zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Druid i Dragon Solo

Pan Jordi
28-02-2006, 18:21
Witam.
Mam pytanko chce się wybrać na Dragon'a koło Ank i nie wiem czy dam rady. Bo chce pójść na solo ale bez SD.

Profesja: Elder Druid
Level: 35
Magic level: 36
Eq: Crown Helmet, Blue Robe, Crown Legs, Vampire Shield, Szaliczek :P
Broń: Rod od 33lvl, Exori Vis, HMM i Explosion

Taktyka: Chciałbym przyblokować go ( Enegry Field'ami) koło schodów i uderzać z Explosion i HMM. Jak mi się one skończą to z Exori Vis i Rod'a.

I co wy na to??

Mero
28-02-2006, 18:41
Wiesz drag na takim lev to nie jest zbytnie wyzwanie, na pewno dasz rade :D

gavreonien
28-02-2006, 18:55
Hmmm Byles juz kiedys na dragach czy to bedzie 1 raz ?
Nie wiem czy slyszales o czyms takim jak Ds (demon skeleton) summonujesz 2 i idziesz na dragi tyle ze to nie jest do konca solo :cygaro:

Mozesz biegac kolo draga i bic go z hmm az do konca :]

Na tym lvlu nie mialbys zadnych problemow . Ja na luzie bilem na 28

Powodzenia nie ma sie czego bac :]

Yours
Gavreonien

J0hny
28-02-2006, 18:58
A nie lepiej isc z 2x Ds ? opłacalne i wastujesz tylko ihy na dsy, a co do twojej taktyki to bedzie trudne - jak np blokujesz gsa na dara energy wallem to przejdzie przez nie jesli nie bedzie mógł się dostać do Ciebie :p jak chcesz to spróbój - ale troche dziwna taktyka

Turus Amaw
01-03-2006, 15:31
z dragie sobie napewno poradzisz ale według mnie to strata run z draga nic cennego nie wypada

Pan Jordi
01-03-2006, 15:54
z dragie sobie napewno poradzisz ale według mnie to strata run z draga nic cennego nie wypada

Ja nie ide żeby loot mieć tylko chce go ubić. Dla satysfakcji

Vrael
01-03-2006, 17:14
Utamo vita i wszystko gra ;D

Zenon Burcymucha
01-03-2006, 22:26
A wiesz co to jest dragon shield? No chyba ze grasz na antice i chodzi po 500 gp :P

Pingwin
01-03-2006, 23:27
@UP
Nie zejdzie cena <4k raczej (cena za jaka mozna sellnac u djinna)...

@Topic
Only hmms i dasz rade... Luruj go poprostu i bij z hmm/explo ;). Ewentualnie summon DS i po sprawie:). GL!

Podrawiam
Pingwin

Bujak
01-03-2006, 23:41
Wlasnie ze nie >:| na takim lvlu solo wcale nie jest takie proste jak sie wydaje :|
Utamo vita- drag potrafi ci zjechac ta cala twoja mane ile tam 850? w 10 sekund zanim cos mu zrobisz tymi hmmami, nie wiem jak z explo bo nie probowalem.
A z exori vis jest jescze gorzej bo musisz do niego podejsc co sie moze rownac combo = z lapy+f wave+jakies gfb i nie masz many a wliczajac w to jest po 20 many za exori vis. Chyba ze chcesz jechac na mfach ale waste kasy.

2 dsy i jedziesz :baby:

SQsek
01-03-2006, 23:51
Moim zdaniem dasz rade, exori vis z rodzka/hmmy z rozdzka. Wrzuć utamo vite, weź manafluidki, jak ci sie mana skonczy to uciekasz w dol i manasujesz, chociaż nie powinna się skończyć jak dobrze pójdzie. Pamiętaj, by stać na skos od draga. Oczywiście rozumiem, że z dsami nie chcesz bo to najłatwiejszy sposób.

