zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Teddy Bear - NPC - Dla wtajemniczonych !

Zabijaka Barxuss
01-03-2006, 15:41
Witam !!
Wiem że już były podobne tematy z misiem od tego NPC... wiem że jakiś gość wypytywał tego NPC o misia a ten mu powiedział że nic o nim nie wiem (lecz w jego sypialni oczywiście jest Teddy Bear) - z tego wynika że on sie boi przyznać że śpi z misiami - ok - no więc chciałem do niego zagadać (do NPC oczywiście), używałem; go to bed, i am sleplee, itp. i wkoncu przyszło mi na myśl to "Excalibug" (dla niewtajemniczony to miecz którego nie ma) więc powiedziałem to do niego i ku mojemu zdumieniu on mi powiedział:

- If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and reward this hero beyond his dreams.

Przetłumaczam przez słownik:

- Jeśli ktoś chciałby przynieść mi taką broń, ja spróbowałbym przefasonować królestwo... i nagroda tego bohater dalej jego sny.

Moim zdaniem to powinno być tak:

- Jeśli ktoś chciałby przynieść mi tę broń, spróbowałbym oddać za nią królestwo... nagroda dla tego bohatera jest tylko w jego snach.

Co o tym myślicie ?? ?? ?? xD xD xD ?? ?? ??

Filthy
01-03-2006, 15:53
ja snie o takiej jednej dziewczynie, ale wątpie zeby mi ją był w stanie dać :(

Romeomen
01-03-2006, 16:25
- If someone would bring me that weapon I could reshape the realm... and reward this hero beyond his dreams.

Przetłumaczam przez słownik:

- Jeśli ktoś chciałby przynieść mi taką broń, ja spróbowałbym przefasonować królestwo... i nagroda tego bohater dalej jego sny.

Moim zdaniem to powinno być tak:

- Jeśli ktoś chciałby przynieść mi tę broń, spróbowałbym oddać za nią królestwo... nagroda dla tego bohatera jest tylko w jego snach.

Co o tym myślicie ?? ?? ?? xD xD xD ?? ?? ??

Mylisz sie w tlumaczeniu. Jest napisane:

-Jeżeli ktoś przyniósłby mi tę broń, mógłbym zmienić rzeczywistość... A nagroda przeszłaby jego najśmielsze oczekiwania.

Moim zdaniem wielu NPC poszukuje Excalibuga, każdy deklaruje się, że wynagrodzi nas za to bardziej niż inni. Zaś Excalibuga nie da się znaleźć, przynajmniej nie w tej wersji Tibii. To tylko moje zdanie.

Mar Cin
01-03-2006, 16:42
@up myślę że raczej

znaczy: Jeśli ktoś mi przyniesie tą broń, przekształcę/zmienię to królestwo (realm to nie reality ;))... i wynagradzę tego bohatera powyżej jego najśmielszych oczekiwań.
"reward" zdaje się może też być czasownikiem ;)

A co do excalibuga: ja bym tam wolał bym se zrobić knighta i używać tego miecza (jeśli istnieje jego statsy zapewne są olbrzymie) a nie zmarnować sprzedając jakiemuś npc... ;)

skryhull
01-05-2006, 22:44
co do excalibuga to może to być zwykły miecz który zmieni się w jakiś wypasiony miecz po queście, albo wygląda jak miecz ale ma duuużo lepsze statsy (heheh pomysł zaczerpnięty z final fantasy adventure ale to też możliwe) a teddy beara można wymienić na bunny slipers (są to te różowe kapcie króliczki)

Matiess
02-05-2006, 21:50
Marzenia nikt w całej grze nie ma exalibuga i to tylko legendy.

D Rookmaster
03-05-2006, 11:54
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć o jakiego NPC chodzi???

Aureański newbie
04-05-2006, 15:59
Chodzi o takiego gościa w venore co wygląda jak hero, mieszka w tym budynku gdzie sprzedaje się loota i kupuje bolty, na pięterku.

Igrexou
04-05-2006, 17:43
a teddy beara można wymienić na bunny slipers (są to te różowe kapcie króliczki)

Dowód na to poprosze...

Dark Sorcer
06-05-2006, 21:36
Ja sie spytalem jednego NPC i mi powiedizal tak:
I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the Ruthless Seven.

przetlumaczcie :D nie znam dobrze ang...

