zaloguj się

Pokaż pełn± wersje : shakowali mnie... i co teraz

Barwu¶
26-06-2004, 15:09
Zostałem shakowany... przyznaje moja wina nagralem tibia gg... ale w tym poscie nie chce byc besztany z tego powodu tylko chce sie dowiedziec co musze zrobic abym mogl grac bezpiecznie... wystarczy dobry antyvir i skasowanie tibia gg?? czy czeba robić format? a je¶li format to którego dysku na c mam windowsa a na d mam tibie i tibia gg ?? :(

Tikozax
26-06-2004, 15:45
TibiaGG nie jest wirusem (nie wiem, ale raczej nie). Shakowali cie tylko i wylacznie przez ten oto program ^^ Przeciez trojan albo inny wirus nie zabralby twoich rzeczy na Tibii =] Jedyne co zrobic to nieuzywac takich programow jak TibiaGG, Macro, Tibia Proxy itp...

Parys
26-06-2004, 16:02
Hmm. Wejdz do FAQ tam masz naspiane wszystko. Dla zachety masz linki:
Jak nie dać się schakować (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=7173&boardid=23&styleid=1&sid=c2843239c0caf1d713851a4a0f0244fe)
Jak zostales schkowany looknij (http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=7156&boardid=23&styleid=1&sid=c2843239c0caf1d713851a4a0f0244fe)

Barwu¶
26-06-2004, 17:41
Sorka ale, tak wiem żę to nie wirus mnie shakował, ale czy samo usunięcie tibia GG wystarczy zeby mogl grac bezpiecznie?? a te linki to tak... haslo odzyskalem juz, a dalej nie wiem czy musze formatować

Dioskas
26-06-2004, 17:57
Oryginalnie dodany przez Barwu¶
Sorka ale, tak wiem żę to nie wirus mnie shakował, ale czy samo usunięcie tibia GG wystarczy zeby mogl grac bezpiecznie?? a te linki to tak... haslo odzyskalem juz, a dalej nie wiem czy musze formatować

Nalepszy sposób po shackowaniu to format...
Instalujesz wszystko od nowa itd i instalujesz czy¶ciutki client z tibia.com. Nie używasz tibia proxy , mc , gg i innego gówna. Skanujesz regularnie antivirami etc np. Ad-ware. I masz duże szanse , że cie nie hack. Jak używałe¶ tibia gg nie powiniene¶ być obrażony na ¶wiat bo to tylko twoja wina.
Je¶li jednak cie hackneli to przeklnij kolesi i spróbuj to odrobic nie poddawać się.
Aha i dobrze jest zmienić hasło do mejla a najlepiej wogóle zmienić e-mail.
Pozdro