Pokaż pełną wersje : UWAGA MASS-HAKER
Na serwie Amera pare osób zaczelo reklamowac strone:
WWW.TIBIA(nie wchodzic tu)PROGRAMS.PRV.PL / TIBIAA.PRV.PL
nastepnego dnia moi znajomi powiedzieli mi ze ich hakneli po rozmowie z nimi dowiedzialem sie ze kozystali z w.w. strony
odwiedzilem ja ... jest na niej peeelno macro.. zeskanowalem je.. po skanie okazalo sie ze
KAZDY plik jest zainfekowany trojanem/robakiem JS.CASSANDRA
tak wiec chcialbym was ostrzedz przed kozystaniem z w.w. strony
------
Edit by Gremlin
Pocielem adres zeby nikt przez przypadek tam nie wlazl.
The_FaLLen
29-06-2004, 20:15
Chyba nawet na tym forum był link do tej strony . Ja wchodziłem ale nie korzystałem i mnie nie chaknieli.
wiem... mi jak tylko weszlem na ta strone pojawil sie alert o niebezpieczenstwie. tak wiec dla rozjasnienia niejasnosci
NIE WCHODZIC/NIE SCIAGAC
Nawet jak wejde na główną i nic więcej to też mnei zhackują?!
szczeze mowiac..... TAk
tam jest tylko strona glowna
nie chcialo mi sie sprawdzac ale pewnie w kodzie html dopisany jest jakis auto-download trojana
Mi na Nova paru roznych kolesi tez podali na vip ta strone. To byly przypadkowe osoby ktorych nieznalem. I podali mi ta stronke i napisali takie cos "Ops, sry. I said it to my brother, Sry" i czy to jest przypadek? Pare roznych osob?
Elendart
30-06-2004, 06:56
najlepiej tych ktorzy ta stronke reklamowali zbanowac
a stronke usunac (tylko jak :):):):)))
Dzieki za ostrzezenie bo ten link juz gdzies slyszalem ale nigdy nie klikam nie wiedziac co to...
A to ta stronka pamiętam ją weszłem tylko i odrazu alert alert alert z antiwirusa.Radził bym nie wchodzić nawet na stronę główną ,bo jest ona zainfekowania cokiesami i trojanami i jedenym wirusem jakiś tam .A sciągniecie tego co jest to lepiej nie mówić.... :(
medevial
30-06-2004, 08:04
Ja też tam byłem ale nic nie ściągnęło:D A nawet jeśli to mam 2 fire walle i mi do netu nic nie wyjdzie bez mojej zgody :D Ale tnx za ostrzezenie :D
sorka troche odbiegne od tematu ale nie duzo... wczoraj na forum umiescili link ze niby jakas gra... a ja nie zastanawialem sie i kliklem... ukazal mi sie blad 404 strona nie istnieje... pozniej ktos napisal posty ze moze tobyc trojan i nawet nie klikaja... wiec moje pytanie brzmi... czy jesli strona nie istnieje to moglo mi sie jakies paskudztwo sciagnac? jesli tak to co zrobic? czy antywirus przez neta np panda to wykryje?
antropologyst
30-06-2004, 08:56
Hmmm... Po pierwsze mam Linuxa więc mi nic takiego nie grozi... Wszedłem na tą drugą stronę i zajrzałem w kod... Nie ma w nim nic co by było związane z auto-downloadem wirusa/trojana/keyloggera oproc z trzech linijek "<script src="/popup_DEFAULT_006.js" DEFER></script>".
ej misqi mozecie powiedziec na jakim servie jest ta strona ( tzn czy na wp lub czyms ) , to wysle sie list do ncih ze strona jest o tematyce i jest na niej od h** wirusow , i trojanow , to usuno ( znam z doswiadczenia ) jak na yahoo byla strona z czitami do quake 3 online , wyslano list , 2 dni i strony niema..
