Pokaż pełną wersje : Zegar Tibii
krzysiupel
19-02-2006, 09:19
Wita. gdy wchodzimy na stronie tibii na samym dole mamy napis: Page automatically generated on: Feb 19 2006, 09:12:12 CET. Czy da sie jakos zsynchronizowac nasz zegar z komputera z zegarem CIPSoftu?
LOL....
Odpowiedz sobie:
1.Gdzie się znajduje biuro CipSoftu?
2.Jeśli wiesz gdzie, to jaka tam jest strefa czasowa?
Odpowiedzi:
1.W niemczech.
2.Taka sama jak w polsce frajerq ;]
Jak źle, to już nie mój problem...
verim1990
19-02-2006, 09:43
hehe... n/c posmialem sie przynajmiej troche z tego postu, najlepiej byloby go zamknac ale coz nie jestem modkiem :)
krzysiupel
19-02-2006, 14:01
Myslalem ze jets tu ktos madrzejszy :\ Ja chce miec co do sekundy taki sam czas losie
lord orzech
19-02-2006, 21:37
LoL nobku to przestaw se zegar na kompie
Myslalem ze jets tu ktos madrzejszy :\ Ja chce miec co do sekundy taki sam czas losie
to badz na tyle sprytnym zeby odpalic stronke, zobaczyc czas, odpalic stoper, ustawic zegar na kompie na np 2 min w przod, i jak wg stopera bedzie te 2 min do przodu puscic zegar w windowsie. mysl "losiu"
Hegemmon
21-02-2006, 03:06
heh z tym czasem wcale nie jest tak prosto.
w windowsach jest opcja synchronizacji, która synchronizuje zegarek w kompie z zegarem na serwerze windowsa. dzieje sie tak przy włączaniu kompa.
nie wiem jak dokladnie dziala ten mechanizm, moze jesli gdzies w rejestrze pogrzebiesz, to uda ci sie przestawic zrodlo synchronizacji na tibia.com ale czy wtedy bedzie dzialalo (czy serwer tibia.com odpowieci na pytanie "ktora godzina?")?
a tak poza tym to po co to robić? serwer na tibia.com ma pewnie synchronizacje co kilka ladnych tygodni i w tym czasie potrafi poprzez opóźnienie/pośpieszenie doda/ując kilka minut od czasu rzeczywistego. z tego tez powodu nie bedziesz mial takeigo samego czasu, bo twoj zegar i zegar na tibia.com roznia sie minimalnie.
jeśli mieszkasz w innej strefie czasowej, to wejdź w ustawienie zegara i ustaw tam strefę GMT+1
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.