zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Icewind dale 2

Mignus
12-03-2006, 20:51
Gram w tą gre nia długo ale jest zajefajna co prawda nie pierwszej młodości ale super :) Jeśli ktoś grał lub gra niech tu pisze :) . Może ktoś wie jak grać przez neta ??

jastr
13-03-2006, 01:47
Grałem ale jakoś mnie nie wciągnęła. Jeśli idzie o grę online to coś takiego istnieje ale... raczej nie polecam maxymalna liczba graczy to tyle ile max w drużynie po prostu chodzisz i grasz tak jak w grze offline tylko że nie ma pauzy (chyba) no i każdy ma swoją postać (zauważ że musisz znaleść minimum z 4 osoby + ty bo wiesz drużyna złożona z 2 graczy to raczej nie dasz rady a jak jeden gracz będzie obsługiwał 4 postacie to same przemieszczanie się zajmie wam lata a walka bez pauzy hyhy męka:P) Jest to gra która posiada opcję gry online ale tak jak BG to tylko ciekawostka aniżeli jakaś alternatywa spróbować można ale po co kiedy jest wiele innych przyjemniejszych rzeczy:D

Rothes
13-03-2006, 06:17
Dla fana cRPG obowiązkowa pozycja, tak jak BG, bądź też PT. Jednakże w przeciwieństwie do BG, jakoś nie wciągnęła mnie za specjalnie. Przeszedłem raz i gra poszła w odstawkę. Co do gry sieciowej to można pauzować i przechodzić grę nawet i w dwóch graczy, ale albo trzeba być naprawdę dobry w te klocki, albo podrasować swoje postacie nieco wcześniej (powiedzmy do tego 5 lvlu). A jeżeli nie wiesz jak rozpocząć grę sieciową to zajrzyj na stronę www.hamachi.pl (http://www.hamachi.pl) w przypadku jeżeli znasz jakąś konkretną osobę z którą chcesz grać, bądź też na http://icewind.cdprojekt.com/ (http://icewind.cdprojekt.com/default.asp?id=iwd2/gamespy), jeżeli zamierzasz znaleźć sobie współgraczy w internecie.

Pozdrawiam
Rothes

szametu
13-03-2006, 14:51
jak szukasz ekipy do ice przez neta polecam Hamachi. na forum, obojetnie jakim, opor typa sie oglasza do zagrania. wystarczy poszukac chetnych do pogrania w ice :)

kani_mani
13-03-2006, 15:06
Super gierka, przeszedłem ją już trochę czasu temu, ale nadal dobrze ją pamiętam. Wciągnęła mnie wtedy jak cholera, nie mogłem się od niej oderwać. Szczególnie fajne były walki z bossami, zwłaszcza na najwyższym poziomie trudności :D...miodek...

Cor Tibiarz
13-03-2006, 15:55
Um jeszcze nie gralem w id 2 ale zapewniam ze stoi na mojej polce i czeka az to nastapi :] A tak przy okazji moze zna ktos jakas fajna strone o ID gdzie prawdopodobnie mozna pobrac soundtracka?

Resthin
13-03-2006, 16:26
Sytem tworzenia i rozwijania postaci jest wrecz genialny, nie to co zchetowane kostki w Bg :P ( choc wcale tego nie potepiam ), ale za to fabuła strasznie ale to STRASZNIE nudna. Przeszedlem ja dwa razy i nie mam sil robic tego wiecej. Moze kiedys na Sercu Furii. Nawet juz fabula jwd1 byla ciekawsza. Peace out cRpg fans ;]

szametu
13-03-2006, 18:30
Um jeszcze nie gralem w id 2 ale zapewniam ze stoi na mojej polce i czeka az to nastapi :] A tak przy okazji moze zna ktos jakas fajna strone o ID gdzie prawdopodobnie mozna pobrac soundtracka?

nie wiem czy w regulaminie jest cos takiego jak piractwo stop. powiem od siebie.
Powiem od siebie. Byla wersja z soundtrackiem. Jest miejsce w sieci, gdzie mozesz sobie sciagnac sountracka. Legalnie jak i nielegalnie. Ja ci nie pomoge.

