Pokaż pełną wersje : "Grand Tour Exp 2006"- wyniki konkursu.
Hegemmon
26-02-2006, 22:42
Dla wielu poniższa lista zwycięzców może się wydawać dziwna, więc oprócz niej zamieszczamy listę tych, którzy otarli się o zwycięstwo, wraz z przyczyną dyskwalifikacji:
Pierwsze miejsce zajął właściciel postaci Gaziox Hamilton, który zdobył 12,510 punktów doświadczenia. W nagrodę otrzymuje premium account na 6 miesięcy+kubek+koszulkę.
Drugie miejsce zajął właściciel postaci Oxy Hamilton, który zdobył 12,136 punktów doświadczenia. W nagrodę otrzymuje premium account na 3 miesiące+koszulkę.
Trzecie miejsce zajął właściciel postaci Zielony Hamilton, który zdobył 11,946 punktów doświadczenia. W nagrodę otrzymuje premium account na 3 miesiące.
Lista graczy, którzy otarli się zwycięstwo:
Kicia Hamilton- podał w zgłoszeniu błędną ilość punktów doświadczenia. Faktyczny stan punktów doświadczenia jest o 3 pkt mniejszy niż podany.
Hades Hamilton- zgłoszenie wysłane po czasie oraz zawyżona ilość doświadczenia.
Metatrons Hamilton- prawdopodobnie użyty lighthack, oraz podejrzanie słaba postać główna.
Pulass Hamilton- brzydkie zachowanie, komentarz w zgłoszeniu. Główny powód dyskwalifikacji to współpraca z graczem o nicku Allan Alder, który blokował wejście do jaskini, aby Pulass mógł expić sam.
Bati Hamilton- w polu last login widnieje data 13.02.2006- zalogował się po konkursie, co jest niezgodne z regulaminem
Wielu z was zapewne uważa, że niektóre z tych dyskwalifikacji to gruba przesada, że 3 punkty doświadczenia, czy 3 minuty to nic i powinniśmy przymknąć na to oko. Powstaje tu jednak pytanie: Jak duże musi być wykroczenie, abyśmy nie mogli tego oka przymknąć? 5pkt? 50? 500? Jakiej byśmy granicy nie wybrali, to zawsze będzie to dla kogoś krzywdzące, więc postanowiliśmy sztywno trzymać się zasad i zadziałać niczym maszyna.
Można to także potraktować jako przestrogę na przyszłe konkursy. Ustalone zasady nie są po to, aby je omijać. Są po to, aby je przestrzegać.
Dla bardziej dociekliwych przygotowaliśmy tabele z wynikami, którą zobaczyć możecie tutaj (http://tibia.pl/show_desc.php?t=65135&p=697565).
Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział w konkursie oraz naszym sponsorom, bez których konkursu by po prostu nie było:
http://tibia.pl/kampanie/partners/drom_small.gif (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38450) http://tibia.pl/kampanie/partners/masakra_small.gif (http://masakra.com.pl) http://tibia.pl/kampanie/partners/powielaczpl_small.gif (http://tibia.powielacz.pl) http://tibia.pl/kampanie/partners/wiezababel_small.gif (http://wiezababel.pl) http://tibia.pl/kampanie/partners/supernowa_small.gif (http://supernowa.pl)
Przypominamy, że kupując kubek (http://tibia.pl/show_desc.php?t=53908&p=574235), koszulkę (http://tibia.pl/show_desc.php?t=53908&p=574235) lub też PACC w firmie drom (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38450) wspomagasz konkursy i tibia.pl!
Drugorzędną nowinką jest to, iż dział Tutorial (http://www.tibia.pl/show_desc.php?t=63158&p=678984) został przywrócony.
Ahh ;) 2 miejsce ;) Cóż by tu powiedzieć.... brak mi słów :P
Maximus89
26-02-2006, 22:53
Gratulacje dla zwyciescow!!NAgroda za poswiacenie jak najbardziejs słuszna:)
Drom dziś kogoś powiesi...nie myśle wskazywać palcami kogo, ani za co go powiesi :P
Gratuluję wszystkim bez względu czy ktoś wygrał, czy przegrał. Dla mnie te 4 godziny były jedną wielką zabawą, choć nie myślałem, że aż tyle osób będzie miało ponad 10k expa :O
Dziękuję Modkom za wyróżnienie nicka mojej postaci w tabeli uczestników (caps lock ROX) Choć nie mam pojęcia czy to było celowe czy przypadkowe.
@Pulas
Wlaśnie oglądam twój film, i w 100% zgadzam się z decyzją Modków o dyskwalifikacji ciebie z konkursu !
Ojj checie wojny będziecie ją mieli !
Pare postaci jest podlinkowanych do filmikow w razie zastrzezen!
Duch Guardi
26-02-2006, 23:06
GRATULACJE WSZYSTKIM ZWYCIĘSCĄ
ja miałem 42 miejsce :faceoff:
Marciniek
26-02-2006, 23:17
Gratuluje wszystkim uczestnikom za wytrwałość :faceoff:
Miejsce 40 mnie zadowala, szczególnie odejmując "zbanowanych" wychodzi 29 :cygaro: , jeszcze lepiej :]
Więcej takich konkursów na Tibia.pl i wytrwałości wszystkim modkom B)
Wojna skonczy sie TWOIM banem (na konto czy IP, whatever), wiec jak chcesz to ja sobie rozpoczynaj.
-=DanieL=-
26-02-2006, 23:22
No no :< szalejecie, gratz dla zwycięzców. Mi się nie chciało marnować czasu to po 1. A po 2 nie umiem grać na rooku :P lepiej sobie radze na mainie :(
Ehh gz wygranym!
I takie male moje zdanko a waszych ocenianach i dyskfalfikowania niektorych osob.
