Pokaż pełną wersje : Sorc and FACC
Witam wszystkich. Chciałbym zadać jedno pytanie. Czy opłaca się grać Sorkiem bez PACCA?? Przeszukałem forum lecz nie znalazłem odpowiedzi więc załozyłem nowy temat.
Leweracja
22-02-2006, 08:52
Dobrym pomyslem jest zrobic na FACCU ~30 lvl i z 40 mlvl a potem kupic pacca
bo rozwijanie postaci na paccu duzo zajmuje szczegolnie magiczny wiec duzo tego pacca bedziesz tracic
sam osobiscie grajac druidem zrobilem 28 lvl i 42mlvl a potem kupilem pacca i zaczolem okupowac wszelakie tomby, skarpe na edron i czasem scaraby
Radze pograc na faccu najpierw rozwinac troche postac a potem zainwestowac w nia tego pacca
To fajnie tylko ja nie mam zamiaru kupować PACCA. Ale dzięki za rozwiązanie problemu. Może kiedyś jednak kupie, kto wie.
Czemu by nie sorc dla facc jest tak samo dobry jak kazda inna profesja :) (w koncu bez UE mozna zyc:]) wiadomo lepiej jest miec PACCa (tego chyba nie musze komentowac) ale to tak samo jakbys sie pytal czy oplaca sie miec knighta/palka/druta FACC wiadomo pacc leprze expowiska no i czary ale praktycznie wazniejsze czary runiczne sorc ma dla facc. Jezeli idzie o expowiska to wiadomo jak masz szczescie to trafisz na cos pustego.
sam nad tym myslalem, powiem tylko tyle ze jednym problemem beda soulpointsy i to wlasciwie wszystko :faceoff:
odpadaja Tobie:
-tomby
-dobre rotowiska
-mozliwosc huntowania na hydrach
-EXORI VIS ( i to chyba najwiekszy bol ).
-dobre respy dragow ( Ankh.. )
-UE ( idzie przezyc )
-tracisz wiecej expa przy smierci
-necro
-sporo questow
-POSTMAN
pozostaje ci:
-trudny poczatek ( przepelnione expowiska low-lev, maly wybor oplacalnych startow )
-27 lev i z monkiem na guardy ( nie widze innego sposoby dobrego zarobku dla sorca ), oczywiscie +wand
-dragi w Dragon Lair ( imho nieoplacalne do pewnego levelu )
-Mintwallin ( bez postmana ciezko zrobic cos z lootem, ale idzie sobie poradzic ).
-badziewia typu HG, Ghostland, Sternum ..
-przepelniony PoH
Dzięki za pocieszenie Vil. Ale mimo to i tak spróbuje B) .A PACC może sam kiedyś przyjdzie....
Myślę jednak że na facc najlepiej się gra najtem bo on nie traci na soulach i raczej nie za wiele na czarach bynajmniej nie tyle co inne profesje
Duch Niespokojny
23-02-2006, 12:55
-27 lev i z monkiem na guardy ( nie widze innego sposoby dobrego zarobku dla sorca ), oczywiscie +wand
Ja do 33 lvl expiłem na dwarf soldierach - też dają niezły zarobek. Trochę ciężko szło, ale po dobiciu upragnionego 33 lvl można znakomicie expić samą różdzką na dwarf guardach. Ma to tę zaletę, że nie musisz się dzielić expem z żadnymi summonami, bardzo szybko rośnie magic level (bo oczywiście nie obędzie się bez mana fluidów) a manasy zwracają się z dużą nawiązką.
Sluszna uwaga, wychodzi nie granie sorcem od 3 miesiecy ;p
Gregoire
24-02-2006, 12:51
Czemu by nie sorc dla facc jest tak samo dobry jak kazda inna profesja :) (w koncu bez UE mozna zyc:]) wiadomo lepiej jest miec PACCa (tego chyba nie musze komentowac) ale to tak samo jakbys sie pytal czy oplaca sie miec knighta/palka/druta FACC wiadomo pacc leprze expowiska no i czary ale praktycznie wazniejsze czary runiczne sorc ma dla facc. Jezeli idzie o expowiska to wiadomo jak masz szczescie to trafisz na cos pustego.
Sorcem/Drutem oplaca sie grac na facc tylko na non-pvp, na pvp jest on bezbronny. Sila Sorca z pacc jest to ze ma cos takiego jak "Strong Haste" i "UE", co daje mu olbrzymje pole do manewru i powoduje, ze potencjalni wrogowie raczej Cie nie zabija - chyba ze sa bardzo dobrze przygotowanie albo Ty nie umiesz walczyc.
Co do samego facc/pacc
Najbardziej na faccu oplaca sie grac palkiem i knajtem (w takiej kolejnosci).
Niewazne jaka profesja gramy, tracimy mnostwo expowisk nie posiadajac pacca, a palkiem i knajtem da sie jak najlepiej wykorzystac expowiska znajdujace sie na facc area (zwlacza palkiem).
Tak wiec jesli grasz na non-pvp mozesz spokojnie grac sorcem na facc, jesli chodzi o swiaty pvp i nie zamiarzasz kupowac pacca wybierz knajta lub palka.
