PDA

Pokaż pełną wersje : Fortress w Kazordoon?

Windy mimichal / inferna
18-02-2006, 11:08
19:57 You see a blackboard.You read: Fortress KEEP OUT!

Jak dostac sie do tego miejsca w Kazordoon?
Drzwi sa zamkniete na klucz jednak nie wiem ktory?

3800 znaleziony przy wyjsciu kaz otwiera pokoj z kluczem 3801, tez zas otwiera pokoj z kluczem 3802, ten nastomiast otwiera "wiezienie" kazordoon. Moze tam nalezy szukac klucza do lasu w Kazordoon? A moze to wogole nie ma z tym nic wspolnego?

Nie doszlem do tego sam wiec prosze o odp.

Stożek
18-02-2006, 13:07
po 1: Fortress to nie las! las to forest lub wood, fortress to twierdza albo forteca
po 2: gdzie dokładnie jest ta tablica?

Windy mimichal / inferna
18-02-2006, 14:02
Sorry pomylka, ale to bez wiekszego znaczenia.

To miejsce jest 2 poziomy nad depo Kazordoon.
Kawalek skierowac sie trzeba na poludniowy zachod

Tibusiek
18-02-2006, 14:15
nie da sie tam dojsc<zamkniety>

Seba83
18-02-2006, 14:52
Naprawdę sądzisz, że Cipsoft robił by taką wielką budowlę tylko po to, by ludzie mogli sobię popatrzeć tylko na część małego tunelu i zamknięte drzwi?

Stożek
18-02-2006, 16:25
Dojść sie tam chyba da, poniewaz widziałem jak guardy na wejściu do Kazordoon były wybite ( a tam da się dostac prze te właśnie drzwii).

Mac-Graw
21-02-2006, 11:47
Tak... A ja spotkałem demona i dał mi e-platke zupełnie za free ;]
A tak na poważnie, to możliwe, że ktoś na jakimś starym serwie (Antica, Nova) zna tam drogę ;P Albo posiada klucz ;) Ale gdybać każdy potrafi ;P

dagothar
21-02-2006, 16:22
Nie byloby to pierwsze miejsce do ktorego nei da sie wejsc(vide: KWT, skarbiec w MOTLS, pokoj z vampirem @ Ghostland, poison tower na Edron). To ze ten budynek jest, nie znaczy ze gracze moga sobie tam lazic. CipSoft nie musi martwic sie o ekonomie przy budowaniu, nie placa przeciez za cement;) Do wiez przy bramach w Venore tez sie nei da wejsc, a pelnia wlasciwie ta sama(obronna) funkcje co forteca w Kaz. iedys sie moze dalo tam wejsc, kiedys moze bedzie mozna, nie da sie przewidziec.

Seba83
22-02-2006, 21:41
Zdobądź klucz #0000 to się tam dostaniesz :D.

Morius najt
06-06-2006, 20:58
A moze trzeba popytać wśród npc'tów znajdującyh się w kazz i w okolicah kazz może oni cos wiedzą na ten temat spróbujB) :p ;) :) :D 8o

Karuch from hell
07-06-2006, 15:18
Napewno ktoś z graczy na starych servach wie jak tam sie dostać.Też widziałem kiedyś zabite guardy w tym miejscu,to ktoś tam musiał być wcześniej żeby je zabić.

Longerlick
26-06-2006, 19:05
Naprawdę sądzisz, że Cipsoft robił by taką wielką budowlę tylko po to, by ludzie mogli sobię popatrzeć tylko na część małego tunelu i zamknięte drzwi?
cipy specjalnie robia zagadki nie dowyjasnienia, zeby ludzie pacca kupowali i sie z tym meczyli

Duch Guardi
26-06-2006, 20:28
Fortress to nie las a wieża i nieda się tam dostać

##Seba83
Fajny opis :D

Otto the coś tam
27-06-2006, 01:55
Zdobądź klucz #0000 to się tam dostaniesz :D. < stary cytat ale lubie czytać posty > a może by tak wytrych :) albo nożem ... nie do każdego okoju, tunelu itd da się wejść ... a mino mag na rooku ?? widziałem go ... i co ?? wejść sie nie da :]

Brahmaparusha
28-06-2006, 00:52
Dawno temu pewna klientka (na Antice chyba) nagrala demko, jak znajduje sie po drugiej stronie. Od tamtej pory byla to pierwsza i ostatnia osoba, ktora znalazla sie w Dwarven Fortress : ). Nie zostalo jednak pokazane, co znajdowalo sie dalej, mozna tylko snuc domysly.

