Pokaż pełną wersje : Crown armor vs. BLue Robe
Lord kasztanowiec
19-03-2006, 10:09
co mam wybrać dla palla? B robe czy c arma? bo już niewiem :(
prosze o pomoc
Teravista
19-03-2006, 10:20
Do treningu bierz b-robe bo wiecek capa bedziesz mial na speary a na hunty nie ubieraj nic.Ja zawsze mialem tylko bolty/strzaly , kusze/luk i w plecaku tarcze i nic wiecej.
@up: jak idziesz na dragi bez zbroi... xD
Ja tam radze c-arma. Pallek ma dosc duzo capa, nie bedzie to sprawialo problemu. A te pare punktow obrony wiecej na pewna sie przydadza
@up Oczywiście sporo ma tego cap, nie tak ja ksorc czy druid(mam doświadczenie z druidkem;) ;) ;) ).
Lord kasztanowiec
19-03-2006, 18:25
zapewne bym wybrał c arma ale jakoś jak widze na SS'ach to kązy pall na huntach ma b robe..niewiem co o tym mysleć....
Dragonit
19-03-2006, 18:36
Zdecydowanei crown armor,pall ma dużo capa,a te niecąłe 60 o.z prawie nic nei zmienia.
Marcin Fresz
19-03-2006, 18:47
On jest druidem... a wiec wybor oczywisty b robe. Jak bedziesz mial wyzszy level to i tak albo dalej bediez nosil b roba albo jakiegos dsma, a o c armie nie bedziesz juz myslal. Grasz na calmerze-stary server wiec wszytsko tanie... Wiekszosc postaci magicznych nie uzywa prawie w ogle armorow. Chodza tylko z shieldem by capa sobie nie obciazac. Co do huntow to przeciez jako druid i tak nie bedziesz blokowal dragow wiec znow lepszy b robe.
@up Owszem druid nie blokuje, ale...w pewnym sensie tak.(PRzywołuje DSki które robią to za niego:p :p ).
Tylko że on jest pallem:lucznik: , a nie druidem:mag: :mag: :mag: .
B robe, wiecej boltow uniesiesz na garbie
tak jak pan up powiedzial
b robe dla palla/sorca/druida no chyba ze masz duzy lvl i duzo cap i ci to wisi to c arm ;] a tak to b robe bo wiecej bolcow/strzal a knightem to c arm ;]
Ja tez mam crown arma i nie wiem czy wymienic na b robe, ale chyba nie wymienie, bo i tak zawsze raczej mam cap na kase i food, a przeciez sorc nie bedzie bral loota do bp, tylko robil lootbagi imho!
Bjoern Shu
20-03-2006, 13:07
Druid,Sorc,Pall = Blue Robe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
przecierz i tak uciekacie przed potworami wiec po co wam tyle arma???>.<
Tyle.
Dragonit
20-03-2006, 13:43
Nie masz racji,Druid i Sorc ma mało cappa ale pall Dużo i jest mu potrzbne crown armor,a pożneij dsm bo boltów\arrows uniesie wystarczająco dużo,a skoro chodzi z kuszą a dla niektórych najważniejszy jest capp to niech chodzą w leather secie i neich sie nie zdziwią jak ich 2 guardy ubija na 90lvl:p
Drago~
Nie mow jak nie wiesz.
Pall ma duzo capa?Nie! Zawsze lepiej wziasc ze soba 1,5 bp uhow albo 100 bolt wiecej.Znajdz mi jakiegos palladyna 40+ ,ktory nosi crown armor;0.
Najlepiej to wogole arma nie nosic ; )
Dragonit
20-03-2006, 13:59
Drago~
Pall ma duzo capa?Nie! Zawsze lepiej wziasc ze soba 1,5 bp uhow albo 100 bolt wiecej.Znajdz mi jakiegos palladyna 40+ ,ktory nosi crown armor;0.
Najlepiej to wogole arma nie nosic ; )
1.Pall ma dużo cappa
2.ZNajde ci niejednego
3.Nienoś arma a póżniej raty cie zachlają B)
1.Mi zawsze brakowalo.
2.To znajdz.Masz na to 20 minut;P
3.Pall wali z dystansu?
Dragonit
20-03-2006, 14:06
I co z tego że pall bije z dystansu?Zawsze albo trafi ci się lag,albo np. Potwory nadejdą z dwóch stron.I nie odpisuj bo nie będe sie z tobą dalej kłocił
Druid,Sorc,Pall = Blue Robe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
przecierz i tak uciekacie przed potworami wiec po co wam tyle arma???>.<
Tyle.
Druid, Sorc - owszem ale pall ma co lvl 20 capa więcej, czyli o tylko 5 mniej niz knight
No tak ma wiecej capa niz sorc i druid ale botly biora duzo capa (bodajze kazde 100 70cap moge sie mylic) no i niekazdemu chce sie taszyc bag/bp boltow na miejsce bo wiadomo ze jakis noob moze mu wyrzuc do wody czy cos lepiej wziasc do plecaka i miec je przy sobie...
