zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zlot Fanów Tibii 2006

Grenni
24-02-2006, 14:33
Witam !
Jak w temacie, co wy na to ? Organizacja zajęła by trochę czasu, ale tylko wtedy jak zadeklarują się chętni. Jak wyniosłem z lekcji PP najpierw należy zrobić badanie rynku ;-).
A tak całkiem na poważnie, to zwracam się też do opów/admów Tibia.pl by wyrazili swoje zdanie na w.w. temat. Przyjaciele jak dotychczas tylko z Tibii mogliby się spotkać gdzieś tam i wypić coś tam ;-). Wszystko dla ludzi.

emilok
24-02-2006, 14:42
Przyjaciele jak dotychczas tylko z Tibii mogliby się spotkać gdzieś tam i wypić coś tam ;-). Wszystko dla ludzi.

zgodnie z twoja rada po 'przebadaniu' 'rynku' graczy w tibie, mogliby oni 'wypic' conajwyzej po kubusiu marchwiowym;

ja osobiscie bym na takie cos nie chcial pojechac, poprostu za duzo za mlodych ludzi, a ja wole sie bawic w sprawdzonym gronie najczesciej starszych kolegow :=]

spider-bialystok
24-02-2006, 16:46
Jesli chcesz sie spotkac z kumplami z gildii/serwa to zorganizuj to z nimi jakis zlot. Po co masz sie spotykac z ludzmi z ktorymi nigdy nie gadales?[bo jak rozumiem to ma byc zlot wszystkich tibijczykow]. Wg mnie to nie ma szans powodzenia.

Pacek
24-02-2006, 17:23
z tego co pamiętam to już ktoś chciał takie coś zorganizować dla użytkowników fomrum czy jakoś tak, wszystko oczywiście rozeszło sie po kościach kiedy doszło do ustalania szczegółów, pomyśl jechał być 300 km żeby spotkać sie z kimś kogo nie znacz po czym byś sie dowiedział że nie masz gdzie spać co jeść i wogóle musisz mieć sporo kasy na przeżycie. Nie takie iniciatywy sie nie powiodom. Myśle że nawet z twojego rodzinnego miasta przysło by niewiele osób.

kaczi
24-02-2006, 22:19
Wątpie bym pojechał do jakiegoś odległego miasta, by słyszeć jak 12 latki gadają, jak zabili draga solo..
No, thx..

Grenni
24-02-2006, 23:31
kompletenie się nie zrozumieliśmy, poza tem jakie 12-latki jechały by "300"km i to same do baru żeby się zabawić ;-). Szkoda że to się rozchodzi po kosciach bo mogłoby być ciekawie, i co z tego że większości ludzi nie znałaby się z gry, od tego przeciez także jest ten zlot. No nic widze że poparcia raczej nie znajde w sceptycznie nastawionej spoleczności ;-) ale samo siedzenie przed kompem to reall WASTE :p

Anatol
24-02-2006, 23:46
Taki zlot to nawet dobry pomysł żeby się lepiej poznać, ale nie do końca bo byłem na takim czymś w wakacacje w poznaniu i spotkałem z kolegami leadera gildi z którą mieliśmy wojnę -.- ... chyba nie muszę opowiadać dalszego przebiegu spotkania :(

emilok
25-02-2006, 00:20
(...) spotkałem z kolegami leadera gildi z którą mieliśmy wojnę -.- ... chyba nie muszę opowiadać dalszego przebiegu spotkania :(

TIBI is TIBIA, RL is RL, co ty jestes jakis niedowład?

Raynold
25-02-2006, 00:33
Jeśli przyjadą studenci z łbem na karku (lub absolwenci), to można zrobić spotkanie w Kraku. na trasie Kraków - Katowice lub w ogóle gdzieś w okolicy. I wtedy mi wisi, czy grają w Tibię, czy w piłkę, czy co tam jeszcze - ważne, żeby nie stronili od piwa i mieli poczucie humoru :) W żadne inne spotkanie się nie mieszam.

Jeśli grupa licealistów będzie próbowała zrobić coś takiego - życzę wytrwałości i szczęścia.

W przypadku gimnazjalistów i młodszych: nie ma sensu kupować kredensu.

Było to już omawiane nie raz na forum. Za każdym razem pojawiało się więcej problemów niż konkretnego planu organizacyjnego. Dużo by tutaj mówić... Wszystko się sprowadza do jednego głównego pytania: jaki miałby być cel spotkania?

