zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pallem na scaraby

Phy Praefectus
15-03-2006, 11:08
chcialbym sie dowiedziec na jakim discie i lvlu mozna chodzic na scaraby z lukiem i ile strzal wtedy schodzi na 1 scaraba.Z gory thx :)

jastr
15-03-2006, 11:22
hmm scaraby dla pallka no nie wiem to by byla meczarnia.
Scaraby są w podziemiach więc utudnione uciekanie i nie za bardzo masz gdzie loorować. Gdziekolwiek się nie ruszysz trafisz na kolejnego scaraba a jak już kilka na raz atakuje to ladne hity walą a pallek jeszcze bez tarczy poza tym dosyć dużo żyć i niezły def mają a loot i exp nie jest za wysoki. Lepiej scaraby dla knightów zostawić (po upd sorc i drut z wandem lub rodem i mfami też całkiem nieźle sobie radzą) dist im wyższy tym lepiej ale minimum 60 dista żeby jakikolwiek sens ten hunt miał co do ilości strzał to nie wiem

Rekin Master
16-03-2006, 07:31
tak jak powiedzial ktos up-scaraby sa dla knightow, chyba ze chcesz wykopywac pojedyncze z ziemi 0o wtedy masz miejsce na lurowanie

polecam tomby

Baku'
16-03-2006, 14:31
Polecam cyklopy na Edron, bądź tomb z ghoulami

Frapper
16-03-2006, 15:22
kolezanka siedzi od 40 lvl palkiem a ma 82 lvl i nie narzeka :P

Propan Butan
16-03-2006, 15:53
Mi sie expi na scrabach bardzozobrze szybki exp i na dodatek z loota zwraca sie za strzały ....a o Skilach to niewspominam na niczyn innym tak nieidą

Elvena
16-03-2006, 16:57
Jak kiedys gralem pallem to na scarabach wiecej tracilem niz zyskiwalem. Guardy sa o wiele lepsze, nawet jak masz pacc'a. Ew. tomby

Felek Legolas
18-03-2006, 13:47
a dałoby sie ze skillami ~80/65 (narazie mam slabsze, ale zanim kupie pacca poprawie) expic na nich spearami?

pazuzu
18-03-2006, 14:58
poszedlem sprawdzic to swoim ryckiem ze skillem 13
wywalilem 250 strzal i wbilem w tym czasie skill 15 :)
wiec z takim skillem zdecydowanie nie polecam :)

pytalem o to palka ze skillem 89 i mowi ze idzie mu 3-6 boltow na sztuke

zapalki to troche ciezka sprawa bo scaraby robia pola trucizny i nie moglbys podnosic ich jak scarab ci postawi na nim fielda

Boss'iarz
18-03-2006, 18:54
Uwaga! bo jak skarab Cie złapie i Ci za****e łuk to masz pohuncone mi tak ostatnio kusze za***ał i bylo prze***ane :P

TaJemniczy
18-03-2006, 22:37
Hymm, sam mam pallka i wiem z doświadczenia że na scaraby nie opłaca się chodzić.
Oczywiście na niskim lvl i małych skillach, gdyż, nie zwraca się za bolty lub strzały, a potem decyzja należy do każdego z nas.
:cygaro:

Poisoner Reaktywacja
18-03-2006, 22:56
chcialbym sie dowiedziec na jakim discie i lvlu mozna chodzic na scaraby z lukiem i ile strzal wtedy schodzi na 1 scaraba.Z gory thx :)
Scaraby dla paladyna to nie jest najlepszy pomysł. Występują bowiem w jaskiniach z wąskimi korytarzami i nie ma miejsce do uciekania. Jak uciekasz przed jednym scarabem, to na ogół wchodzisz na resp następnych, a respy są naprawdę duże, jak na umiejętności obronne palka. Na siłę można bić, ale tylko przy wysokim diście i używając macro do bicia z dystansu, ponieważ macro widzi potwory znajdujące się poza ekranem gracza i wybierze najlepszą możliwą drogę przy lurowania, a ręczne bicie prowadzi do nieuchronnego wjazdu w środek następnego respa.

Elvena
19-03-2006, 10:59
hmm scaraby dla pallka no nie wiem to by byla meczarnia.
Scaraby są w podziemiach więc utudnione uciekanie i nie za bardzo masz gdzie loorować. Gdziekolwiek się nie ruszysz trafisz na kolejnego scaraba a jak już kilka na raz atakuje to ladne hity walą a pallek jeszcze bez tarczy poza tym dosyć dużo żyć i niezły def mają a loot i exp nie jest za wysoki. Lepiej scaraby dla knightów zostawić (po upd sorc i drut z wandem lub rodem i mfami też całkiem nieźle sobie radzą) dist im wyższy tym lepiej ale minimum 60 dista żeby jakikolwiek sens ten hunt miał co do ilości strzał to nie wiem

Scaraby dla paladyna to nie jest najlepszy pomysł. Występują bowiem w jaskiniach z wąskimi korytarzami i nie ma miejsce do uciekania. Jak uciekasz przed jednym scarabem, to na ogół wchodzisz na resp następnych, a respy są naprawdę duże, jak na umiejętności obronne palka. Na siłę można bić, ale tylko przy wysokim diście i używając macro do bicia z dystansu, ponieważ macro widzi potwory znajdujące się poza ekranem gracza i wybierze najlepszą możliwą drogę przy lurowania, a ręczne bicie prowadzi do nieuchronnego wjazdu w środek następnego respa.

Poisoner... po co powtarzasz?

