Pokaż pełną wersje : Dragon Lance
Czy oplaca sie uzywac dragon lance czy moze fire axe na 16 levelu i skillach 60/60?Moje EQ to fire axe,c-arm,p-legs,warrior helmet,medusa shield,buciki.I powiedzcie czy to dobre skille jak na ten level.
Master Pepi
15-03-2006, 15:16
po 1 primo: zależy na jakie potworki idziesz,
po 2 primo: polecam d-lance+f-axe kupic, ponieważ czasem bedzie potrzebne ci to, a czasem tamto. :cygaro:
f-axe juz posiadam a zamiezam expic na kopalniach,dark catedrze lub na ghostlandzie
hmm 16 lvl =/ troche chyba za wczesnie ale zawsze lepiej bedzie ci sie z tym expic 8o ale te expowiska...mlech ghostland - nie polecam duzo noobkow i wiecznie pusto =/ dark cathedral - goraco polecam :D sam wbijalem tam lvl co godzine :D od 23 do 27 w jeden dzien :D ale skille byly 76/62 a nawalalem z giant sworda:D a kopalnie tez nabijalem tam lvl co 3-4 godziny bywalo tez o wiele dluzej =/ ale 2 dni spedzilem tam na huncie :D ale tylko na soldkach i zwyklych dwarfach i schodzilem tylko na poziomy z jednym guardem 8o
skonczylo sie tak ze po 2 dniach zmarnowalem 6 uhow a zarobilem 34k :D
jesli chcesz szybki exp to wybierz Dark Cathedral a jesli kase to Kopalnie :D
w dark cathedral tez kasa ladnie idzie ale...trzeba sie wracac z lootem do venore albo na poczte =/ czyli duzy kawalek:(
Enjoy!
po 1 primo: zależy na jakie potworki idziesz,
po 2 primo: polecam d-lance+f-axe kupic, ponieważ czasem bedzie potrzebne ci to, a czasem tamto. :cygaro:
tak sie przyczepie :D to sie nie pisze po 1 primo i po 2 primo tylko po primo i po secundo :D Enjoy!
Master Pepi
15-03-2006, 15:47
tak sie przyczepie :D to sie nie pisze po 1 primo i po 2 primo tylko po primo i po secundo :D Enjoy!
Czy oglądałeś kiedyś takie "cuś" jak "Świat według Kiepskich"? jeżeli nie to polecam :P
Topic:
Na DC radze dobic skille po 65/65 conajmniej i uzbroic się w d-lance, tak samo na ghoustlandzie.(polecam jednak mieć przy sobie także jakąś broń 1-no ręczną, w razie kłopotów) Jednak skille po 70/ 70 i wtedy bezproblemowo all jedziesz :cygaro:
a czy jak bede szedl na dc to jest szansa spotkania zlurowanego GS'a?Gram na swiecie Celesta?Czy spotkaliscie tam kiedys lurnietego GS'a?
Phy Praefectus
15-03-2006, 15:53
dragon lance jest swietna bronia ale...
