zaloguj się

Pokaż pełną wersje : SPOTKANIE

Pan Zeneq
18-06-2004, 20:11
niewiem czy niektorzy zauwazli ale cipy stworzyli nowa zecz na stronie a mianowicie ze mozna zrobic zebranie i tam to oglosic!!moze byscie zrobili (to raczej dla modow i adminow) oficjalny polski zlot fanow tibi!!np. w Szczecinie (tam mieszkam :P)i zeby wszyscy co moga sie zjechali byscie mogli tam sprezdawac et wasze koszulki z tibia (sam bym kupil :P) i moze odrazu jakis konkurs tibijski np bieg w dal lub zut spearem :P albo przechodzenie rooka na czas :P to taki moj pomysl wy mozecie to zmienic ale pomysl moim zdaniem dobry!!

elite
18-06-2004, 20:15
No pomysl moze dobry tylko zauwaz ze w tibie graja ludzie w wieku od 11 do 18 lat, czy rodzice pozwola 11 latkowi pojechac z Wroclawia do Szczecina na zlot fanow tibii??? Umowienie sie trwalo byl 500 lat a pozniej by se okazalo, ze nikt nie przyszedl, bo ten nie mogl tamten wolal grac a nastepna miala okres i zly humor... Takie moje zdanie...

Oxygane
18-06-2004, 20:29
Pomysł jest dobry i już chyba kiedyś był podejmowany na forum ;], Ja bym z miło chęcią na takie coś pojechał, chociaż lepszym pomyslem wydaje mi sie jakiś typowy zlot ludzi tylko z tibia.pl. Najgorzej jest sie umuwić w jakieś konkretne miejsce bo każdy chciałby żeby to sie odbyło jak najbliżej jego miasta.

Ja proponowałbym Głuchołazy :P, Ludzie z Irca wiedzą dlaczego ;]

vijeg
18-06-2004, 20:29
elite mylisz się. Zauważ że może np. w Warszawie jest 200 ludzi którzy grają w tibie więc może np. 50 przyjdzie. Wiadomo - ja nie przyjade z miasta oddalonego od warszawy o 400km ale moglo by sie troche osób zebrać. Takie zloty są czesto orgranizowane z różnych przyczyn :]

według mnie dobry pomysł. Możnaby iść np. do jakiegoś PUBu chociaż w sumie w weku 15 lat (np. ja) nie będzie sie piło piwa ;) bo jak będą 12-o latkowie i 25-o latkowie to będzie troche dziwinie :] ale zawsze ktoś może sobie znaleść jakiegoś toważysza rozmów :)

olmk
18-06-2004, 21:23
ja proponuje stolica - centrum polski - najlepiej saska kepa, obok mojej chawiry jest dobra hala na taka impreze :))

w tibie nie graja tylko ludzie 11-18 lat
ja z czterema kumplami mamy po 20 latek 8)

Magus
19-06-2004, 07:12
Oryginalnie dodany przez elite
w tibie graja ludzie w wieku od 11 do 18 lat
Grają zarówno duzo mlodsi (ech, zaraza), jak i duzo starsi. Najmlodszy gracz jakiego spotkałem twierdzil ze ma 8 lat, najstarszy 42.
Taki zlot moglby wypalic ale tylko z ludzmi powaznymi i niestety nie na taka skale by go reklamowac na www.tibia.com.

Reinmar Bielau
09-01-2005, 22:14
na wstepie : nie chce zaczynac nowego postu wiec sie przykleje ;p

Co do zlotu mam propozycje:
co roku jest organizowany zlot z innej gry "Red Dragon" (Bylem na takim zlocie i jest za*******e). zlot jest zwykle organizowany w wakacje, mniej wiecej w srodku polski ( ostatnio byl w Sarocku, niedaleko warszawy).
Co byscie powiedzieli na polaczenie zlotow (w kupie razniej), wielu tibijczykow rownierz gra w RD (jak i ja kiedys). Wspolnie szlo by o wiele bardziej to rozleklamowac, przyciagnac sponsorow a co za tym idzie zmniejszyly by się koszty organizacji. Ze strony RD mozna liczyc na szeroka wspolprace.
Jedyny szczegol to aby bylo to oficjalne polaczenie adminow w RD i moderatorow z Tibia.pl. Chodzi tu glownie o wspolprace przy organizowaniu i pozniejszym utrzymaniu porzadku.

a wiec kieruję tu pytanie do moderatorow : "Czy bylibyscie chętni na taka wspołpracę ??"

oraz pytanie do was wszystich, czy bylibyscie za takim zlotem ???