Elrond The Dark
25-02-2006, 02:24
Jaki ?? ;o

Ja bym się chętnie naj***ł z Dromem , Virgo i całą pełnoletnia bandą z Refugi ;)

Sozemego
25-02-2006, 09:32
TIBI is TIBIA, RL is RL, co ty jestes jakis niedowład?
Maly offtop, z tego co wiem, mam miec wjazd na chate, za to ze dolaczylem do Del'Toro ;];]
I z takimi ludzmi mam sie spotykac ? O_O

Lukis
25-02-2006, 10:29
Taaaa

-Cześć, gram na morganie, jestem w gildii Tengu i walcze z Fire, bo mamy wojne!!! haha
-(6 lat starszy kolega) A ja jestem w Fire <bije go do nieprzytomności>

Ja sobie to wyorażam tak, spotkałbyś jakiegoś wroga, co ma 20 leveli mniej i go np. zabiłeś, a się okazuje, że kolo jest starrszy, i masz poprostu w*******.

Gallar
25-02-2006, 10:41
@Sozemego: Ty też ? : D
Do mnie miała Aga i friends wbijać bom dołączył [na beryli] do DT=P

@topic:
Ziew.. zrozumcie - to nie przejdzie.
Do tego trzeba lokalu, duzego lokalu, miejsca gdzie mozna przenocować i jakiegos taniego baru.
Chętnych byłoby mutlum. Dzieci 10-14 jeszcze więcej...
Lukis ma racje.. tam by był jeden wielki roz*******.
No chyba że byłoby w 3 i troche ludzi nadzorujących spokoju.
Chociaz i to moze nie pomóc..
Przykłady takich zlotów moge wymienic od liku..
Np. kumpel grający w Lineage'a pojechał na zlot miłośników L2.
W grze grał kobietą.. Prawie wszyscy o tym wiedzieli, nieliczni nie.
Wrócił bez kasy z podbitym okiem.
Bo jakis tam 30lvli niższy frajer myślał od zawsze ze on jest women.
Za co ? Za kłamstwo !
Więc.. myśle ze moje zdanie jest jasne.. póki nie wezmą sie do tego porządni ludzie, dorośli ludzie [tibia.pl + tibia.org.pl / admini + Ci lepsi modowie] i przede wszystkim odpowiedzialni..
To ja bym tam nie pojechał:P

Kwadratowe Koło
25-02-2006, 13:11
Taaa... Tylu 10,11 i 12 latków będzie...
Pomyśl sobie kogo rodzice puszczą w podróż do Krakowa, na jakąś impreze z nieznajomymi (chodzi mi o te tzw. "dzieci"). Jechać 300km to około 12-14 godzin.
Wyjeżdżasz w nocy, przyjeżdżasz na 13 popołudniu. I co? Ani be ani me ani kukuryku. Nie znasz w ogóle tego miasta, jesteś tutaj pierwszy raz. Będziesz się o wszystko pytać? Co, "Czy nie wie pani gdzie ta impreza tibijska?", "Impreza tibijska? Te dzieciaki gadają jakimś szyfrem". Ehh... Można robić tą imprezkę. Chociaż i tak mało osób przyjdzie, bo kto pojedzie pogadać z nieznajomymi, może najlepiej pojechać do Cipsoftu zrobić balangę :F

Dla mnie to dno.

Manrox The Second
25-02-2006, 14:12
Ja tam mam 15 lat, i już miałem jeden taki zjazd, więc wiem co potrzeba zrobić:

I.
Dokładnie wypytać chętnych (w przypadku niepełnoletnich, to ich rodziców) czy zgadzają się jechać.
II.
Znaleźć dobry, w miarę wygodny i dostępny hotel, i zarezerwować wstępną ilość miejsc
III.
Policzyć ogólny koszt zjazdu + hotel, i zebranie pieniędzy od chętnych
IV.
Opracować szczegółowy, ciekawy i możliwy do zrealizowania plan zjazdu
a)
Dopilnować, by każdy na zjeździe (zwłaszcza niepełnoletni) był bezpieczny
b)
Dopilnować, by nieletni nie pili alkoholu
V.
Sprawdzić, czy chętne osoby naprawde istnieją, i czy na pewno pojadą
VI.
Powiadomić wszystkich chętnych o miejscu i dacie spotkania.

Bez tych kroków zjazd nie ma szans. Dodatkowo, odradzam zapraszania osób, które nie mają ukończone przynajmniej 14 lat, żeby uniknąć akcji: A który masz level?

Takie spotkania mają najczęściej na celu poznanie innych graczy, umówienie się na jakiś nowy serv, a nie wychwalania się levelami, pokonanymi potforami, ekwipunkiem, ani niczym innym związanym z aktywną grą. Trzeba też powiadomić wszystkich o wstępnym planie, żeby nie skończyło się to akcją: A gdzie śpimy? I tak dalej i tak dalej.

Ma'tys
25-02-2006, 15:13
Super masa nobków bedzie mnie znała z rla i twierdziła ze jesteśmy kolegami to mam dawać eq. Taki zlot jest potworną odpowiedzialnością dla osoby organizującej, powierdzmy ze kilku 13 latków z guildi dorwie sie do np. soczku malinowego i sie upiją tak że bedzie trzeba wzywać karetke i osoba organizujaca ma prokuratora na głowie.