polcalbym chodzic do skilli conajmniej 70/70 i conajmniej 40 lvlu z Fire(kaxe) + tarcza.D lance to bron ktora uzywa sie glownie do expienia na wyzszym lvlu albo do solowania smokow,gsow i innych shitow.Oczywiscie z d lanca ladnie bedziesz bil w DC bandity i te inne ale po co jak bijac z tarcza + axe rowniez trenujesz swoja postac.Moj kumpel zabral sie na niskim lvlu za Giant sworda i ma teraz skille 76/66 :|
Master Pepi
15-03-2006, 15:55
tak jest mała szansa że gs'a spodkarz poniewaz z jednego respu można go lurnac i znika dopiero przy domku npc monka
del toro
15-03-2006, 20:42
Czy oglądałeś kiedyś takie "cuś" jak "Świat według Kiepskich"? jeżeli nie to polecam :P
Topic:
Na DC radze dobic skille po 65/65 conajmniej i uzbroic się w d-lance, tak samo na ghoustlandzie.(polecam jednak mieć przy sobie także jakąś broń 1-no ręczną, w razie kłopotów) Jednak skille po 70/ 70 i wtedy bezproblemowo all jedziesz :cygaro:
Big LOL.Jezeli masz zamiar biegac za banditami,smugglerami i tego typu badziewiem (tudziez jakas tarantula/slimik) Wsytarcz 50/50 i z fire axem sie smiga gladko (ja tak robilem). Jezeli zauwazysz ze przy 50/50 zbyt mocno cie jada to dobij 55/55 i to juz BANKOWO bedzie starczyło :)
Najleiej bić rybą! A jak Ci się znudzi to zjeść możesz:D
Jako iz d-lance ma malo obrony, najpierw podnies skille, gdyz mozesz ladnie obrywac. Tak samo przydalby Ci sie troche wyzszy lvl... masz troche za malo hp zeby zgarniac 2x wieksze obrazenia z bronia dwureczna ;) A wiesz mi, ze tak jest, mam bardzo podobne eq. Na miejsca typu g-land, dc, guardy itp. zdecydowanie z f-axem sie chodzi
Marcin Fresz
19-03-2006, 19:14
Z takimi skillami to radze Ci zawsze expic z f axem. NIe chodzi o to ze sa zle, lecz wlasnie o to by Ci shield w czasie expienia tez wchodzil. Jak bedziesz mail skille 90/90 to wtedy i tak bedzie za wolno szedl shield by lecial w czasie expeinia pozatym potwory na ktorych bedziesz expic beda wymagaly szybkiego ubijania a wiec d lanca.
Mithgar XX
23-03-2006, 12:38
Z takimi skillami to radze Ci zawsze expic z f axem. NIe chodzi o to ze sa zle, lecz wlasnie o to by Ci shield w czasie expienia tez wchodzil. Jak bedziesz mail skille 90/90 to wtedy i tak bedzie za wolno szedl shield by lecial w czasie expeinia pozatym potwory na ktorych bedziesz expic beda wymagaly szybkiego ubijania a wiec d lanca.
Jeżeli uważasz, że dopiero od 90 /90 oplaca się uzywać d- lancy, to jesteś w błędzie. Z własnego doświadczenia wiem, że jush od 50lv i skili 75+ oplaca się bić d- lanca. Wcześniej raczej uzywajcie jednoręcznej broni. Hity będą calkiem niezle( wielkiej roznicy miedzy np. d-lance, a f-axe nie będzie- tak średnio 15+ obrażen więcej na hit, a shielding nie będzie rósl i będziesz mógl nieco za mocno obrywać)
@topic
Zdecydowanie f-axe:P Idż na katedre, tam ladny exp jak na twój lv
na Dc - D lance
na Gl - D lance
kopalnie - sam se wybierz:P zalezy na jakim poziomie ;)
Z własnego doświadczenia wiem, że jush od 50lv i skili 75+ oplaca się bić d- lanca.
Zalezy co bijesz.
Smoki - tak. Guadry - nie. Elfy - nie. OF - nie. PoH - moze. Mint - tak.
@topic:
Ponizej 40 ( srednio ) levelu nie expimy na niczym, co musimy zabijac szybko zeby nie ponosic horrendalnych kosztow w uhach. Z tego powodu lepiej jest uzywac tarczy bo bron dwureczna nie dosc ze wcale nie musi przyspieszac expienia to dodatkowo ( co jest logiczne ) zwieksza otrzymywane obrazenia.
Mithgar XX
25-03-2006, 19:33
Zalezy co bijesz.
Smoki - tak. Guadry - nie. Elfy - nie. OF - nie. PoH - moze. Mint - tak.
Wszystko się zgadza, za wyjątkiem elfów- na pewno nie bijesz ich dwuręczną bronia?:P wydaje mi się, że exp na elfach odbywa sie tylko za pomoca broni dwurecznych(d lanca, gs, war hammer).
smoki na skilach 75 na 50lv? Raczej to nieoplacalne.
