PDA

Pokaż pełną wersje : ZABIJANIE LOW LEVELOWCOW

Krodarr
18-06-2004, 07:20
Jestem nowym graczem i nie wime jeszcze duzej ilosci rzeczy ale jedna zabijanie graczy na nizszym niz 10 lvl jest niedozwolone.
Gosciu nazywal sie chyba Decox szedlem sobie spokojnie nic mu nie robiac a on jakiegos goscia zabijal. zabil go i potem zaatakowal mnie zabil mnie za 2 razami X( . Odrodzilem sie i nacisnalem ctrl+r i napisalem ze mnie gosc zabil a mam niski lvl.
czekalem dluuuuugo i nic nie odpisal.
nie wiem co teraz zrobic
gosciu co mnie zbil mial chyba ponad 40 lvl
Moja postac
Krodarr-Solera-Thais-Palladyn-8lvl-1mlvl

PROSZE NAPISZCIE CO MAM TERAZ ZROBIC!!!!

SkiLo
18-06-2004, 11:46
nic nie zrobisz.

zabijanie lowlvl zdarza sie bardzo czesto, ale przewaznie przez 15-20 lvl-cow.
jezeli mowisz ze gosciu mial 40lvl (Decox - to nie byl, bo takiego nicka nie ma) to zapewne zabil cie bo myslal ze chcesz mu ukrasc cos z ciala tamtego zabitego. Zaden wysoki lvl nie zabija takich niskich bo to jakby nie patrzec kolejny punkt do czerwonej czachy lub bana.

Gewof
18-06-2004, 11:55
Gosc aktualnie mam 35 lvl i jest to master sorc, prawdopodobnie znudziala mu sie tibia i zabija ludzi dla zabawy, z tego co napisales tak wnioskuje... nic na to nie poradzisz, jedyne co mozesz zrobic to grac dalej...

obiezyswiat
18-06-2004, 15:12
wlasnie zabilem ziomka na 11 :]
bo qmpla z rl bil . . .
i 2 sd znowu trzeba robic :/

ehhh
zabijanie low leveli sux i nieoplacalne to jest

w sumie to PK SUX !! :]

Krodarr
18-06-2004, 16:12
Widzialem tego goscia co mnie zabil nazywa sie Dacox ma 35 lvl a mlvl to ni wiem
Mam nadzieje ze ktos mnie pomsci

JołAsia
18-06-2004, 17:59
W tej sytuacji nie da się nic zrobić, chyba że masz jakiś h-lvl'owych kumpli którzy go troszke postraszą, ale nie wiem czy to coś da skoro gościu ma 40 lvl. Skoro masz 8 lvl to może zacznij grać na serwerze non PvP, bo na światach PvP zabijania l-lvl'owców nie da się uniknąć.. niestety właśnie dlatego na nich nie gram. pozdro :)

Wojownik
18-06-2004, 22:02
High lvl zabijaja dla zabawy mojego qmpla zabil 40 lvl stal i podzszedl i go zatlukl smierc pk

Krodarr
18-06-2004, 22:11
nie chce grac na non-PvP bo nie bede mogl trenowac z qmplami
moj kolega i jego koledzy sa w stanie pokonac tego goscia
wiec sie nie martwie :P
narazie bede go unikal
thx za rady

Sinsu Master
19-06-2004, 07:58
uważamże zabijane lov lewelowców niemam sensu to jest masakra niech sobie zaijam równych sobie anie na biednych low lvl

Averus
19-06-2004, 08:27
Ile razy trzeba zabić Żeby mieć czerwoną czache? :baby:

