zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowe sposoby na jedzenie.

Ronie
26-02-2006, 11:59
Witam!

Wiem że CIPY tego nie zrobią, ale pomarzyć można.

Chodzi mi mianowicie o nowe rodzaje jedzenia i sposoby ich zdobycia. Teraz mamy takie sposoby zdobycia jedzenia:
-Polowania(Mięso, Ser, Chleb itp.)
-Łowienie(Ryby)
-Zbieranie(Jagody)
-Kupno(Jajka, Mięso itp.)
-Pieczenie(Chleb)

Chodzi mi o to że Cipy mogły by wprowadzić np. Pola Uprawne(Kukurydza, Ziemniaki). Zatrudniło by się paru wietnamczyków i by zbierali do twojego magazynu. Mogły by być też sady. Fermy drobiu(Jajka i mięso), bydła(mleko i mięso)

Co o tym myślicie? Oczywiście takie fermy były by rzadkie i bardzo drogie.
Piszcie swoje propozycje i przemyślenia. Oczywiście i tak CIPY tego nie zrobią.

Edit:
Chodziłomi o taką jednorazową opłate

Można było by też uprawiać takie roślinki jak:
Tytoń, Konopie Indyjską i Chmiel

Do: Works__1985, ripper i zalfik- Nie będe grał w inne gry Online oprócz Tibii(Kocham ją). W Simsy grałem i nie było tam trzech wyżej wymienionych roślinek. Ludzie to nie jest udziwnienie! Przecież CIPY i tak tego nie wprowadzą. A pomyśleć można.

PharadoX
26-02-2006, 12:33
Gdyby były takie drogie to ludzie by poprostu kupowali mięso w sklepach.
Gdyby była tylko jednorazowa zapłata i np 1 pole na jednego chara to było by o około 20% więcej postaci i wyglądało by to tak : Każda osoba robi sobie dodatkowe 3-10 postaci , za każde pole placi jednorazowo na każdą postać i zostawia na 1 rok. Po roku na każdej postaci jest po 10000 ziemniaków czy tam kukurydzy i niemusiałby się chłopak martwić o jedzienie i dodatkowo by jeszcze sporo zarobił.

Thek Umerunught
26-02-2006, 12:48
Nie najgorszy pomysl zeby takie pole bylo zamiast domku dla pacca low lvle by szybko mogli na tym zarabiac a takie krowy np. by sie dzikie lapalo gdziej przewozilo w klatkach i sprzedawalo spoko by bylo :D albo jak masz np. kury to lis ci je moze zjesc xD albo jak masz swinie to wpada stado wilkow i ci je zjada chyba ze np. masz zconvinsowanego huntera i ci je broni xD

zalfik
26-02-2006, 13:21
To moze lepiej w Harvest Moon pograj :) Tam mozna bylo uprawiac wszelkie warzywa... nie ma to jak codziennie rano pielic chwasty motyka ;)

ripper
26-02-2006, 14:23
Niepotrzebne udziwnienie. Można kupić w sklepie, można wylootować, można zebrać, to po co uprawiać jakąś farmę? W UO sobie pograj jak chcesz być farmerem.

Works__1985
26-02-2006, 16:26
albo the sims tam chyba też idzie uprawiać różne warzywka :)

Yoh Asakura
26-02-2006, 22:37
Polowania(Mięso, Ser, Chleb itp.)
Nie no,niewiedziałem,że ser i chleb zdobywa się z polowania...

zalfik
27-02-2006, 07:20
Ser wypada ze szczurow :P

Raul
27-02-2006, 07:48
@up
A chleb z amazonek. ;]

@topic
Po tych zmianach to Tibia powoli zmieniała by się w coś w stylu Settlers'ów.

zalfik
27-02-2006, 11:48
@up
Racja. Przeciez mozna by wprowadzic pieczenie miesa (bo surowego przeciez sie nie je). Pytanie tylko PO CO? Moim zdaniem na obecnym etapie wszystko z jedzeniem w Tibii jest OK ;)

Duch Niespokojny
27-02-2006, 12:19
Istnieją już pola, istnieją już domki, więc bez wprowadzania dużych zmian możnaby je połączyć i stworzyć farmy. Taka farma to byłoby nic innego jak domek obok którego byłoby pole (ogrodzone, żeby nikt nam nie kradł plonów), które kupowałoby się razem z domkiem. W domku byłyby natomiast wszystkie przyrządy niezbędne do zrobienia chlebka.

Avager
27-02-2006, 13:26
up:

Lol ... ja bym nie chciał mieszkać w młynie... słysząc te kręcoce się .. jak one sie zwały ? Nie pamietam ;) .

Topic:

Miało by to Być graficznie czy liczbowo (graficznie - że normalnie kupuje sie ziemie i się ją przygotowuje itp bo jak tak...to by nie wypalilo... kto pierwszy wykupi glebe... on wygrywa... bo reszta sobie juz nie kupi, jak liczbowo to lepiej i gorzej... bo gdzies tam na innym swiecie jacys robotnic pracuja dla ciebie na polu, a ty dostajesz to tak w dp odrazu (al'a ogame, space pioneers itp.. gdzie co 1h dostajesz daną liczbę surowców).

Osobiście uważam że to byłby dobry pomysł... ale jednak wprowadził by troche zamieszania... (chociaz lekki RPG bardziej by był ? Wątpie... Ludzie grający w Tibie do bezmóżdża - dobrze napisałem ? ).

Boss'iarz
27-02-2006, 15:11
MOgło by być coś takiego, ze domek normalny tylko ze z duzym ogrodem w ktorym respia sie co save serwera jakies coś oraz co chwila respia sie tam np.2 sheep. ale to by było tylko dla pacc domki...CO do farm to hmmm coś typu gh ?

Ronie
27-02-2006, 16:54
Nie no,niewiedziałem,że ser i chleb zdobywa się z polowania...

A właśnie że się zdobywa. Nie chodzi mi o to że jak mięso(Postać zachowuje się jak myśliwy) tylko że jest tak jak ty masz że sobą coś(w bagu, backpacku). Ty chyba szczęściarz jesteś skoro chlebek i ser nigdy Ci nie wypadł.

@up
Racja. Przeciez mozna by wprowadzic pieczenie miesa (bo surowego przeciez sie nie je). Pytanie tylko PO CO? Moim zdaniem na obecnym etapie wszystko z jedzeniem w Tibii jest OK

Ty chyba w Gothica troche pogrywasz? To też byłby niezły pomysł z pieczeniem miesa(swoją drogą zupe też można byłoby gotować skoro tibia ma być taka "realna").
Ale za to można byłoby wywalić sklepy z jedzeniem tylko gracze by zakładali(Cipy by zrobiły jakieś ograniczenia co do ceny).[/QUOTE]

Myślałem też o ogrodach koło domku(i to mogło być dobre) wiecie ja wole wydać kase na ogród niź na sklep

Dewazar
27-02-2006, 19:22
Zagraj sobie w Ethernal Land i exp na znieraniu kwiatków -.-"

Ronie
27-02-2006, 19:32
@Up

Nie dziękuje nie skorzystam