8)
antropologyst
30-06-2004, 09:13
WP - Wirtualna Polska
Na eterni takze ktos pisal po angielsku ze jak wejdziecie na ta strone to wygracie c-seta 50 k bohy itd Oczywscie kilka osob sie skusilo i chyba kazdy wie co sie z nimi stalo :(
Dobra dobrze że ktoś informuje o takich stronach gratz :)
Jeżeli ktoś reklamuje strone na trade to wiadomo że to hacker+jeśli to jest polska strona to pewne
nie wiem czy to nie ta strona ale Tyupek Dead Arrowz(z amery polakk) dal mi stronke z programami i mam keyloga z ktorym za nic nie moge sobie poradzic . skanowalem dysk 5 antiwirami i hugo nie znalazlo.moze ktos mi powiedziec jak sie z key loggem poradzic?
proponuje mks_wir
jak on sobie niie poradzi to fotmat dysku
a tak pozatym to pozmieniaj hasła do tibi (po pozbyciu się kayylogera)
Oryginalnie dodany przez Brzoze
nie wiem czy to nie ta strona ale Tyupek Dead Arrowz(z amery polakk) dal mi stronke z programami i mam keyloga z ktorym za nic nie moge sobie poradzic . skanowalem dysk 5 antiwirami i hugo nie znalazlo.moze ktos mi powiedziec jak sie z key loggem poradzic?
Ad-aware wykrywa podobne gówna. Masz link do niego w temacie jak nie dać się shakować. Jeżeli program wykryje ale nie będzie mógł usunąć, spróbuj się odłaczyć od netu i dopiero wtedy. Jeżeli wogóle go nie wykrywa pozostaje ci tylko szybki format...
Maniakalny daj nicki do tych graczy którzy rozprowadzają ten shit. Wszystkich.
Oryginalnie dodany przez Maniakalny Zabojca
nie chcialo mi sie sprawdzac ale pewnie w kodzie html dopisany jest jakis auto-download trojana
Raczej nie zrobisz auto-download trojana w Html ;) heh
Na strone nie wchodziłem i nie zamierzam więc nie mogłem luknać dokładnie w kod.
Co do zbanowania ich. Można wysłał zawsze maila do właściciela serwera że dany adres łamie regulamin. Według mnie po takim mailu usuneli by na 99% strone.
Ale kto to napisze. ;)
chciałem tylko powiedzieć jeszcze że strona zaczyna pojawiać się na coraz to nowyszych adresach..
kolejny to http://********grams.blog.on(nie wchodzic tu)et.pl/
a oto cytat z niej
Program majocy za zadanie zalatwic wam wszystko co tylko chcecie na danym serwerze
:D 8o Musze to mieć!!!! (załatwie se mpa,magic sword,golden legsy,royal helmet i blassed shield... a i stell bootsy [za free ;) ]) :P
o bosze!byłem na tej stronie....omało nie padłem...
chaslo do acc i skrzynki, nazwa skrzynki, numer acc..moze mu jeszcze podac nómer kąta bankowego?! tacy ludzie są śmieszni, ale niektórzy się nabieraą :)...
ach....co on se myśli? I co mu przyjdzie z tego? to ze zabierze newbie lether bootsy?. No, ale zdarzają sie noby co mają conieci i się nabierają :P.
ten debil naprawde dóżo na tym zarabia... jest tak aktywny i tyle osób hakuje że zbierając same p-sety i inne może dóżooo zarobić
Nowy adres tej stronki:
(cut)hcr_karolek.webpark.(cut)
Teraz już nie możn być penym żadnego adresu... :(
(znalazł sie jakis tydzien temu kut*a i bedzie hakował ;( )
heh, ja widzialem stronke, nie pomoge wam w adresie, to bylo cos jak www.tibia.costam.org i bylo napisane "The best fansite of Tibia" I zeby sie zarejestrowac na tej stronie trzeba bylo podac passy... Jak ziom to reklamowal to dostal SDkiem ode mnie :P WIec uwazajcie hakerzy! :D
Hmm ja wejde na ta stronke i zobacze w kodzie o co chodzi i powiem wam
Nie zhakuja mnie raczej bo robie Formata Dysku... :P
Swiebodzin
09-07-2004, 21:49
Najlepsza Metada na te jeb... Keylogery i trojany i mase innych gówien jest zawsze Niezawodny LinuX !! ( sam bede go instalował) i wszytkie wirusy itp. beda mnie mogły ........... 8o
L..i..S..e..K
09-07-2004, 22:27
Ja polecam na :
Keyloggery : Ad-aware z nową aktualką.
Trojany : a2 (http://www.emsisoft.com/en/)
Wiry : mks (http://skaner.mks.com.pl)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.