Poh-u też nie polecam z dwureczna bronia, chyba ze mamy skile 85+, co jush pozwala na oplacalne bicie minoskow, cycow i reszty pohowej menazerii:)
Mhm.. Na DC zawsze biore i F-Axe i D-Lance, cuz na SLimki sieę DL przydaje (jak ładnie na hita schodzą :) ). Znowu F-Axe jest w sam raz na Taranty/Smuggi/Bandity/Assy/D-Monki... I zawsze troche skillu wejdzie :)
Wszystko się zgadza, za wyjątkiem elfów- na pewno nie bijesz ich dwuręczną bronia?:P wydaje mi się, że exp na elfach odbywa sie tylko za pomoca broni dwurecznych(d lanca, gs, war hammer).
smoki na skilach 75 na 50lv? Raczej to nieoplacalne.
Poh-u też nie polecam z dwureczna bronia, chyba ze mamy skile 85+, co jush pozwala na oplacalne bicie minoskow, cycow i reszty pohowej menazerii:)
Bah.
Scouty ze swoim armorpiercingiem wchodza jak w maslo gdy uzywasz 2h ( obowiazuja je takie same zasady trafienia jak palka, czyli niezablokowane ciosy w wiekszosci przechodza przez armor ).
Smoki na tym skillu sa w najgorszym wypadku tak samo oplacalne jakguardy, imho nieco bardziej.
Jedyne co ci moze zagrozic na pohu to minomagi i archery, do tego na bank nie potrzeba 85+ .. Respy smokow i orkow sa zbyt ubogie do expienia, na gs zawsze warto miec tarcze i w przypadku zlurowania uciekac az zniknie :p
Scouty ze swoim armorpiercingiem wchodza jak w maslo gdy uzywasz 2h ( obowiazuja je takie same zasady trafienia jak palka, czyli niezablokowane ciosy w wiekszosci przechodza przez armor ).
Na moje to one używają shielding piercing'a.
skille nie sa bardzo zle, ale radze ci z f axe expic gdzies do 30 lvl, teraz z bronia dwureczna to zaduze obrazenia beda ci stwory zadawac
Mithgar XX
27-03-2006, 20:02
Na moje to one używają shielding piercing'a.
Zapewniam cie, ze ciosy ida w zbroje.... Dowod?: expilem tam w f axe + demon shield, pozniej przezucilem sie na d lance. I co? nie zauwazylem zadnej roznicy w obrazeniach, ktore dostawalem. A nawet dostawalem mniejsze obrazenia, gdyz elfy padaly znacznie szybciej, gdy walilem je d lanca.
Przy takich skillach sie nie oplaca, waste uhow/ihow/manaskow na exure
Jak podchodzisz pod 60 skilla, i masz gdzies 30~ lvl, to polecam lance.
I jak chodzisz z Bronia typu d lanca/gs to warto nosic axe/sword ringi. Niby malo, ale te 4 skille sie przydaja do szybszego ubijania.
Moim zdaniem wez shielda i f axe i smigaj na dc itd.. po co?
Po to aby rosly ci skile nastepnie zrob 40 lvl dotrenuj 80 axe(80 shield pewnie tez ci wpadnie) łap d lance i biegaj gdzie chcesz,polecam mintwalin spoko exp i sporo złomu ^^ i poh tak po 50 lvlu bijesz wszystko procz gsow ;] przynajmniej ja tak robilem i bylo spoko (zarabiasz na mintwalin kasy srednio 30k/na 5h) a schodzi okolo 2bp uh(jak w moim przypadku) na drugi dzien lecisz na poh wybijasz(ida uhy) i znowu mintwalin...
btw na mintwalin oczywiscie d lanca ;]
Zapewniam cie, ze ciosy ida w zbroje.... Dowod?: expilem tam w f axe + demon shield, pozniej przezucilem sie na d lance. I co? nie zauwazylem zadnej roznicy w obrazeniach, ktore dostawalem. A nawet dostawalem mniejsze obrazenia, gdyz elfy padaly znacznie szybciej, gdy walilem je d lanca.
Czyli potwierdzasz moje słowa, może o tym niewiesz, ale jeśli coś jest ~~~piercing to oznacza to, że to coś sie przez to ~~~~ przbija i jest bez znaczenia czy nosisz to ~~~~~ czy nie.
-----------
dół
Nobo tak tam jest, miło, fajnie i przyjemnie :).
Ja tam swoim knajtem expilem 65/65 z k axe ( z f axe ebdzie lepiej:D:D) w k secie i z dwarfen (lol???) shield. Wyciągałem 25K expa/h
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.