PDA

Pokaż pełną wersje : co na mainie ?

grzelobos
26-06-2004, 20:00
chcialbym sie dowiedziec co gdy wchodze na maina zawsze zabijaja mnie pk lub jakies inne nooby , czy macie jakis sposob od czego zaczc ???

ps. wku***a mnie to ze ide sobie postacia 10 lvl podskakuje 10 i mnie bije i mam deda to jaest najgorsze :(

Wojownik
26-06-2004, 22:24
Unikaj chwalenia sie itemami, szukaj kumpli omijaj red skulle (jak widzisz za miastem stojacego nieruchomo redskulla z wysokim lvl to rób ztył zwrot). I nie zabieraj potworkow innym jak i lootu z nich i wogolenie badz noobem albo zagraj na serwerze non PvP.

]v[ichal
26-06-2004, 22:50
jak stoisz w swiatyni/depo czująć sie bezkarny , uwazaj co mowisz , bo ktos cie dorwie i zabije poza depo ( ja takich ludzi zawsze scigam - dzis 4 osoby tak zabilem)
Nie chwal sie wyimaginowanymi (sorx jak ort :P) przyjaciolmi ( "masz deda , znam diego del toro")]
ogolnie lepiej sie nie odzywac, bo wyzszy level (przynajmniej ja jak spotkam n00ba) nie lubi pyskowania, wiec lepiej stulic pysk niz obrazac , nie kradnij , nie strasz , nie narazaj sie , jak wchodzisz do miasta wylaczaj battle i zabierz palce zdala od "alta"
uwazaj na red skulli , najlepiej przed 30 lvlem sie do nich nie odzywaj...to chyba wszystko

don'diego
27-06-2004, 17:55
Popieram Michala zapamientaj to lepiej :))

kudlaty
27-06-2004, 22:43
Ja radze znalesc zaufana osobe (zalezy kim grasz) z ktora moglbys trenowac, ewentualnie jak grasz druidem lub sorcererem to nabijaj mlvl. Jezeli osigniesz satysfakcjonujace cie skille/mlvl to mozesz ruszyc expowac. Zanim komus zufasz poznaj go dobrze (Moj kumpel zaufal jednemu klientowi i zle na tym wyszedl-zginal). Najlepiej trenowac z kims kogo sie zna na real, wtedy masz mniejsza szanse ze zginiesz.
Aha jeszcze jedno
A mianowicie trenujac magicznymi postaciami rob runy bo mozna je sprzedac a dzieki zarobionym "piniadza" mozesz sobie kupic lepszy ekwipunek

Master of Spells
03-07-2004, 16:04
najlepszym sposobem na PK jest przeniesienie się na serwery non-pvp=P tam ich nigdzie nie ma :]

Cycu
03-07-2004, 16:17
Czasami jak idziesz gdzies i widzisz red skula lub pare to radze szybko crtl+q jak to zrobisz szybko to nikt cie niezdarzy zaatakowac i niebedziesz mial krzyzyków i sie log out,czasami jak pk niema zlych zamiarów i tak zawsze lepiej log out. Lepiej sobie niepograc do nastepnego dnia niz zaliczyc deda a jak jest jeszcze malo osob lub masz pacc to wylogowujesz sie na np. 5 min i potem dalej sobie grasz

Soul Hunter
03-07-2004, 17:20
w sumie, to nie ma innego sposobu na pk jak przenieść się na świat non pvp, niemniej jednak można to zło "zmniejszyć" szukając qmpli, lecz nie na siłe..(takich nie lubią...mam na myśli "mogę cie dodac do vip? bedziemy qmplami?"itd)...pzoatym to robić i nie robić rzeczy które jush zostały wymienione przez tych up

Punish
03-07-2004, 22:06
Czasami wyzszy level mówi "dołącz do party albo jestes dead" lub "zaproscie mnie do waszego party albo nie zyjecie", wtedy sie zgadzam - najlepiej wcisnac ctrl i q, zrobilem tak juz dwa razy bo dwa razy mnie zmuszali abym stworzyl z nimi party

kidler
07-07-2004, 20:40
przeczytaj FAQ na www.tibia.pl tam jest jak nie dac sie zabic przez pk czy jakos tak i tam jest wszysko napisane