Bo chodzi o ta co zdobyla 13K+ expa. Podala 3 expa za duzo, TYLKO 3 a zdobyla ponad 13K, nie zauwazylem by byl inny powod tej dyskfalfikacji. Tak rozumiem trzymacie sie scislych zasad, no ale te 3 expa na te 13K+ .... No ale wy ustalacie zasady, badz co badz tamten owner sie nameczyl i tez powinien cos dostac, chcoiaz nagrode pcoieszenia, mogl niechcacy zla liczbe wpisac albo zapomniec, i bidak stracil 150zeta ,zaluzmy bo 6 miesieczny pacc tyle kosztuje...
Ja mu naprawde wspolczuje...
chwala dla zwyciezcow.
zapomnienie dla przegranych.
ale gosc ma dola - o 3 pkty sie pomylil i strata 1-go miejsca :)
ale nie pekaj, jak nie teraz to kiedys
Pomylić sie o 3 punkty i przegrać?OMG. Bez przesady....
Metatrons Hamilton-Prawdopodobnie użyty lighthack-Tego akurat udowodnic mu nie ma jak.Podejrzanie słaba postać-mogliscie napisać ze minimum to np.
30level. Ktos taką postac robi 3 dni,a inny moze ja robic ponad miesiąc. A co do zalogowania sie po konkursie. Ludzie. Majać kilka postaci,przewaznie z przyzwyczajenia sie otwiera zawsze te samą,a jak sie ilosc tych postaci zmieni to mozna sie pomylic. Ludzie to nie maszyny...
No ale to nie ja organizuje konkurs...Ludzie nic nie płacili,a mogli wygrać. Jedni musieli przegrać zeby inni wygrali
GRATZ dla zwyciezcow.
Błędnie podana ilość zdobytego exp. Faktyczna ilość:13190 Kicia Hamilton
Według mnie Kicia zwyciężyła konkurs,ona w porównaniu z co niektórymi uczestnikami konkursu nie kożystała z pomocy innych <pomijajac eq>.
Kicia nie prosiła się znajomych o przynoszenie life fluidów i fooda.
Kolejny raz tibia.pl pokazuje jak jest beznadziejnie ograniczona.
Jeżeli ktoś jest innego zdania niech przed napisaniem posta zobaczy temat zdjęcia dnia --LOL-- hahahha
Best Solo : Moderator
Best Solo Team :Tibia.pl
nie zauwazylem ab gaziox o cos kogos prosil http://rapidshare.de/files/13078248/12510.rec.html
Według mnie Kicia zwyciężyła konkurs
zasady sa jasne, jak juz Hege wspomnial postanowilismy ich nie naginac, a nad werdytkem zastanawialismy sie bardzo dlugo, szczegolnie nad Kicia Hamilton!
Kolejny raz tibia.pl pokazuje jak jest beznadziejnie ograniczona.
chyba ty jestes ograniczony...
Jeżeli ktoś jest innego zdania niech przed napisaniem posta zobaczy temat zdjęcia dnia --LOL-- hahahha
ja jestem innego zdania, ss dnia zostal zamieniony na ss tygodnia aby byla lepsza selekcja, nie wyswietla sie obecnie na stronie poniewaz cala foteka.pl jest przebudowywana.
I co glowe urywa nie ? :cygaro:
Spoonish
27-02-2006, 00:40
A co do zalogowania sie po konkursie. Ludzie. Majać kilka postaci,przewaznie z przyzwyczajenia sie otwiera zawsze te samą,a jak sie ilosc tych postaci zmieni to mozna sie pomylic. Ludzie to nie maszyny...
Przegralem, dla tego, ze zawsze na drugim miejscu na liscie wyboru postaci mialem postac glowna. Teraz na tym miejscu jest postac konkursowa i z przyzwyczajenia wlazlem na nia. Wiem, taki byl regulamin. Gratz zwyciezcom!
Gratulacje dla wszystkich za wytrwałość :)
Regulamin jest, jaki jest. Trzeba się do niego stosować, a takie sytuacje (np. to 3 exp) się zdarzają. W zadaniach np. na maturze też bywa, że za błędny wynik odpada cały pkt :)
@LsD
Postaw się na miejscu organizatorów. Jakby zaczęli dopuszczać nawet takie malutkie naciągnięcia, to zaraz powstałby chaos.
Hegemmon
27-02-2006, 01:14
Pomylić sie o 3 punkty i przegrać?OMG. Bez przesady....
Metatrons Hamilton-Prawdopodobnie użyty lighthack-Tego akurat udowodnic mu nie ma jak.Podejrzanie słaba postać-mogliscie napisać ze minimum to np.
30level.
/me zwraca uwagę, na punkt w regulaminie, który głosił, że w razie jakichkolwiek wątpliwości, sprawa jest rozstrzygana na niekorzyść gracza.
/me ponadto pragnie zwrócić uwagę, że "główna" postać na koncie z postacią Metatrons Hamilton ma 28 poziom, konto jest FACC, postać to sorcer, data założenia konta "Created: Jul 27 2004, 13:08:59 CET".
/me uważa, że to wystarczy, aby postać Master Ulterx za czyjąś farmę macro.
pulas- z tego usera radzę nie brać przykładu.
na szczególną uwagę zasługują te groźby rzucane na wiatr :P
Rób co chcesz, pulas, ale i tak z nami nie wygrasz, bo mamy po swojej stronie Chucka :)
Spoonish:
no proszę, chociaż jeden, który wie jak przegrać z podniesionym czołem
/me bije brawa.
Oxygane:
akurat... ty i brak słów? marna zagrywka, ty dobrze wiesz co powiedizeć i właściwie, to właśnie to powiedziałeś :P
gangrel666:
nie powiesi, nie powiesi.... :P sam mi kazał to zrobić i to akurat wtedy, kiedy naprawdę było mi to nie na rękę bo byłem zajęty :P
Szczerze to Wam to srednio wyszło :s
No ale.. regulamin to regulamin.
