Pokaż pełną wersje : Problemy Hiberny
diab3łek !i!
21-03-2006, 22:31
B)
Witam Hiberiańczyków !
W moim temacie chcialbym przestawic glowne problemy serweru Hiberna
(powtarzam hiberny nie harmoni !)
Oto o co proszę:
1) przedstawianie najwiekszego problemu wg. ciebie na Hibernie
2) jezeli osobiscie przyezyles jakis hunt badz inna forme agresji mozesz o tym opowiedziec
3) ocena polityki serwera
4) czy polacy powinni rzadzic na Hibernie ?
5) dlaczego grasz na tym serwie
6) ocencie gospodarke serwera
Oto czego NIE PISAĆ !!!!
1) zabrali mi lootbaga....
2) duzo hakerow....
3) itp. itd.
__________________________________________________ ___
wiadomo moglem cos pominac...sami wiece co macie pisac :P
ja zaczne:
Dla mnie osobiscie najwiekszymi problemami Hiberny sa :
a) przepełnienie - ludzi jest od h*** i nie ma gdzie expic
b) PA => najwiekszy problem serwera @ down rozwine
c) masywny spadek cen = fire axe - 8k, blue robe- 9k, crown armor-10k, ITD.
d) brak gildii ktora rzadzi (do niedawna bylo to Uncommon Valor chociaz przyznam ze same 'gwiazdy' Hiberny nie umieja rzadzic (wyjasnienie pojecia rzadzenie na dole).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
@ PA - znaczy Power Abruser, czyli ktos kto naduzywa sily wobec nizszych leveli poprzez wyludzanie haraczy za "hunta". Nigdy nie dawajcie pieniedzy, chyba ze zagrozenie sie ujawni, wtedy nalezy zaplacic.
@ rzadzenie serwem- podam przyklad
do niedawna gralem na serwerze Arcania. goraco go polecam.
Gildia ktora urzeduje na Arcani to Dark Purples Faster Turtles.
niejaki Fosfik ( 151 MS) zrobil price liste (moze i byla przestrzegana przez 4 dni :P) ale zrobil ja, Poza tym na Arcani rzadko h lvl angazuja sie w akcje zabijania 50 lvl. Na Hibernie nikt nie trzyma twardej reki. Do niedawna UV bylo uznawane za niepokonana gildie, jak sie okazalo pozory myla.
osobiscie jestem za rzadzeniem Dark Mortals (swe) ale co z tego, skoro nigdy nie spotkalem PA szweda badz br, zawsze PA to Polacy
__________________________________________________ ______________
zapraszam do pisania postow
@ edit
absolutnie nie polecam Hiberny. Jest to swiat przepelniony zreszta wyzej macie napisane.
wrzasq_reincarnation
21-03-2006, 22:53
Greetings,
za bardzo nie chce mi się dzisiaj formułować zdań, więc może wymienię w punktach.. ;)
1. Serwer jest przepełniony, nie wiem czym jest to spowodowane, może dzięki "reklamie serwera" przez Seromontisa i jego wyczyny - naprawdę nie wiem :(
2. Dark Mortals teh ivul nabs! Nie mam ochoty, aby na serwerze wogóle istniała jakaś władza! Trochę spokoju na Hibernie! :)
3. Polacy rządzić na Hibernie? Chyba kopać rowy! Pojarra (w czasie wojny z DM - członek Uncommon Valor) nie potrafi zabić 40 elite knighta, co nieco o tym wiem. Zresztą przez całą wojnę siedział w GH i to tyle, co zrobił dla UV. ;)
4. Pierwsze słyszę, żeby na tym serwerze istniało coś takiego jak ekonomia!
5. Nie zdziw się, kiedy powiedziawszy do ~ 12 levelu "noob", złapiesz hunta od ~ 100 levelu. Tak już jest na Hibernie, połowa low leveli zna teraz PRZYNAJMNIEJ jednego high levela. ;)
6. AKONT SZERING!!!!!!!1111ONEONE
Parę osób z Hiberny jest naprawdę fajnych (głównie weteranów Hiberny), np. Lifely Sorcerer, z którym zawsze dało się pogadać. :p
Dla mnie Hiberna to już przeszłość, ale stale obserwuję co się tutaj dzieje.
