Pokaż pełną wersje : PaCc
Chciała bym poruszyć temat Pacc... jak zauważyłam coraz wiecej osób go ma... ale tych co stac na to=/ i mnie to denerwuje powoli..no bo ej sry ale kazdy gada teraz o szaczunku, zeby na swiecie był pokój i zeby kazdy byl traktowany tak samo. Tak owszem kazdy do tego daży jakoś, ale i tak bogatsi są traktowani lepiej. Tibia to zwykła gra, no ale kogo ona robi z tych ludzi? Rasistów- czytalam wypowiedzi w rożnych tematach, czepiacie sie brazylijczyków i szwedów; a ci co maja kase i mają pacc to pomiatają tymi co go nie maja... dlaczego oni maja podrózowac na różne wyspy, miec lepsze czary itp.?? Uważam że coś trzeba zrobić żeby każdy był traktowany tak samo, bez względu na pochodzenie, wiek, lvl, czy kase... przynajmnij w tibii :)) pZdr dLa wszystkich:):)
Drow Ranger
09-02-2006, 15:41
Po co nowe tereny , czary , potwory dla pacc? Żeby CIPy mialy z pacc kase
Nosso Mc'Furry
09-02-2006, 15:44
PACC (Premmium Account)
Jest to rzecz dostępna dla każdego gracza. Możesz ją nabyć za prawdziwe pięniądze, jak i za pięniądze w Tibii. (Tu radze zwrócić szczególną uwage od kogo kupujesz.)
Jeśli nie masz pieniędzy prawdziwych warto by popytać kolegów czy nie znają takiej osoby, która PACC w Tibii sprzedaje, wtedy uzbierać pieniążki w grze i kupić PACC.
Jeśli uda Ci się zebrać prawdziwe pieniądze, a nie umiesz kupić PACC, polecam Tibia.pl, oni zrobią za Ciebie wszystko, Ty tylko wpłacisz należną sumke.
Pozdrawiam
Nosso ~~
Chciała bym poruszyć temat Pacc... jak zauważyłam coraz wiecej osób go ma... ale tych co stac na to=/ i mnie to denerwuje powoli..no bo ej sry ale kazdy gada teraz o szaczunku, zeby na swiecie był pokój i zeby kazdy byl traktowany tak samo. Tak owszem kazdy do tego daży jakoś, ale i tak bogatsi są traktowani lepiej. Tibia to zwykła gra, no ale kogo ona robi z tych ludzi? Rasistów- czytalam wypowiedzi w rożnych tematach, czepiacie sie brazylijczyków i szwedów; a ci co maja kase i mają pacc to pomiatają tymi co go nie maja... dlaczego oni maja podrózowac na różne wyspy, miec lepsze czary itp.?? Uważam że coś trzeba zrobić żeby każdy był traktowany tak samo, bez względu na pochodzenie, wiek, lvl, czy kase... przynajmnij w tibii :)) pZdr dLa wszystkich:):)
"Niestety" mamy w Polsce kapitalizm i wolny rynek, więc jak coś chcesz to musisz za to zapłacić. ;) ("niestety" w cudzysłowiu, bo w cale tak nie uważam, jakby ktoś pytał. Bo jeśli wynagrodzenie twórców czegoś nie zależy od popularności tego czegoś, "nie wiadomo czemu" zaraz spada jakość. A żeby tak było z Tibią raczej byśmy nie chcieli ;)) A co do wieku i pochodzenia się zgadzam, tyle że jak np. Brazyle (na amerykańskich serwach) czy Polacy (na serwach niemieckich) zachowują się jak ostatnie mendy spod budki z piwem, to nie ma co się dziwić że na nich i na nas ludzie wyzywają :(
"Niestety" mamy w Polsce kapitalizm i wolny rynek, więc jak coś chcesz to musisz za to zapłacić. ;) ("niestety" w cudzysłowiu, bo w cale tak nie uważam, jakby ktoś pytał. Bo jeśli wynagrodzenie twórców czegoś nie zależy od popularności tego czegoś, "nie wiadomo czemu" zaraz spada jakość. A żeby tak było z Tibią raczej byśmy nie chcieli ;)) A co do wieku i pochodzenia się zgadzam, tyle że jak np. Brazyle (na amerykańskich serwach) czy Polacy (na serwach niemieckich) zachowują się jak ostatnie mendy spod budki z piwem, to nie ma co się dziwić że na nich i na nas ludzie wyzywają :(
eJ..no ja to rozumiem, ale to jest bez sensu...no trzeba jakos zarabiac, ale to jzu lekka przesada... tu juz np. nie chodzi o mnie, bo moja mama uważa ze PACC to zupelna strata pieniedzy i woli zebym se poszla z kolaznakmi na zakupy i kupila se cos ladnego, poszla do kina cyz na impreze, i albo uzbieram sama albo sie porzegnam z mysla ze bd go miec... ale np. Te dzieci z np. biedniejszy rodzin, ktorych koledzy graja majac PACC , to jak one sie czują?? jak koledzy opowiadają " ja bylem na Edron i zabilem 5 dragonow na raz a ty co zabiles?" no i co takei dziecko ma zrobic? odpowiedzec " ja zabilem trola, elfa, i minotaura" ?? odrazu robi sie mu glupio i wglebi duszy zaluje ze jest z takiej rodizny a nie innej, innej ktora mogla by dac mu pieniadze na PACC...=//
Ja bardzo lubie tibie, podziwiam i mam szacunek dla jej twórcow...no ale przeciesz musza jeszcze inaczje zarabic... albo przynajmnij mozna zmienic ceny PACC 90 iles zŁ za 3 miesiace?? rozumeim ze za rok zeczywiecie okazja..ale przeciesz ceny mozna obnizyc..wtedyy i tak zarobia bo po obnizonej cenie wiecej osob bedzie go kupowalo, i jeszcze Ci od tibie zyskają nie sądzicie??
Duch Guardi
09-02-2006, 20:48
ty sie ciesz za to że grasz
Bo to pacc płaci za to żeby facc mógł też grać , jak by nie pacc to niebyło by facc -.-
tylko że druga strona medalu to to że są ludzie których niestać na pacc wiec nie jest powód do wyśmiewania sie z ludzi. Ja miałem pacc bo ciężko pracowałem na niego dobre stopnie itp
1. Uwazam ze wydawanie kasy na gre komputerowa w takim stopniu wciagajaca jest idiotyzmem, na jednym paccu sie nie skonczy, chcac dalej komfortowo grac zaczniesz kombinowac jak zalatwic nastepny..
2. Ceny jak na warunki polskie sa wysokie, jak na warunki europejskie nie. Jako ze Cipsoft nijak nie wnika w sytuacje ekonomiczna kraju nad Wisla, obnizek nie przewiduję.
3. Nie spotkalem jeszcze brazylijczyka tak chamskiego i wulgarnego jak przecietny Polak, powoli to "pl?" a nie "br?" staje sie wykladnikiem lamerstwa w swiecie Tibii ... Wiekszosc zachodniego swiata powala nas kultura i manierami ( przynajmniej z tego co zaobserwowalem przez 3 lata mojego stazu na roznych serwerach ).
ty sie ciesz za to że grasz
Bo to pacc płaci za to żeby facc mógł też grać , jak by nie pacc to niebyło by facc -.-
tylko że druga strona medalu to to że są ludzie których niestać na pacc wiec nie jest powód do wyśmiewania sie z ludzi. Ja miałem pacc bo ciężko pracowałem na niego dobre stopnie itp
Pracowałes na dobre stopnie, ale ludzi ktorych nie stac? to moga sie uczyc i uczyc i co? to cos zmieni... Sry ale spotkalam sie z takim przypadkiem , gdzie koledzy wysmiewali sie z jednego z chlopców. A co biedny chlopiec zrobil? Nie chcial aby nim pomiatano i zaczol wynosic rzeczy z domu...a ze zaduzo to ich nie miał to zaczol krasc...naszczescie go nie zlapali...bo by sie nie wytlumaczył, bo co by powiedzal? ze zbiera na PACC? przeciesz to smieszne=// ty sie cieszysz ze masz=/ no ale inni moze nie maja..i mnie to denerwujee=/ a wogle po co ten calyy PACC?? wcale nie jest potrzebny=// bosheee
To jak nie jest potrzebny, to co się martwisz o tych biednych, którym przecież nie jest potrzebny? A pozatym jak dla mnie PACC to nic, bo i tak patrząc na ludzi, to niewielu gra w Tibię, ale ludzie, których nie stać na takie ubranie jak kolegów z klasy, czemu o nich nic nie piszesz? A raczej piszesz, ale problem robisz w tym, że nie mają PACC, a nie w tym, że ubierają się tak jak muszą, a nie chcą.
Kamlot De'Kapy
09-02-2006, 22:01
@2up
Jeszcze sie nie spotkalem by ktos sie wysmiewal z kogos kto niema pacc :/, naprawdze szczerze glupie to, jednak ciesze sie ze jest takie cos jak PACC, ale wydaje mi sie to 'przynajmniej' za drogie. Trudno, mam duzo kasy to kupie, ale rozumiem ze inne dzieci pochodzace z biedniejszych rodzin, nie sa wstanie kupic pacca. Ale wysmiewanie sie o to ze ktos niema pacc, to juz cos odrazajacego :( X(
Angel of Death
09-02-2006, 22:05
Kobito zrozum takie jest życie, Tibia to zwykła gra, jak komus nie odpowiada granie bez PACC nie musi grać. Ludzie umierają z głodu bo nie mają pięniędzy na jedzenie, od tego że nie ma się PACC'a nie umrze się. Zresztą jak ktoś się postara to zarobi te 90 pare złotych, mozna roznosić ulotki, pomagać sąsiadom w czymś itp. napewno jakaś mała praca się znajdzie.
Ten chłopiec który wynosił rzeczy z domu żeby móc kupić PACC powinien wylądować automatycznie w zakładzie dla umysłowo chorych. Przynajmniej na obserwację.
Togashi Yokuni
09-02-2006, 22:12
BIG LOL... nie tylko z tego teamtu ale tez z niektorych ludzi, przeciez jak ktos bedzie chcial miec PACC bez wkladania na to pieniedzy z RL'a to moze go kupic na Tibii za 80-100 k, a dobrze wiadomo ze loota na 100k jest w stanie zgromadzic kazdy w ciagu maximum 2 tygodni...
po pierwsze jest to nielegalne, po drugie 10/11 sprzedajacych to zlodzieje..
po pierwsze jest to nielegalne
btw. Zawsze mnie zastanawiało jak kupują paca wszytskie h lvl'e. Zbierają kase w Tibii czy wydają te 20 euro/3 miesiące? Moim wiekszość kupuje za kase w Tibii.
sry za offtopa
Togashi Yokuni
09-02-2006, 23:00
Po pierwsze, niby nie legalne, ale CipSoft i tak na tym kase trzepie, a po drugie trzeba wiedziec od kogo kupowac, jak zawerzysz krag sprzedajacych Pacci to zostanie ci 100% pewnosci, ze to nie zlodzieje.
@up
Kupujemy za kase w Tibii, bo zebranie 100 k to kwestia 2-3 dni... a jak ktos zna osoby po 4-5 lat, przykladowo z Kanady to moze kupic Pacca i za 25k... a wtedy prawdopodobienstwo, ze osoba od ktorej kupujesz od 4 lat cie oszuka wynosi 0%...
Zapoznaj mnie z kims kto mi paca sprzeda za 25k xD. Chetnie dam tobie drugie tyle:P. A co do kupowania kumpel nabył paca niedawno za 120k
Duch Guardi
09-02-2006, 23:28
Pracowałes na dobre stopnie, ale ludzi ktorych nie stac? to moga sie uczyc i uczyc i co? to cos zmieni... Sry ale spotkalam sie z takim przypadkiem , gdzie koledzy wysmiewali sie z jednego z chlopców. A co biedny chlopiec zrobil? Nie chcial aby nim pomiatano i zaczol wynosic rzeczy z domu...a ze zaduzo to ich nie miał to zaczol krasc...naszczescie go nie zlapali...bo by sie nie wytlumaczył, bo co by powiedzal? ze zbiera na PACC? przeciesz to smieszne=// ty sie cieszysz ze masz=/ no ale inni moze nie maja..i mnie to denerwujee=/ a wogle po co ten calyy PACC?? wcale nie jest potrzebny=// bosheee
no widzisz ja miałem dobre stopnie i pomagałem w warzywniaku i jakoś sie uzbierało na pacc i sie nie ciesze a pozatym nie spadłem z 40 piętra na głowe żeby sie wyśmiewać z innych
btw. Zawsze mnie zastanawiało jak kupują paca wszytskie h lvl'e. Zbierają kase w Tibii czy wydają te 20 euro/3 miesiące? Moim wiekszość kupuje za kase w Tibii.
sry za offtopa
Jesli w stanach wiekszosc nastolatkow stac na samochod ( inna sprawa to na JAKI samochod .. ) to i na pacca sie uzbiera.