Niewiem o co ci chodzi z tymi linijkami odnosze wrazenie ze ktos z nas (ja badz ty) jest debilem...i to nie jestem ja.
pzdr.
No tak ma wiecej capa niz sorc i druid ale botly biora duzo capa (bodajze kazde 100 70cap moge sie mylic) no i niekazdemu chce sie taszyc bag/bp boltow na miejsce bo wiadomo ze jakis noob moze mu wyrzuc do wody czy cos lepiej wziasc do plecaka i miec je przy sobie...
Niewiem o co ci chodzi z tymi linijkami odnosze wrazenie ze ktos z nas (ja badz ty) jest debilem...i to nie jestem ja.
pzdr.
bp np Ih bierze 44 cap
a z linijkami.....o nic mi nie chodzi i bronie się ze to nie ja jestem debil(predzej ty:p :p :p :p :p )a pall(przynajmniej dobry)bierze ze sobą łuk i jak cos robi arrowsy i bije(albo z pacciem bolty)więc problem rozwiązany
@up@up:właśnie:faceoff:
jak mu nie zalezy na capie, ktory jest malo wazny u pala to niech bierze dowolny armor. nie rozumiem motywu ludzi, ktorzy mowia ze te 60capa robi roznice. jest to wielka lipa. na 20lv moze i tak ale na 50+ to sie tego nie zauwaza, poza tym idac na guardy i tak sie taszczy bolty po ziemi, to samo na hero,dl czy behemoty. co do tego czy by znalazl pala co w c armie popyla to powiem ze po bk q ja chodzilem w tej zbroi. jednak c set mialem tylko ze wzgledow estetycznych. i jeszcze do pana co lata bez armora na smoki to juz max hc bo im mniej arma tym wieksze dmg od magii wchodza. latwy test uderzcie sd w typa "golego" i w full eq to samo z ue. temat jest bez sensu kazdy i tak wybierze to co mu pasuje pod wzgledem wizualnym lub na to na co bedzie go stac. Amen.
Van Gall
20-03-2006, 17:09
Teo ma 100% racji ja obecnie gram palem i wg mnie br lepsze. Sam śmigam w p secie bo narazie zbieram na bohy ale mam tez zamiar kupic br bo zawsze sie wiecej bolt wezmie :P
bp np Ih bierze 44 cap
a z linijkami.....o nic mi nie chodzi i bronie się ze to nie ja jestem debil(predzej ty:p :p :p :p :p )a pall(przynajmniej dobry)bierze ze sobą łuk i jak cos robi arrowsy i bije(albo z pacciem bolty)więc problem rozwiązany
@up@up:właśnie:faceoff:
Niewiedzialem ze dobry pall chodzi z lukiem no ale ty jestes na tym forum od miesiaca w tibie pewnie grasz ~4 miesiace i jestes boss i myslisz ze zjadles wszystkie rozumy, twoje posty sa tak debilne ze naprawde niewiem o co ci chodzi. Zrozum ze u Palla cap sie wiecej liczy bo oprocz eq musi on wziasc amunicje a u knighta masz duzo niepotrzebnego capa bo biezesz tylko eq i uhy nic wiecej, a pall musi oporcz tego wziasc amunicje myslisz ze pallek wyrobi z narabianiem amunicji przy expieniu? No comment.
pzdr.
Co za spece od palow sie tu wypowiadaja to ja nie wiem..
jak mu nie zalezy na capie, ktory jest malo wazny u pala to niech bierze dowolny armor. nie rozumiem motywu ludzi, ktorzy mowia ze te 60capa robi roznice. jest to wielka lipa. na 20lv moze i tak ale na 50+ to sie tego nie zauwaza, poza tym idac na guardy i tak sie taszczy bolty po ziemi, to samo na hero,dl czy behemoty. co do tego czy by znalazl pala co w c armie popyla to powiem ze po bk q ja chodzilem w tej zbroi. jednak c set mialem tylko ze wzgledow estetycznych. i jeszcze do pana co lata bez armora na smoki to juz max hc bo im mniej arma tym wieksze dmg od magii wchodza. latwy test uderzcie sd w typa "golego" i w full eq to samo z ue. temat jest bez sensu kazdy i tak wybierze to co mu pasuje pod wzgledem wizualnym lub na to na co bedzie go stac. Amen.
Sorki (moge sie mylic) ale nie jestem pewny ale wytdaje mi sie ze sd to obrazenia fizyczne (tak samo jak uderzysz z miecza, topora, obucha czy bolta) a reszta czarow i run itp zadaje obrazenia magiczne ktore niemaja nic wspolnego z armorem itp. Reasumujac B robe na mniejszym lvlu, c arm na wiekszym. Zgadzam sie.
pzdr.
Propan Butan
21-03-2006, 10:30
zastanawiam się który z was tak naprawde gra palem...
