PDA

Pokaż pełną wersje : Jaki amulet na hydre ?

Shanderwoo
17-03-2006, 15:08
Yo, mam pytanie, idę za kilka dni na hydry (jako bloker) i się zastanawiam jaki ubrać amulet.
Mógłym ubrać platinum amulet >> on teoretycznie uchroni mnie przed combem z reki, Silver amulet >> przed poisonem , protection amulet >> przed wszystkimi obrażeniami. Proszę o pomoc.

PS. Jeśli zamulam to sorry, nie znalazłem tego na forum

Averhio
17-03-2006, 15:13
Najlepiej weź wszystkie i zobacz który najlepiej się sprawdza =]

Xzonixek
17-03-2006, 15:16
Platinum bedzie najlepszym rozwiazaniem:P

B4k4
17-03-2006, 15:23
jak najwiecej stone skin amuletow.

Rybzor
17-03-2006, 18:29
jak najwiecej stone skin amuletow.
[ironia/]
?
Mam nadzieje, waste :P

On Topic:
Wydaje mi sie ze platinum albo protction bym wybral jakbym byl na Twoim miejscu :P

notop
17-03-2006, 19:45
Yo, mam pytanie, idę za kilka dni na hydry (jako bloker) i się zastanawiam jaki ubrać amulet.
Mógłym ubrać platinum amulet >> on teoretycznie uchroni mnie przed combem z reki, Silver amulet >> przed poisonem , protection amulet >> przed wszystkimi obrażeniami. Proszę o pomoc.

PS. Jeśli zamulam to sorry, nie znalazłem tego na forum
po 1 protection ammy neidaje przed wszystkimi tylko przed hitami w zwarciu,a elven chroni pzred wsyztskimi
a po 2 wez pamy na hyddry i nieexperymentuj

szymon287
17-03-2006, 21:19
hmm a moze aol xD? ale jesli o tym mowa to proponuje wziasc wszyskie 3 ale ubierac po kolei:
silver
protection
platinum
;]

Shanderwoo
17-03-2006, 22:45
po 1 protection ammy neidaje przed wszystkimi tylko przed hitami w zwarciu,a elven chroni pzred wsyztskimi
a po 2 wez pamy na hyddry i nieexperymentuj

Wszystko ok i dzienki za szybkie odpowiedzi. Tylko że jedna rzecz mnie zastanawia Notop twierdzi że - ,,po 1 protection ammy neidaje przed wszystkimi tylko przed hitami w zwarciu'' a na tibi.pl w dziale amulety pisze -
Protection Amulet - Zmniejsza obrażenia od wszystkiego, ma 250 ładunków.
Czy wszystko = hity w zwarciu ?

Lasooch
18-03-2006, 00:09
Nie, wszystko nie = hity w zwarciu, za to p-ammy nie = protection amulet:P tylko platinum.

pazuzu
18-03-2006, 14:48
generalnie dobierajac amulety zadaj sobie pytanie czym walnie cie stworek i jak mocno oraz na ile uchroni cie dany amulet

protection amulet zmniejsza obrazenia fizyczne od stworkow w 10% (polecalbym go jedynie na gsy ktore wala fizycznie i bardzo silnie)
platinum amulet ma 2 defa

ja bym nie bawil sie w zadne inne tylko platinum
hydra nie wali az tak mocno i czesto czarami zeby kombinowac z amuletami a te 2 defa wiecej tez czasem uchroni cie od jakiegos hita

Andrew
18-03-2006, 18:29
ja proponuje platinum ammy poniewaz masz 2 dodatkowej ochrony i chyba nie bedzie sz an tyle głupi żeby stać do hydry frontalnie :D

Poisoner Reaktywacja
18-03-2006, 23:24
Zdecydowanie platinum, więcej zmniejszy hity hydry wręcz, a hitów magicznych także protection amulet nie zmniejsza. A o silverze to nawet nie myśl, bo to smieć: 200 ładunków zejdzie w kilka minut, a zmniejsza straty ledwie o 1 hp/turę.