@up hyhy nie masz szans z pk wes mnie nie rozsmieszaj co ci da pacc i utani gran hur??? przy roznicy 20 lvli i tak palek knight ewentualnie sorc dogoni cie bez wiekszego problemu. Hyhy Ue jest dostepne od 60 lvlu a na takim lvlu to i sorc facc i pacc nie obawia sie noobowskiego pk a zgrana ekipa zabije i pacc i facc. Ja do 29 lvl grałem jako facc i jak to wszyscy parę dedów od pk zaliczyłem ale chyba po zimowym updacie bardziej lakomym kaskiem dla pk sa knighci (leprze eq wiec i leprzy loot z nich przewaznie do 25 lvl nie moga uzywac uhow(nie mają mlvlu:P) zostaja tylko ihy i exura)a sorc ani run nie ma teraz(hmmy dopiero od 25 lvlu). Z sorca to jedynie jakis wand spadnie bo tak to z p armem sie lata (podobnie jak pallek) expowiska ??? po updacie wand/rod w lape i latasz na jakich tylko chcesz 25lvl wypalasz Hmmy i kaska jest i runki wszystko stoi przed toba otworem dragony, ghoust land, cyklopy, guardy. Nie wiem co wam sie nie podoba w sorcu z faccem jak już pisałem z paccem leprzy bo bardzo dobre expowiska są (scaraby i tomby) ale co do czarow to teraz Ue od 60 lvlu (nie oszukujmy sie dla czesci graczy taki lvl wciaz jest tylko w zasiegu marzen)
Gregoire
24-02-2006, 15:24
@up hyhy nie masz szans z pk wes mnie nie rozsmieszaj co ci da pacc i utani gran hur???
Nie napisalem, ze z PK tylko, ze w normalnej walce - np. duel lub podczas wojny (nie mowie o openn battle)
przy roznicy 20 lvli i tak palek knight ewentualnie sorc dogoni cie bez wiekszego problemu.
Sorc/Drut z pacc na 60 lvl (jesli nie masz zamiaru dobijac do tego lvl nawet nie kupuj pacca, chyba ze masz za duzo kaski) wyprzedzi na "utani gran hur" knajta/palka na 80 lvl z zalozonym time ringiem. No ale ty wiesz lepiej.
Hyhy Ue jest dostepne od 60 lvlu a na takim lvlu to i sorc facc i pacc nie obawia sie noobowskiego pk a zgrana ekipa zabije i pacc i facc. Ja do 29 lvl grałem jako facc i jak to wszyscy parę dedów od pk zaliczyłem ale chyba po zimowym updacie bardziej lakomym kaskiem dla pk sa knighci (leprze eq wiec i leprzy
Pacca tylko oplaca sie kupowac jak masz zamiar zdobyc wyzszy lvl, a nie po to zeby sie chwalic ze masz Pacc.
Najwiecej Random PK chodzi na lov leveli, wiec wogole tego nie biore pod uwage.
Nie wiem co wam sie nie podoba w sorcu z faccem jak już pisałem z paccem leprzy bo bardzo dobre expowiska są (scaraby i tomby) ale co do czarow to teraz Ue od 60 lvlu (nie oszukujmy sie dla czesci graczy taki lvl wciaz jest tylko w zasiegu marzen)
Jak nie ma ktos zamiaru osiagnac 60 lvl albo i nizej to niepotrzebny mu jest Pacc, chyba, ze chce stac sobie pod depo w outficie pacca.
Osobiscie gram sorkiem na facc, i wcale go nie potrzebuje. Moglem kupic pacc za "tibian cash" lecz nie chcialem. Jeden z lepszego expa to guardy (exp+loot), jest tam bosko xD. Ktos bedzie mowil: dla sorca wolno rosnie mana bez pacc...a mowie: walic to! Przed update byla wieksza roznica...Teraz gdy cena mf spadla to tylko isc expic pijac przy tym mfki ^^ (expiac oczywiscie z wandem). Mlvl leci naprawde szybko.
Polecam sorca zarówno z paccem jak i bez niego. Ciekawa profesja =]
Mr.Samochodzik
24-02-2006, 22:36
Ja gram druidem i nieodczuwam roznicy pacc - facc. Druid jest podobny do sorca więc dlatego ośmielilem sie wypowiedzieć. Grac na faccu mozna kazdym
wystarczy umieć!
Sir Asmon Aldoro II
26-02-2006, 18:05
mnie też to irytuje planuje pacc od 45 lvl, ale w realu zawsze kasa bardziej potrzebna wiec kasa leci a zarobić trudniej teraz mam tego sorca nudze sie, latam z blokerem po dragach, Dlach (dragon lair ...)Gsach (blood herb, poh), Orc Fortec (to właściwie solo, ale zawsze jakis Komar Waleczny itp. luruje warlordy na powierzchnie) a samotnie zostaje mi huntowac guardy i planuje pujść na hellgate
poisoner
08-03-2006, 17:23
Witam wszystkich
Żegnaj.
Chciałbym zadać jedno pytanie.
Wal Walezy jak się nalezy. :p
Czy opłaca się grać Sorkiem bez PACCA??