Z tego co wiem 25 euro to cena porownywalna z 6-7 hamburgerami. Jesli zarabiamy w euro i to jeszcze stawki znacznie wyzsze niz w Polsce to naprawde nie jest duzo.
Natolatki w Anglii dostaja wieksze kieszonkowe niz kosztuje PACC na 3 miesiace. Polska jest jaka jest i u nas to ~90zl.. duzo. Ale w innych krajach sa to na prawde "grosze".
CzyLI proponujesz sie przeprowadzic? :D no a wlasnie zna ktos kogos kto sprzedaje PACC w tibii?
Proponuje sie urodzic w innym kraju.
lukaszlukasz
10-02-2006, 12:29
Prosty sposób jak zarobić na PACC: (mojego pomysłu)
1. grasz sobie jako FACC
2. zbierasz kasę (tibijską)
3. uzbierasz kilkadziesiąt K i sprezdajesz na allegro
4. zbierasz w ten sposób dalej, aż uzbierasz kasę.
5. kupujesz PACC i przy okazji masz już "porządny" lvl żeby możnabyło pozwiedzać tereny dla PACC bezpiecznie.
no wsumie to dobry pomysł xD tylko...czy ktos kupi ta Tibijską kase tam na aLegro.. nad tym mozna pomyslec, bo wydaje sie logiczne...
No ale zanim bym to sprzedała to dalej prosze o to, ze gdyby ktos mógł mi polecic kogoś co by zalatwic PACC przez tibiee:))
Knight Simon Dark lord
10-02-2006, 12:46
jak ktoś mówił CIP ma na wzgląd te kraje gdzie już jest euro a 20 euro dla takiego nastolatka przeciętnego z przeciętnej rodziny to nie dużo a to już nie nasza wina że euro takie dorgie gdyby było tańsze to i pacc byłby tanszy więc trzeba też na to patrzeć z tej strony mozliwe że w jakiejś dalekiej przyszłość CIP jak zobaczy co w polsce trzeba by na Pacca mieć i jakie ceny może pomysli o krajach "bez euro" ale to narazie tylko nadzieja
co do tego synka co meble wynosił: powinien trafić do psychologa/psychiatry
no wieC ja sie przeprowaDzamm...=PP nie zostaNe w poLscee bo biedaa;] ah...mushe miec tego PACC:P
pS. Jesli ma ktoś postac na Mainie=P Najlepiej na Aldorzee :PP i nie gra już nią... czy mogłby ktoś oddac mi? ja jestem po Hacku...wiec wieciee=// bardzoo proszee!! Licze na chojność Polaków=D pzDrr
Mimo-vader
10-02-2006, 14:32
Jak ktoś nie ma kasy na PACCa to skąd ma kase na internet ?
Najtańsza neostra bez VAT kosztuje bodajrze 59 zł, z Vatem wychodzi 72 z kawałkiem. Miesiąc i troche i jest PACC na 3 miesiące.
przepraszma bardzoo ale u mnie kosztuje niecaŁe 40 zŁ=P wiec wybaczzz;] ja mam kase na PACC ale rodzice sie bulwersują ze wydaje na głupoty a ja nie chce sie im sprzeciwiac bo i tka ja na tym strace=P no wiec musze probowac inaczej..napewno nie bd wynosila rzeczy z mieszkania;d
geni_666
10-02-2006, 14:54
Pacc to wcale nie zła rzecz :). Sam go niegdyś miałem. Kupilem na 3 miechy po 2 miechach dostałem bana(niegdyś macro, teraz juz nie :)). Po jakieś 4 miechach nabyłem sobie nowego packa na 3 miechy i dlugo sie nim nie nacieszylem, bo 20 min po aktywacji hack ponieważ wylączyłem antivira wlazłem w jakiś link;p. Konta of course nie odzyskałem, bo nie zdąrzyłem zrobić r-keya. Teraz gram na moim 3 i ostatnim serwie -Thorii i pacca zamierzam sobie kupić po 30-40 lvlu...
ps, Czy ten kto mi sprzedaje pacca ma moje passy ? Może w jakis sposób haknąć mi konto ?
HeH, z tym pacc'em to troche racji, np.
Stoimy se pod dp i widzimy gościa w outficie pacca koło którego każdy chce stać (żebra o itemki/chce mieć z niego prota/frienda) widzieliście jaką różnice stanowi lowlvl z paccem a lowlvl bez pacca? :confused:
Albo na respie ludzie częściej zwalniają spawn paccowi czy faccowi??
Ale widać że przynajmniej hlvl mają honor i często widać ich przynajmniej w outfitach facca... (to chyba dla niepoznaki :p )
"Jedynym rozwionzaniem jest wprowadzenie w polsce euro... ;/"
CHAOS IN MY POST ...
Jak ktoś nie ma kasy na PACCa to skąd ma kase na internet ?
Ehe, odetnij net i zaplac za pacca ;o
@Geni_666: zdziwilbys sie na jakie sposoby moze ci hacknac konto, nawet pomimo tego ze do kupienia pacca nie sa mu potrzebne passy ;o
- outfit kazdy wybiera taki jaki chce
- to czy ci zwolnia spawn to jest kwestia respektu dla ciebie a nie twojego portfela
Legendary Soul
10-02-2006, 16:41
Dla mnie sprawa jest prosta, masz kase - jest OK, nie masz - masz do tyłu.
Pacc istenieje po to aby CIPy mogły zarabiać na darmowej tibii... Nie sądzicie chyba, że utrzymywaliby się tylko z reklam ? Jeżeli za Pacca płaci się kase to po to żeby mieć coś w zamian (w tym wypadku nowe tereny, potwory itd.)
Sam mam zamiar niedługo pacca zakupić, a wcale nie mam zmieniać moich zachowaniań do innych graczy (zwykle staram się pomagać). Niesety jeżeli kogoś na pacca nie stać to juz jego problem.
Poczytałem te wasze posty i troche się uśmiałem.
90 PLN to nie jest dużo dla osoby przedsiębiorczej. Wystarczy wziąść sie do roboty i już kaska leci. Przykłady? Mało śniegu leży na podjazdach? Ja ostatnio zapłaciłem pijaczkowi 10 PLN za odśnieżenie podjazdu do garażu. Gotowych do dania 10 PLN za godzinę machania szuflą jest sporo- tylko trzeba odejść sprzed kompa i coś zrobić a nie narzekać.
Świetnym sposobem na zarobek są dzieci. Dawanie korepetycji to pestka-sam "uczę" 3 takich, którzy maja 13-15 lat. Od każdego mam 20 PLN/h->zarabiam na PACCa 3-miesiecznego w 1 tydzień waszym kosztem (a raczej waszych rodziców). A wystarczy żebyście się sami uczyli...hahaha.i skończy mi sie kaska :)
A wiecie co jest w tym wszystkim najśmieszniejsze?
To, że ja wcale PACCa nie mam zamiaru mieć-mam wszystko za darmo i nikomu nie zazdroszcze, że ma outfit wyglądający jak japoński samuraj :D Gwarantuje Wam, że bez Pacca można też osiągnąć wiele a nawet więcej-->śledzcie moją karierę-->bedę kolejnym 100 lvl, który nigdy nie miał Pacca :)
Pozdrawiam
I ty wierzysz ze zrobisz 100 na Aurei ? :D
Kumpel zrobil na Valorce, padl od ekipy 15 100+ kilka dni pozniej ;p
Calkowicie sie zgadzam z tym ze mozna spokojnie grac i duzo osiagnac nie majac pacca.
no dobrzee ja rozumiem ze beZ paCC tez mozna duzo osiągnąc ale wiecie...
tu nie chodzi o same osiągniecia... bo chyab nie powiedz mi ze PACC sluzy tylko do tego zeby niec dobre osiagniecia co?
Skoro nie chodzi o osiągnięcia to po co jest PACC?
Żeby mieć inny outfit?
Żeby pójść na inne tereny?
Żeby powiedzieć koledze: "Mam PACCa a Ty nie..heheh"
Dla mnie Pacc jest dla osób, które chcą łatwo i przyjemnie pograć czerpiąc pełna radość z tego co daje PACC.
Identyczną radość daje mi 0.5 Żuberka więc wybijam te guardy i się cieszę, że 90 PLN=45 Żuberków= mnóstwo godzin grania :)
99% ludzi gra mając jakiś cel w grze (jak najwyższy lvl/skille/kasa). Wszystko to można bez problemu osiągnąć nie mając PACCa (poza lvl-em, bo tutaj PACC pomaga najwięcej). Zdobyłem skille 100/100 albo lvl 100 bez PACCa-to brzmi dumnie...zwłaszcza przy tych kozakach co PACCa mają a jedyne czego się dorobili to RS :D
Tibia daje równe szanse dla FACCów i PACCów- od Ciebie zależy jak wykorzystasz zalety każdego z typów gry. Albo pójdziesz na łatwizne wybierając PACCa albo będziesz walczył o expowiska, o loot bagi, o własne życie jak FACC. Jak mawiali starożytni "Per aspera ad astra"- przez trudy do gwiazd ;)
co do mojego 100 lvl...ja mam czas, przede mną jeszcze z 60 lat życiu, w końcu dobije do tej upragnionej setki :)
Pozdrawiam
Mloda1348
10-02-2006, 22:24
Ja gram bez Pacca i jakos zyje...moim zdaniem Pacc to strata kasy a takze pojscie na latwizne.Lepiej sie potrudzic i miec z tego satysfakcje a nie chwalenie sie ze mam Pacca i swietny lv lub skille...:baby: A ty Pamelko po hacku sie nie poddawaj tylko walcz dalej. Czlowiek upada i powstaje.Dlatego nie szukaj u kogos postaci, bo to kompletnie bez senus:P Pozdro for all.I prosze mi nie wytykac bledów...bo to troche chamskie:baby:
A ty Pamelko po hacku sie nie poddawaj tylko walcz dalej. Czlowiek upada i powstaje.Dlatego nie szukaj u kogos postaci, bo to kompletnie bez senus:P :
Czemu uwazasz że to bez sensu?? Licze na cHojnośc polaków xPP no bo ludzie mają pelno postaci na ktorych juz nie grają wiec uważam ze nie powienno byc zadnego problemu=PP ja poprostu nie mam cierpliwości do tego zeby zaczynac od 1 lvl =PP wiem że to moze i głupie ale ja sie szybko denerwuje;] zwłaszcza ze w tamta postac włozylam naprawde dużo trudu!! i czasu! Wczesiej nie mialam kontaktu z tibią i dojście do 15 lvl zajeło mi 2 miesiące zwlaszcza ze myslałam ze do 4 lvl trzeba zabiajć tylko szczury a na te tereny mozna wyjsc dopiero po 4:P a tu nagle traCh... i hack=// i jak ja mam walczyc dalej?? wkurzylam siee no i aż mi odeszła chęć do graniaa..wiec mi sie nie dziw=PP pzdr;]
Identyczną radość daje mi 0.5 Żuberka więc wybijam te guardy i się cieszę, że 90 PLN=45 Żuberków= mnóstwo godzin grania :)
No to jest juz nas dwoch, ktorzy ceny podaja w przeliczeniu na browary ;p
_________
edit dla tych co chcieli za kase w tibii nacieszyc sie paccem:
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1123214&pagenumber=1
dla nieznajacych angielskiego: koles nakupil paccow za 1300 euro z karty rodzicow, mamusia cofnela payment i teraz polowa czolowki Elysii musi sie martwic za co kupic pacca zeby moc grac ;o
No to jest juz nas dwoch, ktorzy ceny podaja w przeliczeniu na browary ;p
_________
edit dla tych co chcieli za kase w tibii nacieszyc sie paccem:
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1123214&pagenumber=1
dla nieznajacych angielskiego: koles nakupil paccow za 1300 euro z karty rodzicow, mamusia cofnela payment i teraz polowa czolowki Elysii musi sie martwic za co kupic pacca zeby moc grac ;o
Nie łudź się że tylko jest was, a raczej nas ;) tylko dwuch
Mloda1348
11-02-2006, 10:36
Czemu uwazasz że to bez sensu?? Licze na cHojnośc polaków xPP no bo ludzie mają pelno postaci na ktorych juz nie grają wiec uważam ze nie powienno byc zadnego problemu=PP ja poprostu nie mam cierpliwości do tego zeby zaczynac od 1 lvl =PP wiem że to moze i głupie ale ja sie szybko denerwuje;] zwłaszcza ze w tamta postac włozylam naprawde dużo trudu!! i czasu! Wczesiej nie mialam kontaktu z tibią i dojście do 15 lvl zajeło mi 2 miesiące zwlaszcza ze myslałam ze do 4 lvl trzeba zabiajć tylko szczury a na te tereny mozna wyjsc dopiero po 4:P a tu nagle traCh... i hack=// i jak ja mam walczyc dalej?? wkurzylam siee no i aż mi odeszła chęć do graniaa..wiec mi sie nie dziw=PP pzdr;]
No moze i masz racje...ale mysle ze u polaków tej chojnosci nie znajdziesz.Bo w Polsce jest tak ze nic za darmo za darmo to w buske mozna dostac:] wiec wiesz.