Powiem wam ze def liczy się tak do 35 - 40 lvl+ . a to dlatego że wolno bedziemy do tej pory biwegac i od czasu do czasu hity zbierac po 35 lvl bedziemy dosyc szybcy zeby załozyc b-robe. ale wczesnei jproponuje c-armor
NIeobchodzi mnei to ze macie men iza nooba itp...
i dodam ze mam 26lvl pala i sam biegam z k-setem i crusaiderem
blue robe bo palem łatwo dednonć i by było szkoda crown armora
Lord Brom
24-03-2006, 17:13
-xedro-
jeśli umiesz grać, to tak łatwo nie dedniesz :)
a co do c-arma i blue roba to osobiście jak bym wybrał c-arm. Lepsza defka :) Dla palka cap nie robi tak dużej różnicy... ale każdy gra jak lubi :P
Druid Swiata
24-03-2006, 21:00
a knightem to c arm ;]
Taaaaa, z jednej strony knight musi kupować coraz lepsze eq, ale z drugiej jak kupi b robe to ma 2bp uhów wiecej :P
Knight nie nazeka na brak capa wiec lepiej zeby bral crown armor bo ma wiecej arma, ale druid i sorcerer polecal bym blue rope bo oni raczej wala na dystans runy/rozdzki a capa maja malo wiec kazdy oz dla nich sie liczy
Do treningu bierz b-robe bo wiecek capa bedziesz mial na speary a na hunty nie ubieraj nic.Ja zawsze mialem tylko bolty/strzaly , kusze/luk i w plecaku tarcze i nic wiecej.
Dla palla zawsze bym wybral blue robe poniewaz jest bardzo lekka ( 22 oz. ) praktyczna, i nie kosztuje tyle co np G armor/Dsm ktore powinien posiadac Knight :P Co do nie noszenia eq... jest to pomylka... moze cie zlapac lag.. na np.. cycu... wiadomo ze w dobrym EQ ( takim wlasnie jak B robe, C legs, Crus Helm... ) Cyc nie bedzie cie bil tak mocno jak bez :o wiec radze ci jeszcze raz Qp B robe i szanuj go jako swojego ziomala XD
Wladek - Celesta
25-03-2006, 08:40
Ja ci radze B robe.
Paladyn ucieka i strzela wiec nie zawsze mu potrzebna ciężka zbroja.
Kup se B robe;)
Knight-Crown
Drut-Blue Robe
Sorc-Blue Robe
Pall-To i to ale chyba lepiej blue robe :)
Niewiedzialem ze dobry pall chodzi z lukiem no ale ty jestes na tym forum od miesiaca w tibie pewnie grasz ~4 miesiace i jestes boss i myslisz ze zjadles wszystkie rozumy, twoje posty sa tak debilne ze naprawde niewiem o co ci chodzi. Zrozum ze u Palla cap sie wiecej liczy bo oprocz eq musi on wziasc amunicje a u knighta masz duzo niepotrzebnego capa bo biezesz tylko eq i uhy nic wiecej, a pall musi oporcz tego wziasc amunicje myslisz ze pallek wyrobi z narabianiem amunicji przy expieniu? No comment.
pzdr.
Sorki (moge sie mylic) ale nie jestem pewny ale wytdaje mi sie ze sd to obrazenia fizyczne (tak samo jak uderzysz z miecza, topora, obucha czy bolta) a reszta czarow i run itp zadaje obrazenia magiczne ktore niemaja nic wspolnego z armorem itp. Reasumujac B robe na mniejszym lvlu, c arm na wiekszym. Zgadzam sie.
pzdr.
W tibie gram sporo(chyba troche więcej niż ty)chyba że masz to za nałóg.Ja palla miałem nie raz, i nigdy nie nosiłem blue robe,a.Pozatym zależy który lvlkek ma gosciu, jak jakiś 25 to może lazić w scale armoru i brass legach(dużo mu potworki nie zrobią;) , a więc jednym slowemCROWN ARMOR!!lub hunt na non pvp:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :faceoff: .ja jak expie zrobie ze 5 bp Uh lub Hmm itp więc też dużo capa a druid.Pall ma 2 razy więcej capa niż sorc/druid.A, blue robe jest droższy od crown armorka więc lepiej mieć troszke więcej def niż minimalnie więcej cap.Polecam poradniki na tibii.pl, tam dokładnie pisze ile kto ma capa,
podsumowując:blue robe:Fuj(nie licząc postaci magicznych wtedy jest na odwrót
crown armor:Yeach
[Edit] : Wyręczyłem was(gratz dla autorów) Tutajhttp://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=643029
oraz tu---------->http://www.tibia.pl/index.php?i=3&t=81411
Przemolud
08-04-2006, 11:53
blue robe bo palem łatwo dednonć i by było szkoda crown armora
tak jakbys nie wiedział to b robe jest droższe :]
A wracając do tematu
Tym co twierdzą że lepiej expic wogóle bez zbroi moge najwyżej polecic psychiatre przeciez jak cie potworki zblokna to co bez zbroi zrobisz a tak wracając do tematu ja bym proponował c armor bo ma o 2 większą obronę a to całkiem dużo a palkowi przyda sie obrona bo jak wyżej mówiłem to potwory moga cie bloknac
Propan Butan
08-04-2006, 22:38
Już pisałem tutaj posta ale jednak nabiłem trochę expa i jeszcze więcej skili wiec powiem co i jak...
