Pokaż pełną wersje : Tajne pomieszczenie z bazyliszkiem
Już nie takie tajne!! Ktoś do niego wszedł... a może to fake? nie rozumiem po meksykańsku :P Zamieszczam link do ss
http://www.tibiamx.com.mx/sections/inicio/fotos/page/foto0149.html
Piszcie co o tym wiecie!!
Wiem, że to 9999999XXXXXX temat o bazyliszku, ale prosze o niekasowanie go.
Sorki, link poprawiony :D
Knight BB
03-03-2006, 19:56
Zly link?
Mi sie wyswietla "Zaloz nowy temat" w dziale potwory.Chyba tobie sie cos pomylilo przy pisaniu tego tematu..
Pzdr~
wg. mnie to nie fake ^^, jak widac jakis teleport jest, i gosciu tez istnieje ^^, ciekawe tylko co to za bag :O , troszq sporo wazy :faceoff:
Kejw Rat
03-03-2006, 20:40
Chodzi wam o ten pokoik z bazyliszkiem? To ja tam bylem, ale po tym jak zagadalem do bazyliszka "hi" to on przywolal 5 beholderow! I oczywiscie padlem:(
..::QRAS::..
03-03-2006, 21:26
/\ (omg)
topic@
Bardzo ciekawe jak tam doszedl , mysle ze to nie fake , ciekawe co trzeba zrobic z tym bagiem pewnie zaniesc komus? , albo w tym bagu znajduja sie rozne itamki jako nagroda za dotarcie, aby sie dowiedzec trzeba sie spytac tego 84 knighta
Hmm co to za strona, nie spotkalem sie z taka. Umiesc tego ss tutaj.. bo cos mi smierdzi tak strona ;) :cygaro: :cygaro:
~>Salmon<~
03-03-2006, 21:53
Na tym zdjęciu widzimy napis ,,weighing" :p
W real jest tak np:21:47 You see knight legs (Arm:8).It weighs 70.00 oz.
widać że pisze It weighs . Fake na 100%
Kejw Rat
03-03-2006, 22:29
/\ (omg)
topic@
Bardzo ciekawe jak tam doszedl , mysle ze to nie fake , ciekawe co trzeba zrobic z tym bagiem pewnie zaniesc komus? , albo w tym bagu znajduja sie rozne itamki jako nagroda za dotarcie, aby sie dowiedzec trzeba sie spytac tego 84 knighta
Nie rozumiem czemu piszesz omg? wtf?
Tam nie da sie wejsc, nie dlatego ze nikt nie wie jak, tylko dlatego ze konstrukcja mapy nie pozwala. Nawet gdyby sie dalo to byloby to zaprzeczeniem duzej czesci mitologii Tibii.
Kejw Rat
03-03-2006, 22:48
Tam nie da sie wejsc, nie dlatego ze nikt nie wie jak, tylko dlatego ze konstrukcja mapy nie pozwala. Nawet gdyby sie dalo to byloby to zaprzeczeniem duzej czesci mitologii Tibii.
Jak to sie nie da skoro ja tam bylem? To co ja cudem tam wszedlem? Wbrew zasadom tibi? Bo jakos udalo mi sie tam dostac
Mastadi, little meteorite
03-03-2006, 23:05
@up skoroś taki mądry to powiedz jak się tam dostać? albo wyślij mi PM'a, przysięgam że nikomu nie powiem...
Kejw Rat
03-03-2006, 23:10
Bardzo prosto, wystarczy kliknac use na ktoryms (nie pamietam dokladnie ktorym i screena nie mam bo jak to robilem to sie nie spodziewalem ze cos waznego sie stanie) z pol przy krolu w mintwalin
@up
Ta jasne, to twoje konto to tylko do spamowania jest ...
data utworzenia: 03.03.06
Kejw Rat
03-03-2006, 23:29
@up
Ta jasne, to twoje konto to tylko do spamowania jest ...
