zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Propozycje Potworów na Rook'u

Stron : 1 [2]

ROOKIE_MARIO
18-06-2007, 14:40
umieszczajcie tu propozycje jakie wg was potwory powinny byc jeszcze na rooku. i moja propozycja-dwarfy(te zwykle) jednak wypada z nich cooper shield, co oznacza ze stal by sie bardziej powszechny.B)

Ja bym chciał żeby na rooku najlepszy potwór to Dragon :P

Aha jeszcze 1 wymyśliłem coś takiego Żeby zrobić Parchment Quest
gdy przesuniesz scrolla to pojawiają sie 4 ghoule zabijasz je bierzesz nagrody

Plate Legs
Noble Armor
Steel Helmet
Crocodile Boots
Dwarven Shield
Serpent Sword
Knight Axe

i to by było na tyle :D

Masz rację. 4 Ghoule ido zabicia i takie nagrody! o.0 <woow>:baby: Pomyśl 2 razy zanim COKOLWIEK napiszesz, bo normalnie mnie rozbrajasz >.< !X(

@Topic
Co do tematu to: ja bym dał jakąś wysepkę i NPC z tratwą. Na tej wysepce byłyby kopalnie Dwarf'ów(na samym dole soldier jak już niektórzy mówili), do tego wieża Elf'ów(quest na bow, 100 arrows).
MoŻe jeszcze jakieś expowisko z obozem Amazonek?
To tyle co chciałem powiedzieć.:]

@EDIT
Co do tej tratwy to chodzi o to, że jest tratwa na niej NPC i piszesz do niego >hi>(nazwa wysepki)>yes. Jesteś na wysepce i powracasz pisząc >hi>rookgaard>yes. KOsztowałoby to 20 gp tak jak na "Lodowe Wyspy".

walet-94
20-06-2007, 19:29
popieram projekt z wysepkami, ale wygodne by było wtedy depo (wysyłanie lota do depo prosto z wyspy) co niestety jest niewykonalne;(;(;(

Vertanus
20-06-2007, 19:49
Poprostu zal... Ludzie pomyslcie kto wam zabije dark monka na rooku... Dark monk ciacha niezle nawet knighta w k secie + 70 skilla.... Wiec gdzie tu rookerzy... Nawet legenda z antici by go nei zabila. Wiem powiecie ze w kilku ale dark monk sie leczy nawet szybko i do tego ciekawa obrona wiec te hity po 1-15 by nic mu nie robily. A na co komu Fs lub Ka na rooku? itd? przeciez gra starcila by sens all by sie zabilo w 1-4 hitach (mowa o tych najmocniejszych potworkach na rooku) i po co to? rook jest od przejscia i wyjscia na maina a nie jakies rookstayerzy sie robia N/C. Wg mnie rookerzy to ci co boja sie lub nie radza sobie na mainie. Mysla ze jak wbija 50 lvl na rooku to kozacy niech ida na maina. A jak juz sa tacy to niech siedza cicho bo tibia nie jest od zostawania na rooku tylko brniecia do przodu. Ogolnie moje takie zdanie dostepne eq teraz jest w zupelni wystarczajace do wbicia 8 a nawet 10 lvl na rooku. A ci co zostaja dluzej to ich bol nikt im nie karze. A rookerzy tylko blokuja wyspe poczatkujacych co jest bardzo uciazliwe. Gdyz kazdy co chce zagrac zamiast szybko expic i na maina widzi jakiegos N/C 20 lvl co mu all wybija bo mysli ze kozak. Na tym gra nie polega.... TAKIE MOJE ZDANIE JESLI MASZ INNE NIE KLOC SIE, NIE WYZYWAJ NAPISZ JE TEZ ;]

Nie lubie rookstayerow.....

Drangir
20-06-2007, 19:54
Napisałbym ale nia mam już siły... która to osoba... wie,y że niektórzy nas wysywają, nie lubią itp. ale my się nie boimy maina. mi main po prostu sie znudził jak zjebuem se postać :] ale na mainie też gram. A po za tym wiesz jakie to uczucie kiedy nabijasz 40-50 lvl na rooku? na maine wchodzisz w społeczność a tu wychodzisz tylnimi drzwiami :p (plz mace)

BaxCrow
20-06-2007, 23:47
A ja myślę, że powinni powiększyć teren na Pacc i zrobić bramkę lvlową od 20 lvl, więc tylko roostayerzy by mogli tam wejść.

Potworki, które proponuje to:
Dwarf
Elf
Amazon

I myślę, że jakieś miasteczko z domkami. :)

Ujo
21-06-2007, 00:26
@ROOKIE MARIO

taaa dwarfy odrazu rookstayerzy zabijaa aby wypadł dwarfen ring i iron ore cena cooper shielda z 300gp spada do 30gp rookstayerzy w grupach zabijają soldiera i na dzen dobry mają axe ring i battle axe
z elfuw odrazu wypadnie pełno apple czyli więcej rookstayerzy będą mieli jabłek i będą wylotowywac long sworda no i ten heaven bloosom pomyśl 3 razy zanim coś pomyślisz

darushu
21-06-2007, 01:02
@up
No troche przesadziles z ta cena copperka, gdzie by Ci jego cena spadla do 30 gp... co najwyzej do ceny 100gp ;)

Pozatym czy niektorzy maja mózg? Dawajcie sobie dwarf soldiery, dawajcie valkyrie, dawajcie elfy i niewiadomo co wiecej... dostaniecie zalewu itemow nowych, to az wam sie odniechce takich pomyslow...
Ja tam nieoczekuje nowych potworow, a jezeli by juz... to milebym widzial jakiegos bossa weży, typu boa, lub anaconda.

See Ya

Ujo
21-06-2007, 16:22
mam pomysł niech dodadzą najlepiej bata :D nie wypada z niego super extra itemy nie za silny nie za słaby

PirateStyle
21-06-2007, 21:31
Ja bym chciał żeby były Orci Warriory i Dwarfy ;D

Wylansowany
21-06-2007, 22:13
@up

Pozatym czy niektorzy maja mózg? Dawajcie sobie dwarf soldiery, dawajcie valkyrie, dawajcie elfy i niewiadomo co wiecej... dostaniecie zalewu itemow nowych, to az wam sie odniechce takich pomyslow...
Ja tam nieoczekuje nowych potworow, a jezeli by juz... to milebym widzial jakiegos bossa weży, typu boa, lub anaconda.

See Ya

Zgadzam się...wszyscy dawają jakieś amazonki, dwarfy, elfy ( najlepszy był Orschabaal w klatce :D ), a wiecie przecież, że rook to wyspa DLA POCZĄTKUJĄCYCH...nie dla ROOKSLAYERÓW ( czy jak im tam )...a bardzo podobają mi się pomysły z bossem jakiegoś typu potworów...węży...ratów...bugów...ale i tak musiałby mieć max. 175hp i dawać 100 expa jak nie mniej.

Ale co by się na pewno przydało: Powięjszenie terenów dla Facc. Kilka Questów ( ale niezbyt trudnych ) i zbajerowanie terenów dla Pacc, w postaci małej osady z murami, żeby bronić miasta przed atakami orców, orców spearmanów, minosów ( wszystko zwykłe ) i trolli. W osadzie byłyby dwa stoiska oraz np. hodowla rabbitów, sheepów itp. Takie kolonia ludzi z normalnego miasta rooka.

yahoopila
22-06-2007, 19:19
powinien być taki rookowy anihilatoror taki jak był na otsie chyba MTK czy jakoś tak. Po bokach z dista leją dwarfy soldiery a np przy wyjsciu stoja dwarfy.

jedrolek
29-06-2007, 22:25
Z postów nie których osób wynika ,że rook by chcieli maina zamienić, może zaraz jescze depo? Ktoś napisał że Fire Elementala dodać, z krzesła spadłem jak takie coś przeczytałem. Moze zaraz jeszcze Demona który by przywołał tego Fire Elementala?? Jak niektórzy mądrze powiedzieli to Dwarfy i może tego Dwarfa Soldiera ale pojedyńczy resp. Chociaż to by był boss więc był by otoczony dwoma zwykłymi dwarfami. I sobie pomyślałem, że z boku by był Teleport otoczony Magic Wallami.gdyby się ubiło naszego Bossa i jego kumpli zwolniły bi sie magic walle weszło by sie do teleportu i tam by były nagrody o takie: battle axe, dvarfen shield, scale armor i brass legsy. wydaje mi się że nagrody nie są za drogie. wytłumacze dlaczego:
Battle axe i Dwarfen shield wypadają zwyczajnie z Dwarfa Soldiera.
Scale Armor jest jedną z tajemnic rookgardu więc jak to mówi moja nauczycielka od matematyki "Niech wyjdzie na jaw". A Brass Legsy są hmmm... chyba nie jest za drogą żeczą jak na rook. a co do innych potworów to by mogły dojść Hyena i Cobra. Na jakiejś górce by był Tiger, ale taki specjalny który by po za jedzeniem zopstawiał coś szczególnego. np.:katane. Niby zwykła rzecz ale zawsze fajnie tak z Tigera(Bossa rooku) wyciągnąc jakieś 150 gp;). I wydaje mi się że to wystarczy. Cya.

NyGGuS
03-07-2007, 10:31
Yo ;]

Moim zdaniem (dla nas RookStylerów), powinno być coś silniejszego... Co było by do HUNCENIA tylko w TEAM. Coś takiego jak Cyclop... Na co trzeba by było wydać dużo kasy (life fluid), Ale halabarda .... :d

NIe wiem... ALe bycie rookstylerem nudzi się... Powili... Mnie naprzykład jedyne co trzyma przy rook, to tajemnica SS-a :|:wiking:

Patton
01-10-2007, 23:58
Moim zdaniem powinien byc na rooku swamp troll , bat , butterfly , a na takiej plazy kolo waspow powinien byc lew i inne takie mniej grozne potworki:)

darushu
02-10-2007, 00:42
Jedno i tylko jedno życzenie...

AppSheng to dziadostwo... do ubicia nawet przez 6 leveli... bez wielkiego waste lf'ów.
Munster tym bardziej... z takim to sobie nawet 1 lev poradzi.

