Pokaż pełną wersje : Update Monsters
Alchemiko
30-09-2003, 19:45
Hi all!
1. Wiecej expa.
Gdzies slyszalem, ze zmienila sie ilosc expa za poszczegolne potworki, np.
Slime zamiast 50 jest cos kolo 160.
Nie wiem czy to prawda, wiec jak ktos wi, to nich napisze.
2. Zwiekszone IQ potworow.
Cos to wiele osob mowilo ,ze np. Orc Leader, czy Berserker najpierw atakuja tego slabszego, lub tego ,co zadaje mu wiecej obrazen.
z usmiechem na ustach stwierdzam, iz Zwiedzilem Orc Fortess i z grobsza PoH (Cmetarzysko i cos tam jeszcze :P [screeny w przygotowaniu]), polowalem z wyzszym lvl'em i jakos nic sie na mnie nie zucilo.
No Poza DS, na ktorego sam wyszedlem, i 3 berserkerami, ktore dziwnym trafem polecialy na mnie, a nie na qmpla (V*****, pamietasz :] )
Wiec nie wiem, z kad tyle szumu, o wieksza inteligecje potworkow.
1. Wiecej expa to jest fakt. Ze strony glownej tibia i znajdujacy potwierdzenie w grze.
2. Zwiekszona "inteligencja" potworkow. Zwiekszona, pod warunkiem, ze "inteligencja" jest w cudzyslowiu. :) Po prostu teraz potworki czesciej robia dowcipy niz przed zmiana (o ile w ogole robily)
1. Tak za slima jest teraz 160 expa a naprzykład za beholdera 170...
2.Teraz jak staniesz na droge potworka to sie na ciebie żuca (naprzykład jak bym biegł z gs'em i ktos mu stanoł na drodze to on sie na niego przeżuci)
Jak blokowalem BK to się czasem na summony zucał.. ;(
Możliwe że zwiększono inteligencje potworów. z kumplem poszlismy na arkanista(nie dziwcie sie miałem 18 level wczoraj) i arkanist mimo że kumpel był znacznie bliżej to arkanist na mnie polazł. Zużyłem 2 Uhy ale sie niedziwcie jestem druidem a druidzi i sorcowie maja niskie skile...
Potwór rzuca sie an tego kto stoi blisko i stwarza mu najwieksze zagrożenie (koniec używania force strike'ów podczas gdy knight blokuje bk ;) ). Dzisiaj miałem wesoła przygode z GSem, kumpel lurował ja z tyłu biegłem i strzelałem, w pewnym momencie bylem roche blizej niz kumpel i zadałem wiecej obrazeń, no to GSowi się to nie spodobalo, zrobił zwrot o 180 stopni i wybiegł na mnie.
Chociaż czasami zachowania są nieprzewidywalne, przechodzilem obok gościa który bił się z cyklopem, minałem cyklopa a tem zaczał mnie atakować.
dziwny ten update był, ale jakos mozna wytrzymać.
Alchemiko
01-10-2003, 14:49
W sumie, to mozna by ztego wywnioskowac,
ze tworcy chcieli wprowadzic jakies urozmaicenie.
Wg. waszych odpowiedzi wynikalo by:
Monster atakuje postac:
- ktora znajduje sie najblizej jego samego
- ktora zadaje mu najwiecej obrazen
- ktora jest najslabsza
Wystarczy tylko znalezc wszystkie przyczyny tegi, oraz jak temu zapobiegac, i bedzie sie gralo tak samo, jak kiedys :-)
odnosnie lootu z potworków. Nie wiem jak jest z tymi lepszymi ale np. z trolla (proszę się nie śmiać, dopiero co druida z rook wyprowadziłem) wypada więcej gp i czesciej mięso ...
