Pokaż pełną wersje : Antivirus szaleje
Paladinek
19-02-2006, 19:17
No więc mam antivirusa o nazwie norton nie pamiętam jaka wersja, i gdy go włączam wszystko jest na ok tylko dwie rzeczy nie są dobrze a mianowicie:
-Virus Definitions
-Subscription expires
klikam żeby to naprawił a on nic to znaczy naprawia a to nic nie daje nie wiecie co robie żle? A jak nic nie pomoże dajcie mi jakiegoś fajnego antyviruska bardzo prosze.
norton spowalnia ci kompa i zapycha jego pamięć
plusem jego jest duża baza danych wirusów
ja ci radzę wywalić to paskudztwo i wgrać sobie ad-aware lub NOD'a
a tak poza tym - na przyszłość możesz poszukać... -_- sporo byś się dowiedział, gdybyś odwiedził stare tematy miast nowe zakładać..
d.Taube
@up
Taube ad-aware nie jest na wirusy tylko na trojany etc... -.-'
@Topic
Norton faktycznie nie jest zbyt funkcjonalny, a co do usuniecia go to tylko format bo inaczej zostanie ci tak czy owak. To jest jego wielki minus.
A co do innych antyvirow?
Kaspersky, Panda Antyvirus... jest tego b. duzo
Xan Arcanist
19-02-2006, 19:39
IMHO NOD32 rox ;)
Ad-Aware to jak sama nazwa wskazuje - oprogramowanie, które ma likwidować wszelkie adware, spyware, malware, itp. rzeczy, które mają na celu zbieranie informacji do celów komercyjnych bądź służą jako reklama. Natomiast antywirus jest programem do likwidowania programów, które na celu mają niszczenie danych bądź przejęcie kontroli nad komputerem.
Co do topicu, usuń Nortona, najlepiej sformatuj partycję systemową i zainstaluj jakiś porządny program antywirusowy - polecam NOD32.
Pozdrawiam.
Rethfing on Aldora
19-02-2006, 20:18
Myśle, że już na kompie 1GHz i 512 ram można spokojnie pracować z Nortonem, ja cały czas go używam od kilku lat i nie mam zastrzeżeń. Zawsze mi wykryje wiruska.
@Ville & Cebix
dzięki za sprostowanie (nawet jak było z przytupem :p) będę teraz rozróżniać jeszcze bardziej ;)
co nie zmienia faktu, że ad-aware jest skutecznym zabezpieczeniem przed tym, co jest najbardziej prawdopodobne do 'złapania' i wiele osób ma tylko to na dysku i chyba przez to do tych oprogramowaniach antyvirusowych się jako całości klasyfikuje
ale też dlatego podałam NOD'a - którego sama używam ;)
mks też podobno jest dobry
d.Taube
Paladinek
19-02-2006, 20:41
Norton mi wykrył virusa i to jest trojan! Usuwam go cały czas ale nadal jest na kompie więc nie wiem jak go usunąć prosze wszystko oprócz formatowania nie ma jakiegoś sposobu?
a uruchomiłeś komputer w trybie awaryjnym?
d.Taube
Paladinek
19-02-2006, 21:11
Nie wyśmiej mnie ale nie wiem co da tryb awaryjny i nie wiem też jak go włączyć na 98 umiałem ale na teraz mam XP i coś mi się chyba zapomniało
zrób restart kompa i wciśnij na początku F8 - powinno ci się pokazać do wyboru w jakim trybie chcesz uruchomić, wtedy zrób skana i spróbuj wywalić wirusa ;) może to coś da
choć specem nie jestem
niewiedza nie jest do wyśmiania - tylko wtedy, gdy ktoś udaje, że coś wie, a nie wie nic jest warty śmiechu :)
d.Taube
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.