PDA

Pokaż pełną wersje : Smok cel pierwszego huntu.

Eter
27-06-2004, 11:26
Wraz z kolega Knight ( 24 lvl bloker ) chcielibysmy wybrac sie na hunt Dragona . Lecz nie wiemy gdzie mozna spotkac pojedynczego smoka ( jeden w zupelnosci wystarczy) ja druid (20 lvl i 40mlvl) zaopatrzenie Sd, HMM, Uhy i explosion ( moze zrobie ..)

Nie wiemy co nas moze czekac np. kilka smokow , itp

Gdzie mozna spotkac 1 dragona ?

Jaką taktyke ustalic ?

Jakie miejsce bedzie najdogodniejsze w razie ucieczki przed kilkoma dragonami ..? ( poziom -1 czy tez na powierzchnii ) ?

Czy summonowac potworka czy tez wbic mane na magic shielda ??

prosze o pomoc , niechcemy popelnic wielu bledow oraz aby nie przypalcic ich zyciem

Przepraszam za bledy... prosze ich niekomenowac oraz odpowiadac na postawione pytania w poscie. :)

Team
kumpel || skille (50/46) knight 24 lvl 4 mlvl
ja || skille 17/15) druid 20 lvl 40 mlvl

Kadmilos
27-06-2004, 11:36
A wiec tak najlepiej zeby bloker stal do smoka zawsze ukosem tak zeby nie obrywac w f wave tylko z samych gfb i pazorow. Pojedynczy respawn smoka jest kolo kazo ja radzilbym niczego nei sumonowac ani nie wrzucac mana shield tylko mane zuzyc na leczenie siebie i z uh blokera. Niestety obawiam sie ze bloker moze niedac sobie rady ze smoczkiem. Co do taktyki to jest prosta bloker blokuje smoka a ty walisz z sd ile wlezie :P

Eter
27-06-2004, 11:39
Dlaczego bloker mialby sobie rady nie dac ?? skille zamale ?? czy jak ?? prosze o odpowiedz :P oraz pisanie odpowiedzi po myslnikach .. thx z gory 8)

- o jakim miejsce mowisz .. obok kazordon ... na powierzchnij .. czy gdzie podziemia ...
Najlepiej zalacz mapke albo dokladny opis
thx

Kadmilos
27-06-2004, 11:41
- jaki equ ma bloker bo przy slabym equ smok tego blokera porpostu rozniesie
-tak skile sa za male zdziebko wiec albo bloker go zblokuje z duza strata uh albo padniecie tam oboje

Eter
27-06-2004, 11:45
eq blokera to ...

k-set , fire sword, dragon shield, platinum amulet i crow helmet

ja mam p-set ( kupie sobie k-set ) dragon hammer oraz dragon shield

Zabieramy kilka bp uhow :)
screnny postaram sie robic :)

Kadmilos
27-06-2004, 11:52
Doradzam zeby bloker na ful def podszedl do smoka unikajac f wave i na ful def zaczol go nawalac a ty z sd nacharzaniaj ile wlezie po 6-7 sd smoczek powinien pasc na bank, najlepiej zeby bloker jak i ty mial przy sobie bp uh tak na wszelki wypadek <max dmg jaki smok zrobil mi1 udezeniem to 350 dmg>

Eter
27-06-2004, 11:55
Podaj Dokladna lokalizacje tego Dragona itp.

Mapke jakbys mogl .... albo opis na jakim swiecie grasz Isara ?? :)

Kadmilos
27-06-2004, 12:01
Ja jestem ze swiata nova. gram ruwniez na azurze i na valori hibernie i premi. smok jest na lewo od The big old one da sie go slyszec idac przez ta góre.

vijeg
27-06-2004, 12:51
http://www.sport.boo.pl/mapka.gif

mniej więcej tutaj jest jaskinia smoka. Wchodzisz dziurą a wychodzisz schodami (na ukos w prawo) zawsze jest tam jeden smok. I myśle że dałbyś rade go sam pokonać. Wchodzisz, walisz SD i wychodzisz po schodach i tak z 7 razy i po smoku. Zużyjesz 2-3UH.

Villen
27-06-2004, 12:58
1)SD i XPL używaj w razie czego jak padni bloker lub jak będą kłopoty.
2)Nie używaj mana shield stój na ukos od smoka szkoda many a w razie czego exura vita.
3)Jak macie zamiar długo posiedzieć summonuj DS.
4)Wal z HMM

@Kadmilos

Z sd walić? nie opłaca mu się.Max Dmg Smoka nie wynosi 350 tylko w okolicach 250 mój kumpel sprawdzał.

@Down

Tak pozwalam mu:P.To zależy gdzie pójdą.

Edit:Cholera nie doczytałem jego lv myślałem że tam pisze 30lv a nie 20.

Kaser
27-06-2004, 15:29
Oryginalnie dodany przez Villen
3)Jak macie zamiar długo posiedzieć summonuj DS

Czy aby na pewno może?

Gremlin
27-06-2004, 22:30
Sluchaj rad takiego Kadmilosa a daleko zajdziesz :) (do swiatyni w jedna strone).