data utworzenia: 03.03.06
wiom fajnie joł i sie cieszom tarararra goł
A ciekawe co ty teraz robisz jak nie spamujesz. Ja napisalem prawde a ty od razu masz to za spam, ,moze twoj mozg jest rozespamowanyny
03-03-2006, 23:36
Ek why zjomy, a jha znalazłem respawn dgemona czy jakuś tak na fac area, odzie się do króla mówi: Hail King Demons can fuck your ass On nas jedzie do reda, my idzemy do tegu strażnika na górze, mówimy Hi, Demons fucked ass of king i on nas leczy i teleportuje do demona, tylko że ten demon nas nie atakuje a my jego możemy i normalnie loota możemy zabrać z njego a z njego frzyzdko zawrze wypada mpa f ace i gs! sero, i ne spamujce tylko se sprawdźcie!! ja tu nie kamie!moszecie mi fieszyć bo z nje jednego chleba jadlem pjec! Cija, vłala, i hołdujudu!
Kejw Rat
03-03-2006, 23:39
Ek why zjomy, a jha znalazłem respawn dgemona czy jakuś tak na fac area, odzie się do króla mówi: Hail King Demons can fuck your ass On nas jedzie do reda, my idzemy do tegu strażnika na górze, mówimy Hi, Demons fucked ass of king i on nas leczy i teleportuje do demona, tylko że ten demon nas nie atakuje a my jego możemy i normalnie loota możemy zabrać z njego a z njego frzyzdko zawrze wypada mpa f ace i gs! sero, i ne spamujce tylko se sprawdźcie!! ja tu nie kamie!moszecie mi fieszyć bo z nje jednego chleba jadlem pjec! Cija, vłala, i hołdujudu!
niestety it dazynt łerks properly ju nit a repair mozgoof
04-03-2006, 00:07
@up
Kup se słownik i sprawdź co znaczy słowo "Ironia"
niestety it dazynt łerks properly ju nit a repair mozgoof
Jestes idiotą czy tylko udajesz?
Btw. jeśli już byś tam wszedł, to napewno nie przez przypadek bo 4 dźwignia jest już solidnie ukryta to wiesz -.-
I ty mówisz o 5 beho? OMG, weś człowieku spósici śe f kloseće
Chodzi wam o ten pokoik z bazyliszkiem? To ja tam bylem, ale po tym jak zagadalem do bazyliszka "hi" to on przywolal 5 beholderow! I oczywiscie padlem:(
Ja kiedyśposzedłem na Rookgardzie (miałem 1 lvl) do jaskini i tam był orshabal i go kopnełem z półobrotu i mi wypadły wszystkie przedmioty jakie w tibii istnieją :D Nie wymyślaj bajeczek, bo niszczysz mój temat :/
@alzIK
To jest oficjalna strona fanowska!! zatwierdzona przez CIPsoft. TibiaMx czyli Tibia Mexico, Tak jak TibiaPl czyli Tibia Polska. Jak widze mało się interesujesz Tibią, poza graniem, oczywiscie.