Kwaso
13-03-2006, 22:15
Szczerze mówiąc gra nie zrobiła na mnie szczególnie wiekszego wrazenia.
Ta fabuła sie ciągnie nic tylko zabijac i walczyc, zabijac i walczyc. OMG
Kiedy przeszedłem Icewind Dale'a juz kompletnie mi sie nie chcialo przechodzic trybu ,,serce furii'. Nie oceniam tej gry jednak jako beznadziejna i w ogóle bo lubie cRPG'i i nawet spoko sie w nia grało :D (na początku).

W neta nie próbowałem grac bo mi sie nie chcialo
Tak czy siak Baldur Rox, w te gre moge grac bez przerwy,ale nie b3d3 tu offtopicował xD
Pozdr0

Fire Necromacer
15-03-2006, 10:09
Dostałem od kumpla 3 dni temu pierwszą wersje Icewind dale, no i niestety musze stwierdzić, że mi nie przypadła do gustu, wole sobie pogiercować w nieśmiertelnego Disciplesa II...

szametu
15-03-2006, 13:11
tak ... tylko porownojesz cRPG do Heroic RTS. Jesli idzie o Zimowy wietr i Apostolowie ... a raczej nie ma porowanania. moze inaczej ... nie ma jak porownywac

Protarus
15-03-2006, 22:28
Dla wszystkich fanow prawdziwego RPG polecam gre Dungeons&Dragons(3 edycja)
Jest to tak zwana papierowka ale mozecie mi wierzyc...naprawde wciaga:]
Wszystkie gry jak np:BG, Ice.. czy temple of elemental evil(ta mi sie podoba najbardziej) sa oparte wlasnie na systemie D&D

Pozdro:faceoff:

Resthin
15-03-2006, 22:53
@ Piotarus
To ci dopiero ... jeszcze nie moge otrzasnąc sie z szoku...

Btw zauwazyliscie jak Barbol jest owerpowered ? Te figlarne krytyki z dworecznego topora

Caer
16-03-2006, 00:49
@Protarus:
No shit! Jak na to wpadłeś?!

@Up:
A maga z "Przemianą Tensera" i "Oczami Kata" z porządnym toporem widziałeś w akcji?:P

@Topic:
Fajna gierka, sporo w nią grałem. Ale nigdy przez neta =p

Cor Tibiarz
16-03-2006, 15:23
Dla wszystkich fanow prawdziwego RPG polecam gre Dungeons&Dragons(3 edycja)
Jest to tak zwana papierowka ale mozecie mi wierzyc...naprawde wciaga:]
Wszystkie gry jak np:BG, Ice.. czy temple of elemental evil(ta mi sie podoba najbardziej) sa oparte wlasnie na systemie D&D

Pozdro:faceoff:

Ziomki z podworka wychodza na dwor z wielka ksiega i graja... sam widzialem :P ile moze kosztowac razem d and d? Chetnie bym se pogral lubie tekstowki (papierowki :P) sam robie wlasnego RPG :) aha ice II mi sie nie spodobal za bardzo juz na poczatku gry. :/ zrabali panele interfejsu (jakos tak) glupio eq wyglada i w ogole... mogli w ogole tego nie zmieniac

Arrivald
19-03-2006, 11:29
Oj, za pierwszym razem nie zauwazylem magii tej gry. Jak po dlugiej przerwie zaczalem znowu grac to wciagnela mnie cholernie :) Fajna rzeznia, niby fabuly nie ma zbyt wiele ale taki juz jest urok calej serii Icewind Dale ;p Przeszedlem 3/4 gry i zrobilem sobie przerwe, niedlugo pewnie wroce i przejde do konca :) Jednym zdaniem : macie ochote powyrzynac sobie potworki w systemie AD&D to polecam serdecznie :)