Chyba kazdy chlopak musi kase przeliczyc na piwko ale luuuz mi to nie przeszkadza tylko smiac mi sie chce z was(oczywscie pozytywnie):baby:
POzdro;]
No w sumie może i masz racje ale warto popytać:)) Ja nie będe sie tu wypowiadać na temat POlski...co to już wogle co innego...że aż szkoda gadać;/
No a z tym piwkiem to nie tylko chlopaki lubią wypić=PP pZdr
eJ..no ja to rozumiem, ale to jest bez sensu...no trzeba jakos zarabiac, ale to jzu lekka przesada... tu juz np. nie chodzi o mnie, bo moja mama uważa ze PACC to zupelna strata pieniedzy i woli zebym se poszla z kolaznakmi na zakupy i kupila se cos ladnego, poszla do kina cyz na impreze, i albo uzbieram sama albo sie porzegnam z mysla ze bd go miec... ale np. Te dzieci z np. biedniejszy rodzin, ktorych koledzy graja majac PACC , to jak one sie czują?? jak koledzy opowiadają " ja bylem na Edron i zabilem 5 dragonow na raz a ty co zabiles?" no i co takei dziecko ma zrobic? odpowiedzec " ja zabilem trola, elfa, i minotaura" ?? odrazu robi sie mu glupio i wglebi duszy zaluje ze jest z takiej rodizny a nie innej, innej ktora mogla by dac mu pieniadze na PACC...=//
Ja bardzo lubie tibie, podziwiam i mam szacunek dla jej twórcow...no ale przeciesz musza jeszcze inaczje zarabic... albo przynajmnij mozna zmienic ceny PACC 90 iles zŁ za 3 miesiace?? rozumeim ze za rok zeczywiecie okazja..ale przeciesz ceny mozna obnizyc..wtedyy i tak zarobia bo po obnizonej cenie wiecej osob bedzie go kupowalo, i jeszcze Ci od tibie zyskają nie sądzicie??
Wow. No wiesz, jak ktoś na jakimś forum o "bardziej wymagających sprzętowo grach" ktoś się chwali że ma 2x GF7800 w trybie SLI i jeszcze 64-bitowego Athlona XP z Hyper Threadingiem to innym też może się zrobić przykro. I co, może wtedy producenci kart i procesorów powinni rozdawać je za darmo? A co do obniżenia ceny - dla CIPów i tak to jest mało. Dla nas do dużo, bo mamy dość niefortunny dla nas przelicznik euro na zł. A jeśli obniżka ceny nie przyniesie odpowiedniego wzrostu ilości pacców to CIP'y nie będą juz mogły spowrotem podwyższyć (po podniosą się lamenty że wyzysk i w ogóle) więc CIPsoft pewnie woli nie rydzykować. A co do tego, że twoja mama uważa gry za stratę czasu i woli byś kupowała sobie coś innego to, niestety, twój problem. (ja tam mam na szczęście fajnych rodziców - dostaje kieszonkowe co meisiąc i rodziców specjalne nie obchodzi na co wydaję - no, może nie licząc kilku rzeczy których na pewno nie pozwolili by mi kupić :D)
EDIT:
A jakby co to ja nie mam PACCa (kasy mi szkoda, wolę kupić sobie co innego. Jakoś mi ten brak iluśtam czarów i expowisk tak strasznie nie przeszkadza. Ale może kiedyś...)
Kumagoro
11-02-2006, 21:17
CIP mógłby zrobić coś takiego z tibią
Logujesz się bez PACC: przed zalogowaniem musicz przez 10 sekund popatrzeć na reklamy, potem możesz już się normalnie zalogować
nie masz outfitów, a statki kosztują 2x więcej
Logujesz się z PACC: nie ma reklam, tatki tańsze niż FACC, outfity
CIP wyszedł by na plus, nie wszyscy kupują PACC, a reklamy każdy FACC obejrzy, kasa za reklamy i za PACCe = więcej kasy = więcej ludzi w teamie = większe update'y = więcej graczy = więcej kasy itd...
A te 10 sekund chyba wam nic nie zrobi co nie?
Ach te marzenia...
spider-bialystok
11-02-2006, 22:08
Te dzieci z np. biedniejszy rodzin, ktorych koledzy graja majac PACC , to jak one sie czują?? jak koledzy opowiadają " ja bylem na Edron i zabilem 5 dragonow na raz a ty co zabiles?" no i co takei dziecko ma zrobic? odpowiedzec " ja zabilem trola, elfa, i minotaura" ?? odrazu robi sie mu glupio i wglebi duszy zaluje ze jest z takiej rodizny a nie innej, innej ktora mogla by dac mu pieniadze na PACC...=//
Dzieci z biedniejszych rodzin zwykle nie maja komputera ani internetu
:confused: Skoro to masz to nie jestes biedny.
Pacc moglby byc co prawda troche tanszy, ale przeciez czlonkowie cipsoftu tez maja rodziny i chca im zapewnic jak najlepszy byt wiec nie ma sie co obrazac.
Poza tym- na faccu tez mozna zabic 5 dragonow na raz :D
Quezacoatl
11-02-2006, 23:24
Ciekawy temat, a więc od początku.
Obniżenie ceny PACC... bardzo zły pomysł, weźmy przykład, typowy "Polski" serwer (czyt. zdominowany przez polaków) większość FACCów mówi że gdyby ten PACC był tańszy to by kupili. PACC tanieje, wszyscy kupują PACCa, no i?
Procentowo ilość PACCów rośnie powiedzmy do 70% serwa (może i niemożliwe ale kto wie jakby się ludzie na PACC rzucili), tereny typu Edron czyli dla PACC są przeludnione. Wszyscy PACCe buntują się "płacimy, wymagamy. Więcej terenów" to czy CipSoft wyszedłby na tym dobrze jest wątpliwe XD
Brak kasy na PACC... bez komentarza, bezdomni pijacy na wódke uzbierają a zwykły człowiek na PACCa nie da rady?? Zawsze się da, trzeba tylko chcieić. (co do rodziców to nie ma rady :p )
PS
(...) więc CIPsoft pewnie woli nie rydzykować.
przejęzyczenie czy specjalnie? ;) (jak specjalnie to chyba powinno być z dużej "Rydzykować")
Logujesz się bez PACC: przed zalogowaniem musicz przez 10 sekund popatrzeć na reklamy, potem możesz już się normalnie zalogować
CIP wyszedł by na plus, nie wszyscy kupują PACC, a reklamy każdy FACC obejrzy, kasa za reklamy i za PACCe = więcej kasy = więcej ludzi w teamie = większe update'y = więcej graczy = więcej kasy itd...
Ciekawe kto mądry by wtedy kupował pacca;p
A te 10 sekund chyba wam nic nie zrobi co nie?
No to jest w sumie dobry pomysł, no ale rzeczywiscie kto by wtedy kupowal pacc...
no a co do rodziców, to skoro dostaje powiedzmy 50 zl miesięcznie, to jak dla przecietnego dziecka to ejst dużo, no wiec w 2 miesiace miala bym juz na PACC, ale ja wole isc na zakupy do fryzjera na solarium czy do kosmetyczki zamias kupowac pacca na 3 miesiace...bo to jest lekka przesada... za 90zl to mozna kupic naprawde fajne ubrania czy cos, bo ja wogle lepiej wyglądac niz miec tego PACCa=)) wiec to nie chodzi o mnie=PP tylko o innych, a co z tymi biednymi dziecmi że nie mają komputerow i internetu to wcale nie jest prawdaa=P Komputer mogli dostac np. od jakis znajomych czy cos, a internet w mojim np. przypadku kosztuje groszee... ja place niecale 40 zl za mieciac i nie uwazam ze to dużo.
Tak oni tez musza swoje rodizny utrzymywac, ale i tak dużo zarabiają przez reklamy...ej no sry bardzoo!!
Ktoś napisał że edron jest przeludniony, reszta wysp też?? A co powiedz o miastach tibi?? jest tam pelno ludzi, nie ma nawet gdzie po expic...i tym to sie nie martiwsz?? niedługo Dojedzie jeszcze do tego ze cała Tibia bedzie płatna...będom tlumaczyli sie przeludnieniem i brakiem pieniędzy....i co wtedy tez będzieice ich bronic??
a co z tymi biednymi dziecmi że nie mają komputerow i internetu to wcale nie jest prawdaa=P Komputer mogli dostac np. od jakis znajomych czy cos, a internet w mojim np. przypadku kosztuje groszee... ja place niecale 40 zl za mieciac i nie uwazam ze to dużo.
Jak kogoś nie stać na PACC'a to i 40zł miesięcznie to dla niego dużo. A poza tym PACC nie jest niezbędny do grania, to tylko taki bajer dla tych którym kasy nie szkoda.
Tak oni tez musza swoje rodizny utrzymywac, ale i tak dużo zarabiają przez reklamy...ej no sry bardzoo!!
Na jakich znowu reklamach? Jedyna reklama jaką w tibii widziałem to banner na górze strony głównej
Dojedzie jeszcze do tego ze cała Tibia bedzie płatna...będom tlumaczyli sie przeludnieniem i brakiem pieniędzy....i co wtedy tez będzieice ich bronic??
OMG taki np. WoW jset płatny i był taki od zawsze, a jakoś nikt nie robi z tego afery.
Właściwie gdyby Tibia cała Tibia była płatna, za to obniżyliby ceny i dodali dużo nowych terenów to ja bym się nawet ucieszył ;)
OMG taki np. WoW jset płatny i był taki od zawsze, a jakoś nikt nie robi z tego afery.
Tibia przy WoW wyglada jakby byla robiona na laptopie przy uzyciu painta.. Nie dorasta mu do piet w zadnej konkurencji wiec porownywanie tych 2 to kiepski pomysl.
Dobrym przykladem jak mozna zrealizowac cos solidnego za male pieniadze jest Silkroad Online. Grafa o kilka dlugosci wyprzedza Tibie, ilosc skillow, sprzetu i sposobow na gre takze, ostatnio gdy gralem gra byla zupelnie bezplatna.
zielony-lp
13-02-2006, 18:58
Ej ale nikt nikogo nie zmusza żeby mieć cały czas pacc a co ważniejsze niekt nie zmusza wasz żeby go wogule kupować a co do kupowania pacc za kase w tibi jest to poprostu bez sensu przecierz zabirając kase na pacc nic se nie kupisz - i co będziesz biegać na 40 lvl w p secie i fire swordem . omg
Ej ale nikt nikogo nie zmusza żeby mieć cały czas pacc a co ważniejsze niekt nie zmusza wasz żeby go wogule kupować a co do kupowania pacc za kase w tibi jest to poprostu bez sensu przecierz zabirając kase na pacc nic se nie kupisz - i co będziesz biegać na 40 lvl w p secie i fire swordem . omg
Jaaa wes przestann..nie wiesz o co chodzi... a jak cos ci przeskzadzaa to sie poprostu niewypowiadaj i bedzie Qll;] cyaa:*
Tibia przy WoW wyglada jakby byla robiona na laptopie przy uzyciu painta.. Nie dorasta mu do piet w zadnej konkurencji wiec porownywanie tych 2 to kiepski pomysl.
Taa... Nie ma to jak oceniać gry tylko po grafice. Przyznaję, że w WoW'a nie grałem (cena!) ale wątpię by za 2, 3 lata ktoś jeszcze w to grał (wyjdzie gra o jeszcze bardziej oszołamiającej graficę i wszyscy którym tylko na niej zależy zaraz się przeniosą) a Tibia dalej będzie miała swoich wiernych graczy ;)
no faKt..graFicie moZna duŻo zarzuCic...ale przeciesh nie tyLko na to sie zwraCa uwaGe co?:P
Tak sobie myślę, że Duch Guardi ma trochę racji, jeśli chodzi o zarabianie na ocenach:) . Jeżeli ktoś bardzo dobrze się uczy, to może dostać stypendium. Ja w tym roku szkolnym dostałam stypendium za średnią z 5 klasy. Przez 5 miesięcy po 70 zł :] Razem 350:p Więc to by bez problemu wystarczyło na PACCa. Jednak ja wolę wydawać na inne pierdoły. Pozdrowionka
no faKt..graFicie moZna duŻo zarzuCic...ale przeciesh nie tyLko na to sie zwraCa uwaGe co?:P
Słuchaj, to nie jest blog twojej koleżanki ani forum filipinki, pisz normalnie.
Taa... Nie ma to jak oceniać gry tylko po grafice.
Przeczytaj tez drugie zdanie.
A gry Blizzarda maja to do siebie ze trzymaja sie na tapecie znacznie dluzej niz Tibia. Wszystkie.
Przeczytaj tez drugie zdanie.
A gry Blizzarda maja to do siebie ze trzymaja sie na tapecie znacznie dluzej niz Tibia. Wszystkie.
