zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Katedra po drodze GS'Y

dragon120
08-03-2006, 17:07
Mam 30lvl i chcialbym udac sie na katedre ale boje sie chodzic przez PoH i szukam innej drogi.Prosze o mapke.
PLX

Neon
08-03-2006, 17:12
Wystarczy, że będziesz trzymał sie blisko rzeki, a wszystko będzie good. Ja sam chodziłem na Katedrę wielokrotnie na 14 lvl :P. Pozdrawiam!

helka
08-03-2006, 17:12
omg .. niemusisz isc przez poh -.- wystarczy zerknac na mape respawnu ... po drodze mozesz tylko spotkac mino maga :P ale zabijesz go spokojnie :)

Ardes
08-03-2006, 17:36
Idz przy rzece nie spotkasz GSa:cygaro:

Przemcio Zencio
08-03-2006, 18:20
Ja jak szedlem na katedre to widzialem obok tego Monka (NPC) dednietego Gsa i mnie cykor zlapal i wrocilem :D

Krizz
08-03-2006, 18:30
Dark Kriss thinks: Już idiotyczniejszych tematów na tym forum nieznajdę...
2 TEMATY DALEJ...
Dark Kriss yells: K***A! CO ZA NOOB!

Chyba tibia.xx.pl na serio się zepsuła...

Topic@: Nah! Wystarczy spojrzeć na mape świata -.-''

Falrir
09-03-2006, 09:31
Jak bedziesz nawet szedł przy rzekach to i tak może być tam gs- wiem bo mnie tam gonił, ale myśle, że przy odrobinie szczęscia(musisz mieć uhy) to zwiejesz przed nim(jak haste nie włączy), gdy wrzuci haste to tylko uhać się i iść szybko do schodków.Dla pocieszenia dodam,że troche rzadko tam gsy spotykam.

Nasherr
09-03-2006, 14:22
trzymaj sie ciagle rzeki po lewej stronie od pohu, i nie spotkasz nic poza wilkami ;p

tyle razy bylem w dc i najmocniejsze co spotkalem po drodze to byl mino mag ale to z mojej winy bo skracalem droge i szedlem po skosie ;p

Boss'iarz
11-03-2006, 08:09
Ta "rzeka" to tam pod pustynia i bardzo czesto są tam zloorowane mino magi no ale zawsze dasz rade im uciec. ALe to CI moze nic nie dac, ja ostatnio ide a tu na dc był gs zloorowany nieopodal NPC wiec wszedzie jest niebezpiecznie :]

Karzeł
11-03-2006, 08:16
Bym uwazal jak sie idzie na katedr mnie raz dednal tam gs. A szedlem wzdluz rzeki

Nasherr
11-03-2006, 09:11
hm, jak ktos sie boi w takim razie zlurowanych gsow to time ringa polecam miec przy sobie zawsze :p

Gatho Gokhinin
11-03-2006, 09:34
Czyli zbiore to w kupe ;)
1. Jeśli idziesz z Venore, to podążaj główną drogą aż do samej pustyni
2. Pustynią idziesz na południe, aż dojdziesz do rzeki
3. Następnie blisko rzeki dalej na południe (lekko na wschód znajduje sie osada minotaurów, więc jak już spotkasz jakiegoś archera czy maga to nie biegnij za nim tylko spokojnie idź w stronę katedry :P)
4. Idź dalej na południe, cały czas przy rzece, nie skręcaj przy pierwszej okazji w lewo, gdzyż tamtędy dojdziesz na outlaw camp, idź dalej na południe aż pojawi się najzwyklejsza ścieżka.
5. Gratuluje jestes w dc ;p Pamiętaj, że zlurowane GSy najczęsciej znikają koło NPC monka, więc jak coś to uciekaj w stronę katedry, nie pustyni :)
6. Jeśli czujesz się na siłach zabić dwa Huntery na raz, to z lootbagiem możesz iść na outlaw- wtedy skręcasz na zachód przy pierwszym zakręcie nad katedrą- idziesz na północ blisko rzeczki, aż dojdziesz do domków mieszkalnych (pamiętaj, że tam jest gh, skrzynka pocztowa znajduje w "osadzie wyżej", pod ziemią- i musisz mieć parcela :))

Tom@$Z
11-03-2006, 10:50
hm, jak ktos sie boi w takim razie zlurowanych gsow to time ringa polecam miec przy sobie zawsze :p

Moim skromnym zdaniem, to ten Time Ring tak się przyda, jak SoV na raty... I tak Cię GS dopadnie, nie ma że boli. Chyba, że masz +40 lvl i BoH (wtedy jeszcze utani hurka i gitara)

@topic

Ja juz se latałem na 8 lvlu najtem (67/65 swordfighter :P ) i wystarczy się trzymać blisko tych rzeczek (jak idziesz z carlin/thais/kazzo/ab), tylko ja się bardziej boje tych Mino Mag'ów niż GS'ów, bo teraz wprowadzili ten system anty-luringowy. GS loz, Mino Magi nie. Przy okazji, Widziałem raz (sec przed dedem) jak latał tam The Old Widow.... Dlatego polecam się popytać przed pójściem na DC, czy nie ma tam tego potworka...

