zaloguj się

Pokaż pełną wersje : W jaki sposób kupiłes premium account?

Dr. Omader
20-02-2006, 21:41
Skoro juz mamy pytanie o to ile osob ma/miało premium account, to teraz pytanie wlasnie dla tych, ktorzy juz maja/mieli platne konta. W jaki sposob kupiliscie je?

Prosze sie nie bac, jesli zaznaczycie opcje "za pieniadze/przedmioty w Tibii", tych danych CipSoft nie dostanie i nie sa one podstawa do zbanowania was, tak wiec nie macie sie o co martwic :P

Osoby, które nie posiadały premium account prosimy o nie głosowanie ;)

Jesli kupiles premium account na kilka sposobow to zaznacz kilka odpowiedzi.

Dziekuje za odpowiedzi. :)

mwlodi
21-02-2006, 07:54
patrz pyt. 3 ... głupie te pytanie jest !! :P

Kaczor24356
21-02-2006, 08:01
No troche B)

Andrealfus
21-02-2006, 08:11
:) ja już wypełniłem wszystkie sondy :) i ludzie wierzcie te sondy to dobry pomysł :) widać że tibia.pl sie rozwija :) i to w szybkim tempie :D

rockslayer apokaliptyk
21-02-2006, 13:43
szkoda , że nie moge zagłosować :faceoff:

Lord_Bloodwin
21-02-2006, 17:29
huuh :) a ja kupilem pacc za kase w tibi (rok temu :PP) a aktualnie czekam na pacc od tibii.pl :/

Tiligus
21-02-2006, 17:37
Mam takie małe uwagi i na wstępie proszę modów o wyrozumiałość,

Drodzy userzy po co wy do <kurczę> nędzy tak sie produkujecie w oficjalnych tematach (mam na myśli newsy, i te sondy), połowa z postów Waszych wygląda : "gz tibia.pl dobra robota! W dobrym kierunku idziecie!" albo "codziennie rano jak umyje rączki to włączam komputerek i klikam w all bannery na Tibia.pl by wam pomóc!".

By przeczytać jakiś sensowny post muszę się przedzierać przez miliony nic nie wznoszących lizodupskich postów, by znaleść coś konkretnego. Ludzie czy nie możecie sobie odpuścić? Tak jesteście <kurczę> <bardzo fajni> i Tibia.pl dziękuje Wam strasznie za "waszą niezbędną pomoc", ale po co się afiszować?

Piszę to bo wiem że tu się zacznie dziać to co w newsach, mam nadzieje że trochę ludzi przeczyta i weźmie sobie to do serca.

* wszystkie wyrażenia w ostrych nawiasach proszę przeczytać jako nadzwyczaj wulgarne ( i tak by zagwiazdkowało.

Rascal Alton
21-02-2006, 18:29
ja kiedyśmiałem pacca(mój jedyny w życiu) ale teraz kupuje nowego, nabyłem go za pomocą allegro.pl.
jednak nie polecam kupowania przez allegro są 2 powody:
1. Duzo dlużej trzeba czekac na pacca niz przez tibia.pl,tibia.com,tibia.org.pl.
2. Nigdy nie masz pewności czy cie nie przekręcą.
pozdrawiam ^^^

szymi
21-02-2006, 18:36
jak nie zaznaczy sie ani 1 opcji to jest maly errorek... powinna byc opcja "nie kupuje pacc" albo cos takiego

Descartes
21-02-2006, 19:32
Jeżeli nie kupiłeś PACC to sonda ciebie nie dotyczy, więc nie głosujesz.

Widzę, że nowe emotikony...:cygaro: :dance: :faceoff: superowe. :)

matkow21
21-02-2006, 21:18
hehe ja raz kupiłem przez Droma częśćiej albo pocztą na tibia.com albo prezz allegro jest tam gość co 5 minut po wpłynięciu kasy na konto i powiadomieniu go smsem aktywuje pacca.