Zenuś
25-02-2006, 16:50
Ja wiem jak by to wygladało

1 dzien szukałbym kolegów ktorych znam ze serva i lubie
2 dzien szukałbym kogoś kto miałby 18 i by mi kupił piwo :D
3 dzien szukałbym tych co nie lubiałem na serverze(huashasuashuuh)
4 dzien (jesli by sie w drugim udało) nie wiedziałbym gdzie jestem i dzwoniłbym po mamusie!!! A ona pewnie by opieprzyła organizatorów tego spotkania xDD

Manrox The Second czyli ten na dole
JA to nie pisałem na poważnie xD(no może nie do końca na poważnie) raczej chciałem przedstawić sytłacje jakie mogłyby zachodzić przy takiej imprezie :D

Manrox The Second
25-02-2006, 19:23
Ja wiem jak by to wygladało

1 dzien szukałbym kolegów ktorych znam ze serva i lubie
2 dzien szukałbym kogoś kto miałby 18 i by mi kupił piwo :D
3 dzien szukałbym tych co nie lubiałem na serverze(huashasuashuuh)
4 dzien (jesli by sie w drugim udało) nie wiedziałbym gdzie jestem i dzwoniłbym po mamusie!!! A ona pewnie by opieprzyła organizatorów tego spotkania xDD

1.
A po co byś ich szukał? No dobra, można się spotkać, pogadać itd.
2.
A po co ci piwo? Takie imprezy są zwykle pod nadzorem (często Policji)
3.
Ehh, znalazł byś tych co ich nie lubisz, a oni ciebie, a oni byliby w grupie, i by cię zlali na maxa
4.
Nie mogłaby ich opie***yć, bo żeby niepełnoletni mógł pojechać na taki zjazd, musi mieć pisemną zgodę rodzica, więc zdawałaby sobie sprawę z konsekwencji, i gdyby się czepnęła, organizator może podać ją do sądu.

Powtarzam, takie imprezy powinien organizowac Cipsoft, i to na wielką skalę, tzn. wszyscy spotykają się w miarę dostępnym, i tanim miejscu, ale 50% płacą organizatorzy, a 50% uczenstnicy. W innym wypadku coś takiego nie wypali. Po co pojedziesz na kilka dni? Żeby poznać kolegów? Taniej wyjdzie indywidualna wizyta.

Evil Maul
25-02-2006, 22:28
Może zamiast zlot tibijczyków bys zrobil jakies turnus np : 1-12 lipca spotykaja sie serwer Antica potem 15-20 Arcania itd...ale z tego co ja wiem to 80 % graczy by przyjechało tylko po dwie rzeczy upić sie i komus dac w morde za deda albo cos innego

Dwarf
25-02-2006, 22:44
W takim razie ja niesmialo wtrace propozycje. Jesli nie wypala ogolno polski zjadz Tibijczykow to moze warto by sprobowac zrobic zlot chociazby wojewodzki... Wieksze szanse powodzenia wg. mnie. Przedstawiajcie konkretniejsze + i - zlotu wojewodzt to moze cos z tego wyjdzie :D

Predzej bym z siostra zakopal topor wojenny niz spotkal sie z ta dzieciarnia co jest na forum.
Chyba ze grono byloby odpowiednie dobrane i jedynym tematem nie bylaby tibia i dzieciarnia nie chlalaby na umor "bo mamy nie ma w poblizu".

Tak czy owak, starsi by mi nie pozwolili wiec dopiero za rok (jak bedzie 18)

Kaper2005
25-02-2006, 23:40
Pomysł nawet i dobry.:cygaro:
Ale przeciez jeden gracz nie zorganizuje tego wszystkiego.
Jak chcemy sie za cos takiego brac to niech np. tibia.pl zorganizuje cos takiego. Niech zbiorą kase i zarezerwuja jakas hale targowa. Zjechalo by sie troche ludzi.;) Poustawiac troche kompow, zrobic turniej.
Juz prędzej takie spotkanie fanów Tibi niż prywatny wjazd komus do chaty.
Chodzi mi o coś tego typu ( tylko mniejsze ) jak było w Poznaniu (PGA - Poznań Game Arena.)
Pomyślcie o tymB)

Darvin
25-02-2006, 23:43
Pomysł nawet i dobry.:cygaro:
Niech zbiorą kase i zarezerwuja jakas hale targowa.
Tylko niech najpierw zadbają o dachy ;P chyba, że chcieliby powtórkę...

P.S.
Pomysł dobry :P

Vil
26-02-2006, 00:19
Jeśli przyjadą studenci z łbem na karku (lub absolwenci), to można zrobić spotkanie w Kraku. na trasie Kraków - Katowice lub w ogóle gdzieś w okolicy. I wtedy mi wisi, czy grają w Tibię, czy w piłkę, czy co tam jeszcze - ważne, żeby nie stronili od piwa i mieli poczucie humoru :) W żadne inne spotkanie się nie mieszam.