Tak, ale mniej. :p
Dobrym pomyslem jest zrobic na FACCU ~30 lvl i z 40 mlvl a potem kupic pacca
Nie, bo na paccu zrobisz to dużo szybciej. :p
bo rozwijanie postaci na paccu duzo zajmuje
Wlasnie, ze jest dokladnie odwrotnie. :p
szczegolnie magiczny
Na paccu duzo szybciej go zrobisz, jak masz promocje. :p
wiec duzo tego pacca bedziesz tracic
Nie. Na paccu twoja postac szybko sie rozwinie, czego nie mozna powiedziec o grze na faccu. :p
Radze pograc na faccu najpierw rozwinac troche postac a potem zainwestowac w nia tego pacca
Zły pomysl i strata czasu. :p
To fajnie tylko ja nie mam zamiaru kupować PACCA.
Czyli nie masz zamiaru mieć dobrej postaci. :p
Czemu by nie sorc dla facc jest tak samo dobry jak kazda inna profesja
Na pewno facc sork jest lepszy niz facc knight/paladyn. :p
leprze
Nje rup buenduf. :p
ale praktycznie wazniejsze czary runiczne sorc ma dla facc
Hlvl sork nie robi juz zadnych run, jedynie kupuje w sklepie. Tak samo zreszta jest z druidem. :p
Jezeli idzie o expowiska to wiadomo jak masz szczescie to trafisz na cos pustego.
Na faccu masz 1% szans na znaleznie takiego expowiska, chyba ze zamierzasz expic na ratach. :p
sam nad tym myslalem, powiem tylko tyle ze jednym problemem beda soulpointsy i to wlasciwie wszystko
Na faccu sork expi przynajmniej 3-4 razy wolniej, ale co tam, nie problem, no nie? :p
-Mintwallin ( bez postmana ciezko zrobic cos z lootem, ale idzie sobie poradzic ).
Wokół Mintwallin kręci się dużo noobow - na pewno lootbaga stracisz. :p
A PACC może sam kiedyś przyjdzie....
Taaa ... moze jeszcze ktos przez pomylke kupi na twoje konto pacca?
Myślę jednak że na facc najlepiej się gra najtem
Nie. Na faccu knight traci swoj najwazniejszy czar - exori. :p
bo on nie traci na soulach i raczej nie za wiele na czarach
I tu sie mylisz. :p
bynajmniej nie tyle co inne profesje
Żebyś wiedzial, ze traci wiecej niz sork. Sork uzywa ue raz na kilka lat, a knight uzywa exori przy kazdym lepszym huncie. :p
Bicie z wanda dla 26 lvla jest bezsensowne, bowiem wand of cosmic energy posiada zerowy zasięg i zadaje śmieszne obrazenia. :p
Ma to tę zaletę, że nie musisz się dzielić expem z żadnymi summonami, bardzo szybko rośnie magic level (bo oczywiście nie obędzie się bez mana fluidów) a manasy zwracają się z dużą nawiązką.
Mala szansa na zwrot kasy, bowiem na soldach jest duzo noobow i raczej lootbaga nie zrobisz. :p
Sorcem/Drutem oplaca sie grac na facc tylko na non-pvp, na pvp jest on bezbronny.
RÓTFL. Bezbronny, bo nie ma UE? Bo nie ma poison storm? Śmieszny jesteś.
Sila Sorca z pacc jest to ze ma cos takiego jak "Strong Haste" i "UE"
UE użyjesz raz na kilka lat, bowiem jest to super nieopłacalny czar. :p A teraz na dodatek wymagany jest na niego 70 lvl, więc 99% użytkowników tego forum może o nim zapomnieć. :p
co daje mu olbrzymje pole do manewru i powoduje, ze potencjalni wrogowie raczej Cie nie zabija
RÓTFL, naprawdę dużo ci da to UE. Nie zapominaj, że obrażen otrzymywanych to nie zmniejsza. :p
Najbardziej na faccu oplaca sie grac palkiem i knajtem (w takiej kolejnosci).
Bzdura, exori to super ważny czar dla knighta.
a palkiem i knajtem da sie jak najlepiej wykorzystac expowiska znajdujace sie na facc area
Knightem na pewno nie.
jesli chodzi o swiaty pvp i nie zamiarzasz kupowac pacca wybierz knajta lub palka.
Czlowieku, gra na serwerze pvp nie polega glownie na zabijaniu! Od zabijania mamy pvp-enforced. :p
Hyhy Ue jest dostepne od 60 lvlu
Nie. Od 70 lvla. :p
knighci (leprze eq wiec i leprzy loot z nich przewaznie do 25 lvl nie moga uzywac uhow(nie mają mlvlu
RÓTFL, trzeba by newbie, zeby na 24 lvlu nie miec jeszcze 4 mlvla. Przewaznie 15 lvl juz ma albo powinien mieć 4 mlvl. :p
sorc ani run nie ma teraz(hmmy dopiero od 25 lvlu)
W sklepie moze kupic juz od wyjscia na main. :p
Z sorca to jedynie jakis wand spadnie
Prawdopobieństwo 10%. :p
po updacie wand/rod w lape i latasz na jakich tylko chcesz
Nie licząc tego, ze po updacie wiekszosc expowisk jest zajęta wlasnie przez lowlvl magicznych. :p
25lvl wypalasz Hmmy i kaska jest
Robienie HMMów na sprzedaż jest super nieopłacalne, ponieważ robienie backpacka HMM zajmuje 7/12 czasu, jaki potrzeba na zrobienie bp gfb i za taki backpack nie dostaniesz na 100% 2/3 ceny bp gfb, a bp gfb chodzi po minimum 3k. 2k/3k=8mana/12mana=280mana/480mana Wniosek prosty - robienie hmm się nie opłaca, chyba, że dla siebie robisz. A jesli jeszcze dodac do tych obliczen fakt, ze bp hmm zrobisz szybciej, a wiec bedziesz zmuszony czesciej go sprzedawac, to w ogole czyni to robienie hmmow nieoplacalnymi wyjatkowo. Poza tym gfb mozna juz zacząć robić na 23 lvlu. :p
25lvl wypalasz Hmmy i kaska jest i runki wszystko stoi przed toba otworem dragony
Poniżej 28 lvla (demon skeleton) nie pohuncisz sobie raczej na dragonach, chyba, że będziesz bił z sd, ale to waste. :p
ghoust land
Nie znam czegoś takiego. Natomiast znam "Ghostland" i jest to przepełnione przez newbie 10-20 lvl expowisko. :p
cyklopy
Jak wyżej - przeludnione. :p
guardy
Jak wyżej - przeludnione+nieopłacalne na 25 lvlu. :p
leprzy
Ty chodziłes kiedys do szkoly?