Być może masz rację, jak pisałem w WoW'a nie grałem z powodu ceny (zamiast grać rok w WoW'a wolę se kupić kartę graficzną ;) Może wtedy nawet zaoszczędze ze sto złotych ;)) Gdyby nie ta cena to chętnie przekonałbym się czy przewyższa Tibię we wszystkich konkurencjach. (w sumie to WoW by prześcignąć Tibię musiałby istnieć jeszcze ponad 9 lat po jej upadku - co może być trudne, zwłaszcza że Tibia jak na razie ma się dobrze i upadać nie ma zamiaru ;))
A co do innych gier Blizzarda to nie będę się z tobą kłócił, bo w sumie to grałem tylko w StarCrafta. Gra nie była jakaś zła, tyle że nie wiem czemu nazywano ją strategią. No sorry, ale jak StarCraft jest strategią to Serious Sam jest fps'em taktycznym... ;)
Cragmorton
14-02-2006, 20:31
@ topic
A pomyślałaś o tym, że utrzymanie tylu serwerów 24h/dobe kosztuje?? To co CIP zrobiło grę i miało by jeszcze wkładać ogromne pieniądze w utrzymanie serwerów?? Zastanów się.
@ topic
A pomyślałaś o tym, że utrzymanie tylu serwerów 24h/dobe kosztuje?? To co CIP zrobiło grę i miało by jeszcze wkładać ogromne pieniądze w utrzymanie serwerów?? Zastanów się.
Przepraszam bardzo!! czy ty troszke nie przesadzasz? nad czym mam sie zastanowic? Do mnie masz jakies pretesje?? to to sie zastanów....
a tak wogle to pisac normalnie to znaczy??
Palek Demon
14-02-2006, 21:01
eh... Sam Niemam Pacc Ale Doskonele rozumiem CipSoft... Gre Zrobili po to by zarobić i jest to normalne.A za co chcecie kupic...za cukierki które wam mama kupila <JoKe>
Już mnie nudzi takie nazekanie... NIEPODOBA SIE to w The Sims Sobie pograjcie
a tak wogle to pisac normalnie to znaczy??
Po prostu normalnie i po ludzku. Tak jak napisałaś tego posta, a nie jak...
...tego. bO To sIę cIężKo cZYtA i gŁóPIo tAKi pOst wyGląDa. ;)
Przepraszam bardzo!! czy ty troszke nie przesadzasz? nad czym mam sie zastanowic? Do mnie masz jakies pretesje?? to to sie zastanów....
Zastanów się nad tym co wygadujesz. Gadasz o jakiś biednych dzieciach. A biedne dzieci w Palestynie są masakrowane przez Izraelskie karabiny maszynowe. Nie zastanowiłaś się nad tym?
Łącze conajmniej 5Gbi na każdym serwerze, do tego prąd, serwer olbrzymiej pojemności, nie może być mowy o zwisach. I ile tych serwerów jest. Do tego opłacenie pracowników, programistów, etc. Kasa za wynajem lokali gdzie stoją serwery. I co, za darmo ma być?
Krótko i bezsensu =P Pacc jest poto zeby cipki sobie zarobiły wkoncu poco stworzyli tą grę chyba muszą miec jakieś zyski nie ? mnie osobiscie przyznaje ze tez nie było stac na pacca bo na poczatku zbierałem na cos innego i puzniej tak wszyło ze rodzice mi nie dali i zbierałem ; ) a teraz mam i za pare dni kasiorka wplynie do Dr.Omandera :>
Gdyby nie ta cena to chętnie przekonałbym się czy przewyższa Tibię we wszystkich konkurencjach.
Wszystko oprocz grywalnosci mozna zobaczyc na dowolnej stronce traktujacej o WoW - od ilosci ras, klas, zdolnosci i roznorodnego sprzetu ( w ktorej to konkurencji Tibia zasysa na calej linii ) po rozmaitosc elementow RPG.
Gra nie była jakaś zła, tyle że nie wiem czemu nazywano ją strategią. No sorry, ale jak StarCraft jest strategią to Serious Sam jest fps'em taktycznym... ;)
Juz sie niektorym narazilem piszac ze SC to gra sportowa, wiec bede siedzial cicho ;p Faktem natomiast jest, ze jest starszy od Tibii i przynosi nieporownywalnie wieksze dochody zarowno tworcom jak i graczom ( nawet w stosunku do tych sprzedajacych 100 + na allegro ;> ) bez koniecznosci placenia regularnie 90 zl za pelna przyjemnosc z gry.
I na tym proponuje zakonczyc OT.
Diamonic
15-02-2006, 11:11
Być może masz rację, jak pisałem w WoW'a nie grałem z powodu ceny (zamiast grać rok w WoW'a wolę se kupić kartę graficzną ;) Może wtedy nawet zaoszczędze ze sto złotych ;)) Gdyby nie ta cena to chętnie przekonałbym się czy przewyższa Tibię we wszystkich konkurencjach. (w sumie to WoW by prześcignąć Tibię musiałby istnieć jeszcze ponad 9 lat po jej upadku - co może być trudne, zwłaszcza że Tibia jak na razie ma się dobrze i upadać nie ma zamiaru ;))
Ty oceniasz grę po długości jej istnienia? Jest to w sumie dość śmieszne, ja grałem w WoWa około 2 miesiące (dość dużo wybuliłem :P) zrobiłem 40lvl i nie miałem kasy żeby grać dalej... WoW przewyższa Tibię we wszystkich aspektach, jest to poprostu MMORPG doskonały, Tibia jest lepsza tylko dlatego, że można grać za friko. :P Gdybym miał kasę to nie grałbym w Tibię, tylko w WoW'a.
A co do innych gier Blizzarda to nie będę się z tobą kłócił, bo w sumie to grałem tylko w StarCrafta. Gra nie była jakaś zła, tyle że nie wiem czemu nazywano ją strategią. No sorry, ale jak StarCraft jest strategią to Serious Sam jest fps'em taktycznym... ;)
Zależy co rozumiesz pod pojęciem "strategii". Dla mnie to jest jedna z lepszych strategii, lepszy był tylko Warcraft III (też od Blizzard ;p), a na battle.net to już w ogóle wypas. ;)
Co do innych MMORPG, może Guild Wars? Grał ktoś, bo chcę sobie kupić i nie wiem czy się opłaca. :P
-Diam~
jaruczek
15-02-2006, 18:47
ja dostalem Guild Wars na gwiazdke , ale gra nieszczególnie mi przypadła do gustu :P ale zaletą jest to , że raz płacisz za gre i potem juz nic nie trzeba bulić :)
Finder Evil
15-02-2006, 19:10
Tak Ja cie popieram to tylko gra , i nie powinnismy wydawac tyle pieniedzy na marne 3 miesiace , dla mnie to bez sensu ... :confused:
Tak Ja cie popieram to tylko gra , i nie powinnismy wydawac tyle pieniedzy na marne 3 miesiace , dla mnie to bez sensu ... :confused:
o jaK miŁoo=)) ktoŚ kto uwaZa taK jak jaa xPP
Mi się wydaje, czy już mówiliśmy żeby pisać normalnie?
Duch Niespokojny
15-02-2006, 22:26
A co biedny chlopiec zrobil? Nie chcial aby nim pomiatano i zaczol wynosic rzeczy z domu...
co do tego synka co meble wynosił: powinien trafić do psychologa/psychiatry
Tak właśnie powstają plotki... Niedługo ktoś napisze, że zadźgał matkę i sprzedał ojca, żeby mieć na pacca...
CzY tY moŻEsZ sIĘ w kOŃcU nAuCZyć żE tAk sIę niE pISze bo oCzY bOLą od cZYtaNia tWOich pOsTóW?!
Pisz w końcu normalnie!
EDIT:
Tak Ja cie popieram to tylko gra , i nie powinnismy wydawac tyle pieniedzy na marne 3 miesiace , dla mnie to bez sensu ...
No wiesz, taki HL2 kosztował 120zł a są ludzie, którzy za pierwszym razem skończyli go w mniej niż miesiąc. (np. ja) Oczywiście można przejść drugi raz, ew. ściągnąć mody (tak na marginesie to jest chyba najlepsza zaleta HL2 - modów jest tyle, że inne gry mogą się schować ;)) ale to już nie to samo. A w tibii masz pewność, że za tą prawie stówę bedziesz grał całe 3 miesiące.
przepraszam bardzo! czy to naprawde az tak źle wyglada?? ja juz tak z przyzwyczajeniaa no:P
Geralt ze Spychowa
17-02-2006, 11:31
pajace gardza tymi ktorzy pacca nie maja?
ja przepraszam - dla mnie ludzie regularnie kupujacy pacc sa chorzy, i szczerze mi ich zal. Czy oni naprawde nie widza jak Cipsoft ich okrada? Za taka cene firma zwyczajnie robi glupkow z pacc-owiczow
A tak to uradowani gracze oddaja gruba kase i maja "lepsze expowiska". Ogarnijcie sie! ;)
jaruczek
17-02-2006, 11:35
ja zakupiłem mojego pierwszego PACCA i jestem bardzo zadowolony :P ale nie widze nic zlego w tym , ze ktos mialby jego nie kupowac... to jest kazdego osobisty wybor ;)
pajace gardza tymi ktorzy pacca nie maja?
ja przepraszam - dla mnie ludzie regularnie kupujacy pacc sa chorzy, i szczerze mi ich zal. Czy oni naprawde nie widza jak Cipsoft ich okrada? Za taka cene firma zwyczajnie robi glupkow z pacc-owiczow
A tak to uradowani gracze oddaja gruba kase i maja "lepsze expowiska". Ogarnijcie sie! ;)
100 zł za Fear czy HL2? Przecież to zdzierstwo! Jak można tyle kasy wydawać na głupie gry! Tacy ludzie są chyba chorzy i nie widzą, że Valve czy Monolith ich po prostu okrada! A tak to uradowani oddają grubą kasę i mają "gry z fają grafą". Przecież to sensu nie ma!
ps:
Nie piszcie mi tylko że HL2 czy FEAR są 1000% lepsze od Tibii bo mają lepszą grafę. Ja takie argumenty po prostu obśmiewam, dla mnie w grze liczy się tylko frajda z grania. A i w Tibii, i w HL2 miałem ją mniej więcej taką samą, tyle że w HL2 trwało to "trochę" krócej ;)
ps 2:
A pacca raczej nie kupię, ale nie dlatego, że drogi, tylko dlatego, że CIPsoft mnie po prostu olewa. Głównie chodzi mi o komunikat z mojego podpisu. Skoro CIPsoft nie chce, by gracze mający "osiedlowy" net grali w ich grę (w innym temacie podałem sposób w jaki mozna by temu zaradzić nie ryzykując dania hakerom nowego sposobu na hackowanie) to nie. Nie będę się dopraszał. (tj. grac bedę dalej, ale kasa na ich kont nie wpłynie)
no własnie!! i tu macie racjee!! dlatego nie zamierzam kupowac PACCa=))
no własnie!! i tu macie racjee!! dlatego nie zamierzam kupowac PACCa=))
Jak odpowiadasz na jakiś post to pisz na który (teraz to akurat widać ża na post Jur... znaczy się Geralta z R... ze Spychowa ;) ale to taka rada na przyszłość ;)) bo i w moim poscie (ja pacca nie będę kupować tylko z jednego powodu który wcale nie jest aż taki czesty wsród graczy - jeśli ty też tak masz to witaj w klubie :D) i poscie Jaruczka nie było nic o niekupowaniu pacca ;)
Jak odpowiadasz na jakiś post to pisz na który (teraz to akurat widać ża na post Jur... znaczy się Geralta z R... ze Spychowa ;) ale to taka rada na przyszłość ;)) bo i w moim poscie (ja pacca nie będę kupować tylko z jednego powodu który wcale nie jest aż taki czesty wsród graczy - jeśli ty też tak masz to witaj w klubie :D) i poscie Jaruczka nie było nic o niekupowaniu pacca ;)
nie odpowiadaŁam na post Jarczuka, bo on pisze ze kupil Pacca:)) Dostosuje sie do twojch proźb:))
Omfg pamelka ;)
Naprawde sadze ze mała jesteś i poprostu chcesz założyć jakiś temat na forum, żeby Cię zauważono! (Sam to robilem z 5 lat temu, ale nie na tym forum:P)
Nikt przeciez nie bedzie się wyśmiewał, że pacca nie ma, już prędzej, że MA!
Bo kupił, wydal duzo kasy na grę z taka grafiką (tak u mnie w szkole mówią o Tibii) zamiast kupić kilka bajeranckich gier u pirata ! : D
Mam polewke. xD
Omfg pamelka ;)
Bo kupił, wydal duzo kasy na grę z taka grafiką (tak u mnie w szkole mówią o Tibii) zamiast kupić kilka bajeranckich gier u pirata ! : D
No pewnie. Wyśmiewajmy się też z posiadaczy kart graficznych, bo wydali te kilkaset złotych na karte a mogli pójsć do sklepu i gwizdnąć z póki którąś.