Co do bicia smoka:
1. Bloker MUSI miec UH i MUSI miec 4 mlvl, bez tego nawet nie planujcie.

2. Max cambo smoka co oberwalem to ~600, ale zwykle max to 350 wiec nie (cenzura) cos o 250.

3. Bloker ubiera max pancerza i full atak, jesli ma to najlepiej 2 reczna bron bo inaczej smok bedzie co chwile sie na ciebie przerzucal, jesli nie ma dobrej 2 recznej broni to musicie byc gdzies tak zebys mogl uciec do gory albo w dol.

4. Ty idziesz nago tylko z jakas tarcza + dragon necklate (wiecej cap zostaje na runy i inne bajery).

5. Smoka lejesz tylko z HMM, jesli macie problemy jak zacznie uciekac na czerwonym to go dobic z 1 SD.

6. Na pierwszego wez sobie mana shield + troche mana fluidow zeby uzupelnic mane.

7. Zapomnijcie o smoku w kanionie, jak by cos sie stalo i bloker padl to nie masz szansy uciec ani dobic smoka sam, jak chcecie to albo ancient temple (2 spawny, 1 pod wioska na poludnie od Thais, drugi na prawo dosyc daleko od wejscia kolo Thais), albo ten na mapce pokazany.

8. Na smoka oplaca sie z summonow tylko DS albo leadera, zadnego z tych dwuch nie mozesz jeszcze summonowac.

9. NIE LICZCIE NA DOBRY LOOT, mi z 800+ smokow do tej pory wypadly 4 dragon shieldy, 2 serpent swordy, 2 Dragon hammery i moze z 5 plate legs.

Doswiadczenia jako Dragon Slayer:
Smoki blokowane: kilkadziesiat, w tym do 3 naraz.
Smoki w party z drugim knightem: ~200
Smoki solo: 500+, czesto po 2 na raz.
Tak tylko sie chwale zeby byc bardziej wiarygodnym niz poprzedni doradcy co pisza jak by smoka gora 2 razy w zyciu widzieli).

Shog
28-06-2004, 21:02
Ehh ten resp draga co jest pokzany na mapie jest troche nizej...
Dragow zabilem juz sporo...i mam kilka zarzutow co do wypowiedzi Gremlina : Bloker nie musi miec 2 recznej broni na dragi biegam z kumplem Flesch (18knight,skille 61/60) on bije FSem a ja sobie biegam do okola draga albo stoje w miejscu drag sie na mnie ani razu nie przezocil choc stalem od neigo nie raz o 1-2 kratki.
Rada na blokowanie draga jest prosta stac na ukos i jak bedzie mial red hp to trzymac sie go jak najblizej zeby nie zaczal rzucac comba (gfb co 1-3 sekundy zabierajece 80-100hp, gdy jest oddalony) jesli jestescie 2 nie doswiadczenie to radze wam nie isc na draga poniewarz mozecie z latwoscia pasc , na pierwszy zabawy na draga radze Ci zebys poszedl z jakims doswiadczonym graczem ktory Ci wszytko wytlumaczy.
Jak juz gremlin powiedzial loot z dragow jest marny wiec nie spodiewajcie sie niczego specialnego ;p

Powodzenia w huncie ;)

RozDusz
28-06-2004, 22:16
1 draga znajdzie w ancient temple lub pod greenshore. Jest również w kanioniku na prwao do przesmyku w górach kazz. jeżeli kajtek ma dobre skille i nie musi uciekać to miech stoi a druid daleko od graga bo ajk się przeżuci to koniec. walić w niego z sd i hmm(osobiscie na takie wyprawy zabieram palliego mimo że sam jestem palli bo jak od dragon lordów trzeba wiać to ja uciekne z palliem {palli dla otuchy} a kajtek zginie

]v[ichal
29-06-2004, 21:14
Po pierwsze bloker nniech zrobi ~30 lvla (35 juz by bylo good) , ty zrob takze wiekszy lvl , magic shield , i pod żadnym pozorem nie wal z SD (HMM ) , stoj od ukosem.
uważaj na blokera i w razie potrzeby sam go UHaj , jak chcecie siedziec dużej ( i tak nic dobrego nie wypadnie
kumplowi na ~100 smokow wypadly 2 p legsy) , wezcie tez ze sobą palka (dobry bolter jest niezastapiony) .

resp smoka polecam na początek kolo kaazo ( http://republika.pl/lelavafu/11.jpg )

straconą mane odrabiaj przy strumyku lapiąc ryby (czekając na respawn ) , na polnoc od prawej strony strumyka jaskinia z guardami + 2 roty = zarcie oraz na poludniu polanka z zającami wiec na food nie powinniscie narzekac . Nic nie summonuj tylko bij z HMM, UHaj sie od czasu do czasu pusc mu explo ( i tak nieekonomiczne bo masz duzy mlvl i z HMM mocno bedziesz bil , ale zrob 25 lvl zeby kolo 70 hp zabierac z HMM)
powodzenia, zamiesc screeny

