Pokaż pełną wersje : Wasza ulubiona Ksiazka
Jaka jest wasza ulubiona ksiazka?Moja to:"Stary czlowiek i morze"a wasze?
Drizzt Do'Urdenn
30-06-2004, 09:02
Wszystkie ksiazki R.A Salvatore'a. Ten koles wymiata. Acha i moze jeszcze ksiazki Williama Kinga o Gottreku i Felixie, no i oczywiscie wszystki ksiazki Stephena Kinga
TheNatoorat
30-06-2004, 09:09
Większość ludu będzie się śmiać... moją ulubioną książką jest Król Maciuś I :P (rzucajcie już pomidory i jajka).
re.up
Nie bede sie smial.Ja tez lubie ta ksiazke.Jest fajna i zabawna.Lekko sie ja czyta...
Randagast
30-06-2004, 09:28
Moja ulubiona ksiazka jest Wladca pierscieni Tolkiena
Andy ognisty
30-06-2004, 10:07
Ja lubie min Harryego Pottera i Tolkiena
Lubie tez wszystkie ksiazki Alfreda Szklarskiego
Co do Krola Maciusia I - tez go lubie
Podobala mis sie tez ksiazka stary czlowiek i morze, niepodobalo mi sie jednak zakonczenie naprawde wierzylem ze Santiago sie uda :( :( :(
Ubik - P.Dick
Książka wspaniała. Tak mnie zaciekawiła, że nie mogłem się oderwać. Troszkę za krótka, ale polecam jaknajbardziej. Tematyka SF.
Phiplip K. Dick - Czy adnroidy marzą o elektrycznych owcach. (S-F)
Jacek Piekara - Arivald z Wybrzeża.
Seria o Poszukiwaczu Prawdu autorstwa Terrego Goodkinga.
Naprawde polecam!!
Trudno się zdecydować. "Buszujący w zbożu", "Mistrz i Małgorzata", "Król szczurów"? "Władcę Pierścieni" też lubię, ale lepszy był "Silmarillion".
she_devil
30-06-2004, 21:18
"Herbata z kwiatem paproci"
Ja jestem fanem sagi Dragonlance ;)
@Up
Wlasnie jestem w trakcie czytania sagi DragonLance. Teraz lece przez "Smoki Wiosennego Świtu" . Również polecam ta serie. ;)
PS. Po czesci wlasnie od serii DragonLance wywodzi sie system DnD
re up: a gdzie mogę sie zaopatrzyć w tę knige :?
heh mi sie nawet krzyżacy podobali (śmiejcie sie jak chcecie) no w sumie to bardziej mangi czytam hellsing jest nawet fajny ^^
"Władca Pierścieni" J.R.R. Tolkien - Wspaniała trylogia.
"Hobbit" J.R.R. Tolkien - Kolejna wspaniała powieść.
"Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursula K. Le Guin - Bardzo w ciągająca powieść...
Może jeszcze trochę Harry Potter'y... Ale nie specjalnie.
(Wszystkie wymienione wyżej książki sa z gatunku fantasy.)
Seria Dragonlance
Wladca Pierscieni , Silmarillion, Niedokonczone Opowiesci itd.
Hrabia Monte Christo
i cos wesolego Astrid Lindgren "My na wyspie saltkrakan" - naprawde genialna ksiazka :)
Ja najbardzie lubię Harrego Pottera. Bardzo wciągneła mnie ta książka.
Bardzo lubi tez Króla Maciusia i Króla Maciusia na bezludnej wyspie :D
aha i jeszcze podobała mi się książka "Mały Pisarczyk z Florencji" podsuneła mi ją moja mama. Bardzo polecam.
Program telewizyjny jest moja biblia ;) Co tydzien nowy rozdzial dopisuja. Niestety kazania we wszystkie swieta i dlugie weekendy sa co roku identyczne :(
A tak na serio to wszystko Orsona Scotta Carda (gry Endera, Glizdawce i inne takie). Naprawde polecam! Zarazem bardzo interesujace i wciagajace jak i inteligentne ksiazki.