True. Tylko ilu znajdziesz studentow grajacych w Tibie ? Mimo wszystko bym sie na to pisal, w koncu trzeba cos zrobic z kasa zaoszczedzona na paccach ..

Manrox The Second
26-02-2006, 13:06
Może zamiast zlot tibijczyków bys zrobil jakies turnus np : 1-12 lipca spotykaja sie serwer Antica potem 15-20 Arcania itd...ale z tego co ja wiem to 80 % graczy by przyjechało tylko po dwie rzeczy upić sie i komus dac w morde za deda albo cos innego

A wiesz ile by to kosztowało? A więcej. Ile by to trwało?

70 serverów po 10 dni kazdy, to ponad 2 lata

Taube
26-02-2006, 22:48
@Vil
tylko ilu??? to przecież nie problem :P
chyba, że w akademiku nie mieszkasz i nie wiesz jak sobie student czas umila nieróbstwem na wszelkie sposoby ;)
co innego czy taki siedzi na tym forum :P

d.Taube

Maniack
26-02-2006, 23:16
ja bym to widział inaczej:
najlepiej tylko osoby prawie pełnoletnie+
po co nam hotel? na trasie kraków-katowice mamy piękny las
wystarczy poczekać z miesiąc do wiosny,śpiwory i w droge.
browar w krakowie też można tanio kupić.
ktoś kogoś zacznie lać za to że jest w wrogiej guildi? a od czego jest bezstronna reszta ? nie da rady obezwładnić 1 agresora?

A z innej beczki: być może, po znajomości, tanio lub za darmo znajoma firma udostępniła by nieczynną hale (300 osób spokojnie się zmieści), ale niema sensu nad tym myśleć jak wszystko jest w proszku.
już nieraz była pruba organizacji zjazdu i gówno z tego wyszło.

Z jeszcze innej beczki (piwa): Ray. Wątpliwe jest spotkanie tylko studentów/licealistów/gimnazialistów. wiadomo że za młode osoby (<16/17) na poważniejszy wyjazd/wyjście domu nie opuszczą. a nie wiem czemu nie widzisz dogadujących się 17 latków z 22 latkami. W wielu przypadkach takie coś jest konieczne, tak jak i tu :P.

1. Lepszy pomysł to ew grypy wiekowe
-1 termin <16 (a niech mają,jak ich ktoś puści)
-2 termin 16-20
-3 termin 20>

2. A wdg mnie 90% graczy przyjechało by po to żeby sie pobawic,oderwać od codzienności, poznać innych graczy, a alkochol rozwesela, rozluźnia i rozgaduje =P

kolejna sprawa: takiej imprezy ne zorganizuje CipSoft.
po 1 szkoda im kasy po 2 co? wszyscy do niemiec?

PODSUMUJĄC: Nie musiało by to być ani drogie ani trudne.
Jak dojechać powiedzmy do krakowa wie chyba każdy (90% osób było kiedyś)
co do dojazdu: nawet z gdańska jest to jakieś 5-6 godzin pociągiem a bilet około 40-50 zł. Zakładając że wszyscy dojechali:
Zimne przekąski/napoje : mały zapas, jak zejdzie to 30 min drogi samochodem do całodobowego. (oczywiście nic za darmo-kupujesz, do tego można by zarobić dla tibia.pl (organizatorzy kupują Litr napoju za 2 zł/sprzedają za 2.5 itd.) więc nie jest to takie trudne.

Ok. namieszałem, rozpisałem się, etc. kończe

Taube
26-02-2006, 23:53
tak.. takie grupy wiekowe.. i kolega 19 latek nie ma się w ten sposób spotkać z kolegami 21, 24, 27 letnimi?
spokojnie osoba po 20 roku życia, choćby jej latka pod 30'tkę sięgały dogaduje się z osobnikami w wieku 'około studenckim' ;)
jeśli już robić spotkania, to raczej nie tibijskie czysto, a umówić się jakąś gromadą większą, co by się kilka takich grupek spotkało - ale to już prywatnie a potem zgrać terminy, bądź oddzielnie
robienie takiej dużej 'festy' jest nieopłacalne ;)
równie dobrze, można wykorzystać jakiś konwent i się umówić, że na nim będzie to spotkanie - mniej osób się zjawi, ale za pewne te 'wybrane', tak więc większość 'małych zapaleńców' i tak nie przyjedzie ;)

jeśli zaś się tyczy tych młodszych – to dla nich lepszym wyjściem jest jakieś wojewódzkie
mają wtedy większe możliwości :) a jeśli bardzo im zależy na spotkaniu z kimś z drugiego krańca stolicy, to niech się prywatnie umówią ;)

d.Taube

bosal
26-02-2006, 23:59
byla taka propozycja od conquest.rpg.pl czy jakos tam ale to nie ma raczej szans wypalic, musialoby sie to odbyc w duzym miescie, i jakos organizacyjnie tego nie widzie ;)

