Pokaż pełną wersje : Szalone Banshee
Ciemno-jasny
26-02-2006, 12:34
Mam 37 lvl i good skile chcialbym isc na banshee ale nie wime czy mam jakies szanse.Powiedzcie co zabrac na dluzszy hunt i czy wogóle zwróci mi sie za uhy itp..
Hunt na banshee w druzynie sie nie oplaca.
Samotny tym bardziej.
Na tym lvlu, jesli przezyjesz - na pewno stracisz kase. Nie lepiej sie zabrac z ekipa na DLe? Loot o wiele lepszy, a sila podobna.
Banshee na 100% nie wybloczysz;p dl-a tez :faceoff:
Ciebie kolego albo po***ało albo ostro zdarło po asfalcie !!!
Banshee to suka !!
- 1.Leczy sie jak sam H-uj
- 2.W *** wali (a'la gs max 300 w seryjce)
- 3.na 61 lvl próbowalem solnac kilka na banshee quescie - efek bp uh wasted banshee nie zabita -> biłem na axe ringu z explo i exori tylko że gdy ucieka sie leczy 3x szybciej i co ja do red zjechalem to sie do yellow leczyla wkoncu teama zawolalem :PP
4. Masz szanse taką jak kogut na zniesienie jajka że ci sie loot zwróci :) (Red Robe, Blue Robe).
A na dle to możesz już śmigać ale lepiej na Hydry jak masz pacca :)
Btw. Ja zaczynałem dle bloczyc na 40 lvl z 70 shieldem i szlo gladko.
Mithgar XX
26-02-2006, 23:17
Banshee to naprawde ostra suka:P
W sobote podczas robienia banshee questu taktyka na nie byla prosta- najci biegna je zlurowac i zablokowac droge ucieczki, a shooterzy dopelniaja dziela. W przypadku spawnow po 3-4 nalezy lurowac pojedynczo, po dwie. gdyz mozna dostac od 3 banshee hity za 600 w jednej serii( wiem cos o tym).
A propo quest sie udal:P
Lord-Jacko
01-03-2006, 10:44
W twoim przypadku będzie to nie oplacalne b robe red robe nie leci za czesto:P runy na 10% sie nie zwroca banshee to potworek dla palkow/sorkow do zabawy i solowania a hunty odradzam bo ja na solo stracilem 15 uh ^^61lvl
Jeśli chcesz na coś iść to weź 2 sorców i palka i śmigaj na hydry. 6 Dsów (palek convince'uje 2) + bolty i WoI.
Turus Amaw
01-03-2006, 15:17
jestes palem więc sobie z nią poradzisz wystarczy żebyś się od niej nie zbliżał
z pojedyńczą banshee nie powinno byc problemu
Zenon Burcymucha
01-03-2006, 22:43
Mam 37 lvl i good skile chcialbym isc na banshee ale nie wime czy mam jakies szanse.Powiedzcie co zabrac na dluzszy hunt i czy wogóle zwróci mi sie za uhy itp..
Ale lolek, omg good skille masz i mam sie domyslic jakie? Nikt ci nie pomoze nie znajac skili? Co, boisz sie napisac cyfr? Nie pamietasz? Zalosny jestes -.-
A w ogole jaka masz profesje? -.-
Banshee na 100% nie wybloczysz
Teoretycznie mozna nawet wybloczyc orsha na 6 lvlu, wiec raczej 99,9999% bo zawsze cien szansy jest :P
a'la gs max 300 w seryjce
Max combo ma duzo ponad 30, sprawdz na tibian library :p
4. Masz szanse taką jak kogut na zniesienie jajka że ci sie loot zwróci (Red Robe, Blue Robe).
Tylko ze red robe to smiec :P
Btw. Ja zaczynałem dle bloczyc na 40 lvl z 70 shieldem i szlo gladko
Shield nie ma znaczenia na dl :p
runy na 10% sie nie zwroca
A na 90% sie zwroca? rotfl
wystarczy żebyś się od niej nie zbliżał
Banshe akurat niewiele z melee bierze :p
@up
Lol. Dle nie biją z łapy? Może nie jest on ich podstawową bronią jak np Gsa, ale zdejmij shielda, a później go załóż i powiedz czy nie ma różnicy... Co do Banshee, to ona bije dość mocno z łapy. n/c
@ripper
taa weź pół gildi na hydry i zsummonuj armie dsów :]. Stykaja 2 osoby+4 dsy.