Hmm owszem za slima dostajesz 160 expa ale tylko za slima matke (a zapowiadalo sie tak pieknie) i jeszcze za beholdera dostajesz 170 expa co do lootu hmm w kazdym razie po kolejnych 5h na Dl DSM nie spadl ;p I jeszcze inteigencja POTWORKI ZMIENIAJA ATAK TYLKO Na TEGO KTO JE BEZPOSREDNIO ATAKUJE ALBO BLOKUJE DROGE DO CELU
Dan the Automator
01-10-2003, 19:36
@Barts
Czy to znaczy że podczas BK hunt, taki BK może zmienić cel z blockera na atakującego go zerka?
bądź to zerka, bądź to maga, co mu akurat się bardziej nie spodoba.
A brat mi opowiedział, że ostatnio miał inny motyw. Był z jakimś palkiem na orkach, i w wąskim (na 2) przejściu blokował m.in. lidera i chyba warriora (stał na full def i nie zadawał im dmg). Nagle lider odszedł od blokera!!!, wpuścił w to miejsce zerka, a gdy ten padł i obok blokera (brata) zrobiło się przejście, lider spokojnie olewając blokera poszedł na paldka.
a ja znam jeszcze jedna zmiane z IQ :P potworki jak poision spidery moga isc na ukos :P samowolnie :)
Alchemiko
01-10-2003, 21:14
- Co do Poison Spiderow, to dzisiaj bawilem sie z nimi, byli po drodze na Foldzie i zaden jakos mi po ukosie ni chodzil, moze go sobie przesunoles ?
- No,za Slim MAtke, tak mi sie ladnie 160 expa pokazalo, zdziwienie, jak na takiego potworka :-)
- Mino Archer, wydaje mi sie, ze zadaje wieksze obrazenia. :-) (zerwalem 2x [bez tarczym na full atak {Pally}] 68 i 70 HP :P )
bylem u kolegi ma 10 lvl eternia i bil jedego slima padly trzy naraz i 160 expa dla niego to jest dziwne
bo za summony potworów ni ma expa =/
wasz spalacz z calmery =]
Oryginalnie dodany przez Alchemiko
- Co do Poison Spiderow, to dzisiaj bawilem sie z nimi, byli po drodze na Foldzie i zaden jakos mi po ukosie ni chodzil, moze go sobie przesunoles ?
- No,za Slim MAtke, tak mi sie ladnie 160 expa pokazalo, zdziwienie, jak na takiego potworka :-)
- Mino Archer, wydaje mi sie, ze zadaje wieksze obrazenia. :-) (zerwalem 2x [bez tarczym na full atak {Pally}] 68 i 70 HP :P )
Hmm mino arch zadaje duze obrazenia jak jest czerwony (2 mino archy prawie mnie zabily w Minatwiln gdy byly czerwone a ja guarda siekalem mialem 50 Lv c-set tower shield FS Warior helm aol)
Za matke 160 expa a za reszte....
Hmmm Co do przesuwania to Smok kiedys przesunol druidka zeby doleciec do Blockera (nasi ludzie z gildii to sprawdzali i zadzialalo raz za drugim razem smok obral sobie druidka za obiadek)
arher podobno 3 razy szybciej leje jak jest na czerwonym =] dlatego na huntach sie je dobija do reda
wymiatacz noobowatej calmery =] spalacz
Wyjasnie wam te sprawe ze slimami. Otoz, sa dwa rodzaje slimow, tworzace nastepne i nie tworzace nastepnych. Za te nietworzace dostajemy 55 i wszystko jest ladnie. Zas, za te tworzace dostajemy 160 i przy zabiciu matki gina wszystkie utworzone przez matke (uwaga, aby sie nie zaklopsowac posion gasami). Jesli zabijemy slima utworzonego przez matke, to nie dostajemy expa, a ginie tylko ten.
Oryginalnie dodany przez marred
Wyjasnie wam te sprawe ze slimami. Otoz, sa dwa rodzaje slimow, tworzace nastepne i nie tworzace nastepnych. Za te nietworzace dostajemy 55 i wszystko jest ladnie. Zas, za te tworzace dostajemy 160 i przy zabiciu matki gina wszystkie utworzone przez matke (uwaga, aby sie nie zaklopsowac posion gasami). Jesli zabijemy slima utworzonego przez matke, to nie dostajemy expa, a ginie tylko ten.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.