Elite Silver
21-02-2006, 23:05
Tego PACC'a dostałem za darmo...Ciekawe co z następnym B)

Kryształek
22-02-2006, 07:37
Odp:
Kupiłem od resellera(firma Drom/allegro/itp)

Od Droma :* :faceoff:

Krizz
22-02-2006, 08:03
Ja tam kupiłem od resselera Tibia.pl ROX! :dance:

Tasman1989
22-02-2006, 08:21
AJ kupiłem pacc przez tiba.pl oczywiście drom :p

Kobita Chaosu
22-02-2006, 11:27
Hmm No Ja Pacca Kupuje All Time Jak Mam Kaskę ;p btw.Polecam Kupno Przez Tibie Pl :p Bo To Szybki i Dobry Sposób POzdro Dla dr.Omader Bo To On Mi PACCA Zakupił xdd

Dwimenor
22-02-2006, 13:48
Piszę to bo wiem że tu się zacznie dziać to co w newsach, mam nadzieje że trochę ludzi przeczyta i weźmie sobie to do serca.

Ja też mam taką nadzieję. Trzyma mnie ona na tej posadzie od prawie roku;)

Lord Dragkonis
24-02-2006, 13:32
Strasznie naiwne są te pytania i mają na celu wyłącznie zwrócenie uwagi i potencjalną chęć zakupu pacca. 3 takie same banalne pytania.

Cyber Demon
27-02-2006, 07:51
kupilem przez Tibia.pl

Dr. Omader
02-03-2006, 22:49
Strasznie naiwne są te pytania i mają na celu wyłącznie zwrócenie uwagi i potencjalną chęć zakupu pacca. 3 takie same banalne pytania.

ROTFL!
Hahahaha... To dobre...
Napisalem chyba wyraznie, ze to dopiero poczatek i potem beda ciekawsze pytania. Widocznie czytanie ze zrozumieniem cie przerasta.

Exodus
04-03-2006, 21:39
Ja Pacc jak narazie kupilem 4 razy...za kazdym razem przez tibie

Nova 80k
Pandoria 110k
Berylia 50k
Kyra 90k

Jak widac ceny sa rozne i trzeba po prostu znalesc zaufana osobe.
Dodam ze ani raz nie zostalem oszukany przy probie kupna pacc.

Juz kiedys o tym wspominalem ale w/g mnie Cipsoft moglby wprowadzic opcje sprzedawania pacc przez tibie w podobny sposob jak sie sprzedaje domki w grze.
Obie strony musialy byc potwierdzic tranzakcje .... i juz .
Jesli to jest legalne i mozliwe to powinni udostepnic taka opcje . Wyszli by na tym na + gdyz sprzedali by wiecej paccy

Xzonixek
05-03-2006, 08:39
Ja kupilem pacc za kase w tibi kilka dni temu. Pandoria 170k. Od h lvla 2 dni i pacc jest:P

jaruczek
05-03-2006, 18:34
Ja Pacc jak narazie kupilem 4 razy...za kazdym razem przez tibie

Nova 80k
Pandoria 110k
Berylia 50k
Kyra 90k

Jak widac ceny sa rozne i trzeba po prostu znalesc zaufana osobe.
Dodam ze ani raz nie zostalem oszukany przy probie kupna pacc.

Juz kiedys o tym wspominalem ale w/g mnie Cipsoft moglby wprowadzic opcje sprzedawania pacc przez tibie w podobny sposob jak sie sprzedaje domki w grze.
Obie strony musialy byc potwierdzic tranzakcje .... i juz .
Jesli to jest legalne i mozliwe to powinni udostepnic taka opcje . Wyszli by na tym na + gdyz sprzedali by wiecej paccy
no tak tak ale co CipSoft by na tym zyskał ? ;) co z tego ze PACC'ów wiecej sprzedanych skoro zysku zadnego:)

PS w jaki sposob mozna kupic karta kredytowa przez tibia.com ? sa jakies dodatkowe oplaty procz kosztu pacca?

Exodus
05-03-2006, 21:06
no tak tak ale co CipSoft by na tym zyskał ? ;) co z tego ze PACC'ów wiecej sprzedanych skoro zysku zadnego:)

PS w jaki sposob mozna kupic karta kredytowa przez tibia.com ? sa jakies dodatkowe oplaty procz kosztu pacca?