I uprzedzając twoje pytanie: nie, nie jestem jakimś bucem który wygrał w totolotka 5 milionów tudzież dzieckiem którego rodzicze dostają 100 tysięcy dziennie pensji. Ja po prostu kupuję gry, które są naprawdę dobre i bedę w nie grał naprawdę długo. Od kiedy mam kompa z porządną kartą graficzną (a będzie to gdzieś z 4 lata co najmniej) nie grałem w gry pirackie (tylko kilka na początku, ale szybko się z tego "wyleczyłem") a kupiłem tylko 8 gier:
- Half-Life (gdy przeszedłem grę znalazłem w sieci mod Natural Selection i ciąłem w niego po sieci ok. rok)
- X2 (również prawie rok nieprzerwanego grania)
- Earth 2160 (na tej grze się zawiodłem, bo starczyła tylko na miesiąc grania - po prostu nie lubię grać w RTS'y po sieci)
- Half-Life 2 (w nią też krótko grałem - po przejściu gry grałem trochę w CS'a i wciąż sobie pogrywam w Garry's Moda - wydzie razem tak ok. pół roku)
- BloodRayne, SpaceHack, Jets'n'Guns z CDA i GunMetal dodany do karty graficznej
No ale skoro ty wolisz kraść gry masowo i grać w każdą max. 5 dni to twoja sprawa. Ale wiesz, jeśli wszyscy zaczną kupować / ściągać piraty, to twórcy gier w końcu zobaczą, że ich praca idzi na marne i zaczną robić np. programy użytkowe. I skończy się giercowanie...
Omfg pamelka ;)
Naprawde sadze ze mała jesteś i poprostu chcesz założyć jakiś temat na forum, żeby Cię zauważono! (Sam to robilem z 5 lat temu, ale nie na tym forum:P)
Nikt przeciez nie bedzie się wyśmiewał, że pacca nie ma, już prędzej, że MA!
Mam polewke. xD
Po pierwsze nie jestem mala:)) a po drugie wcale nie zalozylam tematu zeby mnie zauwazono!! Sam to robiles?? Moze dalej to robiles udając takiego ...dużego xPP Masz polewke?? to bardzo sie ciesze ze dostarczylam Ci rozrywki=PP
Master Slayer
21-02-2006, 09:33
Masz racie pacc powinien być dla każdego albo kosztowac mniej np 30 zł albo 40zł a nie 90;/;/to troche bezsensu jest ale co my nato poradzimy i tak tego niezmieniom ziomki z cipisoftu:(
@up
pacc nie jest taki drogi, do nasza gospodarka krajowa kuleje i pozycja złotówki na rynku
dla każdego jest facc i zawsze jak się znajdzie jakiś dodatek, z którego ludzie chcą mieć zysk jakiś, to reszta od razu będzie się buntować przed 'równością', a przecież jest tak - że 'nie ma na świecie nic za darmo' więc należy się cieszyć, że ogólnie gra jest za darmo, a nie, że coś jest za dopłatą - oni coś oferują i oczekują czegoś w zamian, a to 'w zamian' to gotówka, dzięki której może sobie cipsoft dalej prosperować a tibia nie upada
d.Taube
Buuu.... ten świat jest niesprawiedliwy. Dlaczego ja musze jeździć jakimś oplem, jak niektórzy jeżdżą ferrari. Powinny być równouprawnienie. Kazdy powinien mieć ferrari, żeby było sprawiedliwie. A pozatym czemu one takie drogie? Powinno być za 30/40zł a nie te 100tysiaków. Life is brutal.
A tak na serio, ferrari nei jest niezbędne do życia. oplem tez dojedziesz tam gdzie chcesz. Masz więcej kasy, lepiej wyglądasz, masz więcej bajerów w ferrari. Więce płącisz, masz więcej możliwości w tibii. I bez pacc da się grać, więc nie marudź, mogłoby być dużo gorzej (tibia dostepna TYLKO za gotówke). Z czego prócz abonamentu za tibie nadal pacc :) TO by było chamskie już w sumie ;P A na zakończenie powiem, tibia nie jest niezbędna do zycia, tak samo komputer. Niepodoba ci się że bogatsi mają więcej, nie graj, proste. Idź z kolegami/koleżankami na dwór, taniej i zdrowiej
--------------------------
Okrutny powrócił muahaha xD
Boze ludzie ale spojrzcie na to z innej strony grając na FACC mozemy byc z siebie dumni ze nie musimy siegac po jakies dodatkowe respowiska. Tylko prawdziwi twardziele i twardzielki graja na FACC i expia
wiec naprawde co do szacunku ja kazdemu chetnie pomagam chciaz mam PACC
Akamus Leon
22-02-2006, 08:16
Jest bardzo potrzebny wogle do grania jak naprzykład masz 40lvl już masz dosyć chodzenia naprzykład dwarfy,cyclopy itd..Pacc dużo daje nowe expowisko nowe stwory itd..
Ja wogle nie widziałem że ktoś się wyśmiewał że ktoś niema pacca <rotfl>.
P.S
Widziałem niektórych idiotów co się śmieli że niemają gildi;/
Master19
23-02-2006, 12:59
PACC powinien byc dla wszystkich poco nowe wyspy jak niemozna ich odwiedzici poprostu te cipy sa narawde cipami,kur...
****a bym chcial sie im zżyci
PACC powinien byc dla wszystkich poco nowe wyspy jak niemozna ich odwiedzici poprostu te cipy sa narawde cipami,***a...,kur...
****a bym chcial sieim zzyci
Ktoś zrozumiał niezwykle przejmujące i dogłębne przesłanie tego posta?
@up: ja nie;)
@pamelka: ile ty masz lat? I jAk moŻnaa siĘęę przYzwyCzaiĆ do tAkiegoo styLuu pisAniaa!?=DDPP))? >.<
@topic: który chętny do zrobienia takiej gry jak Tibia i utrzymania 70+ serverów i teamu programistów i grafików charytatywnie? Najpierw pomyślcie a potem gadajcie o PACCach za darmo -,-
Ktoś zrozumiał niezwykle przejmujące i dogłębne przesłanie tego posta?
Po prostu autor chciał pochwalić się swoją głupotą ;)
Calen Futh
24-02-2006, 17:29
PACC Jest potrzebny, bo gdyby nie było płatnych kont to ostatni update byłby Updatem "Tibia 4.6" a nie "7.8" Dzięki pieniążkom zarobionym poprez sprzedaż "Pacców" CipSoft Utrzymuje swoje servery i cały czas pracuje nad ulepszeniami.
Uważam że coś trzeba zrobić żeby każdy był traktowany tak samo, bez względu na pochodzenie, wiek, lvl, czy kase... przynajmnij w tibii :)) pZdr dLa wszystkich:):)
Jeżeli chcesz żeby wszystkie levele były równo traktowane to sie zastanów nad tym. Przecież gdyby tak było to po cóż byłyby levele? A gdyby niebyło leveli to przecież ta gra niemiałaby sensu. To jest gra typu "RPG" a w takich grach chodzi równiez o zdobywanie nowego doświadczenia i umiejętności. Takie jest moje zdanie
Tibia to zwykła gra, no ale kogo ona robi z tych ludzi? Rasistów- czytalam wypowiedzi w rożnych tematach, czepiacie sie brazylijczyków i szwedów
A słyszałaś kiedyś o pojęciu "Nacjonalizm" ?;)
Jeżeli chcesz żeby wszystkie levele były równo traktowane to sie zastanów nad tym. Przecież gdyby tak było to po cóż byłyby levele? A gdyby niebyło leveli to przecież ta gra niemiałaby sensu. To jest gra typu "RPG" a w takich grach chodzi równiez o zdobywanie nowego doświadczenia i umiejętności. Takie jest moje zdanie
Jej chodzi o to, że jak ktoś ma wysoki level to wszyscy go szanują (podobno na jakimś serwie pewna gildia ustalała listy cen dla całego serwa), a jak ma niski to nim pomiatają. (co jest imho logiczne, bo jak wiadomo w Tibii obowiązuje prawo dżungli, tj. prawo silniejszego ;))
Piotrek Marycha
24-02-2006, 22:14
niby chodzi tylko o kase ale rzeczywiscie paccow bardziej szanuja i boja sie ich, zmieniajac temat to za duzo tego maja!! nowe tereny - ok! wkoncu placa za to zeby nie musieli krzyczec co chwile "leave plz" ; nowe potwory - ok ! i tak malo ludzi wogle marzy zeby powlaczyc demonami itp ale nie pownni dostawac takich ulatwien ze pacci na 30 lvl moga lac faccow 40 lvl ( i nie chodzi mi tu o roznice w skilach czy eq -.-) cipom sie troche poprzewracalo i tyle daja paccom tylko i wylacznie dla kapuchy ( mire, more, more...) i troche przesadzili
niby chodzi tylko o kase ale rzeczywiscie paccow bardziej szanuja i boja sie ich, zmieniajac temat to za duzo tego maja!! nowe tereny - ok! wkoncu placa za to zeby nie musieli krzyczec co chwile "leave plz" ; nowe potwory - ok ! i tak malo ludzi wogle marzy zeby powlaczyc demonami itp ale nie pownni dostawac takich ulatwien ze pacci na 30 lvl moga lac faccow 40 lvl ( i nie chodzi mi tu o roznice w skilach czy eq -.-) cipom sie troche poprzewracalo i tyle daja paccom tylko i wylacznie dla kapuchy ( mire, more, more...) i troche przesadzili
To o jaką inną różnicę Ci chodzi? Bo na 30 lvl sorc z paccem ma przewagę nad sorcem bez pacca o exori vis etc, za to sorc na 40 facc ma nad sorcem 30 pacc przewage o e-wave -,- co innego szybsza mana, ale nie jest to aż taka wielka przewaga, i nie wymaga tylko pacca ale także promocji.
Knight z pacca zyskuje (do walki pvp) tylko exori >.>
A paladyn to nie wiem, ale nigdy się nim nie interesowałem szczególnie ;)
Tak więc nie mam pojęcia na jakiej podstawie postać z paccem może bić postać bez pacca o 10 lvli nizszą. A co do respektu - ja tego nie widzę, mam pacca a nikt jakoś szczególnie mnie nie traktuje.
Co innego oczywiście jeśli chodzi o ucieczkę (utani gran hur rox:P), ale to nie jest bicie więc pomijam.
Calen Futh
26-02-2006, 01:20
Jej chodzi o to, że jak ktoś ma wysoki level to wszyscy go szanują (podobno na jakimś serwie pewna gildia ustalała listy cen dla całego serwa), a jak ma niski to nim pomiatają. (co jest imho logiczne, bo jak wiadomo w Tibii obowiązuje prawo dżungli, tj. prawo silniejszego ;))
Wiesz...Na szacunek trzeba zapracować. Uważam że bez sensu byłoby stawiać na równym gracza z 100 lvl oraz gracza z 10 ;) Takie są prawa Tibi jak wspomniałeś...Niestety (?)