IMHO Kicia winna wygrać, problem jest natomiast taki ze inni userzy zdyskwalifikowani by tego nie uznali - więc w sumie zrobiliscie dobrze ;)
Wielki Mancyz
27-02-2006, 07:31
gratuluje wszystkim zwycięzcom , wiedziałem że niebęde miał szans ale co mi szkodzi spróbować ?? zawsze jest jakaś zabawa ;) Jeszcze raz wielkie gratz dla zwycięzców !! :) :)
Oxygane:
akurat... ty i brak słów? marna zagrywka, ty dobrze wiesz co powiedizeć i właściwie, to właśnie to powiedziałeś :P
To ja jednak coś powiem :P, więc chciałbym podziękować całemu Tibia.pl Team'owi za zarganizowanie tego konkursu, a wielki ukłon kieruje w strone tych graczy, którzy nie potrafili grać uczciwie, bo dzięki nim zajelem drugie miejsce ;)
To ja jednak coś powiem :P, więc chciałbym podziękować całemu Tibia.pl Team'owi za zarganizowanie tego konkursu, a wielki ukłon kieruje w strone tych graczy, którzy nie potrafili grać uczciwie, bo dzięki nim zajelem drugie miejsce ;)
Nie wiem czy masz jakis powód do dumy skoro oskarzasz innych o oszustwo a sam grales nieuczciwie,masz jedynie szczescie ze modkowie tego nie wylapali bo tez bys nic nie wygral i sie tak nie ciesz bo nie umiesz grac i tak.
Jeżeli chodzi o to że miałem dużą pomoc ze strony kolegi... i jeśli chodzi o to że on mi blokował wejście... jest to nie prawdą, ponieważ mój kolega donosił mi lf i torch's...a nie blokował resp. A jeśli nawet gdyby blokował wejście to przecierz inni ludzie nie mogli by chodzić po spawnie, a z tego co jest na moim filmiku ludzie chodzą i też zabijają potworki... więc nie mógł on blokować respa... Chyba, że tamci ludzie chodzili jakoś tajnie...
Dlamnie konkurs bomba :cygaro:
Chocia i tak nie wzgraem dobrye sie bawiem i chcia yajeem ostatnie miejsce no chyba zeby odjąć zbanowanych to 99 ale i tak ostatnie to było extra :dance:
Gratulacje zwycięzcom :cygaro: Wilekie graty :D
Pozdro all
Wchodze na tibie.pl i patrze...
OMG wygralem:dance:
Thx całej tibii.pl i innym graczom za dobra zabawe ;-)
Czekam na nastepne konkursy :p
MayGyver
27-02-2006, 08:39
@odnosnie Kicia Hamilton i blednie podanego expa
ile musialoby byc roznicy w expiepodanym i zdobytym abysmy mogli zdyskwalifikowac?
100? a moze 1000?
regulamin byl jasny, podac dokladna ilosc expa po 14400 sekundach od zalogowania sie
nie po 14401, ani nie po 14409 tylko po 14400 sekundach
proste i jasne
(dla niewtajemniczonych 14400 sekund to dokladnie 4 godziny)
@Metatrons Hamilton i light hack
w jaki sposob mozna sprawdzic czy uzywa lighthacka?
nie mozna,
ale mozna sprawdzic czy uzywa torche
on nie uzywal i nie obijal sie o sciany, wiec widzial gdzie isc
proste
niedlugo kolejny konkurs, radze zapoznac sie dokladnie z regulaminem aby takich kwiatkow nie bylo
@Up Gremlin mieszka juz ladnych pare lat w stanach wiec ma wieksze prawo do literowek niz my.
Samuelos
27-02-2006, 10:46
W sumie tak czy inaczej, to Kicia wygrała ten konkurs, bo nawet faktyczna liczba nabitego expa dałaby jej 1 miejsce. Ponadto jako jedyna miala 13k expa wbite... Więc to jej należą się brawa, a że organizatorzy ją zdyskwalifikowali to już inna sprawa.
Co do przyczyny dyskwalifikacji wydaje mi się zbyt błacha, koleś mógł się spieszyć ze spisaniem expa i zrobił głupi błąd. Potem sprawdzić nie mógł bo musiałby się ponownie zalogwać - co onzaczałoby pewną dyskwalifikacje.
Ale jak mówi stara prawda z decyzją sędziów się nie dyskutuje.
Przychodzi mi namysl moje doswiadczenie, kiedys moja dziewczyna skaldala papiery na uniwerek. Zle wpisala liczbe punktow z matury, pomylila kolejnosc i zamiast powiedzmy 60 % wpisala 57 % czyli nawet na swoja niekorzysc, podpisala to i oddala. Jej podanie wogule nie zostalo rozpatrzone poniewaz podala nieprawde!
Gadałem z kilkoma osobami które brały udział w tym konkursie i mówiły ze pochowali sobie ekwipunek w trupach szkieletów....
oczywiscie taki jaki mozna było znaleśc czyli w szkieleczye była maczuga,brass shield i viking helmet,co daje odrazu przewage nad innymi.
inna metoda to było rzekome kupienie na rynku katany za 20 gp....
kto to poważy? sa lamy które sprzedają katanę za tyle gp na rooku,wiem bo am kupiłem.
MayGyver
27-02-2006, 12:48
po co chowac cos w trupach skoro regulamin zezwalal na przekazywanie eq z innych postaci?
nie rozumiem twojego zarzutu w tej sprawie
Hegemmon
27-02-2006, 12:55
Dobra przyznaje sie Allan Alder to ja.Specjalnie ukartowalismy to z Oxy Hamiltonem ze ma to wygladac na pomoc dla Pulassa Hamiltona.W rzeczywistosci pomagalem Oxy Hamiltonowi bo mnie poprosil zebym mu blokowal resp a on sobie bedzie legalnie sam expil i wygra pacc.Powiedzial ze zrobimy to na filmiku tak zeby wygladalo to ze on jest poskzodowany.Kiedy on zszedl do kopalni ja blokowalem mu resp a na filmiku tego nie widac.Takiej wspolpracy modkowie nie zauwazyli.Wiec nie oskarzajcie Pulassa Hamiltona bo on jest bogu ducha winien.
it was a nice try...
jak się nie wytłumaczysz, to dostaniesz bana za takie kłamstwo. Nawet jeśli to ty jesteś Allan Alder to tym bardziej ci nie uwierzę bo akurat zagrywka "niby sabotażu" jest bardziej prawdopodobna.
