Pokaż pełną wersje : Co do forum.tibia.pl
Niewiedziałem gdzie to umiescic wiec umiescilem tu:)
Przydało by sie na forum ShoutBox zeby uzytkownicy mogli bezpośrednio ze sobą rozmawiać i przydałby sie pożadny modertor bo to forum jest tak zaśmiecone(bez obrazy)np. rozmowa o paczce skonczyłą sie na dochodzeniu kto jest noobem i co znaczy słowo lol!!Takie posty trzeba usuwać i dawac przy wielu przypadkach userowi range spamer a nie dawanie mu wolnej reki w smieceniu!!
Co wy na to??
1.Jak sobie to wyobrażasz dla 40k userów? Niczego byś tam nie znalazł, każda odpowiedz utoneła by w masie innych.
2. Wskarz mi nieporządnego moderatora -.-
Hegemmon
22-02-2006, 12:27
co do tego ShoutBox to nie, bo trudo tam cokolwiek zalapac kiedy ma ~50 aktywnych userow a co do poieru kilkuset?
np. rozmowa o paczce skonczyłą sie na dochodzeniu kto jest noobem i co znaczy słowo lol!!Takie posty trzeba usuwać i dawac przy wielu przypadkach userowi range spamer a nie dawanie mu wolnej reki w smieceniu!!
Co wy na to??
offtopice sa usuwane i karane, jednak trudno oczekiwac, zeby wszyscy sztywno trzymali sie tematu, poza tym tak to jest z rozmowami, czasami pojawiaja sie watki odbiegajace od tematu, ale wyplywajace z poprzednich wypowiedzi. wiadomo, w nadmiarze to szkodzi, jednak nadmiar tez jest usuwany.
przydałby sie pożadny modertor
moze ty?
nie zdajesz sobie sprawy, jak wygladaloby forum, gdyby przez dwa dni nie zajrzal tu zaden moderator.
Policzcie to tak w jednym czasie jest zalogowanych 100 userów ok.50 bedzie pisac posty 10 newbie którzy niewiedzą gdzie są i po co^^ i 40 piszących
Ale i tak by było małe zamieszanie!Wiec macie racje
Ale mod by sie przydał bo tu w tematach pisza wogole o czym innym niz powini!!
Hegemmon
22-02-2006, 13:37
tutaj nie panuje totalitaryzm, jest pewna swoboda wypowiedzi każdy ma prawo podążyć za rozwijającym sięwątkiem rozmowy o ile ten wątek nie wyrwał się z kosmosu (np w temacie o kolorach backpackow ktos spyta ile kosztuje podróż do edron)
można natomiast pozwolić na sytuację taką, jak w przykładzie
user1: czy wie ktoś ile jest typów backpacków i gdize sie je kupuje?
user2: jest tyle i tyle i kupuje się tu i tu.
user3: z potworów też lecą ale tylko takie. a potwory o kórych mowa to ten, ten, ten i ten.
user4: ja jak zabijelm tego to tez mi wypadl wiec pominales to user3
user3: tak, masz racje, kazdy ma prawosie pomylic
user4: obys sie tylko nie pomylil w wazniejszych sytuacjach :P
jak zauwazyles userzy 3 i 4 pozwolili sobie na krotka wymiane zdan ktora odbiega od tematu. za to karac? przeciez tak wyglada normalna rozmowa, byleby tylko z tej rozmowki nie zrobilo sie ze dwie strony rozmowy o niebezpiecznych sytuacjach.
caly czas dostajemy zgloszenia kto i gdzie przesadza wiec nie truj tutaj, ze forum jest w oplakanym stanie, fakt, mogloby byc lepiej, trzebaby tylko zbanowac 90% userow zeby bylo spokojniej.
Jakis tam moderator tu nic nie da, nawet zawodowy, bo nakreslenie wyraznej granicy pomiedy ontopic a offtopic jest niemozliwe
Dr. Omader
22-02-2006, 14:15
Shoutboxa nie bedzie.
Po pierwsze to panowalby na nim tak wielki chaos ze szkoda gadac.
Po drugie shoutbox przy takiej ilosci userow bylby trudny w moderacji(wywalanie wypowiedzi nie zgodnych z regulaminem).
Po trzecie jest IRC od rozmowy.
Po czwarte to by zabilo forum bo ludzie by niepotrzebnie odswiezali strone co chwile "bo moze ktos cos napisal".
Shoutboxy sprawdzaja sie na malych forach, na takich jak to nie sa dobrym pomyslem. Mamy irc, po co nam shoutbox?
$corcerer
22-02-2006, 17:39
Zraportowałeś posty?
Hag niezrozumiałes mnie chodzi mi np o rozmowe o wysyłce przekształconej w wyzywanke od noobow i lolow i wielkich dochodzeń
Nikt nikogo na siłe tu nie trzyma, jest wiele innych for o Tibii być moze "bardziej pozadnych" - nie pasuje? do domu
Przydal by sie pozadny moderator? rotfl ciekawe skad takiego wezna xd:faceoff:
$corcerer
22-02-2006, 22:25
A zraportowałeś te posty?
nie wiem czemu scor, ale twoj avatar od zawsze mi sie kojazyl z zealotami w sc, nie wiesz czemu?:P
a sb by byl conajmniej dziwny, idioci spamerzy by czuwali noontoper aby tylko cos tam wcisnac, w powietrzu lataloby tysiace linkow "a noz ktos wcisnie przez pomylke", a ignoranci nawet jakbys sie ze.srał to i tak by szukali odpowiedzi wszedzie tam gdzie jej tylko niema :], o ile wogole zaczna szukac
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.