Pokaż pełną wersje : Śnieg gdy jest Zima
Siemka ja mam takie pytanko :] (do cipsoftu ale ni umi sie angielskiego) Mi sie wydaje że w zime Od grudnia do konca lutego w calej tibi mogl by byc snieg !! Jest święty mikołaj !! to czemu by nie śnieg ?? Jak myślicie ??
Vanhelsen
10-02-2006, 14:07
Info: NPC (mikołaj) jest wstawiany na serverze, a postawienie gotowego npc co rok na serv to żaden problem, ale jesli chciał byś mieć śniego to musisz pobrać odpowiednie (zasnierzone) spr'ki (można znaleść domowej roboty na forach). Nie ma sensu co pół roku wprowadzać zasnierzonych spr'tek na dodatek na każdą zimę trzeba by było robić nowe, ponieważ grafa się zmienia wraz z updatami.
aVe
Boże, Tibia.pl to nie CipSoft!
IMHO to bardzo zły pomysł. Napewno większe lagi by były.
Jak już Wieszok powiedział, możesz pobrać spr'y zimowe.
@up
Tak tak... A ty myslisz ze laggi zależą od pliku *.spr?
@autor
Na taki pomysł wpadło już zapewne powyżej tysiąca ludzi więc nie masz co sie wysilać...
Następną rzeczą byłoby zmiana potworów dla urealistycznienia, bo przecież widział ktoś Żywiołaka Ognia w śniegu? Inne takie rzeczy tak samo.
Jeśli śnieg, to i lód czyli ryb łowić powinno nie dac rady a chodzić powinno dać rade po takowej wodzie, of course mogłaby pękać ale droga do rooka od razu :]
Jeśli śnieg to mogliby wtedy też narty, jak narty to skocznie, jak skocznie to inne sporty, jak inne sporty to i koszykowke, i tak dalej, dalej, dalej, dalej aż do nieskończoności.
kele:coś jak tibia sims
haha
INFO: Na przykład w Brazylii teraz nie ma śniegu;), jest w lecie.
OnlyM(PL)
10-02-2006, 19:02
Moza zasugerowac ze Tibia lezy w klimacie podzwrotnikowym lub z cieplymi pradami powietrza z sahary bla bla bla.... A senia, vega... to tylko mikroklimat.
A tu jest wyjasnienie dlaczego nie ma zimy w Tibii!
http://img148.imageshack.us/img148/7905/mapsmall7iz.jpg
Czerwone, niebieskie, zolte linie to sa prady oceaniczne -.
Arrivald
10-02-2006, 19:11
Moza zasugerowac ze Tibia lezy w klimacie podzwrotnikowym lub z cieplymi pradami powietrza z sahary bla bla bla.... A senia, vega... to tylko mikroklimat.
A tu jest wyjasnienie dlaczego nie ma zimy w Tibii!
Czerwone, niebieskie, zolte linie to sa prady oceaniczne -.
Hahahahaha, ostro mnie rozbawiles tymi swoimi domniemanymi czynnikami pogodowymi. Przeciez nie ma sensu w doszukiwaniu sie jakichkolwiek naukowych dowodow przeciwko istnieniu sniegu na kontynencie Tibii. Przeciez to fantastyczna kraina i rownie dobrze Cipsoft moze ci powiedziec ze panuje tam klimat nadzwrotnikowo-chlodno-zachodnio-kontynentalny.
A pomysl nienajgorszy, nadalby troche klimatu do szarej gry.
Walekifa
11-02-2006, 00:39
Hahahahaha, ostro mnie rozbawiles tymi swoimi domniemanymi czynnikami pogodowymi. Przeciez nie ma sensu w doszukiwaniu sie jakichkolwiek naukowych dowodow przeciwko istnieniu sniegu na kontynencie Tibii. Przeciez to fantastyczna kraina i rownie dobrze Cipsoft moze ci powiedziec ze panuje tam klimat nadzwrotnikowo-chlodno-zachodnio-kontynentalny.
A pomysl nienajgorszy, nadalby troche klimatu do szarej gry.
A ile z tym roboty??
Wolał bym żeby następne upgrade owocowały nowe ciekawe pomysły,i wzbogacały tibię o RPG.
Sam stwierdziłeś że tibia to kraina fantastyczna.
Mamy laski(Lasy),wody,jeziora,pustynie,śnieg,góry i czego chcieć jeszcze??;)
Mapa jest fajna :] Ale ten niebieski powinien obejmowac folde i vege :]
OnlyM(PL)
11-02-2006, 01:10
@up no masz racje tak sie narobilem przy tej mapce ufff =/ dobrze ze ktos mnei docenia. :P
Cos bardziej realistycznego. Moze jakies ruchy rekami nogami czy cos? I poprawienia grafiki charow bo wygladaja okropnie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.