Pingwin
01-03-2006, 23:58
Wlasnie ze nie >:| na takim lvlu solo wcale nie jest takie proste jak sie wydaje :|
Utamo vita- drag potrafi ci zjechac ta cala twoja mane ile tam 850? w 10 sekund zanim cos mu zrobisz tymi hmmami, nie wiem jak z explo bo nie probowalem.
A z exori vis jest jescze gorzej bo musisz do niego podejsc co sie moze rownac combo = z lapy+f wave+jakies gfb i nie masz many a wliczajac w to jest po 20 many za exori vis. Chyba ze chcesz jechac na mfach ale waste kasy.

... Ja na draga max 4x Exura Gran zuzywam na 9x (?) spawn na Ankh... Przy 57 lvlu... O utamo vita nawet nie ma co mowic - szkoda many, lepiej exure gran walnac...

Pozdro
Pingwin

Maniack
02-03-2006, 02:18
ja najbardziej lubie solowac z hmm i tempest roda na mana shieldzie
zchodzi na draga z 2 hmm i 200-400 many

jastr
02-03-2006, 08:57
... Ja na draga max 4x Exura Gran zuzywam na 9x (?) spawn na Ankh... Przy 57 lvlu... O utamo vita nawet nie ma co mowic - szkoda many, lepiej exure gran walnac...

Pozdro
Pingwin
Looknij na swoj i jego lvl :] ty 57 czyli masz 430 hp a on ma trochę mniej:P poza tym ty wiecej zabierasz z hmm itd. jednak lepiej z Utamo vita bezpieczniej drag moze walnac combo nawet 300+ a dla sorca z lvlem okolo ~33 to kończy się dedem :P(skoro wali z run to pewnie by bylo You are ech~~) najlepiej z dsem lub dsami:] f arrow sa tez niezle :) tempest rod hmm nawet niezle ale pamietaj ze drag tez ladnie z lapy bije:P

Zenon Burcymucha
02-03-2006, 13:33
Nie zejdzie cena <4k raczej (cena za jaka mozna sellnac u djinna)...
Tylko ze wiekszosc 50+ lvl nie ma wykonanego questa, ba nawet zdecydowana wiekszosc, np na moim swiecie (xantera) dragon shield chodzi gora po 3k :p
drag tez ladnie z lapy bije
ladnie ladnie rot tez z lapy ladnie bije

Tahrus
02-03-2006, 17:48
eh mój kolega bez paca na 25 lekko bił dragi z wanda i hmm

M4r3X
02-03-2006, 19:25
Zakladasz silver amulet, wypijasz slime, wsadzasz do reki martwego szczura i bijesz ue + exori ew. udezasz z boltow.

A w poradnikach jest temat dotyczacy draga.

cisty1
02-03-2006, 20:40
bez problemu go rozwalisz wystarczy 1 ds i go rozwalisz:cygaro:
Powodzenia!!:D

Zenon Burcymucha
02-03-2006, 23:38
bez problemu go rozwalisz wystarczy 1 ds i go rozwalisz:cygaro:
Powodzenia!!:D
rotfl rozwalic to mozna na kazdym lvlu tylko kwestia oplacalnosci :p

Elite Dark Druid
03-03-2006, 17:42

Ja expie od kilku lvl na samych dragach bierzesz hmmy manasy i tempest roda i bijesz draga taktyka na knajta:p z lapy bedzie ci bral do 60:p a ty uciekasz na ukos aby ci z ognia nie pociagnal nawalajac z tempesta i hmmow jak 2 razy uzyjesz na draga exura gran to dobrze :p

Kejw Rat
03-03-2006, 22:36
Na pewno go nie zabijesz, ja na 54 lvlu wybralem sie druidem solo na draga i padlem, nie masz szans, na draga to potrzeba 100 lvl conajmniej

Moddox
04-03-2006, 21:06
Na pewno go nie zabijesz, ja na 54 lvlu wybralem sie druidem solo na draga i padlem, nie masz szans, na draga to potrzeba 100 lvl conajmniej
To znaczy, że jesteś ciotą... Na 54 lvlu dednąć na dragu to tylko przez kicka albo laga. Chyba, że nie masz rąk i ci się protezy popsują -.-