Napewno ktoś z graczy na starych servach wie jak tam sie dostać.Też widziałem kiedyś zabite guardy w tym miejscu,to ktoś tam musiał być wcześniej żeby je zabić.

A to ciekawe

matir143
26-11-2006, 21:00
oto link do screenów:
dam to w rarze bo net sie zawiesza;(
ma 1,15 mb
http://rapidshare.com/files/4933276/3802*****.html

:P:P:P:] :] :] :p :p :p

Mateusz Majchrzyk
26-11-2006, 21:32
@up

Skoro powiedziałeś ze dasz to w ,,rarze" to czemu daleś w zipie?

uashasuh

wyjdz... ¬¬

Rosi
26-11-2006, 21:57
Teraz się nie da wejść.
Ale może w kiedyś dało się wejść lub dopiero CipSoft coś zaplanuje.
; p

@UpUP do tego pana z zipem: UAHAHA z maratonu noobów jesteś? :)

Hedgehog
26-11-2006, 22:46
http://i78.photobucket.com/albums/j88/Zychu4/Tibia/Azura/Ice0001.jpg
Zobaczcie ze guard biega wokol dziury nieda sie tam wejsc za pomoca box'ow ale moze czarem da sie (magic rope lub levitate) Radze tez zobaczyc dokad prowadzi ta dziura za pomoca tibia earth ;]

GiantSpider
26-11-2006, 23:19
@up
Taaa, akurat tibia earth duzo ci podpowie -.- Wszystkie ukryte jaskinie sa ocenzurowane w tibian earth np nie ma ukrytych scarabow ktore sa bardzo powszechnym i znanym expowiskiem wiec watpie zeby bylo to o co tutaj prosisz bo to jest jeszcze bardziej tajemnicze i zagadkowe. :p

mago
27-11-2006, 04:13
Widze ze interesuje was ten temat ale tez widze ze musi wam ktos podac na patelni odpowiedz bo wasze zainteresowanie sprowadza sie do pisania postow.

Odrazu odpowiem i utne dyskusje

Poszukajcie dobrze artykolow Knightmare (cipsoft - tworca map) w necie a znajdziecie odpowiedz sam jej udzielil.

Poison tower , Forteca Kaz i kilka innych rzeczy jak PoI zostaly zrobione ale sa zablokowane ( moze cos sie po upie jak mowia otworzy) Knightmare zrobil co niektore miejsca wyprzedzajac ze tak powiem polityke cipsoftu duzo naprzod - ciezko bylo znalezc odpowiednie zastosowanie dla tych miejscowek ( bo to nie tylko expowiska) moglo to tez podwazyc balans gry - bo niektore miejsca mialy juz w legendach od dawna zaplanowane dosc cenne nagrody i otwarcie ich odrazu bylo by bzdura.

Poszukajcie na tibianews albo tibiabr a znajdziecie artykuly.

Prosze o zamkniecie tematu.

Tibios
28-11-2006, 16:04
Tez mieszkam w kazzo ale mysle ze da sie tam dojsc serio.....
Bo Przyjaciołom Sie UFO.....:evul:

Iska
29-11-2006, 09:48
Wg. mnie z tym b edzie tak samo jak z poi ... ogladajac te budowle pewnym botem ;] zauwazylem wiele niedociagniec typu drabinki prowadzace do "czelusci" czyli praktycznie do nikad ;d Sadze ze jeszcze nad tym parcuja ;]

delder
29-11-2006, 19:58
LUDZIE ZGŁOŚCIE SIE DO TEGO CLIP......

TE ZAGADKI SĄ ZBYT CIĘŻKIE DO ZROBIENIA.
TO NIE JEST GRA NA KTÓREJ MOŻNA STRACIĆ GŁOWE.

:confused:

Binessman
17-07-2007, 18:02
Tak sobie pochodziłem po kazo i pooglądałem tibian earth i stwierdziłem, że do kazordoon fortress prowadzą 2 wejścia. jedno na poziomie depo (obok schodów na farmy) i na +1 (poziom nad depo) na końcu korytarz (trzeba pójść nim na południe i potem skręcić w lewo)... A także że prowadzi ono do więzienia w kazo i jest tam trapdoor (zejscie) ale drabinki już nie ma... Możliwe, że dojście tam jest możliwe za pomocą kolejnego klucza (#3803), który znajduje się prawdopodobnie w więzieniu kazo...
Ale może to być również teren zamknięty, który jest jeszcze w fazie przygotowań do jakiś zadań(?)
Może kiedyś się tego dowiemy...

orromiss
05-04-2008, 16:11
gram na refugi i często na tym servie widac guardy które lezo tam zabite!!!! Tam musi być wejście