Transparent Ghost
11-03-2006, 20:14
Witam,
http://the-crusades.org/
Gra przez przegladarke, jednak bardziej jest to RTS.
"Gra strategiczna osadzona w realiach średniowiecza, której celem jest przepłynięcie na inny kontynent i osiedlenie się tam. Który z graczy pierwszy osiagnie cel wygrywa. Na osiągnięcie celu jest 12 miesięcy.
Możemy to osiągną poprzez pokojowy rozwój lub też podbój innych zamków.
Grę rozpoczynamy z 1 zamkiem i pewną ilością surowców oraz z kilkoma budynkami.
A co mamy do dyspozycji ??
Otóż min. to:
- 14 różnych jednostek wojskowych jak i cywilnych np. pikinierzy, osadnicy,
- kużnię (nie od początku gry) w której wynajdujemy dodatkowe jednostki,
- możemy rozbudowa nasz zamek o mury, strażnice,
- jednostki nasze możemy wysyła z transportem, atakowa inne zamki lub pomaga innym zamkom lub ktoś może nam przesła pomoc wojskową,
- możemy przystąpi lub utworzy koalicję,
- oczywiście możliwy jest także handel,
- możemy wysyła zwiadowców,
- dostępny jest symulator walki w któryn wpisujemy ile oddziałów chcemy wysła na wrogów i ilości oddziałów w zamku wroga - po zatwierdzeniu dostajemy procentowo odpowiedź czy nam się powiedzie czy też nie,
Do naszej dyspozycji mamy także mapę w zbliżeniu na której widać zamki (pewnien wyrywek) i większą na której wida podgląd na cały obszar gry.
Tak więc mamy doś dużo środków które możemy wykożysta do osiągnięcia celu i wygrania gry.
W grze dostępne jest forum niestety tylko w wersji niemieckiej (przynajmniej ja innej nie znalazłem), ale sama gra jest po polsku, niemiecku, angielsku.
Gra prowadzona jest w czasie rzeczywistym"
Dodam od siebie, że gra jest super, po rejestracji wchodzimy i zmieniamy język gry na pl (sprechen). Aha i jeszcze wrzuce reklame mojego sojuszu nowopowstałego.
-----------------------------------
Witam, ostatnio zaczołem w to grać, stworzyłem polski Sojusz na Serverze 1 o nazwie StarGate Alliance PL Division (skrót SGPL). Narazie oczywiście nie ma dużo osób, ale zawsze od czegoś trzeba zacząc. Zapraszam wszystkich, oczywiście oferuje pomoc. Będziemy zawierać Sojusze więc nasza siła będzie rosnąc, w przyszłości oczywiście nie wykluczam powstania strony klanu itp.
Aby dostać zaproszenie do klanu wytarczy przesłać swój nick z servera 1 na:
- Nr gg - 4234650 (nawet gdy mnie nie ma)
- E-mail - [email protected] (max czas wysłania zaproszenia 10h)
- Napisać tu
- Wysłania wiadomości w grze pod nick Trans PL
Edit - 26 marca:
No proszę, niemcy stowrzyli dla polaków własny server: http://www.wyprawy-krzyzowe.org
Zapraszam bo nie ma to jak grać wśród polaków ! Zapraszam także do nowa powstałej gildi - StarGate Alliance Division. Nicki przysyłać do mnie na Nick Trans lub na gg 4234650.
http://the-crusades.org/
Gra przez przegladarke, jednak bardziej jest to RTS.
"Gra strategiczna osadzona w realiach średniowiecza, której celem jest przepłynięcie na inny kontynent i osiedlenie się tam. Który z graczy pierwszy osiagnie cel wygrywa. Na osiągnięcie celu jest 12 miesięcy.
Możemy to osiągną poprzez pokojowy rozwój lub też podbój innych zamków.
Grę rozpoczynamy z 1 zamkiem i pewną ilością surowców oraz z kilkoma budynkami.
A co mamy do dyspozycji ??
Otóż min. to:
- 14 różnych jednostek wojskowych jak i cywilnych np. pikinierzy, osadnicy,
- kużnię (nie od początku gry) w której wynajdujemy dodatkowe jednostki,
- możemy rozbudowa nasz zamek o mury, strażnice,
- jednostki nasze możemy wysyła z transportem, atakowa inne zamki lub pomaga innym zamkom lub ktoś może nam przesła pomoc wojskową,
- możemy przystąpi lub utworzy koalicję,
- oczywiście możliwy jest także handel,
- możemy wysyła zwiadowców,
- dostępny jest symulator walki w któryn wpisujemy ile oddziałów chcemy wysła na wrogów i ilości oddziałów w zamku wroga - po zatwierdzeniu dostajemy procentowo odpowiedź czy nam się powiedzie czy też nie,
Do naszej dyspozycji mamy także mapę w zbliżeniu na której widać zamki (pewnien wyrywek) i większą na której wida podgląd na cały obszar gry.
Tak więc mamy doś dużo środków które możemy wykożysta do osiągnięcia celu i wygrania gry.
W grze dostępne jest forum niestety tylko w wersji niemieckiej (przynajmniej ja innej nie znalazłem), ale sama gra jest po polsku, niemiecku, angielsku.
Gra prowadzona jest w czasie rzeczywistym"
Dodam od siebie, że gra jest super, po rejestracji wchodzimy i zmieniamy język gry na pl (sprechen). Aha i jeszcze wrzuce reklame mojego sojuszu nowopowstałego.
-----------------------------------
Witam, ostatnio zaczołem w to grać, stworzyłem polski Sojusz na Serverze 1 o nazwie StarGate Alliance PL Division (skrót SGPL). Narazie oczywiście nie ma dużo osób, ale zawsze od czegoś trzeba zacząc. Zapraszam wszystkich, oczywiście oferuje pomoc. Będziemy zawierać Sojusze więc nasza siła będzie rosnąc, w przyszłości oczywiście nie wykluczam powstania strony klanu itp.
Aby dostać zaproszenie do klanu wytarczy przesłać swój nick z servera 1 na:
- Nr gg - 4234650 (nawet gdy mnie nie ma)
- E-mail - [email protected] (max czas wysłania zaproszenia 10h)
- Napisać tu
- Wysłania wiadomości w grze pod nick Trans PL
Edit - 26 marca:
No proszę, niemcy stowrzyli dla polaków własny server: http://www.wyprawy-krzyzowe.org
Zapraszam bo nie ma to jak grać wśród polaków ! Zapraszam także do nowa powstałej gildi - StarGate Alliance Division. Nicki przysyłać do mnie na Nick Trans lub na gg 4234650.