Patryczeqq
26-02-2006, 19:46
Po 1. jak ktos pochodzi z biednej rodziny to nie gra w tibie bo nie stac go na neta... -.-
po 2. najtansza neostrada jest po 60zl ale zeby zalozyc neo to trzeba oplacac abonament z tp za telefon abonament minimum 50zl. wiec razem to ponad 100zl
po 3. znam radiowki za ktore placi sie tylko 30zl na miecha... badziewne sa ale internet jest xD
po 4. to wogole jak ci sie pamelka nie podoba sposob pacca i facca w tibi to masz wala!!! i tak tego nie zmienisz wiec spier... mnie sie tez wiele rzeczy nie podoba na swiecie... to ze w piatek dostalem ze sprawdzianu +5 a nie 6... coz zycie jest brutalne... i nic na to nie poradzimy! najlepiej brac przyklad z jakiegos tam apostola, nie patrzec na forse tylko robic dobre uczynki a w niebie jak dedniemy bedzie full wypas... :ppp dobra spadam na dragonmu Cya
hmmm.... Dawno mnie tu nie było;]
Po 1. jak ktos pochodzi z biednej rodziny to nie gra w tibie bo nie stac go na neta... -.-
po 2. najtansza neostrada jest po 60zl ale zeby zalozyc neo to trzeba oplacac abonament z tp za telefon abonament minimum 50zl. wiec razem to ponad 100zl
po 3. znam radiowki za ktore placi sie tylko 30zl na miecha... badziewne sa ale internet jest xD
po 4. to wogole jak ci sie pamelka nie podoba sposob pacca i facca w tibi to masz wala!!! i tak tego nie zmienisz wiec spier... mnie sie tez wiele rzeczy nie podoba na swiecie... to ze w piatek dostalem ze sprawdzianu +5 a nie 6... coz zycie jest brutalne... i nic na to nie poradzimy! najlepiej brac przyklad z jakiegos tam apostola, nie patrzec na forse tylko robic dobre uczynki a w niebie jak dedniemy bedzie full wypas... :ppp dobra spadam na dragonmu Cya
Ja mam spier...? No i własnie jest tak jak mówiłam...masz PACCa to pomiarasz mną dlatego ze go nie mam i nie zamierzam miec? Bardzo mi przykro że nie dostałeś tej 6:) Moi rodzice troszczą się o moją nauke:) Prawie nie mam czasu wolnego bo mam korki po to żeby w szkole nie miec 5+ tylko 6:) dlatego własnie nie było mnie na forum przez dłuższy czas! Ja za internet jak już wspominalam nie płace dużo:P Ale ja wole ładnie wyglądać na żywo, niż w Tibi jak japoński samuraj :D Bo tak własnie jest...Ktoś się pytał ile mam łat:P Powiem krótko że wiek tu nie ma znaczenie, no ale mam 15:) Pewnie sobie myślicie ze jakaś gówniara sie dowaliła i robi wielką awanture na forum, no ale niestety wcale tak nie jest:P Ja tu wyrażam swoje zdanie i swoją własną opinie na dany temat:) Ktoś jeszcze wcześniej pisał że nie przejmuje się Dziećmi które są zabijane gdzieś tam, nie pamiętam:P Owszem przejmuje się i to bardzo, rodzice nauczyli mnie być wrażliwą na ludzką krzywde! A pacca i tak nie zamierzam kupować chociaż przy odrobinie chęci spokojnie bym mogła go mieć! Ja nie potępiam ludzi mających PACCa ani nie śmieje się zludzi którzy go nie posiadają bo dla mnie to jest śmieszne! Sama gram w tibie od niedawna, tylko dlatego że moja młodsza o 3 lata siostra zaczeła grać...To jest tylko gra, sami przyznacie... eh...kończe już tego posta bo sie rozpisałam...Pozdrowienia dla wszystkich;]
Ps. Teraz sie podoba jak napisałam? już oczka nie bolą?:) Mam nadzieje że nie;]
Ja mam spier...? No i własnie jest tak jak mówiłam...masz PACCa to pomiarasz mną dlatego ze go nie mam i nie zamierzam miec? Bardzo mi przykro że nie dostałeś tej 6:) Moi rodzice troszczą się o moją nauke:) Prawie nie mam czasu wolnego bo mam korki po to żeby w szkole nie miec 5+ tylko 6:) dlatego własnie nie było mnie na forum przez dłuższy czas! Ja za internet jak już wspominalam nie płace dużo:P Ale ja wole ładnie wyglądać na żywo, niż w Tibi jak japoński samuraj :D Bo tak własnie jest...Ktoś się pytał ile mam łat:P Powiem krótko że wiek tu nie ma znaczenie, no ale mam 15:) Pewnie sobie myślicie ze jakaś gówniara sie dowaliła i robi wielką awanture na forum, no ale niestety wcale tak nie jest:P Ja tu wyrażam swoje zdanie i swoją własną opinie na dany temat:) Ktoś jeszcze wcześniej pisał że nie przejmuje się Dziećmi które są zabijane gdzieś tam, nie pamiętam:P Owszem przejmuje się i to bardzo, rodzice nauczyli mnie być wrażliwą na ludzką krzywde! A pacca i tak nie zamierzam kupować chociaż przy odrobinie chęci spokojnie bym mogła go mieć! Ja nie potępiam ludzi mających PACCa ani nie śmieje się zludzi którzy go nie posiadają bo dla mnie to jest śmieszne! Sama gram w tibie od niedawna, tylko dlatego że moja młodsza o 3 lata siostra zaczeła grać...To jest tylko gra, sami przyznacie... eh...kończe już tego posta bo sie rozpisałam...Pozdrowienia dla wszystkich;]
Ps. Teraz sie podoba jak napisałam? już oczka nie bolą?:) Mam nadzieje że nie;]
PharadoX
08-03-2006, 18:29
Pacc , Pacc , Pacc... Hmmmm , załórzmy że go NIEMA. Co teraz? - Wszyscy są równi , CIPy chodzą po rynkach i żebrają o kase żeby utrzymać Tibie :D
A tak na serio , załórzmy że niema pacc , no fajnie - git tylko że co teraz? jak utrzymać tą tibie? CIP by powiedział : P2P!!! - Mamy dużego farta że tak niejest i możemy cieszyć oczy tą grą. No to wpadli na pomysł że zrobią pacc.
Taka jest filozofia , to jest ich praca , muszą przecierz z czegoś żyć :]
A teraz zadaj se pytanie : Co lepsze?
P2P - płacenie 5-15zl/mieh za granie.
Pacc - Premium account czyli niemałe bonusy ( 30zł/mieh ) , lub Free account.
Pacc - Premium account czyli niemałe bonusy ( 30zł/mieh ) , lub Free account.
i sam widzisz:)) wychodzi 30 zl za miesiąc, czyli mniejwiecej zlotowka dziennie! Czyli grosze, no ale nie można kupic PACCa za 30 zl tylko na miesiąc, bo musimy wydawac 90 za 3 miesiące! i to mogli by zmienić! żeby miesiąc kosztował to 30 zł!! Nie uważacie ze było by troszke lepiej? Zawsze mniejsze pieniądze i kazdy byl by zadowolony...pzdr
Moi rodzice troszczą się o moją nauke:) Prawie nie mam czasu wolnego bo mam korki po to żeby w szkole nie miec 5+ tylko 6:) dlatego własnie nie było mnie na forum przez dłuższy czas! Ja za internet jak już wspominalam nie płace dużo:P Ale ja wole ładnie wyglądać na żywo, niż w Tibi jak japoński samuraj :D Bo tak własnie jest...Ktoś się pytał ile mam łat:P Powiem krótko że wiek tu nie ma znaczenie, no ale mam 15:) Pewnie sobie myślicie ze jakaś gówniara sie dowaliła i robi wielką awanture na forum, no ale niestety wcale tak nie jest:P
15 lat, ma mieć same szóstki, a zakłada takie tematy?... co się dzieje. Jedne zakładają konta na fotce i są wielce oburzone jak ktoś takiego paszteta oceni źle bo ona przecież zasłużyła na 10, a inne z kolei piszą o niesprawiedliwości wolnego handlu. Strach się bać.
15 lat, ma mieć same szóstki, a zakłada takie tematy?... co się dzieje. Jedne zakładają konta na fotce i są wielce oburzone jak ktoś takiego paszteta oceni źle bo ona przecież zasłużyła na 10, a inne z kolei piszą o niesprawiedliwości wolnego handlu. Strach się bać.
Czemu same 6? jak najwiecej;] konto na fotce też mam;] i nie jestem oburzona jak nie dostane 10! ale powiedz mi co Ci nie odpowiada w tym że założyłam taki temat?
hmm ogólnie to nie wiem o co Wam chodzi... jak ktoś chce to kupuje pacca a jak nie to nie. I nie widze w tym żadnego problemu. OWSZEM pacce są faworyzowani ale to normalne przecierz jakby dostawali tylko np. to ubranko to nikt by go nie kupił. I przecież zresztą można powiedzieć że pacce nas facców utrzymują bo gdyby nie oni to pewnie my facce byśmy nie istnieli i Tibia by nie istniała... owszem nie powinno być tego, że pacce się uważają za najważniejszych i żebyśmy im wszystko dawali, opuszczali expowiska. Spotkałem się z takimi zachowaniami ale są one żadkością w świecie Tibi i mam nadzieje że tak pozostanie.
rzadkością?? ja zauważyłam inaczej, no ale twoja sprawaa
ok może nie gram za dużo w tibie ale żadko spotykam się z zachowniami typu:
"odejdź z ta ja mam pacca a ty nie..."itd.
Zala Milis
10-03-2006, 16:24
a niby skad oni maja utrzymac 70 sevow?? to ze grasz za free to nie znaczy ze ta gra nic cipy nie kosztuje... dziecko
a niby skad oni maja utrzymac 70 sevow?? to ze grasz za free to nie znaczy ze ta gra nic cipy nie kosztuje... dziecko
I to mówi ktoś w tym samym wieku i kto w "lokacja" ma wpisane "biórko"...
Rolling On The Floor Laughing
no właśnie=// Dziecko?? jakoś narazie ty zachowujesz się jak dziecko!! Lokalizacja "biórko"? Masz "lepsze" pomysły niż moja dwunastoletnia siostra:) i nie sądzisz...ze pisze się "biurko" a nie "biórko" ...?? jak myślisz? popatrz najpierw na to a potem mów kto jest dzieckiem a kto nie:)) bo narazie to ty jako jedyny nim jesteś:)) Pozdro dla Dzieckaa:)8o :D
no właśnie=// Dziecko?? jakoś narazie ty zachowujesz się jak dziecko!! Lokalizacja "biórko"? Masz "lepsze" pomysły niż moja dwunastoletnia siostra:) i nie sądzisz...ze pisze się "biurko" a nie "biórko" ...?? jak myślisz? popatrz najpierw na to a potem mów kto jest dzieckiem a kto nie:)) bo narazie to ty jako jedyny nim jesteś:)) Pozdro dla Dzieckaa:)8o :D
Tak, tym postem to ty się wykazałaś niespodziewaną inteligencją. A na potwierdzenie najlepiej dorzucić całą masę emotków.
Naprawde to są sumy dla biznesmenów -.-. Przecież PACC na 90 dni to jest tak jak 1 złotówka dziennie. Na dzień na bank zarobisz zete, jak Cie niestać odrazu to możesz sobie zaoszczędzić a nie myśleć, nie kupić czy kupić, mama mi pozwoli a może i nie. Zeta dziennie to niejest jakiś super zajedwabisty podatek. Ale troche racja, że jakby zmniejszyli sumy pacc to by więcej ludu kupiło. ;)
@te posty tam wyżej :evul:
prosiłabym grzecznie wszystkie dzieci :evul: o nie bicie się wiaderkiem do piasku
to jest temat założony z myślą o tym 'czy mieć tego pacca, czy też nie i za jaką cenę' z tego co pamiętam, a tu autorka o tym zapomina i ci, którzy tu piszą B)
dobrze?
dzieci :p
d.Taube
Drenit Danubia
11-03-2006, 10:44
Cipp odrazu wiedzieli ze Tibia nie moze byc w 100% platna gra. Bo dopoki ktos nie sprobuje i nie poczuje jej klimatow to przeciesz nei kupi "kota w worku".
Pacc daje duze mozliwosci trzeba to przyznac, nowe czary, szybsze wzrosty manny, zycia jak i chyba przedewszystkim nowe tereny itp. Ale przyznac trzeba ze 90% nowych graczy nawet jak by mialo pacc zaczynalo by expic na terenach fac gdyz one sa stworzone dla nowych graczy ktore pierwszy raz odpalaja tibie, i nie maja skad przelozyc sobie eq itp.
Marudzicie ze ceny sa drogie za pacc. Pacc mozna kupic na kilka sposobo. Za rl cash, ceny wachaja sie od 90zl-legalnie , do nawet 60zl-przez graczy(dajesz mu 60zl a on w tibi za np 100k gp kupuje ci pacc u jakiegos kolesia). Potem mozna kupic samemu za gp w Tibi-ceny od 75-125k gp za 3 miechy, i nie mowcie ze nie mozecie miec PACC, bo w tym wariancie kazdy moze go miec, na kazdym swiecie jest bynajmniej 1 osoba ktora tak zalatwia ludzia pacc. Mozna tez kupic pacc za eq, np.2x DSM.
Sposobow na zakup pacc bardziej lub mniej legalnie jest tyle ile graczy w tibie.
Na terenie FACC i tak expi 75% graczy servera, a w tym polowa to gracze z PACC. OF, Dragon Lair, Minitwalin, itp. Malo wam tego ?? Cipp mogli wprowadzic w 100% platna gre i co by z tego wyszlo ?? Tak samo jak by byla 100% darmowa... za co oni by oplacali wydatki zwiazane z tibia ??
To czysta kalkulacja zyskow i strat oraz wkladu. Nic na swiecie nie dostaje sie za darmo. Chyba ze w Mord-de... Ale to juz inna bajka.
Osobiscie bez pacc doszedlem do 65 lev potem kupilem z ciekawosci na 7 miesiecy i tak juz zostalo do dzis ...
Pacc to dodatek do calej gry , patch ;d
Tak, tym postem to ty się wykazałaś niespodziewaną inteligencją. A na potwierdzenie najlepiej dorzucić całą masę emotków.
To miało zabrzmieć ironicznie? Bo tak właśnie to odebrałam:P Teraz to Cię nie rozumiem...no ale dobraa:) Pzdr
Pamelka, może jestem trzy lata młodsza ale iloraz inteligencji na pewno mam wyższy :/
@topic
Pacc jest ok, bo:
1. Bez pacców nie byłoby facców
2. Może go kupić KAŻDY, wystarczy tylko chcieć
3. Jest fajny :)
Dlatego nie ma po co na niego narzekać.
Co do Szwedów i Brazylijczyków, ja tam ich bardzo lubię :)
Pamelka, może jestem trzy lata młodsza ale iloraz inteligencji na pewno mam wyższy :/
@topic
Pacc jest ok, bo:
1. Bez pacców nie byłoby facców
2. Może go kupić KAŻDY, wystarczy tylko chcieć
3. Jest fajny :)
Dlatego nie ma po co na niego narzekać.