Creghan_Elysia
27-02-2006, 05:39
Ja proponuje zrobic bramke lvlową czyli ukonczone 18 lat lub od 16 lat z zgoda rodzicow na pismie wtedy macie jako organizatorzy zapewnony brak problemow i opieki nad takimi ludzmi
pozatym zjadz powinien odbyc sie gdzie w polsce centralne prawdopodobnie wawa aby kazdy mial taka sama droge .... do tego bedzie potrzebna duza hala tak mysle na 100-250 osob (heh ownerzy co nie :D) do teog 3eba zapewnic jakies rozrywki dla ludzi ...
Bo samo picie mozna zorganizowac w wlasnym gronie ... jakies konkursy itp.
niesadze zeby ktos na takim zjezdzie gral lub logowal sie bo to strach .. wiec alko moze byc ale co pozatym jak patrona by objela tibia.pl oraz tibia.com mozna by wymyslic jakies konkursy z nagrodami itp..
mozna tesh jakies zabawy np aby bylo 20 Pc
Na nich zrobione jakies charki na 8 lvl i np konkurs tym 8 lvl po ziemi tachanie bag z kamykami na czas kto bedzie forst ten np. ma kubek itp.
Po zatym musiala byc by tam licencionowana ochrona i to w liczbie okolo 6 ochroniazy na 200 uczestnikow ... bo jak wiadomo rozne osoby maja rozne zatargi ... i moze byc roznie chodziash przenoszenie gry na rl jest smieszne ale sa rozni ludzie ...

Gallar
27-02-2006, 06:51
Co do tych wszystkich którzy są przeciw gimnazjalistom..
Nie znam takich wielu, ale moze z 2-3 porządnych.
Z którymi naprawdę moge dogadac się lepiej niz z rówiesnikami [liceum].
Co do niepełnoletnich.
Napisanie na karteczce zgody ze sie mamusia zgadza na wyjazd, zapisanie numeru telefonu oraz numeru dowodu.
Pilnowanie zeby dzieci nie piły ? Absurd.
Nie bedzie mozna kupic w np. barze blisko imprezy to zawsze mozna isc do monopolowego/posłac starszego kolege

Taube
27-02-2006, 09:02
@Creghan_Elysia
aleś się rozmarzył :P
i tak zawsze na równego rodzaju konwentach i zjazdach jest tak, że to grupki małe znajomych się tam umawiają i w kupie razem trzymają przez cały ten czas, tak więc po co się babrać robieniem wielkiej imprezy, zwłaszcza, że na nasze warunki poparcia tibia.com w jako takiej formie raczej się nie znajdzie - jeno jakieś głosy wsparcia najwyżej i nic ponadto
tibia.pl chyba sił nie będzie mieć na pilnowanie takiej ferajny
i wszystko kosztuje - kasa nie poziomki, skądś musi być, takie marzenia cudne, nagrody, konkursy, oni to organizują i w ogóle, ale wiesz... konwenty się robi z myślą o tym, że im się kasa za to zwróci za wejściówki XD

@down
czytać i pewnie czytali, ale co to ma do rzeczy, jak to samo mówiło kilka osób przed nim? he?
może to nie wszyscy inni nie czytali a ktoś jeden prześledził tylko wybrane posty? XD

d.Taube

Kaper2005
27-02-2006, 20:03
Ja to popieram! Poprostu jestem za!
Po przemysleniu wiem ze cos takiego moze sie udac. Tibia.pl TEAM pomozcie!

Taube
27-02-2006, 20:14
a czym oni się różnią od zwykłego użyszkodnika? jedynie tym, że zarządzają stroną
czemu prosisz ich o pomoc, a wręcz chyba chciałbyś, żeby to oni odwalili brudną robotę
oni może najwyżej nie zamkną topików, rozwieszą w swych miastach parę ulotek i spojrzą na twe ręce, twoje poczynania i przygotowania (i najwyżej dadzą ci swoje błogosławiestwo, byś mógł sobie dopisać, że 'pod patronatem' XD).. zorganizuj coś sam, sami coś zorganizujcie z własnej inicjatywy
a tu co? ktoś znów wyskoczył z tym pomysłem, wszyscy się cieszą radują i patrzą na tibię.pl
czy oni są kozły ofiarne? mają za was wszystko robić? reklamę mogą zrobić, rozgłośnić, ale jeśli coś naprawdę chcecie, to sami o to zadbajcie!
a jeśli oni się na coś zdecydują, to jednak wątpię, aby był to cały zlot i w ogóle.. prędzej pewnie spotkali by się nieliczną gromadką i poszli na piwo, czy cokolwiek, ale nie babrali by się w te rzeczy XD
oni też ludzie, moderator wcześniej był zwykłym użyszkodnikiem, skąd nagle więc wszyscy patrzą na nich, wbijają w nich ślepia?
chcecie - to róbcie, jeśli chcecie by ktoś inny za was zrobił to co chcecie - to im za tą robotę zapłaćcie XD

d.Taube

Grenni
27-02-2006, 20:52
Ludzie słuchajcie, myślałem że ten topic zaginął już w czeluściach forum, a tu nie zainteresowanie jest no i bardzo dobrze.