Krodarr
19-06-2004, 11:55
ZNOWU!!!
teraz baba Pabeck trenowala ze mna distance miala 8 lvl jak ja i tez jest pallem. ide za nia na dobre miejsce do trenowania i zapomnialem sie przylaczyc do jej party i ja zaatakowalem i dostalem biala czaszke
powiedziala zebym poszedl za nia to poszedlem i ona poszla na ynek i krzyknela ze jestem PK i mnie zabili
gdy sie odrodzilem to ona zaczela sie smiac ipowiedziala ze jestem n00bem wiec napisalem na nia raport i powiedzialem jakiemus gosciowi o tym co zrobila gosciaja zaatakowal a ja sie dolaczylem i mialem biala czache znowy! poszedlem na rynek i krzyczalem ze Pabeck jest oszusyka i wtedy jej koledzy mnie zaatakowali i mnie znowu zabili
NIE MA WOGOLE SPRAWEDLIWOSCI W TIBII!!!
ale postanowilem grac dalej chociac stracilem 1000 exp czyli wszystkie jakie zdobylem na tibii i 2 pkt distance i 1 shieldinga a poza tym dwarcen shield carlin sword i jedzeniaduzo
lecz gram dalej i bede dluuuuuuuuugo trwenowal az bede mogl ja zabic wraz z jej kolegami
ZEMSTA BEDZIE SLODKA PABECK !!!!!! HAHAHAHAHA!!!!!!!!

Walrock
19-06-2004, 11:56
@Averus
3 kolesi bez powody w ciagu jednego dnia

Makilili
19-06-2004, 17:36
Mnie to zabili 3 razy. Raz sobie szedłem z żółta energią z wygasającym poisonem i taki Lord Ravenheart zabił mnie X( Później taka Wenodo na trening sprowadziła swoją koleżankę Vaxese i z GFB zabiła mnie. I na koniec ta sprowadziła prawdopodobnie swoją koleżankę Hizofogu i z łuku mnie zabiła PO PROSTU ZA NIC!! X( nawet sie nie spodziewałem bo miała niższy lvl ale ja miałem małe skille i wogóle słaby sprzęt.
ŚMIERĆ WSZYSTKIM PK!! :evil:

Makilili -> Thais -> Julera -> sorcerer -> 13+ lvl -> 12+ mlvl

Zoorekk
19-06-2004, 18:04
Tak PK muszą umrzeć!!!! he he

Ale można coś z tym zrobić...
np. załóżmy jakieś stoważyszenie "Obrońców Sprawiedliwości". Było by to takie coś jak Policja, tylko że w Tibii :) ale ktos by musiał mieć PACC'a (założyciel)
to każdy należący do "OS" (nie mylić z "OB") miałby znaczek, że do nich należy (podpis) hehe :)
Wiem, że ta ustawa nei wejdzie w życie, ale zawsze można pomażyć :)

Mathayus
19-06-2004, 19:07
[QUOTE]Oryginalnie dodany przez obiezyswiat
wlasnie zabilem ziomka na 11 :]
bo qmpla z rl bil . . .
i 2 sd znowu trzeba robic :/

hahah jak sie dowie ze jestes kumplem tamtego goscia to tobie tez dojebie pomysl

Asieks
19-06-2004, 19:22
@Krodarr i inni
Jesli by nawet tak jak proponowaliscie nie wolno by bylo zabijac 10 lvl.
PO 1 siedzialo by sie dluzej w rOOku.
PO 2 jesli low lvl sa czesto Pekowani za kradziez
spam,i PKowanie na Ludziach na Treinie.
To juz wasza sprawa gdzie sie szlajacie i o jakich godzinach :] Low lvl zawsze pcha sie tam gdzie nie trzeba, skacze do innych i straszy qumplami.
OCZYWISCIE nie mam naysli wszystkich przypadków :]
@Makilili
A co do zółtej energi nie zdziwilam sie ze zaliczyles Deda:P
@Policja
Lól.Nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie by bylo zamieszanie z powodu takiej głupoty.Cip Team mogł by brac przyklad z MU.Zeby uniknac miss klik trzeba trzymac Ctrl i 2 razy na gracza :]A co do kradziezy kazdy item wyrzucony prze gracza moze byc zabrany przez innego po uplywie 1,5 min :]

Ps.Temat na poziomie :baby:

Makilili
19-06-2004, 21:29
Asieks ty nie wiesz o czym piszesz! Też byłeś low lvl i skąd wiesz że ktoś na niskim levelu skacze do innych?! Ja np. do nikogo o wyższym levelu nie podskakuje, a low lvl musi mieć ochrone na mainie bo nic o nim nie wie! ;)

Makilili
19-06-2004, 21:32
Chociaż są kolesie na low level którzy sie wpychają do cudzych lootów i potworków :]

Asieks
20-06-2004, 10:09
@Makilili
Chyba PODKRESLIŁAM w poprzednim poscie ze nie tyczy sie to wszystkich:]
Tez zaliczyŁAM z 3 dedy od PK i co? jakos dalej gram i nic mi niejest:]A przewaznie jest tak "Tylko mnie tknij a mój qumpel cie zabije!"