A co do fake'a.... na to wygląda, jest napisane: Weighing 3180.00 oz it is too heavy. Po oz brakuje kropki, weighing-co to wogóle znaczy?? Choć pomieszczenie z bazyliszkiem wygląda realistycznie... Zamieszczam link do ss'a (też z TibiaMx), widać jak wygląda fragment pomieszczenia (choć troche ciemno)>
http://www.tibiamx.com.mx/sections/inicio/fotos/page/foto0150.html
Apeluje do niektórych n00bków (Powinni wiedzieć, że to do nich): NIE SPAMUJCIE
szymon287
04-03-2006, 11:24
hmm... ciekawy ss :) albo w tym baggu sa wszystkie itemki z skarbca albo cos innego ale cos mi smierdzi bo jest za ciezki, nie wydaje sie wam ^^? i wynikalo by z tego ze tylko knight moze tego questa wykonac, bo tego musi jeszcze cale eq dac na ziemi i tak nie wiadomo czy bedzie mial :/ chyba ze tam nie ma bramki tylko jest takie cos ,,bramko podobne'' xD tylko dana profesja moze na danym lv wziasc bag-nagrody i troche dziwne jest rozmieszczenie posagow =/ ja stawiam ze to fake
noo nie zaraz sie popłacze, kolejny pasjonujący temat o bazyliszku wnoszący mniej więcej tyle samo co poprzednie, czylispekulacjie ludzi którzy nie mają o niczym pojęcia, kilku osób które kiedyś coś próbowały i całej rzeszy prowokatorów którzy twierdzą że znają droge ale jej nie powiedzą. To wszystko jest wielce zabawne ale już nudne, bazyliszek tam bazyliszek tu ile można. Co do zdjęcia to patrząc na to obiektywnie tymi co są zdolni wykonać tego "questa" to knighci koło 150lvl palladyni pod 190 a sorce o druidzi muszą obejśc sie smakiem do 300 czy może wyżej. Dla tych którzy bezwzględnie wierzą że da sie tam dojść i żę ten pan tam był przypomne że było już wiele domniemanych screnów z pokoju bazyla na bardziej renomowanych stronach (tibianews) skończcie sie kłucić bo to nie ma sensu
Przemcio Zencio
04-03-2006, 14:53
@offtopic
No i znowu juz trzy twoje posty mam kazdy jest smieszny z twojej glupoty koles niepisz na tym forum!
@topic
bylem tam moim noob charem widzialem bazyliszka ale chodzi ze tylko widzialem bo nieumialem tam dojsc widzialem tylko na battle :D to taki wezyk :P i chyba nazywa sie basylisk
troche dziwne jest rozmieszczenie posagow
Posągi można przesuwać.
Juz wcześniej pisałem, że są błędy w tekście...
@2 up
Ja nigdzie nie widziałem ss'a z pomieszczeniem, w którym jest bazyliszek. Ty to masz takie pojęcie o bazyliszku jak sam CIPsoft, nie? Nie wymądrzaj się bo prawie cała twoja wypowiedż to offtopic, ale trafna jest uwaga o tych lvlach, i to jest kolejny fakt przemawiający za tym, że to fake. Całkiem możliwe, że to ots, a ziomek ma postać o takim nicku jak w rl tibii.
Ten screen był już postowany na tibia.de:
http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=95487&page=1&pp=15&highlight=basilisk
Na tym zdjęciu widzimy napis ,,weighing" :p
W real jest tak np:21:47 You see knight legs (Arm:8).It weighs 70.00 oz.
widać że pisze It weighs . Fake na 100%
Ta...ale jak są przedmioty to jest "it weighs"(czy jakos tak), a jak cos wyciagasz
ze skrzynki questowej np. to jest "weighing"
Kejw Rat
04-03-2006, 23:45
a mi kurde zawsze po polsku pisze ze cos "wazy" O_o i nie wiem dlaczego?
Smichael
05-03-2006, 09:51
09:50 You have found a battle axe. Weighing 50.00 oz it is too heavy.
:<?
a mi kurde zawsze po polsku pisze ze cos "wazy" O_o i nie wiem dlaczego?