Dobrze zrobiłby jeden jedyny boss... taki z prawdziwego zdarzenia... Taki o sile ataku powiedzmy, Mino maga... i o obronie + leczeniu ghoula... Z dosc sporą ilością hp, loot najlepiej zaden... jedynie moglby wypadac jakis rar (always), ktory by byl dowodem, ewentualnie przydatny do jakiegos addona.
Jeden jedyny potwor na ktorego trzeba by bylo wytrzasnac dobra ekipe z servera... Cos co potrafilo by zabic nawet najlepszego wojownika na rookgaardzie... coś to mogłoby takie combo zadac, że moglibysmy sie nie nadarzyc z leczeniem... ktorego nie pokonalo by sie w sposób:
- aa to sobie zejde, podlece... uderze kilka razy, powale na ziemie i wyciagne z niego m leather, mlw i inne rarytasy.

Oczywiscie moja bujna wyobraznia... ale pomarzyc zawsze mozna, co by bylo jakby sie tak stalo... i jakby akurat na moim servie sie gdzies zrespil :) achh...

Hellraiser
02-10-2007, 01:47
Fajnie byłoby gdyby dali wam jakiegoś bossa, przy którym jego respie będą wstawiane te "śmieszne opisy na biało"

Już wiem dobrym bossem byłby Acolyte of the Cult.

Ale to oczywiście spekulacje, które nie będą spełniane przez CipSoft ponieważ nie oficjalnie potępiają siedzenie na rooku powyżej 8lvl. No chyba że z litości coś by wymyślili.

Grimer
02-10-2007, 10:47
Mogli by dac pare dragów, gs'ow i pare demcow...to bylo by super te druzyny z 'góra' lf'ow, te 'big' hunty...

Evative
02-10-2007, 16:56
Więcej Rotów na pacc i więcej spearmanów na facc.
I jakiegoś mini booska, na którym by się biały napis pokazywał :D.

Tebiator
04-10-2007, 18:11
hmmm z jednej strony marzylbym aby byl jakis nowy potwor taki z 70expa max... z drugiej chociaz jestem rookstayer to potwory znajdujace sie tutaj sa jedynie dla tych co maja wyjsc pozniej na maina... wiec nie moga byc za trudne...

patrzac po update no jest nowe 2 potwory ktorych resp jest nieregularny i bardzo sporadycznie nastepuje jest nim AS i MUNSTER. wiec nie musimy tak znowu mowic jak to nam zle... jest to co jest wybralismy droge rookstayera wiec chyba liczylismy sie z tym ze potwory tutaj beda przecietne :)

to tyle... a teraz ide pisac rozprawke z angielskiego ;) ah :D

CzubiX
04-10-2007, 18:41
Jak wam się nudzi rook to wyjdzicie na maina rookstayerami,zróbcie socrcow/drutow i nie kupujcie zadnego eq tylko wszystko sami zdobywajcie! to dopiero wyzwanie

Rohas
04-10-2007, 19:25
Jak wam się nudzi rook to wyjdzicie na maina rookstayerami
Przeciez ten temat jest od tego, zeby ludzie sobie wymyslali potworki. Cos Ci nie pasuje? To bye.
*topic
No fajnie by bylo gdyby zrobili moze 1-3 gorke z pojedynczym respem dwarfa. Soldier to za duzo a dwarf zwykly jest chyba najodpowiedniejszy dla zwyklego rookera ;)
Mogli by dac pare dragów, gs'ow i pare demcow...to bylo by super te druzyny z 'góra' lf'ow, te 'big' hunty...
Padlem. Pomysl zanim napiszesz posta, k?

Jacekkkkk
06-10-2007, 11:39
dwarf soldier to naprawde genialny pomysl -.-, przecierz gdyby dodali solda co za tym idzie na rooku byl by battle axe ddwarven shield kusza bolty soldier helmet... sam gram na rooku i wogole nie podoba mi sie pomysl z dodawaniem jakich kolwiek potworow, jedyne co to mogliby powiekszyc respa minosow bo zbieranie skor to jest nielza rzeź. pzdro

piotrek26111
06-10-2007, 15:21
dwarf soldier to naprawde genialny pomysl -.-, przecierz gdyby dodali solda co za tym idzie na rooku byl by battle axe ddwarven shield kusza bolty soldier helmet... sam gram na rooku i wogole nie podoba mi sie pomysl z dodawaniem jakich kolwiek potworow, jedyne co to mogliby powiekszyc respa minosow bo zbieranie skor to jest nielza rzeź. pzdro
Nie, nie mogliby powiekszyc respa minosow bo wtedy na rooku graloby wiecej pseudo-rookstayerów.

A co dwarfa soldiera to jestem oczywiscie wielkim przeciwnikiem jego wprowadzenia z takiego samego powodu jak powyzej, jednak nalezy zwrocic uwage ze jakby go wprowadzili to loot nie wypadalby z niego taki sam jak na mainie. (tak samo jak np z minotaura na mainie jak wiadomo wypada poison dagger a na rooku nie)

Kanciapa
06-10-2007, 22:42
Ice Troll
Swamp troll
Dwarf
Slim ( o ile jeszcze nie ma xP)
i jako jeden z rzadszych, silniejszych potowrów to np. Orc Warrior

-------------

Więcej chyba nie potrzeba:p

ErAgOg
06-10-2007, 23:17
(tak samo jak np z minotaura na mainie jak wiadomo wypada poison dagger a na rooku nie)

Ludzie kiedy wy zrozumiecie, że poison dagger WYPADAł z minotaura i wypadał z niego wszędzie nie tylko na rooku...

Maxknight
07-10-2007, 21:30
Dla mnie powinien być ghoul pojedynczy.
Ten co napisał że fajnie by było jak by był annihilator 2 to niech sobie kupi pacc i niech idzie cep na goblin quest i niech se stoji na tym mostku i nawala w gobliny...:elf:

piotrek26111
07-10-2007, 23:06
Ice Troll
Swamp troll
Dwarf
Slim ( o ile jeszcze nie ma xP)
i jako jeden z rzadszych, silniejszych potowrów to np. Orc Warrior

-------------

Więcej chyba nie potrzeba:p
No proszę, w dziale "tajemnice rookgaardu" w dzisiejszych czasach wypowiadają się już nawet osoby które nie wiedzą czy na rooku są slime'y. 8o

RookeR
12-10-2007, 19:36
Jak widze dużo osób się tu BARDZO rozmarzyło, niektóży za bardzo(mówi tu o tych Smokach i Demonie w klatce :D).
Ale szczerze mówiąc na wyspie przydało by się kilka nowych potworów do ubicia.
A wiec najsensowniejsze z nich i niezmieniające sprzętu w rook-u to :
- Scorpion (w otoczeniu 3 Cobr i 3 Snaków) znajdował by się w Pc, tam gdzie obecnie "mieszka" Rotworm.
- Cobry (parz wcześniejszy pod punkt)
- Smuggler który by się znajdował gdzieś głeboko pod bagnami (wcześniej do wybicia Orcki i Gobliny to minimum).
- Dwarf, znajdował by się on na kopalni-wyspie(którą by "utworzono") do której dostaliśbyśmy się przez tunel pod ziemia(tak jak na fibule a co :P).
- Primitive, stał by u boku wyżej wymienionego Smugglera :)
Potwory jak już wspomniałem wybrałem z myślą nie wprowadzania nowych zbroji, broni itp. Myśle także że Cipsoft powinien troszke powiększyć Rookgaard, w końcu Rookstaylerzy dużo im pomagają (choć by raportowanie Botterów :P). A wiec to jest moje ciche marzenie :)

__________________________________________________ ________
Komętować :)
Ps. Jeżeli jakiś bład wkradł się w moją wypowiedz z góry Przepraszam :)

darushu
12-10-2007, 23:33
No więc jak prosisz... skomentuję Twojego posta :)

Jak widze dużo osób się tu BARDZO rozmarzyło, niektóży za bardzo(mówi tu o tych Smokach i Demonie w klatce :D).
No racja... ale to zwykle trolle piszą, albo jacys "evul wymiatacze" w tibii...

Scorpion
Tu bym sie zgodził w 100%. Jedyny potwór, który by sie przydał na rooku oprócz jakiegoś lepszego bossa. Opłaciłoby sie wkoncu nosic powiedzmy bp antidote runes.
Smuggler który by się znajdował gdzieś głeboko pod bagnami (wcześniej do wybicia Orcki i Gobliny to minimum).
Nie... nie chce war hammera...
Dwarf, znajdował by się on na kopalni-wyspie(którą by "utworzono") do której dostaliśbyśmy się przez tunel pod ziemia(tak jak na fibule a co :P). To też zły pomysł.
Myśle także że Cipsoft powinien troszke powiększyć Rookgaard, w końcu Rookstaylerzy dużo im pomagają (choć by raportowanie Botterów :P). A wiec to jest moje ciche marzenie :)
Rookstayerzy po pierwsze.
To że raportują, nie oznacza, że są wielbieni przez CIPsoft, każdy prawie raportuje... Jest to można powiedzieć obowiązek każdego tibijczyka, tak jak np. w życiu realnym... pierwsza pomoc.

Komętować :)
Fatalny wręcz błąd

Komentować <- tak to powinno wyglądać.

Raimunt
13-10-2007, 23:40
Ja mam na Rook'u taką postać : Dogistyr Oseron of Rookgard.

A moze by takiego potworka wymyslic jak Fire Troll(o ile go niema).8o

Taki czerwony i żył by...:p

...w podziemiach???:]

Jarasek9595
14-10-2007, 11:04
Według mnie mogłoby byc nowe podziemie np. koło mino hell z bramką lewelową np. od 20 lvlka i były by tam minosy w większych ilościach roty i mogłyby byc dwarfy i dalej jakis quescik only rookstayer

Raimunt
14-10-2007, 13:50
Według mnie mogłoby byc nowe podziemie np. koło mino hell z bramką lewelową np. od 20 lvlka i były by tam minosy w większych ilościach roty i mogłyby byc dwarfy i dalej jakis quescik only rookstayer

No podziemia też by sie mogły przydac , może od 15 lvlu bo 20 mało kto ma na rooku

Raxev
14-10-2007, 14:12

A jest na mainie jakiś quest, np. tylko dla knighta?

A co do potworków, to faktycznie, mógłby być jakiś dwarf symbolicznie ;]

RookeR
14-10-2007, 19:41
No może ja też "troszkę" się rozmarzyłem o tym Smugglerze :)
A tak na serio to zapomniałem sprawdzić jaki z niego jest loot ( bo mi niegdy warhamer nie wypadł), no ale zdarza się :). A Za olbrzymi błąd Przepraszam, sam go dopiero zauważyłem dużo później już po wystawieniu posta. A że nie umiem ich edytować ( bo jestem newbe na forum) wiec serdecznie przepraszam :)

__________________________________________________ ________

darushu
14-10-2007, 21:59
Może od 15 lvlu bo 20 mało kto ma na rooku
Żebyś się niezdziwił... na tzw. mniej zaludnionych serverach graczy +20 lvl, jest w okolicach 40-50 w zwyż, nie mówie juz o serverach typu Antica, Tenebra gdzie takich graczy jest wprost multum.