Co do Szwedów i Brazylijczyków, ja tam ich bardzo lubię :)
eh... 3 lata młodsza i z takimi tekstami do starszych? szkoda słów! Chyba nie przeczytałaś całego tematu, bo tak właśnie się zachowujesz! " Pacc jest ok, bo jest fajny:) " ? Twoji poprzednicy wszystko mi już zdążyli wytłumaczyć, a ty jakoś z choinki się chyba urwałas...nie pisz tu takich bzdur bo tylko forum zaśmiecasz! pzdr
Calen Futh
11-03-2006, 14:56
eh... 3 lata młodsza i z takimi tekstami do starszych? szkoda słów! Chyba nie przeczytałaś całego tematu, bo tak właśnie się zachowujesz! " Pacc jest ok, bo jest fajny:) " ? Twoji poprzednicy wszystko mi już zdążyli wytłumaczyć, a ty jakoś z choinki się chyba urwałas...nie pisz tu takich bzdur bo tylko forum zaśmiecasz! pzdr
Jak sama zauwazyłaś Twoi poprzednicy Ci już wszystko zdążyli wytłumaczyc. To po co dalej wałkujesz ten temat? I właśnie takimi bezsensownymi postami w których chcesz udowodnić kim to ty nie jesteś zaśmiecasz forum, ona napisała swoje zdanie tylko raz. A ty nabijasz bezsensowne i nic nie wnoszące posty /w tym Topicu/
a Co do tego:
I to mówi ktoś w tym samym wieku i kto w "lokacja" ma wpisane "biórko"...
To chodziło tu o to że ziomal nie musi mieć szóstek w szkole, ale nie jest taki zacofany jak ty.
I szczerze to jakoś nie widze żebyś świeciła swoja inteligencją -.-'
eh... 3 lata młodsza i z takimi tekstami do starszych?
LoL? a Co to ma do tego? Młodsza może jest ale w moim mniemaniu wie więcej niż ty <chodzi o wiedze co do Topica>
@Topic: Pare postów wczesniej napisałem swoje zdanie ;)
cipsoft chce tez zarobic, co ty myslisz ze oni beda dawac milionom ludzi za darmo taka wspaniala gre?! pacc nie moze byc rowny faccowi bo placi za gre w przeciwnienstwie do facca, i co ty qrwa socjalizm chcesz zaprowadzic, traktowanie niezaleznie od lvla rotfl czyli noobek na 8 lvl ma mi lootbaga zawalac, wez sie zastanow i nie pieprz idiotyzmow, tak ci sie za komuny podobalo? -.-
Tak, bardzo mi sie podobało za komuny:) Niestety nie zrozumiałeś o co mi wogóle chodziło w tym temacie:) a jesli nie zrozumiałes to się nie wypowiadaj!
To by byłó na tyle;] Piszcie sobie na mój temet co chcecie, no ale po części również mam racje!
Gdzie masz ta część racji? Bo ja czytając cały topic nie wyłapałem, jak mi udowodnisz to zwróce honor ;*
Mloda1348
11-03-2006, 22:29
Pamelka nie klódz sie bo to bezsensu jest.Nic tym nie zdzialas.Co do Pacca uwazam ze to jest dobra rzecz ale jesli sie nie ma kasy to sie go nie kupuje.Równiez mówilas ze wolisz wydawac ta kase na ciuszki niz na pacca, hmmm sadze ze jak bedziesz caly czas kupowac ciuchy to sie utopisz od ich nadmiaru:p
I prosze nie marudz bo to nudne sie staje:/
a i jeszcze jedno nie wyzywaj ludzi od dzieciaków bo nie lepiej sie zachwoujesz:/
Pamelka nie klódz sie bo to bezsensu jest.Nic tym nie zdzialas.Co do Pacca uwazam ze to jest dobra rzecz ale jesli sie nie ma kasy to sie go nie kupuje.Równiez mówilas ze wolisz wydawac ta kase na ciuszki niz na pacca, hmmm sadze ze jak bedziesz caly czas kupowac ciuchy to sie utopisz od ich nadmiaru:p
I prosze nie marudz bo to nudne sie staje:/
a i jeszcze jedno nie wyzywaj ludzi od dzieciaków bo nie lepiej sie zachwoujesz:/
Skoro modki zapomniały o ortografii to ja robię za głównego krytyka i korektora tutaj.
@up
to powiedz mi jeszcze, co to wnosi oprócz wytknięcia wyraźnego z daleka błędu i podkreślonej sentencji :confused:
po co podkreśliłeś sentencję? dla autora postu, czy autora tematu czy własnej satysfakcji? (tak, widzimy, że przestawił przypadkiem literki na klawiaturze na końcu..)
to nie dział 'twórczość' -_-"
@pamelko
wiek nie jest taki ważny, liczy się inteligencja i zachowanie na poziomie
jeśli traktuje się ludzi młodszych od siebie z góry jako gorszych i patrzy na nich czysto przez pryzmat wieku.. to nie oczekuj, że sama będziesz uważana za jakże 'dojrzalszą' w oczach starszych od siebie
d.Taube
>>Niech wszyscy będą mieli tyle samo kasy!<<---Tak mówią komuniści
A poza tym jest dobrze jak jest. Lepiej cieszyć się, że Tibia jest darmowa i możesz sobie zagrać.
uważałam że temat już zamknięty a wy dalej sie kłócicie? bosH... (:
Wtrące się, myslisz że CipSoft to 4 ludzi którzy pierwszi zalozyli Tibie ? Otóź nie! Oni mają swoich programistów, grafików, mapperów. I chyba nie myslisz ze oni to robią za darmo ? Kiedys Tibia byla gra calkowicie darmowa, ale oni zauwazyli ze na tej grze mozna zarabiac, dlatego wymyslili PACCa. Ludzie kupuja PACC zeby miec ulepszenia (zalozyc gildie, nowe tereny, potwory, questy). Sam nie mam PACCa (narazie za slaby lvl) ale może go kupie poźniej. Więc nie kłóccie się.
ja doszŁamm do wNiosku ze nie bD graŁaa na normaLnejj tibii bez pacca wole pogracc sobie na ots...;)) i eStt Qll...taM na wiekszoscii eStt paCc w suMiee graTiss;PP hehe =P
@up
a teraz poprosimy po ludzku..
może być polski, może być angielski.. niemiecki, francuski... wolna wola
byle by nie było to w pseudojęzykowej 'blablaninie' znaków
już byłaś wcześniej upominana o odpowiedni sposób przekazu w swych postach
d.Taube
Arcydemon
28-04-2006, 20:28
Równiez mówilas ze wolisz wydawac ta kase na ciuszki niz na pacca, hmmm sadze ze jak bedziesz caly czas kupowac ciuchy to sie utopisz od ich nadmiaru:p
OMG !! no oczywiście, lepiej kupić PACC, zęby 3 miechy miec coś czego niektórzy nie mają. Ale co z tego ? i tak Cie tam nikt nie zna. Mówcie swoje, ale ja wole kupić sobie firmowe buty i nie mieć PACC niż mieć PACC i jakies tanie adidasy mady in Zambia..... I to pamelka ma racje! nie rozumiem jak niktórzy ludzie moga poniżać FACC ?! stał sobie kiedys koleś przed dp w thais. Co chwile zmieniał oufity PACC. każdego wkurzał tekstami typu: a ja jestem bogaty, ja mam PACC a ty nie, ty mały robaku idx sobie kup PACC... i tak w kółko. Zagadałem na priv do kilku stojących obok. po chwili koles padł od kilku SD lecacych w jego strone. i co z tego, zę miał PACC ? stracił tylko troche mniej expa. Ale ded to ded. nie dośc że padł w tibi, to jeszcze pewnie w rl łazi niedomyty.
uważałam że temat już zamknięty a wy dalej sie kłócicie? bosH... (:
Kłócili się... około 40 dni przed tym postem.
ja doszŁamm do wNiosku ze nie bD graŁaa na normaLnejj tibii bez pacca wole pogracc sobie na ots...;)) i eStt Qll...taM na wiekszoscii eStt paCc w suMiee graTiss;PP hehe =P
a ja doszedŁemm doo wNiOskuu żŻŻzżźźe nie bD graŁ na ots, aa NawT jeŚŚłi, tOo nNiee na TTyyMmmM ccOoO ttYYy ziąą bo W sUUmie nie CHhChcĘĘ cIEm ZnaĆ;PP hehe=P
Venderer
28-04-2006, 20:51
a ja doszedŁemm doo wNiOskuu żŻŻzżźźe nie bD graŁ na ots, aa NawT jeŚŚłi, tOo nNiee na TTyyMmmM ccOoO ttYYy ziąą bo W sUUmie nie CHhChcĘĘ cIEm ZnaĆ;PP hehe=P
Czy że mi się żdaje Czy że ty jom pżedżeżniasz? x]
@Topic
Kolejna bezsensowna kłótnia bez zakończenia ;) Czy że my tego skądś Lasooch nie znamy? ;)
@Topic
Kolejna bezsensowna kłótnia bez zakończenia ;) Czy że my tego skądś Lasooch nie znamy? ;)
DobżĘĘ CiII siĘMM zzssADajee=P ; ppPPP
A znamy, znamy : )
niestety nie udaje mu sie to:)) pokazuje poprostuu swoj debilizm;] jeslii Ci przeszkadzaa moj styl pisaniaa to masz probLem xD nie będe tego zMieniaŁa dLa jaKiegoŚ niedowartosCiowaNegoo iDioty:)) maSz mi jeSzcze coS do poWiedzeNiaa zŁotKo?:)
OWN3D! Ja myślałem, że tu kto inny pokazuje debilizm. Na polskim wypracowania też tak piszesz? Czy wtedy zmieniasz styl dla 'niedowarosCiowaNegoo iDioty:))', jakim jest nauczyciel z pewnością? I reported za tego idiotę - obrażasz użytkownika "zŁotKo:)"
DobżĘĘ CiII siĘMM zzssADajee=P ; ppPPP
A znamy, znamy : )
OWN3D! Ja myślałem, że tu kto inny pokazuje debilizm. Na polskim wypracowania też tak piszesz? Czy wtedy zmieniasz styl dla 'niedowarosCiowaNegoo iDioty:))', jakim jest nauczyciel z pewnością? I reported za tego idiotę - obrażasz użytkownika "zŁotKo:)"
Na polskim? Eh... zŁotKo:) Mieszasz świat wirtualny ze światem realnym xD oczywiSciee że nie zmieniam styl ponieważ w świecie realnym pisze zupełnie inaczej;] a tu, w interNeciee pisze soBiee jak mi sie poDoba:)) i Dziwie się czemu Ci to przeSzkaDzaa ;)) zŁy chuMor? komPleksy? przemysL kiLkaa rzeCzy..bo nie maSz poWoduu zebyy sie mNiee czepiaC:)) wieC wybaCz...xD aH..i przestaN mNiee przedRzeZniaC;] jaK coS to na gaDuu xD
Na polskim? Eh... zŁotKo:) Mieszasz świat wirtualny ze światem realnym xD oczywiSciee że nie zmieniam styl ponieważ w świecie realnym pisze zupełnie inaczej;] a tu, w interNeciee pisze soBiee jak mi sie poDoba:)) i Dziwie się czemu Ci to przeSzkaDzaa ;)) zŁy chuMor? komPleksy? przemysL kiLkaa rzeCzy..bo nie maSz poWoduu zebyy sie mNiee czepiaC:)) wieC wybaCz...xD aH..i przestaN mNiee przedRzeZniaC;] jaK coS to na gaDuu xD
Mogę przestać Cię przedrzeźniać. Ale odnośnie pisania na gadu przychodzi mi na myśl zdanie, którego tu nie napiszę, bo warna nie chcę. Ewentualnie mogę je wysłać na priv. Ale też raczej nie - nie jestem pewien, czy za to nie można warna dostać.
Odnośnie pisania 'jak mi się podoba' to szybciej, łatwiej, wygodniej i przyjemniej dla innych jest pisanie tak jak ja to robię. Ewentualnie bez polskich znaków. Powód, żeby się Ciebie czepiać jak najbardziej mam - otóż taki sposób pisania jest o WIELE bardziej wkurzający, niż Tobie się wydaje. I to Ty przemyśl kilka rzeczy, na przykład "chuMor" przez "ch" sobie przemyśl.
I nie, nie mieszam świata wirtualnego ze światem realnym. Ja piszę w świecie wirtualnym poprostu tak samo, jak w prawdziwym. I nie widzę powodu, dla którego miałbym pisać inaczej. W rozmowach na gadu nie używam polskich znaków, ze względu na zwiększenie szybkości pisania.
No i jeszcze jeden powód, dla którego mogę się czepiać - postem "dalej się kłócicie" odświeżyłaś czterdziestodniowy temat. Oni się dalej NIE kłócili.
@down: taak... bo w końcu inteligencją to ona nie grzeszy, skoro sama (@topic:P) nie wywnioskowała, że utrzymanie 70+ serverów kosztuje :P
To forum o Tibii nie jest oficjalne:P Jedyne oficjalne forum o Tibii to forum.tibia.com.
Venderer
29-04-2006, 14:57
maSz mi jeSzcze coS do poWiedzeNiaa zŁotKo?
Ja mam ;) A mianowicie: Reported...
w interNeciee pisze soBiee jak mi sie poDoba:)) i Dziwie się czemu Ci to przeSzkaDzaa ;))
W internecie - tak. Ale na oficjalnym forum o tibii - Nie.