Masz tibie po polsku? Bo jeśli nie to ci nie może pisać "waży", a jesli tak to chyba oczywiste, że napisze "waży". :faceoff:
gavreonien
05-03-2006, 17:43
Dla mnie wyglada to jak autentyk , albo bardzo (ale to bardzo) profesjonalny fake. . Niesety nie wiadomo komu ufac -.-
noo nie zaraz sie popłacze, kolejny pasjonujący temat o bazyliszku wnoszący mniej więcej tyle samo co poprzednie, czylispekulacjie ludzi którzy nie mają o niczym pojęcia, kilku osób które kiedyś coś próbowały i całej rzeszy prowokatorów którzy twierdzą że znają droge ale jej nie powiedzą. To wszystko jest wielce zabawne ale już nudne, bazyliszek tam bazyliszek tu ile można. Co do zdjęcia to patrząc na to obiektywnie tymi co są zdolni wykonać tego "questa" to knighci koło 150lvl palladyni pod 190 a sorce o druidzi muszą obejśc sie smakiem do 300 czy może wyżej. Dla tych którzy bezwzględnie wierzą że da sie tam dojść i żę ten pan tam był przypomne że było już wiele domniemanych screnów z pokoju bazyla na bardziej renomowanych stronach (tibianews) skończcie sie kłucić bo to nie ma sensu
ja mam 115 lev i jako golas bym to wzial ;s palek na 160 levelu tez by wzial ;s wiec nie jest az tak tragicznie;]
Kejw Rat Powrócił
05-03-2006, 17:54
Ja bym tego "questa" wykonal na 35 lvlu sorkiem poniewaz od 35 lvla jest niewidka i zaden potwor cie nie zobaczy i nie zaatakuje, jedyne co musisz robic to wlaczam nowa niewidke co 3 minuty i 20 sekund bo jak zapomnisz to bedzie zle z toba. :o
Ja bym tego "questa" wykonal na 35 lvlu sorkiem poniewaz od 35 lvla jest niewidka i zaden potwor cie nie zobaczy i nie zaatakuje, jedyne co musisz robic to wlaczam nowa niewidke co 3 minuty i 20 sekund bo jak zapomnisz to bedzie zle z toba. :o
Tu chodzi lolku o to, że na to jest potrzebne dużo capacity, a nie, że są za mocne potwory - czytaj caly temat dokładnie.
Sprawdzilem kilka zeczy, ktore pisaliście, i zgadzam sie z gaveronienem (sorki jak przekrecilem cos, widzimy sie czasem na guardii :D) coraz bardziej...
Rekin Master
05-03-2006, 20:12
@ktos tam
ktos napisal, ze wejscie tam jest wbrew zasadom tibii, wydaje mi ze nie.
gdy masz paradox tower quest to piszesz do pewnego npc a on cie teleprotuje do hellgate
moze tutaj tez jakis npc teleportuje cie do bazyliszka i potem piszesz dpo bazyla cos i on cie odsyla czy jakos tak:p nigdy nic nie wiadomo
...moze tutaj tez jakis npc teleportuje cie do bazyliszka i potem piszesz dpo bazyla cos i on cie odsyla czy jakos tak...
Spostrzegawczością nie grzeszysz... zauważ, że tam jest TELEPORT.
Rekin Master
05-03-2006, 22:19
Spostrzegawczością nie grzeszysz... zauważ, że tam jest TELEPORT.
ejjj nie chce mi sie wyswtelic ta strona z zdjeciem wiec pisze orientacyjnie bo screena nie widzialem
@kejw rat powrócil
ej zaden potwor cie nie widzie na niewidce??noob plz
Ja sadze ze to raczej nie fake, porownac mozna 2 niezalezne (chyba x) ) screeny:
http://img80.imageshack.us/my.php?image=basilisk8gw.jpg
http://img98.imageshack.us/my.php?image=basilisk8xz.png
Chociaz pewne watpliwosci budzi to co mowi bazyliszek: czy npc moga wymowic imie osoby ktora jest w poblizu/rozmawia z nim?
Moze orientuje sie ktos gdzie sa te Deeper Mines z drugiego screena? Wydaje mi sie ze w kazo ale nie jestem pewien.
edit: juz wiem gdzie :D :
"yeap, just go to the inner kaz mine and go north of the "beware of the basillisk" sign down the hole at the slime mini-mine. Go south there and you can see the basillisk on your battle window. You can't attack it so that should prove that it's an NPC"
Arcydemon
06-03-2006, 08:17
rycerz 120lvl:
Z Rookgaard wyszedłeś mając 185 życia, 35 many oraz 470 capacity
Obecnie masz 1865 życia, 595 many oraz 3270 capacity
a wiec jest tyle capa żeby unieść tego baga. [pominmy reszte eq która pewnie waży DUŻO] ale zwróćmy uwage na ilość HP. max to 1865. na scenie pyl pasek w ok. 80% pelny. a 80% z 1865 to napewno wiecej niz pokaana na screenie wartosc-983. oczywiscie mozna tez dodac to cale eq, 3~~ capa ktore zostalo... ale po co jak i tak widac ze to fake. :)
@kejw rat powrócil
ej zaden potwor cie nie widzie na niewidce??noob plz
na kejw rat i kejw rat powrocil nie zwracajcie uwagi, to n00b nad n00bami, popatrzcie na jego posty w innych tematach...