Tak więc masz kilka godzin na wyjaśnienie i ewentualne udowodnienie tej teorii spisku. Inaczej dostaniesz bana.
pulas:
twój kolega nie musiał tego robić cały czas i skutecznie. Na filmiku Oxy-ego wszystko jest. Miałeś pecha, że ktoś w tym samym czasie i na tym samym serwerze postanowił spróbować. Dodatkowo pociesza fakt, że ta osoba pomogła cię zdyskwalifikować (chociaż i tak zostałbyś zdyskwalifikowany za komentarz) i tym samym odebrała ci nagrodę.
Instynkt
Oj, Instynkt, Instynkt... ty podła pedantko :P
masz takie hobby, że przepuszczasz posty modków przez worda? :P
Hybryda:
Rotfl. w takim razie z idiotami gadałeś, bo taka farsa w ogóle nie była potrzebna.
Samuelos:
a obejrzeć filmik, żeby się upewnić to nie łaska? Jeśli nie miał na to czasu to już trudno, jego błąd bo powinien wiedzieć, że trzeba zarezerwować sobie na to czas.
witam, dzieki wszystkim, ktorzy gratulowali zwyciezcom. Ciesze sie ze nie widze w zadnym poscie oskarzenia skierowanego w moja strone ( co sie wielokrotnie zdarzalo po zamieszczeniu mojego filmu - Zielonego Hamiltona) Tez gratuluje tym, ktorym udalo sie uzyskac satysfakcjonujace ich miejsca. Trosze szkoda Kici i jej glupiego bledu, no ale jak tu nie patrzec, mialbym wtedy 4 miejsce :P
I takie jedno pytanie do modkow. Czy ten koles w moim filmie co podawal sie za admina tibia.pl to rzeczywiscie admin? tak sie zastanawialem, chociaz wydaje mi sie to malo prawdopodobne :) pozdrawiam
Hegemmon
27-02-2006, 13:13
UP:
a taaak zapomniałem o tym fantomie :P lol
nie był to admin tibia.pl.... na bank.
Szkoda mi tylko kici. Tak blisko a zarazem tak daleko. Szkoda, ze modkowie nie kierowali sie zasada fair play - bo przeciez chodzilo o zabawe i o to, kto nabije najwiecej ekspa a nie o to czy ktos jest pedantem czy nie;) No ale nie ma sprawiedliwego rozwiazania.
edit: jakko nagrode pocieszenia dajcie dla kici moda:P
Palek Demon
27-02-2006, 13:35
Tak Wg Mnie powinien wygrac najlepszy czyli kicia pomylila sie ale co z tego...przeciez film udowadnia ze ma najwiecej expa wg mnie to z leksza nieuczciwe :/
Slawomir Knight
27-02-2006, 13:54
Gratulacje dla zwyciężców, nie cieszcie się tylko z pacca, jak wiadomo otrzymacie kubki,koszulki ;) Nie będę udawał ze te 4h spędzone na rooku to byla dla mnie ZABAWA, expilem po to aby wygrać, okazał sie że zająłem 87 miejsce ^^ Pewnie dlatego, że nie mam jeszcze dużego doświadczenia w Tibii, gram od maja zeszłego roku.
PS. Wkurzaja mnie wypowiedzi osób, ktore twierdzą, ze nabijały expa 4fun.
Czekam z niecierpliwością na kolejny konkurs - do 3 razy sztuka ^^
Dwimenor
27-02-2006, 14:06
Szkoda mi tylko kici. Tak blisko a zarazem tak daleko. Szkoda, ze modkowie nie kierowali sie zasada fair play - bo przeciez chodzilo o zabawe i o to, kto nabije najwiecej ekspa a nie o to czy ktos jest pedantem czy nie;) No ale nie ma sprawiedliwego rozwiazania.
Taaa? Fair play? A czy byłoby to fair w stosunku do tych co się trochę wysilili i dokładnie wszystko wypełnili?
Gaziox JEST THE BEST KOcham cie gazio omg JESTES SUPER GAZIO GAZIO YEAAAAAAA :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Og Chilly Pie
27-02-2006, 14:18
wielkie GZ dla wszystkich zwycięzców :) no i także dla tych co się "otarli"... (jak to mówią "kłamstwo nie popłaca" :]) niezła była zabawa naprawde :dance:
Taaa? Fair play? A czy byłoby to fair w stosunku do tych co się trochę wysilili i dokładnie wszystko wypełnili?
No tak, bo przeciez latwiej udupic jednego gracza niz dziesieciu:) Mniej krzyku bedzie. Rozumiem, rozumiem... jak wspomnialem sprawiedliwego rozwiazania nie ma:) Fair Play tez mozna dwojako rozumiec.
Mazur...^^
27-02-2006, 14:21
:dance: Gratulacje wszystkim!:dance:
Z tą kicią modkowie i tak by wam nie dogodzili.
Jeśli by uznali jego/jej wynik chociaż źle wpisał/a expa to też by były wielkie prolemy a czemu?bo co?Źle wpisała = złamał/a regulamin
Modkowie piszą prawdę bo jeśli uznaliby wynik kici(3pkt exp)to ktoś inny mógłby kłócić sie o to że mu brakowało 156pkt expa do np. 3 miejsca , i co mi też podciągnijcie bo jemu/jej też podciągnęliście?
Modkowie postąpili dobrze,twardo trzymali się regulaminu i chwała im za to.
W końcu chcecie mieć uczciwych modków?
