PDA

Pokaż pełną wersje : Wieszanie się klienta

Donas
09-02-2006, 11:02
Mam pewien problem z klientem Tibii. Od czasu gdy sformatowałem dysk i wgrałem Tibię dzieje się dziwna rzecz. Tak z 2-3 razy na dobę podczas gry wiesza mi się klient - to wygląda jakbym złapał laga albo freeza, lecz trwa aż do potraktowania go metodą ctrl + alt + delete. Co ciekawe gdy wcisnę tą kombinację klawiszy zwykle mi sie pokazuje okienko takie jak się wciska gdy chce się wyjść z gry bez wylogowania się. Reinstalowałem klienta ale to na nic ciągle to samo :(

@Edit
Pisząc że zwykle pokazuje się mi okienko nie mam na myśli, że zawsze. Często trzeba po prostu zamknąć aplikację. Jeszcze tytułem informacji mam win98

Cafe
09-02-2006, 11:26
Jaki masz net ? Bo to prawdopodobnie moze byc wina neta.

Donas
09-02-2006, 12:12
Mam osiedlówkę 256kb/s (czy jak to się tam pisze). Ale mam ją już od dawna i wcześniej (zarówno gdy miałem XP i shit98) nie wieszało mi się

Wiedźmin
09-02-2006, 18:18
Przeskanuj se antywirem( zazwyczaj przy nielegalnych programach są[nie twierdze że używasz]), a jak nadal będzie źle to pamiętaj, format dobry na wszystko:P.

Khazar
09-02-2006, 20:06
Przeskanuj se antywirem( zazwyczaj przy nielegalnych programach są[nie twierdze że używasz]), a jak nadal będzie źle to pamiętaj, format dobry na wszystko:P.

przeciez napisal ze dzieje mu sie tak od formata --.--

Donas
09-02-2006, 20:32
Skanowałem cały dysk i anty-virem, i Ad-Aware, i Spybotem. Bez rezultatu. Odinstalowałem cheaty (całą Tibię) i ściągnąłem oryginalnego klienta z tibia.com lecz to nie pomaga :| może ktoś miał z tym samym styczność i podzieli się ze mną swoim doświadczeniem ;( bo na serio nie chcę padać przez takie gówno -.-

zalfik
09-02-2006, 21:10
Wydaje mi sie, ze to wina cheatow (a moze juz masz keyloggera?)
Scignij program hijackthis, zrob skana i przeslij mi jego wynik na PM, a zobaczymy czy na pewno nie masz syfu (w postaci trojanow/adwaru/keyloggerow)

Program mozesz sciagnac stad:
Strona autora programu (wiele linkow downloadu):
http://www.spywareinfo.com/~merijn/downloads.html

Lub bezposredni link do programu:
http://216.180.233.162/~merijn/files/HijackThis*****

Donas
10-02-2006, 09:22
Wykonałem skana Hijackthis ale to się powtarza. Mam za to pewne podejrzenie, ale nic poza tym. Ostatnio na tibia.org był jakiś artykuł o kolejnej alternatywie na lagi przy pomocy programu GameBoost. Na 100% to nie był syf, gdyż wiele osób bardzo aprobowało tę alternatywę. Czy może to być powodem tych problemów? Jeśli tak to jak to można odkręcić?

zalfik
10-02-2006, 09:30
Powiedzialem Ci, ze masz mi wyslac wynik skanowania na PM (badz mozesz wkleic tutaj na forum); ja to obejrze i powiem Ci czy napewno nie masz zadnegy syfu w kompie :P

Donas
10-02-2006, 15:39
No niestety analiza zalfika nie dała zbyt wiele i nadal nie znam powodu :/ przestałem korzystać z cheatów ale to się powtarza.

Kali tajfun of Astera
10-02-2006, 15:47
ja to poprostu nie jestem n00bem(nie muwie że jesteś)i nie uzywam cheatów i innych pier***