Darek vader
24-02-2006, 22:04
A wię runy. Jedne są opłacalne a inne nie. Większość ludzi myśli tak : o jej mam 31 lvl to zacznę robić explo bo plecak jest wart 4k i najwięcej na tym skorzystam bo takie hmm tylko 1,5k-2k (w zależności od serwera). I tu człowiek popełnia największy błąd !! Jeżeli chcesz zarobić na runach należy obliczyc ile many trzeba spalić na 1 gp zysku. Dla większości brzmi mrocznie co :p ? Pomyślcie logicznie od czego zależy jak duży macie zysk? Od kasy za którą sprzedacie bp run, czy od czasu, przez który będziesz go robił. Wytłumaczę to na zasadzie huntu. Kto miał większy zysk? :
a) hunt trwał 1 min wypadł f axe za 10k
b)hunt trwał 10h wypadł mms za 230k
A teraz podam wam wzór na obliczenie zysku z run (czyli ile many musisz spalić na 1 gp zysku) 20*ilosc many/cene plecaka run=ilosc many jaką musisz spalić na 1 gp zysku. Mam nadzieje, że to uświadomi was w cenach run i zaczniecie zarabiać więcej. ( Za błędy przepraszam.)
a) hunt trwał 1 min wypadł f axe za 10k
b)hunt trwał 10h wypadł mms za 230k
A teraz podam wam wzór na obliczenie zysku z run (czyli ile many musisz spalić na 1 gp zysku) 20*ilosc many/cene plecaka run=ilosc many jaką musisz spalić na 1 gp zysku. Mam nadzieje, że to uświadomi was w cenach run i zaczniecie zarabiać więcej. ( Za błędy przepraszam.)