Galus
19-03-2006, 21:09
Scaraby palkiem <dowcip>
lepiej idz w tomba po prawej od ank tam gdzie 1 wamp jest... mozna od 25lvl;p
albo jak masz wiekszy lvl to idz pod lawe... za tele
scaraby sux i dla palla i dla knighta :p

Siwek
22-03-2006, 23:43
Wszystko dokładnie jak powiedział Gremlin.
Za dużo się naczytaliście różnych historyjek. Jak powiedział Gremlin, jak dobrze wiesz gdzie uciekać to natkniesz się jedynie na jakąś larve, a jak wyjdzoe 2 scarab to 2 scaraby to chyba nie koniec świata co nie?? ;)

Dobrze wiem jak na nich jest bo sam tam expiłem za czasów jak miałem RP. Exp nie jest najlepszy, a kasa się tam nie specjalnie zwracała.
Osobiście polecam bardziej cyclopolis, chociaż tam też się nie zwraca, ale mógł byś na Edron lub Ankrahmun na dragach poexpić ;)

@Propan Butan
A co to za różnica na czym skillujesz??

MtGMaciej
25-03-2006, 09:32
SCARAB = super exp. i calkime dużo kasy:cygaro:

Myślee,że jednak pallek może mieć trochę kłopotów po potrafią scaraby ostro walnąć.:(

.:Marta:.
12-05-2006, 14:31
Tak jak koledzy wyzej. Byłam na scarabach ze strzałkami i nie jest aż tak źle ale to sie za bardzo nie oplaca. Raz sie zwraca raz nie,kasa sypia w miare ale to i tak sie nie zwruci do konca czasem jakies sc albo co innego sie sypnie. Albo nawet jak uciekasz to za chwile wychodzi nastepny scarab a tam sa z reguly wąskie korytarze wiec ciezko uciekac. Exp jak dla pala to sredni. Jak chcesz to mozesz isc ale troche z tym bedzie meczarni :confused:

Zemsta
12-05-2006, 14:50
Ja powiem cos od siebie, chodz mam dosyc krotko pacca(dopiero 2 tyg).
Raz poszedlem z kumplem na ancienty ale musialem konczyc wiec sie loglem na tych ukrytych scarabach na -3 (odkopuje sie je jak tomb).
Mialem wtedy ze soba gdzies z 700-1k bolts, dokladnie niepamientam.
Jak sie loglem to zaraz 3 na mnie ale na loozie stalem i zabilem z 2 exura gran.
Zaczolem sobie lazic i zabijac je(wbilem kolo 23k expa) w ponad 1h.
Zuzylem kolo 700 beltow, przynioslem 4 amethysty z 3 emeraldy z 5 scarab coins i z 1k w kasie. zuzylem z 10 mfow i z 8 min life ringa.
Jak widac koszta jako tako sie zwrocily :]
Gdybym selnol kamyczki to bym byl z 1k na plusie.
Mialem wtedy 78 badz 77 dist i 43 lev(wiem ze skille slabe ale coz tam :])

Scaraby sa dosyc dziwne, bo ida czesto hity za 20(tak z 5 razy) a potem idzie kilka(nascie?) hitow za 100+
Arrowsami mi sie glupio walilo.
Tyle co mam do powiedzenia.

EDIT: jesli by to BYLY SAME SCARABY to by bylo super, ale nie ma takiego miejsca a na te larvy sie czesto traci sporo belt i arrows a loota z tego niema :]
Moza tez zbierac fooda, jesli sie nie zje to sprzedawac go i tez kasa bendzie.
Cya

Slyth
12-05-2006, 15:13
Ja jestem podobnego zdania co Gremlin
swoim starym palkiem odrazu gdy kupilem pacc biegalem po pacc area i szukalem fajnego expa na 47 lvl, bylem na scarabach i to jednak nie jest to, scaraby są świetnym rozwiązaniem dla najtów, a jeśli chodzi o palka to ja jestem zwolennikiem młucenia guardów :)
pozdrawiam

Kempollo
21-05-2006, 09:45
Słuchajcie jak nie mieliście palla to weźcie nie mówcie chłopakowi żeby odrazu z nich rezygnował -.-X( X( Miałem pala ze skilami 60+ :cup: i chodziłem na luziku na scaraby, larvy uciekałem i było git wtedy miałem to było gdzieś od 21-27 i było dobrze ale potem to już chodziłem na quardy bo zbierałem na promotion więc jak chcesz iść to idź na luzie ale radze wziąć Boltki i Kusze Pozdro

Mike12
30-05-2006, 20:17
ja swoim palkiem zaczolem juz expic od 20lvla i jakos uchodzilo mi ale tak zeby sie zwracalo to dopierdo na 75 discie i 45lvlu gdzie chodzilem na -3ukrytej jaskini.do panow ktorzy twoerdza ze scaraby sa dla knightow:czy ja wiem palladyn tam tak samo wymiata jak knight a z dobrym dystansem nawet lepiej....

Kapix
30-05-2006, 20:26
Boze ludzie mieliscie kiedykolwiek palla???? Ja od 15 lvlu siedzialem na scarabach i od dista 53 na samym poczatku Kyry jak bylo pelno osob online. I dawalem rade! Tylko musisz uwazac, zeby ci zza plecow nie wyszedl drugi. Teraz mam 86 level i nie mowcie ze jestem noobem i ze sie nie znam bo to wy mowiac ze scaraby sie sa dla palla sie nie znacie. Zreszta polecam 5 kopalnie, czyli taka ukryta ktora musisz wykopac tak jak tombe, ale wy wszyscy mowiacy ze scaraby nie dla palla pewnie nie wiecie gdzie ona i nie wiecie ze tam sie robi lajtowo 30k expa na godzine na ostatnim poziomie :)