TO wszystko zależy na co chcesz iść i na ile, z kim, czy sam....
Jeśli masz blokera to bierzesz blurba oczywiście żeby wsiąść więcej amunicji na siebie i nie obarczać nimi biednego knighta... wiec na hunty z kolegami gdzie wiesz ze hitów nie będziesz zbierał, to blurobe będzie odpowiednie
Ale jeśli idziesz sam na hunta to radzę crown armor brać bo wtedy jesteś narażony na częstsze hity chyba że masz wysoki lvl i potworki nie będą za tobą nadarzać... wiec na samotne hunty polecam crown armora....
Teraz w zależności od obrażeń jaki zbierasz....
Jeśli dostajesz z magi (ogień, ,trucizna, energia) to bierzesz bluroba, dlatego że nie jest ważne co masz, z magi zawsze tak samo dostajesz... a lepiej wziąć sobie te dodatkowe UH’y HMM’y czy amunicje, np., na dragach :) (nie zapomnij o naszyjnikach :P)
Wiec analogicznie, idąc na guardy bierzesz crowna co z tego ze mniej capa jak zużyjesz mniej uhów , lub uratujesz życie, bo bez hita nie ujdzie w korytarzach.....
może dodam jeszcze to na jakim terenie walczysz.... ja osobiście boje się zamkniętych przestrzeni (palki tak mają) wiec jak idziesz do tombów, kopalń, itp. bierzesz crowna.... jeśli idziesz na otwarta przestrzeń blue robe będzie odpowiednie..... why? bo na otwartej przestrzeni dobry palek nie powinien dostać ani jednego hita....(niema go gdzie zagonić)
TO jest moje zdanie.... jak Cię stać kup obydwa Armory, pokazałem Ci tylko który nadaje się do czego... Jeśli stać Cię tylko na jeden (tak jak mnie) to polecam Crowna bo z 77 oz. Dużo nie zwojujesz to tylko 100 strzał więcej....
Pozdrawiam
Omg oczywiście że Pall powinien nosić b robe.Więcej uniesie etc. co z tego,że crown arm więcej ma arm. idąc takim tokiem myślenia na zamkniętych przestrzeniach lepiej brać Speary i jakiegoś shielda -.-.kilka pkt. armoru więcej w Crownie nikogo znacząco nieobroni.Polecam Blue Robe.
Propan Butan
09-04-2006, 00:26
niebyłbym tego taki pewien ostatnio duzo nowego eq kupowalem i powim ze mimo braku shielda niedostaje hitów pozatym te 100 strzał wiecej... duzo niedaje.... a jeśli dalej niewierzysz to sciagnij bron i shielda i stan sobie w knight secie miedzy guardami a w plate secie....
niebyłbym tego taki pewien ostatnio duzo nowego eq kupowalem i powim ze mimo braku shielda niedostaje hitów pozatym te 100 strzał wiecej... duzo niedaje.... a jeśli dalej niewierzysz to sciagnij bron i shielda i stan sobie w knight secie miedzy guardami a w plate secie....
Wiem o co ci chodzi ale wg mnie najlepszy arm dla palladyna to b robe,pozatym palladyn to nawet w dsm by obrywal jak knight w plate secie,ponieważ niemiałby shieldu.Więc zanim będziesz dobierał eq zastanów sie jakim voc grasz.Rada na przyszłość
Druid Swiata
09-04-2006, 09:48
tak jakbys nie wiedział to b robe jest droższe :]
Zależy na jakim świecie :p
Taaaaa, z jednej strony knight musi kupować coraz lepsze eq, ale z drugiej jak kupi b robe to ma 2bp uhów wiecej :P
Taaaa, juz ja to widze jak biegasz knightem z full capem zaladowanym uhami. A jak bedziesz nosil blue robe to te 2 bp uh co mozesz wiecej wziac i tak wiecej zuzyjesz bo ma 2 arma mniej, a to robi spora roznica na cycach, guardach i innych fizycznych potworkach.
King Mati
28-05-2006, 07:47
b robe
po 1:malo zajmuje capa
po 2:mniejszy arm ale palek zadko oczymuje obrazenia bo walczy na dystans
Moim zdaniem dla Palka lepszy jest B Robe....;) Więcej uniesie, a te 2 punkty defa przy Crownie to tak naprawde nie potrzebne, bo palek przeciez i tak ucieka:] Więc polecam B roba.
MinorLord
29-05-2006, 10:40
lvl? i ile capu ?
