zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Kilka rad na temat kont e-mail

Dabek
27-02-2006, 20:54
Jak czytamy na oficjalnej stronie gry, CipSoft coraz częściej otrzymuje maile ze skargami z powodu nie otrzymywania hasła w czasie tworzenia konta, lub żądania ponownego jego wysłania. Dzieje się to najczęściej z kilku powodów: niektórzy dostawcy usług e-mail, między innymi hotmail, wymagają aktywacji konta przed jego użyciem. Takie nowo utworzone konta nie mogą być użyte jeżeli ich właściciel nie zaloguje się na nie chociaż raz, a żaden mail wysłany na taki adres nie dojdzie do celu. Z tego powodu należy zawsze zalogować się przynajmniej raz na nowo utworzone konto e-mail zanim zarejestrujesz na nie swoje konto w Tibii.

Ponadto, należy pamiętać o regularnym używaniu konta e-mail. Konta założone w serwisach darmowych często są usuwane po dłuższym okresie nie używania. Pamiętaj, że jeżeli stracisz dostęp do swojego konta e-mail możesz również nie być w stanie odzyskać także konta w Tibii!

Jeżeli mimo tego nie otrzymujesz automatycznych maili w czasie zakładania konta lub używania Interfejsu odzyskiwania konta (http://www.tibia.com/service/?subtopic=lostaccount), sprawdź czy skrzynka e-mail nie jest przepełniona, oraz czy maile te nie są omyłkowo zatrzymywane przez filtr antyspamowy.

My również mamy nadzieje że tych parę wskazówek pomoże co poniektórym uniknąć wielu nieprzyjemności ;).

Tethi
27-02-2006, 22:01
No i nareszcie nie bedzie glupich tematow/postow czemu nie dostalem mojego hasla na XXXXX gre (w tym przypadku tibii :))

Ponadto, należy pamiętać o regularnym używaniu konta e-mail. Konta założone w serwisach darmowych często są usuwane po dłuższym okresie nie używania.
o tym tez nalezy pamietac !!!

juz mi 2 maile skasowali :D

Magusek of Vinera
27-02-2006, 22:19
Wreszcie znikną te genialne topic'i czemu nie dostałem hasła itp. A tak poza tym to najlepszą pocztą jest Gmail ;) Wszystkie maile szybko dochodzą, wszystkie maile gładko wychodzą-Gmail r0X:dance:

Maniack
28-02-2006, 02:05
chiał bym dodać ze tlen.pl traktuje odbieranie outlookiem lub operą jako nie odwiedzanie

Yaren
28-02-2006, 05:02
Hmmm.... osobiście polecam mail.com Serwis może troszkę wolny ale jako jeden z największych providerów na świecie ma całkiem niezłe zabezpieczenia; no i nie kasuje kont. :) Minus tylko jeden ( no a może i plus jeśli chodzi o Tibię ) nie można łączyć sie przez Outlook'a bo jest to usługa odpłatna.

Wielki Mancyz
28-02-2006, 06:45
Jeżeli chodzi o tworzenie acc na tibi to polecam poczte na wp.pl albo onet.pl ;] ja tam sie loguje może raz na 3 miechy i mi niekasują poczty a zawsze jak robie se acc to all dojdzie ;)

gald rhian
28-02-2006, 07:34
Jeżeli chodzi o tworzenie acc na tibi to polecam poczte na wp.pl albo onet.pl ;] ja tam sie loguje może raz na 3 miechy i mi niekasują poczty a zawsze jak robie se acc to all dojdzie ;)

Także polecam, bo warto ;-)

Oj problemy z tymi hasłami, problemy. Sam pamiętam jak kiedyś miałem problem z odzyskaniem hasła i z samą rejestracją, ale teraz wszystko jest jasne :-)

MayGyver
28-02-2006, 08:50
podobnie jak gremlin odradzam onet.pl i wp.pl
o2.pl tez odradzam ale mniej

watpie zeby ktos mial mozliwosc postawienia wlasnego serwera poczty, jednak jest to najlepsze rozwiazanie - oczywiscie rownie dobrym jest wykupienie platnego konta

emilok
28-02-2006, 09:43
co do oneta i wp, jak ktos ma male wymagania to mu wystarczy;
ja sam urzywalem o2 poki nie przydzielono mi firmowego emaila, i to jest najlepsze rozwiazanie, jakis prywatny lub platny serwis

malkolm
28-02-2006, 10:51
Warto jeszcze dodac by email byl zakladany pod Tibie. Tzn, nie byl uzywany do zadnych innych celow (rejstracja do innych gier, rejestracja na forach internetowych, korespondencja prywatna). Ani tez nie byl w zadnen spobsob powiazany i nawet ani troche niepodobny do nazwy postaci w grze, ksywy pod ktora jestesmy znani wsrod znajomych itd.

Ka sia czek
28-02-2006, 14:33
Dodatkowo np o2.pl i jego filtr antyspamowy sprawia iz maile z tibia.com trafiaja do spamu :p

Turus Amaw
28-02-2006, 14:36
polecma bardzo wp tam założyłem swój pierwszy e-mail na informatyce 4 klsie podstawówki i mam go do teraz odradzam zaś o2 tam załozyłem a e-maila na ktory miałem postac w tibia korzystałem z niego tak samo rzadko jak z tego e-maila na wp i jużgo nie mam a konto na wp sprawuje się dobrze

Karem
28-02-2006, 15:16
Ja w sumie też polecam wp bo mam tam jedno konto które sprawuje się chyba najlepiej ze wszystkich bo reszta zawsze mi z jakimiś problemami wyskoczy do kont na Tibii

Quezacoatl
28-02-2006, 15:29
My również mamy nadzieje że tych parę wskazówek pomoże co poniektórym uniknąć wielu nieprzyjemności ;).
Głównie chodzi tu o CipSoft bo to do nich trafiają te wszystkie beznadziejne skargi. :p
Ja osobiście odradzam konta typu: wp, o2 czy też onet, bo są mało bezpieczne. Dobre są konta płatne i firmowe.

Duch Niespokojny
28-02-2006, 15:54
podobnie jak gremlin odradzam onet.pl i wp.pl
Hm... ale dlaczego??

Og Chilly Pie
28-02-2006, 18:49
no właśnie...? ;/ ja na przykład swojego meila na wp.pl mam już ok 6 lat i jak do tej pory wszystko spoko... ale to że włamać się łatwo to sam dobże wiem - z autopsji :]

Sir Pietruch
28-02-2006, 19:00
Mógł by mi ktoś wysłać zaproszenie do GMAIL'a ?/ Bo chce sobie acca założyć tam ale zaproszenie trzeba ;/ Niech mi ktoś wyśle zaprszenie ;P Z góry thx :P
PS: Mój mail [email protected]
moja siostra w tibie nie gra to bedzie xD

Cebix
28-02-2006, 19:22
Od jakiegoś czasu nie trzeba już zaproszenia, by utworzyć konto gmail.

https://www.google.com/accounts/NewAccount

Pozdrawiam.

Og Chilly Pie
28-02-2006, 20:26
@up

heh... dobże wiedzieć że Gmail teraz można bez invite :] Nareszcie! Konto na Gmailu:dance: Pozdr dla Cebix'a za info :)