Swoją drogą żadnych takich questów, bo zaleje Nas znowu fala pseudo-rookstayerów i nie będzie gdzie expic ;)
No może ja też "troszkę" się rozmarzyłem o tym Smugglerze :)
A tak na serio to zapomniałem sprawdzić jaki z niego jest loot ( bo mi niegdy warhamer nie wypadł), no ale zdarza się :). A Za olbrzymi błąd Przepraszam, sam go dopiero zauważyłem dużo później już po wystawieniu posta. A że nie umiem ich edytować ( bo jestem newbe na forum) wiec serdecznie przepraszam :)
Ależ spokoojnie ;) Nikt nie jest nieomylny.

Valderor
15-10-2007, 00:41
Swoją drogą żadnych takich questów, bo zaleje Nas znowu fala pseudo-rookstayerów i nie będzie gdzie expic
Święte słowa. Specjalnych questów dla Rookstayerów od xx levela na pewno nie będzie, bo Rookgaard jest wyspą przede wszystkim dla nowych graczy (1-7 lvl). Addony to chyba najwięcej, o czym możemy marzyć.

Co do potworów: skorpion jest genialnym pomysłem, w końcu byłoby to jakieś wyzwanie (i runy antidotum nabrałyby sensu). Oczywiście powinien być na jakiejś górce, żeby nie można było go lurować na Bogu ducha winnych newbie.

Dwarf ostatecznie też mógłby być, chociaż jak dla mnie Rookgaard i dwarf to rzeczy jakby nie z tej samej bajki.

Co do lootu ze smugglera: 0-10 gp, Meat, Ham, 0-2 Torches, Knives, Combat Knife, Sword (semi-rare), Leather Helmet, Short Sword, Deer Trophy (very rare). Ja nie widzę tu nic, co by zakłóciło równowagę Rooka, a Rookstayerzy zbieraliby sobie trofea :-)

Świetny byłby moim zdaniem pojedynczy Orc Warrior, respiący się nieregularnie (np. podobnie często jak Sheng) w głównej jaskini orków. Ma tę wadę, że poison dagger przestałby być mitem. Ale za to stałby się mega-ultra-rarem...

I jeszcze jeden genialny pomysł, wyciągnięty z otchłani czasu (tzn. z 4. strony tego tematu):
"Gdzies w glebi podziemi okrutne gobliny schwytaly piekna amazonke. Dreczyly ja, karmily zgnilym serem az w koncu biedna zbzikowala! Podobno zabila czesc swoich agresorow i blaka sie teraz po podziemiach atakujac kazdego kto sie za bardzo zblizy."

PS. @człowiek, który zaproponował slimy do skillowania: ja myślę że slimy by za szybko padały, już lepsze będą geomancery w training room.

Reboczyna
15-10-2007, 01:30
Moim zdaniem powininen byc taki jeden dosyć dobry monster na rookgaardzie.. zamkniety w jakims pomieszczeniu gdzie moga go wszyscy otwierac (móglby to byc Dwarf,Ghoul,Dwarf Soldier, Talantura) :D

Peere91
18-10-2007, 07:58
A WEDŁÓG MNIE TO POWINIEN BYDŹ AXE MUTANT TO TAKI AXE CO ATAKÓJE ZUYH LÓDZI!

temat zal.pl ;>

Tayute
18-10-2007, 13:03
Z tego powodu ze sam jestem rookslayerem potzreba tam czegos fajniejszego niz jakies 6 rotwormsow ktore biore na solo ;/
moze cos typu jakiegos war wolfa ew. orc warriora i jakiegos dwarvika
i mzoe wiecej questow np na jakies studded legi kture sa trzymane przez 4 orc warry a pozatym to nic :P

Podzro for all

SquintZebra
18-10-2007, 13:21
większość ludzi podchodzi do obecności niektórych potworków z pozycji rookstayera, to błąd
1. trzeba podejść do tego z pozycji max 7 lv
2. trzeba podejść do tego wg historii rooka

i teraz wnioski
1. Przed ostatnim upem w zasadzie poziom potworków był równoważny dla poziomu postaci, niestety update kompletnie to zaburzył, teraz praktycznie od 3-4 lv przestaje być na rooku nauka a zaczyna się wbicie tego 8 lv żeby wyjść
2.Powinni wprowadzić coś mocniejszego, ale znowu nie slime ani podobne bo już byłaby przesada, nie widzę problemy z rarach wystarczy je zabrać (smugler, warior), nie bylo problemow z zabraniem poisonow z minosow nie powinno być i teraz
3.Kwestia historii: jeśli już jakieś potworki to wytłumaczalne, coś co może wynikać z historii rooka
Przykładów nie podaję bo ten post bardziej miał sie zająć zasadą a nie konsekwencjami
P.S.uprzedzając ewentualne protesty rookstayerów (sam mam 40 lv na rooku), ale staram się patrzeć na rooka jak na miejsce nauki dla nowych graczy

darushu
18-10-2007, 15:03
yy... Slime nie, za dużo expa i jest poprostu za słaby :(

Grimer
18-10-2007, 15:08
najlepiej nic nie dodawac...:D jak bym chcial ubijac slimy lub dwarfy to bym na maina wyszedl

Paladin'Popek
18-10-2007, 18:34
jakis potwor ktory by szli teamem ze np. jeden koles nawet taki sunrise nie dalby rady poniewaz ten potwor sie tak szybko leczy ze musialo by isc z 20 osob i kazdy walic hity za 20 wtedy by byla jakas mozliwosc, quest taki jak poi tylko na rooku bo np. taki mino hell to idzie rookstlayer na 20lvlu i expic tam moze...

potwory to jakis slime, orc warrior, trolle wszystkie, orc shaman gdyby nie to ze wypada WoP

Wiceros
03-11-2007, 21:12
Boss

Resp - obok Wasp Tower , w kamiennym kregu.
Summonuja sie automatycznie Fire Devil 2*slabszy niz jest (oczywiscie bez loota) 4

HP - 1160
Czary:
Life Drain 0-20 , Haste , Fire Ball 0-100, Exori 0-130, Melee 0-100 , Heal Light 14-22

Wyglad
Fire Devil
Predkosc - 60 lvl (bez haste)
Zmiennosc czlowieka - slaba

Loot = 2 rare item , jeden bardzo rzadko a drugi rzadko (np miecz 2 reczny slabszy od SS ale lepszy od katany) , kasa 0-65 gp , bronze amulet , fishing rod.

Prawdziwy boss a nie jakies duperele....

BTW , zapomnialem o expie i summonie potwora..

EXP - 650
SUMMON - nie mam pojecia ;)

darushu
03-11-2007, 21:21
Boss

Resp - obok Wasp Tower , w kamiennym kregu.
Summonuja sie automatycznie Fire Devil 2*slabszy niz jest (oczywiscie bez loota) 4

HP - 1160
Czary:
Life Drain 0-20 , Haste , Fire Ball 0-100, Exori 0-130, Melee 0-100 , Heal Light 14-22

Wyglad
Fire Devil
Predkosc - 60 lvl (bez haste)
Zmiennosc czlowieka - slaba

Loot = 2 rare item , jeden bardzo rzadko a drugi rzadko (np miecz 2 reczny slabszy od SS ale lepszy od katany) , kasa 0-65 gp , bronze amulet , fishing rod.

Prawdziwy boss a nie jakies duperele....
Obok wasp tower odpada... najlepiej zeby to cos respilo się w zamknietym pomieszczeniu... najlepsze miejsce, Orc hell (zwane także jako grota buntowników), dlaczego? Dużo miejsca pozatym byla by nawet mozliwosc wyropowania pod same schody :D zaraz kolo wejscia do komplexu jaskin :D

Sam_Swordstone
06-11-2007, 23:41
Moje propozycje to:

-Dwarfy (ale te zwykłe)
-Gobliny
Hmm.... Swamp trolle by były dobre ale Frost nie bo nigdzie nie ma śniegu ani lodu :p

Jeszcze dobrze byłoby dać Carrion Worma (dla PACC) B)

Wiceros
07-11-2007, 16:49
Gobliny sa btw ;)

Macikko
09-11-2007, 20:06
ja bym wprowadzil swamp trole kazdy da znimi rade hmmm moze tibia bug i minotaur archer (dla rokstarleyów) i broń wand of vortex (chyba tak sie pisze) w quesicie dla FACC trudnym i u npc za 700gp ;] i gobliny dla facc zeby bylo ich troche jak snake

Marcin24
09-11-2007, 20:10
dla rokstarleyówA co to jest?
broń wand of vortexI SD, UH, i pełno innego...
quesicie dla FACC trudnym i u npc za 700gpTo po co quest, skoro na 5 lvlu można sobie kupić?

Regoor
14-11-2007, 15:41
Ja bym nic nie dodawał.
Osoby, które zostają na Rookgaardzie robią to z własnej, nieprzymuszonej woli.
Trzeba się po prostu liczyć-przed podjęciem decyzji-że levele będą przychodziły wolniej i będzie je trudniej zdobyć.
Dodawanie potworów, np. Orc Warrior, czy Smuggler lub też innych, jest bez sensu.

_BERCIK_
15-11-2007, 17:16
Jak dla mnie, nie powinno sie dodawac nowych potworków, ale bossów powinni dac. Np. Boss rotwormów (Apprentice Rotworm :p:D)przed katana questem. Jak chcecie bic lepsze potwory to na maina, czy wy nie rozumiecie ze ta wyspa jest stworzona po to żeby dac przedsmak maina, a jak ja robili to nie wiedzieli ze bedą rookstayerzy;] No i np. Z shenga mlw i knife, z bossa rotów cos tam i moze jakis outficik ? ;D Ale pamietajcie :P co za duzo to nie zdrowo ;D

Ale ten Fire Troll dobre :P dobre dobre calkiem dobre:P

Wojtek.93
15-11-2007, 21:02
ja bym zaproponowl tylko jednego nowego potworka na rooku : Dwarfa!(zwyklego!)
hp tyle samo co na mainie,exp taki sam ale:
-copper shield nie looci sie albo baardzo rzadko
i dobrze by bylo gdyby wystepowal w jakich podziemiach(no wiecie cos w stylu kopalni :)

Subaru
24-11-2007, 19:58
Ja bym tylko chcial , aby dalo sie dostac do ghula i minotaura maga , ale zeby z mino maga niebylo lota tylko poprostu for fun bo chain legi to przesada jak na rookgaard . I powinien na rooku leciec poison dager z minosa ;/;(

Ujo
24-11-2007, 20:39
Ja bym wprowadził Centipede ale by z niego nieleciał poision dagger by gdyby tak z takiego potwora leciał ps to było by do dupy.Bo co to za gra mino na 5 hity troll na 2 hity oraz kilka respów skorpiona dla urozmaicenia gry.

