PDA

Pokaż pełną wersje : Dziwna Ksiega

Pepe12
23-03-2006, 16:55
Ostatni Gdy przechodzilem przez "arene" w ancient temple Na ziemi lezaly niezywe mino,nie byly swieze wiec otworzylem je i wjednym byla ksiega a w niej cos takiego :

We finally made it to trick the foolish dragon and advance to some better part of earth. Here it is easy to dig a new dungeon. I hope we will find a new way out.

The way is long. We are digging for about 30 days.

We made it to advance to a stone wall! Tomorrow we will break it! The day we will see the sun again is close! Palker will be proud of me!

Yeah! This was the final blow. The wall is broken! But, what is that? Behind the wall, there is a human warrior. He seems dangerous. He has a glowing sword, a blue armor and green pants made of dragon-skin. He screams something like "Tataah!" and attacks! I don´t understand the humans! What does that mean?
HE KILLS MY MINO-GUARDS! And now he turns towards me ...

Nie znam angielskiego (mam 13 lat) wiec moze to ktos przetlumaczyc?

Venderer
23-03-2006, 17:10
Ostatni Gdy przechodzilem przez "arene" w ancient temple Na ziemi lezaly niezywe mino,nie byly swieze wiec otworzylem je i wjednym byla ksiega a w niej cos takiego :

We finally made it to trick the foolish dragon and advance to some better part of earth. Here it is easy to dig a new dungeon. I hope we will find a new way out.

The way is long. We are digging for about 30 days.

We made it to advance to a stone wall! Tomorrow we will break it! The day we will see the sun again is close! Palker will be proud of me!

Yeah! This was the final blow. The wall is broken! But, what is that? Behind the wall, there is a human warrior. He seems dangerous. He has a glowing sword, a blue armor and green pants made of dragon-skin. He screams something like "Tataah!" and attacks! I don´t understand the humans! What does that mean?
HE KILLS MY MINO-GUARDS! And now he turns towards me ...

Nie znam angielskiego (mam 13 lat) wiec moze to ktos przetlumaczyc?

"Wreszcie przechytrzyliśmy głupiego smoka i doszliśmy do lepszej części gruntu. Teraz łatwiej nam kopać nową jaskinie. Mam nadzieję, że znajdziemy wyjście...

Droga jest długa. Kopiemy już 30 dni

Nareszcie, doszliśmy do jakiegoś kamiennego muru! Jutro go zburzymy! Dzień w którym ujrzymy znów słońce jest już blisko. Palker będzie ze mnie dumny.

Tak! To był ostatni wybuch. Mur runął Ale, co to? Za murem stoi jakiś ludzki wojownik. Wygląda groźnie. Ma świecący miecz, niebieski pancerz i zielone nogawice wykonane ze smoczej skóry. krzyczy coś w rodzaju "Taatah!" i atakuje!!! Nie rozumiem ludzi! Co to oznacza?
ON ZABIŁ MOICH STRAŻNIKÓW! A teraz zwrócił się ku mnie..."

Mam nadzieję, że to ci pomoże.... Jeśli zapytasz się coto znaczy to jest to droga do Mintwallin (miasta minotarów) i ta książka jest tma pewnie poto aby dodać troche klimatu grze...

==Text nie ejst tłumaczony dosłownie w każde słowo, ale jeśli popełniłem jakieś błędy to poprawcie mnie..."

Heliwurab
23-03-2006, 17:16
W tej książce zawsze przyciąga mnie to, że gosciu ma na sobie (chyba) bright sword, MPA i ( to juz napewno) DSL.
Tak chwile pomyślawszy można orzec, że jednak są gdzieś tam DSL ale nie wiem czy przez tą książke można do nich dotrzeć.

Ech, chcialem inaczej, ale wyszlo ze powiedziałem to, co jest oczywiste :/

Chyba trace swój dar mądrości B)

Pepe12
23-03-2006, 17:17
Dzieki za pomoc !!
sam bym tego nie przetlumaczyl.

Magma
23-03-2006, 17:42
No patrz a ja mam 12 i to rozumiem :)
Ale od czego jest dodatkowy...

Pepe12
23-03-2006, 21:06
Ale to wszystko zalezy od miejsca zamieszkania,ja naprzyklad mieszkam na wsi ( nazwy nie podam bo i tak nie bedziecie wiedziec gdzie to) we wsi jest okolo 700 osob a do szkoly doi ktorej chodze tam tylko ucza jezyka niemieckigo.

( mam PRAwIE 13 lat xD )