Pokaż pełną wersje : Blessy.
Sir Chromos
23-02-2006, 15:24
Witam.
Mam pytanie dotyczące właśnie blessów. Otóż: Gdy miałem Pacca wykupiłem wszytskie błogosławieństwa dostępne w tibii ( za 50k). Pacc sie skończył a ja padłem i teraz zaczynają sie moje wątpliwości. Licząc % lvla jaki spadł wszytsko wskazuje na to że blessy nie zadziałały dlatego więc pierwsze pytanie brzmi: czy gdy kończy sie pacc blessy działają nadal czy poprostu znikaja lub czy działa tylko ta częsc która dostepna jest także dla free accountow ( a jeżeli tak to co sie dzije z dwoma dostpenymi tylko dla paców)?? A jeśli blessy nie działaja to czy gdy padłem zniknęły one czy gdy znowu wykupie płatna wersje zostana one aktywowane (tak jak promocje -elite knight-)
Z góry dziekuje za odpowiedz.
Mr.Hania
23-02-2006, 19:24
Jak dedniesz to sie kasują (gdzieś tak czytałem)
Sir Chromos
24-02-2006, 00:29
Jak dedniesz to sie kasują (gdzieś tak czytałem)
Echh umiesz czytać?? Nie pytałem się czy jak zdechne to blesy sie kasują bo to oczywiste tylko o coś zupełnie innego...Ale widze nikt nie potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie. :( Pozdrawiam
Cors Ent
24-02-2006, 01:01
Blessy zostaja
z faccem tez mozna kupowac blessy, tyko ze 4 a nie 5 [ odchodzi bless na eremo ]
zgon normalnie odbiera 10% posiadanego expa
kazdy bless zmniejsza straty to o 1%
do tego promocja (tylko pacc) zmniejsza o 3%
dlatego padajac z pacc i blesami traci sie 10% - 3%(promocja) - 5%(5xbless) = 2% expa strat
w twoim przypadku było to 10% - 5% (za 5 bless) = 5% strat
mozliwe ze ten 1 bless z eremo nie działał - aczkolwiek watpie - powinien
tak wiec blessy zadziałały jednak strata była i tak wieszka niz gdybys posiadał pacc- bo odpadł bonus z promocji
blesy na 100% działaja dla facców równiez- te ktore sie kupuje w facc arena - i to sa 4 a nie 3 jak pisałes :P
Duch Niespokojny
24-02-2006, 10:20
@Sir Chromos
Jeżeli jesteś pewny, że tak było, to powinieneś to zgłosić jako błąd (bug) w grze. Po skończeniu pacca zawieszono ci promocję, a co za tym idzie - zmniejszenie straty expa przy śmierci o 3% z tej racji. Być może "przy okazji" cała strata expa została zresetowana do poziomu podstawowego, czyli 10%.
Sir Chromos
24-02-2006, 21:58
Blessy zostaja
z faccem tez mozna kupowac blessy, tyko ze 4 a nie 5 [ odchodzi bless na eremo ]
zgon normalnie odbiera 10% posiadanego expa
kazdy bless zmniejsza straty to o 1%
do tego promocja (tylko pacc) zmniejsza o 3%
dlatego padajac z pacc i blesami traci sie 10% - 3%(promocja) - 5%(5xbless) = 2% expa strat
w twoim przypadku było to 10% - 5% (za 5 bless) = 5% strat
mozliwe ze ten 1 bless z eremo nie działał - aczkolwiek watpie - powinien
tak wiec blessy zadziałały jednak strata była i tak wieszka niz gdybys posiadał pacc- bo odpadł bonus z promocji
blesy na 100% działaja dla facców równiez- te ktore sie kupuje w facc arena - i to sa 4 a nie 3 jak pisałes :P
Dzięki za odpowiedz wydaje sie być bardzo sensowana. Ale mam kurcze watpliwości bo ogolnie stracilem okolo 230.000 k expa ( w momencie smierci miałem dokładnie 100% do następnego lvla)a podczas ostatniej smierći na 69 lvlu (teraz był 70) straciłem zdecydowanie mniej ( wtedy także miałem blessy i promocje) i ogólnie ten 1% wtedy dał o wiele mniejsze straty, ale byc może jest to tylko moje subiektywne odczucie w aspekcie porażki jaką jest smierć:). Zaraz postaram sie dokladnie obliczyć sobie ile k expa stracilem tu odjąć tam dodać i podzielić i zobacze jak to dokładnie było:D.
A więc 5,246,300-5%=4.983.985 a mam 5.019.xxx więc sam już nie wiem :P które blessy zadziałały które nie i co tam jeszcze :D
Pozdrawiam
Matthew-Style
13-03-2006, 16:11
Ja padlem bez promocji i blesów na 60 lvlu i straciłem około 350k expa
spadlem na 58 lvl
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.