zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Beholdery?

Tikozax
04-07-2004, 10:11
Mam zamiar magiem chodzic na beholdery, ale nie wiem czy moge i nie znam drogi do zadnych w okolicach Venore.

Moze mi ktos dac mapke i powiedziec jak mam nawalac? Uzywac GFB? A moze HMM? Podajcie jakies taktyki i powidzcie czy moge isc swoim magiem.(Moje dane w podpisie) Z gory thx...

Warloczek
04-07-2004, 11:09
Na takim lv na beholderki już?
Przyznam szczarze ja bym się bał...
Co do taktyk napewno weźtroche uhów.
Runy gfb na większe ilości, ogólnie na pojedyncze używaj expozji bo h-m-m masz jeszcze słabe...
Niestety nie wiem gdzie w okolicach venore są beholderki ja biłem je na fibuli...

Norticus
04-07-2004, 11:23
Przedewszystkim poćwicz lvl i mlvl.. na takim lvl ciężko, słabe hity idą. Ale jeśli chcesz koniecznie teraz to radze zabrać troche obszarowych run jakieś gfb lub f-bomb. Możesz zabrać hmmy ale Beholder ma 260 hp i troche sobie z nich postrzelasz. Nie wiem niestety gdzie są Beholdery koło Venore.

Dwimenor
04-07-2004, 11:29
Lepiej weż jakiegoś Blokera.

Beholdery są zaraz za dvorwen bridge(tak się to pisze?)
Idzesz tak jak do Kazo, ale tuż przed wejsciem skręcasz w prawo, używasz liny i podaciągasz się do góry. Tam jest 1 Beholder.

Tikozax
04-07-2004, 11:42
Dzieki ^^ Pojde tam no na 13 lvl'u moze, GFB uzywac na pewno bede, i jeszcze jak bede mial full many to sobie rzuce mana shielda =] Tylko nie wiem ile jakich runek :/ Moze ktos podpowiedziec ? Chcialbym zabic tak okolo 5-7 beholderow.

Lolek14
04-07-2004, 12:14
Po:
1. Zrób lepszy m lvl
2. Wez gfb jakby beholder utworzyl za duzo skeletow
3. Beholdera wal z hmm
4. Wez uha na wszelki ciemny

Jesli chcesz chodzic na beholdery to minimum w/g mnie 13lvl i 15m lvl+

Master magi
04-07-2004, 12:36
No to teraz ja sie wypowiem:).Po 1 beholderow kolo venore jest duzo.Wymienie tylko 2 miejsca.! to BlackKnight hous.Sa tam 4 spawny tych potworkow.Drugie miejsce jest na bagnie.Jeden beholder na powierzchni a drugi pod ziemia.Tam byloby ci najlepiej huncic.Masz troche slaby lvl i mlvl ale na upartego kilka sztuk upolujesz.Wez 1 bp of HMM z 10 run Explozji ,kilka GFB i kilka uh.Jezeli masz taka mozliwosc wez blokera ze soba.I to tyle.

By$iu
04-07-2004, 13:30
Jak zrobisz wyzszy m lvl(30) i troche lepszy lvl (~20) to radze bic beheloderki tam gdzie a mumie.Do mumi musisz miec pick wiec razcej przypadkowa do nich nie wpadniesz.A resp jest swietny(5 min 3 bh).Warto wziasc tak na 2 godzinny hunt:1 bp gfb,2 bp hmm,bag explo,2-3 sd w krytycznej sytuacji.Kilka uh i z 20 ryb.

Damian vel Rugon
04-07-2004, 22:08
To ja się podczepie, żeby nie zakłądać nowego wątku.
Jestem Knight 21 lvl ale za chwilkę będzie 22 i skile 62/60 i oczywiście 4 mlvl. Poradziłbym sobie z takim beholderem?? Na sobie mam:
-Spike Sword
-Plate Armor
-Dvarwen shield
-Soldier helmet
-Brass legs
-Sandalsy
I moze jakie runki by były mi potrzebne? Praktycznie każde mam za free bo mam uh-makera. :baby:

Villen
04-07-2004, 22:43
@up

skile starczą tylko eq troche taki słaby;/ ale co do run to uh(bydle potrafi uszkodzic) i gfb.

BH ja zabijam za pomocą 1hmm(5x strzałów) lub za pomocą 1.5hmm(do 8 strzałów ale dawno nie biłem) wystarczy uciekac na full def miejsce to tam gdzie są 2 respy jeden u góry 2 na dole.Należy uciekac przed bh bo dopadna ciebie szkiletety a jak juz szybko gfb bo szkielety i bh ciebie pojada do red,dobrze zebys mial uh(mi vita starczala).

pahrahk
05-07-2004, 03:34
Re: Damian
na BH choze z o wiele gorszymi skillami bez tarczy (2h sword) w butach i scale armor,najgorzej mnie zjechał do red hp ale tylko raz,cały czas na full atack bije,i najważniejsze:olej szkielety,no chyba że zablokują ci droge do bh to wtedy musisz szybko je wyciąć zanim zacznie strzelać z pocisków bo wtedy dobrze nie jest ?(

Re: Tikozax
nie wiem ale mi by było Uh'ów szkoda :/
a przpomniałem sobie że gdzieś na północ od venore są podziemia gdzie na full respie możesz spotkać 3 bh'y,ale niepamiętam gdzie dokładnie :(

Almexian
05-07-2004, 12:05
Pocwicz jeszcze z 2 dni mlvl. Ja robilem ciagle hmm(i pozniej je sprzedawałem) i jak mialem 12 mlvl w 2 dni zrobilem do 15 grajac pare godzin dziennie. A co do lvl to 13 powinien wystarczyc( tak zebys mogl juz sam robic runy exsplozji). Co do Uh to wez sie spytaj jakiegos kolegi Druida czy by ci 2-3 runek nie zrobil. Tyle powinno wystarczyc.