Dark Sorcer
06-05-2006, 21:36
Ja sie spytalem jednego NPC i mi powiedizal tak:
I am sure it's hidden in a vault of the Nightmare Knights beneath the Plains of Havoc. I plan an expedition to go there and rout out the Ruthless Seven.

przetlumaczcie :D nie znam dobrze ang...

Kshaq
06-05-2006, 23:09
Oto one (tak mniej więcej) :
Ja jestem pewien, że to jest ukryte w Skarbcu Rzycerzy Koszmaru pod Poh'em. Planuję ekspedycję i zmusić do ucieczki z Bezlitosnej Siódemki.

Trochę śmieszny ten tekst więc tłumaczenie też nie za bardzo.

rananel
08-05-2006, 20:00
Ktoś wszedł na temat Ruthless Seven jedną z moich ulubionych zagadek w Tibii:). Ta siódemka to siedmiu overlordów - demonów o naprawdę dużej sile. Jednego pana już znamy ^^. Jest to nikt inny tylko sam Orshabaal. Innego mają wprowadzić po update. Morgaroth się nazywa i naprawdę zawzięta bestia z niego (Eliemu StormStrikerowi przywalił hit z łapy za 1300). Być może Excalibug będzie nagrodą za ubicie całej siódemki? no ale narazie pogdybajmy^^. Excalibug wg. mnie jest jednym z tych 4 niedostępnych mieczy albo jakimś nie znikającym Ice Rapierem^^ no nic szukajcie dalej a ja będę się bawił w tzw. winged helmet quest

Homar wojownik
08-05-2006, 22:07
A ja wogle co innego slyszalem !!!
U tego NPC mozna [U]podobno[U] wymienic anihilator tedy bear na demon helmeta . Tylko mi sie obilo to o uszy ale z dobrych zrodel to uslyszalem

Duzo jest na ten temat plotek .....

Zyj tak jak kazdy ......Zgin tak jak nikt

szymon287
08-05-2006, 23:07
Ktoś wszedł na temat Ruthless Seven jedną z moich ulubionych zagadek w Tibii:). Ta siódemka to siedmiu overlordów - demonów o naprawdę dużej sile. Jednego pana już znamy ^^. Jest to nikt inny tylko sam Orshabaal. Innego mają wprowadzić po update. Morgaroth się nazywa i naprawdę zawzięta bestia z niego (Eliemu StormStrikerowi przywalił hit z łapy za 1300). Być może Excalibug będzie nagrodą za ubicie całej siódemki? no ale narazie pogdybajmy^^. Excalibug wg. mnie jest jednym z tych 4 niedostępnych mieczy albo jakimś nie znikającym Ice Rapierem^^ no nic szukajcie dalej a ja będę się bawił w tzw. winged helmet quest

no wlasnie dzis o tym czytalem i mialem zalozyc topic ale skoro jest male nawiaznie wiec czemu nie...
na http://tibia.erig.net/ po wpisaniu demon wychodza nowe potki wlasnie o tej siodemce wie ktos moze troche wiecej :(? tam tylko opisuje wlasciwie tylko to ze tibia nie widziala grozniejszych besti itp. ;]

Vomusu
09-05-2006, 01:05
A ja wogle co innego slyszalem !!!
U tego NPC mozna [U]podobno[U] wymienic anihilator tedy bear na demon helmeta . Tylko mi sie obilo to o uszy ale z dobrych zrodel to uslyszalem

Duzo jest na ten temat plotek .....

Zyj tak jak kazdy ......Zgin tak jak nikt

Bez sensu byłby taki quest... Np zamiast sca wziąłbyś beara i wymienił na d-helm a przecież na d-helm jest zupełnie inny quest...