//wrzasq
ceny sa niskie bo to strasznie stary serwer, ten sam powod jest przy ilosci osob online. dlatego tez niepolecam zaczynac od poczatku na bardzo starych serwerach, lepiej wybrac sobie taki niezbyt dawny.
Poza tym na Arcani rzadko h lvl angazuja sie w akcje zabijania 50 lvl.
hahahahhahahahahahhahahahahhahahaha :D:D:D dobry kawal. zawsze jak wbijam na arcanie to ktos z dpft bije wlasnie takie lvle.
tydzien temu byl to jakies 44~ ek, a bil go soul shady z zin alinem (chyba ktos jeszcze byl) tylko za to ze mial skulla. jak juz padl (ledwo co go mogli ubic;D) to Soul mowil ze eq chcial i nic nie wypadlo. wiec wlasnie widac jakie tam jest PA.
diab3łek !i!
22-03-2006, 14:41
@ DPFT
moze i tak :P ale jak gralem na Arcani ani jeden noob nie bural sie do mnie.
co do ekonomii - price lista by sie przydala X( X(
co do polakow na Hibce - katastrofa, tak wg. mnie nie wszyscy ale znaczna czesc 100 + lvl na Hibernie polakow to < piiiiiip >
poza tym ja mam najgorzej- nigdy nie mieszkajcie w Ab !!!! najniebezpieczniejsze miasto na Hibernie !!!!!
@ edit
Wrzasq na jakim grasz serwie ??
Hiberna ma pricelist... poczytaj troche forum hiberny i znajdzesz... to ze prawie nikt go nie przestrzega to inna bajka... Jesli myslisz ze UV sie rozpadlo bo nie dalo rady panowac serwem mylisz sie... (odsylam na forum hiberny do przeczytania pozegnania Lorda Strutt'a) Na przepelnione expowiska tez nie nazekam... Panowanie DM ? Do tego nie dojdzie napewno... sa gildie ktore powstrzymaja panow z DM... To ze nawet 8 lvl zna jakiegos h-lvl i ma u niego protka tez mi nie przeszkadza... po co zabic 8 lvl ?
Co tam na Hibernie słychać,czemu Seromontis nie expi?:P ostatnio logwal z 2 tygodnie temu hmm dziwne jak na niego
Co tam na Hibernie słychać,czemu Seromontis nie expi?:P ostatnio logwal z 2 tygodnie temu hmm dziwne jak na niego
Seromontis juz gra :P Zrobil se 2 tyg przerwy ( on tak lubi)
hansaylla
22-03-2006, 21:33
Szczerze mowiac hiberna umarla kilka powodow dlaczego hiberna to szajs:
1. wiele h-lvli(polakow) imion nie wymienie:P ma po 15 pk charow od 8-70 lvla i on Cie moze zabic a jak ty ubijesz pk chara to placisz gruba flote albo nie grasz:P
2. PA PA PA PA PA PA tego chyba nie czeba opisywac;]
3. Skull hunterzy - tego bydla nienawidze :P
4. Zasrane low lvle ktore krzycza : I'm Seromonstis, Pojarra to moj ziom rl itd. omg rzygac sie chce:P
5. Itd.:]
wrzasq_reincarnation
23-03-2006, 15:00
Hiberna ma pricelist... poczytaj troche forum hiberny i znajdzesz... to ze prawie nikt go nie przestrzega to inna bajka...
Na początku stycznia Joaxx utwierdził pricelist, ostatnio edytował go 10 lutego, a dzisiaj mamy już 23 marca. Nie sądzisz, że od ostatnich kosmetycznych przeróbek minęło trochę czasu? ;)
Jesli myslisz ze UV sie rozpadlo bo nie dalo rady panowac serwem mylisz sie... (odsylam na forum hiberny do przeczytania pozegnania Lorda Strutt'a)
Nie wiem do kogo to było, forum czytam regularnie, więc wiem co było przyczyną.
Na przepelnione expowiska tez nie nazekam...
LÓL ROTFL, Ile wbijasz exp. dziennie/tygodniowo i gdzie expisz? ;)
To ze nawet 8 lvl zna jakiegos h-lvl i ma u niego protka tez mi nie przeszkadza... po co zabic 8 lvl ?