PS
ubilem ~30 smokow , 1 solo reszta z knightami i/lub palkami

Gremlin
30-06-2004, 01:36
i jak bedzie mial red hp to trzymac sie go jak najblizej zeby nie zaczal rzucac comba (gfb co 1-3 sekundy zabierajece 80-100hp, gdy jest oddalony)
Ciekawa teoria, niestety probojac cos takiego nie stwierdzilem mniejszego spamowania przez zmoka jesli jestesmy blisko/daleko jak zacznie uciekac.

a ja sobie biegam do okola draga albo stoje w miejscu drag sie na mnie ani razu nie przezocil choc stalem od neigo nie raz o 1-2 kratki.
A przez przypadek nie obrywasz od niego GFB?
Bo jakos dziwne zestawienie zeby biegac obok blokera i mu przeszkadzac nie wiadomo po co.

wezcie tez ze soba palka (dobry bolter jest niezastapiony)
Ta, w szczegolnosci przy podziale lootu :)
Lazenie niewiadomo jaka ekipa na hunty mija sie z celem, oczywiscie ze jesli bedzie waz 4 to pojdzie mniej UH, ale jak wypadnie nawet Dragon Shield to po podziale kazdy dostanie tyle ze i tak nie bedzie sie oplacac.

resp smoka polecam na poczatek kolo kaazo
A ja bardzo go nie polecam, nie dosc ze trudno uciec w przypadku problemow (nie ma zejsc gora/dol) to jeszcze czesto sie tam smok nie spawnuje.

Lolek14
30-06-2004, 01:38
kanion kolo kazzo a na polnocny wschod od kanionu jest dziura i tam tez jest pojedynczy resp draga

Almexian
30-06-2004, 09:16
A teraz ja mam inne troche pytanie. Również dotyczy smoka, ale brzmi. Jaki trzeba miec lvl i mlvl, aby samemu isc na smoja. Kolega mi mowil, ze jest takie miejsce, gdzie sie wchodzi, zuca SD i szybko wychodzi. Powiedzial, ze ani razu nie zginal tym sposobem, a nie jest jakims bardzo dobrym graczem. Oczywiscie grał magiem( tak jak i ja:) )

piotrek1000
30-06-2004, 09:24
Też mam jedno pytanie :) ile bierze F-wave smoka podajcie ile bierze minimum i maximum.

Almexian
30-06-2004, 09:41
Nie wiem dokladnie, ale jedno jest pewne. Naprawde duzo :)

Sir Mefi
30-06-2004, 09:56
Ja na solo dragon chodziłem ze skillami koło 60/60 na 26 lvlu a z druidem to jest łatwiej i jeszcze bloker musi mieć 4 mglv inaczej nic z tego nie wyjdzie no może z ihami lecz mało prawdopodobne pojedyńczy smok jest jak się idzie z amazon camp do góry tam jest taka jaskinia i tam się pojedyńczy smok respi...

]v[ichal
30-06-2004, 17:51
@Almexian
Może chodzilo mu o tą dziure kolo kazo ? Ale szkoda SD, jego metodą zawsze bedziesz w plecy (chyba ze wypadnie DH , lub Dshield.
@Gremlin
Na początek , na sprobowanie najlepiej isc tam kolo kaaz , ale bloker musi go wylurować z kanionu na tą polanke ( jak dobrze pojdzie to ani razu nie oberwie ).
Pozatym smok jest wolny , w miare latwo mu uciec . Mimo to lepiej posluchajcie Gremlina , w koncu ma wieksze doswiadczenie w ubijanie dragow :D
@piotrek 1000
100 - 250 mysle (najwiecej dostalem 179 ,ale chyba to nie bylo wszystko na co stac draga)

Major
02-07-2004, 09:44
:D smokada sie zablokowac z 18 lv trzeba unikac gfb i wave !!!!!!!!!!! :D :D

Bofedojo
02-07-2004, 14:34
Mozecie isc na zamek obok Ab, tylko bloker musi go odciagnac do prawego dolnego rogu (druid chyba nie bedzie dostawal GFB, jesli bedzie dostawal to sorry).

Pod greenshore sie respia 2 dragi (tylko ze tam jest wolny resp i najczesciej jest 1), solowalem tam draga (tak dla sportu :P) i mi wyskoczyl drugi :/.

F-wave wali tak najmocniej 170 (cos takiego).

Pozatym smok jest wolny , w miare latwo mu uciec . Mimo to lepiej posluchajcie Gremlina , w koncu ma wieksze doswiadczenie w ubijanie dragow
Tylko jak uciekasz przed nim to bedziesz obrywal f-wave i jeszcze do tego to ze nawet jak jest poza ekranem to Cie wali :/ (na dragon lair uciekalem przed 3 dragami to mi f-wave puscily, a nawet ich na ekranie nie bylo :/).