Ja sadze ze to raczej nie fake, porownac mozna 2 niezalezne (chyba x) ) screeny:
Chociaz pewne watpliwosci budzi to co mowi bazyliszek: czy npc moga wymowic imie osoby ktora jest w poblizu/rozmawia z nim?
Moze orientuje sie ktos gdzie sa te Deeper Mines z drugiego screena? Wydaje mi sie ze w kazo ale nie jestem pewien.
"yeap, just go to the inner kaz mine and go north of the "beware of the basillisk" sign down the hole at the slime mini-mine. Go south there and you can see the basillisk on your battle window. You can't attack it so that should prove that it's an NPC"
fakt to tylko fake
zobaczcie na druggiego screena pod posagiem rycerza jest kratka na ktorej stoi basilisk po jego prawej jest taki jakby kamień
na screenie z rzekomym questem tego kamyczka nie ma
wiec fake niestety;/
... pod posagiem rycerza jest kratka na ktorej stoi basilisk po jego prawej jest taki jakby kamień
na screenie z rzekomym questem tego kamyczka...
Jaka kratka? Jaki kamień?? Pod posągiem rycerza jest kupka kamieni, a po prawej i bazyliszka i posagu nic nie widać na drugim screenie, chyba ze ci chodzi o taki kamien na podłozu... to moglo zostac niezmienione podczas update na jednym z serwerów, takie niedociagniecia sie zdażają...
Michałeq
07-03-2006, 17:42
OMG... Większość ludzi piszących w tym temacie albo mają problemy ze wzrokiem, rozumowaniem, albo udają głupszych niż są. Chciałbym rozwiać pewno wątpliwości:
1) weighing to 'ważąc' np. Ania ważąc więcej od Asi jest od niej cięższa, to opiera się na podobnej zasadzie jak w języku polskim.
2) Kejw Rat jest najgorszym noobem z noobów z tego względu, iż nie dojż że dokucza newbiom (broń boże nie mylić z noobami!!!) to jeszcze spamuje tematy (lac. nóbificus spammerus tematus)
3) Nie wątpie, że jest to fake, lecz nie uważam także go za prawdę.
4) Co do tych kamyczków na dziurze, to może być podobna sprawa jak z bear room na rooku, z tą dźwignią i kamieniem zasłaniającym drzwi. Tylko po co to? Może teleport teleportuje obok bazyliszka (czyli pozostajesz w tym samym pokoiku) a wyjść można jedynie zasłoniętą dziurą (może odsłaniać ją jakaś dźwignia, nie wiem.
5) Tu sie wszystko opiera na gdybaniu xD:baby:
Można już zamknąć ten temat?
Na tibianews.net już od wczoraj pisze że to fake był.
a szkoda fajnie by było tam być
Todix Dain
08-03-2006, 13:52
fake'o podobne ale nie wiem do konca
Jaka kratka? Jaki kamień?? Pod posągiem rycerza jest kupka kamieni, a po prawej i bazyliszka i posagu nic nie widać na drugim screenie, chyba ze ci chodzi o taki kamien na podłozu... to moglo zostac niezmienione podczas update na jednym z serwerów, takie niedociagniecia sie zdażają...
chodzi o kamien narysowany na texturze nie jest to przedmiot tylko kolko na square metrze na ktorym stoi basilik (dokladnie po prawej stronie basiliska)
knajcik100%
08-03-2006, 14:49
Moze i to fake a moze nie. Ale jesli ktos tam wszedl to spoko:dance: .