W razie jakichkolwiek wątpliwości, co do zgodności filmu z regulaminem, sprawy są rozpatrywane na niekorzyść gracza. W Waszym interesie leży, aby takowych nie było.
no niestety tak juz wyszlo, z tej sytuacji nie bylo idealnego rozwiazania, postapiono zgodnie z wytycznymi regulaminu, choc mogli "pojsc na reke", jednak spowodowalo by to lawine sprzeciwow graczy ktorzy by to uznali za zamach na uczciwa rywalizacje, wg mnie to byla decyzja wybrania "mniejszego zla"
---------------------
ja bym to porownal do takiego zdarzenia jakie mialem okazje podziwiac, mianowicie podczas jakiegos etapu "Tour de France~" do jednego z kolazy podbiegl kibic i go "popchnął" od tyłu [roftl], pomoc mu nie pomogl nawet minimalnie, poniewaz to co go popchnal to tamten stracil kiedy sie ogladnal zdezorientowany za siebie co sie dzieje, a decyzja sedziow? dyskfalifikacja z tego etapu
Dr. Omader
27-02-2006, 14:29
ROTFL! Co nam zrobisz? Zablokujesz nam wejscie na forum kumplami? xD
Nie wiem czy masz jakis powód do dumy skoro oskarzasz innych o oszustwo a sam grales nieuczciwie,masz jedynie szczescie ze modkowie tego nie wylapali bo tez bys nic nie wygral i sie tak nie ciesz bo nie umiesz grac i tak.
Tak, a Bubble dzieli z mezem, siostrami, bracmi i pradziadkiem. Wlasnie podalem takie samo oskarzenie jak twoje. Co maja wspolnego? Nie ma dowodow na to. Wiec albo przedstawiasz dowody, albo siedzisz cicho i sie nie osmieszasz.
Czy warto znizac sie do poziomu osob, ktore nie maja nic ciekawego do powiedzenia, a jedyne co potrafia robic i to bezskutecznie, to krytykowac, ponizac, marudzic, biadolic, jeczec ?? Wydaje mi sie ze nie. Czasem lepiej cos przemilczec =]
Czasem po prostu lepiej dac im bana i miec swiety spokoj, niz sie z nimi uzerac, bo i tak nic nie zrozumieja ;)
PS zauwazylam ze spora czesc Forumowiczow jak i Zarzadu walczy z bykami, czyli preferuje poprawna polszczyzne:
Zeby literowki wypominac? To juz jest przesada ;)
Gremlin mieszka ladnych pare lat w stanach, a jedyne gdzie widzi jezyk polski to praktycznie to forum, na ktorym jak wiadomo duzo osob robi bledy. W ten sposob zaburza sie jego tzw. "obraz wyrazu", przez co zdarza mu sie robic bledy. W newsach oczywiscie przepuszcza to przez jakiegos worda czy cos, ale ciezko zeby do moderacji jeszcze przepuszczal kazdy post. Szczegolnie, ze nie robi tych bledow tak duzo, czasem mu sie zdarzy i tyle.
Sadze ze wynik zwyciescy jest do pobicia. BA jestem o tym przekonana =]
Nie ma rekordow nie do pobicia ;)
Gadałem z kilkoma osobami które brały udział w tym konkursie i mówiły ze pochowali sobie ekwipunek w trupach szkieletów....
oczywiscie taki jaki mozna było znaleśc czyli w szkieleczye była maczuga,brass shield i viking helmet,co daje odrazu przewage nad innymi.
inna metoda to było rzekome kupienie na rynku katany za 20 gp....
kto to poważy? sa lamy które sprzedają katanę za tyle gp na rooku,wiem bo am kupiłem.
ROTFL! A niby po co maja tak robic, skoro pozwolilismy na to aby otrzymywac ekwipunek na starcie? Czy ty i ci twoi koledzy, ktorzy "oszukiwali" wogole czytaliscie regulamin?
Tak więc masz kilka godzin na wyjaśnienie i ewentualne udowodnienie tej teorii spisku. Inaczej dostaniesz bana.
Po co czekac? Juz mu dalem bana i tak by sie nie wytlumaczyl tylko dalej rzucal pustymi oskarzeniami na wiatr...
Szkoda, ze modkowie nie kierowali sie zasada fair play
Kierowalismy sie regulaminem, ktory ustalilismy. Nie fair play byloby wlasnie, gdyby jedna osoba mogla sobie nagiac zasady, a inna by sie bardziej przylozyla zeby wszystko bylo okej i pierwszej bysmy nic nie zrobili.
I potwierdza sie zasada z poprzednich konkursow, ze jakiego wyniku bysmy nie oglosili to i tak nie wszyscy beda zadowoleni ;)
Gratuluje wygranym :)
Walekifa
27-02-2006, 14:29
Cóż można powiedzieć? Gloria Victis! :)
Myślę że najlebszy film można wstawić jako poradnik szybkiego przechodzenia rooka(o ile to dozwolone)
Szkoda mi tych zdyskwalifikowanych. Ostatecznie można było obejrzeć swoje dzieło , ZATRZYMAĆ filmik w 4 godzinie i bardzo dokładnie przyjrzeć się tej liczbie , a potem ją gdzieś zamieszczać.
Wyrazy współczucia...
Ps. Gdzie wy tak expicie? Ja w 4h na rookgardzie z power eq (bez fluidek) nie zrobiłbym ponad 7k.
Zabrakło 200~ expa żeby zdobyc III Miejsce :(
Ale i tak była niezła zabawa, oby więcej takich konkursów;)
Myślę że najlebszy film można wstawić jako poradnik szybkiego przechodzenia rooka(o ile to dozwolone) Nie, bo jeszcze niektórzy pomyślą, że aby przejść rooka trzeba zrobić ponad 8 lvl. ;]
Magik van Kamikadze
27-02-2006, 14:46
GZ wygranym
ja bylem 29 chyba
a jak by nie liczyc "banow?" albo tych zdyskfalikowanych to jestem 11
jesztem ucieszony z mojego wyniku.....
a to do tibia.pl team :D kiedy next konkurs (ale teraz cos z mainem :P bo rookiem mi sie "odbija"):D hih pozdro dla tibi.pl i reszty typa:D:faceoff:
MayGyver
27-02-2006, 14:51
moze nastepnym razem bedzie - kto szybciej przejdzie rooka - bez wspomagaczy i pomocy z zewnatrz
i wtedy bedzie poradnik na stronie :)
Dla mnie to jest paranoja. Jak mozna zdyskwalifikowac kogos za podanie zlej ilosci expa i to tylko o 3. w regulaminie jest napisane, ze oszustwo moze sie spotkac z dyskwalifikacja, ale nie musi. poza tym kto by oszukiwal na 3 expa? zwykla pomylka. zycze wam, aby was tez kiedys takie cos spotkalo.
ps.Czy wiesz, że... Tibia.pl organizuje konkursy wyłącznie z dochodów uzyskanych ze sprzedaży gadżetów oraz prowizji za kupno PACC za pośrednictwem Tibia.pl?
a co z tymi, ktorzy wplacali przez "wspomorz nas"?