Jak to zysku zadnego chodzi mi o to ze kto0s by kupowal tobie pacc za pieniadze tibijskie a sam by placil za ciebie kasa w rl. Dla cipsoftu niewazne od kogo jest kasa wazne ze wogule jest.

jaruczek
06-03-2006, 17:02
no tak o tym nie pomyslalem :P ale za to bany mozna dostac ... jedna osoba z mojej gildi dostal bana chyba na 20 dni za to ze kupil za tibijska kase PACC'a oO

Exodus
06-03-2006, 19:23
własnie dlatego mogliby to ulegalnic :P

Dr. Omader
07-03-2006, 10:36
własnie dlatego mogliby to ulegalnic :P

Nie moga tego zlegalizowac bo byloby to rownoznaczne z legalizacja sprzedazy itemow. Bo to na jedno wychodzi za kase z rl dostajesz kase w tibii i to nie jest sprawiedliwe dla wszystkich.

Exodus
07-03-2006, 15:27
Nie moga tego zlegalizowac bo byloby to rownoznaczne z legalizacja sprzedazy itemow. Bo to na jedno wychodzi za kase z rl dostajesz kase w tibii i to nie jest sprawiedliwe dla wszystkich.

Podam przyklad:

Pan X wchodzi na strone tibia.com i jest tam nowy dzial o Pacc . Wpisuje sume którą pan Y da mu za kupno pacc . Potem pan Y akceptuje tranzakcje.Gdy Pan X otrzymuje pieniadze w tibi kupuje Pacc dla pana X lub dostaje bana ...(Uproszczony schemat)

W trakcie pisania posta zauwazylem ze moge nie miec racji gdyz wiele osob mogloby w ten sposob oszukiwac...

@Drom
Kupowanie pacc poprzez kase w tibii jest nielegalne TYLKO wobec prawa tibijskiego czy wobec prawa obowiazujecego w RL zyciu tez ?

Bo jesli w/g Tibijskiego to mogliby zrobic Ulge jedynie na rzecz PACC , ale tu jest kojeny mankament ze ludzie BOGACI mieliby nie porownywalna przewage w grze nad tymi biedniejszymi....

Moze moj tok myslenia nie jest dla kazdego jasny ale jak sie glebeiej wczytacie to bedziecie wiedziec o co mi chodzi .

Dr. Omader
13-03-2006, 03:24
Podam przyklad:

Pan X wchodzi na strone tibia.com i jest tam nowy dzial o Pacc . Wpisuje sume którą pan Y da mu za kupno pacc . Potem pan Y akceptuje tranzakcje.Gdy Pan X otrzymuje pieniadze w tibi kupuje Pacc dla pana X lub dostaje bana ...(Uproszczony schemat)

W trakcie pisania posta zauwazylem ze moge nie miec racji gdyz wiele osob mogloby w ten sposob oszukiwac...

Nie wiem po co to opisujesz, to chyba logiczne jak by to sie odbywalo, ale nie wiem czy wiesz pieniadze za premium account da sie wycofac i wtedy bylby problem.

@Drom
Kupowanie pacc poprzez kase w tibii jest nielegalne TYLKO wobec prawa tibijskiego czy wobec prawa obowiazujecego w RL zyciu tez ?

Przeciez caly czas mowimy o tibii nie o normalnym prawie, wiec to chyba logiczne, ze mowiac nielegalne mam na mysli prawo tibijskie.

Bo jesli w/g Tibijskiego to mogliby zrobic Ulge jedynie na rzecz PACC , ale tu jest kojeny mankament ze ludzie BOGACI mieliby nie porownywalna przewage w grze nad tymi biedniejszymi....

Moze moj tok myslenia nie jest dla kazdego jasny ale jak sie glebeiej wczytacie to bedziecie wiedziec o co mi chodzi .

Przeciez napisalem dokladnie to samo...

Matiz666
13-03-2006, 15:29
Mam taki ciekawy pomysl na ankiete: "Czy kiedykolwiek twoje konto zostalo zkradzione?" i w odpowiedziach Tak lub Nie. Jestem pewien ze niektorzy ludzie sa ciekawi ile osob sposrod uzytkownikow Tibia.pl mialo hacka - ja jestem ciekawy.

Lord Dragkonis
13-03-2006, 15:51
ROTFL!
Hahahaha... To dobre...
Napisalem chyba wyraznie, ze to dopiero poczatek i potem beda ciekawsze pytania. Widocznie czytanie ze zrozumieniem cie przerasta.