You see yourself. You are a sorcerer. You are Youngster of the Death Row (Unreal Queen). Lunara

Pawel Dragoon Heart
20-06-2004, 19:26
racja na 13/25 lv oni lubia zabijac Nowych!
ale 56/67 lv Lubia Zabijać PK
ja jestem w Thais skumplowalem sie z przyjaciulmi z Polski maja 25 lv no i teraz niech PK uwaza dostalem za free Batlle Hamer i Kusze nawet niezle mi idze!
Widzisz PK masz 2 sposobu aby przezyć
1 UCiekasz!!!!!!!!!!!!!!!
albo 2 97% skutecznosci
idzesz pod Depo jak on cie atkauje Krzyczysz
Help PK!!!!!!!! Help! !!!!!!!!!!!!!!!!!
to dziala to jakby male pospolite ruszenie wszyscye biegna do PK i go Zabijają!!!!! i
dobrze mu! :D :D :D :D :D :D

SkiLo
20-06-2004, 20:03
Oryginalnie dodany przez Pawel Dragoon Heart
racja na 13/25 lv oni lubia zabijac Nowych!
ale 56/67 lv Lubia Zabijać PK
ja jestem w Thais skumplowalem sie z przyjaciulmi z Polski maja 25 lv no i teraz niech PK uwaza dostalem za free Batlle Hamer i Kusze nawet niezle mi idze!
Widzisz PK masz 2 sposobu aby przezyć
1 UCiekasz!!!!!!!!!!!!!!!
albo 2 97% skutecznosci
idzesz pod Depo jak on cie atkauje Krzyczysz
Help PK!!!!!!!! Help! !!!!!!!!!!!!!!!!!
to dziala to jakby male pospolite ruszenie wszyscye biegna do PK i go Zabijają!!!!! i
dobrze mu! :D :D :D :D :D :D

no to masz hilvl kumpli :D
pogratulowac, juz zaden 8 lvl nie bedzie cie pekowal. ;)

Pawel Dragoon Heart
21-06-2004, 19:24
taaa bylem w jaskini i 11 lv chicl mnie zabić ja zawolalem o pomocy ale oni byli na polowaniu przy carlin ja jstem w Trol Mutians i NAgle Przybywa Muj Kumpel {on jest Łowcą PK]no i sie go pozbyliśmy {troll Muntians Rulez dzisiaj zdobylem tam 1 lv 2 mg lv 5 club fighting 5 schelding i 450 gp!

Liczcie na Sibie sle Pamiętajcie
1 Polak polaka nie zabije
2 Polak polaka nie okradnie{nie jestem pewnien}
NIe damy sie tym..........................................PK
Smierć IM!
dlatego Ja ciągle jesdtem w jaskini tam malo PK! i mozna Potrenować! A POTEM jak bende silny i spotkam Pk i leje polaka oooo biada mu
codzinie jestem 5 godzinyw jaskini

wm1111
08-07-2004, 10:11
Własnie wyszedlem na miana w Venore, no więc ide poternowac z kolesiem. Wracam do depo, a zaraz przed nim 2 strzaly oberwalem. W depo nie odnawia sie zycie, wiec wyszedlem 2 strona, a tam inny mnie wali.
Znow depo, on wszedl i chcial cos cennego.
Dalem rybke i sie wylogowalem.
Nie gralem przez 1 godz.

Behemut
09-07-2004, 10:53
Trzeba stworzyc organizacje PKK (Player Killer Killers). Ja jestem tylko pomyslodwca bo moja postac ma dopiero 11lv ale w przyszlosci chetnie sie przylacze.

