Pokaż pełną wersje : Więcej poprawek
CipSoft poinformował właśnie o tym, że wziął się do roboty i naprawił kilka kolejnych bugów które od dawna na to czekały. Po pierwsze, nie jest już możliwe blokowanie dachów przedmiotami, potworami czy postaciami - zarówno przy użyciu zaklęcia "Exani hur up" jak i wspinając się po konstrukcji z parceli będzie teraz możliwe wejście na dach, niezależnie od tego czy coś już znajduje się na jego krawędzi.
Ponadto "nie przegapisz już ważnych informacji w zaspamowanym kanale default - możesz otworzyć okienko rozmowy ze swoim znajomym nawet gdy jest on offline, dzięki czemu gdy tylko zaloguje się on i coś napisze, wiadomość ta pojawi się od razu tam, a nie zginie w głównym kanale. Nie jest już też możliwe używanie tyldy "~" aby zastąpić część imienia gracza otwierając nowy kanał". Dziwne to "ulepszenia", i już wzbudziły sporą konsternację i niezadowolenie.
Poprawiono też edycję listów i innych dokumentów - od teraz imię ich autora zmieni się tylko gdy zmiesznisz coś w tekście, a nie tak jak dotychczas za każdym razem kiedy klikniesz "Ok" przy oglądaniu listu.
No tak, znów mnie wyprzedziłeś o kilka sekund... :P
To powazny bug, ktory bedzie trzeba naprawic...
Alanus Lutinum
17-02-2006, 15:44
mi sie podoba !
Tanivupo
17-02-2006, 15:46
Widze Cip'soft idzie jak burza ^.^ i poprawia/ulepsza gre :> mi sie podoba ^.^
Nom, całkiem fajnie :D - ja się cieszę bo nie afkuje na dachach jak niektorzy xD
Poprawiono też edycję listów i innych dokumentów - od teraz imię ich autora zmieni się tylko gdy zmiesznisz coś w tekście, a nie tak jak dotychczas za każdym razem kiedy klikniesz "Ok" przy oglądaniu listu.
Wreszcie to zmienili. Wcześniejsze rozwiązanie było co najmniej głupie. ;/
zajmują sie pierdami zamiast tym co trzeba ! :o
Duch Niespokojny
17-02-2006, 15:57
możesz otworzyć okienko rozmowy ze swoim znajomym nawet gdy jest on offline
Dla mnie to był najlepszy sposób na sprawdzenie, czy ktoś spoza mojej listy VIPów jest online... -.-
Według mnie bardzo dobrze ze poprawiaja takie bugi na bierzaco a nie odkladaja na pozniej. Przy następntym updacie znowu ich ilosc by wzrozla i tak do nieskonczonoscia, a tak moze do tego updatu tibia bedzie juz czysta i nie bedzie zastrzezen. podoba mi się ze wreszcie zrobili cos z tymi dachami bo to bylo bez sensu.
Inhabitant of Morgana
17-02-2006, 16:21
wreszcie sie za cos zabrali :) trzeba im zyczyc powodzenia w naprawianiu nastepnych bugow ;)
sivy_fhm
17-02-2006, 16:35
czy twz motyw z dachem by wogole bugiem? (ja uwazam ze nie)
kolejny cios w afkow :/
ale co tam, tibia jest dla sprytnych a nie dla leni :P
Szkoda, że tylde chcą usunąć :(
na szczescie jak sie napisze do kogos kto jest offline ukazuje sie napis ze ten ktos jest offline
ale ogolnie zmiany niekorzystne dla mnie
suchyxxx
17-02-2006, 17:18
Kiedy naprawiono te bugi bo jakoś nie zauważyłem żeby serwery wyłączali?
Dwimenor
17-02-2006, 18:09
Można by się spierać, czy to bug czy nie. Ale to podpada pod "wykożystywanie słabości programu gry". Nie dojść, że było wykorzystywane do AFK, to jeszcze podczas PK. Zabijałeś kogoś, wchodziłeś i zastawiałeś wejście. Potem wystarczyło spokojnie czekać, aż skull zniknie(gorzej, jak GM przyszedł:))
Upiekli 2 pieczenie przy jednym ogniu.