Silvaeris
09-05-2006, 15:05

Ruthless Seven to zupełnie co innego niż Demon Overlordzi.
Główna różnica polega na tym, że pierwsi są panami tych drugich, oraz istotami potężniejszymi.
I Orshabaal, i znany tylko z testa Morgaroth to słudzy Ruthless Seven, co może nam przybliżyć skalę potęgi samej siódemki, i co pewnie motywuje Eternal Obliviona do robienia lvli ;)

Argest Fog
09-05-2006, 16:06
Zaś Excalibuga nie da się znaleźć, przynajmniej nie w tej wersji Tibii. To tylko moje zdanie.
1.Gdyby Excalibuga nie było to by sie nie pytali czlowieku. -.-
2.Istnieje przypuszczenie ze Excalibug to tak naprawdę Warlord sword
Kiedys zeby zdobyc Excalibuga cza bylo znalezc miotłe i poleciec na wyspe demonow (naprawdę) zaic je i wziac lezacy na ogniu mieczyk :)

Duch Niespokojny
09-05-2006, 16:06
Ktoś wszedł na temat Ruthless Seven jedną z moich ulubionych zagadek w Tibii:). Ta siódemka to siedmiu overlordów - demonów o naprawdę dużej sile. Jednego pana już znamy ^^. Jest to nikt inny tylko sam Orshabaal.
Praised by my masters, the Ruthless Seven!
Czyli, tak jak napisał Silvaeris - Orshabaal nie jest jednym z Siódemki, a ledwie ich nędznym sługą.
Istnieje przypuszczenie ze Excalibug to tak naprawdę Warlord sword
Nie. Dowód: spytaj Spoconego Cyklopa (Sweaty Cyclops, znajduje się na wieży w Ab'Dendriel) o Warlord Sword i o Excalibug.

Evil Maul
10-05-2006, 08:14
Co do tej wspaniałej siódemki to juz zany imie kolejnego sługe jest nim Apocalypse :) wczoraj był na tescie

berserk
10-05-2006, 08:54
Co do tego Apocalypse to nie byl bym taki pewny, choćby z tego powodu ze wczesniej byl Morgaroth. Chyba ze i pan M. tez jest z fantastycznej 7 :P

emilok
10-05-2006, 10:04
Kiedys zeby zdobyc Excalibuga cza bylo znalezc miotłe i poleciec na wyspe demonow (naprawdę) zaic je i wziac lezacy na ogniu mieczyk :)

Było wiele razy to omawiane, to był tylko niewinny żart który żesza tibioków łyknęła jak młode łabędzie.

Vader452
10-05-2006, 15:58
Co do tej wspaniałej siódemki to juz zany imie kolejnego sługe jest nim Apocalypse :) wczoraj był na tescie

Apocalypse nie jest sługą tylko jednym z 7 tych panów. Orshabaal i Morgoth ( imie wzięte z Tolkiena kto czytal Sillmarion to wie;) ) to ich sludzy :) Możliwe (a raczej napewno) jest to jakiś quest np na soft boots :P może robiony specjalnie dla 200 lvl.....

Misiachu
10-05-2006, 21:39
Apocalypse nie jest sługą tylko jednym z 7 tych panów. Orshabaal i Morgoth ( imie wzięte z Tolkiena kto czytal Sillmarion to wie;) ) to ich sludzy :) Możliwe (a raczej napewno) jest to jakiś quest np na soft boots :P może robiony specjalnie dla 200 lvl.....
DOOOPSKO a nie z Tolkiena --.-- <to nie jakis Morgoth tylko Margaroth (czy jakos tak napewno nie morgoth:P)>

Evil Maul
10-05-2006, 21:50
Z tego co piszesz to cie nierozumiem najpierw mówisz ze apocalipse nie jest sługa a drugi raz mówisz ze jest . Ja wiem ze Orshabaal,Morgaroth,Apocalypse i 4 innych (nieznanym nam narazie ) sa sługami ,,wspaniałej siódemki " . Apocalypse nie jest aż tak potężny ( w sumie solo znim przeżyłem jakieś 3 sekundy :p ) ale podobno po zabiciu go wypadł golden helmet zabicie było łatwe wystarczy spojrzec na tibienews byl przyblokowany przy kaktusie . Teraz możemy sobie tylko wyobrazić jaką mocą emanuje grupa siedmiu wspaniałych i dlatego to zmusza graczy do wbijania coraz to wyższych leveli .