Survi
09-07-2004, 16:59
Ehh jak czytam ten temat to mi sie na smiech zbiera.
Czemu przejmujecie sie smiercia na 8 lvlu przy ktorej traci sie 500 expa? Przeciez to odrabia sie 15 minut.
A "zjawiska" PK nie da sie pozbyc. Zawsze znajdzie sie ktos kto przykladowo poszedl na inny server grac i postac zostala do PKowania. Niestety nic nie poradzicie. Trzeba grac dalej i sie nie przejmowac.
Pozdro

ColdFire
09-07-2004, 19:01
A co powiecie na to.
Wracam z loot bagiem na ktory meczylem sie 3 h
przechodze obok wody a tam stoi 7 lev pall i nagle "plum" i moj loot w wodzie. bije zioma a on wpada do carlin i drze sie "help PK" i cale piep.. carlin za mna X( niegdy nie zabilem low lev ale w tym wypatku zrobilem wyjatek a do tego przyczepil sie do mnie GM ze zabijam nowych 8o

Lord Tomekk
09-07-2004, 19:55
Ja siedze jeszcze na rookocity i tego się obawiam...
Że zgine, chociaż mam kumpli to g.........rób moge już kopać ;) . Bede Pallaczem i mam już 33 p-arrows i 50 arrows. I jeszcze jedno mie dziwi... po co jest szeryf w carlin.... :baby:

Wielki Pawsiuk
15-07-2004, 12:05
Ja mam 2 przypadki...mam postac 6 lvl takak z nudow sie zabijam...blem pod desertem :D i wogole...poszedlem kolo venore do malej jaskini z respwnem jednego swampoa i 2 cave rattow...zostalo mi 80 hp i przymochodzi jakis mater sorc i sie pyta jaki mam sutff(l-set)iler mam hp itp...ja sbie chcialem cos zobaczy na stronie a tu patrze U R DEAD
2 przypadek moja paladynka na 11 lvlu...wychodze z depo r pally(104 lvl) z julery wyjechal mi z sd 205 hp...zostalo mi 10 hp

Kamillllls
15-07-2004, 19:01
Nooo tak...niestety na PK (jak juz ktos mowil) nic nie poradzicie...PKowcy to czesc Tibii nic nie zrobisz ;( ...a co do tego przypadku z +40 PKowcem...mysle, ze moglo byc tak, ze ktos poprostu go zhakowal :O i bawil sie jego postacia...najpier napisales, ze mial ,,ponad 40 lvl'', a potem, ze 35...to mi wyglada na robote hakera :( (oczywiscie moge sie mylic :P )

...aha...wlasciwie jest jedna bardzo, BARDZO skuteczna metoda na PK...ten nie zawodny sposob to.......swiat non-PvP :D

PS.Dzis mnie zabil jeden PK...HHRRRRYY...zemsta (o ile bedzie :P ) bedzie slotka (moze)... :D

voly
15-07-2004, 23:32
zabijanie lov lvli zawsze bedzie niestety normalka ;( wlasnie z tego powodu zrobilem sobie knighta utrzynuje go na 8 lvlu i tylko skile rosna :] narzie mam 37/37 ;( ale szybko pojda w gore :D jecze tylko lepszy stuff ( zafunduje 2 charem :D ) i tylko czkeac az mnie jakis mistrzu :D zaatakuje . A co do tego pk na wysokim lvlu bez qmpli mu raczej nic nie zrobisz ;( wiec musisz sie pogodzic i grac dalej :)

artinek23
08-03-2007, 15:20
Jak można zrobić to zeby być kogoś pro? prosze o odp:baby:

ripper
08-03-2007, 15:25
Musisz założyć na głowę worek na śmieci i skoczyć z czterdziestego piętra.

Chomiczak
08-03-2007, 19:35
Niektórzy poprostu zabijają low lvl bo wtedy czują sie silniejsi A inni (nienormalni?) sie tym podniecją "łał zabiłem 8 lvl!!11oneone wypadł mi scale armor!!11oneone wiem że na gówno mi to ale przynajmniej kogoś wkurzyłem!!!!111oneone"

Sir-Krzysztof
09-03-2007, 23:00
A Hu* Mnie to obchodzi ze 11 lvl upierdo** 8 lvla
i ze wylotowal scale armor...B)
I sie dziecko dlugo nie zachwyci tym armorem
bo ma skulla 15 min i raczej on tez padnie...8o