@suchyxxx
Podczas server save zmienili parę zmiennych na serwerze i już.
Czy trzeba bedzie sciagac nowa tibie?
PS: z tym dachem skopali... nie bedzie mozna afkowac , trenic , robic mlvl etc.
Zreszta czy to bug?
Kiedy naprawiono te bugi bo jakoś nie zauważyłem żeby serwery wyłączali?
wczoraj ok 13 byl masskick, pare minut pozniej ktos na trade napisal ze nie da sie chestem blokac dachu, poszedlem sprawdzilem i rzeczywiscie bylo to juz niemozliwe
Masskick byl przed 15 :/ a nie o 13.
Lord Patrious
17-02-2006, 19:49
w sumie to nic takiego- żadna łaska CIPsoftru tylko ich obowiązek. a swoją drogą to teraz ciągle będą jakieś zmiany bo jak wam wiadomo przygotowywuje sie do letniego update, który niesamowicie zmieni tibie
Angel of Death
17-02-2006, 20:11
Nie gram już w Tibię i te zmiany nie bardzo mnie obchodzą ale według mnie skopali te zmiany z tyldą("~") i otwieranie rozmowy jak ktoś jest offline, gdy ktoś jest offline i otworzylibysmy channel powinien pojawic sie napis ze tego kogos nie ma. Z dachem w sumie dobrze nigdy tak nie robiłem ;)
..::QRAS::..
17-02-2006, 21:36
wiekszosc co poprawili to + ale z tym dachem to nie zabardzo mi sie podoba
Ogólnie to spoko poprawki. Miło, że nie można zastawić dachu. Nie raz w ten sposób pk mi uciekł... ;) Irytujące jest to, że otwiera się okienko chata jak koleś jest not-online. Zwykle tak sprawdzałem czy ktoś jest zalogowany. ;/
Pozdrawiam...
Zenon Burcymucha
17-02-2006, 23:20
Po pierwsze, nie jest już możliwe blokowanie dachów przedmiotami, potworami czy postaciami - zarówno przy użyciu zaklęcia "Exani hur up" jak i wspinając się po konstrukcji z parceli będzie teraz możliwe wejście na dach, niezależnie od tego czy coś już znajduje się na jego krawędzi.
Cipsoftowi niestety coraz bardziej zalezy na tym, aby gracze byli przy komputerze i mieli non-stop tibie na ekranie podczas gry. Ma sie to niestety nijak do przyjemnosci doskonalenia swojej postaci, poniewaz czasy awansow w skillach/mlvlu sa ogromne w stosunku do innych gier rpg/mmorpg. Jednak nie dostrzega tego Cipsoft. :p
Ponadto "nie przegapisz już ważnych informacji w zaspamowanym kanale default - możesz otworzyć okienko rozmowy ze swoim znajomym nawet gdy jest on offline, dzięki czemu gdy tylko zaloguje się on i coś napisze, wiadomość ta pojawi się od razu tam, a nie zginie w głównym kanale.
Juz nie bede wiedzial, kto jest online, a kto nie jest. :(
Nie jest już też możliwe używanie tyldy "~" aby zastąpić część imienia gracza otwierając nowy kanał
No fajnie, bede teraz musial pisac w calosci nawet najdluzsze nicki graczy. :(
No tutaj akurat Cipsoft dobrze zrobil. :p
Bilans - 1:3
Arthevariel
18-02-2006, 00:58
ale co tam, tibia jest dla sprytnych a nie dla leni :P
Wyobraz sobie ze ta gra nie sluzy afkowaniu i oszukiwaniu zeby byc lepszym. Kazdy ma miec rowne prawa.
Dark Qiron
18-02-2006, 06:50
wreszcie sie popykuje wejde na dach poloze item on podbiegnie ja go zabiore moj kumpel wsadzi do swojego plecaka parcele ja go zarombie i edzie spoko:]
Ej może mi ktoś wyjaśni dlaczego jak wchodze na www.tibia.com potem na players online pisze że jestem a jak wejde na chara pisze ze go niema tak samo na my account wpisuje numery i tam pisze że mnie niema a ja se expie . Czemu?