Tu masz dobry przykład, co może się stać kiedy zabijesz noobchara, który Cię wyzywał lub zabiłeś komuś pk chara:
1. wiele h-lvli(polakow) imion nie wymienie ma po 15 pk charow od 8-70 lvla i on Cie moze zabic a jak ty ubijesz pk chara to placisz gruba flote albo nie grasz
//edit:
Seromontis juz gra Zrobil se 2 tyg przerwy ( on tak lubi)
HAHAHAHHAAH. Tutaj to już bardziej zbłaźnić się nie mogłeś. :faceoff:
//wrzasq
Na początku stycznia Joaxx utwierdził pricelist, ostatnio edytował go 10 lutego, a dzisiaj mamy już 23 marca. Nie sądzisz, że od ostatnich kosmetycznych przeróbek minęło trochę czasu? ;)
Tu masz racje :) ale jako taki pricelist jest :P
Nie wiem do kogo to było, forum czytam regularnie, więc wiem co było przyczyną.
To bylo do Diabelka
LÓL ROTFL, Ile wbijasz exp. dziennie/tygodniowo i gdzie expisz? ;)
Wbijam spokojnie 15k+ na 1h ale nie powiem gdzie z wiadomych przyczyn :)
Tu masz dobry przykład, co może się stać kiedy zabijesz noobchara, który Cię wyzywał lub zabiłeś komuś pk chara:
Wiem Wiem... ale w sumie po co zabijac 8 lvl i tylko fraga nabijac ? :p
//edit:
HAHAHAHHAAH. Tutaj to już bardziej zbłaźnić się nie mogłeś. :faceoff:
No dobra... moze przesadzilem :) Ale co jakis czas robi se takie przerwy
Ethern the one and only
23-03-2006, 16:26
B)
...nigdy nie spotkalem PA szweda badz br, zawsze PA to Polacy
jesli mowisz hibernii, to znaczy ze albo szwedzi tam nie maja nic do powiedzenia bo jest ich garstka, albo ich w ogole nie ma.
a jesli myslisz ze ogolnie, szwedzi nie sa pa, to polecam zwiedzic kilka swiatow.
diab3łek !i!
23-03-2006, 21:43
jesli mowisz hibernii, to znaczy ze albo szwedzi tam nie maja nic do powiedzenia bo jest ich garstka, albo ich w ogole nie ma.
a jesli myslisz ze ogolnie, szwedzi nie sa pa, to polecam zwiedzic kilka swiatow.
nie bede tu sie rozpisywal, ale mi szwed nigdy sie nie narazil !!!!
Co innego taki Painful Hands...polacy nie umieja grac w Tibie...
co z tego ze Seromontis ma 253 lvl ?? on potrafi tylko expic, nic wiecej....X(
btw. najmadrzejszy czlowiek na Hibernie - Joru, szkoda ze go huntuja. Za***iscie inteligentny, da sie to zauwazyc kiedy wdasz sie z nim w rozmowe.
@up
hiberni?? co to takiego ??
wrzasq_reincarnation
23-03-2006, 22:53
...nigdy nie spotkalem PA szweda badz br, zawsze PA to Polacy
Widać, że narazie mało wiesz o Hibernie.
Dziwisz się, że Painful Cię huntuje/zabił Cię/etc. Nie sądzę, żeby robił to bez powodu, więc zanim zaczniesz na niego najeżdzać przemyśl to parę razy. ;)
//wrzasq
ColdFire
23-03-2006, 23:00
@diab3łek !i!
Kto zabil i huntuje Joru ? Polak?
Taktykraus
24-03-2006, 00:23
1)zgadzam sie ze ceny spadły ,to źle ;/
2)Nie narzekał bym jeżeli żadna gildia by nie rządziła serverem.
Napewno nie DM!!!
3)PA? no to chyba jest nie uleczalna choroba
a co do przepełnien to kup sobie pacc ,chyba ze masz pacc to poprostu nie umiesz szukac expowisk
...) a czy Polacy maja rzadzic to beznadziejne pytanie
...)napisales cos ze Polacy to PA a ze gildie rzadzącą chcialbys DM.To pomysl ile PA jest w DM?(Polakow)
Po co glosujesz na taką gildie
PS:jezeli nie odpowiedzialem na jakies pytania to uznalem je za bezsensowne
diab3łek !i!
24-03-2006, 15:48
1)zgadzam sie ze ceny spadły ,to źle ;/
2)Nie narzekał bym jeżeli żadna gildia by nie rządziła serverem.