Marcus Davemport
20-03-2006, 12:56
Ja polecam AoLa, szczegolnie, kiedy to twoj pierwszy raz na hydrach...

pazuzu
20-03-2006, 14:15
Ja polecam AoLa, szczegolnie, kiedy to twoj pierwszy raz na hydrach...

kompletna glupota

watpie zeby sie porywal na hydre sam a skoro idzie z kolegami to jak dednie odzyska rzeczy stracone podczas smierci wiec po co ma wtopic jeszcze 50k?

wiadmo ile da nam np. protection amulet ale 2 defa z platinum amuletu tez chroni moze byc tak ze dzieki niemu jakis naprawde potezny cios pojdzie na zbroje zamiast trafic w nas
dodatkowa zaleta platinium amuletu jest to ze nie trzeba go pilnowac i zakladac nastepnego

Mikeangello
20-03-2006, 15:47
Najlepszym rozwiązaniem byloby założenie platinum amuletu.A co do hydr to mam takie pytanie, czy hydry widza niewidzialnych? Bo na stronce nie pisze i nie sądze zeby tak silna bestia jak hydra nie widziala niewidzialnych.

Marcus Davemport
20-03-2006, 19:02
kompletna glupota

watpie zeby sie porywal na hydre sam a skoro idzie z kolegami to jak dednie odzyska rzeczy stracone podczas smierci wiec po co ma wtopic jeszcze 50k?

wiadmo ile da nam np. protection amulet ale 2 defa z platinum amuletu tez chroni moze byc tak ze dzieki niemu jakis naprawde potezny cios pojdzie na zbroje zamiast trafic w nas
dodatkowa zaleta platinium amuletu jest to ze nie trzeba go pilnowac i zakladac nastepnego

ty ale w jaki sposob go uratuja? Kto? Widziales kiedys blokera zdychajacego na hydrach? Co zrobili shooterzy? zabili hydre? Jezeli nie ma kolegow, ktorzy znaja hydry i moglby ich spytac (wnioskuje z faktu, ze pyta na forum) to kto go uratuje? Widziales w ogole hydre? Przeciez ona z piastki prawie nie bije. Trafiaja co 15 hit za 25hp... Po co mu platinum amulet? Przy poison Wave nie pomoze nic a nic a inne hity nie maja znaczenia kompletnie... Jaki potezny cios masz na mysli? Zabilem troche hydr, najpotezniejszy cios byl za ok 80. Faktycznie potezny... Demony miekna... Wez sie w garsc. A co do ratowania... Widzialem sorcow na lev 80+ ktorzy niefartownie wywrocili sie w 1 sec na hydrze dostajac combo, mowiles ze jego przyjaciele go uratuja... kto? jak?

pozdrawiam
Marcus

Blacko
21-03-2006, 00:57
Jesli juz jakis amulet to elven (-10% kazdy rodzaj dmg). Ale swoją drogą nie ma się co pie...kochać bo jeśli podczas blokowania nie bije sie hydr z lancy (jak ja ;)) to faktycznie wystarczy unikać jedynie poison wave (~300dmg). Największe hity z łapek, jakie otrzymywałem od hydry z lancą na full atk to ~180, czyli tylko ciut mocniej od dla...

Mała rada, jeśli zlurujesz 2 hydry albo 1 zrespi ci sie za plecami (co sie zdarza dość często) to utani hur i uciekaj, a potem zluruj jeszcze raz, tym razem pojedyńczo...

Ciunu
21-03-2006, 02:36
Ogólnie mówiąc to nie opłaca się bawić w jakieś amulety - Platinium Ammulet i tyle.
Jeśli już obczaisz hydry dostaniesz raz na 20 min prostą przy jej lurowaniu. Hydry są to dość łatwe potwory i nie ma co się z nimi bawić. Mi na 2h hunta idzie niecały bp UH (bez druida ;) ) a na początku było gorzej ale jak to sie mówi "trening czyni mistrza".. więc idz na te hydry z p-ammy i zobaczysz że wyjdzie ci to na dobre :*.

Offtop:
Hydra nie zatruwa tylko wali z poison hyra ale to są jednorazowe dsg. A drugi jej water hur wali fizyczne (najczęsciej nie przebije cie z tej prostej a jak coś to max 100 jak sie jej uda :) )