Mi sie to wcale niepodoba moze tylko z tym kanalem jak ktos napisze
ale z tym dahem to jest istna tragedia dla mnie bo zawsze jak pkowalem
drutem to sie howalem na dah a co dodac to jescze co im przeszkadzalo pisanie niepelnego nicka za pomoca tego znaku '~' to bylo dobre po co
luzie maja wiedziec kogo szukasz ehhh ale nieh juz bedzie ;(
Ojojoj! Zły CipSoft usuwa bugi! Niedobrze?
Już widać kto tu jedzie na makrach i wykorzystuje bugi żeby się chronić przez zemstą po PKowaniu...
miszko77
18-02-2006, 10:25
czy to znaczy, ze jak kolega bedzie wylogowany to mu moge zostawic wiadomosc i sie wylogowac a jak np kolega wloguje sie nastepnego dnia to dojdzie wiadomosc?
tak. własnie o to chodzi ;)
Misura of Demon
18-02-2006, 11:18
Hehe, oby tak dalej poprawiali bugi... Życzę powodzenia
Nexus Gold
18-02-2006, 11:54
Mi sie to wogole niepodoba, zawsze pkowalem sobie na polnoc od carlin, zabijam kogos(przy pomocy summona) i uciekam czarem leviate na dach gdzie byla tylko jedna mozliwos wejscia tzn eszta zablokowana chestami. A teraz co jak ja bede pkowac ? Jak trenic z kumplami na dachu ?X(
A teraz co jak ja bede pkowac ? Jak trenic z kumplami na dachu ?X(
Wiem że zapewne trudno ci w to uwierzyć, ale zapewne teraz będziesz musiał trenować uczciwie i uczciwie atakowac innych graczy w równej walce. Straszne, nie?
Duch Guardi
19-02-2006, 09:58
ja zauważyłem że jak wylogowuje sie z innej postaci a chce wlogować sie na 2 postać z mojego konta to niemoge. Musze czekać jakiś czas żeby sie wlogować
Armonos Oroth
19-02-2006, 10:42
Ładnie Cip-y zrobili poprawki niepowiem ze nie ;P Ale pojawił się niestety poważny błąd , jak opisał kolega wyzej . Gdy zalogujesz sie na jedną postać i dasz normalnie log out to trzeba poczekać (niewiem ile) i dopiero mozna sie zalogować , to jest bardzo utrudniające jak naprzyklad niechcąco klikniemy na innego chara a musimy sie szybko zalogować :(:(
wg mnie "bug" z dachami nie powinien być zmieniony. Daje przykład: Gonią Cie pk a Ty masz pz bo go zaatakowałeś, nie masz dokąd uciekać... No to wchodzisz na dach i oni wejść nie mogą i jest git, a teraz nie da sie uciec tak łatwo, wogóle da sie uciec ? ;/
Duch Niespokojny
19-02-2006, 16:38
wg mnie "bug" z dachami nie powinien być zmieniony. Daje przykład: Gonią Cie pk a Ty masz pz bo go zaatakowałeś, nie masz dokąd uciekać... No to wchodzisz na dach i oni wejść nie mogą i jest git, a teraz nie da sie uciec tak łatwo, wogóle da sie uciec ? ;/
Po to jest pz lock, żebyś nie mógł uciec. Jak chcesz uciekać - nie atakuj.
czy to znaczy, ze jak kolega bedzie wylogowany to mu moge zostawic wiadomosc i sie wylogowac a jak np kolega wloguje sie nastepnego dnia to dojdzie wiadomosc?
Nie, nie dojdzie. Chodzi tylko o to, żebyś mógł mieć zawsze otwarty private message channel ze swoim kolegą, nawet jeśli on jest wylogowany. Wówczas, jeśli twój kolega się zaloguje i wyśle ci wiadomość pojawi się ona od razu w prywatnym kanale, a nie jak było dotychczas w default.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.