Damian vel Rugon
05-07-2004, 14:36
Dwimenor: Mógłbyś rozjaśnić położenie tego beholdera?
Szukałem całe okolice tego co napisaleś i nie znalazłem nic. Jeden co wiem to obok pustyni we wieży siedzi i go tluke, nawet szybki resp a wyżej są ghule i dsy, ci drudzy nie dla mnie :)

Dawny Slayer
05-07-2004, 16:47
Damian vel Rugon, jeśli chodzi o Twój lvl i polowanie na Bh, to rozniesiesz pojedyńczego z ogromną łatwością...
Sam wybrałem się na zabawę z tym stworzonkiem i nie zjechał mi nawet do żółtego pasku poza jednym wyjątkiem (Gdy wlazłem za entym razem do kryjówki bestii, ta już miała przywołane szkielety i troszkę mi się oberwało za nim ją dopadłem i uśmierciłem).
Moje skille to:50/44

Gremlin
05-07-2004, 19:50
A wiecie jaka jest roznica w sile HMM na 12 lvl z 13 mlvl a 25 mlvl?

To wam teraz powiem:
Zadna.

Sile czarow liczy sie:
2*lvl + 3*mlvl, ale jesli wynik jest mniejszy niz 100 to i tak wynik = 100, czyli knight na 8lvl z 1 mlvl wali z HMM dokladnie tak samo mocno jak sorc na 20 z 20 mlvl.

Co do polowania na beholdery to:
1. Nie rzucaj mana shield, lepiej mane zmarnowac na leczenie, max hit beholdera to ~60, ale z regoly wali 5-20.
2. Chcial bym zobaczyc polowanie na beholdera z explo... uzywamy HMM/GFB i SD (musisz miec 15 mlvl) w naglych wypadkach, explo ma tendecje do bardzo slabych ciosow w ciezkich sytuacjach, a max hit jest niewiele lepszy niz HMM (a cena 3 razy taka za mniej strzalow).
3. Na 13 lvl mozesz miec trochemalo hp (czesto bedziesz sie musial leczyc).

McCooper
05-07-2004, 22:18
Wiec tak. 1 resp beho masz jak idziesz na roty. Odbijasz pozniej w prawo i wychodzisz obok respawna(znajduje sie niedaleko morza po prawej stronie).

Pozatym takze jest respawn behosow jak idziesz na amazonki (pn-zach wyjscie venore). Niestety potrzebny jest klucz aby drzwi otworzyc ale ja ci nie moge powiedziec gdzie sie znajduje. Powiem ze calkiem blisko tego calego domq (na dodatek sa tam 2 slimy poziom nizej <<-- to dla expowiczy).

Respawn beho jest kolo kaz. Jak idziesz przejsciem przez gestwine roslin to przed nia odbijasz w prawo.

Takze kolo Thais jest respawn beho+ghul+szkielet (nie pamietam dokladnie). Jak wiesz gdzie sie znajduje jeziorko jak od Thais wychodzi sie pn wyjsciem, to latwo znajdziesz. Kolo tego wejscia jest jeden NPC ktory daje questa odnosnie kosci nekromanty, ktorego jusz nie ma (bo byl za prosty, a nagroda wyjebana w kosmos ^^)

Angelus
05-07-2004, 23:36
Z beho jest tak ... czasem nic mi nie robi , a czasem mnie ostro jedzie - tzn. do żółtego hp.
Nawalaj go cały czas na full atak , i olej szkielety - oczywiście w miarę możliwości ...
A tam na rotach są dwa beholdery .... jeden w ruinach ,
a drugi na dole ... rozkopujesz dziurę i walisz bestię w pysk ........... :P

McCooper
05-07-2004, 23:44
Przecie tam jest tylko 1 beho w dziurze, a wejscia na gore ne ma przecie :O

Tikozax
06-07-2004, 09:15
@Angelus

Ja nie jestem zadnym wojownikiem tylko magiem! Czarodziej! Czary ! LoL! Ja go nawalam na full defie bo i tak jak puszczam czary to chyba roznicy nie robi...
---------------------------
Temat moze byc juz zamkniety bo kolega mnie zaprowadzil na beho i spokojnie je rozwalalismy(pojedynczy resp na prawo od dwarven bridge po stronie Venore w takim jakby domku, na dole kilka rotow i chyba slimy nie jestem pewien) Ja stalem na blocku no i nic mi nie robily tzn. zostawalo mi 170 HP z 210, a wiec nie ma sie czego bac ^^ Pozniej pojde tam z paroma UH'ami tak zeby znalesc two-handed-sword czyli na dluzszy hunt i bede mial wiecej runek, bo wtedy mialem tylko 5 HMM i 2 beho ubilismy to zostaly mi 3...

Do milych moderatorow :

Temat moze byc zamkniety