Meneriarz
30-11-2007, 13:55
Wydaje mi sie że na Rooku powinno byc:
2x wieksza mapa
Dwarfy
Gobliny(FACC)
Ghoule
Carrior Wormy
zbroje:
Scale armor
brass armor
brass legs
chain legs
Clercial mace
swordy nowe
i Questy nowe
i tereny dla Rookslayerow:cup::)

Urbinho_Rook'Slayer
17-01-2008, 12:35
Bardzo bym chciał by na rookgaardzie respił się chociaż 1 Orc Warrior. Żadko leci z niego Copper Shield,a jeszcze bardziej Poison Dagger :]

kino121
17-01-2008, 19:21
jesli by zrobic wyspe alla rokard tylko ze zamiast minosow biegaja dwarfy soliedry itp
qesty z sofem i tak dalej wyspa sie nazywa nie main ani rokard
rostayers word czy inaczej jak kto chce
potwory lepsze troche wiecej z maina
niechce mi sie wymieniac potworow jakie by mogly byc bo juz kazdy je proponowal

Sorki za bledy8o8o8o8o

Athelas
17-01-2008, 19:22
Cipsoft niestety nie zrobi terenów dla rookstayerów, bo ich nie lubi :p za to do 8lvl można by było spokojnie expić na:

Dwarfach
Swamp Trollach
Frost Trollach
a jak już trolle to i polar beary

problem w tym, że na rooku nie ma lodu :( mogli by wprowadzić taki teren (na północy).

A rook~ to wyspa, więc i Island Trolle

nic mocniejszego nie trzeba, bo to tylko takie co przed 8lvl można ubić :) jak mocniejsze, to i tak nie wprowadzą (chociaż tego też nie)

Kopineczeq
17-01-2008, 19:57
ja bym chciał aby na rooku codziennie w środku miasta respił się morgaroth :) joke na serio to przydał by się 1 resp amazonek

Sehrman
18-01-2008, 20:35
wg. mnie powinien być co jakiś czas najazd na rooka powiedzmy... beholdera albo dwarw solidera - coś takiego żeby urozmaicić grę - co do loota z nich to powiedzmy że by był tylko gold no chyba że cip's zgodzą się żeby ktoś na rooku posiadał beho shielda ;)
takie najazdy urozmaiciły by troszkę grę ludziom którzy postanowili nie opuszczać rooka już nigdy - co wy na to ?

a i jeszcze fajnie by było żeby katana quest kończył się potyczką z carrion wormem - nie jest specjalnie trudny ale łatwy na pewno nie jest dla low lev

Ferdek_Dziki_Zul
24-01-2008, 17:45
Wg. mnie na rook powinni wrzucic mostek przez ktory mogli by wejsc rookstayerzy lvl15+ :p a tam siedzialy liony,cantipede z 1 ghoul no i 2 orci warriory :p nie kazdy dalby rade z fire elemental. aha i jeszcze powinni cipy dac jakies nowe eq, proponuje:
-soldier helmet
-brass armor
-dark shield
-spike sword (quest od 30 lvl np.)
no i to by bylo na tyle, pozdro :p

HeXeehon
24-01-2008, 21:17
Teeeee.......

1.niechby wstawili swamp trolle na bagnach - CIPY nie wstawia
2.Troll Chempion - gdzies na szczycie wiezy trolli
3.dog - skille
4.cat - patrz dog
5.squirrel - xD
6.Bat - urozmaicenie podziemii
7.Island Troll - Rook to wyspa no nie??
8.Amazon - w sumie small ruby...ale czemu nie xD
9.Slime - mozna by...

chyba wszystko...

Snick
24-01-2008, 22:31
Ja bym nie dodawał żadnych podworków. Ale bym dodał jakąś arene walk taka jak w Svazongrod (nie wiem jak to sie pisze).

player331
24-01-2008, 22:36
Jakby dodali te monstery to rook nie byłby rookiem tylko wyspą non-pvp...

Asash
24-01-2008, 22:39
Więcej rotów B)
1. Dwarfy
2. Carrion Wormy
3. Mino Guard
4. Wszystkie Trolle
:)

Depeszowiec92
26-01-2008, 00:30
Teeeee.......

3.dog - skille
4.cat - patrz dog

chyba wszystko...

Ta na pewno poskilujesz sobie na dogu :|

Moim zdaniem na rooku nie powinno być nic dodane, przecież to wyspa do uczenia nowicjuszy a nie do zostawania na niej i gadania, że kiedyś "mosze ja zdopende esesa"

Drupiofpolska
26-01-2008, 10:04
Mi by wystarczył Dwarf i gobliny dla FACC.. Po co jakieś mino guardy i carion wormy ?

crystal12
26-01-2008, 13:59
Spojrzcie na to z innej perspektywy. Rook to rook - wyspa nowych. Na rooku nie mogą być potwory typu fire devil czy witch. Muszą to być potwory, które można pokonać przed 10lvlem (wyjątkiem jest sheng, ale to boss). Takie potwory mogłbybyć np jak:
Dwarf
Frost Troll
Swamp Troll
Polar Bear
Winter Wolf
a skoro rook to wyspa (jak ktos @up powiedział) to mogłybybyć też:
Island Troll
Mogliby dodać lodowy teren na północy dla frostów itp.
Wg. mnie przydała by się pustynia, na której mogłybybyć:
Larva
Centipede(pod ziemią)
i może pare respów Scorpiona/Craba dla urozmaicenia gry.
Pod pustynia na -3/-5 mogłybybyć tomby w których byłyby:
Skeletony
i pare Ghouli dla urozmaicenia gry jak scorpion.
Może też do podziwiania za ścianą:
Fire Devil/Mummy/Witch/Ancient Scarab/Scarab/Crypt Shambler, ale tylko za ścianą i do podziwiania.
Ale i tak CIPSoft tego nie zrobi
Ale i tak wątpie żeby CIPSoft to zrobił. Chociaż może kiedyś...

Jarus_noobek
26-01-2008, 20:33
Mi sie śniło że na mino hell zamiast 6mino i 2 wilkow jest 6 demonow i 2 dragi!:D

A tak na poważnie ti przydałoby się wprowadzić żabcie i Dworc Venomsnipera ewentualnie Spit Nettle.

kuki505
27-01-2008, 00:04
Ja zawsze traktowałem rook jak przygotowanie do maina ;p Zawsze starałem sie z niego jak najszybciej wyjść :D Uważam że te potwory były by zbędne... Rookstayerzy sami wybrali taka trudna ścieżke i jak już ktoś wcześniej wspomniał nowe potwory by wszystko to zaprzepaściły ;p

JKRK
05-02-2008, 17:31
ale fajnie by było gdyby jakiś nowy stworek zawitał na rook. [np taki który posługuje się prostą magią]
@Jarus_noobek - żabcie dobry pomysł, ale Spit Nettle i dworc venom to by tam zrobili naprawde ostrą jadke....

Milan ognia
05-02-2008, 18:35
Motyle. Żeby trochę ładniej było.

Anakin555
05-02-2008, 19:53
Według mnie powinny być wszystkie trolle, i taki przebrany goblin za demca (Tomby czy coś takiego ;p)

Teddy_Long
05-02-2008, 21:24
Wprowadzenie Orca Warriora na rooku spowodowalo by lekkie zachwianie, w broniach dostepnych na rooku. Z Orca Warriora wypada Poision Dagger. Wg. mnie byla by to zbyt silna bron na rooku.

Ja proponuje Dwarfa.
Wypada z niego Iron Ore i Dwarven Ring co wprowadzilo by calkiem ciekawe itemki do kolekcjonowania :D

MaciekPaladin
08-02-2008, 11:54
Najlepiej żeby wprowadzili chatkę Dwarf Soldiera i żeby był jego resp tylko jeden na Rooku ciekawy loot by był i nie lada wyzwanie dwarven ring żeby żona nie zbiła po imprezie :) dwarven shield żeby rookstayerzy lepiej bloczyli :) no i kusza jako broń wykorzystywana tylko do ciężkich potworów bo bełty by wypadały tylko z tego potwora B)

Michael2204
09-02-2008, 17:43
Lion, Skunk , Poacher Carrion Worm .

Geanezis
11-02-2008, 00:36
Moimi propozycjami są:
-Dwarf(zmniejszona wypadalność cooper shielda)
-Lion
Tyle myśle ,że by wystarczyło nie ma co przesadzać też w drugą strone powiedzmy dodany Mino Archer pięknie i kolorowo ,ale żaden rookstayer czy rookslayer (ostatnio jest z tym afera) nie dałby rady do przynajmiej 20 levela bądz na niszym ,ale dużo Lifów.Więc myśle ,że takie by się przydały lub nowe typu Goblin lub bardzo słaby Magik na rooku który pomógł by odnowić stare questy.

Pozdrawiam

Naskaras
11-02-2008, 04:28
Oczywiscie popieram SWAMPY i FROSTY Trolle oczywiscie xD

wiecej qestow na roku też by sie przydało

Dele'Rook
11-02-2008, 12:02
Ja bym chciał dwarfy i wiekszego rooka i tez chcialbym zeby był resp croco na pacc a zaraz za nim bramka lvlowa 70 lvl z 1 BK XD

Eitheniel
11-02-2008, 13:02
Powinny być: orc warriory, dwarfy (zwykłe) i może gobliny poza PACC Area. A tak poza tym to fajnie by było gdyby Cipsoft zrobił na Rooku "porządne" bagna i tam snake, swamp trolle itp. (ale bez przesady np. z beholderami albo slimami)

Eitheniel
11-02-2008, 13:13
Sory, że post pod postem, ale się tak X( żeee. Ok. Ludzie! Czy wam odbiło?! Fire elementale to nie lekka przesada tylko Armageddon!!! Poza tym fire elementale przeważnie są przyzywane od demonów! Jeszcze demona na rooku brakuje! Były jeszcze propozycje na część bagienna, lodową itd.---gdyby tak było, ludzi facc nie opuszczali by rooka, gdyż wyglądałby jak połączone wyspy pacc! Pacc byłby wtedy zbędny... Uff. Odreagowałem :baby: Pozdr.