Kacziv
10-01-2005, 19:48
No pomysl moze dobry tylko zauwaz ze w tibie graja ludzie w wieku od 11 do 18 lat, czy rodzice pozwola 11 latkowi pojechac z Wroclawia do Szczecina na zlot fanow tibii??? Umowienie sie trwalo byl 500 lat a pozniej by se okazalo, ze nikt nie przyszedl, bo ten nie mogl tamten wolal grac a nastepna miala okres i zly humor... Takie moje zdanie...

Starsi ludzie tez graja w tibie, np. w szkole moja nauczycielka od techniki :D
Ma chyba ponad 40 lat i ciora od 5:00 rano w tibie :D

Magus
10-01-2005, 20:04
Taki zlot kosztuje, trzeba opłacic jakąs halę, noclegi załątwić, jakąs ochrone (w razie jakby szczyle sie pobili, ktory ma lepsza postac). Ja na to pieniedzy nie mam, i nie saze aby MatKus jago admin z własnej kieszeni wyłożył. Mozna by wykorzystac do tego "przystanek woodstock" i tam sie umowić jakąs grupką i spotkac ale czy znajda sie chetni? Ja i Drom na pewno (Raynold pewnie tez) ale to za mało :).

Raynold
10-01-2005, 20:16
@up: nie lubię Owsiaka, poza tym jak wszystko pójdzie dobrze (czytaj: sesja i praktyki), to raczej pojadę do Anglii na 2-3 m-ce zarobić sobie na wesele :P

Ja na zlot proponuję okolice centralnej Polski, może być Kraków ;>

master sorcer
10-01-2005, 20:16
a jeśli ktoś mieszka na wsi :p(ja niemieszkam jak by co nic do nich miemam dres fajny jest :D ) to morze też by chcał se pojehać ale niemorze(naprzykład do jakiejś tam warszawy w której byłoby założone takie spotkanie ma 200km to jakma dojehać) albo przehodzenie roka to co oni bendo 6h (naprzykład) przed kompem siedzeć i jaka nagroda by była skale armor?? :]

Dwarf
10-01-2005, 20:20
Pomysl bd fajny ^^ ale moze by tak Gdansk albo cos gdzies blisko :D plaza niesfornew mewy itp :D dum dum dum duuum

Patimrok
10-01-2005, 20:33
tak jak już ktoś powiedział wcześniej, że każdy chciałby jak najbliżej swojego miasta i z tego chaos wyjdzie, a w jakimś innym temacie chyba Gonzo von Krenzel się wypowiadał i powiedział, że kiedyś już próbowali zrobić takie spotkanie i przyjechało 5 osób

Dr.Unknown
10-01-2005, 20:38
Kiedy widze posty niektórych chętnych osób, odechciewa mi się z nimi spotkać...Co do spotkania, jak to mówił Gonzo- był zjazd 4um tibia.pl bodajże w Szczecinie, miało przyjść 10 osób, a przyszły 3...(sorry jak coś pokręciłem).

Wild Dragon
10-01-2005, 20:41
To jeden wielki kłopot, ponieważ trudno byłoby ustalić miejsce zebrania , niektórzy by nie przyszli ( coś im wypadło,nie dojadą,spóźnili się, zapomnieli , lub wcale nie mogli itd. itp.) . Tu również trzeba mieć warunki ... A tak szczerze, i również kasę .
Napewno część by nie przyszła .

Sasek62
10-01-2005, 20:44
ja mam schemat
Najpierw ludziska spotykają sie w stolicy wojewodztwa (u mnie rzeszow)
np. pod Tesco albo innym ***stwem.
Kasa na wyzywienie dojazd do umowionego miejsca.
i mozna jechac
Ale na podkarpaciu gra tyle osob co nic chyba ze....KTO Z PODKARPACIA TEN SIE WPISUJE.
I zawsze pytajcie kto ma jaka postac jak Weed Seeker z Hiberny to targowac sie ale chyba...wpuscic bo ja mam takie serce i tego nie zniose ze wybaczam innym (napewno wielu mnie zgnoi ale ciul)
ja mam 10 lat a juz gdzies bylem na dennym zlocie gdzie frajery zazwyczaj chwalili sie 4,5 lvl na rooku (ja wtedy mialem 8 lvl Xanancem)
goscie to zobaczyli to jeden orgazmu dostal i po kondony jakis 18-latek biegl(9 lvl)
bo na mainie bylem ja , ten kondonokupuj i taki burak co ma 7 lvl knighta na skillach 11\11(huh?)
teraz zrobic wymagania:
wyzszy lvl niz 10 na accouncie(moze byc nawet jak nie grasz tym charem)
i zarcie sie samemu kupuje
i kasa na jakies tam duperele jak kafejka(Jak ktos normalnie ŁORGAZMU Dostanie(sry) i musi tak ze jak nie zagra to wszyskich wytlucze
np jak są x osoby z np.Xantery to narada przewaznie umawianie sie na questa i takie rozne

