PDA

Pokaż pełną wersje : Głośniki. Problem

Darth Ryba
22-03-2006, 19:09
Mój problem polega na tym, że w kompie wogóle nie słychać dźwięków. Niby z głośnikami jest wszystko wporządku, ale jednak nie działa. Stało się to nagle. Może dlatego, że siostra siedziała przy kompie? Bardzo prosiłbym o pomoc, bo nie moge słuchać muzyki, niemówiąc o grach bez dźwięków :/

cordwell
22-03-2006, 19:14
Mój problem polega na tym, że w kompie wogóle nie słychać dźwięków. Niby z głośnikami jest wszystko wporządku, ale jednak nie działa. Stało się to nagle. Może dlatego, że siostra siedziała przy kompie? Bardzo prosiłbym o pomoc, bo nie moge słuchać muzyki, niemówiąc o grach bez dźwięków :/
może masz wyciszony głos? sprawdź czy głośniczek na pasku zadań nie jest wyciszony.

Darth Ryba
22-03-2006, 19:14
@up

Niestety odpada :(

Iron
22-03-2006, 19:16
1.Sprawdz czy są dobrze podłączone,czy kabel nie jest uszkodzony.
2.Sprawdz czy siostra przypadkiem nie przestawiła opcji dzwięku.
Darth chodziło mi czy siostra nie wyciszyła głośników.
Spróbój zainstalować jeszcze raz sterowniki z karty dzwięków.

Darth Ryba
22-03-2006, 19:19
@up

z kablami wszystko w porządku. czołgałem się pod biurkiem i sprawdzalem.
opcje dzwięku.. tzn??

Żółwik
22-03-2006, 19:39
Sprawdź czy sie myłeś w ciągu ostatniego miesiąca. Jeśli tak to masz w panelu coś takiego jak "Dźwięki i ustawienia audio". Wchodzisz w zakładkę audio, wciskasz głośność i dajesz wszystko na max (sprawdź czy coś nie jest wyciszone w checkboxach pozatym).

Gtyk
22-03-2006, 19:41
Sprawdzales czy glosniki dzialaja? Jezeli masz jakis discman, odtwarzacz mp3 lub cos w tym stylu podlacz pod to glosniki i sprawdz czy zadzialaja. Jezeli nie to wiadomo... ;P jezeli zadzialaja to sprawdz karte... Podlacz pod nia jakies inne glosniki albo sluchawki, jezeli nie zadziala to znaczy ze masz cos z karta... Albo z ustawieniami, sterownikami, w tym przypadku powinno pomoc zainstalowanie ich najnowszej wersji, a jezeli problemem jest sama karta to juz troche gozej... masz zintegrowana czy normalna? Jezeli normalna to sprawdz czy jest dobrze podlaczona do kompa... Jezeli nadal nie dziala to najlepiej kup nowa, nie jest to drogie, z tego co pamietam jakis czas temu kupilem za ok. 20 zl ;P