Klusek07
02-07-2004, 17:53
Ja tam kolo kazo zginolem 2x przez smoka ;( i to w jeden dzien, ide sobie i nagle... boom a ja :lol jak bym znal taktyke walki to bym zwial bo bly schody obok, nie wiem po jaka cholere sie tam drugi rz pchalem ;( ;(

a tu jest link do filmu zaglady -

http://www.members.lycos.co.uk/zagladus/filmy-tibicam/TibiCam%207.26/DlTowerByZag.rec

na ktorym rozwalaja kilka dragonow i kilka dragon lordow, mozna sie wiele nauczyc 8)

ps. jak sie wstawia linka :baby:

elite
02-07-2004, 19:55
Oryginalnie dodany przez Kadmilos
A wiec tak najlepiej zeby bloker stal do smoka zawsze ukosem tak zeby nie obrywac w f wave tylko z samych gfb i pazorow. Pojedynczy respawn smoka jest kolo kazo ja radzilbym niczego nei sumonowac ani nie wrzucac mana shield tylko mane zuzyc na leczenie siebie i z uh blokera. Niestety obawiam sie ze bloker moze niedac sobie rady ze smoczkiem. Co do taktyki to jest prosta bloker blokuje smoka a ty walisz z sd ile wlezie :P

Bez mana shielda sie nie obejdzie! Majac 240 hp gdy smok sie przezuci na ciebie to masz deada.... Bylem na 20 levie na dragu z 38 palkiem, dostalismy hita takiego ze ja padlem a on mial deep red hp... Sorc ma za malo hp, jest to zbyt ryzykowne. lepiej dla bezpieczenstwa magic shielda wlaczyc...

Lolita kosmita
02-07-2004, 20:22
Powiedz mi jak ty chcesz unikac Gfb ??? LOl !!! :P

Ozon18
03-07-2004, 23:12
Spoko jest unikac gfb, to trzeba tak jak w matrixie.8)
Na smoki huntowalem sobie z blokerem, lootu zero :(.
Jesli chodzi o ucieczke to jak nie masz lagow to uciekniesz. Smoki to w ogole dziwne stworzenia, raz jak bylem to walnal kilka razy z gfb a potem sie zacial i jakos stal tak i pozwolil zeby go zatluc :D

Night hunter of Julera
04-07-2004, 00:37
Jestem palkiem i zabiłem już parę dragonów z moim blokerem - 30 + ( w tym 1 na solo bez straty uha :] ). Na początek dobry jest respawn smoka kolo thais w starożytnej świątyni ponieważ są tam schodki umożliwiające szybką ucieczkę (smok pojawia się co 5 min. a tarasik zapewnia ładny widok z gory podczas gdy ktoś walczy z dragiem na dole :D ) . Najlepiej poproś kogoś żeby was zaprowadził. Respawn kolo kaz jest naprawde z dupy bo trudno uciec smokowi a jak chciałbyś zostać tam troche dłużej to trzeba strasznie długo czekać na następnego smoka ok. 20 minut X( . Jeśli bloker będzie miał 4 m lvl to powinien spokojnie wytrzymać ale nie myślcie że huntowanie na smokach się opłaca zwłaszcza na takich poziomach.

Hinol
08-07-2004, 10:41
Mam pytanko.
Czy opłacało by się chodzić od tego miejsca co pokazał Vijeg do kanionu? Czy byśmy musieli długo czekać? Co ile się respuje dragon w tym miejscu co pokazał Vijeg?

Ja bloker 24 knight blokowałem 2 dragi na raz z bright swordem. Był jeszcze pallek 28 lvl skille 67 dista i druidek (który panicznie się bał dragonów =/ :P ) z 26 lvlem z 36 mlvlem. Druidek niestety zginął, bo popelnił błęda, bo lolek nie mial otworzonych UHów i nie odszedł gdy dostał f-wave do czerwonego hp (troche było w tym mojej winy). Więc spokojnie dalibyście radę.

Swiebodzin
11-07-2004, 19:05
siema

mam 30 lvl 4 mlvl skile 66/64 i pozyczonego gs-a i poszedlem na draga a co to tego dochodzi boje sie go blokowac a co dopiero zabic wchodze do draga i niewiem jakim cudem z 515hp zostalo mi jhakies 80-90 mialem critika i zaczolem dragona z hmm nawalc i zabilem go i zeszlo mi 12 uhów na draga -.-

Szczawix
11-07-2004, 20:02
F wawe od 100 do ~170hp najsilniejszy jakiego
widziałem
jeśli chcesz smoka nabij 25 i znajdz sobie knajta z 35 up i bij z kumplami w dragon lair:] atakto to tylko 1 dla sprubowania :]
miłych wrażeń

pikmistrz
12-07-2004, 11:43
od jakich skillsow mozna blokowac draga (bez koniecznosci korzystania z 12 UH ;) ).

DuLiB
13-07-2004, 20:11
Niektore wypowiedzi mnie rozwalaja Oo

Ja ostatnio dragi blokowalem na 29 levelu z kuzynem 18 lev 25 magiczny druid, ja blokowalem on strzelal z hmm, szlo nam 1-4 uh (waste xD).

Bloker na pewno da sobie rade ale musi sie uhac na ~250hp, masz ladny elv i mlev wiec beda niezle hity i szybko bedzie draga ubijac, radzilbym jednak zarzucic mana shield jezeli nigdy na dragach nie byles (wez tez pare sd jakby co) po jakims czasie sam zalapiesz gdzie stac zeby nie tracic duzo hp/many.