p.l
11-01-2005, 06:28
ostatnio (jakieś 0,5 roku temu) jak próbowaliśmy coś takiego zorganizować, to przeważającym głosem był: to wy sobie jedźcie na zlot, będe miał więcej miejsca na serwerze ...

A tak poza tym, jestem przeciw

xemmoe
11-01-2005, 15:27
Pomysł jakiś jest, gorzej z wykonaniem.
Po pierwsze to kto by to wszystko organizował?
Jeśli myślicie że przyjedziecie sobie i " jakoś to będzie" to się mylicie.
Po drugie to miejsce spotkania nie wszystkim by pasowało.
Na przykład jeśli odbyło by się to w stolicy to ludzie z nad morza pewnie by nie przyjechali.

Problemy organizacyjne można by mnożyć, tak więc szansa że to się uda jest mała.

next great sorcerer
11-01-2005, 16:44
No coz, pomysl niezly o ile przyjedzie troche osob.
Ja to widze w ten sposob: kolo 50zl (jak bedzie powiedzmy 50 osob to jakos da sie zorganizowac przy wlasnym wyzywieniu) poczta+nazwa Matkus odesle ci twoj kod i wtedy jedziesz (pieniadze jakby zart, ale wiekszy % z deklarujacych przyjedzie). Do tego nie przyjazd w lasnym zakresie, tylko w kazdym wojewodztwie 1 miejsce.
Na skale globalna to sie udaje (przyjezdzaja ludzie, spotykaja sie w jednym miwjescu, imprezka 2 dni z rzedu ;p i co masz-to jesz, gdzie masz-tam spisz i juz) jak widac na tibia.com. Nie gadac o tym ze macie 8 lat... i tak was starsi puszcza (ciocia, wujek albo cos) a jak nie to innym razem.
Proponuje Warszawe, spotkanie w konkretnym ZNANYM!! miejscu a sama zabaw gdzie indziej (mieszkam w Sosnowcu).
Co wy na "to"?

szopenfeldziarz
11-01-2005, 21:07
PRZEDE WSZYSTKIM
Jeśli się uda zlot, to mówcie o tym na forum, żeby zachęcić innych, pokazujcie zdjęcia itd.

Moją zdanią bezsensu jest organizować cuś takiego na forum (gdzie niewielu ludzi tak naprawdę się zna i sobie ufa). Tylko we własnym gronie znajomych. Raczej na skalę lokalną na warunki polskie (jedno województwo, miasto jeśli duże). Później najwyżej ogłosić na forum kiedy co i jak i że jeśli ktoś chce, to niech przyjdzie (i podac warunki, ile kasy, wiek itd.).

taka je moja polityka

Gangrel
11-01-2005, 21:59
1. Jesli zlot, to z forum a nie z tibi(jak mysle o tych frea itans to mi w zupelnosci wystarcza ogladanie ich w grze).
2. Musi to byc centrum kraju, np. Warszawa (Nie, mieszkam kolo Krakowa) z powodow praktycznych.
3. Albo robi sie to u kogos w chacie(to w tedy 10 osob max.) albo na duza skale ale do tego potrzebna jest kasa. Osobiscie wole koncert Ironow w Chorzowie.

zwiastun ciemnosci
11-01-2005, 22:31
plan może wypalic :D bym pojechał spox kupil bym jakies bajery. Zrobcie konkurs z wiedzy o tibi nagroda by był np. dyplom z wiedzy o tibi
jeszcze za pomoc w organizacji by sie tez dostawało dyplom może
jeszcze jakies np. nieśmierelniki, czapeczki, koszulki.

kolesie np. zoragnizowali taki zlot! w niemczech za pomoc w organizacji tego
dostali niektorzy Thunder hammery wiec zrobic taki ogolno polski zlot tibi
i moze god'y by nam daly po TH. dla mnie pomysł świetny.

