Pokaż pełną wersje : Sprzedaż MPA u NPC
Malsumis
28-02-2006, 14:53
Jak wiadomo w Thais w sklepie gdzie sprzedaje sie loot mozna sprzedac magic plate armor.
Jest ktoś to to kiedykolwiek zrobił?
Być może gdy sprzeda mu sie ten MPA on bedzie mial dla nas jakas nagrode/wskazówke/quest? Troche nie mam jak sprawdzic :p :p :p Ale rozne rzeczy sie zdarzaja i moze ktos juz tego probowal ??
ja nie sprawdzalem ale watpie ze ktos sprawdzal spytaj sie bubla:)
Malsumis
28-02-2006, 22:06
Mam nadzieje ze jednak sie znajdzie ktos na forum znajacy kogokolwiek co tego probowal... moze jednak jeszcze nikt nie byl na tyle odwazny :p kto wie :P
Magic Plate Armor to item jak kazdy inny w grze, po wymianie sprzedawca powie ci najwyżej Thanks albo coś takiego, nie ma co liczyć na jakiekolwiek wskazówki czy porady...
Knight Simon Dark lord
28-02-2006, 22:21
up@ a z kąd wiesz CIPsoft już na początku powinien wiedzieć że mpa bedzie rzadki i mało osób go sprzeda za tak male pieniądze może dostaje się coś specjalnego np sam stapia mpa by mieć z niego metal troche metalu daje tobie i u cyca dostajesz za niego warlord sworda kto wie
szymon287
28-02-2006, 22:28
hmm trzeba sprawdzic na test servie ^^
hehe chyba troche zbyt bujna wyobraznia.. choc moze cos w tym jest :D moze jak kiedys bede demony kroil z taka latwoscia jak teraz roty czy trolle to pojde i sprawdze.. :P narazie pozostaje czekac na jakiegos h-lvla ktory nas oswieci ;) ;)
kostooch
28-02-2006, 23:02
Z tego co kojarze, to da sie wymienic legendarny Excalibug (aka Warlord Sword) u NPC w Kazo na 1000 gp i MPA. Sens tej transakcji nie jest mi znany.
Malsumis
01-03-2006, 00:51
@Grajper
Idz do thais i sprobuj sprzedac MPA to po reakcji sprzedawcy wywnioskujesz ze to nie tak jak kazdy inny item :P
Axe'Taifun
01-03-2006, 23:11
@Grajper
Idz do thais i sprobuj sprzedac MPA to po reakcji sprzedawcy wywnioskujesz ze to nie tak jak kazdy inny item :P
A dla leniwych ;]:
23:05 Taifun Druid: hi
23:05 Sam: Welcome to my shop, adventurer Taifun Druid!
23:05 Taifun Druid: sell magic plate armor
23:05 Sam: WOW! Do you really want to sell me a MAGIC plate armor?
23:05 Taifun Druid: yes
23:05 Sam: Oh, unbelievable! I would pay 6400 gold for this wonderful piece of armor. Are you still interested?
23:05 Taifun Druid: yes
23:05 Sam: Argl! You do not have one! Trying to tease me? Get lost or I call the guards!
Moim zdaniem to bez sensy mpa to najleprzy armor w tibi i jest warty od 500k to 1500k watpie zeby ktos chcial go sprzedac za 6,4k :faceoff: musiał by ten kolo kompletnym czubem. Ale tu gdzes zkolega w spomnilał na tescie mozna sprawdzić alw wątpie zeby cos ten npc kopsna wzamian za armora.Tak więc życze szczęścia jeżeli coś sie uda. :D
kiedys kiedy bylo tylko thais to mpa lezaly sobie w cave'ach na ziemi bo nikt juz tego nie bral bo nawet nie mogli juz na to patrzec .....
pewnie nie usunęli tego ze npc kupuje jeszcze mpa ;d
wystarczylo siegnac wstecz pamięcią
@Up:
Zobacz reakcje NPC. Gdyby to na prawde byl taki czesty armor w dawnych czasach, to NPC nie bylby taki zdziwiony i w ogole. =)
Lolq Assassin
02-03-2006, 10:21
A ja Kiedyś przechodząć na danubii było to około rok temu wiziałęm jak 6 lvl sprzedawał Mpa u sama i Sam powiedziałmu tylko Thanks czy coś w ten sens..(to nie żart)
Ja widizalem jak gralem na Elysi Jak 148 rp Sprzedawal mpa i dostal 10k za nia! A nie 6.4k Sam daje ci poprostu wiecej kasyy!