adrius
11-03-2006, 18:57
Ja jak spotykam minomaga to ide na OC i przy spotkaniu z WW juz go nie ma.B)

jurekzsenkiem
12-03-2006, 08:22
Ja w drodze na dark katedre spotkalem 3 demony wiec radze wam uwazac.Najprawdopodobniej one byly zlurowane.Ale lepiej uwazajcie.Tak pozatym z tamtych demonow zlootowalem wtedy medzik plate armora i mastermajnd szilda

Perek Knight-Honera
12-03-2006, 10:04
Jest taka droga!!! Idziesz z carlin, przez mostek goblinow, kolo kazo, pozniej most dwarfow, na pustynie (nacisnij myszka kolo oazy), pozniej idz przy rzece (nie odchodz bo obok sa minosy mi. mino archer i mag :( ), pozniej idz do domq, i jestes ;]

poisoner
12-03-2006, 22:43
rotfl a kto ci kazal isc przez poh?! tak, najlepiej idz przez sam srodej respa zwyklych gsow i old widow i nie zapomnij uzywac niewidki jak slynny uzytkownik kejw rat zreszta mowil -.- tak trudno domyslec sie ze mozna ominac poh idac na dc?! spamerzy kroluja

Kropicjusz
16-03-2006, 11:58
Spoko mozesz chodzic do DK ja chodze od 18lvl i ani razu nie spotkalem GS,
chociaz czasem sa zlurowane po NPC

Archibald Craven
16-03-2006, 12:37
Od pustyni idziesz cały czas w dół ,najlepiej iść przy rzece ale niezablisko ponieważ w pewnym miejscu po drugiej stronie są Huntery i na malym levelu to może bardzo zaszkodzić :P .Czasem zdarzają się lurnięte GS'y wtedy to juz tylko uhy i szybkie bieganie ;D

MS_nake
16-03-2006, 12:49
je też sie bałem na początku i to na 40 lvlu -.- !! chociaż bardziej tego że spotkam jakimś cudem old widow albo pujde prosto w sam środek pohu a tak na serio idąc przy rzeczce najsilnieszego potwora którego spotkałem był ..... uwaga!.... rat -.^ , a chodziłem tamtędy wieeele razy i nie spotkałem nic innego więc nie masz sie czego bać... jedyne co mnie tam na prowde boli to fakt że jak spotkasz jakiś pk team to możesz raczej zopomnieć o przeżyciu bo nie ma praktycznie gdzie uciekać , no chyba że na jakiś daszek parcelkami ;p .

Andrew
18-03-2006, 18:49
człowieku na katedre sa dwie drogi przez outlaw champ, bezpieczniejsza, troche dłuższa ale idziesz przez obuz bandytów wiec masz troche expa na start; druda trzymaz sie rzeki prosta bezposrednia droga, ale pezy odrobinie pecha mozesz spotkac zlurowny klan minosow, ale dasz sobie z nim rade bez wątpienia i masz jeszcze z nich exp i loot (czy to pech)
A jeżleli chodzi o GSa to błogosławiństwo tam spotkać GSa, wystarczy ze troche uciekniesz i GS znika ale błogosławieństwem jest to że prawie napewno kogoś zabil i masz loota

Expić bym ci radził na tym lvl na PoH na minosach i cycach

Panoramix
18-03-2006, 21:13
Ja sie troche zacząłem cykac jak na katedre szedłem i zobaczylem padnietego gs'a. Ale wystarczy isc przy rzece i bedzie spox;)

Poisoner Reaktywacja
18-03-2006, 23:04
Przestańcie panikować! Przecież każdy normalny gracz nosi ze sobą zawsze przynajmniej 1 bp uh, a to spokojnie wystarczy do zlurowania GSa na 50 pól od jego respa, który jest umiejscowiony daleko od katedry i, co za tym idzie, wystarczy do zniknięcia GSa.

Pushupek
20-03-2006, 18:31
B) Po 1 sa 3 gs na klate obok dc ale nieda sie ich tam podlurowac bo znikaja a po 2 luruja pod rzeczke ale zrobisz z 5 kratek i tez znika wiec jak dla mnie tam normalnie sie da doisc wystarczy iswc blisko rzeczki !!!

Hank
22-03-2006, 17:49
Jak ktos nie lurnie to niema B)

Voperiamus Hele
24-03-2006, 12:33
Idz w zdluz rzeki a jak cie bedzie gs gonil uciekaj na outlaft camp (on tam zniknie) i nie wchodz pod zadnym pozorem w las kolo rzeki tam sa mino magi - Jak bedziesz uciekal nigdy nie idz glebiej na Poha ! Tylko uciekaj w strone Outlaf Capm i trzymaj sie rzeczki (kratke kolo niej)