Pokaż pełną wersje : spyware i adware na tibia.pl??
Od razu mowie na wstepie ze chcialem sie tylko zapytac o co chodzi a nie oskarzyc tibia.pl juz mowie co mi sie czesto dzieje jak przegladam wasze forum dyskusyjne. A wiec wyskakuje mi okno alertu i jest napisane ze na moim komputrze zostaly znalezione spyware i adware jezeli chcialbym je usunac mam kliknac TAK ( oczywiscie po angielsku ) albo chwilke potem znowu alert czy chce wygrac jakies pieniadze i atrakcyjne nagrody i znowu TAK i NIE po angielsku. Co bardzo ciekawe te alerty wyskakiwaly w momencie gdy gralem w tibie. Tego typu sztuczki czesto sa wykorzystywane na stronach z crackami ktore na celu maja zainstalowanie dialerow itp. watpie czy to bylo z waszej stronki moze poprostu to zlapalem na jakies innej stronce. Czy komus innemu to tez sie zdarzylo w czasie przegladania stronki i forum?
Czkowron
28-06-2004, 13:53
Na tibia.pl nie ma żadnych spyware'ów , adware i innych tego typu dziadostw.Najprawdopodobniej w twoim komputerze postawil się jakiś inny szpieg. prawdopodbnie Gator (tak przeważnie się zachowuje) , lub jakiś Hijjack (polega na tym że przejmuje czasami kontrole na przeglądarką).Radze ci jeszce raz przeskanować kompa jakims Ad-aware , i Spybotem (oba te programy znajdziesz na stronce www.underpl.prv.pl).Dodatkowo przez po-upami zabezpieczy cę jakaś przeglądarka inna niż IE .Polecam do tego Avant Browser :) .
Jesli to powyzej nie jest prawda w twoim przypadku to mam taka teorie:
Masz cos od Systematex (Northon), masz to nie calkiem dobrze skonfigurowane (lub ustawione na wysokie bezpieczenstwo) i wybija ci glupkowate alerty przez reklamy umieszczone na stronce (niektore maja ustawionego pup-up na full screen, a Northon tego nie lubi).
W tym wypadku to tez nie nasza wina tylko ludzi z ftp.pl ktozy te reklamy umieszczaja tam.
Co http://www.ftp.pl ma do tibia.pl ? Może chodziło Tobie o http://fpp.pl/ ? 8o
Gold Raven
29-06-2004, 17:00
ftp.pl - domena
fpp.pl - hosting
Ja tam dużo deadów nie zaliczam...
Czkowron
29-06-2004, 20:08
Oryginalnie dodany przez Sajajit
Ja tam dużo deadów nie zaliczam...
Człowieku ??!!!! Ty myślisz troche ?? Temat jest o czym innym , a ten tu o jakiś deadach nam gada. Kogo to obchodzi ???!!!! . jakbym był moderatorem (a naszczęscie nie jestem , bo po mojej interwencji , na jeden dział były by tylko 3 tematy ;))) :P ) dałbym ci kasacje posta + upomnienie za pisanie głupot.Weź ty chłopie na drugi raz patrz gdzie piszesz , bo jak na razie będe to traktował jako czysty przypadek.
The_FaLLen
29-06-2004, 20:12
Polecam Ad-aware aby usunąć dialery i spywery
http://www.nowe.pl/modules.php?op=modload&name=Downloads&file=index&req=getit&lid=163
stąd możesz ściągnąć ten program jest darmowy.
do gremlin:
wlasnie oto chodzi ze to byly alerty wywolane przez explorera a nie przez program anty wirusowy. Byly to alerty takie jakie mozna latwo ustawic w java scripcie typu: witam na stronie. Chociaz panda tez mi cos pisala ze jakies dialery sa ale to rzeczywiscie moze byc tylko dlatego ze mam ustawiony wysoki poziom zabezpieczen jak w dzisiajeszych czasach powinien posiadac kazdy internauta :D
Napisałem do Maciekpkk. Bo ma napisane, że już dużo deadów miał.
Prywatnych wiadomości nie czytasz czy ich obsłużyć nie umiesz? Ban na minimum tydzień.
Omfg nie mam siły do takich użytkowników.
top: ja poruszę taką kwestie (chyba dotyczy tego samego ale nie jestem pewien) :
Nie mogę zmienić startowej strony w IE. Zawsze wpieprza mi sie jakaś zagraniczna stronka z reklamami. Czy mam jakiegoś insekta? Jak mogę to usunąć?
Człowieku czy ty wiesz co to jest podpis?
On mnie juz denerwuje. Nabija bezsensowne posty.
On topic:
Tez musze pomyslec o zminie przegladarki.
Denerwuja mnie te ciagle Poltergeisty.
Ohoho...
Nemesis szybka reagcja :)
Nemesis szybka reagcja :)
Od tego tu jestem ;)
ps mały offtopic nie zaszkodzi :P
do n3m3s!s: to mi wyglada na typowego adware usuniesz go pierwszym lepszym programem stworzonym do tego typu gówna np:
Adaware sciagniesz go z download.chip.pl
Spyware searching and destroy cos takiego
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.