Zenon Burcymucha
02-03-2006, 13:40
Odpowiedzi npc swiadcza o tym ze jednak nagrode jakas dostaniemy i nie wierze zeby to byl plate armor albo cos w tym stylu bo nie po to jest mozliwosc sprzedania mpa u npc zeby kase zmarnowac, cipsoft tez ma rozum :p
Ja widizalem jak gralem na Elysi Jak 148 rp Sprzedawal mpa i dostal 10k za nia! A nie 6.4k Sam daje ci poprostu wiecej kasyy!
To już bardziej by się chyba opłacało robić nowe postacie, dobijać do 20 lvl i wykonywać masowo Desert Questa ;)
Malsumis
02-03-2006, 15:44
Dyskusja rozgorzala, ale zadnych konkretów :]
Kto wie cos konkretnego !!?? :D
Oprocz 6lvla sprzedajacego MPA i 10k zamiast 6,4 :D:D:D?
Z tego co kojarze, to da sie wymienic legendarny Excalibug (aka Warlord Sword) u NPC w Kazo na 1000 gp i MPA. Sens tej transakcji nie jest mi znany.
100k i mpa, jeśli mnie pamięć nie myli... nie pójdę teraz sprawdzać, ale jestem na 99% pewny, że ów npc mówi "1000 platinum coins and magic plate armor" czy tam "enchanted plate armor" ;)
A co do tego - uważam, że to po prostu zwykła, nieopłacalna sprzedaż...
Lord kasztanowiec
02-03-2006, 17:33
pewnie znowu jakis npc który mówi ci ze sprzeda za 6,4k a da ci troche więcej :]
ale kto wie co sie za tym kryje ;p
=Midnight=
02-03-2006, 17:34
1000gp... Czlowieku idz przeczytaj jeszcze raz Genezis czy cos tam innego i dowiedz sie ze nie chodzi tu o 1000gp tylko o wieeeeleeeeeeeeeeeeee wiecej...
Kiedys na Danubii Walkor chcial sobie i kumplom udowodnic, ze to zrobi i sprzedal MPA (byl z tego filmik i screeny) - O ILE pamiec mnie nie myli, to za zbroje sa tylko pieniadze i nic wiecej.
(chociaz ostatnio coraz gorzej u mnie z pamiecia :P)
Lord Patrious
02-03-2006, 18:42
@topic
a z kąd wiecie, może coś powie/da bo: (UWAGA SPOILING)
a wogóle kiedyś to sie nazywało ded quest- czyli podbiłeś do niego (nie miałeś MPA) i powiedziałeś
-sell magic plate armor
on(jakos tak)-do you realy got mpa for me?
jak powiedziałeś yes ale nie miałeś to cie z ognia potraktował:)
//Pozdro\\
Nic wielkiego zwykła sprzedaż. Idzcie sobie np. do H.L w outlaw camp i powiedzcie
Hi
Sell magic sword
i bedize proponowla cos kolo 2k
mozecie popytac o inne rary prawei kazdy mozna sprzedać.
Sesef
szymon287
02-03-2006, 23:02
Nic wielkiego zwykła sprzedaż. Idzcie sobie np. do H.L w outlaw camp i powiedzcie
Hi
Sell magic sword
i bedize proponowla cos kolo 2k
mozecie popytac o inne rary prawei kazdy mozna sprzedać.
