zaloguj się

Pokaż pełną wersje : LOOTbag

Fanfi
29-09-2003, 20:26
Mam prozbe czy ktos moze mi powiedziec jak samemu zropowac lootbaga.

Marcin?
30-09-2003, 12:54
Ten temat juz byl kiedys gdzies. Nie wiem czy dobrze to opisze ale...
Kladziesz worek 4-5 kratek od miejsca gdzie uzywasz line. Sam stajesz w okolicy otworu pod dziura. Klikasz przenies worek na miejsce pod dziura i w momencie kiedy juz masz dojsc do worka klikasz uzyj liny (pod dziura). Wymaga to troche wprawy ale mi sie tak na 5x 2 razy udaje. To zdaje sie jest wykorzystanie jakiegos baga w grze ale mam nadzieje ze CIPowie wybacza mi to. :)
Oczywiscie robie to tylko wtedy kiedy nie mam many na magic rope (pacc only).

Magus
30-09-2003, 12:56
Najlepszym sposobem na samodzielne ropowanie baga jest wykupienie PACC i czaru "Magic rope", ale jak sie domyslam PACCa nie masz bo wtedy byś pewnie nie pytał. Istnieje pewien trick, który jest ciężki do opanowania i wymaga sporej zręczności we władaniu myszka. Kiedy go opanujesz (o ile go opanujesz) pozwoli Ci on na samodzielne ropowanie lootbaga.
Polega to mniej więcej na tym:
1. Kładziesz baga przed potencjalnym wyjściem na wyższy poziom (plamka).
2. Cofasz się nieco i uzywasz liny na plamce (postac zaczyna iść do plamki)
3. W momencie kiedy mijasz swego lootbaga musisz zręcznie i szybko pchnąc go na plamke zanim Twoja postac wejdzie na górę.
4. Jeśli Ci sie udało możesz teraz zropowac baga.

Uwaga: Trick jest dosc trudny do opanowania ale mozliwy, nie zrażaj sie niepowodzeniem, w końcu Ci sie uda (chyba że nie masz cierpliwości - wtedy polecam kupno PACC).

archeolog ziom
29-06-2006, 21:19
To ja znam lepszy sposob: rzucasz worek na roppoint, nastepnie uzywasz liny na roppoincie, jak jestes juz na gorze to uzywasz liny na dziurze i masz lootbaga. Prościzna. Nie wiem po co stosowac takie kombinacje jakie zaproponowali koledzy na gorze. A juz calkowicie powala mnie ze moderator sie o to pyta. Brak mi slow.

morwi
29-06-2006, 21:22
@archeolog
bo debilu odświeżyłeś temat z przed 3 lat, kiedy nie dało się tak ropować-.-" a to że moderator napisał to co w tym nie zwykłego? każdy kiedyś zaczynał i nie wiedział nic o tibii

Theod~
29-06-2006, 21:22
Mnie calkowicie powala to, ze to temat sprzed 3 lat -.-. Argh, za wolny bylem :p