1) Sługa Boży i jego kolejne części (Młot na Czarownice i Miecz Aniołow)
2) Dragonlance (jak narazie przeczytałem kroniki i legendy)
3)Przepowiednia dzokera
Warto też wspomnieć o Achai.
Hmm... z takich kultowych to Tolkien, a w tej chwili można też zaliczyć Sapkowaskiego (aż dziw, że nikt go do tej pory nie wymienił :/ )
Poza tym ostatnio zaczytuję się w tomy Jakuba Wędrowycza jaśnie szanownego A. Pilipiuka ;) Suuuuuper ;)
(Dla niewtajemniczonych to przygody 80 letniego alkoholika-wiejskiego egzorcysty amatora w czasach późnego PRL i dziś ;). Troche fantasy, troche sf... Polecam =) )
Aaa... kagan mi przypomniał ;) - Sługa Boży, Młot na czarownice, a miecza jeszcze nie wysępiłem od kolegi ;)
spider-bialystok
12-07-2004, 21:36
MI się podobają POttery, Wadca pierścieni, ale ulubioną książką jest "Podróż za jeden uśmiech" :D
14-07-2004, 10:48
Lotr zadzi i tyle (sory za brak polskich liter)
sir abaddon
14-07-2004, 15:12
ja tam lubie całą serie książek o conanie
i wszystkie ksiązki grishamai cobena :]
Hegemmon
14-07-2004, 16:45
hmm trudno wybrać :P
wachamsię między całą twórczością Carda, Diuną, Potterem (ten nie jest w czołówce ale lubię go) zastanawiam się też nad Zelaznym i jego diesięcioksięgiem o Amberze...
wybór trudny ale hmmm żadna książka nie trzymała mnie tak w napięciu jak Ksenocyd, żadnej nie czytało mni się szybciej i przyjemniej od Pottera i żadna nie była gorsza od "Wielka, większa i największa" ale sądzę, że nie postąpię wbrew sobię jeśli wskażę na.... serię o Enderze oraz pobpczne czyli księgi cienia. T wszystko jest jak jeden wielki film podzielony na odcinki więc nie powinno się wybierać między nimi tylko wskazać całość. :rolleyes:
Ja jestem fanem serii "Harry Potter".
"Mały książę" też jest cool.
Seria o Poszukiwaczu Prawdy rulez :)
Besides Terry Patchett forever! Niesamowity. Dean R. Koontz - gorąco polecam. P. K. Dick - również niezłe książki, chociaż to już nie to, co najbardziej lubię. W pustyni i w puszczy, Krzyżacy, Faraon... ;P
Jajbardziej lubię (całą) serię książek "Pan Samochodzik i.." (Nienacki i kontynłatorzy),
Jeszcze "Przypadki Robinsona Kruzoe" Daniela Defoe"
A troszke to "Harry Potter i.." Rowling
Ksiązki są lepsze od tibii, bo zwykle dobro wygrywa a Tibii zwykle zło (PK)
:D :D :D LooooooooooooooL :D :D :D
"Jeżdżę motorowerem Simson" E.Werner :P :P :P ;)
Duzo ciekawych zeczy
Pozdro
Oczywscie trylogia Władca Pierścieni , Sielamrilion a pozatym to Salvatore o drizzcie do'urden ;)
Moje ulubione książki:
Krzyżacy i Opowieści z Narni
Polecam szczególnie tę drugą. :)
Wszystkie ksiazki Dana Browna a szczegolnie Kod Leonarda Da Vinci :]
Wszystkie ksiazki Dana Browna a szczegolnie Kod Leonarda Da Vinci :]
Archeolog. X(
I założe się, że nie przeczytałeś więcej niż jedną jego książke. Jeśli wogóle przeczytałeś, a nie obejżałeś film...
Topic:
Szczerze? "Ferdynand Wspaniały". Nie pamiętam autora, ale książka... poprostu się ją pamięta i tyle :).