Kejw Rat
04-03-2006, 23:43
To znaczy, że jesteś ciotą... Na 54 lvlu dednąć na dragu to tylko przez kicka albo laga. Chyba, że nie masz rąk i ci się protezy popsują -.-
ja tam expie na dragach uzywajac tibia auto, rano wstaje wlonczam kompa tibia auto odpalam i jade na dragach wracam ze szkoly to mam 5 lvli do przodu:]

KUJAM
05-03-2006, 11:29

:D :D :D :D :D moze bez eq+skille 10/10+lagi
jedyna mozliwosc :D

poreda
05-03-2006, 13:08
Nie wiem czy ktos juz wspomnial, ale exori vis jest kompletnie bez sensu, nie pomysleliscie o tym ze trzeba stac twarza do dragona a nie na ukos? A dragon puszcza combo najczesciej 100+ wlasnie w strone twarzy...

Kejw Rat Powrócił
05-03-2006, 18:04
Nie wiem czy ktos juz wspomnial, ale exori vis jest kompletnie bez sensu, nie pomysleliscie o tym ze trzeba stac twarza do dragona a nie na ukos? A dragon puszcza combo najczesciej 100+ wlasnie w strone twarzy...
ja tam bije spokojnie z exori visa i mi nic nie zabiera a jak go z dysta leje to drag mnie boltami nawala i pewnego razu prawie dedlem przez to, jednak ostatnio sie wycwanilem i zalozylem dragon shielda zmniejsza obrazenia od wszelkich dragonow o 50% wiec spokojnie z niewielka strata hp, najgorszy jest tylko poczatek bo zanim podejde do draga to mnie z boltow nawala za 100+ i zbyt ciekawie nie jest. :(

Jalokowy_
06-03-2006, 19:52
ja leje dragi tak:

eq mam prawie tkaie jak ty czyli looz.
full def i lejesz z rozdzki tempest.
na lepczenie nie rob exura vita bo to mana waste
rob exura sio "twoj nick" jak masz 230hp~
taktyka jak na bloczenie draga :)
ja tak robie i to jest po prostu mass hunt :)
wydatki = o gp czyl izawsze do przodu :)

Crocir
06-03-2006, 20:06
dasz rade ja na 33 solowalem dragi...coprawda troche eq lepsze mam ale przy druidzie to i tka nie ma praktycznie znaczenia:faceoff:

SqTy
06-03-2006, 20:45
Jak chcesz sie sprawdzic to sie wybierz nie polować a blokować smoki to dopiero fajna zabawa :P
A jesli o temat chodzi to spokojnie dasz rade... chociaz moim zdaniem lepiej sie expi w tombach - sporo kasy, zdarza sie dobry loot, nawet zabardzo manaski nie schodza (ja potrzebuje max 4 na 5-6h huntu..., vulcanic rod rox xD), a na lepszym lvlu (tak od 38) mozesz zaczac expic na vampach... jak ci vamp shield wypadnie to sporo zarobisz...

Blanca
06-03-2006, 20:50
Zakladasz silver amulet, wypijasz slime, wsadzasz do reki martwego szczura i bijesz ue + exori ew. udezasz z boltow.

A w poradnikach jest temat dotyczacy draga.

Hahaha to mnie rozwałiło :D :D :D :D Najlepszy tekst jaki wyczytałem na forum

Sądze że nie powinieneś mieć za dużych problemów. Ja na 29 lvlu sorkiem dawałem sobie rade i na 1 draga schodziło około 2-3 hmm i około 200 many

Tahrus
06-03-2006, 20:57

Lol poszanowanie dla ciebie.Nie no drag to poprostu dragi powinny być na alinhatorze zamiast demonów no bo dragi są tak mocne żę pokonają 99 level ale już 23 nie ;p ja z kumplem na 19 <taki miał kumppel> sie wybraliśmy i drag leżał wylotowaliśmy dragon shielda ;p.

Sir Klimek
06-03-2006, 21:15
Napisz do "Kleokli" jak będe online to ci pokaże jak się smoki ubija elder druidem i będziesz mógł nakręcić filmik ze mną, ponadto pochwalisz się kolegą:P