A regulaminu to nie przeczytałeś?
W razie jakichkolwiek wątpliwości, co do zgodności filmu z regulaminem, sprawy są rozpatrywane na niekorzyść gracza. W Waszym interesie leży, aby takowych nie było. a co z tymi, ktorzy wplacali przez "wspomorz nas"?Wystarczy poczytać na stronie:
Pieniądze te otrzyma w calosci nasz provider - fpp.pl, dzieki ktoremu mamy gdzie trzymac nasza strone
Glacial Hero
27-02-2006, 15:35
Myślę, że przepuszczenie Kici było, by na pewno krzywdzące dla ostatniej osoby premiowanej (3 albo 4 miejsce, już nie pamiętam), ale na pewno nikt nie był by pokrzywdzony, gdyby on/ona dostała jako nagrodę pocieszenia koszulkę, czy kubek od tibia.pl.
Pomyślcie o tym.
lol przeciez dyskwalifikacja Kicii Hamilton za to ze zle napisal/a zamiast 0 to 3 to jest obled a jak by napisali o 3 mniej tez byscie zdyskwalifikowali??:> to jest lekkie nieporozumienie i tak zdobyli najwiecej expa i to jej/jemu nalezy sie nagroda sadze ze ten kto wygral jest podstawiony przez firme drom zeby nagroda zostala w firmie...
sadze ze ten kto wygral jest podstawiony przez firme drom zeby nagroda zostala w firmie...
hahahahahahh, z tego co pameitam co tu keidys wyczytalem odnosnie przerwy w dzialalnosci firmy DROM spowodowanej zmianami w przepisach dla 1osobowych firm [moge sie mylic, i sadze ze tak jest] to ta firma jest jednoosobowa i to by byla najfajniejsza teoria spiskowa w dziejach tego forum [ustawienie na 4h wszystkich wpolczynnikow na danym swiecie tylko zeby 'nagroda pozostala w firmie'] hahahh
---------------
niemoge ten temat chyba pachnie lipą bo wszystkie trzmiele do niego ciągnie :PPPPP
@dół
dla czego oni maja hamilton wszyscy w imionach nie czytalem zasad ale to jest imie potrzebne do konkursu ?
Skrzypas
27-02-2006, 15:55
Myślę, że przepuszczenie Kici było, by na pewno krzywdzące dla ostatniej osoby premiowanej (3 albo 4 miejsce, już nie pamiętam), ale na pewno nikt nie był by pokrzywdzony, gdyby on/ona dostała jako nagrodę pocieszenia koszulkę, czy kubek od tibia.pl.
Pomyślcie o tym.
Taaaak tez o tym myslalem... ;] Sadze ze to dobry pomysl
I chcialem powiedziec jeszcze jedna rzeczodnosnie regulaminu. Zamiast pkt. w którym bylo napisane, że mozna dawac eq z innych postaci. Otoz mowiliscie ze to najbardziej sprawiedliwe wyjscie. Ja jednak znalazlem lepsze, nie faworyzujące nikogo ANI TROCHE;] Napisaliscie ze debatowaliscie nad tym dosc dlugo poniewaz trudno by bylo udowodnic czy eq znalezione w ciele jest podlozone czy przypadkowe... A gdyby tak zabronic brania przedmiotow od innych, z ciał czy tez PRZYPADKOWO znalezionych na ziemi? OCzywiscie ktos mogl by sie czepiac ze mozna kupic bardzo tanio rzeczy... Ale to tez dalo by sie obejsc. Np.ustalenie minimalnych cen za jakie mozna kupowac okreslone przedmioty.
A tak ogolnie to konkurs mi sie bardzo podobal i moje 9k expo w pelni mnie satysfakcjonuje;]
Gratuluje wszystkim zwyciezcom oraz organizatorom za bardzo ciekawy konkurs.
Metatron
27-02-2006, 16:03
JESTEM ZBULWERSOWANY !! Nie uzywam lh..... Nie po to gralem cala noc zeby jakis sedzia mowil ze "prawdopodobnie" go posiadam -.-' Porostu nei wiem czy mam sie smiac czy plakac....Zadam stosownych wyjasnien waszej decyzji...........
ps.przepraszam za 3 psoty ale storna sie nie ladowala mysalem ze nei wyslalo...
Wiecie co... jak czytam te posty to jeden prosty wniosek mi się nasuwa: żeby nie marnować niepotrzebnie czasu i olać te ich konkursy, zeby sobie później nerwów nie tracić na czcze kłótnie.
W razie jakichkolwiek wątpliwości, co do zgodności filmu z regulaminem, sprawy są rozpatrywane na niekorzyść gracza. W Waszym interesie leży, aby takowych nie było. OmG ! Kto układał ten regulamin, bo napewno nie osoba kompetenta, a efekt macie pod nosem. Kicia podjąc wynik błędny ale jednostkowo, powinna zostać ukarana odjęciem z pulii określonej wcześniej w REGULAMINIE ilości punktów adekwatnie to rozmiaru popełnionego błędu. Nobody's perfect , bardzo się napracowała i wygrałaBY bezapelacyjnie a w takim rozstrzygnięciu sprawy wykluczacie ją bezwzględnie Ja nie tworzyłem tego regulaminu, ale w mojej ocenie pozostaje nieuczciwy, a czy władze tibia.pl mają z takowego obrotu sprawy jakies "oszczedności" - raczej się nie dowiemy. Nie widze żadnego połączenia między zdawaniem na studia, a z przedstawieniem wyników z 4 h zabawy. GET REAL ... Konkurs ma być zabawą, ale bez żadnych "skandali" jak to tu się działo, bo wtedy i zabawa denerwuje. Aff...