Bloczysz hydry przy scianie, tak zeby miala leb w kierunku skaly i nie ranila dsów. Najlepiej w teamie miec druida- nie tracisz uh bo on ma sio i mass.
@Zenon~
Kazdy ma takie skile jakie mu odpowiadaja.
Red robe- "ten smiec" jest warty wiecej niz blue robe...
Dle potrafia duzo walnac z lapy- spróbuj bloknac jakiegos z 2-handed i 1-handed bronia, zobaczysz róznice w uhach
Banshee jest ostra naprawde :) ja jak szedłem na pierwszą to mi kolega powiedzial że może walnąć kombo za 500+ oczywiście go wyśmiałem:faceoff: potem czasami na nie chodziłem i było spokojnie bo max za 200 walneła ale raz poszedłem z kumplami i z green hp zjechała mnie na deep red :D potem już byłem ostrożniejszy (miałem wtedy chyba 53 level) aa i uwaga bo paraliżuje
btw. jej najlepszy hit to 308 we mnie :baby:
Zenon Burcymucha
02-03-2006, 23:34
@up
Lol. Dle nie biją z łapy? Może nie jest on ich podstawową bronią jak np Gsa, ale zdejmij shielda, a później go załóż i powiedz czy nie ma różnicy... Co do Banshee, to ona bije dość mocno z łapy. n/c
Jesli jestes knightem to wystarczy jakikolwiek skill shieldinga zeby dl robil chmurki no chyba ze masz ponizej 50 :p A jak jestes sork/drut to nie ma znaczenia czy masz tarcze czy nie bo i tak bedziesz obrywac w armor, szanse na sparowanie chocby jednego hita masz zerowe, tak samo w przypadku banshee
Kejw Rat
03-03-2006, 22:41
nie masz zadnych szans, bansha cie zmiecie z podlogi tibijskiej do swiatyni opatrznosci
Zenon, a którym ze swoich mocarnych charów blokowałeś DLe/banshee że wiesz o nich tak dużo?
GS wali więcej niż 300 w "combo" ? [mając praktycznie 1 typ ataku trudno złożyć z tego jakieś combo...]
R-robe to śmieć? [może dla PGującego br tak, ale gracze na wyższym poziomie rozwoju dają na większości światów 50k+...]
Kejw Rat Powrócił
05-03-2006, 18:25
Zenon, a którym ze swoich mocarnych charów blokowałeś DLe/banshee że wiesz o nich tak dużo?
GS wali więcej niż 300 w "combo" ? [mając praktycznie 1 typ ataku trudno złożyć z tego jakieś combo...]
R-robe to śmieć? [może dla PGującego br tak, ale gracze na wyższym poziomie rozwoju dają na większości światów 50k+...]
popieram w 100%, mnie na 113 lvlu banshee bije z magii po 20-30, inna sprawa ze mam wysoki lvl a lvl wplywa oczywiscie na otrzymywane obrazenia, u was to bedzie nieco gorzej :/
A red robe to bardzo wartosciowy item, ja ostatnio zamienilem dsm na red robe i jestem z niego bardzo zadowolny :]
Rekin Master
05-03-2006, 22:30
@duza ilosc osob
co wy jacys slepi jestescie??on nie ejstem knighttem tylko royal paldkiem -.-
Todix Dain
08-03-2006, 13:57
banshee wali mocno lepiej isc z ekipą.
@ripper
taa weź pół gildi na hydry i zsummonuj armie dsów :]. Stykaja 2 osoby+4 dsy.
Bloczysz hydry przy scianie, tak zeby miala leb w kierunku skaly i nie ranila dsów. Najlepiej w teamie miec druida- nie tracisz uh bo on ma sio i mass.