Według mnie zoorganizowanie czegoś takiego nie musi być takie trudne, najważniejsze, by się chętni znaleźli, no i pomoc ze strony tibia.pl także byłaby bardzo przydatna.

Miejsce:(?) Najlepiej by było bezpośrednie połączenie, a no żeby wszystkich pozbierać z dworców, stacji. Ktoś wymienił wcześniej halę na 300 osób albo las między Kr-Kat, choc te ew. 100-300 osób w lesie to byłoby raczej niemożliwe, ale wyobraźcie sobie paintball'a w tyle osóbtakiego <WOHO !!> (hyhy dostałbyś na początku, to byś do samego wieczora browca sączył)

Termin: Moja propozycja to wakacje 2006. Najlepiej koniec czerwca-początek lipca. Taki zjazd w moim mniemaniu trwałby 2-5 dni, wszystko zależy od kosztów

Jedzenie/ trunki: Własny zakres (money , money !) bądź też hurtowe zakupy (wtedy koszty idą w cenę ogólną)

Cena: Hmm na nią złoży się wiele czynników. Jeżeli znalazło by się miejsce do organizacji (w miare tanio lub za darmo, panowie do dzieła !! :) ) to łączne koszty z pewnością by się znacząco obniżyły. Myślę, że wydatek będzie oscylował ~ 80-150 żł zależnie od liczby uczestników oraz dodatkowych atrakcji (?), są to tylko wstępne ustalenia.

Nie musimy tego tylko planować, zróbmy to, każdy kto może pomóc w obojętnie jaki sposób, niech się ogłasza A propos wieku, +15/16 - xx lat. Nikt tam nie będzie miał zamiaru się bawić w niańkę, będą inne priorytety. Teraz jest odpowiedni czas do namysłu, planowania, bo do ew. przedsięwzięcia zostało jeszcze sporo czasu, akurat na załatwienie formalności i rozgłosu.

Pozdrawiam,
Gren.

Manrox The Second
27-02-2006, 21:15
Postaram się rozwiać większość wątpliwości wynikających z odpowiedzi na ten temat:

Nie myślę, że w Polsce znalazłoby się tylu chętnych pełnoletnich graczy, by możnaby było uzbierać ekipę i kasę. Większość to byłaby napalona młodzież poniżej 15 lat, bez kropli oleju w głowie, którzy myślą że to banalne coś takiego przygotować.

Taki zlot nie ma sensu bez żadnej dobrej zabawy. Powinna być duża hala (w lato nie ma znaczenia czy ze stali czy nie), lub jakiś namiot, żeby wszystkich pomieścić. Najlepiej by było żeby zjawiła się jakaś grupa muzyczna, by zapewnić rozrywkę. ABSOLUTNIE żadnych komputerów, bo to ma być zlot integracyjny. Duża ochrona, bar z alkoholem dostępny tylko dla dorosłych (dla pozorów), muzyka CAŁKOWICIE WYSTARCZĄ żeby zaspokoić potrzeby. Posłuchacie muzy, wyszalejecie się, nachlacie się (kubusia) i nie zauważycie gdzie wam ten czas minął.

Osobiście wolałbym raz na 5-10 lat zrobić olbrzymi zjazd fanów Tibii gdzieś nie w Polsce, lecz w Anglii, gdzieś, gdzie fanów Tibii jest mało, żeby wszyscy mogli się tam dostać po przystępnych cenach. Nie mówię o centrum Londynu czy NYC, ale o jakimś terenie za miastem, gdzie można naprawde poszaleć, np. olbrzymia bitwa na Paintballe, żeby TYLKO było wiadomo, że to zjazd TYLKO dla (pro)fanów Tibii, ale tak naprawdę żeby wszyscy się fajnie zabawili, nie zważając na to, czy ten z kim rozmawiam to mój najlepszy przyjaciel czy odwieczny wróg.

Oczywiście znajdą się wypadki takie jak gracze z levelami 200+, żadni zemsty za dawnego deada. Ale tym powinna zająć się ochrona.

Nie mówię koniecznie o Anglii, ale o jakimś kraju postronnym, w żadnym wypadku Szwecji/Danii/Holandii/Polsce/Brazylii/Argentynie, TYLKO POWTARZAM, kraju powszechnie dostępnym, bez olbrzymich ilości fanów Tibii, ale także z powszechnie rozumianym językiem Angielskim.