Sesef
lol? http://www.tibia.pl/prices.php jakos innych rarkow tez nie mozna sprzedac (tak pisze) hmm to ty klamiesz albo tibia.pl jest stara xD
kostooch
03-03-2006, 08:02
1000gp... Czlowieku idz przeczytaj jeszcze raz Genezis czy cos tam innego i dowiedz sie ze nie chodzi tu o 1000gp tylko o wieeeeleeeeeeeeeeeeee wiecej...
Specjalnie dla Ciebie, czlowieku, pojde dzisiaj do Kazo i to sprawdze.
lol? http://www.tibia.pl/prices.php jakos innych rarkow tez nie mozna sprzedac (tak pisze) hmm to ty klamiesz albo tibia.pl jest stara xD
Nie pisze tylko jest napisane.
MayGyver
03-03-2006, 10:18
potwierdzam
byl przypadek sprzedania mpa u npc w thais,
dostal ok 6k - tylko pieniadze, nic wiecej,
nie jestem pewien czy to byl walkor
Voodoomaster
03-03-2006, 13:43
Nie musisz iśc do kazo, powiem ci że on daje ci za excalibuga 10.000 platynek to 100 crystali czyli 1000k niezła sumka :dance: :dance: :dance:
Kejw Rat
03-03-2006, 16:46
ja sprzedalem mpa w thais u sama i nie dostalem niczego oprocz 6,4k za niego :(
Tak, jasne, a ja z kazdego gsa wyjmuje k legs. Co prawda 2 k legsy w tygodniu lootnolem ale.... ;D Ciekawe, taki noob nick i zachowanie noob, a sellnął MPA u npc. No tak, wszedzie noob, czemu nie mialby sprzedawac u npc :D. Ale w sumie, to u npc moznaby opylic, bo MPA prawie nikt by nie kupil, bo 'troche; drogie. Takie jest moje zdanie :P
Wiecie Może "Sam" Bierze Mpa i zwiewa gdzie popadnie albo sie loguje B) ;)
Phoelerius
18-03-2006, 23:02
Jak wiadomo w Thais w sklepie gdzie sprzedaje sie loot mozna sprzedac magic plate armor.
Jest ktoś to to kiedykolwiek zrobił?
Być może gdy sprzeda mu sie ten MPA on bedzie mial dla nas jakas nagrode/wskazówke/quest? Troche nie mam jak sprawdzic :p :p :p Ale rozne rzeczy sie zdarzaja i moze ktos juz tego probowal ??
Taa dostanie sie w zamian za E-plate 64 platynek + Sam cie zjedzie do 1 hp.^^
To taki zart CIPow tylko, wiadomo ze nikt nie bedzie sprzedawal e-plate u npc za 6,4K.-.-
Piotrek Marycha
22-03-2006, 00:09
@ Szymon287 H.L. kupuje praktycznie KAŻDY item (mpa tez i magic sword tez)
To logiczne, że za Mpa tam nic nie ma, bo jakby jedna osoba dostała nagrodę to by rozgadała kumplom i pół Tibii miałoby to "Coś" co jest za to mpa.
cichorek
22-03-2006, 17:32
To logiczne, że za Mpa tam nic nie ma, bo jakby jedna osoba dostała nagrodę to by rozgadała kumplom i pół Tibii miałoby to "Coś" co jest za to mpa.