Na aldorze zsolowalem draga na 27 levelu ze skillami 54/52 eq p-set k-axe drag shield, poszlo troche hmm i 7 uhow (nie wierzycie to dam fote )

Na miejscowke polecam greenshore kolo thais, zpaytaj kogos w grze na pewno pokaze ci ten resp.

Ataki draga:
~100-170 f-wave
~1-80 lapa
~60-105gfb

Aaben
14-07-2004, 00:28
To może ja podam hity Dragona, poniwarz widzą kompletne rozbierzności...
Pazurami dragon zadaje obrażeń sztuk od 0-120
GFB od 40 do 120
FW od 100 do 160
Widać więc, iż combo wynosi 400 hp!

Gremlin
14-07-2004, 03:32
re: Up
Cambo smoka to max 2 F wave i 3 GFB w ciagu sekundy :)
Niestety potwory nie maja exousted :)

Skorpion-dark(rubera)
18-07-2004, 16:11
pojedynczy respawn jest kolo greenshore jest dzuira w ktorej sa 3 zwykle orci i 1 spearmen. 8o shodzish na dol sa tam warriory i spearmany 8o i shodzish jeszcze raz na doltam idziesz na poludnie i pierwsza przecznica w lewo i tam jest taki cinki tunelll...:evil: i smoczek 1 jedyny sam tam czesto hodze z kumplem padlem niestety ostatnio ;( no muszisz sbie go lurnac bo tam jest taki maly tunel idziesh w prawo i tam taka arenai tam uslyszyszysh "gggggrrrrooooaaarrrr":evil:
no znam jeszcze drugi resp kolo rotow w thaisi dziesh w prawo przebijasz sie przez obozowisko spearmanow czaly czas w prawo 8) uwazaj tam kolo lawy aby fd nie spotkac:evil: w prawo az do konca tunelu i tam bedzie tabliczka "dragon room"
mam nadzieje ze ci pomoglem :)) :D

Klusek07
19-07-2004, 19:49
ja ostatnio sie wybralem na draga na 25 lvl najt (byl jeszcze 16 lvl najt ale niewazne) ale jak mnie dopadly 2 ds i drag na raz to wrocilem :/

Vorment
20-07-2004, 15:22
A ja mam takie pytanko, a mianowicie jesli jestem sam i wyskakuja mi 2 dragi i DL to kogo mam bic 1 ?? bo bilem najpierw draga, potem dl a nastepnie draga tyle ze mi zeszlo ~1,5 bp UHow i bylem bliski zawalu 8)

PS knight :)

PS2
Nie proscie mnie gdzie to bylo bo:
1) Nie mialem czasu lukac na mapke, balem sie o wlasna dupe
2) nawet jakbym wiedzial to i tak bym milczal jak grób

PS3 Jak juz wspomnialem nie mialem czasu robic SS'ow ale chyba mam screena przy cialach (dla niedowiarkow widac "You lose XX hitpoints ..." bo na pewno nie pisalem czegokolwiek zeby nie bylo widac dmg.

Gremlin
20-07-2004, 21:06
1. Zeby to przezyc rycerzem z tak mala iloscia UH to musiales miec 80+ lvl i skille 90+ (moze sie pochwalisz jak sie nazywa twoja postac?).

2. W czasie walki nie miales czasu patrzec na mape, ale po walce miales klamco , pozatym 1 DL i wiecej smokow to znam 2-3 mozliwe miejsca:
- Thais Dragon Lair, najpierw spotyka sie DL w waskim na 1 kratke przejsciu)
- Deeper Fibula (biegajac do okola wlazl bys na nastepne 2-3 DL)
- Mozliwe ze Dracona (wejsc tutaj przez przypadek nie wiedzac gdzie sie jest jest niemozliwe).

3. Kogo bic?
Najpierw siebie w piers i przyzekac sobie ze nie bedziesz wiecej klamal. Pozniej smoka pierwszego, pozniej drugiego a na koncu DL.

Szpila
22-07-2004, 09:43
a moglby ktos umiescic mapke do tego miejsca z dragami pod thais (tam gdzie ten taras :] )??
bylbym wdzieczny

P.S: w wiosce elfow tez sa 2 draghi odzielnie, ale troche do dupy placowka bo malo miejsca

Almexian
27-07-2004, 10:04
Gremlin napisal, ze aby isc na smoka magiem lub driudem trezba wziasc zaledwie tarcze i DRAGON NECLATE. Moge wiedziec co to jest bo zabardzo nie wiem. Pisalem to w innym temacie, ale nie moge tego tematu znalesc. Prosze odpowiedzcie.

_Saijan_
27-07-2004, 10:10
To taki naszyjnik (z hunterow wypada), ktory zmniejsza obrazenia od ognia o 10% (np. zamiast 100 zabiera 90 hp). 150 ladunkow.

Rooki
27-07-2004, 12:32
A druid 22lvl 33mlvl jakie runki powinien wziąść na hunt na draga z dobrym blokerem?

_Saijan_
27-07-2004, 12:55
Bueh... jak z dobrym to klasyka: HMMy i UHy na wszelki wypadek :) SDki chyba mozna sobie darowac...