nie oszukujmy sie dla czesci graczy taki lvl wciaz jest tylko w zasiegu marzen
Mniej niż 3 miesiące gry od 1 lvla. :p
Nie napisalem, ze z PK tylko, ze w normalnej walce - np. duel lub podczas wojny (nie mowie o openn battle)
Bedziesz sie duelowac lub walczyc w wojnie raz na rok, a poza tym ludzie na tym ue nie uzywaja zbyt czesto. :p
Sorcem/Drutem oplaca sie grac na facc tylko na non-pvp, na pvp jest on bezbronny. Sila Sorca z pacc jest to ze ma cos takiego jak "Strong Haste" i "UE", co daje mu olbrzymje pole do manewru i powoduje, ze potencjalni wrogowie raczej Cie nie zabija - chyba ze sa bardzo dobrze przygotowanie albo Ty nie umiesz walczyc.
Ue to mana waste, ktos kto uzywa go naduelach to kompletny idiota (albo nie umie trafiac z runek) -.-
poisoner
08-03-2006, 23:14
Sorc/Drut z pacc na 60 lvl (jesli nie masz zamiaru dobijac do tego lvl nawet nie kupuj pacca, chyba ze masz za duzo kaski)
"Zamierzać" a "wykonać" to dwie różne rzeczy. :p
Sorc/Drut z pacc na 60 lvl (jesli nie masz zamiaru dobijac do tego lvl nawet nie kupuj pacca, chyba ze masz za duzo kaski) wyprzedzi na "utani gran hur" knajta/palka na 80 lvl z zalozonym time ringiem. No ale ty wiesz lepiej.
Tak, na kilkadziesiat sekund wyprzedzi. I co z tego?
Pacca tylko oplaca sie kupowac jak masz zamiar zdobyc wyzszy lvl, a nie po to zeby sie chwalic ze masz Pacc.
"Wyzszy" to pojecie wzgledne, na przyklad dla mojego kolegi z klasy "wyzszy" to 20 lvl. :p
Jak nie ma ktos zamiaru osiagnac 60 lvl albo i nizej to niepotrzebny mu jest Pacc
Ja nie mam zamiaru osiagnac nizej niz 60 lvl, a jednak pacca kupilem. :p Przeczytaj jeszcze raz uwaznie to, co napisales. :p
Osobiscie gram sorkiem na facc, i wcale go nie potrzebuje.
LÓL! Ciekawe kto potrzebuje facca? :D
Moglem kupic pacc za "tibian cash" lecz nie chcialem.
Jakbyś tak zrobil, to bys juz nawet facca nie mial. :p
Jeden z lepszego expa to guardy (exp+loot), jest tam bosko xD.
Z paccem zrobisz wiecej expa na rotach na darashii zarabiajac przy tym duzo kasy na runach i nie narazajac swojego zycia, ale to maly szczegol. :p Oczywiscie na rotach masz tez duzo lepszy zarobek, poniewaz na guardach, zeby cokolwiek zarobic musisz robic lootbaga, ktorego nooby ci zabiorą. :p
Ktos bedzie mowil: dla sorca wolno rosnie mana bez pacc...a mowie: walic to!
Brzmi to tak samo jakby powiedziec: "Ktos bedzie mowil ze jestem noobem, a ja mowie - walić to!" :p
Ja gram druidem i nieodczuwam roznicy pacc - facc.
Naprawde nie zauwazyles, ze chocby zarabiasz kase dwa razy wolniej niz druid z paccem?
Grac na faccu mozna kazdym
wystarczy umieć!
"Grać" to pojecie bardzo wzgledne. Moj kolega tez gra - przechodzi wlasnie rooka przez miesiac. :p
Ultimate Explosion (exevo gran mas vis) Attack Instant 60 1200 8000 yes. UE jest od 60lvl tak bynajmniej jest napisane na www.tibia.com no ale oni mogą się mylić:P Co do przepełnionych expowisk, nobów itp. podobnie jest dla pacc gdziekolwiek nie pójdziesz (w godzinach od 16-22) wszędzie zajęte i dla pacc i dla facc faktem jest że pacc otwiera przed tobą wiele nowych terenów i expowisk ale jako facc też nie było najgożej z expem. Wiem oczywiście że hilvlowy sorc nie robi sam sobie run (bo kto by stał 2 dni pod depo żeby na 2h huntu iść) no i co ty tak do tego exori się przyczepiłeś wielu knightów i bez tego potrafi się obejść. Poza tym sorc rzadko używa UE ale sam strach przed nim (w jednej chwili -+~400 hp) Nie ma się co kłócić która profesja jako facc ma łatwiej dla każdej przydałby się pacc i każdą bez niego również można grać.