Napewno nie DM!!!
3)PA? no to chyba jest nie uleczalna choroba
a co do przepełnien to kup sobie pacc ,chyba ze masz pacc to poprostu nie umiesz szukac expowisk
...) a czy Polacy maja rzadzic to beznadziejne pytanie
...)napisales cos ze Polacy to PA a ze gildie rzadzącą chcialbys DM.To pomysl ile PA jest w DM?(Polakow)
Po co glosujesz na taką gildie
PS:jezeli nie odpowiedzialem na jakies pytania to uznalem je za bezsensowne
Cieciu malinowy Dark Mortals to szwedzka gildia !!!!!! Nie ma w niej ani jednego Polaka !!
@ Xozuji
siema ziomus :P Joru huntuje niejaki Mozani (z dm :/) niewiem za co bo Joru rzadko teraz gra nie mam okazji z nim pogadac a gg gdzies zgubilem :( :( :(
jak bys mial wyslij mi na priv :)
diab3łek !i!
26-03-2006, 10:41
Hiberna to naprawde fajny swiat, ale jakby go 'przefiltrowac' to znalazlobysie 20 osob z ktorymi da sie pogadac, reszta to cfaniaki :P
Diabełek słuchaj nie wyklinaj całej Hiberny bo ci sie tam nie udało już najberdziej mnie wkur... jak napisałeś że Seromotis nic nie umie robić tylko expić po oglądaj troche filmów z Hiberny to zobaczysz... Było zalożyć temat "nie udało mi sie na Hibernie więc po wyklinam wszyskich co tam grają"
Tylko nie długo, nie napisz tematu o Arcani jak ona jest zła bo tam może ci sie też nie udać .... :]
DM nie jest to dokońca szwedzka gildia, jest tam także kilku br oraz po 1-2 innej narodowośći.Teraz to raczej oni trzymają władze po wygranej "wojnie" z UV , lecz jest gildia ktora moim zdaniem jest od nich śliniejsz czyli Vincit Omnia w której jest teraz wiekoszość straych członków UV.Jeżeli uważacie ze w DM nie ma pa to sie mylicie !!!Zabijaja, huntuja bez powodu (bo jestes tam gdzie oni chcą huncic), skullhunterują, wiekszość czlonków DM to PA, już wolalem gdy UV rządzilo hiberną, gdy juz kogoś huncili to raczej mieli za co.
GRam na hibernie od dluższego czasu, codziennie czytam forum i bardzo dobrze wiem jak wygląda sytuacja na serverze i niech nikt mi nie wciska że w DM nie ma pa.Jeśli chodzi o Painfula to zazwyczaj jak kogoś huntuje to ma powód a najczestsze pa ze strony polakow to najwyżej wyrzucanie ze spawnu ale nic poważniejszego.;)
Sir-Wojtek Hiberna
27-03-2006, 22:52
nie bede tu sie rozpisywal, ale mi szwed nigdy sie nie narazil !!!!
co z tego ze Seromontis ma 253 lvl ?? on potrafi tylko expic, nic wiecej....X(
btw. najmadrzejszy czlowiek na Hibernie - Joru, szkoda ze go huntuja. Za***iscie inteligentny, da sie to zauwazyc kiedy wdasz sie z nim w rozmowe.
@up
ile masz lat??? 15 ?
A więc może wypowiem się, bo gram na Hibernie niemal od samiutkiego początku. Serwer powstał w grudniu 2003 roku, a postać stworzyłem w styczniu 2004 roku. Dla osób, które patrzą tylko na lvl - tak gram od tak długiego czasu i mam tylko 66 lvl... jednak byłem już 3 razy retired na conajmniej pół roku, tak więc ogólnie to nie grałem tam za dużo.