Viini
04-08-2004, 00:15
Ja jak gralem druidem i 1 raz poszedlem na solo draga to poszlo mi 5 sd :) spodobalo mi sie to i poszedlem z bratem na elven bane i tam mnie smok uciulal :(

Zygfryd
04-08-2004, 11:51
Ja bilem jakis czas temu smoczka (solo) i gdy zostalo mu hp na 1-2 dzidy to obrocil sie sqbany 3 wave (po 2 padlem :( ) Te smoki sa nieprzewidywalne :)
Moj qmpel poszedl z druzyna zrobic questa na (cut) . Squad mieli mniej wiecej taki: knight(on)60-65lvl (nie pamietam dokladnie), skille okolo 80/80, 30 ktorys knight (nie wiem po co, w pewnej chwili sie wepchal blokerowi i padl :P ), ee 90 pall 8o i jeszcze ktos ale juz nie pamietam, bo to bylo dawno. Moj qmpel wystepowal jako bloker oczywiscie (ten 60-65 knight). No i ida sobie, wszystko good, wzieli klucz i ida juz praktycznie do wyjscia. Zaczelo sie szeroko(na mapce) no i smoczki. Na poczatku 1 dl i chyba 1 smok ok poszedl latwo, potem mysleli, ze juz nie bedzie nic zlego, wyszli z waskiej sciezki i sie zaczelo: dl, potem 2 smoki, bloker zaczal uciekac dalej, 2 dl (!!!!!) zaczal uciekac w kolko, a zapomnialem dodac, ze w pechnej chwili mieli 6 smokow 8o Blokera otoczyl dl z 2 smokami chyba, wszyscy zaczeli go uhac (bo jakby on padl to nikt by stamtad nie wyszedl zywy :P (no chyba ze 90 pall, ale tez nie wiadomo), dobra, przy blokerze zabili smoka z sd, potem dl i smoka tez troche z sd, w miedzyczasie reszta, ktora byla rozproszona pozabijala reszte smokow i juz mysleli, ze po wszystkim. Potem ten 30ktorys knight pokusil sie, zeby pojsc dalej i pozabierac sobie z ziemi pewne.. hm... skarby :P i dl = dead i potem zabili tego dl (a co to teraz dla nich 8o )sobie wyszli przez teleport (bez tego knightcika :P ). Quest done, ale masakralnie duzo uhow poszlo :P (no i sd temu palkowi :D )

------
Edit by Gremlin

Gremlin
04-08-2004, 20:53
Zaraz chyba troche potne bo zalatuje quest spoiling.

Tak pozatym to tak zle im poszlo bo zlurowali za duzo, mam kolege paladyna na 75 ktory tam normalnie expi :)

re: 2 down
A ja tylko wycielem nazwe miejsca do ktorego poszliscie :) (czerwone (cut) )

luzik
04-08-2004, 21:40
JA MAM TAKIE PYTANKO

Probuje dobic do 30 lvl+ i skile cos kolo 62/62 (narazie 17 54/55 :P ) i moje pytanko brzmi na tych skilach wyzej jakie ciosy moge zadawac walczac solo z Guardian halberd???? beda wchodzily??? wezme duzo UH :P

Zygfryd
04-08-2004, 22:14
@Gremlin
Staralem sie nie tlumaczyc questu, tylko opowiedziec, jak bylo :P Dlatego napisalem skarby, a nie rzeczy :P A napisalem tam chyba, ze bloker zamiast sie cofnac to poszedl dalej :)

re:2up :))
zauwazylem :P

Chomikvader
05-08-2004, 11:54
-Bloker 65/65 min. 20lvl 4mlvl i za 1 razem BP Uhow, pozniej zobaczy ile mu schodzi, ew. +HMM
-Ty walisz tylko z HMM, SD mija sie z celem (chyba ze jak juz spadnie na red to go tym wykoncz ale juz lepiej Explozje)
-Bloker musi sie ustawic tak aby F-Wave szly w druga strone (smok musi byc pomiedzy wami)
-Jak drag spadnie na red to tak samo, bo jak zacznie uciekac to w twoim kierunku a wali za siebie wtedy

Najlepiej latajcie na tego w dziorze na polnocny wschod od Kaz

XX master
07-08-2004, 12:30
Zacznijmy od tego ze kurwa nigdy z 1 smokiem nie uzywa sie sd w dodatku z blockerem nidgy nie slyszalem zeby z blockerem pojedynczego smoka pizgac sd.Blocker ma spoko eq ty tesz najgorszego nie masz;] Wal hmmy i nie sluchaj ich bo sie nie znaja!!!!

jestescie :baby:

Xellos
11-08-2004, 18:09
Ja bez blokera na 21lev z 17mlev bez mana shielda bilem draga z jednym uhem wiec ty na 100%dasz rade

Xardas with osk
14-08-2004, 00:17
Niedawno zachciało mi sie ubic draga :)! Mam tylko problem..bo nigdy nie bylem jeszcze i nie wiem czy sobie poradze z qmplami. Dokladniej sprawa wyglada tak....ja blocker 20lvl 4mlvl 58/58 k-axe k-armor dark helmet dragon shield p-legs....moi qmple pall na 22lvl 60/47 i drugi pall tez 22lvl 62/47. Wiec prosze o pomoc...czy bedzie trudno i czy damy rade ...marzy mi sie ubic smoka

szoz
14-08-2004, 07:38
Z dużą ilością run nawet bedziesz mógł solować je . jak chcesz to obejżyj filmik jak palem soluje smoki z bełtami , EX , HMM http://members.lycos.co.uk/szoz/SMOK1.rec

http://members.lycos.co.uk/szoz/1.bmp

Na tej mapce są bardzo łątwe spawny smoka koło kaz . Niestety na resp się długo czeka :(

1.Tam jest smok , którego będzie twój bloker lurował i z hmm nawalał , a ty w tym czasie nawalaj go z HMM , EX , SD .

