zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Sorcerer

Arek10000
08-02-2006, 17:10
Witam!
Chciałem zacząc grać sorcerem.
Mam wątpliwość dco do broni.
W niektorych tematach napisane jest ze sorcer najlepiej jak walczy z sworda bo sa lekkie itp.
Mi sie wydawalo ze sorc i druid to najlepiej rożdżką.
Więc jak to jest?
Prosze o odp.
Pozdrawiam

eldian
08-02-2006, 17:24
Prawda jest taka że walka bronią białą teraz się uzględnia od 40lev. Do tego czasu stopniowo zmieniasz różdki. Wtedy na 40lev będziesz miał rozeznanie co wybrać. Według mnie temat do zamknięcia bo będzie od razu: "Clud/Axe/Sword jest najlepszy........."

Arek10000
08-02-2006, 17:38
No tylko skoro do 40 lvl rozdzki to po 40lvl jak kupie jakis miecz to bede mial skille w okolicach 14 sword fighting (po rooku) to czy nie bedzie zapozno?

Hupe
08-02-2006, 18:02
Moim zdaniem do 19lvla oplaca sie latac z bronia- clubem. Moze byc nawet 2-reczny war hammer i meczyc rotwormy. Potem mozna zajac jakas jaskinie z cyclopami (wand of plague rox) i expic na cyclopach. Pozniej juz raczej do walki wrecz nie wrócisz. Skille u sorca sa praktycznie bezwartosciowe.

Karfhud
08-02-2006, 18:47
wiecej niz 20 skilla raczej nie wyrobisz, czyli mozesz zmieniac bronie kiedy tylko chcesz ; p

Zewcio
08-02-2006, 18:57
Wedlug mnie najlepiej zaczac rozdzkami, poniewaz teraz duzo na malym lvl nie poczarujesz a z rozdzek masz mlvl i exp, wiec sie oplaca, sam sie przenioslem na sorca i wlasnie tak zrobilem :>

Asieks
08-02-2006, 19:15
Witam!
Chciałem zacząc grać sorcerem.
Mam wątpliwość dco do broni.
W niektorych tematach napisane jest ze sorcer najlepiej jak walczy z sworda bo sa lekkie itp.
Więc jak to jest?
Prosze o odp.
Pozdrawiam

Kiedy tamte posty były pisane nikt nie śnił o różdżkach. Teraz one są najlepsze dla sorców i drutów. Dzięki nim łatwiej nabijesz lvl niż korzystając ze swordów/clubów itp.
Nie są tylko do 40 lvla. Nie ma tak że wbijesz 40 i nie używasz już wandów. Ja expie dzięki nim a mam 54 lvl :p są bardzo przydatne nie tracę HMM a kasa z potworów starcza na manasy. I tak w koło Macieja

Pietru
09-02-2006, 21:07
Ja uwazam ze druid/sorc powinni biegac caly czas z rozdzka.;)
A przy okazji treni sie mlvl :D .
A jesli chcesz juz zmienic na bron biala :( to 19 level to nie jest dobry pomysl bo wlasnie wtedy zaczynasz bic cos fajnego.

Jess Brig
11-02-2006, 20:30
A nie myslicie moze że różdzki zostaly wprowadzone po te zeby wyeliminowac uzycie broni mele przez sorców/drutów. Wiec jezeli profesje magiczne maja ułatwienie expienie przez różdzki to czemu mieli by uzywac mele ?

NooB from LW
13-02-2006, 20:43

A mi sie wydawalo ze z brustami. Widac jestem przestarzaly :P

@up
A ja tam dalej jezdze z fsem na swojim sorcu
Ja wole tą mane co mialbym strzelac z rozdzki przeznaczyc na robienie run itp. Wiem ze to skąpe bo te 2-13 many to malo ale zawsze szybsze zrobienie runki xD