Tego raczej nie wiemy. Za MPA <BYĆ MOŻE> jest taka rzecz (niepamietam co to było), że w Kazoo możemy kupić sobie rotworma. Potem ustawiamy się w odpowiednim miejscu i używamy lopaty na rotwormie. Rotworm znika, pojawia się pod nim dziura, wchodzimy, on tam już na nas czeka. Powtarzamy tę czynność dopóki nie znajdziemy się w krypcie bazyliszka B) Nie możemy się obrócić twarzą do niego, a musimy dojść do skrzynki. Kiedy ją otworzymy, zobaczymy g helmet, g bootsy, dragon scale legs i pewien nieznany przedmiot. Następnie mówimy do Basiliska "hi". Pojawia się koło nas THE EVIL EYE, a basilisk tłumaczy nam (po angielsku reccz jasna), że był normalnym Orciem Schamanem, do czasu kiedy nie wyzwano go na pojednyk. Przegrał. Wtedy zaczarował go zły minotaur mage z rookgardu :D Musimy z nim troche pogadać (po każdym naszym słowie musimy zabić THE EVIL EYE). Kiedy troche pogadamy z basiliskiem przeniesieni zostaniemy na rookgard do MINOTAUR MAGE ROOM. Wszystkie nasze itemy zostaną przeniesione do depot i do pokonania maga możemy użyć tylko (do wyboru) knife, hand axe, club, snakebite rod, wand of dragonbreath. Kiedy go ubijemy w środku znajdziemy legendarny EXCALIBUG oraz GREAT AXE!!!!!!!!
A potem.......................budzimy się. Co się stało? Zasneliśmy przed kompem. Co na Tibi? YOU ARE DEAD
cichorek
Tego raczej nie wiemy. Za MPA <BYĆ MOŻE> jest taka rzecz (niepamietam co to było), że w Kazoo możemy kupić sobie rotworma. Potem ustawiamy się w odpowiednim miejscu i używamy lopaty na rotwormie. Rotworm znika, pojawia się pod nim dziura, wchodzimy, on tam już na nas czeka. Powtarzamy tę czynność dopóki nie znajdziemy się w krypcie bazyliszka B) Nie możemy się obrócić twarzą do niego, a musimy dojść do skrzynki. Kiedy ją otworzymy, zobaczymy g helmet, g bootsy, dragon scale legs i pewien nieznany przedmiot. Następnie mówimy do Basiliska "hi". Pojawia się koło nas THE EVIL EYE, a basilisk tłumaczy nam (po angielsku reccz jasna), że był normalnym Orciem Schamanem, do czasu kiedy nie wyzwano go na pojednyk. Przegrał. Wtedy zaczarował go zły minotaur mage z rookgardu :D Musimy z nim troche pogadać (po każdym naszym słowie musimy zabić THE EVIL EYE). Kiedy troche pogadamy z basiliskiem przeniesieni zostaniemy na rookgard do MINOTAUR MAGE ROOM. Wszystkie nasze itemy zostaną przeniesione do depot i do pokonania maga możemy użyć tylko (do wyboru) knife, hand axe, club, snakebite rod, wand of dragonbreath. Kiedy go ubijemy w środku znajdziemy legendarny EXCALIBUG oraz GREAT AXE!!!!!!!!
A potem.......................budzimy się. Co się stało? Zasneliśmy przed kompem. Co na Tibi? YOU ARE DEAD
cichorek
sorry dodało pare razy (a pisało coś o źle określonym sidname)
Poprostu Pitbul
23-03-2006, 10:24
cichorek a ty to probowales??
Jeżeli macie zamiar sprzedac MPA dostaniecie tylko <TYLKO> 6.4k nic wiencej ! byłem swiadkiem 2 razy jak kumple sprzedawali bo byli pewni ze dostaną cos extra... a tak 500k w plecy X(
Jak chcecie próbujcie ;)
cichorek
23-03-2006, 21:14
cichorek a ty to probowales??
Chciałbym móc spróbować. Niestety od SAMa nic nie dostaniemy taka prawda :( Poprostu jest nie(spacja??)uczciwym handlowcem.
Nieznam nikoog kto by byl na tyle odwazny i jednoczesnie glupi by sprzedac MPA... u NPC
Kuliklot
29-03-2006, 00:03
A wiecie co?????NIkt nie pomyslal zeby spytac o to Chucka Norrisa????Powinien znalesc rozwizanie skoro przeszedl cala tibie :dance:
Ecik Zawodowiec
29-03-2006, 09:35
Nom bardzo ciekawe. Wątpę żeby ktoś próbował .... za duże ryzyko :) hehe Szkoda że ja nie mam mpa :faceoff: spróbował bym :P:P:P raz sie żyje. hehe
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.