Oczywiście byłyby koszty, ale najlepiej by było, żeby organizatorzy (Myślę o WSZYSTKICH stronach fanowskich Tibii), zadbali o masowe środki transportu, tzn. www.tibiaswe.com (Tar'tin, Klockren, Chompollet Tzetzi, Fri'ted) zadbali o zbiór fanów Tibii w Stockholmie/Uppsali, i wysłanie ich samolotem do miejsca spotkania, to samo z innymi państwami. Oczywiście problem z BR, ale to problem by należał do www.tibiabr.com.

W najbliższych 2 latach, takie coś odpada.

Samuelos
27-02-2006, 21:32
Już za późno na organizacje tak dużego zlotu, przynajmniej jeśli chodzi o te wakacje. Jeżeli już chielbyście zorganizować poważny zlot to lepiej wynająć od tego odpowiednia firmę. Tylko wtedy trzeba sprawdzić jakie byłoby zainteresowanie wśród ludzi, ustalić cenę wejściówki - tak żeby pokryć wydatki związane z tą firmą etc. Jednak to wymaga dużego nakładu pracy i zaangażowania, a pozatym czy ma to w ogóle jakiś sens ?
Lepiej zorganizować sobie zlot członków Guildii lub coś takiego, a nie porywać się z motyką na Słońce...
A pozatym jak słusznie ktoś zauważył w Polsce jest za dużo "noobostwa" i może dochodzić na takim spotkaniu do nieprzyjemnych sytuacji związanych z waśniami tibijskimi. W czym sie niestety różnimy od np. starej ekipy z Antici, gdzie na takim właśnie meetingu zorganizowanym przez RR bawili się razem Magius, Big Daddy czy Wurzel ...

Taube
27-02-2006, 22:42
Najlepiej by było żeby zjawiła się jakaś grupa muzyczna, by zapewnić rozrywkę. ABSOLUTNIE żadnych komputerów, bo to ma być zlot integracyjny. Duża ochrona, bar z alkoholem dostępny tylko dla dorosłych (dla pozorów), muzyka CAŁKOWICIE WYSTARCZĄ żeby zaspokoić potrzeby. Posłuchacie muzy, wyszalejecie się, nachlacie się (kubusia) i nie zauważycie gdzie wam ten czas minął.
eeee?
ty chyba idź lepiej do jakiejś knajpy -_-"
jeszcze orkiestre, może szwedzki stół i co tam jeszcze?
jeśli już o muzyków chodzi - to równie dobrze, można się umówić na spotkanie na woodstoku czy jak to się pisze
jeśli szukasz koniecznie barku, to idź do knajpy
wielka ochrona - rygor i w ogóle wydatek wielki?
właśnie, posłuchają muzy, spiją się i nawet nie poczują, że w ogóle byli na jakimkolwiek 'zlocie' tibijskim ~_~"
mam pytanie - na ilu konwentach byłeś?
radzę popytać się osób, które były 'zamieszane' w zorganizowanie jakiegoś konwentu, bo ten opis brzmi jak wielka stypa - pijmy, tańczmy i cholera wie co.. zero jakiejś takiej 'domowej' przyjaznej atmosfery -_-"

na organizację niewielkiego zlotu za późno nie jest - ale nierealny jest zjazd wszelkiej maści osób z całej polski, a tym bardziej kładzenie na barki komuś organizacji, jakby to było takie proste..

jak wiele osób tu powiedziało - o wojewódzkich, mniejszych, prywatnych, gildiowych spotkaniach - to jest coś realnego

firm nie trzeba wynajmować, jeno zaprawionych organizatorów konwentów wypytać o wszystko ;) taka firma może sporo profitu zgarnąć XD za to, co można samemu zrobić, a i efekt na pewno będzie pewniejszy, bo wiadomo jak się samemu coś robi
myślę, że osoby, które na jakiś imprezach tego typu były mogłyby się wypowiedzieć - pewnie przygasiłyby bardziej nieuświadomionych w większej części entuzjastów

d.Taube

Creghan_Elysia
28-02-2006, 22:47
mi sie podobala organizacja LanParty counter-strike to sa stale imprezy co roczne bylem na jednej i odrganizacja byla super mozna kilka motywów zaporzyczyc np:

Założyć stronke gdzie kazdy kto bedzie na zlocie sie zarejestruje z danymi itp.
pocztm potwierdzajac swoja obecność wpłaca na konto np. 50 zl (to jest do ustalenia)
w tym jest hala lub miejsce gdzie bedzie lan party i np. opcjonalnie miejsce do spania (zawsze mozna wziasc poduszke + koc lub spiwur i spać w hali ...
tuta mamy rozwiozaną kwestie kasy jezeli potwierdzi i wplaci kase to nie przjemujecie sie czy przyjedzie kase dal ... jego strata.
Hale w lato sa chetnie wynajmowane poniewaz nie ma szkoly wiec stoja bez zarobq ... to jest do dogadania
Napewno swoje ekipy z danych miast kazdy ma od 5 do 50 typa ...
zainteresowanie mysle bedzie duze na 100%

Strona tibia.pl ... tibia.org .... tbia.com mialy by kluczowe dzialanie w tym zjezdzie ... Po przez doinformowanie na swoich servisach na jak stronke wejsc aby sie zarejestrwac itp.