Hellades
11-02-2008, 16:21
Ten pan wyżej ma rację - niektórzy przesadzają lekko ;)

A co do potworów - nie przydałby się o tyle nowy potwór z Maina, co boss (silniejszy od Apprentice Shenga), bo AS po update 8.0 to jest po prostu nic (ostatnio wziąłem go na 5 hitów, 0 lf).

Kumpel na Morganie ubił AS'a na 6 lvlu z 2 lf'ami.
I to ma być boss ?
To już nie jest boss, skoro ledwo 6 lvl go ubija ;)
Przydałby się potwór-boss występujący tylko na Rookgaardzie, silniejszy od AS'a i z ciekawszym lootem.

It is my opinion :p

JKRK
12-02-2008, 13:26
ta, AS jest słaby, a co do pomysłu orca warriora. Leci p dagger tak? ludzie expiłem kinem na orcach warriorach przez 2 tygodnie 3 h dziennie. I nigdy mi nie poleciał. Morał? jeden orc warrior by się przydał np. do questu.:D
P.S. podoba mi się pomysł poachera na rooku. słaby stworek, ale leci z niego trap który na rooku zrobił by furore zwłaszcza wsród n00bków gdyż
na hita bierze rata, snake'a, wolfa i chyba buga. O.o

Dilloo
12-02-2008, 13:52
wedlug mnie powino byc tam: Koshei the Deathless,Thief,Dwarf Henchman,Bat,Island Troll,Goblin leader,Elf

i wtedy by byli ale mozna kogos z piratuw zeby zainteresowanie bylo i amazonki

ale piratuw i amozonek malo bardo z 5 i tak zeby nie wszyscy naraz;)

to bym gral na 100procent nev chara

i qwesty som potrzebne pare broni i zbroi terz nie zaszkodz

JKRK
12-02-2008, 14:18
co do pomysłów z góry...
Koshei the Deathless jest o wiele za silny no i ma 2000 hp to by się go biło i biło, i jeszcze przyzywa bonebeasty, więc pomysł od razu do kosza.
co do piratów, chyba tylko Pirate Marauder będzie odpowiedni, zero magii a loot to głównie pirackie rarki [np.eye patch]
Dwarf Henchman ma sporo hp, i mały arsenał magii [LMM i zatruwa] więc byłby chyba tylko dla hardcoru bo ma zero loota i żałosny exp. [za to sporo hp - 350 o.O]
dodatkowo, zamiast zwykłego elfa, dałbym elfa scouta. Dlaczego? zwykły elf to naprawdę żadne wyzwanie dla dobrze uzbrojonego 10 lvlowca na skillach 16/17. Za to leci z niego longsword, świetna broń [jak na rook ofc] i za łatwo by się ją zdobywało. a elf scout to już jakieś wyzwanie, jakiś trudniejszy przeciwnik, na rooku byłby potrzebny dobry bloker, i sporo shooterów na dyście powyżej 20, aby nie było waste LFów, czy tam teraz health potionów :p
i tyle.

Wicher'Sorcer
15-02-2008, 19:54
Przydaly by sie jakies potworki dla urozmaicenia z ktorych by lecialy jakies rary np .:small ruby czy cos w tym stylu B) jakis orange :p
Ale tez jakis boss dla rookstayerow (o ktorym mozemy pomazyc , bo CIPsoft nas nie lubi <rookstayerow>)...
Moje propozycje dla urozmaicenia:Thief , Smuggler (deer trophy) . Carrion worm (na Rot hellu) , "Gazer" <-- xD , scorpion ale malo ich .
propozycje dla rarow:amazon(small ruby , brown bread , crystal neckle)
Poacher (Trap , Roll , bread) bow latwo wyloocic , Primitive (red & blue surprise bags) .
BOSS : Dla hardcoru "yeti" <-- xD ,
najlepiej Dragon Hatchling (tam gdzie quest na cooper shield i na legion helmet przy tym trupie Draga) ... to tyle (rozpisalem sie) POZDRO

@down
A widzisz ta sztrzalke obok ?? to jest zrobione po to abys cie wiedzieli ze to jest zart ...

sim09
15-02-2008, 20:10
Ja bym dał żabki nad wodą, Craby w okolicach wieży trolli, Dworci odpadają, po lekkiej zmianie loota z Dwarfów może on być w Poison Cave, po usunięciu knife' a i deer trophy to mogłby być Smuggler, co jeszcze? może po usunięciu trofea z War Wolfa on, ale nie... za mocno bedzie walił co? 0.o Toad!!! ale... buuu! Brass armor z niego!!!;(;( 0.0 Gazer!!! to jest to! a dla jaj jakby to był test server to bym sena ryneczku przy Obi puscil Elder Beholdera, to by była rzeź jezuuu ale w kńcu zabity a tu... Beholder Helmet wart jest z jakies 20kk co najmniej. Ok koniec rozpisywania się comment plax!!!1111!!111!!

juliX_de'pampers
15-02-2008, 21:05
po co w ogole ten temat?? malo potworow i respow na rooku?? ;/
wiecie przeciez ze nie lubie zmian....

jeszcze troche i tibia sie zamieni normalnie w RL Gothic 3 albo nawet 4! (kto wie czy czasem nie 5 albo i nawet 32498732847892!!!!)

a jesli chodzi o mnie, to jedynie moge powiedziec ze lepiej na rooku nic nie dawac, jesli juz to np. jakies gobliny albo jakichs bandytow -.- (kto gra w gothica to wie)

Piciaz1213
16-02-2008, 08:41
Najlepsze dwarfy:]

cipek13
16-02-2008, 17:02
1. dodał bym np. czepiona trolli jako ich szefa zamiast orka w górze trolli.
2. Przydał by sie coś w stylu. Mino Mag Adept ataki ziemią 5-7 hita exp 60 looty =+= chain armor , chain legs (żadko) , brass helmet , 0-35gp i... spell book dla kolekcjonerów.
3. elfy hmmm nie zły pomysł . Ale trzeba było by im zrobić kryjówke.
4. Dał bym z 4 Dwar a jakimś innym pokoju hmmm... 1 Dwar soldier.
A coś dal Pacca nie wiem może hmmm... słaprze FD może SFD (small FD )

maciejo23
16-02-2008, 18:15
zamaist na -1 rat beda demon szkilety[Demon skeleton] a na -2 beholendry[Beholender] dla wytrwalych a jak wychodzi sie z maista to zamiest [Bug] beda [cyclpos]:D

cipek13
16-02-2008, 18:22
zamaist na -1 rat beda demon szkilety[Demon skeleton] a na -2 beholendry[Beholender] dla wytrwalych a jak wychodzi sie z maista to zamiest [Bug] beda [cyclpos]:D

Odrazu zamiast Mino Eell będzie - demon hell a zamiast oków zróbmy GS:evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul::evul: :evul::evul::evul:

Undeadzik
16-02-2008, 18:23
przed temple co 2sekundy resp 10demonow 28orshakow w kanalach zamiast ratow na katana quest 8ghazbaranow no i moze jeszcze orki warlordy shamany i leadery na bar room quest :D

Thadel
16-02-2008, 18:26
Np, taką małą (dla PACC) wyspę lodową, z Frost trolami/Frost Wolfami/Pinwinami :P A boss by się tam czasami respił i gorszy od mamuta :P

A dla Facc, to jakieś miejsce z dużym respem np Thiefów albo Banditów

Taki obóz złodziei :p

Wicher'Sorcer
16-02-2008, 18:46
@up
Bandity odpadaja , ponieważ wypada z nich steel shield , brass armor , war hammer (o zgrozo) . wiec bandit to zly pomysl ;)

Emok
16-02-2008, 19:29
Ghazbarany zamiast ratów?

JKRK
16-02-2008, 19:49
ech, co do propozycji wysoko, wysoko wyżej [o tych różnych DSach i ghaz'coś tam]- ludzie, myślcie! to nie boli...
te wasze pomysły to chyba przejaw głupoty, racja? tak więc darujcie sobie i dajcie normalnym użytkownikom szanse na spokojną dyskusję na interesujące tematy....

@topic: ja bym dodał dla szpanu w mieście kota albo psa ...

i tyle.

Morderff
17-02-2008, 02:11
Rookgaard to Rookgaard i nie tak jak jest jest dobrze. Może by i przydał się jakiś boss ale jak dla mnie żadnych dwarfów i elfów do szczęścia mi nie trzeba.

wiewioreq
17-02-2008, 23:27
mi sie niedobrze robi jak to czytam. rookgaard to wyspa gdzie zaczynamy gre, uczymy sie grać. po wbiciu 8lvl powinno sie isc na majn a nie bawic sie w rookstayerow. wg mnie CIPSOFT nie powinien nic robic dla rookstayerow.

Herkay
20-02-2008, 13:09
Oj ludzie ludzie... Czego wam na Rooku brakuje? Osobiście dodał bym swamp trolle... Może trochę więcej rotów... Ale mi nie potrzeba za dużo do szczęścia :P

Jarus_noobek
21-02-2008, 21:12
Najlepiej to zaczynać grę na mainie z 100lvl (gdzie będą gorsze potworki niż na roku) i celem gry powinno być przedotanie się na rooka (wbicie -6 lvl) gdzie respiły by się bosy bosów i były by mocniejsze potwory np. boss bosa ghazbarana.

RookeR
21-02-2008, 22:34
Ja osobiście bym dodał kilka potworów ( no bo w końcu update było ).
Oto moja lista :

1. Scorpion ( Jako boss jakiegoś questu lub coś w tym stylu ).
2. Cobra ( W obstawie Scorpiona )
3. Poacher ( W końcu nic z niego nie leci co na rooku nie ma, były by on jako boss lub pojedynczy resp gdzieś kolo Bear Cave na facc)
4. Smuggler ( Jeżeli wierzyć tibia.pl nic nie loci co nie ma na rooku , oprócz Deer Trophy, mógłby towarzyszyć Poacherowi ).
5. Pies lub Kot w mieście ( Ale jako NPC, aby nie można było ich zabić )
6. Gobiln ( Ale dla FACC, np. w Orc Hell )

A teraz co inni by dodali, a ja bym nie dodawał :
1. Demony, DS, GS, Dragony itp. ( xD)
2. Dwarfy, Dwarfy Soldiery. ( Jeden powód LOOT za dobry z nich ).
3. Amazonki, Bandity, Wild Warriory itp. ( Za dobry LOOT, za silne ).
4. Orc Warrior ( Za dobry LOOT, za silny ).
5. Elf ( Przedewszystkim loot za dobry ).