Piotrek Marycha
29-05-2006, 18:00
To zalezy jeszcze jaki lvl bo na wysokich lvl to po prostu te 70 capa nie robi az takiej różnicy, za to na nizszych lvl to pall w sumie nie musi nosic bo robe bo wcale nie ma az tak malo capa, sorc/drut - owszem , po 25 lvl b robe to obowiazek ale jak juz masz ~50 lvl to jzu różnicy nie ma
Joga Bonito
30-05-2006, 12:53
Moim zdaniem jak masz duzo cap to ubieraj c-armor bo ma wiecej defki jesli masz malo cap bierz b-robe bo szkoda capa ;P ;D
Najlepszym rozwiazaniem jest blue robe+bohy+tarcza i tyle dla palka!
Pietru :Najlepszym rozwiazaniem jest blue robe+bohy+tarcza i tyle dla palka!
Chyba coś ci sie pomyliło. Palek z tarczą ? Chyba do skillowania chciales powiedziec albo w backpacku.:p
Nie zawsze sie uda uciec przed potworem :(
Na nizszym poziomie napewno b-robe ale potem gdy masz wiecej cpa mozesz zdecydowac sie na cos ciezszego... :baby:
Co za spece od palow sie tu wypowiadaja to ja nie wiem..
Masz rację, jednak co do czarów sie mylisz.... Ich dmg nie zależy od defa, że z SD wali sie mocniej w ludzi bez eq itp to dlatego że Sd ma rodzaj dmg FIZYCZNY a nie magiczny jak większość myśli... dlatego SD działa na wszystko ... proste... co do tematu, to u palla nie ma to znaczenia... weź to co ci sie bardziej podoba :P
@Down Przeczytaj uwaznie co ja napisalem ... (szkola plx ?) Napisalem ze SD MA RODZAJ DMG FIZYCZNY dlatego eq ma znaczenie na jej dmg ....a def na normalne czary sie nie liczy... ( A ten duch to wyjatek...)
Gepard@ to ubij ghost z sdka to masz nobla :).
Miałem palka 67 lvl(hi, hack,yes,bye) i musze powiedzieć , że c arm nie waży aż tak dużo. Na guardy/hero/behemoty/smoki/dle latałem tylko w c armie i bohach. Fakt, bolty taszczy się po ziemi bo to dużo opłacalniejsze.
Potem, gdy zmienili mi łącze na to gówno musiałem zmienić eq na tanie, lekkie i w maitre dobre. Założyłem c helmet, b robe, bohy, p legs, p ammy i of koz kusze. Eq nie ważył więcej niż 200oz. Ładnie wyglądał, miał w miare dobry arm, i moglem wziąść więcej bełtów/run. Polecam zestawienie które wymieniłem bo:
a) na 60+ nie trzeba kupować aola :)
b) lekkie i nawet dobre
c) ładnie wygląda
Selenative
31-05-2006, 11:32
Ja dla paladyna polecam c armora, dodatkowo c legi i c helmet. Wszystko razem ślicznie wygląda, niezły def, dla palka wystarczający no i lekkie ;)
A dla maga 25+ najlepszy blue robe.
Sidena Daron
02-06-2006, 16:39
Na niskim levelu b-robe a później c-armor lub g-armor.
Sensei pacery
02-06-2006, 17:04
Jak chodzisz na długie hunty to bierz blue robe. Zawsze przyda sie te 100 więcej strzał/boltów
Każdy wie, że lepsze jest Blue Robe. Dla palla, bo mało waży i może zabrać więcej strzał/boltów, jesli wybiera się na dłuższe polowanie. Tak samo jest z druidem, ale on zbiera loot.
Henry1991
03-06-2006, 18:48
hehe ale wy gadacie:P
no może dla palla na niskim lv blue robe jest bardziej opalcalne niż crown armor, bo lżejsze o 80-cap'a, ale skond pall ze słabym lv i skillami ma uzbierać forse na B-robe!! dla niskich lv b robe to majątek i żeby to kupić musiałby naprawde długo zbierac kase.
jusz lepiej zeby wogule nie miał armora niż stracil go zaraz przy deadzie,
Ja jako Pall proponuje żebyście kupili na początek(8lv-20lv) p- armor, jest tani wiec przy deadzie nie odczujecie takiej straty jak przy blue robe, a potem zainwestujcie w crown armor(+20lv) PONIEWAŻ PALL TO NIE TO CO DRUID CZY SORC I WRAZ Z AVANSEM NA KOLEJNY LV DOSTAJE 20cap'a A NIE 5!!
wniosek z tego taki że b- robe jest tylko dla druidów i sorców ponieważ te profersje są naprawde ubogie w cap'a.
A palladyni niech nabiją najpierw kilka lv choćby przy pomocy miecza i dopiero potem gdy będą mieli trohe capa wolnego(13lv) mogą wybrać się na hunty z ciężkim c-armorem ale za to lepszym o 2 arma od b-robe.
Metal Master
06-06-2006, 21:38
Blue Robe i tyle ! I tak uciekacie przed potworami więc nie potrzebne wam tyle arma a za te cap można wziąsć więcej bolców itp. :)
~Metal .