poisoner
09-03-2006, 14:23
Ultimate Explosion (exevo gran mas vis) Attack Instant 60 1200 8000 yes. UE jest od 60lvl tak bynajmniej jest napisane na www.tibia.com no ale oni mogą się mylić
No tak racja, przyznaje wam racje, zle poprostu spojrzalem na wymagany lvl z pospiechu, na tibia.pl tez jest od 60 lvla. :p
Co do przepełnionych expowisk, nobów itp. podobnie jest dla pacc gdziekolwiek nie pójdziesz (w godzinach od 16-22) wszędzie zajęte i dla pacc
Nie. Jest 8 tomb i zadna ktorakolwiek jest zajeta, a czasem nawet larvy sa wolne. :p
ale jako facc też nie było najgożej z expem
Kilka razy wolniej expisz faccem. :p
no i co ty tak do tego exori się przyczepiłeś wielu knightów i bez tego potrafi się obejść.
Mozna sie obejsc i w ogole bez pacca, tylko sprawa pogorszenia jakosci gry. :p
Poza tym sorc rzadko używa UE ale sam strach przed nim (w jednej chwili -+~400 hp)
Tak, i bede uciekal przed kazdym 60 ms bo moze ue walnac?
A czy pisałem że masz uciekać:D po prostu z twojego postu wynikało (bynajmniej ja to tak odebrałem) że UE to waste mana a w rzeczywistości jest to najpotężniejszy czar w tej grze i może nie jest tak często używany jak exori knighta ale za to jeśli jest już użyty to robi wrażenie:]. Sorc na facc nie expi kilka razy wolniej od sorca na pacc (wolniej owszem ale żeby zaraz kilkukrotnie) poza tym wszystko zależy od tego jak grasz. Sorc w sprawnych rękach czy to facc czy pacc potrafi naprawdę wiele i jeżeli idzie o exp jak i o resztę
poisoner
09-03-2006, 14:47
po prostu z twojego postu wynikało (bynajmniej ja to tak odebrałem) że UE to waste mana
Bo tak istotnie jest, ue sie tylko na anni przydaje i ... no wlasnie nie wiadomo gdzie jeszcze. :p
a w rzeczywistości jest to najpotężniejszy czar w tej grze i może nie jest tak często używany jak exori knighta ale za to jeśli jest już użyty to robi wrażenie
Robi wrazenie ale jest nieoplacalny. :p
Sorc na facc nie expi kilka razy wolniej od sorca na pacc (wolniej owszem ale żeby zaraz kilkukrotnie
Porownaj se chocby exp na rotach i dwarfach w kopalniach w kaz z expem na rotach na darashii i jesli nie wyjdzie ci, ze na darashi masz przynajmniej 2 razy szybszy exp to chyba biles roty z fista na darashi. :p
poza tym wszystko zależy od tego jak grasz. Sorc w sprawnych rękach czy to facc czy pacc potrafi naprawdę wiele i jeżeli idzie o exp jak i o resztę
Tylko ze ten z pacc ma 2 razy wieksze mozliwosci przy takich samych umiejetnosciach gry. :p
Mastadi, little meteorite
09-03-2006, 21:39
[QUOTE=jastr]@up hyhy nie masz szans z pk wes mnie nie rozsmieszaj co ci da pacc i utani gran hur??? przy roznicy 20 lvli i tak palek knight ewentualnie sorc dogoni cie bez wiekszego problemu.[QUOTE]
Hmm... ciekawe... jakoś jak na 32 lvlu z 41 mlvlem ( Nie śmiać się! X( ) ścigałem się z około 80 lvl'em, nikt z nas nie miał bohów, time ringa ani nic, a ja walnąłem gran hurke, to go odsadziłem spokojnie.
Bo tak istotnie jest, ue sie tylko na anni przydaje i ... no wlasnie nie wiadomo gdzie jeszcze. :p
Podpowiem : behe quest, DH quest, OF quest i pare innych. Przy obecnym stosunku kosztow mfa do ilosci many odnawianej nie wiem czy nie daloby sie nawet expic z UE w necro quest roomie.
1. 1200 many laduje sie 20 minut, wiec samo odnawianie sie many to za malo.
Chodzilo o mane odnawiana przez mf.
Przy sredniej ilosci okolo 100, na UE pojdzie 12 mf = 600 gp, jesli zabijesz tym nawet 2-3 vampy, priestessy i dsy to jest calkiem przyzwoicie. Dolozysz necro - jest dobrze. Tyle ze nie wiem jak z szybkoscia respa.
Czemu wszyscy uważacie że UE to tak bezużyteczny czar? Na pvp i non-pvp ma inne zadania i wywiązuje sie z nich doskonale, co prawda nie jest tak ekonomiczny jak np. exori vis ale jakże potrzebny. Na pvp UE służy do czyczenia questów takch jak Demon Helmet(z banshe), Orc Fortes(schodki), Dwarven Hell, a także do !PVP!. Jest główną bronią przeciwko magom, a w sprawnych rękach wysokopoziomowej postaci także przeciwko rycerzom i paladynom. Na non-pvp służy nie tylko do czyszczenia questów ale także można użyczć tego czaru podczas expienia z blokerem. I jescze jedno w tej sprawie, jeśli tak bardzo nie lubicie UE albo macie kompleksy, że jesteście druidem i nie posiadacie tego czaru poprostu napiszcie petycje do Cip Softu o usunięcie UE...