Hmm... Wszystko ? :)

Boanergis
21-02-2008, 22:48
ja proponuje slimy i scorpionki

MasterDraghotan
22-02-2008, 10:45
Patrząc kilkanaście postów do tyłu powiedziałbym tak:
Ludzie, rookstayerzy to lud różnorodności!! Każdy ma inny powód pozostawania na Wyspie Newbiczków. Jak to ktoś już napisał (nie pamiętam, bo juz mi sie nie chce tych nicków zapamiętywać), że DZIĘKI ROOKSTAEROM ON GRA W TIBIĘ!!!!! Czy w ogóle wiecie co to znaczy??!! To jest przełom, którego nawet Cipy nie przewidziały! No ba, że są ludzie, którzy chcą pomogać, byli w młodości skrzywdzeni przez los, a teraz sami nauczają tych, aby żadne zło już sie nie urodziło w sercach traperów, noobów i innych, którzy są po prsotu złośliwi i wredni ^^

Zgadzam sie z...
- Pomysłem dodania dobrze ukrytej Amazonki (bardzo rarowy, miły loot).
- Dodaniem questu na Buty Krokodyla (też rare collector'zy sie kłaniają).
- Ustawieniem respa z Elfem (no niestety drop'ują Longsword).
- Dodaniem Dwarfów (tylko te Coppery...).
- Dodaniem Smugglerów
- Dodaniem Trolla Championa (choć chyba tylko dla Pacc byłby)

Nie zgadzam się z...
- Pomysłem dodania Ghouli (Scale Armor? Ja ze Scale Armor to vortexowałem DS'y :p a na Rooku to bym wbijał exp'a 200x szybciej).
- Pomysłem z Annihilatorem (Sam pomysł fajny, ale patrząc obiektywnie za dużo hałasu by zrobił).
- Pomysłem dodania Wild Warrior'ów (You see a war hammer (atk: 45, def: 10. It weighs 85.00 oz. Sha'har used this weapon to advence from level 18 to level 100.).
- Dodaniem Bandit (You see...).
- Dodaniem Walkirii (Plate Armor? Moi mili... ta zbroja jest marzeniem wielu tibijczyków na mainie :( no chyba że dodać Walkirie do tego Annihilatora jako Demony atakuące z dystansu, ale z kolei odrzucam pomysł z tym questem :) ).
- Dodaniem Dwarf Soldierów (mało prawdopodobne są Dwarfy, a co dopiero takie rozkosze... z resztą jeden gatuenk Dwarfów starczy, niech newbiacy sami odkryją lepsze rodzaje).
- Dodaniem terenów lodowych (jestem rooksayerem, ale sądze, że takie rzeczy to już za duża wygoda).

Sugeruję...
- Jeśli PD naprawdę nie da sie zdobyć na Rooku to myśle, że fajnie byłoby, gdyby Cipy dały taką możliwość :p
- Może jakiegoś Dworca? Jeśli tak, to Venomsniper'a bo: pod względem lootu wszystko jest super; pod względem HP i EXP też jest znakomicie; pod względem fabularnym już nieco gorzej, może zrobiliby jakiś mały oddział Dworców, który się rozbił w południowej części Rookgaardu (na Pacc area oczywiście) :)

@ Up
Slimy? Mało prawdopodobne że ten pomysł się przyjmie. Z melee zadaje ogromne obrażenia, z dystansu - w ogóle :p ale i tak za silne

skorupski
22-02-2008, 20:47
Sadze ze lucznicy przydadza sie na swiecie dla poczatkujacych.
mozna vby bylo zapelnic zapasy strzal oraz czasami zdobyc luk.
:]

Bledes
23-02-2008, 21:20
a ja widzialem na roku demona ...lol kawalek demona nie wiem testy czy cos nawet sie do mnie nie wrocil ani nie walonol..poszlem za nim i zmiknol ...:D

Rase
23-02-2008, 22:20
Dzieci
Poco na roku inne potwory niz sa
Te ktore sa sa dobre i zaden z potworow mainowych by sie nieprzydał (oprucz tych ktore sa). A pozatym powiekszyc mape dziwny pomysl bo jak by to wytlumaczyc fabularnie. Moze niktozy wiedza ze tibia jakas fabule ma. Poza tym jak juz to dodac potwora to dodac takiego ktory by wystepowal tylko i wyloncznie na rooku np: Demon Rat jakis stworek co by dawal 100 expa jakiegos defa mial by co mino hp 160 i loot rokowy typu p shield pare gp. Pomysł bez sensu ale zawsze pofantazjowac mozna!

Zgrzyt93
23-02-2008, 22:38
Rookgaard zostawił bym taki jaki jest... :)

Viva'Rookman
24-02-2008, 14:14
Moje propozycje :D
Dwarf,amazon,wild warrior,swamp troll,troll champion
Tylko ze Cip-y nigdy nie pomysla o rooku X(

Alan94
28-02-2008, 21:15
Uwazam ze na roku powinny byc wszystkie potwory do 100expa.:baby:

Elder-poskramiacz-katany
02-03-2008, 10:21
@up zgdzam sie :( chociaz pare razy pomysleli (mlw, creature items, sheng) ale z tym trollem championem to nie glupie :evul:

Barszcz
02-03-2008, 16:13
dla prawdziwych rookslajerów to powinien byc gdzieś cyklop,orc shamam ( czasami nie zadaje obrarzeń ),Fire Dewil,wild warion,valkirie.
To wszystko powinno być gdzieś w jakiejś duuuuuuużej wieży i co piętro inny potworek a na samym szczycie gdzie są te najlebsze skrzynia z nagrodą

Ddamianek11
13-03-2008, 23:44
Moim zdaniem powinien na roku być "Taki trudniejszy anihilator"
Maxymalny lvl do przejscia go to 9
Stoisz w ciasnym pomieszczeniu i SOLO nawalasz 6 ORSHABALI. <ironia>Z dystansu<ironia>
Jak już ci się uda je pokonać to otrzymasz : Magic Longsword [Trzeba być hlvl knightem aby go używać <ironia>Na rooku nie ma profesji] oraz możliwość robienia SD
Co do SD to odrazu mówie
SD- 45poziomowy sorcerer może je wytwarzac
Nie ma vocation na rooku i nie ma blank rune :P

Ludzie od tego jest main!!!

Elder-poskramiacz-katany
17-03-2008, 15:38
czemu ta ku#@@ 2up nie dostala jeszcze bana?:(:(:(@top a moze by tak necro

DaimenPro
23-03-2008, 00:49
Sokoro macie takie świetne pomysły na potwory, to może trzeba ten Temat CIPom podesłać...;)

Always Rookgaard...:) Daimen Rookguard

bartek10
23-03-2008, 01:06
Nie no od razu jugernnauta dajcie i moze najazd ghazbarana przesadzacie z tym rookiem z valkirii rzadko ale plate armor leci zeby bylo ladnie byscie prosili o jeszcze plate legi i steel helmet potem z dwarf solidier jeszcze dvarfenka by byla albo lepiej WOI dajcie spokuj zamiast questa na orish axe by mogli zrobic jakiegos questa na spike swoprda teudnego zeby trzeba bylo lazic kilka razy do tego samego NPC wtedy troche ludzi by gralo na rooku nie pisze polskich znakow bo mi sie tak podoba i musze przyznac ze niekture pomysly fajne macie

KaCzKa.pl
23-03-2008, 04:33
Crocodile loot: kilka gp, meat, ham, crocodile boots (1 arm)
2 resp slime loot: nic
Carrion Worms - loot podobny do rotworma

Undeadzik
23-03-2008, 09:20
trzoche respa orcow warriorow i pare mino archerow w mino hell :D

Flaorath
23-03-2008, 15:00
Ciekawie by było gdyby na wyspie pojawiły się koty lub wiewiórki :) (ktoś już kiedyś o tym pisał ;) )

@up
Wątpię, abyś z eq dostępnym na wyspie mogł wytrzymać atak choćby jednego Minotaura Archera :P

qq2
23-03-2008, 18:43
Nowy bossik (trolli, orków) tak dla sportu ;)

wred
25-03-2008, 22:41
może by tak Orshaballa jeszcze dać? -.-

a tak na serio to dwarfy i inne rodzaje orków... :] dla wyższych lvli ghoul może :D

Zito
26-03-2008, 00:50
< deleted >

Vinteror
07-04-2008, 16:01
Mogliby zrobić mini arenę :). Dać tam, np: Snake, Wolfa, Bata, Trolla, Orca, Orca Spearmana, Mino, Rota, Dwarfa, Soldka, Mino Archera, Cyca :)
Lvl mógłby być minimum 35.

Prezydent_czuwa
07-04-2008, 16:20
A czemu nie koty? Albo psy? Ja mam po dwa i jestem zadowolony.

GreenPeace
08-04-2008, 13:58
Amazonki dwie może ? 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

juran_se_spychowa
31-12-2008, 20:48
Nie wiem, czy taki pomysł już ktoś rzucił, bo nie czytałem wszystkich postów, ale chciałbym jakąś małą wysepkę przynależącą do rook'a. Była by to mała wysepka na pólnocny wschód od Miasta, i znajdowały by się na niej swamp trolle, cantipede (?tak sie pisze?), crocoodile, tigery a w czasie najazdu, jakiś nowo stworzony przez cipków slime, który zrzuca rare loota zawsze (jak Fox i Demo) i miałby siłę zwykłego slima... Bo ten AS co to go Cipy dodały to jedna wielka porażka, solo 15 rookstayerem idzie ubić -.-'

Bleacher
01-01-2009, 02:05
Jedyna sensowna wypowiedź(na tej stronie)
to kaczki.pl
potwory nie za dobre nie za słabe loot nie za bardzo a slime no nie wiem potrafi przywalic klonami.... chyba ze ze spear/bow

Niezbawiony
01-01-2009, 12:38
@up2
Idzie ubic 6 lvlem...
@topic
Powinni dodac mummy ;o

Gormitas
01-01-2009, 15:47
powinni dodać demona koło świątynii

Kromka123
03-01-2009, 12:36
Dwarfy , Trolle (wszystkie) , War Wolfa ( Quest ) (?) , Mini Anhi z jednym orcem shamanem ( by sie dało zrobić ^^ ) + może jakiś nowy spawn (skoro na main dodali mutaded raty to my chcemy mutaded snake i gites ^^ ) Co o tym sądzicie?