Baartoss
07-06-2006, 15:14
Ja tam radze c - armor jest tanszy od b robe i lepszy, a waga sie nie przejmuj pallek ma sporo udzwigu ;] Ja mam prawie 23 lvl jestem Sorciem i kupuje c-armor bo ma dobra obrone a udzwigiem sie nie martwie ;]
Maks of Pacera
07-06-2006, 23:54
Oczywiscie ze c arm nos jest 2 arma wiecej i taniej :D
BlackWolf
09-06-2006, 22:30
Do treningu blue robe bo masz wiecej capa na speary mieso itd. , a na expowiska , hunty itd. crown armor ! ;)
Mr_Meteor
09-06-2006, 22:36
Moim zdaniem palowi bardziej opłaca się BR ze względu na lekkość..;)
Choć ma CA o 2 arma więcej palowi nietrzeba tyle..
A co do ceny: ja BR kupiłem za 11k a CA idą po 15k :baby:
Damian sz
10-06-2006, 13:03
Moim zdaniem blu robe jest lepsze w capu ale dla pala to jest niewiele różnicy poniewarz lepeij miec wiencej obrony jak dla mnie a zaś z drugiej strany wiencej cap'a moim zdanie wybrał bym crown armor :D :)
Heliwurab
10-06-2006, 14:20
Zależy.. Jak trenujesz z summonem, to blue robe (albo slabsza, jesli atakuja cie np. raty). Jesli trenujesz np. na slime, to raczej crown armor... ale, zeby trenowac trzeba tez miec capa na speary.
Do huntow to juz raczej blue robe, jesli idziesz z blokerem.
A crown jak np. solo na GS ;)
Innych mozliwosci nie ma (?)
Ja bym wziął c arma może więcej waży ale potrzebne jest więcej arma na hunty, a na skilowanie to janse, że Blue Robe oczywiście jśli możesz bo zawsze sie przyda cap na speary i jedzonko jakieś :)
Dymek_sc
13-06-2006, 02:06
crown armor poniewaz ma wiecej arma nie jest wcale taki ciezki i jest taki ladniutki :D:D
Derog Stron
13-06-2006, 09:04
Wedlug mnie lepsze c-armor(sam posiadam) nie zajmuje bardzo duzo capa,a ma 13 armor :cup:
Hmmmm jak dla mnie to nie ma dużej różnicy B-robe jest lekka a C-armor lekko cięższy lecz za to ma więcej obrony co może Ci się przydać :P
A jedno i drugie jest dość lekkie :) więc ja jeśli miałbym wybierać dla palka B-robe czy C-armor to wybrałbym C-armor.
B-robe bardziej się opłaca sorckowi i druidowi
MJowitek
13-06-2006, 12:48
Jestem za crown armorem. Ładniej wygląda, więcem ja pkt def. A palek ma dość dużo wagi i możesz sobie na to pozwolić. :]
Gollumek
13-06-2006, 23:50
ehhh ja gram palem i mi starczy mój c armor
@topic: wybierz c arma :p na hunty b robe na trening :P
Always hunted
18-06-2006, 20:37
<zły temat, post do skasowania>
beznadzieja bez niczego omg chodz z b robem jest dobry malo wazy potwory tak nie bija a bez eq to tylko cos cie bloknie i juz koniec takie szoty dostajesz.
EQ dla pala do 30lvl + to p legs b robe +c helmet albo crus+piamo+ oczywiscie boszki (na stale)
Oczywiście Blue Robe.. ^^
Johanes19
23-06-2006, 11:41
Do treningu bierz b-robe bo wiecek capa bedziesz mial na speary a na hunty nie ubieraj nic.
Zgadzam sie z tym, ale ja bem bral c arma ma hunty wiencej im wiencej obrony tym lepiej no nie?
maciek_92
04-07-2006, 21:12
Zalezy jak masz lagi to lepiej wez c-arma bo poallek nawet sporo ma cap'a. Jezeli umiesz dobrze pallkiem grac to ci b-robe bardiej przyda. Ja swoim drutem wybralem c-arma i tez jestem zadowolony :P
Dla palla jednak b robe jest lepsze prawie 100 boltow wiecej mozesz uniesc wiec jednak b robe rox.Sorcem mam b robe i nie wyobrazam chodzic w c armie
Zgredeczek
07-07-2006, 01:23
c arm wiecej arm=lepsza obrona=mozliwosc przezycia w krytycznych sytuacjach:miecz:
Zgredeczek
07-07-2006, 01:24
Dla palla jednak b robe jest lepsze prawie 100 boltow wiecej mozesz uniesc wiec jednak b robe rox.Sorcem mam b robe i nie wyobrazam chodzic w c armie
Ty to ja wole nosic mniej tych boltow i nie pasc niz pasc oraz miec mozliwosc stracenia itemka oraz skilli lvl e.t.c.
czy my rozmawiamy o sorcach czy o pallach?