Ale czy nie uwazacie ze robienie fakow to najglupsz rzecz jaka mozna robic???
takie coś widziałem na pewnym ot'sie
rycerz 120lvl:
Z Rookgaard wyszedłeś mając 185 życia, 35 many oraz 470 capacity
Obecnie masz 1865 życia, 595 many oraz 3270 capacity
a wiec jest tyle capa żeby unieść tego baga. [pominmy reszte eq która pewnie waży DUŻO] ale zwróćmy uwage na ilość HP. max to 1865. na scenie pyl pasek w ok. 80% pelny. a 80% z 1865 to napewno wiecej niz pokaana na screenie wartosc-983. oczywiscie mozna tez dodac to cale eq, 3~~ capa ktore zostalo... ale po co jak i tak widac ze to fake. :)
a bp to on niema?
bp tesz wazyc moze z 1k oz
(sorry za brak polskich liter ale sie spiesze:P)
Jak to sie nie da skoro ja tam bylem? To co ja cudem tam wszedlem? Wbrew zasadom tibi? Bo jakos udalo mi sie tam dostac
nóóby umieja wejsc w miejsca do ktorych zaden normalny gracz niewejdzie umieja sie przesliznac przez dziurke od klucza a kiedy sie zaczaja na ciebie tos przepadl bo zaraz uslyszysz powalajace zdanie... "free items blex"
poza tym czy niedziwne jest ze 120 lvl biega bez aola ?
i drugie ci co maja tam mape odkryta zobaczcie zasadnicza roznice tam gdzie jest bazyliszek sa 3 zolte kropki (dziury) i kolo ostatniej po skosie V< na fake masz jeszcze jedna zolta plamke a na mapce w rl tibi nie brawo dla tego pana bo bardzo sie staral jednak oszustwo zawszej wyjdzie najaw
Imo fake, mowicie ze nie dali by na tej stronie fake :
http://www.tibiamx.com.mx/sections/inicio/fotos/page/foto0150.html
No jezeli nie to w koncu zdobyli dsl...^^
Holly Master
21-04-2006, 10:45
ehh... Kejw Rat gada w kolko fake bo basilisk napewno nie summonuje 5 beholderow bo taki quest to latwizna :P predzej by summonowal 5 behemotow albo demonow :D
PoZdRo :cup:
Jak na moje oko to fake. To jest jeden z questów, który został zablokowany pewnie, choć głowy za to nie dam.
Ja uważam, że to fake. Po piewrwsze tak jak wyżej inni mówili a z tą wagą. Po drugie wątpie żeby bazilisk wyglądał jak wąż, bo w takim wypadku hero moglby wyglądac jakk troll :p . Myśle że zrobili by nową grafike na niego. No i czemy beholdery anie demony? W końcu ma byc taki silny. A czemu dopiero po "hi"? Dostałeś jakąś odpowiedź np : You're n00b, you'll die xD. :p Ale pytam serio.
Evil Maul
23-04-2006, 09:31
To JeSt FaKe ! Na tibinews mowili o tym -.- ten kto to robil pomylil sie dosłownie o jedna kratke w górze :)
UWAGA TO RACZEJ FAKE DLA ZAINTERESOWANYCH ZOBACZCIE:
http://img80.imageshack.us/my.php?image=basilisk8gw.jpg tutaj na mapie są pokazane żółte przejścia, a tutaj
tak jak w real tibi jest o jedną żółtą kropke mniej o co to chodzi??
Czyżby teleport sie respawnowal czasami??
Quest może być cały czas aktywny, ale napewno jest bardzo złożony i "Nieliczni" może go odkryli jak dla mnie to trzeba włączyć jakis teleport za pomocą którego da sie tam wejść :p
Moim zdaniem tylko Chuck Norris potrafiłby przejść tego questa o ile istneje ten quest B)
Ja uważam, że to fake. Po piewrwsze tak jak wyżej inni mówili a z tą wagą. Po drugie wątpie żeby bazilisk wyglądał jak wąż, bo w takim wypadku hero moglby wyglądac jakk troll :p . Myśle że zrobili by nową grafike na niego. No i czemy beholdery anie demony? W końcu ma byc taki silny. A czemu dopiero po "hi"? Dostałeś jakąś odpowiedź np : You're n00b, you'll die xD. :p Ale pytam serio.