Co nie zmienia faktu, że pytania były tendencyjne ?:faceoff: A to Hahahahha to już nie wiem co ma znaczyć? Staram się poważnie prowadzić swoją dyskusje, i szanowac rozmówcę a Ty mnie ewidentnie obrażasz. Jak nie masz umiejętniości prowadzenia rozmowy na jakimś tam poziomie to zajmij się czymś innym . Pozdrawiam serdecznie nie czekając na przeprosiny.

Exodus
13-03-2006, 18:14
Nie wiem po co to opisujesz, to chyba logiczne jak by to sie odbywalo, ale nie wiem czy wiesz pieniadze za premium account da sie wycofac i wtedy bylby problem.

Dlatego ten co wycofuje pieniadze w takiej tranzakcji by mógł dostać bana .

Zauważyłem w twojej wypowiedzi że traktujesz mnie z góry , ale faktem też jest że firmom posredniczacym w kupowaniu pacc to nie byloby na reke gdyz stracilyby wielu klientow wiec moze dlatego tak odpisujesz ....

@co do legalnosci
Pytalem sie o ktore prawo ci chodzi gdyz cipsoft prawo tibijskie w kazdy sposob moze nagiac wiec to nie stanowi zadnego problemu

Xzonixek
14-03-2006, 16:56
Omg temat stał sie taki "jakby to bylo gdyby..." i coraz bardziej przeradza sie w kłutnie niz luźny temat

dressu
15-03-2006, 14:04
kupilem pacca za pieniadze w tibii ;] osobiscie nie polecam tego sposobu bo wiem ze to nielegalne ale jesli ktos nie ma kasy w rl a powodzi mu sie w swiecie tibii to czemu nie wydac tych 100 k ? :o

2 x kupowalem pacc za kase tibijska

Groszek
15-04-2006, 18:32
która to bedzie odpowiedz "przez tibie.pl"??

domin3x
15-04-2006, 20:58
@up to bedzie odpowiedz kupilem od rel... (np. firma Drom/allegro/itp)

Zaphi
19-04-2006, 17:48
2 times kasa rl
2 times kasa tibijska d:

Varetix
03-05-2006, 09:49
Tylko przelew bankowy =]

misiek
03-05-2006, 18:32
ja wole pacc z www.tibia.pl polecam jak najbardziej i nie zmienie zdania o nich sa the best nieiwem z kad oni to biara ale polecam

Thevik
03-05-2006, 22:40
Powinna być opcja: Wysłałem kase pocztą ;p

(ja tak zrobimel)

Dr. Omader
04-05-2006, 05:20
Powinna być opcja: Wysłałem kase pocztą ;p

(ja tak zrobimel)

A opcja "Wyslalem pieniadze listem do niemiec" to niby co? -.-""

gertol14
05-05-2006, 08:39
ja kupile pacca przez tibi.xx i mi sie skonczyl;( ale teraz mam zamiar kupic nowego przez tibi.pl

Deatox
28-05-2006, 21:55
Pacca nabylem za pomoca Tibia.pl i jestem bardzo zobowiazany..xD
Niestety Pacc sie juz konczy..bede musial wykupic znowu...pozdro 8o

Iam What Iam :p

Mario of Calmera
14-06-2006, 10:09
Ja oczywiscie kupilem Pacc'a przez Tibia.pl i jestem z tego powodu baaardzo zadowolony :D Szkoda, ze Pacc juz sie skonczyl ;(
Pozdro.

Siromic
15-06-2006, 00:31
B) B) Kupilem na tibia.com ... Teraz sobie pomyślcie 700 osób+ dało w sondzie że kupilo pacca na tibia.pl / firmie Droma. Na kazdym paccu zarabia się okolo 10-15 zl ... 700*10-15= ?? no wlasnie ile ... ponad 7000 zl... Już wiem czemu w konkursie ludzie dostaną aż tyle dni pacca !!!! To nawet nie jest 500 zl ... Zarobek 6500 zl na zwyklym wysylaniu sobie paccow :) :D :D :D POLECAM TIBIA.COM ....15zl = 5 browarow;(

Alojzy Mamriel
18-07-2006, 17:33
gdzie jest opcja wygrałem ??