@up
rozmawiamy o pallach przynajmniej w temacie tak jest
@topic
bierz blure robe (wg mnie ladniej wyglada)
i mam pytanie : czy knight moze nosic blue robe? czy lepiej kupic cos innego ?
noobowaty mistrz
07-07-2006, 12:46
@up
Dla knighta bierz zdecydowanie to co ma wiecej arma.
thx zrobie sa knighta jak odzyskam passy;(
Ja osobiście polecam b-robe, bo zawsze wezmiesz o 100 wiecej amunicjii albo te 2 bp uh które uratują ci życie ;)
@up z tymi uhami to sie zgadzam potem jak bedziesz na wysokim lvl zaopatrz sie w DSM'a albo MPA (tak czytalem) :p
malas menilan
07-07-2006, 16:19
EQ dla palka - wystarcza do samego końca nie trzeba nic zmieniac...
helm - cos lekkiego, c helm albo rh
armor - b robe TYLKO po co ci arm ? jestes paladynem co oznacza ze chcesz unikac obrażeń
Legi - plate bo lekkie i dobre
bohy - wiadomo...
kusza/luk
amulet - p ammy i w zalerznosci od tego na czym huncisz mozesz kupowac np smocze naszyjniki, wbrew pozorą jest róznica
w bp warto miec jakąś lekką tarcze np demon, vampire albo meduse. czasami biegniesz przez spawny slabszych potworkow np scorpy itp, zal ci na nie boltow to zakładasz tarcze zeby nie tracic hp przydaje sie tez jak ktos bedzie chciał cie ubic.
UHy sobie wsadzcie głeboko... Manasy i vita -> m lvl leci jak szalony w czasie expienia np na dragach.
pozdrawiam
w bp warto miec jakąś lekką tarcze np demon, vampire albo meduse.
pozdrawiam
najlepiej demon bo najlzejsza z tych wszystkich i najwecej defa ma
Martus The Tibia Player
07-07-2006, 17:11
Zdecydowanie B Robe Zawsze Wole Miec Te Paredziesiont Boltow Wiencej Niz 3 Arma Wiencej Bo DOBRY Pall Niepotrzebuje Arma :D Ale Zawsze Chociaz Ten B Robe Moze Uratowac Skure!! Ja Za B Robe
B-robe tak do 60lvl. Potem juz jak chcesz.
noobowaty mistrz
07-07-2006, 17:35
w bp warto miec jakąś lekką tarcze np demon, vampire albo meduse
Od kiedy medusa jest lekka? Odradzam kupowanie medusy.
Zdecydowanie B Robe Zawsze Wole Miec Te Paredziesiont Boltow Wiencej Niz 3 Arma Wiencej
Pomiedzy b-robe a c-arm jest roznica 2 arma.
Magic tytus
07-07-2006, 19:43
JA SIE WYPOWIEM NA POCZATEK NA TEMAT PALLA
Powiem wam tak gram juz ta prof pare ładnych razy i b robe i c armor to syf bez sensu <hyba ze masz mały dist i biegasz po guadrach z lagiem i kickami co 3 min i arrowami > dla pala do 70-80 lv najleprzy staff to p set crus/crown helmet bohy i scarf <jak ktos ma zaduzo kasy to p ammy> czemu tak ?? Proste ... zbawi cie te 100 oz ? nie masz bodajze 130 gwoździ mniej ale to hore wydawac ~ 40 k < cena przykładowa bo mniejwiecej jest to srednia cena > na sam fakt noszenia paru bolt wiecej . Mozna sobie jak ktos musi mniec ten bp bolt przy sobie zeby posiedziec na czyms ciagnac po ziemi i masz wszystkich w dupie zwłaszcza na pvp ... gdy masz juz + 80 lv to mozesz hodzic nawet w mpa g legach gold helmecie bless shield i steel botach i p ammy < -- ale poco to straszna marnacja kasy jak bym mial kupic Mpa za 600 k wolal bym wziasc te 100 bp gwozdzi i wylotowac 60 v shieldów .... Jakis pacjent pisał wczesniej ze jest ruznica jak walisz z sd z i bez eq ... a jak ma niebyc inteliencie sd to atak fizyczny 2 razy pomysl puzniej powiedz ...
PODSUMOWYWUJAC C ARMOR CZY B ROBE ?? NIC P SET ROX WYSTARCZY UMIEC GRAC I NIEDAC SIE DOGONIC ...