Anitaaa
03-01-2009, 12:46
Co o tym sądzicie?
Sądzę, że na Rookgaardzie niczego nie brakuje i zbędne są jakiekolwiek nowe potworki. Dziękuję za uwagę.

Fevex
03-01-2009, 12:48
A ja sądze, że przydał by się jakiś nowy quest. Najlepiej na pacc area:]

@edit
Żadnych nowych potworków, ponieważ:

1. Rookstayerzy zostali, bo podjęli trudne wyzwanie, a nie, żeby ktoś im to teraz ułatwił
2. 2lvl sobie wychodzi z miasta na trolle, a tam nie ojdzie bo dwarf lurnięty... a za nim minomagi może jeszcze stoją...

max_santiago3
04-01-2009, 17:36
Po co wam nowe potwory? IMO te, które są teraz w zupełności wystarczą ;)

.N3pt3r.
04-01-2009, 17:43
1. Temat tylko do pomarzenia
2. CipSoft mówił już enty razy że nie będą nic dodawać więcej nić potrzeba, Rookgard jest tylko do wyjścia na main..

i tyle

Luker's
04-01-2009, 19:07
@up pierwszy raz się z tobą zgadzam... Rook jest taki jaki jest... czyli dobry.

Jimmy_Reaper
02-02-2009, 21:41
Nowy Quest np. Pits of Rookgard xD
na nim carrior wormy, mino archery (przerobione , bardzo zadki loot) lol XD

Pablo134
02-02-2009, 21:57
A ja bym chciał coś w stylu Amazon Camp lub Amazon Tower, lub jakieś miejsce z Valkyriami.

Pozdrawiam

Paweł

Barbar
02-02-2009, 22:03
@up pierwszy raz się z tobą zgadzam... Rook jest taki jaki jest... czyli dobry.

Ale jednak na wyższym lvl nudzi..No cóż sami wybraliśmy 5 profesje więc nie ma na co narzekać ^^

Rocket Slayer
02-02-2009, 22:13
Nowy Quest np. Pits of Rookgard xD
na nim carrior wormy, mino archery (przerobione , bardzo zadki loot) lol XDTuned Archer \,,/ krejzi!
A ja bym chciał coś w stylu Amazon Camp lub Amazon Tower, lub jakieś miejsce z Valkyriami.

a ja bym kciał witche i demon skeletony!! A f najlepszym pszypadku banszi!

Ludzie zastanówcie się, co piszecie. Macie przynajmniej rookstayerów? O.o

Luker's
02-02-2009, 22:43
Roket... Odpowiedz na to pytanie sama się nasuwa...

Noradin
08-02-2009, 16:57
Fajnie by było jakbo powiększyli rooka, ale niestety wtedy zrobil by sie taki troche main, jak najbardziej swamp i frost trolle, ale fire element to lekka przesada... Wyobrażcie sobie wspólny hunt, schodzicie coraz niżej a tu beholder, i wypada longsword ;D albo morning star to by był power na rooku :)

spike jest nie do zdobycia a morning star ma o 1 atk więcej:)

VLD
08-02-2009, 17:19
Rookgaard powien zostac taki jaki jest teraz, bez zdednych dodatkow.

Jimmy_Reaper
08-02-2009, 18:31
@up
Ale ten temat jest stwozony poto, zeby powiedziec jakie bys chcial nowe potwory, questy lub miejsca na rooku, a nie poto, zeby mowic ze rookgard powinien byc taki jaki jest :D

.N3pt3r.
08-02-2009, 19:17
@up
Ale ten temat jest stwozony poto, zeby powiedziec jakie bys chcial nowe potwory, questy lub miejsca na rooku, a nie poto, zeby mowic ze rookgard powinien byc taki jaki jest :D

Epic.... Fail....

Czytaj nazwę tematu a potem coś napisz....
Gdzie ci tu pisze "Piszcie jakie chcecie nowe miejsca , questy"
Ja tu tylko widzę potwory.

@topic
Mogliby dodać jeżeli już to Skeleton Warriora < spotykany an ghostland>

Paciuch
08-02-2009, 22:32
Powinni dodać więcej rodzajów trolluw. :confused:

Morpheus_Rookstayer
08-02-2009, 22:46
Powinni dodać więcej rodzajów trolluw. :confused:

Takich jak ty. ;< Bo piszę się Troli, a nie "troluw". Nauka języka polskiego przydałaby się tobie. :(

@topic

Jeśli chcecie nowe potwory to napiszcie w dziale Proposals na forum tibia.com.

.N3pt3r.
08-02-2009, 22:47
Takich jak ty. ;< Bo piszę się Troli, a nie "troluw". Nauka języka polskiego przydałaby się tobie. :(

@topic

Jeśli chcecie nowe potwory to napiszcie w dziale Proposals na forum tibia.com.

Google.pl > Ironia...

@top
Island Troll ; d

@edit
(skoro na main dodali mutaded raty to my chcemy mutaded snake i gites ^^ )
Tak, jeżeli na Mutejted Rót może paść 40 kina to nie wyobrażam sobie Mutejdej Snejha.

Jimmy_Reaper
09-02-2009, 17:13
No to jak nie "Mutejdej Snejha" to Mutated Chickena.

Robin
09-02-2009, 18:13
Swamp Troll

Diablo91
09-02-2009, 21:12
No to jak nie "Mutejdej Snejha" to Mutated Chickena.
Póki co to ja tu widzę "mutated" użytkowników forum...

@topic:

Po co dodawać nowe potwory? Jaki w tym sens? Pomyślcie... Dodadzą dwarfy to będą Iron ore, dodadzą wszystkie rodzaje trolli to zepsuje się reszta klimatu jaki pozostał na rookgaardzie. (wyobrażacie sobie lodowego trolla na bagnach? Bo ja nie). Jedyny potwór jaki mógł by być dodany to Skeleton Warrior. Tyle odemnie :P

Prezydent_czuwa
09-02-2009, 22:52
I tak Rook jest już zepsuty, po co pogarszać sprawę. ;p nic nie dodawać i już, a oni nie posłuchają tibia.pl bo nie jesteście w supported i cipsoft myśli że wszystkie konta na tym forum to mc jednego lub dwóch użytkowników :<

kropik
22-02-2009, 14:14
Ja myślę że przydały by się nowe potworki na rooku bo na moim 17 lvl rookstayerem trudno wbić lvl na czymkolwiek, 3/4 hitów na minosa z katany idą na armor, jedyny sposób żeby go ubić to speary, dodałbym tak:

Elf: Loota z niego bow przez co urozmaicenie "dystansówek" na rookgardzie (Da się i tak już kupić ale drogo i połowa graczy nie wie jak), do tego longsword i mielibyśmy lepszą broń

Dwarf: Loota z niego cooper shield przez co byłby łatwiejszy do zdobycia bo jego teraźniejsze ceny są bardzo wysokie jak na rook (Na luminerze idą 100-350gp) oraz dwarfy mogły by być dobrym expem bo mało biją, duży exp i duży def mają (można było by w teamie chodzić)

Minotaur Archer: Byłby wyzwaniem dla rookstayerów, dobre itemki lecą z niego ale nie będzie narzekania że rook jest zepsuty bo minotaur archer będzie trudny do ubicia ;)

Amazon: Jest słaba, dobry exp oraz czasem wypada small ruby przez co kolekcjonerzy "rarów rookgardowych" mogli by dużo za to płacić

Jeszcze taki quest:

Rookgaard Annihilator:

Wygląda tak jak normalny tyle że zamiast demonów mogłyby być Mino magi nagroda to do wyboru: Jagged sword, Steel axe, daramanian mace (czy jakoś tak), brass armor lub doll

AnhillatorBear
22-02-2009, 22:11
-Może Hydra ?:)
-Trzeba by było masę Rookstayerów :(

-Może Dragon ?:)
-Patrz up :(

-Może Smuggler,Wild Warrior i Bandit ?8o
-Och tak ! To by bylo najlepsze wystarczy 1 Rookstayer B)

____Co o tym myślicie (ale z nich leci warhammer:o wiec na rooku to za mocne ;()

jedrolek
23-02-2009, 11:03
Dwarfy :)bo nie są za silne a exp ładny jak na rook.

Etemen
23-02-2009, 21:30
Cyklop - taki jakby boss:)

Ace70ne
24-02-2009, 09:46
Najlepiej nie dodawać nic, a usunąć trochę anarchii i graczy niszczących atmosferę. Rook sam w sobie jest bardzo fajnie zrobiony.

caveki
24-02-2009, 10:06
Co wy naprawdę myślicie, że jak NAWET 1000 osób z tibia.pl napiszę, że chce dwarfy na rooku to je dodadzą? Im to zwisa co tu piszecie.

Chcecie nowych potworków na rook? Proszę bardzo. Idźcie na jakieś otsy bo po to zostały stworzone dla ludzi, którzy chcą nowe potworki, lepszy exp itp...

wojo1310
24-02-2009, 15:48
-Może Hydra ?:)
-Trzeba by było masę Rookstayerów :(

-Może Dragon ?:)
-Patrz up :(

-Może Smuggler,Wild Warrior i Bandit ?8o
-Och tak ! To by bylo najlepsze wystarczy 1 Rookstayer B)

____Co o tym myślicie (ale z nich leci warhammer:o wiec na rooku to za mocne ;()

zal...masa rookstayerow na hydre?prosze cie chocby bylo ich tysiac to all by padli a watpie czy by ja hitali -.- a jesli by hitali to za 1?2? a ona sie wylecza za 300~
a tak topic to dwarfy,ale to juz by byla kolejna greate miejscowka na bota dla rook s*****elow

orcowy_demon
26-02-2009, 16:56
A może Troll Champion? Leci z niego arrow,(0-5) więc rookstayerzy mogliby sobie załatwiać strzały a przy okazji exp. Co myślicie o tym?

_Ryzy_
26-02-2009, 17:09
A może Troll Champion? Leci z niego arrow,(0-5) więc rookstayerzy mogliby sobie załatwiać strzały a przy okazji exp. Co myślicie o tym?

ta mógl by sie troll champion respawic na trollach na pacc arena ale po 1 w kazdej monacie bo 2 to juz hardkor bo wcale takie słabe one nie są ;p

Poznaniak
27-02-2009, 18:03
@2 up

Panu dziękujemy napewno! Myślisz, ze dla 80 lvl ubicie Amazonki czy co tym tam jeszcze wymyśliłeś jest problemem? Na moje oko to 40 lvl z katana i skillami z rooka ze spokojem da rade amazonce choć wydaje mi się, że i tak 40 to za duży lvl jak na próg minimalny do ubicia.