Co do ludzi jak by tibia.pl chciala zorganizowac taki zlot nie mowcie ze was jest za malo macie znajomych itp. powiedzmy ze jest was 4 biezecie qmpli z 20 i macie ekipe organizacyjna qpujeci koszulki im z napisem organizatorzy i jest lux ...

Nie musicie robic odrazu zjadzu na cala polske lub tibie ... mozecie zacząc od lokalnych np. zjad krakowa lub malopolski zobaczyc jakby to organizacyjnie wypadlo i wliczbie chetnych przeciez czlowiek uczy sie na bledach ...

Ja wlasnie mysle czy nie zrobic zjadu graczy z krakowa wiem ze nie bedzie zbyt wielu takowych wiec chyba zjad odbedzie sie w moim domu przy grillu i alko ...

Wiec to zalezy od checi tylko ...

Bluelock
28-02-2006, 22:54
Omg, jeszcze ktoś się dowie, że to on naprzykład zabił jakiegoś kolesia i ten mu narąbie na tym spotkaniu :faceoff:
Może byście podali cEl tego zjazdu całego -.-
Ja nie widze sensu

Creghan_Elysia
28-02-2006, 23:01
jezeli niechcesz to niejedz i tyle ....
ja chce poznac troche ludu z tibie ktorych na rl nie poznalem a gram i np. gadam na gg od lat ... chce sie znimi napic bro i pogadac powspominac itp. ..

Bluelock
01-03-2006, 00:20
Nie to,że nie jade, ale wiem, że i tak nic z tego nie będzie =)

Error85
01-03-2006, 01:22

jestem za ^^ ekipa z harmoni moze sie znowu zebrac w Krk
osobiscie sadze ze CK sie zjawi a z BC tez sie zjawia-o ile doczytaja tu ten poscik

co do wieku-fakt faktem z 12latkami mozna poklikac ale do knajpy raczej nie wejda :P wiec pelnoletni lub okolice 18 :P

Kosio
01-03-2006, 07:57
Moim zdaniem to był by fajny pomysł najlepiej na koszulkach napisac nick typa którym gramy i jedziemy tylko że jak by doszło co do czego z imprezki by sie zrobiła jedna wielka rozróba 8o :cygaro: dlatego to był by raczaczej pomysł do bani .

A jak tam ktoś napisał że bedą dzieciaki ja tam w sumie mam 14 lat i czasem lubie zaszaleć :dance: :dance: :baby: a Maniakalny zabujca ma gites pomysł spać pod gołym niebie i piecz boczek nad ogniskiem hehe .
To co tam wyżej napisałem to tylko po to aby ci co będą to organizować niech zadbają o pożądek .No to tyle jeśli chodzi o moje zdanie.

P.S. dont banned me jak coś.

Bluelock
01-03-2006, 14:36
Taaa... Zawsze znajdzie się fajna grupka osób i też jakieś "debile", które będą się wyzywać, może dojść do bijatyki, albo jakieś pijaczyny....
Trudno zapanować nad DUŻĄ ilością osób ....

ripper
01-03-2006, 15:28
Bo to raz chcieli zorganizować zjazd... No większą skalę to nie ma żadnego sensu. Zjazd Tibijczyków z jednego większego miasta, to już byłbym kłopot (np jak by było 50~ osób). Jeśli ktoś chce się spotkać z kumplami, których poznał w Tibii to niech się z nimi zgada i już, nie potrzeba zlotu.

eerion
01-03-2006, 16:15
Wy tu stękacie, proponujecie i się kłócicie a:
- Żeby był zorganizowany zjazd ktoś musi być tym "organizatorem" i wziąść na sibei odpowiedzialność- a nie ma takeigo durnia co wezmie odpowiedzialność za grupę xxx dzieciaków w wieku dojrzewania głównie - bo nad tym się nie zapanuje.
To już wyklucza.
O kosztach, miejscu itd. nie ma co gadać - bo to nie ma sensu.
I tak nic nie wypali - chceice zrobić ogólnopolski zjazd, jak często nie wychodzą jednomiejskie zjazdy - dajcie sobie spokój, bo jedyne co tutaj może wyewoluować to spam/offtop/kłótnia - nic sensownego

Bluelock
01-03-2006, 16:31
@up, up up
Racja :)