Nie będę pisał o wydarzeniach sprzed pierwszej wojny, bo nie było to nic nadzwyczajnego i raczej przeciętny gracz nie odczuł tego konfliktu. Tak więc, serwer był w miarę spokojny, oczywiście zdarzały się przypadki PA (głównie ze strony Polaków z gildii Third Assessment), jednak dało się tam bez problemu grać. Później przyszła wojna TA vs UV i niestety szwedzi z UV ją wygrali. Większośc Polaków z TA przeniosła się na inne serwery. Wtedy zapanowały okropne czasy. Ceny zaczęły drastycznie spadać, przypadki PA były już wręcz na porządku dziennym (stąd wzięł się prawdopodobnie dość popularny zwrot na forum tibia.com "Welcome on Hiberna", ponieważ każdy kto pograł tam dłużej, wiedział jak sytuacja wygląda). Niedawno przyszła wojna UV vs DM i tym razem "niezwyciężona" gildia przegrała. Jednak głównym powodem takiego rozwoju sytuacji był fakt, iż większość jej członków od dłuższego już czasu grała w World of Warcraft zamiast w Tibię. Sądziłem, że teraz sytuacja na Hibernie poprawi się... ale jak widać tak już musi być, że każdy kto dochodzi do władzy na tym serwerzy, zaczyna jej od razu nadużywać. Niedawno do kopalni wparował mi 100+ MS i zabił mnie, bo "chciał potrenić pvp"... gdybym chociaż miał PACCa to może i miałbym szanse na przeżycie, a tak... bez szans. No ale nie o tym chciałem mówić... Prawda jest taka, że co drugi noob z pod depo płaci h-lvl za ochronę, tak więc normalką jest to, że każdy kozaczy jak tylko się da. Przybyło też tu wielu Polaków, którzy podniecają się Seromontisem... Przecież to zwykły gracz z wysokim lvlem, tylko że Polak...
Prawda jest taka, że Hiberna nie ma przyszłości. Każdy dba tam tylko o własny tyłek i głównie przetrwają tam tylko ci, którzy (nazwę to po imieniu) "umieją lizać dupę innym"... ja niestety swoją dumę mam i nigdy się do poziomu nie zniżyłem, aczkolwiek mam tam wpływowych przyjaciół (taak prawdziwych przyjaciół, na których można zawsze liczyć, a nie takich, którzy myślą tylko o tym, jak na Tobie zarobić). Po prostu sądzę jednak, że dalsza gra na tym serwerze jest bez sensu...
A więc mówiąc w skrócie:
- ekonomia na Hibernie to już przeszłość (bohy warte są 30k i 1 gp - to taki żart... chodzi o to, że mało kto traci czas na sprzedaż itemów dla ludzi po wyższych cenach, bo większość sprzedaje je po prostu u djinnów)
- PA jest na porządku dziennym
- w przeciwieństwie do Anticy, gdzie gracze wiedzą co to honor i sprawiedliwość, tutaj każdy dba tylko i wyłącznie o siebie samego
- gra tu jedynie garstka wartościowych ludzi (m.in. Lifely Sorcerer)
P.S. Wszystko co tu napisałem, to moja opinia na temat sytuacji na Hibernie, jeżeli ktoś się z nią nie zgadza to już jego problem.
Luc'Infernus
05-04-2006, 16:10
Osobiście jestem za panowaniem DM na hibernie, UV pol roku temu zmusilo mnie do sprzedania postaci, powód? Miałem haka.
Co do PA, są, i jest ich dość Dużo, ale i tak mniej niż kiedyś, Przepełnione expowiska?? ciekawe gdzie i kiedy ;s a napewno już nie na terenach PACC, expowisk jest wystarczająco dużo żeby sie pomiescic.
Jutro dam edita, czasu niema =]
Cichy Ziomek
05-04-2006, 16:35
hahahahhahahahahahhahahahahhahahaha :D:D:D dobry kawal. zawsze jak wbijam na arcanie to ktos z dpft bije wlasnie takie lvle.
tydzien temu byl to jakies 44~ ek, a bil go soul shady z zin alinem (chyba ktos jeszcze byl) tylko za to ze mial skulla. jak juz padl (ledwo co go mogli ubic;D) to Soul mowil ze eq chcial i nic nie wypadlo. wiec wlasnie widac jakie tam jest PA.
@up
Całkowicie się z tym zgadzam. Sam niedawno przestałem grać na arcani przez to ze w kazdej chwili mozesz tam byc hunted za nic, jak tylko jakis gosciu z dpft odczuje brak funduszy moze napisac wlasnie do ciebie i sciagac od ciebie kase za nic. Albo jak ci zlukaja ze masz dobre eq beda cie tez huncic. Nikomu nie polecam tam grać. Teraz szukam jakiegos fajnego swiata... :/
Luc'Infernus
06-04-2006, 19:07
@up
Nie polecam Kyry, gralem tam na poczatku, zadna rewelka, ukradli loota, potem kolega ukradl im, i hunted xD
Celesta, fajny swiat, szkoda ze non pvp, ale tutaj to zaleta, i to nie mala.