@Zenon~
Kazdy ma takie skile jakie mu odpowiadaja.
Red robe- "ten smiec" jest warty wiecej niz blue robe...
Dle potrafia duzo walnac z lapy- spróbuj bloknac jakiegos z 2-handed i 1-handed bronia, zobaczysz róznice w uhach
hupe a kiedy zsolujesz hydre?? ;)
nieprzezyjesz 10 minut solo na tej babce:cygaro:
Jaro_bel
09-03-2006, 20:56
Według mnie dał bys radę !! Oglądałem filmik na którym 27 lvl bloczył bashee :)
Fire Phoenix Magic mage
09-03-2006, 21:00
poradzisz se ja sam prubowałem 25lv pomyliło mi sie ^^ ale sie nieudało bo nieuzywam macro ^^:cygaro:
poisoner
09-03-2006, 21:09
Na tym lvlu i twoich "good skillach" (rotfl) nie polecam chodzic na banshee bo bedziesz szybciej obrywac niz sie leczyc. :p
poradzisz se ja sam prubowałem 15lv ^^ ale sie nieudało bo nieuzywam macro ^^
Macro zwieksza na pewno szanse na prawidlowe uhniecie sie, ale bez przesady. Na 15 lvlu banshee zdejmie cie na 1 combo wiec macro nawet nie bedzie mialo okazji sie wykazac przy uhaniu. :P
lukaszby
10-03-2006, 17:00
@duza ilosc osob
co wy jacys slepi jestescie??on nie ejstem knighttem tylko royal paldkiem -.-
Oni nadal tego niewidzą:). Hehe
Topic: Palkiem tez niedasz rady:)
Fire Phoenix Magic mage
11-03-2006, 08:58
tu macie filmik jak banshee wali kombo na 50levelu KNIGHT!http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/6450
a tu macie banshee na 31 levelu
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/5538
czyli profesjonalista :)
A jak to jest z tym jej paraliżowaniem? To chodzi o to, że tak wolno się wtedy postać porusza? Jak można to od niej "załapać"? Z daleka czy tylko przy kontakcie :p ?
Thorin-Debowa Tarcza
12-04-2006, 15:02
@Avalah
Z daleka ;)
Banshee to najwredniejszy typ potwora z jakim przyszlo mi sie zmierzyć. Gdy grałem jeszcze knightem to poszedłem na nie wraz z dwoma kumplami: 76 lvl druid oraz 90 lvl royal paladin i ja 62 lvl elite knight. Biliśmy je w pomieszczeniu głęboko pod ziemią na Isle of Kings. Wszyscy biliśmy je z hmm i palek jeszcze z boltów. Zazwyczaj wyglądało to tak, że banshee miała po 2 turach yellow hp i zaczęła uciekać lecząc się 3 razy szybciej niż hydra, aż pełna witalności zaprowadziła nas swą ucieczką do drugiej banshee. Tym razem to my podjęliśmy ucieczkę i gdy odlurowaliśmy jedną banshee to ubliliśmy dziada. I na podobnej zazadzie nawalaliśmy przez prawie 2 godziny reszte banshee. Było to w 100% 4fun licząc po cichu na cud zwany red robe, który zdaża się żadziej niż wygrana w totka. Aha zapomniałem dodać, że jak banshee się postara to dostaniesz śpiewające combo za 500 gdzieś więc jeśli nudzi ci się tak jak nam wtedy to proszę bardzo idź się zabij :D bo sam z pewnością nie dasz rady, ale ogólnie polecam przynajmniej raz pójść ekipką na banshee bo zabawa niezła mimo braku loota :]
@Miracle:
No właśnie, poszedłem sobie z kumplem dla zabawy (dane w profilu troche nieaktualne, mam 28lv). Tak się jej baliśmy, że zdjeliśmy ją odrazu ^.-, choć mimo naszej błyskawicznej akcji dostaliśmy hita za blisko 200.
Tak jak mówiłeś, zabawa pierwsza klasa, a i na loot nie było co bluzgać bo nasz skromny dorobek zwiększył się o b-robe'a, który na Refugi wcale taki tani nie jest ^^
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.