@up
Odczep ty się od niego, lepiej odświeżyć stary, niż założyć nowy o tej samej tematyce.
Moją ulubioną serią książek są książki z cyklu o Annie Blythe autorstwa Montgomery. Bardzo też lubię Harry'ego Pottera i Władcę Pierścieni...
Rethfing on Aldora
03-05-2007, 22:45
Achaja. 3 tomy w jakieś kilka dni czytania. Mrau :D
"Taki był z niego ochroniarz, jak z koziej dupy trąba".
Korektor
03-05-2007, 22:54
Chłopi wymiatają.
Dark Sven
03-05-2007, 23:04
"Uwaga piegowaty"
Nigdy nie dowiedziałem się jak się skończyła. Może dlatego tak ją lubie.
Chesterkaa
03-05-2007, 23:18
"My dzieci z Dworca ZOO"
"Ten Obcy"
Hellraiser
04-05-2007, 02:31
Dawno nie czytałem jakiejś książki, (czyt. nie lektury), może ostatni raz to "Ja Klaudiusz" pare lat temu, ale tak to,..
- "Kordian"
- "Konrad Wallenrod"
- "Makbet"
Kolejność losowa ale na TOP'ie.
Kajusz931
04-05-2007, 22:17
"Eragon" i "Najstarszy" napisane przez Christopher'a Paolini'ego
Bardzo wciagaja :)
"Eragon" i "Najstarszy" napisane przez Christopher'a Paolini'ego
Bardzo wciagaja :)
No, świetnie się na nich śpi.
Baron Kaldrick
04-05-2007, 23:05
Red Book Open GL.
A tak bardziej serio, to seria Świata Dysku Pratchetta, książki P. Dicka no i nieśmiertelny Samotnik z Providence, czyli H. P. Lovecraft.
Cała saga "Dragon Lance". \m/
.Matrik.
04-05-2007, 23:36
Ciężko. Może coś z Prattcheta, a może Wędrowycz Pilipiuka? :]
CD-Action, komiksy(szczególnie star wars)
Kajusz a czemu nie ;0
Kajusz931
05-05-2007, 13:50
CD-Action, komiksy(szczególnie star wars)
A to książki? ;)
Kompania Braci - S. Ambrose
Krucjata Łysogłowych - E. Wilk
Z podstawowki jeszcze pamietam : "Dzieci z Bulerbyn" i "Akademia Pana Kleksa" :D
No kurcze.... Większość dzieł Pilipiuka i Pratcheta, seria wiedźmina + Achaja wszystkie 3 tomy;d
Może to dość banalne, ale Mały Książę.
Większośc książek Pilipiuka, saga o Kamyku Ewy Białołęckiej, saga o Enderze Orsona Scotta Carda i trylogia "Czarnoksiężnik z Archipelagu" Ursuli K. Le Guin.
Ojciec chrzestny, Carrie, Paragraf 22 - sporo bym mógł jeszcze wymienić, ale to chyba absolutny top.
Anioły i Demony, Zemsta Łazarza.
Kod Leonarda Da Vinci, Anioły i Demony.
"Tajemnicza Wyspa" Juliusz Verne.....bardzo ciekawa ksiązka:)
Faraon, był on tak chujowy, i tak sie dłużył, że aż go polubiłem :)
Virusmaxi
11-05-2007, 23:16
Zdecydowane Hobbit Tolkiena. Jeszcze całej nie przeczytałem, ale tak wciągnęła że hoho ;)
co to so ksionszki???
Tak na serio, to "Ptasiek" i "Al" W.Whortona. Fajne książki, trochę rzucają mięsem, ale na prawdę dobre (głębszy przekaz), "Ptaśka" omawialiśmy niedawno w szkole.
"My, dzieci z dworca zoo" - dobre, też było w szkole, ciężkie trochę, ale ogólnie "przyjemne".
"ROK 1984" - Podobało się.
Na razie ,,Mówca Umarłych" Orson Scott Card. Na razie dlatego że na tym tomie skończyłem. Nie wiem, jak będzie dalej :p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.