CO DO MS I ED ....
tymi prof tez gralem ale przezucilem sie ostatnio na nowego pala ... < pall rox> po ostatnim update pytanie b robe czy c armor jest wzgledne bo jesli biegasz np na vampach walac wandem i e-vis lepiej miec c armor bo i tak cie walnie <uciekanie niema sensu>a e-vis na + 40 lv i + 50 m lv ma jusz dobre efekty <DUZO MANY NA EXURE GRAN> jest 2 szkoła stawiasz ds< TRZEBA UZYWAC IH CO JEST PRAKTYCZNIE TYMSAMYM CO UZYWANIE EXURY GRAN > i walisz vis i wandem < jest to bardzo denerwujace poniewasz sumony sa czasem bardzo bezmyslne/> WIEC NIEMOZNA TEGO PODSTAWIAC POD RUBRYKI
POPROSTU TO I TO JEST DOBRE ZALEZY POPROSTU W JAKI SPOSÓB EXPISZ
przepraszam za błendy itp ale jest tak goronco ze niemam sily tego sprawdzac:p
noobowaty mistrz
07-07-2006, 20:00
Mozna sobie jak ktos musi mniec ten bp bolt przy sobie zeby posiedziec na czyms ciagnac po ziemi i masz wszystkich w dupie zwłaszcza na pvp ...
Na pacc area tak, ale na facc area ci zabiora.
gdy masz juz + 80 lv to mozesz hodzic nawet w mpa g legach gold helmecie bless shield i steel botach i p ammy
Nie, nie mozesz chodzic w golden (nie gold) helmecie ani w blessed shieldzie tez nie mozesz.
ale poco to straszna marnacja kasy jak bym mial kupic Mpa za 600 k wolal bym wziasc te 100 bp gwozdzi i wylotowac 60 v shieldów
Ludzie nosza mpa tylko jesli go wczesniej zlootowali z demona. (no czasem sie trafi jakis maniak-kolekcjoner co kupi ale to raz na milion osob)
bo jesli biegasz np na vampach walac wandem i e-vis lepiej miec c armor bo i tak cie walnie
W c-armie walnie cie za 40, a w blue robe walnie cie za 41. Majac c-arma mozesz wziac ze soba 2 bp run mniej niz majac b-robe.
@offtopic
Weś coź s tym srup, mosze skodż po słoffnik bo siem czytadź nje da (celowo tak napisalem). A poza tym chyba cie w szkole ortografii uczyli no nie? No bo jesli tak, to takie wyrazy jak "goronco" powinienes miec w glowie a nie po slownik latac. :p
Magic tytus
08-07-2006, 04:06
przepraszam za błendy itp ale jest tak goronco ze niemam sily tego sprawdzac
teraz jest srodek nocy...
co do tej ruznicy w hitach ze z armor walnie za 40 a w b robe 42 to popadanie w skrajnosci ... czasem def naprawde sie przydaje ... moje zdanie
a i czemu nie moze chodzic w wymienionym przezemnie +80 eq ?? wszystkie przedmioty wystempujace w tibi sa do zdobycia TAK MUWIA PRZYNAJMNIEJ CIPY ide spac:D :D dobranoc
chodzilo mi oczywiscie o Blessed Shield i Golden Helmet <osobiscie wolal bym Winged Helmet bo podobno przyspiesza bieganie ale nie na 100%>
Andrealfus
08-07-2006, 08:54
co mam wybrać dla palla? B robe czy c arma? bo już niewiem :(
prosze o pomoc
Hmm....... gralem kiedys palem ale to bylo na tibi 7,4:D
ale z doswaidczenia wolalbym b-robe poniewaz na samotne hunty palek musi wziasc duzo bolt/arrow zeby co 10 minu nie biegac do miasta po nowe bo np moze stracic kopalnie albo respa.
Na hunty z blokerem nic nie brac tylko uhy/mf i amunicja
Hmm... dlatego że to są Rary praktycznie nie do zdobycia? A co z itemami z questów? 50lvl C Arm, 60lvl B Robe? Nic nie trzeba kupować ale ty pewnie sprzedajesz te itemy bo po co mieć coś lepszego a lżejszego(i C Arm i B Robe)
Jakis pacjent pisał wczesniej ze jest ruznica jak walisz z sd z i bez eq ... a jak ma niebyc inteliencie sd to atak fizyczny 2 razy pomysl puzniej powiedz ...
Nie wpadłeś na to że ten co się pytał nie wiedział że SD zadaje obrażenia fizyczne?
Btw. chyba, najlepszy, stuff(inglish plax), chore, chodzić, różnica, później, już, występujące, mówią, gorąco, błędy. Chodziłeś ty kiedyś do podstawówki? Kolejne tłumaczenie-Mam dysleksje, Jest noc i nie widze literek, jest gorąco i nie chce mi się sprawdzać normalnie paranoja.
Magic tytus
08-07-2006, 15:26
super ... z tymi rarkami to byla ironia bo teroretycznie mozna w nich hodzic jak ci przeszkadzaja błedy to wzuc to co pisze do Microsoft Word sprawdz błendy i czytaj ...
co do eq jak juz powiedzialem niema sensu wydawac kase na eq ... p set <jak ktos chce to N armor > bohy <ale to jeśli mam troche kasy> scarf i jakis shield byle jaki dragon wystarcza 100 % < hyba ze cos tam blokujemy czasem ... cyce jak musimy uciekac czy cus > i tyle
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.