Yoh Asakura
19-03-2006, 15:49
ID 2 średnio mi się podoba.Jest troche zbyt schematyczny (zrób tamto i zabij co masz na drodze) i szybko się nudzi.Ale jest w niej coś co przyciąga...
Ja osobiście gry nigdy nie ukończyłem.Doszedłem do jakiejś wieży i nie mogłem rozwalic dwóch łepków,doh.

vasilij
13-04-2006, 16:39
Właśnie obecnie gram.
Gra jest super, ma świetną fabułę, szkoda, że niektórzy nie rozumieją jej na prawdę, a jak ktoś już mówi, że IWD nie ma fabuły i jest wyrzynanką to już całkiem współczuję (a Diablo 2 to może jest prawdziwe rpg - LOL ).
Gra jest bardzo wciągająca i bardzo dobra.

Cor Tibiarz
16-04-2006, 09:56
Ej pomozcie plx doszedlem do jakiegos momentu a tu nagle nie moge drzwi pootwierac oto mapka
http://img87.imageshack.us/img87/7443/ic5lr.png

aha doszedlem do jakichs dzwigni i wystrzelilem kamienie dzieki czemu ziomek sie odmrozil do polowy ale nie moge zrobic ego drugi raz bo dzwignia pekla :( plx help o co w tym chodzi i jak te drzwi pootwierac?!

Resthin
16-04-2006, 10:29
Muszisz zdobyc taki medalion, ktory otwiera wszystkie drzwi ( przy kazdych jest pulapka z lodowym sztyletem ) Mozna go znalesc w jednej ze zwlok, tam gdzie zrzuciles kamienie. A na odswierzenie tematu moze kazdy napisal by jakas ciekawa druzynke. Zacznijmy odemnie.
1. Aasimar - Druid
2. Czlowiek - Mnich
3. Po Ork - Barbol
4. Gnom Głebinowy - Iluzjonista
5. Czlowiek - Wojownik ( Lucznik )

Glownie wiekszosc expa zdobywana jest przez barbola i lucznika.

Mignus
16-04-2006, 10:57
Mi sie troszke porył kąp ale jak grałem to byłem w Obozie Toraka :) Moją ulubioną postacią jestem ja xD Pół ork barbażyńca xD Jak sie kupi wędrujące niebo to jest nawalanina :))) Ej a tam z tego maga w Targos wypada ta suknia taka to sprzedać ją czy zostawić ??

Cor Tibiarz
17-04-2006, 10:21
eh sala gier ori o co w tym chodzi rozwalilem w 60 sekund jakiegos typka i nie wiem co dalej aha ten typek to jakisz czarny feyr czy cos takiego jak mam wygrac? golem rzekl ze opanuje kwadrat czy cos takego

ponczus
17-04-2006, 10:30
up

Pogadaj z magiem, golemem oraz poczytaj wszystkie świstki znalezione w zamku. Tam jest opisane co która dźwignia robi. A zadanie jest proste, musisz wygrać kolejnych ileś tam bitew żeby dostać klucz do sypialni jednej z sióstr.

Najlepsza drużyna jaką grałem, hmm. Wojownik, Mnich, Kapłan, Druid/sorcerer, sorcerer i mag - nekromanta. W sumie drużyna kiepska do momentu jak magowie dostaną fireballe (odpowiednio 5 i 6 lvl). A później to już leci. Od momentu kiedy jest ulepszona niewidka znikają wszystkie problemy, później już tylko zawodzenie beanshe i trup ściele się gęsto.

@Resthin twoja drużyna jest do dupy :P Brak kapłana dyskwalifikuje ją.

Resthin
17-04-2006, 11:40
up

Pogadaj z magiem, golemem oraz poczytaj wszystkie świstki znalezione w zamku. Tam jest opisane co która dźwignia robi. A zadanie jest proste, musisz wygrać kolejnych ileś tam bitew żeby dostać klucz do sypialni jednej z sióstr.

Najlepsza drużyna jaką grałem, hmm. Wojownik, Mnich, Kapłan, Druid/sorcerer, sorcerer i mag - nekromanta. W sumie drużyna kiepska do momentu jak magowie dostaną fireballe (odpowiednio 5 i 6 lvl). A później to już leci. Od momentu kiedy jest ulepszona niewidka znikają wszystkie problemy, później już tylko zawodzenie beanshe i trup ściele się gęsto.