Zrobcie Zlot tibi chce Thunder Hammer albo jakis inny rare
:cup:

Tibiasz
11-01-2005, 22:38
Słyszeliście o konwencie miłośników fantastyki Ktakon? Niedługo odbędzie się po raz chyba XIII oczywiście w krakowie. Można się umówić i spotkać na tym konwencie. Wjazd na 3 dni kosztuje obecnie 40 PLN(do końca stycznia), później 50 PLN. Wykorzystanie tej okazji to wg. mnie dobry pomysł a jak ktoś się interesuje dodatkowo fantastyką albo RPG to bedzie się czuł jak w raju! Ja już tam byłem i pewnie jeszcze będę i poolecam.
Info znajdzecie TUTAJ (http://www.krakon.org)
Zapraszam!

Rankor
11-01-2005, 23:11
doh, z gory mowie, ze to sie nie uda, praktyczniej byloby zrobic kilka mniejszych zlotow. Dla niektorych wyjechac z miasta jest ciezko, a co tu mowic o wyjzdzie np z Gdanska do Warszawy. Z reszta czasem lepiej po prostu kogos znac tylko przez internet niz sie rozczarowac w rl.

WoJaAnn
19-01-2005, 16:25
fajny pomysl... a gdyby byl w Szczecinie to byloby miodzio :P mam dosciawczenia ze takie zloty moga wypalic ale trzebaby wszsytko dograc na 100%...

slammer
19-01-2005, 16:48
fajny pomysl... a gdyby byl w Szczecinie to byloby miodzio :P mam dosciawczenia ze takie zloty moga wypalic ale trzebaby wszsytko dograc na 100%...

tez chce w szczecinie ! :P gdyby zlot byl gdzies w zachodniopomorskim to prawie napewno bym przyjechal. jesli gdzies indziej - moge pomarzyc o zlocie. tak jak wiekszosc osob.

Knight Simon Dark lord
20-01-2005, 13:09
ja bym przyjechał na taki zlot na 100% chyba że to odbyło sie nad morzem bo to 12 godzin czystej rozrywki od mojego miasta ja moge sie zgodzić na każde miasto pod warunkiem że jedzie sie do niego krócej niż 10 godzin :)

PiXik
20-01-2005, 14:56
elite mylisz się. Zauważ że może np. w Warszawie jest 200 ludzi którzy grają w tibie więc może np. 50 przyjdzie. Wiadomo - ja nie przyjade z miasta oddalonego od warszawy o 400km ale moglo by sie troche osób zebrać. Takie zloty są czesto orgranizowane z różnych przyczyn :]

według mnie dobry pomysł. Możnaby iść np. do jakiegoś PUBu chociaż w sumie w weku 15 lat (np. ja) nie będzie sie piło piwa ;) bo jak będą 12-o latkowie i 25-o latkowie to będzie troche dziwinie :] ale zawsze ktoś może sobie znaleść jakiegoś toważysza rozmów :)
Dlaczego w wieku 15lat nie pije się piwa??
Pomysł do bani bo się nie uda;d

MayGyver
20-01-2005, 15:00
bo sprzedaz alkoholu nieletnim jest zakazana przez prawo?

Ashlon
20-01-2005, 17:10
plan może wypalic :D bym pojechał spox kupil bym jakies bajery. Zrobcie konkurs z wiedzy o tibi nagroda by był np. dyplom z wiedzy o tibi
jeszcze za pomoc w organizacji by sie tez dostawało dyplom może
jeszcze jakies np. nieśmierelniki, czapeczki, koszulki.

kolesie np. zoragnizowali taki zlot! w niemczech za pomoc w organizacji tego
dostali niektorzy Thunder hammery wiec zrobic taki ogolno polski zlot tibi
i moze god'y by nam daly po TH. dla mnie pomysł świetny.