Już pomijam co myślę nt. dodawania nowych potworów na rooku. Jak wam się nie podoba to grajcie sobie na mainie albo idźcie sobie na ots.

Gormitas
01-03-2009, 09:07
powinna byc jedna kopalnia dvarfów i na samym dole 1 dvarf soldier
i był by boss jeszcze co jakiś czas w podziemiach z soldem

Rocket Slayer
01-03-2009, 09:36
Gormitasie, piesku! Wróciłeś :D:D:D:D:D
Jak ja kocham twoje propozycje!!!111

@topic
Już pomijam co myślę nt. dodawania nowych potworów na rooku. Jak wam się nie podoba to grajcie sobie na mainie albo idźcie sobie na ots.

jedras96
21-03-2009, 13:24
Propozycje:

1) Squirrel - mógłby być jakiś jeden resp w którymś lesie. Dzięki temu na Rooku pojawiły by się orzechy, które byłyby bardzo drogimi rare item'ami.

2) Black Sheep - na PACC Area na jakiejś trawce mógłby być resp ale także tylko pojedynczej sztuki.

3) Bat - pojedynczy resp w Katana Room Quest. Dzięki temu pojawiłby się kolejny rare item, a mianowicie Bat Wing.

4) Green Frog - kilka respów na bagnach, tam gdzie jest dużo Snake'ów.

5) Seagull - jest już jeden resp na PACC Area ale mógłby być też jeden na FACC Area.

6) Frost Troll - około czterech, pięciu sztuk w jakiejś bardzo nisko położonej jaskini.

7) Butterfly - pojedynczy resp gdzieś na powierzchni PACC Area oraz także pojedynczy gdzieś na powierzchni FACC Area.

8) Penguin - około dwóch, trzech sztuk w jakiejś bardzo nisko położonej jaskini.

FisttO
21-03-2009, 14:25
Mino Archer na Rookgaardzie no nie wiem kto by ci tam go ubijał bo jak wczoraj poszedłem na Mino Hell to na jednego minosa rzuciło się ponad 5 osób i i tak nie mogli go coś ubić, a po za tym chcecie wyhodować nowe pokolenie Rookstayerów?

kornelus
21-03-2009, 14:32
Na rooku powinien być oddzielny teren dla rookstayerów i powinny znajdować się tam wszystkie potwory, które się nie leczą albo leczą się wolniej niż gracz im zabiera hp ze spearów. Jeśli chodzi o zdolności leczenia się gracza, to tutaj nie ma problemów, ponieważ dobre macro do picia life fluidów powoduje leczenie się w jednej turze z jednego hp do max hp. Powinny być też tylko takie potwory, które gracz na słabym skillu dista (dobrego nie da się wytrenować na rooku) może trafić ze spearów. Na najsilniejszego potwora proponuję fire elementala, ponieważ ma słabą obronę i gracz będzie go w stanie uderzyć.

Dobrze gadasz powinna być jakaś taka wyspa i drzwi do niej od np. 20,30 lvl

A moje propozycje to żeby np. gdzieś na Rooku np. ten Blind Orc albo Obi sprzedawali strzały po 5 gold za sztuke

A pro po tej wyspy to żeby na niej były np Crocodille , Tiger , Lion . I żeby była tam wieża 3 poziomowa na 1 poziomie np. Orc Spearman na 2 Elf a na trzecim Orc Warrior a jak go sie pokona to tam żeby była skrzynia a w tej skrzyni był by np. Brass Armor , Soldier Helmet albo Chain Legs tak losowo żeby było co wy na to

Ju(L)eK
21-03-2009, 15:57
Ja kcem mjeć ekspofisko orszabali, ferómbrasuf, morgarotuf, i kłest na spajk suorta, rze czeba óbić w/w mopki w jednym rumie naras. I by sje pszydał jakiś ogromny resp demonuf i frost dragonuf.

A tak na serio to idzcie na te wasze OTeeSy

@Down
Ale ty jestes "inteligentny", po prostu smieje sie z dennego tematu. Nie podoba sie spieprzaj na otsa.

DK-LOG.911
22-03-2009, 07:24
@up

nie chce ci przerywac twych "naukowych dedukcji", ale:

"orszabal" - najwierniejszy sluga ruthless seven (nie moze byc dwoch X()

"ferómbras" - zly mag, ktory sprzeciwil sie krolowi (tez tylko 1 X()

"morgarot" - jeden z czlonkow triangle of terror (tez 1 X()

@topic

naprawde by sie przydaly kopalnie dwarfow z dwarfami i batami :D

MuLtI_^of^_HeLL
22-03-2009, 08:16
@up

nie chce ci przerywac twych "naukowych dedukcji", ale:

"orszabal" - najwierniejszy sluga ruthless seven (nie moze byc dwoch X()

"ferómbras" - zly mag, ktory sprzeciwil sie krolowi (tez tylko 1 X()

"morgarot" - jeden z czlonkow triangle of terror (tez 1 X()

@topic

naprawde by sie przydaly kopalnie dwarfow z dwarfami i batami :D

Popieram takie expowisko mogło by sie przydac rookslayerom

Luker's
22-03-2009, 09:06
głupota... głupota....

Rocket Slayer
22-03-2009, 09:19
Popieram takie expowisko mogło by sie przydac rookslayerom
ROOKSTAYER
Czy to tak ciężko zapamiętać?

@dk-nob
Wygląda to na aluzję do OTS, nie?

naprawde by sie przydaly kopalnie dwarfow z dwarfami i batami
Dlaczego "naprawdę" by się przydały???

EnpeceThief
28-03-2009, 16:33
Orshabaale, Banshee,Bones i Ferumbrasy...
Dobra bez przesady: dwarfy, 1 soldier, 1 war wolf, 1 mino archer niedaleko mino maga (najlepiej kolo piekarnika zrobic dziure do rozbicia kilofem), kilka gobo na facc, oraz jakiegos cyca do ktorego da sie dojsc tak jak do ghula czy mino maga

Luker's
28-03-2009, 17:11
Orshabaale, Banshee,Bones i Ferumbrasy...
Dobra bez przesady: dwarfy, 1 soldier, 1 war wolf, 1 mino archer niedaleko mino maga (najlepiej kolo piekarnika zrobic dziure do rozbicia kilofem), kilka gobo na facc, oraz jakiegos cyca do ktorego da sie dojsc tak jak do ghula czy mino maga

Na czerwono jest jedna z największych głupot...

Akahan
28-03-2009, 19:11
jakiegos cyca
Tak i pół rooka z halberd latałaby...
Wispa dodać i będzie spokój ;)

Beh0lder
28-03-2009, 20:30
Wiewiorki ;) , jakis resp minosow archerow (ale tak aby tylko strzelaly)
i zwyklych

ArcheologiemJestem
28-03-2009, 22:00
a ja bym chcial dodac rata za ktorego jest 100 expa bowiem iz by bylo lepiej niz normalnie bo wtedy by byl exp lepszy i z roka bym wyszedl; szybko

kino121
28-03-2009, 22:06
Rat dający 100 expa:cup: WYGRAŁEŚ...
Dla mnie mogła by, być bramka od lvl 20 i tak exp z mino archer jakiś dwarf solider[da się go zabić wystarczy około 4 osób,a poty są takie tanie, że mógłbym go sam zabić] i jakiś quest ale z czym???:)
I mino mag ale i tak tego nie będzie,więc to są marne złudzenia...;(

Veliarth
29-03-2009, 01:09
Jak dla mnie, to mogli by najwyżej dać 1 skorpiona gdzieś w katana room. Co wy tu wyjeżdżacie z jakimiś dwarfami, itp? Rook powstał z myślą o wyszkoleniu graczy, żeby nie chodziły po mainie noobki, co pytają się, jak się skacze. To nie ma być expowisko dla rookstayerów. Jeśli tak im się podoba na rooku, proszę bardzo, nikt ich do maina nie zmusza, ale nie powinni mieć żadnych udogodnień. Main zawsze stoi otworem. Tak samo nie kumam tego, że wy tu wymyślacie jakieś teorie, że cipowie dodadzą jakieś nowe questy, czy coś. Rookgard jest już zrobiony, ew. można go jakoś zmodyfikować, ale on nie ma się rozrastać. Kumam, jest fajnie, wszyscy się angażują, ale gdyby te wszystkie zablokowane przedmioty nagle udostępnili, to to by było bez sensu. Nie dość, że nie miały by praktycznie żadnej wartości, bo z rooka i tak każdy wychodzi po chwili, a na mainie takie rarki z rooka idą do śmietnika, ew. za parę gpków do sklepu. być może cipkowie coś wymyślili fajnego, ale jak dla mnie, to jakoś niewiele wiarygodne.

Vipciu
30-03-2009, 14:26
ceptipe p dagger na mainie to śmieć wiec by się przydał uwolnić ghoula i good

Luker's
30-03-2009, 15:29
ceptipe p dagger na mainie to śmieć wiec by się przydał uwolnić ghoula i good

Pomyśl... Inteligencie...

Beh0lder
30-03-2009, 16:04
@up
Emkh..... , że tak to ujme : wypier***aj

Orandar95
31-03-2009, 20:50
#Dodałbym nowe questy na longsworda <od 7 lvla> choriły by go:
-4 Troole
-Orc
-2-3 Mino
-Amazonka
i w final romie Dwarf 8o
oczywiscie cos w sensie wieży
#Przydały by się
-Mino Archery z pomniejszonym lotem (bez scale arma, crossbowa i boltów)
-Slime dla rookslayerów do skillenia lub do expienia oczywiście slim który nie robi summonów
-Cos &agrave; la Amazon camp z 1-3 amazonkami

I tyle xD

Beh0lder
31-03-2009, 23:47
@up ciekawe co byś zrobił jakby Ci z tej amazonki small ruby polecial :D

Vipciu
04-04-2009, 11:00
ktoś napisał że chce cyklopów jescze by zabili ze spear albo łuku i poleciał by dark helmet albo halabarda lub battle shield i co wtedy?

Lepiej jakby było:
Carrion worm taki boss z niereguralnym sprawem w root hell podobno leci z niego plate armor ale to byłby boss
wierzyczka elfów z 2 pientra na dole 2 elfy na 1 piętrze 2-3 elfy na górze jeden elf scout i nagroda w szkynke iron hammer i chain legs :D