Duch Guardi
10-05-2006, 23:06
wiele rzeczyw tibii , potworów, nazw pochodzi z Władcy Pierścieni itp

Xene
19-05-2006, 18:55
Kiedys, kiedy najsilniejszy byl demon, na tescie moglismy spotkac orshabaala. kiedy juz najsilniejszy byl orsh~ moglismy spotkac Margarotha. wiec przy upie najblizszym margaroth bedzie najsilniejszym potworem, a kiedy juz wejdzie do gry poznamy nastepnego (po apocalypse, na tescie oczywiscie) sluge rutheles seven (czy jakos tak :P). mozna wywnioskowac, ze kazdy jest silniejszy od poprzedniego, i kazdy z tej .... seven ma swojego sluge ;) tzn.: 7 typa-7 slugow. jasli z tych wszystkich slugow powstanie jakis quest, to ciekawe czy beda do zabicia na raz czy pojedynczo :P

P.S.
sory za off-topic, ale to nie jedyny w tym temacie :P

Mysterious Flash
19-05-2006, 19:48
Czyli, tak jak napisał Silvaeris - Orshabaal nie jest jednym z Siódemki, a ledwie ich nędznym sługą.

Nie. Dowód: spytaj Spoconego Cyklopa (Sweaty Cyclops, znajduje się na wieży w Ab'Dendriel) o Warlord Sword i o Excalibug.

Praised by my masters, the Ruthless Seven! = Chwalony przez moich mistrzow, Bezlitosna Siodemke.
Chwalony przez moich mistrzow... Moze jednak nie jest ich nedznym slugo :P Tak mi sie wydaje.

Ufocznik
19-05-2006, 20:36
Było wiele razy to omawiane, to był tylko niewinny żart który żesza tibioków łyknęła jak młode łabędzie.

napewno? bo o ile pamietam byla kiedys stronka z bardzo starymi screenami, byly na niej m. in. zdjecia legendarnego ferumbasa, ktory summonowal kazdego potworka jakiego chcial, po czym urzadzal rzeznie w thais i okolicach i ktory zostal w koncu pokonany na pohu, ale na tej stronie bylo tez zdjecie na ktorym pewien pan leci na miotle kolo "wyspy demonow" a na niej lezal mieczyk o wygladzie warlord sworda...

Lionix
21-05-2006, 11:48
a jak sie pujdzie do Sama w thais i powie się:
10:53 Lionix the Knight: hi
10:53 Sam: Welcome to my shop, adventurer Lionix the Knight!
10:53 Lionix the Knight: Excalibug
10:53 Sam: It is rumoured to be a weapon beyond mortal craftsmanship.

////////////////////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
To nie jest jakieś extra ale Sam mówi sam że:
To jest puszczony pogłoskę, by być bronią poza śmiertelnym mistrzostwem.
chodzi chyba o:
To jest puszczona pogłoska , by coś tam co jest dalej to nie wiem o co mu chodzi :baby: :baby: :baby:
TO JEST TEXT Z SŁOWNIKA KOMPUTEROWEGO TECHLANDU WIĘC JAK COŚ ŹLE TO DO NICH PISZCIE!!!!!
No w końcu Sam sam mówi że to pogłoska......B)

Fatevux
21-05-2006, 12:51
moge sie załorzyć że bedzie quest podobny do helmet of ancients (zabij każdegoz 7 i weż z nich coś tam a dostaniesz.... Magic Long Sword ?)
a 2 nie zdziwe sie jak excalibug to MLS !! dowód SoV= Magic Sword ;p

LolnY
28-05-2006, 20:56
ja snie o takiej jednej dziewczynie, ale wątpie zeby mi ją był w stanie dać :(

Ten sam problem ;(

Death Revenge's
29-05-2006, 01:13
B) moge sie załorzyć że bedzie quest podobny do helmet of ancients (zabij każdegoz 7 i weż z nich coś tam a dostaniesz.... Magic Long Sword ?)
a 2 nie zdziwe sie jak excalibug to MLS !! dowód SoV= Magic Sword ;p

CZŁOWIEKU excalibug to warlord sword, a nie mls -.- Czytaj co pisza w temacie, a jak chcesz dowodów to zobacz screeny w temacie Old Tibia... Możesz też popytać się u NPC-ów.
--------------------------------------------------------------------------

Możliwe, że cała siódemka jest kompletna. Poszukajcie w statach killi na tibia.com we wszystkich servach, a zobaczycie rózne takie nazwy monstrów inne od reszty [szukajcie na początku listy danego serva]. Oczywiście pamiętajcie o wyborze czasu z jakiego chcecie mieć info B)