2.Bardzo łatwe miejsce na smoka
wchodzisz do jaskini , SD na smoka , wychodzisz - i tak w kółko .

Starkey
18-08-2004, 10:40
Apropos dragonów, od jakiego lvl, skilli i z jakim eq można je opłacalnie( żeby się z małą nawiązką za amunicje zwróciło) solować/ polować z blokerem??

Msr. Dragoon
19-08-2004, 21:15
Powiem wam jedno: NIE BLOKUJCIE DRAGA NA 21lvl :P hehehe --->
16.06.2004 12:47:35 CET Killed at Level 21 by a dragon :D
Posluchajcie mojej histori pt. My 1st Dragoon:
A wiec pewnego pieknego poranka gdy bylem jeszcze bardzo MALO doswiadczonym graczem gdyz moj 21 Najcik nie za ciekawie sie prezentowal kolo kumpli 60 z gildii :P (tera mam prawie 28 wiec nie jest lepiej ale ok:)) postanowilem sie wybrac z 2 kumplami [22 Sorcek i 21 Drut] na Draga.
Jak wiekszosci Dragon Slayerom wiadomo sa 2 Drag Spawny kolo KazZ. 1 w kanionie ktorego nie polecam a drugi w podziemnej jaskini po drodze do Amazon Campa z Ab abo Carlin[fajne miejsce na solo]. Jak wiecie w tym miejscach jest STRRRASZNIE WOLNY respawn! STRRRASZNIE WOLNY! wiec w 3 czekalismy na Draga w jaskini (stalismy obok jaskini) i stala sie rzecz bardzo nie pozadana :P zlapal mnie LAG a kiedy LAG puscil bylem na redzie hehehe a Drag walil z GFBkow, szybko sie UHnolem i zaczolem uciekac (nikogo nie bylo kolo mnie), bylem w ogromnym stresie! wiec pomyslalem zeby schronic sie w jaskini nieopodal wchodze a tam DRUGI Drag... Wyszedlem i ze stresu nie pomyslalem ze moge uciec na most ktory jest nie daleko, i zaczolem walczyc z tym zielonym stworem... ladnie, pieknie i Drag mial yellow tylko ze wtedy jeszcze nie wiedzialem ze zeby nie otrzymac F-wave trzeba stac na skos i otrzymalem piekne Combo ktore wystarczylo zeby obodzic sie w Carlin'skiej swiatyni :) Stracilem wtedy eq za 20k, lvl i co najgorsze 4 mlvl!!! ale wszystko nadrobilem a eq mi oddali. Aha zapomnialem powiedziec ze moi kumple nie chcaco zlurowali Draga z kanionu i uciekli, dlatego zginolem. Tak ze TRZEBA uwazac :)

Matko ale nowela :) hehehe ciekawe kto to przeczyta... ale i tak zycze milej lektury.

BEWARE OF THE DRAGON!!!

Heinrich
29-08-2004, 16:39
8. Na smoka oplaca sie z summonow tylko DS albo leadera, zadnego z tych dwuch nie mozesz jeszcze summonowac.

9. NIE LICZCIE NA DOBRY LOOT, mi z 800+ smokow do tej pory wypadly 4 dragon shieldy, 2 serpent swordy, 2 Dragon hammery i moze z 5 plate legs.

Lepiej dsa na mniejszym lvl, poniewaz leader wali slabo i trzeba duzo strzelac z hmm, a jak sie nie zadaje lepszego dmg, to wtedy waste run jest ;p

btw miales bardzo duzego pecha z tymi smokami, bo ja wczoraj siedzac na edron zebralem w ciagu 2 godzin takiego expienia 3x p-legs/1x d-hammer/life crystal ;p

Ozon18
30-08-2004, 17:10
A ja napiszę jedno. Bicie dragów tak po 1 jest nieopłacalne chyba że chcesz sprawdzić swoje umiejętności. Kanion koło kazo jest jednym z najlepszych respów dla palka, ale jest to tak wolny spawn że pożal się boże.
W sprawie lootu... Po updacie dragi dają jeszcze rzadziej jakiegoś sensownego loota niż przed. Po updacie ubiłem jakieś ~80 dragów z czego 25 - 30 solo i loot najlepszy to broadsword i steel helmet -.-
Za to przed upem co kilka dragów wyleciał serpent czy coś takiego...