@Resthin twoja drużyna jest do dupy :P Brak kapłana dyskwalifikuje ją.
Zapomniales ze druid ma tez czary leczace ? Btw w jego wachlazu czarow jest duzo ofensywnych. A i przemiana w zwierzaka ( misio ma bodajze 4 ataki na runde ) robi swoje. A kaplan jest przereklamowany.

Knocik
17-04-2006, 12:20
Ja tam gralem w IWD2 jedna postacia ;] Palladyn/Czarownik ;]

vasilij
17-04-2006, 20:53
Heh, no jedną postacią ciekawie, też kiedyś chciałem, ale się nie zdziw jak zatrzymasz się w fortecy, gdzie właśnie teraz z moją 4-osobową drużyną stoję, gdyż nie daję radę tym goblinom jeźdźcom z kapitanem (masakrycznie dużo ich) plus wzmocniony lodowy troll i kurde szaman z tyłu. Moj team to:
Człowiek-Paladyn 6 poziom, Człowiek-Czarodziej 6 poziom, Człowiek-Łowca 6 poziom i Krasnolud-Wojownik 6 poziom. Plx jakaś pomocna taktyka na tą goblińską kawalerię :)

Resthin
18-04-2006, 10:05
Idziesz kims kto ma bron o dalekim zasiegu i rozwalasz bęben. Nastepnie lurujesz po koleji to swinstwo. Easy ..

Cor Tibiarz
27-04-2006, 15:01
znowu mam pytanie mianowicie jak sie dostac na ten obszar zaznaczony czerwonym kółkiem? Mysle ze trzeba jakos ten most przestawic ale nie wiem jak. Znalazlem tez 2 drzwi ktorych nie moge otworzyc :/ o co w tym chodzi?
http://img85.imageshack.us/img85/2380/iwd4xx.png

Cor Tibiarz
01-05-2006, 12:30
*BUMP*

sory ze bumpam ale musze :P
Mam problem w odcietej dloni mianowicie mam wszystkei skladniki do odprawienia rytulalu (chjyba) i nie wiem co mam z nimi zrobic. Klade ja na piedestale przed posagiem ilmatera w wiezy kaplanow i nie wiem jak odczytac ksiege. Moze mam zle kajdany? Bo pisze ze sa to kajdany wiary a nie cierpienia ale sa czerwone i byly w sali tortur wiec pewnie to te! Wiec jak mam odczytac ta ksiege ilmatera bo tam psize tylko ze zakurzona jest itp. plx help

ponczus
10-05-2006, 00:28
Zapomniales ze druid ma tez czary leczace ? Btw w jego wachlazu czarow jest duzo ofensywnych. A i przemiana w zwierzaka ( misio ma bodajze 4 ataki na runde ) robi swoje. A kaplan jest przereklamowany.

No i? Z tego co pamiętam nie ma mass heal, albo ma go dopiero bardzo późno. Czyli żegnamy ozięble.

Pabak
14-05-2006, 11:32
Nie pamiętam co trzeba zrobić :P. Ściągnij jakiś poradnik, to napewno Ci pomoże :P.

A tak wogóle to jak ktoś chce to mogę z kimś zagrać przez neta. O dziwo nie trzeba hamachi, wystarczy gamespy arcade :P.

Draconisos
17-05-2006, 20:15
Szczerze mówiąc ta gra nadal mnie pociąga.....dlatego ze nie przeszedlem jej do końca.Nie wiem co dalej robić od momentu "smoczego oka".O co tam biega?????Jak otworzyc to głupie więzienie? O co z tą salą tortur chodzi?Trzeba zrobic miksture, żeby zmienic się w Yuan-ti i zachować pełnię zmysłów?? Szczerze mówiąc zapisy gry mi się skasowały, więc muszę grać od początku, ale i tak informacje przydałyby mi się.... Dalej będe wiedział z pewnością co trzeba robic =)