Co Lasoochowi (zresztą nie tylko jemu) przeszkadza? A no może fakt, że niedość, iż musi czytać twoje durne posty to dodatkowo musi się rozczytać z twojego durnego stylu pisania ;)
A tak BTW
Wydaje mi się, że gdybym nie spytał Lasoocha czy Cie przedżeźnia
nawet nie wpadłabyś na to, aby użyc takiego wyrazu ;)
przestaN mNiee przedRzeZniaC;]
Wybacz, ale tak wnioskuje, patrząc na twoje "inteligentne" posty
Omg... Pamelka , prosze cie , niepisz TaKiM PsMeM bO t Of FoRuM tIbI .... Niemoge sie rozczytac z twoich postow ...... Idz na oficjalne forum otsa , bo tu takim pismem nikomu niezaszpanujesz...
Mloda1348
29-04-2006, 16:21
OMG !! no oczywiście, lepiej kupić PACC, zęby 3 miechy miec coś czego niektórzy nie mają. Ale co z tego ? i tak Cie tam nikt nie zna. Mówcie swoje, ale ja wole kupić sobie firmowe buty i nie mieć PACC niż mieć PACC i jakies tanie adidasy mady in Zambia.....
Jak chcesz to se kupuj firmowe buty ja tam nie musze chodzic w formówkach bo mi nie zalezy wystarcza mu zwykle buty.
A co do Ciebie Pamelka wiesz jak to ktos kiedys do mnie powiedzial:
"OTS jest dla tych co nie umieja grac w prawdziwa tibie".Moze jest w tym malutkie ziarno parwdy?Zastanwó sie?!
A co do jej stylu pisania nie czepiajcie sie szczegolow jak chce to niech tak pisze nikt jej tego nie zabroni.
Jak chcesz to se kupuj firmowe buty ja tam nie musze chodzic w formówkach bo mi nie zalezy wystarcza mu zwykle buty.
A co do Ciebie Pamelka wiesz jak to ktos kiedys do mnie powiedzial:
"OTS jest dla tych co nie umieja grac w prawdziwa tibie".Moze jest w tym malutkie ziarno parwdy?Zastanwó sie?!
A co do jej stylu pisania nie czepiajcie sie szczegolow jak chce to niech tak pisze nikt jej tego nie zabroni.
Ten sposób pisania nie jest "szczegółem". Takie coś mierzi jak cholera. Odnośnie zabraniania - nikt oprócz regulaminu:
Nie pisz na przemian DuŻyMi I mAłYmI literami. Pisownia taka utrudnia czytanie. To samo tyczy się Zaczynania Każdego Wyrazu Wielką Literą, bĄdŹ pisania polskich ogonkÓw dużymi literami oraz pisma w T4k1|\/| stylu.
To chyba wystarczy.
Mloda1348
29-04-2006, 16:49
@Lasooch
Ale i tak jej nic nie zrobisz no chyba ze dadza bana to moze sie nauczy a tak to bedzie robic jeszcze bardziej na zlosc sie zachwuje jak 5 letnie dziecko ktore czegos nie moze a i tak to robi.
Pozdro:)
@Pamelko
dziecko drogie
już ci wcześniej ludzie zwracali uwagę, a teraz cię przedrzeźniają i ty dajesz się wrobić
ODSYŁAM CIĘ DO REGULAMINU TEGO FORUM (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=53789)
i zacytuję, aby twoim oczom nie uciekło, byś miała już pod ręką:Jakich treści w postach zawierać nie wolno:
9. Nie pisz na przemian DuŻyMi I mAłYmI literami. Pisownia taka utrudnia czytanie. To samo tyczy się Zaczynania Każdego Wyrazu Wielką Literą, bĄdŹ pisania polskich ogonkÓw dużymi literami oraz pisma w T4k1|\/| stylu.rozumiem, że świadomie łamiesz regulamin i jeszcze zacytujęjeslii Ci przeszkadzaa moj styl pisaniaa to masz probLem xD nie będe tego zMieniaŁa dLa jaKiegoŚ niedowartosCiowaNegoo iDioty) maSz mi jeSzcze coS do poWiedzeNiaa zŁotKo?rozumiem, że moderator i administrator, który ustalał te zasady też jest niedowartościowanym idiotą..
na twoje nieszczęście oni potrafią się wysławiać równie dobrze, jak upominać użytkowników - przemnóż sobie pkt. karne przez ilość własnych postów, w których świadomie nas raczyłaś tym dziwactwem
dziękuję za uwagę
d.Taube
Nie wiem co sie tak przyczepiliście, nie czytałam regulaminu dokładnie wiec wiecie...pisałam tak jak pisalam od poczatku, i jakos nikomu to nie przeszkadzalo=/ a nagle się ktos przywalil=/ ktoś tam pisał o szpanowaniu=/ nie mam zamiaru nikomu zaszpanowac...tak pisze na gadu gaduna blogach itp. poprostu z przyzwyczajenia=/ I jesli dla was jest to powod zeby stwierdzic ze zachowuje sie jak 5 letnie dziecko to sry bardzo...Jesli kogo kolwiek swoimi postami uradizlam to bardzo przepraszam...nie chodzi mi o np. NIEDOWARTOSCIOWANEGO IDIOTE tylko o ten styl pisania...
Pzdr
Venderer
01-05-2006, 12:47
@Taube
Niestety nasi modkowie coś się ociągają i jeszcze nie dali jej Bana, ani nawet warna =/
Nie wiem co sie tak przyczepiliście, nie czytałam regulaminu dokładnie wiec wiecie...pisałam tak jak pisalam od poczatku, i jakos nikomu to nie przeszkadzalo=/ a nagle się ktos przywalil=/ ktoś tam pisał o szpanowaniu=/ nie mam zamiaru nikomu zaszpanowac...tak pisze na gadu gaduna blogach itp. poprostu z przyzwyczajenia=/ I jesli dla was jest to powod zeby stwierdzic ze zachowuje sie jak 5 letnie dziecko to sry bardzo...Jesli kogo kolwiek swoimi postami uradizlam to bardzo przepraszam...nie chodzi mi o np. NIEDOWARTOSCIOWANEGO IDIOTE tylko o ten styl pisania...
I tu powinnaś dostać kolejnego warna, zakładając nowe konto urzytkownika, oświadczasz iż AKCEPTUJESZ regulamin, który uprzednio powinnaś przeczytać...
Pozatym wcześniej jakoś nie miałaś wyżutów sumienia, ze nazwałas kogoś niedowartościowanym idiotą, czyżby część postu Taube o modkach, zmieniła twoje zdanie? ;) Typowe...
@Taube
Niestety nasi modkowie coś się ociągają i jeszcze nie dali jej Bana, ani nawet warna =/
I tu powinnaś dostać kolejnego warna, zakładając nowe konto urzytkownika, oświadczasz iż AKCEPTUJESZ regulamin, który uprzednio powinnaś przeczytać...
Pozatym wcześniej jakoś nie miałaś wyżutów sumienia, ze nazwałas kogoś niedowartościowanym idiotą, czyżby część postu Taube o modkach, zmieniła twoje zdanie? ;) Typowe...
eJ czego ty znowusz chcesz?=/ jak pisze tAk to jest źle...napisze normalnie dalej sie czepiasz;/ odwal sie odemnie;/ i nic tu nie jest typowe;/ jezuu...nie masz sie na kim wyzywac? to sobie znalezłes ofiare nie?;/
pozwoliłam zrobić sobie drobną retrospekcję, gdyż Pamelka sama nie wie, co ludzie pisali jej topiku, a potem twierdzi, jakoby nic takiego nie było
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=700876&postcount=57
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=701227&postcount=61
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=701288&postcount=63
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=702398&postcount=70
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=702575&postcount=71
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=702656&postcount=73
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=703532&postcount=74
@Pamelko
czy teraz będziesz twierdzić, że nikomu to nie przeszkadzało?
i że nagle się 'ktoś przywalił'? czy że ty nie dostosowałaś się do prośb i upomnień, które już tutaj od 2 miesięcy figurują?
dla mnie dzieci 5 letnie są inteligentniejsze w tym przypadku - gdyż one sobie biorą do serca pewne rzeczy, jak już klapsa dostaną, a ty nie wykazujesz takich cech
uważasz, że trzeba mieć 5 lat by być dzieckiem? choćbyś miała nie wiem jakim cudem nawet te 16 teraz dla mnie nadal będziesz dzieckiem, gdyż już pisałam coś o dojrzałości i związku jej z wiekiem - czyżbyś znowu nie czytała?
Pamelko, wybacz, ale jak czytam twojego posta, to widzę tu sponiewieranego przez lud męczennika - ale ty nim nie jesteś
jak sobie pościeliłaś tak teraz sypiasz
albo się dostosujesz, albo będziesz ciągle nas przepraszać, z początku najpierw się rzucając jak dziecko, lub też w końcu uzbierasz sobie dostatecznie dużą ilość upomnień od moderatorów, którzy się przebudzą - i dostaniesz pierwszego bana
aha - nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale za osobiste znieważające podteksty i wyzwiska też można dostać pkt. karne - tak więc jeśli nazwiesz kogoś nieładnie, twój post może zostać opieczętowany czerwoną ikonką..
choć w tym przypadku uświadomię cię, czemu ten ktoś mógł nie zgłosić tego wyższej instancji - widocznie uznał to za bardziej żałosne i śmieszne niż obraźliwe
zwrócę ci uwagę także na 'odświerzanie starych tematów' - jaki to preceder tu widziałam - pewnego dnia pojawiasz się tu i piszesz nie na temat lub do czegoś co miało miejsce z miesiąc wcześniej (muszę dać linki, czy zdajesz sobie sprawę, że coś takiego miało miejsce?) - za to też dostaje się pkt. karne
tak więc dobrze ci radzę - skoro nie wiesz, jak poprawnie zachowywać się ogólnie na forach, to mogłabyś zapoznać się z regulaminem panującym na Tibia.pl i wziąć go sobie choć trochę do serca - co by życie twoje i innych prostrzym było
chyba wyraziłam się dostatecznie jasno i klarownie i moja interwencja w tym temacie nie będzie już konieczna..
edit: za przeklinanie i używanie niektórych znaków w celu ominięcia cenzury też można otrzymać pkt. karne
tak więc będą się ciebie ludzie czepiać - do póki dajesz im do tego powody
więc się nie dziw, że nawet jak zaczniesz pisać poprawnie będą zwracać ci uwagę na inne rzeczy - to tak jakbyś zwróciła komuś uwagę, żeby ściągnął buty, a ten usiądzie do jedzenia bez butów, ale za to z brudnymi rękoma po robocie w piachu
d.Taube
Venderer
01-05-2006, 14:13
eJ czego ty znowusz chcesz?=/ jak pisze tAk to jest źle...napisze normalnie dalej sie czepiasz;/ odwal sie odemnie;/ i nic tu nie jest typowe;/ jezuu...nie masz sie na kim wyzywac? to sobie znalezłes ofiare nie?;/
DZIECKO! (Jak to cię pieszczotliwie nazwała Taube) POTRAFISZ TY CZYTAĆ?
Czy ja w tym poście komentuję TwOjE DuRnE NaPiSy Czy nieznajomość regulaminu na który sama się zgodziłaś? -.-
@Vil
Popieram O_O
@Taube
Nie ma to jak anielska cierpliwość ;)
@Taube:
Rzeczywiście, jak przedmówcy, respect ^.^
Pamelka...
Niestety masz zwyczaje takie jakie ma duża część płci pięknej (nad czym straszliwie ubolewam, ej nooo=/)
Pisanie z ZePsUtYm CaPs LoCkIeM nie czyni z Ciebie lepszej osoby.
W sumie to chciałem się przyczepić do paru rzeczy jeszcze, ale jak widać Taube pierwszoklaśnie to zrobiła więc zamilkne:)
@Down:
Prawdopodobnie będą się do Ciebie dowalać tak długo, jak będziesz się odzywać, ej nooo=/
juz daliscie mi spokuj czy do czegos jeszcze sie dowalicie?=/
Venderer
01-05-2006, 15:10
No i masz.... Nadal jesteś święcie przekonana, że my się do ciebie "dowalamy"?
taube tak się postarała, żeby jak najmiliej Ci uświadomic twój błąd, a ty to masz gdzieś? Ja nie miałbym tyle cierpliwości i, co tu ukrywać, zmieszałbym Cię z błotem.
Zrozum, że my się nie dowalamy, tylko staramy przedstawić Ci sytuacje oraz ochronić przed ewentualnymi konsekwencjami jakie możesz ponieść za twoje wybryki...
Proponuję skończyć temat. Już dosyć dowaliliście (tak, dowaliliście) pamelce.
Owszem, ona przeginała cały czas, ale teraz już tylko wy piszecie posty.
Więc przestańcie i nie będzie problemu.
Ja ci daje spokoj, nieletnich nie ruszam.
dobra kończmy już ten temat i kazdy będzie zadowolony, tak?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.