02
http://img62.imageshack.us/img62/6109/lol6kg.jpg (http://imageshack.us)

Doszedłem tu i okazało się, że nie da się użyć DF"a na dziurze... wtf? jak tam wejsc do ch**a? ;/

Evil Maul
25-03-2006, 08:42
Moja historia grajac knightem :

8-13 - trole
13-20-roty
20-25 - dwarfy i dwarfy soldki

25-32 skilowalem do 70 swordu xDDDD ( teraz to troche smiesznie wyglada ale kiedys to byly extra skile :D )

33-50 przyszedł pacc i expilem na cyklopolis

50-80- cyklopolis i guardy dla loota xDDDD

80-105 - guardy , tomby , dragi

Moddox
26-03-2006, 21:14
http://img62.imageshack.us/img62/6109/lol6kg.jpg (http://imageshack.us)

Doszedłem tu i okazało się, że nie da się użyć DF"a na dziurze... wtf? jak tam wejsc do ch**a? ;/
Powiem ci, że już prawie doszedłeś :P. Wystarczy teraz tylko użyć DFa 1x i jesteś na miejscu. Przed chwilą z kumplem byłem, ja 30 knightem on 40 sorc i rozkminialiśmy ponad 3h jak się tam dostać. Bez żadnych mapek, tylko jakieś wskazówki typu idź tu i tu które nic nie dają. Powiem ci, że ta miejscówka jest bardzo dobra, szczególnie ze względu na brak mino magów (tylko 1 na wejście, ale to ten w zamku, więc wystarczy tylko 2 razy go zabić wchodząc i wychodząc). Jest też beho i mino guardy. Ehh... Mint to to nie jest, ale dla knighta z około 25 lvlem, skilami ponad 65 to jest raj. Ludzi tam praktycznie nigdy nie spotkasz. Mam tylko nadzieję, że nikt nie zamieści mapek jak tam dojść, bo się zrobi jak Mount Sternum w godzinach szczytu (50 cyców=50 osób :P). Hail Senja!

Flisik
26-03-2006, 21:45
Wybaczcie, że się tak pytam bo tam nie chodziłem, ale to jest to osławione expowisko na Senji czy jakaś inna lokacja, a jak to nie Senja to jak się dostać na tamto expowisko? Może być na Pw.

Roni Shooter
26-03-2006, 21:53
Nawiązując do tematu mam 23 Knight 58 Axe ::(:(:(:(;( I tylko d lance gdzie dobrze expic by zarobic na f axe i jakis dobry shield ?? Medusa czy cos takiego ??;]

karacz
26-03-2006, 22:34
Ja tez mam pytanko.
Nie mam PACC'a i narazie nie mam zamiaru kupywac.
Ma knighta 22 lvl , 70/70 , eq : bs, c.arm, w.helmet, v.shield i p.legs .
Gdzie moge poexpic , zeby w miare szybko wbic 30, kase tak w miare zeby sie zwrocily za jakies uhy/hmm i jakies +1k : )

Pozdro.

Ufocznik
26-03-2006, 23:09
zdecydowalem ze bede expil na minosach na senji bo podobno ql loot a i exp nienajgorszy, ale teraz mam 2 pytania
1. wiem jak usunac m-walle ale skad wziac klucz do tych mino? wiem ze to moze qs wiec jakby ktos mogl podac chociaz jego nr, albo na pw (plx) powiedzial skad go wziac
2. 20 lvl, skille 65/65 i teraz, lepiej bedzie z f-axe i dragon shieldem czy z g-hally (gram na guardii wiec d-lance troche kosztuje;p)?

z gory thx za odp.