SKANDAL !!! Nie uzywam lighthacka..... Jakbyscie nie widzieli to przez caly film bylo ciemno no nie?? LOL !! poprostu o jest nei do pomyslenia zadam jakis wyjasnien bo nei po to siedzialem pol nocy przed kompem zeby jakis sedzia mowil ze "prawdopodobnie" uzywam lh -.-' Licze na stosowne wytumaczenia....
@Metatrons Hamilton i light hack
w jaki sposob mozna sprawdzic czy uzywa lighthacka?
nie mozna,
ale mozna sprawdzic czy uzywa torche
on nie uzywal i nie obijal sie o sciany, wiec widzial gdzie isc
proste
Wystarczy czytać temat :)
@zamrok
Gdyby Pulas był niewinny jego wypowiedzi wyglądałyby inaczej. :)
Pawlo182
27-02-2006, 16:34
Gratuluje wszystkim uczesytnikom, a w szczególności trójce, która wygrała płatne konta oraz upominki od Tibii.pl :D
Mam nadzieję, że w przyszłości także będą takie czy inne konkursy i że będzie ich więcej :>
heh 41 expa i mialbym tego pacca : P
trudno i tak to byla niezla jazda : )
Metatron
27-02-2006, 18:10
LOL Tumaczenie nie obijal sie o boki jest zalosne.... w regulaminie wyraznie pisze ze mozna przelzyc eq jakbys ogldal fim widzilbys sie nawet lopaty orpcz eq nei przelozylem wiec dalczego mialbym przekladac torche badz tracic cza n ich kupowanie.... po drugie na fil;mie widac jesli sie uzywa lh....po trzecie nie kazdy jest nubem i ni emsui si eobjac o sciany (kilka razy to robilem) po trzecie w monitorze jest taki cos jak podjasnianie daj sobie na 100 % wejdz do jaskini i bedze kolo 2-3 kratek widocznosc ... a po ostatni prosilem o wypowiedz jakiegos sedziego a nie byle kogo....
Dwimenor
27-02-2006, 18:20
Chcesz sędziego: oto jestem
Prawdopodobnie jako pierwszy oglądałem twój film i po pierwszym obejrzeniu twojego filmu(inne były po 5-6 razy) zostałeś zdyskwalifikowany. Cały film jest po ciemku. To dla nas jest jednoznaczne. Tam nic kompletnie nie widać. Poza ścianami zawsze widziałeś gdzie jest ciało potwora.
Inni jakoś oporów nie mieli przed używaniem torchy-a i tak osiągnęli przyzwoity wynik. Hades dodatkowo latał na szkielety aby zdobyć pochodnie a i tak miał więcej exp od ciebie(ale spóźnił się 3 minutki) Trzeba było grać tak, abyśmy nie mieli wątpliwości co do twojego zgłoszenia. Można było się zapytać na priv jakiegoś moderatora co do poprawnośći użycia takiego sposobu(rozjaśnianie ekranu)-odpowiedziałby, że będziesz zdyskfalifikowany.
I przy okazji: tez punkt w regulaminie o rozstrzyganiu wątpliwości na niekorzyść graczy zawdzięczanie mnie.
@Grenni
Spodziewaliśmy się sporego naporu graczy. Musieliśmy więc jasno i stanowczo pokazać jak i co trzeba zrobić, czego robić nie wolno. Gdybyśmy sobie tego nie zastrzegli spędzilibyśmy najbliższy rok na dyskucji czy ten light hack był czy go nie było.
@Wszyscy zbulwersowani
Regulamin jasno określa nasze prawo do oceny waszych działań. Jeśli uważasz że pomineliśmy w ocenie któregoś filmu jakiś punkt regulaminu to proszę nam to wskazać. Ale kłócenie się że regulaminu przestrzegamy jest nieporozumieniem.
@Matek
To było jak najbardziej Fair Play. Jak już napisał Hege, czy było by to 3, czy 10 expa zawsze było by się o co kłocić. Jeśli podajemy dokładnie to podajemy dokładnie. Inni jakoś byli wstanie to zrobić.
@Metatron
Widzę że jesteś specjalnie niedopieszczony. Tak więc oznajmiam Ci, że wyniki ogłosił nie byle kto, ale jeden z sędziów. Było ich 22. Bo tyle mamy tu moderatorów jeśli dobrze pamiętam ;)
Czy to twojego zakutego łba niedociera że regulamin stanowi jak stanowi. Możesz powiedzieć że nie mamy prawa mieć wątpliwości co do twojego filmu? Nie. Możesz nam powiedzieć że nie było zapisu o tych wątpliwościach traktujący? Nie. Więc czego jeszcze chcesz? Czy my każemy Ci brać udział w naszych konkursach?
Teraz możesz się obrazić na tibia.pl i ogłosić wszem i wobec że masz nasz w tak głęboko że nawet światło tam nie dociera. Ale spróbuj dalej się kłocić to osobiście pomoge Ci wyjść.
Przez zamnknięte drzwi.
Metatron
27-02-2006, 18:32
To ze wy nie umiecie grac bez swiatla i nie macie takiej opcji w monitorze jak kontrast i jaskrawosc ktora mozna ustawic na 100 % (sprubuj sobie tak ustawic i zoabczysz czy nic nie widac) Co do tego cial... chyba jak zabijam potwora z miecza to jasne jest gdzie lezy cialo ??? !! Poprostu te postaci sa pewnie znajomymi adminow i msuieliscie wymyslic cos zeby im dac pacca a nie osoba ktore sobie na to zapracowly... Gangrel666- myslisz ze musze sie na kogos obrazac albo wyzywac? wejdz i daj sobie kontrast na full (graj w nocy zeby sie swiatlo nie odbijalo) i efekt bedze taki ze zorientujesz sie ze podjoles zla decyzje...to mi wystarczy...nastepnym razem dopracujcie zasady....albo odrazu na wstepie napiszcie kto ma wygrac....prosze o kulturalne wypowiadanie sie a nie prezentacje wiochy....leb to ma kon (albo ty jesli chesz) napewno nie ja
Dwimenor
27-02-2006, 18:40
Metatron: inni umieli przyjąć jakoś porażkę z honorem. Zrozum, że to tylko gra a ty zachowujesz się, jakby chodziło o sprawę życia i śmierci. Albo się uspokoisz i przestaniesz zachowywać się chamsko, albo wyjdziesz z tąd.