I jakby nie bylo, Hiberna mimo wszystko r0x, szkoda ze DM przegrywa w wojnie, ale UV przegralo i nie odeszli z hiberny, wystarczy zrobic new guildie.
Hail Dark Mortals xD
Greetings,
za bardzo nie chce mi się dzisiaj formułować zdań, więc może wymienię w punktach.. ;)
1. Serwer jest przepełniony, nie wiem czym jest to spowodowane, może dzięki "reklamie serwera" przez Seromontisa i jego wyczyny - naprawdę nie wiem :(
2. Dark Mortals teh ivul nabs! Nie mam ochoty, aby na serwerze wogóle istniała jakaś władza! Trochę spokoju na Hibernie! :)
3. Polacy rządzić na Hibernie? Chyba kopać rowy! Pojarra (w czasie wojny z DM - członek Uncommon Valor) nie potrafi zabić 40 elite knighta, co nieco o tym wiem. Zresztą przez całą wojnę siedział w GH i to tyle, co zrobił dla UV. ;)
4. Pierwsze słyszę, żeby na tym serwerze istniało coś takiego jak ekonomia!
5. Nie zdziw się, kiedy powiedziawszy do ~ 12 levelu "noob", złapiesz hunta od ~ 100 levelu. Tak już jest na Hibernie, połowa low leveli zna teraz PRZYNAJMNIEJ jednego high levela. ;)
6. AKONT SZERING!!!!!!!1111ONEONE
Parę osób z Hiberny jest naprawdę fajnych (głównie weteranów Hiberny), np. Lifely Sorcerer, z którym zawsze dało się pogadać. :p
Dla mnie Hiberna to już przeszłość, ale stale obserwuję co się tutaj dzieje.
//wrzasq
a owszem Lifely to naprawde Ziom jakich mało ; D pijak jeden ; P btw pozdro; )
@up
pogadaj z ANcient Sonicem albo unactiva globus .. -.- i nie mow ze jest jeden inteligentny
Na Hibernie gram od lipca 2004 roku, kiedy to jeszcze w statystykach levelu królował Articorz (obecnie członek Dark Mortals, przez długi czas retired), a o obecnie najsłynnieszym polskim graczu, Seromontisie, mało kto coś mówił. Większych przypadków PA nie widziałem, aczkolwiek zdarzyły się one od czasu do czasu. Było spokojnie, Polacy sobie pomagali nawzajem (tutaj serdeczne podziękowania dla Lifely'ego za kilkukrotną pomoc przy pokonowywaniu trasy Dwarven Brigde - Venore ;)), po prostu rewelacyjny serwer, aby zacząć swoją przygodę z Tibią. Ale potem się zaczęło... padłem od Szwedów z UV, ponieważ miałem red skulla (wbity przypadkowo poprzez zabicie złodzieja). Skull hunting i powerabusing było na Hibernie już codziennością. Przestałem grać tą postacią (wtedy bodajże 37 sorcerer ;)) przez krótki czas i zacząłem próbować swoich sił innymi profesjami. Byłem członkiem rewelacyjnej gildii Rothesa, gdzie poznałem najlepszych kumpli pod słońcem, którzy i tak prędzej czy później skończyli z Tibią lub zmienili światy z powodu zachowania Uncommon Valor :(. Szwedzka gildia rządziła aż do czasu ostatniej wojny z Dark Mortals. Większość członków UV zaczęła grać w World of Warcraft lub sprzedała postacie. "Odłamek" dawnych członków UV założył gildię Vincit Omnia, która toczy w chwili obecnej wojnę z wspomnianym Dark Mortals. Ekonomia na serwerze była dobra, aczkolwiek teraz nie ma takiej wogóle. Serwer jest stracony, jest już na nim ponad 100 graczy z levelem 100+ (tylko nieliczni doszli do tego bez dzielenia kont), na forum.tibia.com nie ma chyba strony, na której nie jest opisowany przypadek PA.