Zrobcie Zlot tibi chce Thunder Hammer albo jakis inny rare
:cup:
1)Po toku twojego myslenia etc. wnioskuje, ze masz cos kolo 12-13 lat.Myslisz, ze twoi rodzice zgodziliby sie na wyjazd do np Warszawy? (Jesli tam nie mieszkasz oczywiscie)
2)Po jaka cholere dyplom z wiedzy o tibii? :D Kogos to podnieci? ^^
3)Na czapeczki, niesmiertelniki, koszluki i miejsce do zlotu potrzebna jest kasa. A jakos mi sie zdaje, ze admin & modowie nie zarabiaja na tibia.pl. Jesli dasz kase (czyli kilka tysiecy zlotych, bo przeciez to ma byc zlot z calej Polski, wiec trzeba tych koszulek etc. zalatwic). A jesli nie bylby to zlot darmowy, to nie przyjechaloby wielu...
4) O tych thunder hammerach to pokazales swoja pazernosc. I godowie nie daliby th tym, ktorzy BYLI albo WYMYSLILI zlot, tylko tym, ktorzy go ZORGANIZOWALI = wylozyli kase.

@UP : A narkotyki w Polsce sa niedozwolone, ale jakos duzo ludzi je ma ;)

PiXik
20-01-2005, 20:01
bo sprzedaz alkoholu nieletnim jest zakazana przez prawo?No i co z tego kto chce pije kto chce pali a inni ćpają :) i to w wieku od 8lat do ~~

gorgi
20-01-2005, 20:49
to nie wypali , ponieważ:
1. Jak niektórzy mówilo w tibie gra przeważnie duz osób w wieku 8-18lat 80 procent z nich ( reszta to 16-18lat) nie pojedzie do innego miasta niz tego w którym samo mieszka .
2. Zorganizujemy i co? Ma przyjechac 100 osób przyjedzie z 20? I tak gdy przyjedziemy hjuz tam to o czym bedziem gadać? O tiibii? Troszke denny temat -.- .
Ja ta moge pojechac do miasta w promieniu 200km od olsztyna :P

Kajzer
21-01-2005, 17:59
-.- brak mi slow na wasze piertolenie ;/ ale sie wysile;] słyszeliscie o czyms takim jak WPISOWE? uzywane przy wejsciu na dyskoteki bale tudziez inne imprezy -.- myslicie ze malo jest polakow grajacych w tibie? powiedzmy ze w tibie gra 5000 polakow jakis 1000 z nich jest w wieku oscylujacym od 16 do 22 lat jezeli zlot zrobic w centralnej polsce czyli np w krakowie;] mysle ze kilka osob by sie znalazlo niech to bedzie 1/10 tych 1000 i co zlot ze 100 osob wam nie odpowiada? co wy chcecie robic nastepna love parade?? omg...

Tibiasz
02-02-2005, 12:28
mniej więcej za tydzień zaczyna się krakon oczywiście w krakowie :) Ja i jeszcze jeden gracz będziemy prawie na 100% No chyba że bedzie chrzest mojego chrześniaka to nie pojade :] Jeśli by się zebrało na kilku to można było by się spotkać tam na miejscu. Jak ktoś chce info o Krakonie 200% to tutaj: www.krakon.org ta impreza co prawda kosztuje na dzień dzisiejszy 50 PLN + dojazd + jedzenie(i picie :]) ale w zaeszłym roku było super i myślę że w tym też będzie :)

Knight Simon Dark lord
02-02-2005, 12:45
ja jak muwiłem pijechalbym ale musialby byc zlot w minimum promieniu okolo 10 godzin od mojego miasta max

Jerkov Thundersword
03-02-2005, 09:17

200? Wątpię! o wiele więcej! Ja mieszkam w bełchatowie i osobiście znam 117 osób, które grają... ;)

Pomysł dobry, rzut spearem mógłby być, ale nie na Tibii tylko na rl, albo strzelanie z łuku, bitwy na (plastikowe ;) ) miecze, a zimą na snowballe :D Było by cool B) Ale myślę, że jeżeli takie coś miałoby być, to raczej w centralnej Polsce. :p
Vijeg, toważysza albo toważyszkę ;)

Co do maista zgodziłbym się na Warszawę albo Wrocław, zatrzymałbym się u któregoś z braci ;)

Przemas
03-02-2005, 10:00
źle ludzie do tego podchodzicie :P za poważnie zabieracie się za "organizacje" w wakacje organizujemy zlot gildijny nie powiem jakiej gildii i gdzie bo nie chcemy dodatkowego towarzystwa . Szacowane koszty wychodza stosunkowo małe :)
-miejsce na polu namiotowym lub wynajecie domku ok ~10-15 zł doba
-wyzywienie sa takie małe barki na uboczu :)
-dojazd w zakresie własnym norma
-planowane imprezki , spotkania integracyjne itp =]

wiec koszty wcale nie musza być ogromne :P