Teraz do tematu.
Mag na faacu bezproblemowo może zdobyć po wprowadzeniu systemu różdżek 50 lev, ale jest to nie tyle długotrwałe tylko monotonne. Uważam że paac ułatwia grę na starcie i na wyższych levelach. I tak najczęściej oblegane są expowiska faacowe, nawet przez graczy z płatnym kontem. Dla maga optymalnym expowiskiem lev. 33/60 pod wzgledem exp/zwrot kosztów są guardy. Jednak expienie sorcem na darmowym koncie ogranicza sie tylko do kilku expowisk: guardy, POH, Mintwalin, Venore D-lair zaś na paacu jest cały wachlarz expowisk dla wyższych leveli. I to moim zdaniem jest największy powód do kupna płatnego konta.
Wez pod uwage ze bez visa zabijasz te guardy kilka razy wolniej wiec albo musisz chodzic z monkiem ( wolniejszy exp ), albo bic z samego wanda ( jeszcze wolniejszy exp ), ostatecznie okaze sie ze expisz wolniej niz knight/ palek 20 leveli slabszy.
UE na dwarven hella przydawalo sie przed update, teraz ciagniecie 60 lev mastera zeby trzasnac kilka guardow z UE to zwykla glupota.
Spojrzmy prawdzie w oczy - facc sorc ma teraz niewatpliwie latwiej, ale low-mid level nadal jest mordega.
Hmmm nie wiem jak wy ale moim zdaniem gra sorcem bez pacca... jest lekko tandetna. Oczywiscie mozna nabic ktorys tam lvl i mlvl. Ale sami pomyslcie. Knightowi pacc zabiera tylko expowisko(bez exori i exety res da sie zyc) Palkowi troche czarow i expowisko. A SORC ktory zyje iwylacznie z CZAROW zabiera sie wiekszosc CZAROW. ludzie sami pomyslcie bic byle wszystkie potwory albo z hmm albo z wanda ;p. Dla mnie marnotrastwo hmmow. Co za sens. A tak mamy exevo vis i tak dalej. Moim zdaniem dla facca the best jest knight. A jezeli juz ktos jest na tyle desperatem zeby robic sorca 27 lvla i 40 czy 30 mlvl... to ja dziekuje ;]. Mnie by sie nie chcialo
Zreszta zrobilem sobie sorca 25 lvl i przez brak pacca pare razy zginal. (brak czarow niektorych). Wybor nalezy do was. ;]
granie sorcem na FACC jest dobre do 30 lvl ale juz wyzej nie poniewaz czary na facc sa nie zadobre na wyzszym lvl, bez pacc, no i mana wolniej rosnie itd itp:cygaro: takie jest moje zdanie.
Magik van Kamikadze
14-03-2006, 20:42
no ja np na pacu mam 30 lvl sorc ale to juz nie aktualne (hak nie wiem jak)
Facc + sorc moze byc fajnie ja polecam :D:Dda sie grac
Sorc bez pacc to dupa... Grałem sorcem z pacc, po czym robiłem przerwe w tibi, zacząłem nowym sorcem (free acc) i jest tak dupnie ze szok...
Piotrek Marycha
30-04-2006, 20:31
odpadaja Tobie:
-tomby
-dobre rotowiska
-mozliwosc huntowania na hydrach
-EXORI VIS ( i to chyba najwiekszy bol ).-dobre respy dragow ( Ankh.. )
-UE ( idzie przezyc )
-tracisz wiecej expa przy smierci
-necro
-sporo questow
-POSTMAN
pozostaje ci:
-trudny poczatek ( przepelnione expowiska low-lev, maly wybor oplacalnych startow )
-dragi w Dragon Lair ( imho nieoplacalne do pewnego levelu )
-badziewia typu HG, Ghostland, Sternum ..
-przepelniony PoH
dobrze powiedziane, no i te exori vis ajjj boli, tego walsnie brakuje faccowi, to ze nie tzreba od razu tarcic kasy ma runy na jakies lepsze stworki niz cyce bo rozdzka juz za slaba... sam nigdy tego nie uzywalem (nigdy pacca nie mialem;( ) ale widzialem w akcji i trzeba stwierdzic ze to daja taaaaaaka przewage paccowi jak z tad (z legionowa xD) do Krakowa ;/
Rethfing on Aldora
30-04-2006, 23:26
Sorciem bez pacca wcale nie jest tak źle jak się wydaje. Wróciłem niedawno do grania sorciem na 31 lvlu. Do 33lvla biegałem z Wand of Cosmic energy na guardy z blockerem i czasem samemu z monkiem na guardy. To było najtrudniejsze. Wbiłem 33lvl - Wand of Inferno!! Super obrażenia! Kupujesz załóżmy 5bpków mana fluidów i robisz na nich ponad 50k expa. Zwraca się czasami nawet dwukrotnie jak masz szczęście do steel helmetów. Ja zrobiłem 36lvl od 31 w tydzień. Chyba nie jest to takie trudne?