Tolo
30-08-2004, 18:58
Dlaczego piszecie ze pod zadnym pozorem nie bic draga z SD? To jest piekna runa ktorej mozna uzywac zeby go zsolowac sorcem. Jeden hmm to 70 many a SD to trzy razy tyle, i ma tak samo 3 razy wieksze obrazenia niz hmm. Wiec SD jest bardziej oplacalne, bo nie trzeba bedzie sie uhac bo szybciej mozna zabic draga. Mojego pierwszego smoka zsolowalem 5 SDkami i bez zadnych uhow, nawet bez straty hp.

Tibio-gracz
24-08-2005, 11:42
A czy dalbym rade zsolowac dragona palkiem 21 lvl, 9 mlvl, 55 distance fighting, 41 shielding.Eq: Plate armor, brass legs, leather boots, soldier helmet wezme kusze i bolty(prosze powedzcie ile tak wziasc tych boltow zeby starczylo?)Wezme baga uh'ów i baga hmm'ów.Uda mi sie go pokonac?Czy loot mi sie zwróci?

Gatho Gokhinin
24-08-2005, 11:50
No jeśli umiesz, to nie widzę przeszkód. Starczy Ci 100boltów, a loot w najwyżej 50% się zwróci (są tacy szcześliwcy, co z ich 1-szego draga wypada dragon hammer czy dragon shield B) )

Scooby-Doo
24-08-2005, 13:07
Miejsce polecam zamek Elvenbane kolo ab. Jest tam 1 smok da sie schodzic na dol. Lepiej mane zuzyc na mana shielda. Taktyka: knight wchodzi pierwszy odciaga smoka od strzelajacego, mag za nim. Obaj stoicie po ukosie zeby was smok nie walnal z fire wave.

Johny De
25-08-2005, 00:04
NAaaaaaaaaaaaajjleeeeeeeeeeeeepszaaaaaaaaa radaaaaaaaaaaa-szukkkkkkkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajjjjjj plxxxxxxxxx?

Jerkov Thundersword
25-08-2005, 00:14
Wraz z kolega Knight ( 24 lvl bloker ) chcielibysmy wybrac sie na hunt Dragona . Lecz nie wiemy gdzie mozna spotkac pojedynczego smoka ( jeden w zupelnosci wystarczy) ja druid (20 lvl i 40mlvl) zaopatrzenie Sd, HMM, Uhy i explosion ( moze zrobie ..)

Nie wiemy co nas moze czekac np. kilka smokow , itp

Gdzie mozna spotkac 1 dragona ?

Jaką taktyke ustalic ?

Jakie miejsce bedzie najdogodniejsze w razie ucieczki przed kilkoma dragonami ..? ( poziom -1 czy tez na powierzchnii ) ?

Czy summonowac potworka czy tez wbic mane na magic shielda ??

prosze o pomoc , niechcemy popelnic wielu bledow oraz aby nie przypalcic ich zyciem

Przepraszam za bledy... prosze ich niekomenowac oraz odpowiadac na postawione pytania w poscie. :)

Team
kumpel || skille (50/46) knight 24 lvl 4 mlvl
ja || skille 17/15) druid 20 lvl 40 mlvl

Pojedynczego smoka można spotkać w jaskini w drodze do amazon camp, w Ancient Temple koło thais oraz w Maze of the Lost Souls, niestety znam tylko takie resspawny. Weź dużo hmmów i trochę mniej SD, SD służą do dobijania smoka na red hp. Co do many, najlepiej zostaw full manę na exurę vitę. Uwaga! Hunt na 97% się nie zwróci. Co do blokera, na smoku liczy się bardziej poziom postaci niż jej skille. Myślę że bloker 24 level będzie dobry, ale będzie tracił na pewno więcej uh niż level 30. Taktyka bardzo prosta. Bloker wchodzi jako 1 odciąga smoka daleko od wejścia a ty stajesz w bezpiecznej odległości (najlepiej żeby smok był na końcu towjego ekranu). Jeżeli smok się przerzuci, leczysz się exurą vitą i uciekasz do wyjścia. Z miejsc które znam najdogodniejszym jest ancient temple obok Thais. Jest ono idealne do solowania jak i do team huntu.

A czy dalbym rade zsolowac dragona palkiem 21 lvl, 9 mlvl, 55 distance fighting, 41 shielding.Eq: Plate armor, brass legs, leather boots, soldier helmet wezme kusze i bolty(prosze powedzcie ile tak wziasc tych boltow zeby starczylo?)Wezme baga uh'ów i baga hmm'ów.Uda mi sie go pokonac?Czy loot mi sie zwróci?

Eq nie ma tutaj żadnego znaczenia... wiesz... możesz zsolować ale ze stratą około 40 boltów i około 6 uh na 1 :p Loot na 100% nic ci nie zwróci. Draga najpewniej i najbezpieczniej solować na 30 levelu ze skillami +70 i najlepiej miec BOH. Ja na 41 levelu i skillach 76/62 mlvl 15 solując smoka tracę 0-2 w krytycznej sytuacji max 4 uh i 25 boltów, nie używając przy tym HMMów. jeżeli solujesz smoka najlepiej mieć gotową exurę vitę i nacelowaną na siebię Ultimate Healing Rune. Ale tobie na tych statsach nie polecam.