Evil Maul
29-05-2006, 15:08
Patrząc na te posty to wydaje mi sie ze z 70 % forumowiczów wogle nie kapuje tej gry . Podam wam dowód : zacznijmy od poczatku jezeli jestem pierwszy raz w biblotece na rooku wyskakuje nam wiadomosc ze w biblotekach znajdziemy wskazówki na temat questów . Zazwyczaj w biblotekach za ksiegi z latwymi questami w drodze to jakiegos questa znajdziemy kolejne ksiegi ktore mowia nam o kolejnych questa i tak dalej . Z meinem jest troche inaczej bo trudniej :P kazde miasto ma swoje questy i kazdy NPC moze dac nam nowa misje lub potrzebuje pomocy ( teraz dopiero zauwazyłem ze Tibia jest troche podobna do Zeldy lub Final Fantasy - chodzi mi o technike questów i ich szukania ) Quest na slodkiego pluszowego misia jest łatwy wystarczy logicznie łaczyc niektore wydarzenia . Patrzcie w venore jest NPC ktory lubi spac z misiem , a z anni~~ mozna otrzymac Anni-misia to rozkmińcie jedna rzecz a gdyby anni-mis byl tym zlym misiem dzieki ktoremu kiedy spimy snia nam sie koszmary ( pomyslicie ze to glupie jest ale trzeba troche puscic wodze fantazji :P ) a zwyczajny mis jest tym dobrym , a glupi NPC w outficie hero nie wie o tym i by...(tutaj jest słowo ktore moze byc jako QS ) oczywiscie za pewna przysługe :P lub tesh za darmo . Rozmawiajac z graczami z Anticy to kiedys byla taka opcja ze misia dostawalo sie od mikołaja

Zyphiel
31-05-2006, 12:56
Ja mam misia z innych źródeł i więcej mi nie trzeba :)
Co do tematu, ten NPC jest tam od dłuższego czasu i nikomu nic nie dał, więc wątpie żeby w tej wersji Tibii uległo to zmianie...

@Evil Maul
Ciekawe podejście, ale gdyby można było tak łatwo zdobyć misia byłoby ich znacznie więcej :) Chociaż z mikołajem masz rację

Deardus
02-09-2007, 14:14
Ja myślę, że excalibug powstanie jak będzie poprostu koneic tibii. I np. w ostatnim update wprowadzą mega trudny quest. Jest wiele możliwości.
A tak BTW to nie będzie końca tibii w najbliższym czasie, bo CIPsoft ma za duże zyski z tego. Pozdrawiam.

Capality
02-09-2007, 23:16
Nie żeby ten temat był z przed roku. Nie, nie :confused:

Onielek
03-09-2007, 22:26
Ten sam problem ;(

Czyli jest nas trzech:P:)

Nie żeby ten temat był z przed roku. Nie, nie :confused:

Nie żebyś był hamski dla innych. Nie, nie... xD

Lasooch
04-09-2007, 00:33
Nie żebyś był hamski dla innych. Nie, nie... xD

Nie, on nie jest szyński (ham - szynka po angielsku). Ani chamski. Archeologii mówimy głośne i jednogłośne (xD) ble i fuj!

Adner
23-09-2007, 13:41
Nie, on nie jest szyński (ham - szynka po angielsku). Ani chamski. Archeologii mówimy głośne i jednogłośne (xD) ble i fuj!

A co jest takiego nieaktualnego w tym temacie? :)

Vlad Dracula
23-09-2007, 15:17
data ostatniego posta?

upki
23-09-2007, 17:17
ale jeśli chcecie wiedzieć coś o The Ruthless Seven to wystarczy wejść na tibia wiki i tam w szukać wpisać Ruthless Seven. tam macie arcydemonów.
jak komuś sie niechce
* Infernatil, Rozpalacz piekieł
* Pumin, Lord Desperacji
* Verminor, Zatruwacz
* Tafariel, Pani Przeklętych
* Apocalypse, Absolutne Zniszczenie
* Bazir, Władca Kłamstw
* Ashfalor, Prawa Ręka Urgitha, Dowódca Nieumarłych Hord
i jeszcze jedna ciekawostka.

grupa Arcydemonów działająca w imieniu Umana Zatrotha.
To oni są odpowiedzialni za zniszczenie zakonu Rycerzy Koszmaru i zbezczeszczenie ich siedzib.