Teraz dla ciekawostki, informacje o obu gildiach, które uczestniczą w wojnie (nie liczę LoH, który się skompromitował biorąc udział w wojnie):
Dark Mortals: 31 członków, stworzona 5 października 2005 roku, średnia levelu: 101, najlepszy level: Savage Funkstar, 157 elite knight.
Vincit Omnia: 23 członowków, stworzona 30 stycznia 2006 roku, średnia levelu: 141, najlepszy level: Seromontis, 253 elite knight.
Fragi Vincit Omnia:
Kimn Knight:
Apr 05 2006, 02:53:40 CET Killed at Level 140 by Aaron Soulbringer and by Master Fusion
Shi Dante:
Apr 05 2006, 02:46:14 CET Killed at Level 90 by Aaron Soulbringer and by Ubica
Sandax:
Apr 03 2006, 08:58:00 CET Killed at Level 46 by Garganfunker
Pitchie:
Apr 12 2006, 21:33:00 CET Killed at Level 140 by Seromontis and by Dolmet
"Best fraggers":
Aaron Soulbringer - 2
Master Fusion - 1
Seromontis - 1
Dolmet - 1
Garganfunker - 1
Ubica - 1
Fragi Dark Mortals:
Solidus Of Hiberna:
Apr 17 2006, 21:58:48 CET Killed at Level 135 by Mozani and by Erizete
Ubica:
Apr 17 2006, 21:58:31 CET Killed at Level 120 by Jallaz and by Gamle Tyrus
Makev revenger:
Apr 17 2006, 21:59:30 CET Killed at Level 128 by Ancient Sonic and by Akali Mahmut
Eusaro:
Apr 17 2006, 22:07:18 CET Killed at Level 146 by Akali Mahmut and by Mozani
Painful hands:
Apr 09 2006, 08:52:57 CET Killed at Level 155 by Articorz and by Akali Mahmut
Hydecka:
Apr 09 2006, 08:39:16 CET Killed at Level 139 by Weird sonic and by Articorz
Master Cooperfield:
Apr 09 2006, 08:31:45 CET Killed at Level 125 by Akali Mahmut and by Dasol
"Best fraggers":
Akali Mahmut - 4
Mozani - 2
Articorz - 2
Weird Sonic - 1
Ancient Sonic - 1
Dasol - 1
Gamle Tyrus - 1
Erizete - 1
Vincit Omnia vs. Dark Mortals 4 - 7
1) Największy problem? Cuż. server jest dość chaotyczny, dużo PA, i luzi którzy nie mają co ze sobą robić. Np. taka Veltis, bywalo, że stałem pod depo, podchodziła do byle kogo, zabijała i już jej widac nie było...
2) Każdemu uda się wpakować w tarapaty, wtedy wystarczyło napisać do paru znajomych, i kłopot rozwikłany. Najśmieśniejsze było patrzeć, robiąc runy UH Makerem, jak grozi Ci 10 lvlowy sorc, huntem od jego drugiej postaci. Ja go zabijałem UH Makerem, on wpadał swoim 40 lvl'owym palkiem. Wtedy był tylko ctrl + g, i długo nie trzeba było czekać na przeprosiny.
3) Jakby lepper był prezydentem, to polityka na Hibernie byłaby odzwierciedleniem polskiej.
4) Rządzi ten kto mocniejszy, prawo dźungli. Polaków na wysokich poziomach na Hibernie nie brakuje, ale grać z nich umie tylko połowa.
5) Nie gram, grałem, bo miałem z kim pogadać, i spodobał mi się tak jakoś :)
6) Jeśli nie potrafi się zabać o własne interesy, i jest się naiwnym, to łatwo o bankructwo. Najbardziej spodobał mi się kryzys ekonomiczny po update, w którym wprowadzono runy w sklepach. Gdy po podniesieniu cen run, druidzi i magowie, zaczęli dziwić się dlaczego wszystkie itemy również podrożały. :)
Grałem tutaj od czerwca 2004 roku do sierpnia 2005. Wiele fajnych osób można tam poznać, z wieloma łatwo się dogadać, a z jeszcze większej grupki - pośmiać x) Niestety spotkała mnie niewiarygodna przykrość, ze strony osoby której ufałem.
Pozdro: Mashter, Magic Knight of Hiberna, Neoliquirius , Lifely i wszystkim innym których jakotako znałem :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.