Pokaż pełną wersje : Poco jest poczta ??
Na holerke jasna jest poczta w tibii ??
LOL!, A na cholere jest poczta rl? Poczta w tibi służy do wysyłania listów i paczek, bardzo przydatna rzecz gdy expujesz w okolicach miasta w którym nie mieszkasz, jak podróżujesz to możesz sobie wysłać stuff z jednego miasta do drugiego, jeśli np. jest zbyt ciężki.
Tak, jest.Mozna kupic list (letter, 8gp) i paczke (parcel, 15gp).Sluzy ona do wyslania listow i paczek :P
no ja tez bym chcial sie dowiedziec jak korzystac z parcela(pewne jest o tym jakis temat ale jak juz jest ten..)chodzi mi jak wypelnic dane w parcelu i jak go wysle(przykladow z AB do Carlin) to gdzie go znajde?
Omg, żeby wysłać parcela idziesz na poczte i mowisz do npc
Hi
Parcel
Yes
I w twoim plecaku pojawia sie paczka i taka mala karteczka, dajesz use na tą karteczke i w pierwszej linijce wpisujesz nick osoby do ktorej chcesz wysłać paczke, a w drugiej linijce miasto.
Np.
Mighty Jasio
Venore
I wkładasz ją wraz z innymi przedmiotami do paczki. Potem idziesz i kładziesz parcela na skrzynke (paczka znika od razu i pojawia sie w dp w miesice u osoby do której ją wysłałeś). Z listami jest tak samo, w pierwszej linijce nick, w drugiej miasto a od 4 treść listu
Niekotrzy uzywaja parceli do handlu ale nie jest to wskazane szczegolnie jesli chcesz sprzedac cos cennego
Parcele bardzo sie przydaja jesli nie masz domq a niesiesz jakis mega-loot :P Idziesz na poczte i bez stresu wysylasz sobie loot do depo.
A czy można np. wysłać paczke do innego Świata np. z Lunary do Eterni ?
POZDRAWIAM
Nie mozna... to by bylo bez sensu.. na nowych serwerach pojawialy by sie np. GSy i MPA z Eterni albo cos...
@up: Byłeś pierwszy.
Nie. Każdy świat to oddzielny serwer.:(
sueroski
14-08-2008, 16:21
a jak ktoś dostanie list to gdzie on mu się pokaże? musi sprawdzić jakąś skrzynkę czy coś?
ktoś dostanie to oczywiście chodzi o odbiorce
xXxKaiserxXx
14-08-2008, 16:24
Pokaże się mu on w depo (dp) tam gdzie został on posłany...
Mam nadzieję że napisałem to zrozumiale ;p
sueroski
14-08-2008, 16:33
Pokaże się mu on w depo (dp) tam gdzie został on posłany...
Mam nadzieję że napisałem to zrozumiale ;p
bardzo zrozumiale :p proszę o nie zamykanie tego tematu. mi się przydał to może komuś innemu też się przyda. Dobry temat dzięki niemu wysłałem koledze list.
a no i jeszcze jedno pytanie czy w liście musi tak być:
nick postaci
miasto
treść listu
czy może być tak:
nick postaci
miasto
treść
chodzi o tą linijkę przerwy :p
xXxKaiserxXx
14-08-2008, 16:36
List z tego co pamiętam ma wyglądać tak (pozwól że użyje swoich danych):
Nie gram od kilku miesięcy ale wydaje mi się że 1-2 linijki przerwy
Kaiser De'Spax
Venore
BLA bla Bla
BLA bla Bla
BLA bla Bla
@down
Ale jak już zapytali to warto im odpowiedzieć :)
-.- To temat sprzed 4 lat...:baby:
sueroski
14-08-2008, 16:43
-.- To temat sprzed 4 lat...:baby:
sprzed 4 lat może jest ale można go nieźle rozkręcić :p
Omg, żeby wysłać parcela idziesz na poczte i mowisz do npc
Hi
Parcel
Yes
I w twoim plecaku pojawia sie paczka i taka mala karteczka, dajesz use na tą karteczke i w pierwszej linijce wpisujesz nick osoby do ktorej chcesz wysłać paczke, a w drugiej linijce miasto.
Np.
Mighty Jasio
Venore
I wkładasz ją wraz z innymi przedmiotami do paczki. Potem idziesz i kładziesz parcela na skrzynke (paczka znika od razu i pojawia sie w dp w miesice u osoby do której ją wysłałeś). Z listami jest tak samo, w pierwszej linijce nick, w drugiej miasto a od 4 treść listu
Chyba:
Hi
trade
i wybierasz parcel i label:P
Andrealfus
15-08-2008, 10:11
Chyba:
Hi
trade
i wybierasz parcel i label:P
ja piernicze to temat z przed 4 lat !!! wtedy pisalo sie hi>parcel>yes
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.