Orneryboy
04-05-2006, 10:55
Napisze krotko.
Facc sorc/drut jest o wiele slabszy i ma strasznie trudny start w porownaniu do jego kolegi z pacc.
- Pacc sorce maja swietne expowiska na darashii i ankh. Dla low lvl sa ogromne rotowiska i larvy. od 33 lvl lata sie juz po tombach, bardzo szybki exp z dobrym lootem. Nie ma takich miejsc dla facc sroca, zeby mogl tak szybko i efektywnie expic. (sa guardy, no ale tzreba miec ten 33 lvl minimum)
- Exori Vis to potezna bron. Za 20 many zadaje duze obrazenia. High lvl sorce uzywaja tylko tego. A mid lvl i low lvl moga uzywac tego do wspomagania rozdzki. Jak jak taki sorc zada 100 obrazen z vis i 60-70 z wanda, to ma juz 160-170 obrazen za 33 many. Facc maja tylko jakis drogi i badziewny energy wave. 250 mana? nie dzieki :p
-utani gran hur, niestety ale przydaje sie i to bardzo czesto
-dla 50-60 lvl sorcow hydry, swietny exp i loocik. Tego nie bede rozwijal, poniewaz chodzi nam tu bardziej o start niz o pozniejsze lvl.
- promocja, czyli szybsza regeneracja many = szybszy mlvl oraz mniejsza strata exp po smierci.
-postman (jak juz jeden kolega zauwazyl) jestescie na guardach wyciagacie lootbag i co? :p niesc to dod p? Raczej ktos wam zabierze, a tak uzywacie skrzynki kolo kopalni wysylacie parcela np do kazo albo na edron i luzik.
- Slawne UE, jest uzywane od 60 lvl po update (wczesniej bylo od 40), czyli ue ma niewielu sorcow, a jeszczemniej uzytkownikow tego forum, wiec wieksosc z wa smysli, jaki ten czar musi byc suuuuper. tak jest widowiskowy, uzywany czasem na wojnach, trapach, of, anni, czyli prawie w ogole.
-Soul pointsy. Pacc po promo ma 2 razy wiecej, no ale co z tego, gra sorcem nie opiera sie na staniu pod dp i robieniu runek. hehehehe
Generalnie pacc daje duzo wiecej niz tylko ue i soul points.
Pzdr. dla poisonera, bardzo sie usmialem cztajac Twoje riposty.
Tasman1989
05-05-2006, 10:06
Miałem pacc i grałem sorkiem i na pacc i na facc (miałem 2 sorków) ruznica jest dosyc odczuwalna poniewarz sorck z paccem ma około 2x szybszy start ,Ale nieodradzam gry sorkiem bez pacc ale lepiej zagrać druidem bez pacc przynajmnie wiecej kaski za uhy jest ;)B)
Duch Niespokojny
05-05-2006, 12:03
Sorciem bez pacca wcale nie jest tak źle jak się wydaje. Wróciłem niedawno do grania sorciem na 31 lvlu. Do 33lvla biegałem z Wand of Cosmic energy na guardy z blockerem i czasem samemu z monkiem na guardy. To było najtrudniejsze. Wbiłem 33lvl - Wand of Inferno!! Super obrażenia! Kupujesz załóżmy 5bpków mana fluidów i robisz na nich ponad 50k expa. Zwraca się czasami nawet dwukrotnie jak masz szczęście do steel helmetów. Ja zrobiłem 36lvl od 31 w tydzień. Chyba nie jest to takie trudne?
Racja, ale jak kilka tygodni będziesz biegał tylko na guardy, tak że już będziesz rzygał na sam ich widok i zdasz sobie sprawę, że nie masz praktycznie żadnej alternatywy, to nie będzie ciekawie.
Expienie sorcem i tak jest trudne - trzeba wybrać takie potwory, które mają mało hp w porównaniu do punktów doświadczenia za nie przyznawanych, loot z nich będzie zwracał koszty (które są tutaj najwyższe ze wszystkich profesji), nie będą zbyt niebezpieczne dla wrażliwego maga, nie wspominając już nawet o tym, że przydałoby się ten exp bić z jakąś przyzwoitą prędkością. Brak premium account jeszcze bardziej pogarsza sprawę.
Żegnaj.
Wal Walezy jak się nalezy. :p
Tak, ale mniej. :p
Nie, bo na paccu zrobisz to dużo szybciej. :p
Wlasnie, ze jest dokladnie odwrotnie. :p
Na paccu duzo szybciej go zrobisz, jak masz promocje. :p
Nie. Na paccu twoja postac szybko sie rozwinie, czego nie mozna powiedziec o grze na faccu. :p
Zły pomysl i strata czasu. :p
Czyli nie masz zamiaru mieć dobrej postaci. :p
Na pewno facc sork jest lepszy niz facc knight/paladyn. :p
Nje rup buenduf. :p
Hlvl sork nie robi juz zadnych run, jedynie kupuje w sklepie. Tak samo zreszta jest z druidem. :p
Na faccu masz 1% szans na znaleznie takiego expowiska, chyba ze zamierzasz expic na ratach. :p
Na faccu sork expi przynajmniej 3-4 razy wolniej, ale co tam, nie problem, no nie? :p
Wokół Mintwallin kręci się dużo noobow - na pewno lootbaga stracisz. :p
Taaa ... moze jeszcze ktos przez pomylke kupi na twoje konto pacca?