Jeżeli chcesz innego powodu twojej dyskwalifikacji:
-przyznałeś że rozjaśniałeś obraz aby nie używać torchy. Jest to wykorzystywanie słabości gry(game weaknes abuse) i jako takie karane banem w tibii. Regulamin konkursu jasno określał, że należy przestrzegać tibia rules.
Chcesz? Zmienię powód dyskwalifikacji z newsie i tabeli wyników. Dopiszę to co wyżej napisałem.
Radosny~
27-02-2006, 18:43
To ze wy nie umiecie grac bez swiatla i nie macie takiej opcji w monitorze jak kontrast i jaskrawosc ktora mozna ustawic na 100 % (sprubuj sobie tak ustawic i zoabczysz czy nic nie widac) Co do tego cial... chyba jak zabijam potwora z miecza to jasne jest gdzie lezy cialo ??? !! Poprostu te postaci sa pewnie znajomymi adminow i msuieliscie wymyslic cos zeby im dac pacca a nie osoba ktore sobie na to zapracowly... Gangrel666- myslisz ze musze sie na kogos obrazac albo wyzywac? wejdz i daj sobie kontrast na full (graj w nocy zeby sie swiatlo nie odbijalo) i efekt bedze taki ze zorientujesz sie ze podjoles zla decyzje...to mi wystarczy...nastepnym razem dopracujcie zasady....albo odrazu na wstepie napiszcie kto ma wygrac....prosze o kulturalne wypowiadanie sie a nie prezentacje wiochy....leb to ma kon (albo ty jesli chesz) napewno nie ja
pomysl sobie ze straciles prawdopodobnie 150 zeta(cena pacca) bo szkoda ci bylo 15-20gp na torche;p
moze miales lh moze nie..ale w kazdym razie z***..sprawe;p ja z bratem gralismy i mielismy calkiem przyzwoity wynik jak na 1h grania ale okazalo sie ze brat nie napisal Odlotowe na początku:D poprostu zapomnielismy napisac...a podejrzewam ze bysmy byli w top 10?
Metatron
27-02-2006, 18:46
Juz nie miales cos wymyslec to piszesz ze ja sie chamsko zachowuje tak?? Moze jestem slepy i potrzebuje wiekszego kontrastu na monitorze zeby zoabczyc ze to super amdmin mnie obraza a nie ja was... Ej to zebym nie dostal bana napisz mi do ilu % moge podkrecic sobei kontrast dobra ? ej no prosze!! musiz mnie wspomuc bo dostane bana....inni znosza porazke z honorem ...pewnie tez bym ja tak znosil gdybym przegral !! Wiem teraz mi dasz bana za to ze podwazam twoje zdanie a nei jak inni pisze gz gz
@up: dobze ze duzo wbiliscie expa ale....Pewnie mielibyscie dyskfalifikacje bo admin widzial jak siedzieliscie z bratem przed komputerem a nie wolno grac we dwoje :P
ps.wpadlem na pomysl jak nie dostac bana-wylaczam monitor zeby nie naginac przypadkiem zasad
slimaczek
27-02-2006, 19:00
Gratulacje dla zwyciescow.. ale konkurs moglbyc bardziej zorganizowany, wg mnie powinny byc ograniczenie, a nie ze tak na oko.. tak samo z tym 3 exp lol. Wkazdym razie gratulacje dla zwyciescow ;p
Juz nie miales cos wymyslec to piszesz ze ja sie chamsko zachowuje tak?? Moze jestem slepy i potrzebuje wiekszego kontrastu na monitorze zeby zoabczyc ze to super amdmin mnie obraza a nie ja was... Ej to zebym nie dostal bana napisz mi do ilu % moge podkrecic sobei kontrast dobra ? ej no prosze!! musiz mnie wspomuc bo dostane bana....inni znosza porazke z honorem ...pewnie tez bym ja tak znosil gdybym przegral !! Wiem teraz mi dasz bana za to ze podwazam twoje zdanie a nei jak inni pisze gz gz
@up: dobze ze duzo wbiliscie expa ale....Pewnie mielibyscie dyskfalifikacje bo admin widzial jak siedzieliscie z bratem przed komputerem a nie wolno grac we dwoje :P
ps.wpadlem na pomysl jak nie dostac bana-wylaczam monitor zeby nie naginac przypadkiem zasad
Z góry przepraszam za moje słownictwo.
Ale temu gościowi żal dupę ściska ze nie wygrał PACC. Jego wypowiedzi są na poziomie 10-latka, któremu mama nie dała lizaka. Metatron zastanów się, co piszesz, h*j z tego, że miałeś, za***i*cie dużo expa, nie potrafisz grać bez wspomagaczy ( trick z monitorem) i koniec. Twoja dyskwalifikacja jest jak najbardziej słuszna.
Jesteś jak "pies ogrodnika". I h*j ci do tego ze Oxy i Drom to kumple. Twoja hipoteza (jeśli dla ciebie to zbyt trudne słowo to napisz) o spisku że Admini i Modki chcieli dać pacc'a swoim znajomym jest jak najbardziej bezpodstawna.
I na koniec dobra rada, albo zmień forum, albo przestań wszystkich oskarżać o to, że to nie ty dostałeś free pacc, bo może się to dla ciebie skończyć poważnym urazem na twojej psychice która i tak jest już nieźle wypaczona.
PS. Jestem jak najbardzieś świadomy tego że za ten post dostanę Warna, ale szlag mnie trafia, kiedy widzę takie zachowanie wśród userów!
Dobra, czas widzę kończyć zabawę. Metatron otrzymuje bana za niechęć do zrozumienia tego co jest w naszej ocenie oczywiste, skracając: Za zidiocenie sięgające zenitu.
Temat zamykam, gratuluje zwycięscom, życzę powodzenia w kolejnych konkursach.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.