Grzebalem w mitologi. Wynika z niej, ze bazyliszek to pól waz, pol smok o przenikliwym spojrzeniu. Moze ma postac weza a wali z ognia jak smok.
To wielka zagadka.B)
Nawet Czak niw zrobi tego questa, gdzyż jest to fake.
Slowo "weighting" jeszcze moge przyjac do widomosci gdyż jest to po prostu czas Continous, ale po wadze a "it is too heavy" nie zadnego znaku interpuncyjnego a CIPki nie zrobilyby takiego bledu.
Jak mawia moja manera od niemca "alles klares" :D
Radament Hellfire
26-04-2006, 14:26
Nie wiem czego sie czepiacie? Moim zdaniem to nie jest fake. A co do tych beholderów czemu nie 5 demonow? Quest jes trudny sam w sobie na to wyglada nie trzeba zabijac czegos poteznego tylko dlugo myslec. Tak z tego wynika.
Program Norton Internet Worm Protection wykrył i zablokował próbę włamania.
Wlamianie: ICC Progile TagData overflow.
Intruz: www.tibiamx.com.mx(69.72.187.145)(http(80)) (http://www.tibiamx.com.mx%2869.72.187.145%29%28http%2880% 29%29).
Poziom zagrożenia: Wysoki.
Protokół: TCP.
Zaatakowany adres IP: a co was moj ip obchodzi;p
Zaatakowany port: 1287.
A zdjecia jak nie widzialem tak nie zobaczylem...
A teraz odrzuca polaczenie;s
Połączenie zostało odrzucone podczas próby kontaktu z serwerem www.tibiamx.com.mx (http://www.tibiamx.com.mx)
śmierdzi mi tu, ale moze mi norton wariuje...
edit: orty i te sprawy;p
Nawet Czak niw zrobi tego questa, gdzyż jest to fake.
Slowo "weighting" jeszcze moge przyjac do widomosci gdyż jest to po prostu czas Continous, ale po wadze a "it is too heavy" nie zadnego znaku interpuncyjnego a CIPki nie zrobilyby takiego bledu.
Jak mawia moja manera od niemca "alles klares" :D
Powiem ci jedno. Cip- Soft to ludzie. A ludzie popelniaja bledy. Co ty myslisz ze oni sa jakąs alfą i omegą?? Mam wrazenie ze to aktywny quest.
Amoresso
27-04-2006, 11:26
100% fake. Ludzie... są takie błędy. po "oz" nie ma kropki a powinna być bo to skrót. do tego pisze weighing a powinno wieghts... popatrzcie jak jest w Tibi... A jak już mam powiedzieć że to quest do zrobienia to tylko na jakimś OTS.
matekk fst bolt
27-04-2006, 22:30
Ja też coś dodam jak wiadomo kazdy nuubek moze zobaczyc bazyliszka ale zastanawia mnie czemu bazyliszek nie atakowal tego najta a z pewnoscia wiem ze jest to potwor a nie npc poniewaz gdy skilowalem na slimah widzialem jak bazyliszek cos na czerwono pisal :PP
I kazdy wie ze bazyliszek zanjduje sie tam gdzie slimy w kazo owystarczy troche postac przy scianie a zaraz sie pojawi ;p
Zlodziej Yamakashi
28-04-2006, 21:53
Jak tam doszles? mi sie zdaje ze tylko ten knight wie jak tam sie dostac bo on tylko zrobil ten "quest" ;)
Hunter Of Mystery
29-04-2006, 11:10
Mi to nie wyglada na fake.Przede wszystkim dlatego, ze dorobil jakos okno z ekwipunkiem...troche impossible.Chyba ze zedytowal tibia.pic.Mnie dziwi tylko bazyliszek.Myslalem ze to jakis potezny i spasly wezo-smok a tu mamy cos wielkosci muchy, ktora mozna bez problemu zdeptac...X( I tak troche dziwi mnie ta waga tego baga.Jesli to jest bag, a napewno jest to tak troche za duzo wazy.Cos czuje ze wybiore sie do kazo...
omfg ludzie "weighnig" zamiast weights i wszystko jasne. Prosze modków o zamknięcie tego załosnego tematu
Michałeq
30-04-2006, 14:47
@Hunter of Mystery
Tak, bazyliszek wygląda jak snake.