Nie. Na faccu knight traci swoj najwazniejszy czar - exori. :p
I tu sie mylisz. :p
Żebyś wiedzial, ze traci wiecej niz sork. Sork uzywa ue raz na kilka lat, a knight uzywa exori przy kazdym lepszym huncie. :p
Bicie z wanda dla 26 lvla jest bezsensowne, bowiem wand of cosmic energy posiada zerowy zasięg i zadaje śmieszne obrazenia. :p
Mala szansa na zwrot kasy, bowiem na soldach jest duzo noobow i raczej lootbaga nie zrobisz. :p
RÓTFL. Bezbronny, bo nie ma UE? Bo nie ma poison storm? Śmieszny jesteś.
UE użyjesz raz na kilka lat, bowiem jest to super nieopłacalny czar. :p A teraz na dodatek wymagany jest na niego 70 lvl, więc 99% użytkowników tego forum może o nim zapomnieć. :p
RÓTFL, naprawdę dużo ci da to UE. Nie zapominaj, że obrażen otrzymywanych to nie zmniejsza. :p
Bzdura, exori to super ważny czar dla knighta.
Knightem na pewno nie.
Czlowieku, gra na serwerze pvp nie polega glownie na zabijaniu! Od zabijania mamy pvp-enforced. :p
Nie. Od 70 lvla. :p
RÓTFL, trzeba by newbie, zeby na 24 lvlu nie miec jeszcze 4 mlvla. Przewaznie 15 lvl juz ma albo powinien mieć 4 mlvl. :p
W sklepie moze kupic juz od wyjscia na main. :p
Prawdopobieństwo 10%. :p
Nie licząc tego, ze po updacie wiekszosc expowisk jest zajęta wlasnie przez lowlvl magicznych. :p
Robienie HMMów na sprzedaż jest super nieopłacalne, ponieważ robienie backpacka HMM zajmuje 7/12 czasu, jaki potrzeba na zrobienie bp gfb i za taki backpack nie dostaniesz na 100% 2/3 ceny bp gfb, a bp gfb chodzi po minimum 3k. 2k/3k=8mana/12mana=280mana/480mana Wniosek prosty - robienie hmm się nie opłaca, chyba, że dla siebie robisz. A jesli jeszcze dodac do tych obliczen fakt, ze bp hmm zrobisz szybciej, a wiec bedziesz zmuszony czesciej go sprzedawac, to w ogole czyni to robienie hmmow nieoplacalnymi wyjatkowo. Poza tym gfb mozna juz zacząć robić na 23 lvlu. :p
Poniżej 28 lvla (demon skeleton) nie pohuncisz sobie raczej na dragonach, chyba, że będziesz bił z sd, ale to waste. :p
Nie znam czegoś takiego. Natomiast znam "Ghostland" i jest to przepełnione przez newbie 10-20 lvl expowisko. :p
Jak wyżej - przeludnione. :p
Jak wyżej - przeludnione+nieopłacalne na 25 lvlu. :p
Ty chodziłes kiedys do szkoly?
Mniej niż 3 miesiące gry od 1 lvla. :p
Bedziesz sie duelowac lub walczyc w wojnie raz na rok, a poza tym ludzie na tym ue nie uzywaja zbyt czesto. :p
Widze ze ty gry bez pacca nie widzisz -.-
Kazdego osmieszasz i na koncu twojego komentarza musi byc ta piepszona mordka ,,:p "
Jaki ty wogule lvl masz ze mwoisz ze 99% tego forum ma mniejszy niz 60 lvl -.- wydaje mi sie ze przynamniej 60% tego forum ma wiekszy niz 60 lvl wiec nie pier**l....
wydaje mi sie ze przynamniej 60% tego forum ma wiekszy niz 60 lvl
bez przesady ..
bez przesady ..
No masz racje ale z 40% ma 60 lvl:)
Nie. Na faccu knight traci swoj najwazniejszy czar - exori.
A sorc traci exori vis; utani gran hur; żadko używane, ale jednak UE; wolniej regeneruje mu sie mana.
Expi kilka razy wolniej bez exori vis/many
Więcej wydaje kasy na manasy, co za tym idzie mniej zarabia.
Ma mniej souli i wolniej mu sie regenerują.
A knight?
Mana mu się szybciej nie regeneruje na promocji więc na magic levelu nie traci.
A exori przecież nie używa cały czas, jak sorc exori vis.
ja moze dam swój przyklad... zrobilem 29 sorca z 29 m lvl w 1.5 tygodnia na FACC, kupilem pacc'a i aktualnie mam prawie 40 lvl m lvl nie powiem xD i nie wyobrazam sobie grania bez PACC, wiem nei powinienem tu tego pisac,ale pacc mozna kupic za kase w tibi a zarobienie 120k to zaden problem.... soldy ghoule i loot bagi + tzrepanie hmm... i kasa jest:P jak ktos hce byc FACC to albo paladyn albo najt bo druid i sorc nie maja przyslzosci bez pacc'a. hmmm exori vis <---- bardzo przydatne, utani gran hur <------ jeszcze bardziej, reszte czaró w można pominac :P hahh najtowi exori.... do czego ?? -.- tylko do testowania i zabawy jak ktos lubi tracic cala mane i nie miec potem na exure to spoko :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.