@Matekk fst bolt
Basilisk to NPC. Czemu? Spróbuj go atk na battle. "You may not attack this person". Czyli NPC. A na czerwono mówią minoski (archer albo mage) z pobliskiej kopalni.
Jest tu kilka kosmetycznych błędów, a twórca JUŻ się przyznał, że to fake. Nie ma o czym dyskutować.
P.S. Z tą wagą jest dobrze; zgodnie z czasem Present Continous powinno być 'weighing' zamiast 'weight'. Jeśli nie znacie się na angielskim po prostu powtrzymajcie się od komentowania -.-
Kerin Tale
30-04-2006, 14:51
powracając do tematu, ostatnio czytałem sporo legend o tym Bazyliszku, i praktycznie w każdej są pewne odmienne rzeczy napisane.
Według przesłanek Rzymskich i Greckich bodajże, bazyliszek przypominał węża (jaszczurkę połączoną z wężem), strzegącego wielkiego skarbu. Z tymże, ten skarb to nie pokoik w Kazz tylko coś w pobliżu Bazyliszka.
Z kolei podania polskiej legendy mówią o tym, że Bazyliszka dało się zabić za pomocą lustra (co w mitologiach rzymskiej i greckiej nie było możliwe) a sam Bazyliszek miał nieco inne ciało. Nie strzegł on, żadnego skarbu i zamieniał w kamień.
Natomiast jeszcze inne legendy mówią o tym, że Bazyliszek to istota magiczna, pochodząca z walk o krasnoludach, a jego wielka siła leżała w jego rozmiarach. Zabić go dało się tylko poprzez zrozumienie języka węży, jakikolwiek inny język użyty przy jego obecności oznaczał śmierć.
Wychodzi na to, że legenda Tibijska to połączenie wszystkich legend naraz, bo gdyby twórcy gry opierali się dokładnie tylko na jednej teorii, byłby to quest zbyt prosty.
Szukam dalej może coś jeszcze zdołam znaleźć :P
Ej ludzie ja was nie rozumiem. Tyle razy juz jedni pisali ze koles sie przyznal ze to fake, a drudzi dalej pisza: "a moze to quest", "moze jednak nie fake" itp. Wystarczy popatrzec na obydwie mapki. Zaznaczylem na zielono blad. Mapka Druida to jest z rl Tibia, a Knighta to ten fake.
http://img131.imageshack.us/img131/9269/mapki0cp.jpg
poisoner
01-05-2006, 11:47
Już nie takie tajne!! Ktoś do niego wszedł... a może to fake? nie rozumiem po meksykańsku :P Zamieszczam link do ss
http://www.tibiamx.com.mx/sections/inicio/fotos/page/foto0149.html
Piszcie co o tym wiecie!!
Wiem, że to 9999999XXXXXX temat o bazyliszku, ale prosze o niekasowanie go.
Sorki, link poprawiony :D
Nie ma to jak nabierac niedorozwinietych uzytkownikoof forum
Przem Pascal Pall
01-05-2006, 19:00
fake jak nic chociaz hmmmm...
moze nie :(
skryhull
01-05-2006, 19:47
to jest fake
pokuj z bazyliszkiem ktoś z tibia.xx.pl przeskanował botem i okazało się że tam nic takiego nie ma jak teleport a bazyl jest dla picu, ale te drzwi...może da sie je jakoś otworzyć?
Master Elvis
03-05-2006, 07:16
Nie wiem co o tym sadzic, moze to zrobiona fotka na otsie...
A moze takie cos istnieje (Archiwum X)
Nie wiem co o tym sadzic :o Serio
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.